Találatok a következő kifejezésre: Vajon mi az oka ha (7 db)

Vajon mi lehet az oka ha egy gyerek szellemi fogyatékos lesz?

Hatalmas rémálmom, hogy valami ilyen jelleg? baja lesz a babámnak. Más is van ezzel így vagy csak nekem vannak ilyen idióta félelmeim?

Legjobb válasz: Hát ennek több oka is lehet.Például vérfertõzés,vagy genetikai rendellenesség.Minálunk olyan városban lakunk ahol valamilyen sugárzás van a levegõben.És sajnos ebben a városban rengeteg szellemi fogyatékos gyerek van.Van egy pár ismerõsöm õk is ilyen szellemi fogíyyatékosok és egyszer elmentem a gyerekotthonban ott is rengeteg fogyatékos gyereket láttam.Nagyon rossz volt ezt látni.De neked nem kell aggódnod.a mai orvostutomány már hamarabb észreveszi ha valami baj van a babával.

Hát ennek több oka is lehet.Például vérfertõzés, vagy genetikai rendellenesség.Minálunk olyan városban lakunk ahol valamilyen sugárzás van a levegõben.És sajnos ebben a városban rengeteg szellemi fogyatékos gyerek van.Van egy pár ismerõsöm õk is ilyen szellemi fogíyyatékosok és egyszer elmentem a gyerekotthonban ott is rengeteg fogyatékos gyereket láttam.Nagyon rossz volt ezt látni.De neked nem kell aggódnod.a mai orvostutomány már hamarabb észreveszi ha valami baj van a babával.
Ennek sok oka lehet, azonkívûl amit írtak neked, pl. ha szülésnél gond lenne, és a baba sokáig oxigénhiányos állapotban lenne, de ne is gondolj ilyenekre.Persze az emberben megfordul, de ne ez legyen ami dominál, hanem gondolj arra hogy igenis egészséges kisbabád lesz, hiszen miért ne lenne.Fõleg ha a vizsgálatokon is minden rendben van.Amúgy azt olvastam hogy ilyenkor a rémálmok természetesek, de nem kell velük foglalkozni.Engem elkerültek idáig szerencsére, 38 hetes vagyok. Tudod csak mindig pozitivan, a babád is érzi ha sokat aggódsz, és nem érti szegény miért.Boldog babavárást!
Sajnos én is ettõl félek, nem vagy egyedül vele.Hogyha ez nem ölt rettegésbe és szorongásba kkor addig sztem normális a félelem.Nekem a szomszédomba van egy fogyatékos gyerek aki belekakilt a magzatvízbe és fertõzést kapott.Na én ezért félek tõle, mert bár õk romák 10 évesen nem tud beszélni.Valószínûleg a nemtörõdömség miatt.Én is azzal nyogtatom magam, hogy ha az ember odafigyel és azt csinálja amit az orvps mond kevés a lehetõség erre a fajta fertõzésre.

Mit tegyek, ha most leszek okt. ban 13 és színész akarok lenni? Mi kell hozzá? Úgy tervezem hogy idén nyáron elmegyek vmi szakkörre, de hogy kezdjek neki? Vajon hány %%%%%-az esélye annak hogy híreszű színész leszek?

Legjobb válasz: Nem tudom, mi az a "híreszû színész", de egy színjátszó kör jó kezdés. Viszont azt remélem tudod, hogy a színészek 99%-a színházban játszik, és szinte ismeretlen marad. A nagyobb hírnévhez piszok szerencse kell, rengeteg munka és sok lemondás. (A tehetséget már nem is mondom, az alap.) :)

Nem tudom, mi az a "híreszû színész", de egy színjátszó kör jó kezdés. Viszont azt remélem tudod, hogy a színészek 99%-a színházban játszik, és szinte ismeretlen marad. A nagyobb hírnévhez piszok szerencse kell, rengeteg munka és sok lemondás. (A tehetséget már nem is mondom, az alap.) :)
Remélem valóban így van. És nem, nem színésznek tanulok, hanem a képzõmûvészetire járok. De mivel a középiskolás (most már színházas) barátaim anno mind drámát tanultak, ezért úgymond az alapokkal én is tisztában vagyok. Meg láttam mivel szívtak rengeteget, húzós helyzetekben gyakran kisegítettem õket. Ezért van nagyon minimális rálátásom a dolgokra.
A kérdező hozzászólása: Huhh... Hát ezzel rengeteget segítettél... De te is színésznek tanulsz, vagy honnan tudod ezt ennyire? o_O
A kérdező hozzászólása: A problémáim: 1 Nem szeretek olvasni de 5-ös vagyok irodalomból és nyelvtanból (asszem, de értem és megy) 2 Sztem nem vmi jó a hangom :( és nem merek énekelni mások elõtt 3 Járok szavalóversenyre/helyesírásversenyre/szövegértésversenyre 3 Régen jártam néptáncra de már nem járok, de sztem tudok táncolni ;) De KÖSZÖNÖM, és ha kérdezhetem te hány éves vagy? O_O Eléggé vágod :) És ha nem valami jó a hangom akkor mit csináljak?
A kérdező hozzászólása: és bocsi a hibák miatt de kapkodok :)
A kérdező hozzászólása: Elõször is, eszembe se jut, hogy Magyarországon éljak ha nagy leszek ;) A másik meg nem a facebook miatt. hanem .... nem is tudom csak tetszik meg minden és lehet hogy kicsit önzõ dolog meg minden.... de és is sok felnõtt/gyerek példaképe szeretnék lenni :3
Mondjuk õt a tehetsége és alkata alapján választotta ki egy jó szemû castingos. A Disney ilyen szempontból külön kategória, onnan sok késõbbi sztár került már ki. De ilyen stúdió nálunk szerintem nincs, és oda is sokezerbõl ha egy ember bejut. De ugye nem azért akarsz színész lenni, hogy nagy facebookos oldalad legyen? :)
A kérdező hozzászólása: igen.... én mindig Selena Gomezre gondolok, hisz õ is kb. 6-7 éves lehetett mikor elõször színészkedett, és most ahogy néztem övé a 4. legnagyobb facebookos oldal (Rihanna, Lady Gaga, Justin Bieber és õ :) )
Egyébként sok nagy sztár gimis vagy fõiskolai színjátszó körökben kezdte. :)
A kérdező hozzászólása: köszi, és bocsi az írás miatt csak más a billentyûm
A kérdező hozzászólása: nekem ma volt az anyák napja és én találtam ki a mûsort mondhatom nagyon izgultam ;) és be kellett volna jönniük a lányoknak, de nem jöttek és rögtönöznöm kellett, de a vége jól sikerült :) csak most a kompetencia miatt is izgulok, mert jövõhéten írjuk és azt mondják beleszámít majd a felvételidbe :S és mi van ha nem lesz jó? :(
ha jóllakik, akkor semmi gond, ez genetikai adottság :)
Nem írod mekkora a babád. Ugyanis egy idõ után már jól átjárhatóak a tejcsatornák és nem feltétlenül feszül a mell. Ha hízik kellõen és van legalább napi 4-5 pisis, kakis pelenka akkor nem lehet gond.Szoptasd igény szerint, amikor õ kéri, akár másfél -2 óránként is. Ez nem jelenti, h nem lenne elég neki a tej. Viszont a tejtermelõdésre jótékony hatással van. Minél gyakrabban teszed mellre annál több tejcsi lesz.
Szia! Csak az elsõ idõkben tlik meg a cicidKét szopi között! Utána okosabb a szervezetünk, és már szopi közben termeli a kellõ mennyiséget!Ne aggódj! Meg azon sem, hogy esetleg reggelre full kemény a cicid, délután este meg puha! Ez azért van , mert reggel sokkal vizesebb a tej (mert a babáknak ez az igényük) estére pedig kevesebb kell mert sokkal zsírosabb tápláló tejcsi termelõdik!Hisz éjjel általában alszunk és több kalória kell! De amint elõttem is írták, ha van elég pisis pelus, és nyugott a babád, meg hetente gyarapszik (persze ha abban a korban van amikor még így nézik) akkor minden rendben van! 22 hós szopizó kislány és 10 hetes pocakbabi anyuja


Gondolom megértik és segíteni akarják. Ne szégyelld, nem te tehetsz róla :)
Ha intelligensek, akkor megértik a szitut.

Vajon mit szólnának a skinhead-ek, ha végre rájönnének, hogy egy nemzetiszocialista rendszerben ők legfeljebb munkatábortöltelékek lennének az antiszociális viselkedésük miatt?

Legjobb válasz: Valószínû, hogy meglepõdnének. Amúgy nem kell általánosítani, a szkinhedek is csak általában bulikban isznak, hétköznap tudnak dolgozni is. Valamibõl élni kell, érted.

Valószínû, hogy meglepõdnének. Amúgy nem kell általánosítani, a szkinhedek is csak általában bulikban isznak, hétköznap tudnak dolgozni is. Valamibõl élni kell, érted.
A bõrfejûek viselkedése csak válasz. A legkevésbé sem antiszociálisak, hiszen, épp az a csoport jelzi a legjobban, hogy tenni kell valamit a nemzetért.
Nem hizem hogy egy antiszocialis rendszer pl. nemzeti szocializmus mnkataborba hurcolna oket azert mert antiszocialisak.
ma 17:24 Akkor akár tehetnének érte õk is, nem?
A "rájönnének" szónak kellene a kulcsszónak lennie. Ez a síkagyu csürhe azonban nem jön rá sohasem semmire!
A kérdező hozzászólása: Nem lenne több kannásbor, cigi, bulizás, vonyítozás az utcán, majomkodás és kicsapongás, hanem munka lenne, kuss, rend és fegyelem. Szegények még jobban megbolondulnának. :)
MOST ez van. Amúgy, vagy az lenne amit te mondasz, vagy pedig a reálisabb, azaz örülnek a fejüknek hogy JAJDEJÓ, amikor az általuk támogatott rendszer lenne, és kuss lenne. Egy-két verekedés, de a rendõrség(!?) meg örülne hogy nem kell több "nemzeti ellenséget" munkatáborba küldeni. Tulajdonképpen igazad van, dolgoznának az állami végrehajtó-szervezeteknek, ill. magának az államnak, alantas, különösebb mentális képességet nem igénylõ munkát végeznének. Vernék a nem-nemzetiszocialistákat a rendõrség/katonaság helyett.
Csökkentsd „1-el” a felbontást. Pl. 720p-rõl 480p-re.
A kérdező hozzászólása: Olyan felbontáson van, amelyiken eddig jól ment. Nincs magasra állítva.

Mit csináljak? Van 2 cicám, nagyjából egyidősek, egyik 1 hete van nálunk, a másik ma jött. A régebbi fizikailag sokkal erősebb, ha összeeresztjük őket az erősebbik leteperi a gyengét, vajon bántaná?

Nem tudom eldönteni, hogy csak durva játék vagy támadás? Féltem a kicsit, most külön tartjuk ?ket, hadd er?södjön a másik cica.

Legjobb válasz: 2-3 hónaposak, fiúk. Azért hoztam a másikat, hogy ne legyenek egyedül, de félek, hogy ellenségek lesznek.

A kérdező hozzászólása: 2-3 hónaposak, fiúk. Azért hoztam a másikat, hogy ne legyenek egyedül, de félek, hogy ellenségek lesznek.
Elõzõ vagyok... természetesen a dolgot árnyalja, hogy a macskák alapvetõen nem falka állatok... nem úgy van náluk a sorrendiség mint a kutyáknál, sokkal jellemzõbb, hogy felosztják a területet, de azért egy alapvetõ dominancia kialakulása teljesen természetes, tényleg!
"Attól tartunk, hogy kialakul egy rangsor köztük..." Ettõl ne tartsatok, hanem reménykedjetek benne! Ha nem alakul ki a rangsor életük végéig verekedni fognak (Ritka, hogy soha nem alakul ki, de egy ismerõsöméknél pont ez a helyzet a két macsekkal.) Nálunk is van alárendeltebb macska... teljesen boldog és nyugodt élete van. Sõt! Egyértelmûen erõsebb a másiknál, de eszébe se jut "uralomra törni". Volt egy idõszak amikor verekedtek, aztán szépen felosztották a lakást, azóta nagyon jól megvannak, szeretik egymást. Az ha megvan a rangsor, az biztonságot és nyugalmat jelent az alárendelt félnek is, nem kell miatta aggódni. Pláne, hogy nem is a vadonban élnek ahol mondjuk csak a feljebb valónak jut kaja.
Ivartalanítás után inkább kiveszik belõlük az életkedv nem?
remélem, ivartalanítod is õket ;) még játékosabbak is maradnak
Egy hét alatt megszokják egymást. Ilyen kicsi cicák nem is tudnak még ártani egymásnak! :) Úgyhogy nem kell aggódni, hidd el, összebarátkoznak!
Ha nincsen párzási idõszak, akkor nemcsak a kicsik, de a nagymacskák is csak játszanak. Neme anya, lánya és annak fiúmacskája 3-an vannak és csak bohóckodnak. A nõstények óvatosabban a fiú macska még nekem is nekemtámad néha, de csak hülyéskedik.
A kérdező hozzászólása: Ha még nem ivarérettek, akkor is? Tehát akkor nem csak sima játék, ügyelni kell a kicsire, nehogy baja legyen?
Az állatok között a helyért, a territóriumért megy a harc. Ha minden túl könnyû, uncsi az élet. Megtanulják a macska életet. A kicsi is hamar beilleszkedik, ne aggódj. Még megküzdi a magáét, de ez természetes az állatvilágban.
A kérdező hozzászólása: Attól tartunk, hogy kialakul egy rangsor köztük és a kicsi marad az alárendelt.
A kérdező hozzászólása: A kicsi fúj meg morog...
kölykök, játszani fognak
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, hasznosak voltak :) Tegnap végül összeengedtük õket, egy idõ után már a kicsi kergette a nagyot :D Este egyszerre aludtak egymás mellett, ma már egymás mellé tettem õket alvás közben, és egy tányérból esznek, nem irigyek, csak a fejük nem fér bele, úgyhogy kapnak még egy tálkát :) Barátom aggódott nagyon, mert a kicsi sokszor visitott játék közben, én mondtam, hogy ez normális, láttam már macskákat játszani, neki még nem volt macskája. Úgy látszik túl nagy volt az aggodalom :) Amúgy ki lesznek ivartalanitva még kis korban, két fiú cica, panelban...mindeképp ki kell õket. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!