Találatok a következő kifejezésre: Vajon mi az oka (91 db)

Vajon mi az oka, hogy a szlovákiai magyarság felelősebben gondolkodik mint a magyarok?

Kinn nem vev?k a nacionalista dumára?Miért nem került be a MKP és röhög a Híd?Orbán sorsa a folyamatos beégés?

Legjobb válasz: Az ostoba formád talán! Teljesen mindegy mit mondanak a politikusaink, Slotáék így is úgy is hisztiznek, és a választásokr használják a nemzetiségi kérdést. Mi az hogy " mûmagyar"? Aki nem húzza be a fülét farkát, aki a mult hazugságaialol ki mer tekinteni az már az? Vagy aki kiáll az igazáért és nem a külföld szava az elsõ, akár hazugságok árán is, csak hogy " jópofi" lehessen inkább lesüti a fejét? Szerintem egy senki egy hazátlan bitang, akit csak az érdekel hogy " húúú vajon mit mondanak a külföldiek" Mert aki feladja a multját, csak hogy elkerûlje az "éleket" annak nincs jövõje.

Az ostoba formád talán! Teljesen mindegy mit mondanak a politikusaink, Slotáék így is úgy is hisztiznek, és a választásokr használják a nemzetiségi kérdést. Mi az hogy " mûmagyar"? Aki nem húzza be a fülét farkát, aki a mult hazugságaialol ki mer tekinteni az már az? Vagy aki kiáll az igazáért és nem a külföld szava az elsõ, akár hazugságok árán is, csak hogy " jópofi" lehessen inkább lesüti a fejét? Szerintem egy senki egy hazátlan bitang, akit csak az érdekel hogy " húúú vajon mit mondanak a külföldiek" Mert aki feladja a multját, csak hogy elkerûlje az "éleket" annak nincs jövõje.
ha az a felelõs gondolkodás, hogy összefekszenek a szlovákokkal, akkor nem kérek belõle
Ugye kérdezõ te az a fajta vagy aki elhiszi a sok komcsi maszlagot Horthy-rók, Kun és Károlyi az isten? Felkellene ébredni a hozzád hasonlóknak!
felelõsen gondolkodni: nem kell általánosítani, szidni senkit/semmit!
a békés eggyüttéléshez talán az itteni politikusok zsigerbõl elutasítása nem tartozik hozzá!
Attól felelõs, hogy a békés együttélésben látják a jövõt.. Neked az a békés, hogy ha mindíg mi hátrálunk. Ha hadjuk elhazudni a történelmünk. Ha lemondunk a jogainkról. Nem beteg neked az agyad?
A kérdező hozzászólása: Attól felelõs, hogy a békés együttélésben látják a jövõt..
hagyjuk
, , Vajon mi az oka, hogy a szlovákiai magyarság felelõsebben gondolkodik mint a magyarok?" miért, a 'szlovákiai magyarok' nem magyarok?
Úgy csinálsz kérdezõ, mintha nem a Fico meg a Slota provokált volna minket 4 éven át. Tisztára az a szadesz kampányfilm ugrott be, hogy "Nem ezt vártuk tõletek." Elõször azt hittem, hogy a szlovákokra gondol, de persze a szadesz a magyarokat szidta ott is. Az MKP szerintem jó párt volt, most itt ez a Híd, meglátjuk, mi lesz. Én inkább annak örülök, hogy le lehet már váltani a barom Ficot. És lehet, hogy nem az Orbán által támogatott MKP nem jutott be, de közel járt az 5 %-hoz. És Orbán sorsa a folyamatos beégés? Ki is a magyar miniszterelnök? Ki szerzet másfél hónapja 2/3-os többséget a magyar parlamentben? Azért ezt nem nevezném beégésnek. És magyar szempontból meg az a jó, ha a barom Fico meg Slota kikerülnek a kormányzásból.

Vajon mi az oka hogy az RTL nem foglalkozik Simicskával? EZ miatt Orbán is dühöng.

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Látom orbán még az egyik legnagyobb támogatóját is szembeköpi egy kis rtl fikázás kedvéért. Nagyon kétségbe lehet esve :)

Látom orbán még az egyik legnagyobb támogatóját is szembeköpi egy kis rtl fikázás kedvéért. Nagyon kétségbe lehet esve :)

22 éves srác vagyok, elvileg sok lány helyesnek tart, meg 17 év sport után elég jó felépítésem van, de ettõl függetlenül szinte egy normális nõ sem akar velem komoly kapcsolatot kialakítani. Vajon mi az oka?

Pedig én tök normálisnak gondolom magam...

Legjobb válasz: Kiknél próbálkozol? Lehet más típusú lányoknál kellene. Vagy pedig változtatni a kisugárzásodon. Ezt lehet egy új frizurával, vagy új öltözködési stílus.

Kiknél próbálkozol? Lehet más típusú lányoknál kellene. Vagy pedig változtatni a kisugárzásodon. Ezt lehet egy új frizurával, vagy új öltözködési stílus.
A kérdező hozzászólása: Kopasz vagyok! Új hajstílus kilõve... De egyébként jól áll a kopaszság! :)
Szerintem is az lehet a baj, hogy rossz helyen keresgélsz. Vagy esetleg nem szimpatikus a fellépésed. Ezeke alapján nem tudok mást mondani. Nem lehet, hogy a viselkedésedbõl a "normális nõk" arra következtetnek, hogy nem tetszenek neked?
Akkor öltözködés. Úgy öltözz, ahogy neked tetszik. Hiába nem túl nyerõ másoknak, a Te önbizalmad növekedni fog
nekem a kopaszság lenne a gond. de ha helyesnek tartanak sokan akkor talán a stílusoddal lehet gond. lehet túl zárkózott vagy, vagy éppen túlságosan nyitott és nem tûnsz megbízhatónak. most ennyi infóból mondja meg néhány anonim....
Miért divat elhagyni a "hogy" kötõszót?
A kérdező hozzászólása: Ki hagyta el a "hogy" szócskát, és honnan hiányozna?
#1: "Lehet más típusú lányoknál kellene" #5: " lehet túl zárkózott vagy"
#6: lehet HOGY azért hagyom el néhányszor, mert elég sok beadandót kell írnom, így odafigyelek arra, HOGY ne legyen benne sok "hogy", mert az bizony elég szörnyen néz ki. #5ös vagyok.

Vajon mi az oka, hogy az unió "szerelmes" lett Ukrajnába?

Legjobb válasz: Az unió megpróbál bekebelezni mindent ami csak hagyja magát. Most épp Ukrajna a soros, máskor más volt.

Az unió megpróbál bekebelezni mindent ami csak hagyja magát. Most épp Ukrajna a soros, máskor más volt.
Utolsó! Itt van, olvasd szépen el: hungarian.ruvr.ru/2013_10_05/Az-europai-ciganyok-elarasztjak-Ukrajnat/
Honnan veszel ekkora baromságot h cigány országot akarnak Ukrajnából írod a hülyeségeket ide amit a micimackós pizsamádban álmodtál. Uniónknak kell a piac de ti úgy vagytok vele mint ha mi nem lennénk az unió tagja és nekünk nem lenne jó az h Ukrajna csatlakozzon. Ha kinyilallik a piac akkor a magyar vállalkozók is bejutnak a Ukrán piacra. Úgy beszélnek egyesek az unióról mint ha kívül állók lennénk pedig mi is az Európai unió vagyunk. Remélem gyõznek az unió pártiak Ukrajnába és minden más eu-s országban.
Utolsó! Az únió tönkre tenné teljesen a gazdaságukat és az ipart. Ja, és cigányországot akarnak csinálnk Ukrajnaból. Ha ez nem tönkretétel, akkor semmi se az. Te mit szólnál, ha Magyarországba akanának egy csomó cigányt költöztetni? Mondjuk nekünk már mindegy, mert ez már cigányország.
08:35: Ukrajna aztán tényleg nincs tönkretéve, á, majd belepusztulnak a nagy jólétbe... Ti egyébként tudtok gondolkodni is, vagy csak a feltételes reflex mûködik, mint a Pavlov kutyájánál? Meglátjátok az Unió szót, és mindjárt jön a grrrrrr...
1. Nem volt olyan rendszerváltás, megközelítõleg sem. 2. Mára viszont - igaz alaposan más irányból - jelentõsen közelednek a politikai álláspontok, ha így megy tovább, a gazdasági helyzet is. 3. Ukrajna Európa része. Az Unió egész Európáé. Más kérdés, hogy oda tartozni célszerû valamilyen feltételek teljesülése esetén értelmes (az érdemes, vagy se az egy másik problémakör). 4. Az Unió már 1990-ben kinyilatkoztatta, hogy a volt szocialista országok az Unió szerves részévé kell, hogy váljanak, mégis, a feltételek teljesüléséhez több, mint egy évtized kellett, és nem egyszerre minden volt szocialista országnak. Függött a gazdasági helyzettõl és az ország akaratától. 5. Ukrajna most került abba a helyzetbe, hogy a csatlakozás akár realitás is lehet, de az csak akkor igaz, ha õk is akarják. A vezetése rájött, hogy nem akarja, és nem véletlenül jött rá. Oroszországnak nem érdeke (pedig elvileg õk is oda tartoznak, csak most ez abszolút nem reális), nyomást gyakorolt, ugyanakkor a mi vezetõinkhez hasonló beállítottságú ottani vezetés látja az ebbõl fakadó "macerát", ami szintén a csatlakozás ellen hat. 6. Igen, az Unió piacot is akar ott (éppen ezért ellenzi Oroszország), és igen, egyes országai ki fogják használni a lehetõségeket. Csak ez az Uniótól független tulajdonság, és messze nem ennyire egyszerû. Ez megy az egész világon, ezért jön errefelé Kína és mások, minden ezért történik. Csak az nem mindegy, milyen keretek között. Sok a belsõ harc az Unióban, ez nem jó neki. De enélkül még több. Lehet választani, ki melyiket tekinti jobb megoldásnak. Amit viszont nem lehet, utána panaszkodni, hogy velünk hogy kiszúrtak. Persze, hogy ezt teszik a rosszul döntõ országokkal (és népekkel), ez a világban érvényesülõ természettörvény. Megérteni lehet, meghágni nem. Idõlegesen esetleg, de a pofon, ami ezért jár, nagyon nagy lesz.
A kérdező hozzászólása: Ott is olyan "rendszerváltás" lehetett, mint nálunk?
mert az még nincs tökretéve, ez fáj nekik
Mert be akarja darálni! Nem jelentéktelen piacot jelenetene a "jóságos" púniónak.
Kell a piac, meg már Bulgáriában is drága gyártani.
Angolszász nyomásra megy ez is... Abban a szerzõdés-tervezetben, amit most az ukrán vezetés nem írt alá, az is benne van, hogy Ukrajna kötelezi magát, hogy 6 éven át évi 610 millió euró kölcsönt vesz fel az IMF-tõl (hogy aztán a kamat-nyomorból soha ne szabaduljon). Utána majd azért kell hitelt felvennie, hogy az elõzõ hitelek kamatait fizethesse. Jól ki van ez találva... Gondoljatok utána: az EU kötelezné Ukrajnát IMF-hitel felvételére... közben a gazdaságuk ezer szállal függ az orosz gazdaságtól. Erre figyelmeztette õket Putyin: ha már az orosz vámunió tagja és élvezi annak elõnyeit, akkor ne "furulyázzon" a másik felé, - vagy lépjen ki onnan. Nem csoda, hogy meggondolták magukat.

Vajon mi az oka annak, hogy a legtöbb lány külső alapján dönti el, hogy kivel akar ismerkedni és miért van az, hogy van egy kevés lány, aki nem törődik a külsővel és szívsen ismerkedik fiúkkal külsőtől függetlenül?

Úgy értem, vannak ezek a facebookos csajok, akikre hiába ír az ember egy sziát, még arra sem képesek, hogy visszaköszönjenek, pedig jelezte, hogy látták. Ezek nyílván el vannak szállva és csak a legszuperebb fiúkat hajlandóüak emberszámba venni. NÁlam ilyenkor jön elő a bicska és az ilyen csajokat tilto ma fenébe, hogy még véletlenül se találkozzak ilyen felszínes, üres fejű csajokkal újra. Azért érdekes, hogy többnyire az átlagos vagy csúnyácska lányok azok, akik szívesen ismerkednek átlagos fiúkkal is, persze ott is vannak, akiknek a szuper fiú jelenti az embert.

Legjobb válasz: Eleve utálom, ha vadidegenek írogatnak, nem érzem kötelezõnek a válaszadást.

Én is külsõ alapján megyek oda egy lányhoz. Ha nem tetszik nem vonz akkor csak a barát-kosárban végzi.
Eleve utálom, ha vadidegenek írogatnak, nem érzem kötelezõnek a válaszadást.
Nyugi, mindenkinek megvan a párja :D csak nekem nincs :'( :D
"Úgy értem, vannak ezek a facebookos csajok, akikre hiába ír az ember egy sziát, még arra sem képesek, hogy visszaköszönjenek, pedig jelezte, hogy látták. Ezek nyílván el vannak szállva és csak a legszuperebb fiúkat hajlandóüak emberszámba venni. " Ha te ebbõl azt szûröd le, hogy elszálltak, és csak a külsõ érdekli õket, akkor te hülye vagy, már bocs. Nem mindenkinek van kedve idegenekkel bájcsevejeket folytatni, pl. nekem is van 1000 meg egy gondom, így ha ír nekem egy idegen, vagy olyan pali, akivel kb. 2 szót váltottunk addig, nem hagyok ott csapot-papot, hogy válaszoljak neki. -.- "Azért érdekes, hogy többnyire az átlagos vagy csúnyácska lányok azok, akik szívesen ismerkednek átlagos fiúkkal is, " Ha meg az nem jó, akkor szenvedj a fullos csajokkal, de hidd el, minden joguk megvan rá, hogy ne írjanak neked vissza, és ez még nem jelenti azt, hogy így beszélhetsz róluk! 17/L
" tilto ma fenébe" hah! Ha így írsz lehet ezt a baj, nem? Ha az utcán jön szembe egy csaj, te is csak akkor fordulsz utána ha dögös, nem? Nahát!
nem "tiltom ma a fenébe" akart lenni?
nem tudom mit szeretnél attól a lánytól akire ráköszönsz (Gondolom megdugni vagy ilyesmi... a magadfajta gyíkok csak azt szeretnék, vagy egy szemüveges stréber vagy és szeretetre vágysz :D) szóval.. sosem leszel tökéletes annak aki egyszer visszautasít, mind1 mit teszel. Persze ha lottózol, lehet esélyed nála :D
14, Vagy magukat.. :D
"Átlagos fiú vagyok" - nincs annyi ujjam ahány pattanás van az arcán
A külsõ alapján szúród ki te is azt a lányt, akihez vonzódsz, aki tetszik neked nem?
Mert mindenkinek más számít. Mondom ezt srácként.
Ez a fiúknál is ugyanígy van, úgyhogy be lehet fejezni a nyikorgást. A ribancokat meg jó ízlésû ember kerüli. A valóságban is és az interneten is.
Az is érdekes, hogy sok EMBERILEG igénytelenebb fiú átlagosnak tituál szép lányokat.
Én fiú vagyok, de tegyük fel, hogy odajön hozzám egy csaj, aki nem tetszik... persze, hogy lekoptatom! Teljesen felesleges úgy ismerkedni, hogy õ valószínûleg belém szeret, de én max csak barátságba lennék benne. Ezzel õt is megkímélem!
Jézusom, ilyen stílussal! Ember te beteg vagy. Ja, mert nem külsõ alapján ítélsz. Arról nem is beszélve, hogy egy csomó jó-csajos profilt fiúk-másmilyen lányok csinálnak, hogy beszívassák az ilyeneket, mint te.
De persze benned semmi hiba nincsen szerencsére... Csak úgy kollektíve elítéltél most több millió embert.
Józsi? Nem te vagy véletlenül? (A ragyás etióp gyerekre gondolok..) :DDDD te fészbuk fan -.- D:
A kérdező hozzászólása: Ja, de ha már ismerõsöm, akkkor minek igazolt vissza, ha nem bír válaszolni sem?! Bunkók az ilyen libák, meg kéne pofozni õket! -.-
Az olyan lány aki nem törõdik a külsõvel és szívesen ismerkedik, na az ilyen van nagyon kevés. Leginkább felszínes és anyagias nõk vannak, akik emberszámba se veszik azt aki nincs kitömve lóvéval és nincs sportkocsija.
Kéne májfunkciót nézetned.
Nekemis a máj jutott az eszembe.

Vajon mi az oka annak, hogy 7-800 kbps-mal jön a film torrenten annak ellenére, hogy már elfogyott a csomagban foglalt adatmennyiségem és le kellett volna lassítaniuk 32kbit/s-ra a sebességet?

T-Mobile-ról van szó, mobilomon lev? internet, de wifin keresztül megosztottam egy laptoppal.

Legjobb válasz: Hol laksz? Milyen ott a hálózat sebessége, illetve mennyien használják. A szolgáltatónak az adatforgalmi keret elérését követõen joga van a szolgáltatás sebességének a lassítására a mindenkori ÁSZF-ben meghatározott minimum értékig. Erre a hálózati erõforrások igazságosabb elosztása érdekében van szükség. Ugyanakkor ha egy adott területen gyors a hálózat, illetve nincsenek kihasználva a hálózati errõforrások, ott lehetõség van arra, hogy a keret túllépését követõen is nagyobb sávszélességet biztosítsnak az ügyfeleknek. Ez fõképp az üdülõhelyekre jellemzõ, ott ilyenkor õsszel, illetve télen alig van használva a hálózat, így ezeken a területeken nem feltétlenül lassítanak, illetve csak akkor, ha ez szükséges. Nyilvánvalóan az fog elsõbbséget élvezni, akinek még nem fogyott el az adatforgalmi kerete, de ha marad szabad erõforrás, abból mindenki hasznot húzhat. Ugye jól gondolom, hogy egy üdülõ jellegû faluban, vagy városban laksz? Pl. a Balatonnál gyakori ez a jelenség, de máshol sem kizárt. Attól függ minden, hogy mennyien használják az adott cellát.

Hol laksz? Milyen ott a hálózat sebessége, illetve mennyien használják. A szolgáltatónak az adatforgalmi keret elérését követõen joga van a szolgáltatás sebességének a lassítására a mindenkori ÁSZF-ben meghatározott minimum értékig. Erre a hálózati erõforrások igazságosabb elosztása érdekében van szükség. Ugyanakkor ha egy adott területen gyors a hálózat, illetve nincsenek kihasználva a hálózati errõforrások, ott lehetõség van arra, hogy a keret túllépését követõen is nagyobb sávszélességet biztosítsnak az ügyfeleknek. Ez fõképp az üdülõhelyekre jellemzõ, ott ilyenkor õsszel, illetve télen alig van használva a hálózat, így ezeken a területeken nem feltétlenül lassítanak, illetve csak akkor, ha ez szükséges. Nyilvánvalóan az fog elsõbbséget élvezni, akinek még nem fogyott el az adatforgalmi kerete, de ha marad szabad erõforrás, abból mindenki hasznot húzhat. Ugye jól gondolom, hogy egy üdülõ jellegû faluban, vagy városban laksz? Pl. a Balatonnál gyakori ez a jelenség, de máshol sem kizárt. Attól függ minden, hogy mennyien használják az adott cellát.
A kérdező hozzászólása: Átlagos kisvárosban lakom, következõ hónapban már lelassították, nem tudom mi lehett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megcsinálom!
rázd meg a gégecsövet ott ahol összegyülhet a víz azért büdös mert az elözö mosás alkamával megmaradt benne azon a részen
Esetleg ha ez megoldható, akkor az ürítõcsövet tedd a padló szintjére, ( egy lavórba pl) és akkor biztos, hogy az utolsó cseppig kiürül belõle a víz. A szivattyú hibájára is utalhat az, hogy marad benne víz. mert valószínû, hogy ezért érzed azt a bizonyos szagot.
persze, mert pang is a víz benne és ott lerakódik minden.csinálj egy 90 fokos trisós mosást30-40dkg. aztán egy 30 fokosat 3-4dl hypóval. elõzõ fellazítja a koszt, a másik kiöli a gombát baktériumokat.néha cseppencs egy kis hypót a mosógépbe ha éppen nem mosol többet. a pangó vízben kiöli a gombákat és nem bomlik a trutyi benne.
Én 90 fokos ecetes gépmosást javaslok. Nemcsak a géped lesz tiszta, de a fûtõszálat is vízkõtleníti. A hatás garantált.
Hasonlóval szenvedek. Az ecetet a mosópor helyére öntöm vagy bele a gépbe? Mennyi ecetet? Utána nem lesz büdös a ruha következõ mosáskor?
Nekem egy mosógép szerelõ azt tanácsolta egyszer, hogy 1 l ecet kell. Gondoljunk csak bele, vízzel felhígulva, nem is olyan sok az. Én a mosópor rekeszbe öntöm az ecetet, miközben szivattyúzza a vizet. Öblítõt ugyan úgy mint rendes mosásnál. Magas hõfokon teljes programot lefuttatni, és nem lesz ecetszagú a gép. (persze ruha nélkül) Ez nem rád értendõ, hanem a mosógépre.
Az ecet csak szagtalanít sose lesz tõle ecetszagú még a ruha sem, ha öblítõ helyett használod.

Vajon mi az oka hogy a munkáspárthoz az egyszerü emberek kevesen csatlakoznak?

Hol ott nagyon sokan jobnak találják a "régi átkos" Kádár rendszert pedig a kis emberktöl mindent elvettek amit a régi rendszerben elértek és az új fönök mindent eladtak mintha az ök nevén lett volna.

Legjobb válasz: A munkáspárt nem nyújt alternatívát. Egyszerûen azért, mert senki sem veszi õket komolyan, és ebbõl nem lehet csak úgy kitörni. Akik szavazóik lehetnének, azokat pedig az MSZP már régen átvette. Igaz, hogy az MSZP sokkal langyosabb ideológiailag, de legalább be tud kerülni a parlamentbe, és van esélye beleszólni a döntéshozatalba.

A kérdező hozzászólása: A Bìrò Miklósnak tartozom azzal a hiány potlásal, hogy lemaradt az a nagy föben járó dolog hogy még mi nem kerültünk parlamentbe nem engedtek be mivel a média nem enged be minket, hogy más emberek is tudják vagyunk és nem tudnak különbséget teni a Munkáspárt és az mszp között. Ugyan a választáskor vannak képvìselö jelölteink, de még soha nem kerültek a képviselö házba és mi még mindig magunkat képviseltük és nem szövetkeztünk semilyen pártal mert nem találjuk a közöset a céljaink között és csak igazat mondunk.
Egy vén komisszár vagy te barátom...
A kérdező hozzászólása: Véleményem szerint 89 óta sajnos "az új felszabadulés óta" az egyszerü ember egy sarzsiba ( egy szintre ) került a kutyával még tán kevesebb a becsülete éppen úgy mint az önkén uralmi jelvények egy helyre került a horog kereszt és a vörös csillag egy helyre került. Aki élt aban korba a kettö közül az helyre tudja tenni a fejébe.
44/45! mond te hány éves vagy? Óvodás? Ki mesélt neked ilyen mocskos hazugságokat. az is vicc volt már , hogy agronómusnak csak 180 cm felett alkalmzatak hogy kilátszon a gazból, mert a közöst nem akarta mûvelni senki. ezért adták a háztájit, hogy legalább ott legyen termelés, haszon. A gyárak? Olyan gépekkel dolgoztunk amelyek rég elavultak Úgyhogy szünj meg hazudni! Ne hüjítsd az utókort.
Egyetértek 44, mert amig az ellenkezõjét be nem bizonyítja senki addig mirõl beszélünk.Hiába a demokár, ha üres a kosár!
"Vajon mi az oka..."? Hát az, hogy Nem mindenki csõlátó se nem hazudozó, se nem hülye Ha nehezen megy az emlékezés akkor végy elõ egy papírt oszd kétfelé s aztán " jó oldal" a másik meg "rossz oldal" Ebbõl még egy kell. De itt abbahagyom, mert felfordult tõlrtek a gyomrom. Tudniillik én akkor már éltem. Benne éltem.Engem nem tudtok megmajmolni. Csak az a baj hogy esetleg másokat tudtok hülyévé tenni. vagy ez acél? Hogy az mszmp-re szavazzanak? mert még nem lopták ki a szemüket? Na jó majd eztán. Ha majd újra azok kormányoznak.
Nincs nyomva a médiában.
A kérdező hozzászólása: Szeretnéd te ha most is az 50 éves munkád alapján eltudnád tartani magadat és családodat. Sajnos igazad van gyávák nagyon sokan vanak és hadják hogy az új világ elvegye a régi munkája eredményét. Sajnos nem írigykedni kell hanem segíteni azoknak akik ezt belátták igaz hogy még gyár kaput se láttak se a nagyok se a kicsik hát miböl lene nekik hacsak nem lopták el a régi munkások munkája eredményét.
Az a baj, hogy itt nagyon sok a csivitelõ szarka, aki az 50 éves munkát nem volt szemérmes elemelni és abból a vagyonból veri a nyálát. Sajons ezek olyanok, mint a nem az idén lebarnultak., Szemtõl szembe gyávák és megalkuvók és ezeknek mindig kell egy.pcsa , amit nyalni lehet, mint most is.
A háború után 6 évvel, 1951-ben JEGYRENDSZERT kellett bevezetni, te okostojás. Milyen újjáépítés az ilyen? Az 1960-as évekre kezdett az életszínvonal közelíteni a Horthy korszakéhoz, amit elõszeretettel emlegetnek úgy, hogy 2 millió koldus országa voltunk akkoriban. Már önmagában az röhej, hogy nyíltan mûködhet komcsi párt az országban. De tudom, tudom... tetszettünk volna forradalmat csinálni... hát kellett volna. Porba hullt volna pár ezer nyomorult országrabló feje, ha más nem, legalább a lelkiismeretünk nyugodt lehetne.
Ott a pont kérdezõ !
A kérdező hozzászólása: Az emberek azért nem csatlakoznak a MUNKÁSPÁRTHOZ mert van nekik félteni valójuk mert a gyerekeik és unkákáik nem kapnának munkát. A csunya kifejezés az a kultura hiánya. A kötelet meg oda teszed ahova szeretnéd. Nincs harag. Számolni ugy láttom nem nagyon tudsz mert a 45 év egy része már erre az új világra került és amíg a haború után 5 - 6 ével felépìtették az országot az új világba 20 év alatt se építettek semi érdemlegeset lassan kenyerünk se lesz mán.
A kérdező hozzászólása: Sajnos én még nem voltam a mauzóleumban csak töled tanulhatnék ilyen marhaságot ha nem dobtad volna el a fejedet. A "nyuggereket" meg hagyd békén mert ezt a kort el is kell érni és talán nö az eszed is vele. Ha akkor az emberek belátták és még a mai napon is emlegetik azt a bizonyos "rózsaszín felhöt" akkor az igaz is lehet és jani bácsitól még holtában is félnek azért mondanak minden félét tehát Téma.
A kérdésre már válaszoltam. Azért nem csatlakoznak egy komcsi párthoz az emberek, mert bõven elég volt belõlük. 45 év alatt széjjelverték az országot, olyan lemaradásunk van nyugathoz képest, hogy már szerintem soha a büdös életbe nem tudjuk behozni.
A kérdező hozzászólása: Lehet igad van de én nem hazudok
Nem-e? Élesedik az osztályharc fiam?
"Lehet ez fordítva is. Akinek nem tetszik el lehet menni." Nem fogok egy statisztikailag kimutathatatlan kisebbség hü.lye nézetei miatt elmenni a hazámból. Neked ez viszont nem az, úgyhogy takarodhatsz.
Nagyon sajnálom, hogy a méltánytalanság érzetét én okoztam. Nem tehetek mást, mint megismétlem önmagam, tényleg nem tudtam, Hogy a Munkáspárt és az mszp az kettõ. Egyébként, hogy ki forgatja az ország kormánykerekét az a szavazókon múlik, Olyanomtól viszont akik kétszer egymás után az msz, p-bõl lett mszp-re, a gyílkosok szellemi utódjára szavaztak, én semmi jót nem várok. Ha jobbat remélek azt csak félve remélem. Aki nem tudja, hogy az mszp-nél és szimpatizánsainál már jobbakat is akasztottak az jobb ha el se megy szavazni a köv. szavazásnál. A baj az, hogy a tudatosan rosszul szavazók nem csak maguknak ártanak. Bárcsak ne sikerülne nekik!
A kérdező hozzászólása: Tisztelt Biró Lajos! Elnézését kérem hogy letegeztem igaz az én édes apám is a háboruban részt vet söt a nagyapám is elsöbe. Egy kis történelem òrát is szeretnék tartani ha nem hargszik érte, hogy pontosan tudja hogy az uj felszabadulásunk után az egypárt rendszerböl a köpönyeg forgatókat hìvjuk mszp-nek a mi pártunk csak a munkás embert hajlandó támogatni pl: Türmer Gyula még ma is bér házban lakik és ott is lakot Jani bácsi idejébe is. Az mszp vezetöi közül mindenki várba lakik emeletes házba és örzik. Nekem különösen nincs bajom velük, de ön aki nagyon értelmes és tapasztaltnak gondolom nem akarja elfogadni és egy kalap alá veszi a két pártot.
Lehet ez fordítva is. Akinek nem tetszik el lehet menni.
Nos, a komcsik úgyis internacionalisták, úgyhogy minden szívfájdalom nélkül elhúzhattok Észak-Koreába.
Tényleg nem tudtam, hogy ez egy új párt... Dehát : ez is csónak, az is ladik...
A kérdező hozzászólása: Nem tudod vagy nem akarod megkülönbösztetni a MUNKÁSPÁRTOT az mszp-töl. Jani bácsi idejébe 2% - 4%-ra adta az Állam a hitelt. Akoriba az volta a mondás "Állam Bácsinak érdemes tartozni." A hitelt akoriban is kikellet fizetni a tartozást igaz hogy 1 családnak csak 1 hitele lehetett és ha kifizetük csak utánna adtak másikat. Igaz hogy akoriban dolgoztunk és mindenki kifizete a tartozását, vigyázot az állam az emberekre és a bukszájukra is most ez éppen fordìtva van. Igaz hogy nem volt millio bank csak 1 otp-nk.
munkáspárt!ezt a komcsiktól itt maradt dumát ugyancsak jó idõben sütötted el... Épp most csinált egy filmet a mszp, amit állítólag nem is lett volna szabad. Én nem láttam. Nem is vagyok rá kiváncsi. Nekem elég tudni annyit, hogy az osztrák ember már öt évvel korábban abbahagyta a deviza hitelt .mint a magyar mert, az õ kormánya figyelmeztette, hogy vigyázzon. a te drágalátos pártod meg nem figyelmeztetett minket, sõt inkább tapsikolt. "no ezek ugyancsak belemasíroztak a bankok hálójába."
A kérdező hozzászólása: Ugyan, ezt kérdem én is tölled és szeretnék kijöni aból a pénzböl amit te javasolsz és nem vagyok benne biztos hogy egyeltalán mennyi a fizetésed de való szìnü hogy 22 ezer felett van de ìgy is nagyon ügyes vagy ha hozzá tudtál jutni az internethez és szerencsés vagy hogy betudtad osztani a pénzedet és nagyon igénytelen és szerencsétlen vagy és ez neked jó persze nem tehetsz róla. Hiszen ezt kìvnatad nekem is. Tisztelettel: egy jó akaròd!
Miért most talán éhen halsz? Ha ennyi a kritérium, akkor még a 20-on valahány ezres minimálbér is bõven elég.
A kérdező hozzászólása: Volt mit enünk eltudtuk tartani a családunkat, de akkor is volt olyan aljas ember aki a más munkájából szeretett meggazdagodni és nem bìrta elviseni hogy ö is "onnan való" és mindenre képes volt akkár rá taposni arra aki eddig eltartotta. És ez a nagy fényeség "Nyugati világ" belopòzot az országba és lassan elfoglalta. Jani bácsi akkor tolt ki velünk mikor az elsö Nyugatit beengedte és attól kezdve a kiváncsiság és hatalom vágy nem utolsò sorban az irígység segített tönkre tenni az országot. A kultura lásd: "televìzio, rádió, közelébe sem engedik a munkáspártot nehogy tudjanak többet rólunk, de lassan az éhnség, a munka nélküliség rá ébreszti a kisembereket hogy van más választásuk és meggyözödgyenek hogy máskép is volt és még lehet is.
A kérdező hozzászólása: Nekem minden jólesik amire Jani bácsira a saját sorsunkra jó. Tehát enél a mostani képmutató világba bìzony éppen ideje volna hogy a dolgozò emberek ne csuszanak mászanak hanem álljanak fel és nézzenek és lásanak. Ha az emberek nem látják be akkor a "sas kabaré érvényes - " felettünk a Béka."
Kérdezõ! Mért fáj neked ami másnak jól esik?!
33/33 És akkor mi a kérdésrõl a véleményed, mert provokatív válaszok is vannak, de kell, mert az országban a szép beszéd nem használ és a szittya magyarokat csak az erõszakkal lehet simogatni.
A kérdező hozzászólása: A 30-asnak szól a kulturát még mesziröl se ismered nem hogy másokrol véleményt mondj föleg az olyan nagy emberekre aki Szent István után második helyezést ért el az országba. Nagyon sajnállak mert nem ismered az emberek véleményét talán 5 - 6 éves lehhetsz a szöveged és a véleményed alapján tehát kicsi vagy és vagyontalan. Talán a szüleidnek nincs annyi idejük hogy többet foglalkozanak veled. Tiszteltetem öket.
Adósságspirál*
Nem, nem szakadunk le. Hitelspirál. Ezt nem ez a rendszer csinálta meg, hanem az elõzõ.
Errõl a hitel témáról már igazán lekophatnál. Mennyi adóssággal adta át az országot az elõzõ rendszer? 20 milliárd dollárral. Ma 120 milliárdnál tartunk.
ÖNTUDATOS MUNKÁS? Nincs? :D Röhög a vakbelem, egymást érik a szakszervezetek. Kádár papa alatt mit tehetett egy szakszervezet? Sztárj? Ugyan már, hullottak volna a fejek. Gazdaságpolitika kritizálása? Ugyan mááár. Mit tehettek? Ja, hogy semmit? Hát ez van. "Akkor felvett hitelt az ország használta fel - házakat, gyárakat, iskolákat stb épültek és nem kastélyok a vezetöinknek. " Ja, nyilván olyan nagyon nagyszerû vállalgozások, mint a vízlépcsõ meg hasonlók. Meg ebbõl fizették a túlméretezett szociális kiadásokat. Gyakorlatilag két kézzel szórták ki mások pénzét az ablakon, csak hogy megmaradjon a hatalmuk. Szánalmas. Komolyan, ennyi komcsi hogy van még mindig az országban? Nagyon remélem, hogy 20-30 év múlva kihalnak.
Mert nincs szervezett munkásság igy nincs ÖNTUDATOS munkás. Szeretett Antal apátok tudatosan kiölte, sõt törvényileg megtiltatta azt, hogy bármilyen szervezkedés is történjen munkahelyen. Egyébként igy megszüntette szeretett / á.tt/ apátok a demokrácia alapját. Mit gondoltok, hogy rendszerváltás idõszakában miért nem engedte meg a nyugati szakszervezeti vezetõket? Mert akkor súgtaK VOLNA A MIEINKNEK és a lét a munkások kapták volna nem a mostani poltikusopk nyulták volna le. Jelszavam : .....ELÕRE
mondjuk Kádárék felkötöttek minimum 300 egyszerû embert... menj el a Terror Házához, ott van a szerencsétlen, drága jó ifjak százainak fotója... mind vájár, gyári munkás... ezután majd tódulnak, ugye, a legvadabb kádárista utódpárthoz...
Csak címszavakban: 70-es évek eleje óta folyamatosan hitelre szorul az ország, Recsk, 56, padláslesöprés, ÁVH, ügynökök, lehallgatások, demokrácia teljes hiánya, folyamatos háborús uszítás. Ja, tök jó volt. Az idõ mindent megszépít, ugye elvtársak?
Sõt, még a cigányok is mind dolgoztak, és nem öltek, raboltak. A mai Munkáspártoknak semmi köze az MSZP-hez. Egy megvalósíthatatlan eszmét hirdetnek, ezért nem követik õket a gondolkodni tudó munkások.
Ja, és tömeggyilkosság se volt.
Én közel 30 évet éltem az elõzõ rendszerben, de sose éheztem. És más se. Ezen kívül akkoriban nem halt meg évi 3-400 ember kihûlés miatt a fûtetlen lakásában, és kocsihoz ugyan tényleg nehéz volt hozzájutni, de mindenki fel tudott szállni a jelképes árú tömegközlekedési eszközökre. Nem volt gond senkinek a fûtés és a világítás, szinte ismeretlen fogalom volt a rezsitartozás. Az olcsó élelembõl is mindenkinek bõven jutott. A kispénzûeknek is. A bérbõl és fizetésbõl élõk sokkal nyugodtabb és méltóságteljesebb életet éltek. Ebbõl persze nem következik, hogy azt a rendszert kéne visszaállítani, mert a történelem menetét nem lehet visszafordítani. De ettõl még nehogy már elvárja tõlem valaki, hogy a mai kizsákmányoló, népnyúzó, élõsködõ pártok mellé sorakozzak fel.
Én sem értem miért nem akarnak az emberek 45 évnyi országrablás, tömeggyilkosság, folyamatos rettegésben tartás után egy új kommunista kormányt. Mennyivel jobb volt éhezni meg éveket várni egy rongyos Trabantra. Irónia off.
A kérdező hozzászólása: Egyeltalán a kis emberek mért hajlandók össze mosni bármelyik pártal hiszen tudujuk hogy igaz az a mondás " igérnek ne add meg nem szegínyít az meg " tudjuk hogy az ö gazdagságuk aból áll. A munkás párt nem jelnik meg a médiában az újságba ami megjelenik az torzítja mi nem igérhetünk gazdagságot csak olyan munkát tudunk elképzelni aminek a háta mögött élö munka van mert anélkül nincs fejlödés.
Mert a mostani munkáspárt néven futó pártok MSZP pártiak és nincs sok közük a kommunizmushoz. Ezt valószínûleg az egyszerû emberek is észreveszik.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy pilanatnyilag gyenge a munás párt de azok akik azt hiszik hogy hülyék is mindennek bekell érni ennek is eljön az ideje ez föleg a fiatalokra vonatkozik akik bármere probálkoznak ez vonatkozik egyformán magasabb végzetségü és tanulatlan emberekre is mi tudtuk annak idején hogy mért tanulunk a mai világba céltan minden ha nincs pénz és ismeretség pl. ismerek olyat aki 3 diplomával bolti eladóként dolgozik nem beszélve arról hogy mennyi fizetést vissz haza és ugy gondolom hogy a fiatalság fog rájöni elöszö hogy valamit tenni kell csak nagyobb baj ne legyen.
A Kádár rendszerben igazad van a szakszerv.csak statisztált a gyáraknál. Igaziból minden értünk történt és amit a szakszerv csinált az a konkrét munkahelyeken érvényesült, ha érvényesült. Ma a legtöbb ágazati szakszerv a politikai rendszer s.nyalójává lett. Felejthetõ !
30/30 Inkább csinált volna apád egy kisszéket helyetted. A kérdésre válaszolva : beletörõdtek a sorsukba és már mindent reménytelennek látnak. Szerintem minél tovább várnak annál nehezebb lesz rendet csinálni. Remélem KJ klónozzák, de elõbb szükség lesz RM-ra.
A Jani bácsi halomra lövette a magyart 56-ban, aztán utána még jött a megtorlás. A Jani bácsi csinált a 70-es évektõl kezdve olyan bõdületes államadósságot, hogy még az unokáink is azt fogják nyögni. A Jani bácsi akkor tette volna a legjobbat velünk, ha amikor megszületik akkor beleszakad az anyjába az az üres feje.
A kérdező hozzászólása: A "lòzung" idejébe ahogy az elöbb nevezték az embereknek volt hol dolgozni tudtak enni adni a gyerekeiknek "Jani bácsi" szerint aki még holtan is többet ér -büszke volt arra hogy nincs éhezö gyerek az országban megszüntette az analfabétizmust és kötelezte hogy az alap vetö tudást megszereze mindenki és ezt nem az Istenre bìzta. Az emberek többet számítottak mint a pénz leereszkedett az egyszerü emberekhez és nem kellet körül venni testöröknek és még is amíg tudott az emberekel báni. És nem olyan keresztapa volt mint a nyugati országokba "városunkba is több kereszt gyereke volt akikhez eljött"
Ma az országban nincs szervezett munkásság így í kérdés okafogyottá válhat, ha a témából nem iktatom ki a munkásmozgalom elveit. Egyébként akkor ideológiai értelemben a munkaeszközökhöz való hasonulás volt a döntõ érv, jóllehet ez állami tulajdonnak volt nevezhetõ. A szervezett munkásság viszont a munkahelyeken gyökerezett ma viszont a "kocsmában". Ma a vezetõik inkább megélhetési politikusok, mint érdekvédelmi képviselõk. Akkor a munkáspártnak nem csak jogai voltak, hanem kötelességei is, ami fõleg a termelésben csúcsosodott ki és ebbõl nõtte ki magát az élcsapat, amit azért nem írok ki , mert ezt ma már lózungnak gondolnak. Én hittem benne addig, mig a menedzser tipúsú vezetõk le nem járatták.
Az utolsó bejegyzésedet nem igen tudom megfejteni kérdezõ !
A kérdező hozzászólása: Ugy láttom hogy az emberek azt gondolják hogy aminek nincs munka a háta mögöt abbol is lehet pénzt csinálni már a házi állatoknak is több a becsülete mint egy embernek, egy ember élete annyit ér mint 1 millio forint elsikasztása, hát ugy látszik hogy várja a jò szerencsét és a mások adakozásábol akarnak megélni, kiváncsi vagyok hogy ebböl hogy lesz jó lét?!!!
Most lehet, de akkor az egész vezérkart orruknál fogva.Õk lettek ma a politikusok, politológusok vagy a gazdálkodó egységek egyéb vállalatok fejesei stb. Hülye azért nem vagyok !
"Kedves 20/20 Hagy igy is lehetett volna, mert ez csak kb78 után volt akkor most mit gondolsz mibõl élünk? Természetesen az unióbol, mert amit befizetünk az csak töredéke annak amit visszaigénylünk." Édes jó fiam, az amit az EU-tól kapunk az kutyafülére sem elég. Ez a menedzser téma meg nem tudom miért lett felhozva, több ezer fõt foglalkoztató vállalatoknál nagy szükség van jó menedzserekre, õk vezetik a céget.
A kérdező hozzászólása: Aki az mondja a mostani társadalomban hogy jóbban él az vagy hazudik vagy örökölt vagy elvette az újá épített ország értékeit ( gyárak, iskolák, ovodák, stb ) és ugy eladták kölföldnek mintha az ö nevükre lett volna telek könyvezve. A fejlödés a számítógép ami miatt nem tudnak írni olvasni és számolni se és nem is érdeki öket, az országba olyan munkahelyek vanak aminek a háta mögött nincs munka: menedzsment, munkaügyi központ stb ebböl nem várhatjuk a felemelkedésünket véleményem szerint
Nem, dehogy ez a fejlõdés- akkor kezdtek a problémák csúcsosodni, mikor megjelentek az elsõ menedzser tipusú vezetõk és leszedték a lét valamint tuljártak a vezetõik eszén , mert õk hozták be a nyugati menedzsmentet és bár voltak eredmények de szinte kezükbe tartották a politikusokat. Õket már közösségi elvárás a társadalmi elvárás nem érdekelte, a lényeg a pillanatnyi siker és személyes érdekeltség.
Kedves 20/20 Hagy igy is lehetett volna, mert ez csak kb78 után volt akkor most mit gondolsz mibõl élünk? Természetesen az unióbol, mert amit befizetünk az csak töredéke annak amit visszaigénylünk. Most a "produktiv" munka a közmunka a többi az aktatologatás és papirfelhasználás. Ha ezt kellene megenni, mert régen volt mibõl válogatni akkor felkopna az állad !
06:32 Persze, persze és mit gondolsz, ezt mibõl finanszírozták? Hiteeeeeel.
A Kádár rendszerben senki sem éhezett!Tilos volt a koldulás! Ha kijöttél egy munkahelyrõl kapásból bemehettél egy másikba.Vándormadárnak csúfolták azt akinek 1-2 munkahelynél több volt.Ha nem volt bejelentett lakásod és munkahelyed a rendõrõk elvittek, ugyanis 48 óra alatt meg kellett teremtened.A cigányok a falutól és a várostól külön (több kilóméterre a helytõl)cigánytelepeken éltek országszerte ez volt a helyzet. Persze minden politikának megvan az áldozata, de kérdem a mostani kormányzásnak mennyi lesz? Az emberek fegyelmezettebbek voltak, erkölcsösebbek és figyeltek egymásra.Dotálva voltak az alapvetõ élelmiszerek, ingyenes oktatási rendszer , nincs adó csak a kisiparosoknak, a munkavállalókat igen sok helyrõl védték:veszélyességi pótlék ami után korkedvezmény, mûszakpótlék (a délutáni 20%-os az esti 40%-os volt, no és mára mi maradt? Valóban voltak társadalmi munkák, de most nem-e szintén abban végzed mert amit fizetésnek csúfolnak inkább társadalmi munka!!!?
A munkáspárt nem nyújt alternatívát. Egyszerûen azért, mert senki sem veszi õket komolyan, és ebbõl nem lehet csak úgy kitörni. Akik szavazóik lehetnének, azokat pedig az MSZP már régen átvette. Igaz, hogy az MSZP sokkal langyosabb ideológiailag, de legalább be tud kerülni a parlamentbe, és van esélye beleszólni a döntéshozatalba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!