Találatok a következő kifejezésre: Vajon miért esem (264 db)

Terhesség elején pecsételgetés, vérzés. Vajon miért és mitől?

6 és fél hetes terhes vagyok, 4. hétt?l pecsételgettem aztán elmúlt, most pedig vérzek nem sok de van, orvos szerint minden rendben, kaptam kúpot de azért én aggódok.

Legjobb válasz: Van, h csak a hormonális változás okozza, vagy haematóma, vagy alacsony progeszteron szint. Ilyenkor mást nem tud a doki, csak adni gyógyszert/kúpot, és pihenést javasolni! Sokaknak 12. hétig elhúzódik, és minden rendben mégis!

Van, h csak a hormonális változás okozza, vagy haematóma, vagy alacsony progeszteron szint. Ilyenkor mást nem tud a doki, csak adni gyógyszert/kúpot, és pihenést javasolni! Sokaknak 12. hétig elhúzódik, és minden rendben mégis!

Keveset dohányzom, mégsem bírtam abbahagyni. Vajon miért, és mit tudnék tenni?

Napi egy-két szál cigarettát szívok, közepes erõsségû Dunhill vagy Pall mall márkákat, néha sárgát, gyengébbet, és néha 3 szálat is, hétvégeken soha. Volt, hogy egy hétig nem szívtam, és legutóbb két hónapig kibírtam nélküle. Már azt hittem, leszoktam, de az agyam állandóan a cigaretta körül forgott, irigyeltem az utcán a dohányzó embereket, és végül megint vettem magamnak egy dobozzal. Az orvosom azt mondta, ez minimális dohányzás, AKARATERÕVEL könnyen abbahagyható, nem kell se gyógyszer, se tapasz. Ilyen kis mennyiségû nikotin ekkora függõséget okozhat? Milyen tippet adnátok, hogyan ne essek vissza pár hónap múltán, ha megint abbahagyom.

Legjobb válasz: Keress valami jó egészséges pótcselekvést, sportolj.

Keress valami jó egészséges pótcselekvést, sportolj.
Írd ki a hûtõre, a monitorodra, a kezedre hogy NEM veszel cigit. Mikor elmész a dohánybolt elõtt legyél józan elméjû, úgy józan hogy ne bájoljon el a dohányzás. Ja és dobd ki a cigidet. Ha ezt meg birod csinálni az már egy lépés. A legfontosabb hogy kezdj valamit az életeddel kezdj bele valami érdekes hobbiba, rajtad áll
Neked szerintem nem a nikotin hiányzik, hanem a mozdulat, a cigarettázás “feelingje“.

Mitol van brutalis tricepszuk a bicikliseknek? Rengeteg sullyal edzo embernel is nagyobb nekik de vajon miert? Es mitol olyan szaraz nekik?

Legjobb válasz: tegyél már be légyszi képet, hogy mekkora izomra érted ezt, mert én nem láttam még marha nagy tricepszû biciklist. A szárazság pedig a rengeteg kardio miatt van, nyilván nem sok zsír marad rajtuk, de izom sem. Kivéve a pályakerékpárosokat, ott van egy azért némi izom.

tegyél már be légyszi képet, hogy mekkora izomra érted ezt, mert én nem láttam még marha nagy tricepszû biciklist. A szárazság pedig a rengeteg kardio miatt van, nyilván nem sok zsír marad rajtuk, de izom sem. Kivéve a pályakerékpárosokat, ott van egy azért némi izom.
Vagy jó a genetikájuk, és szerencsések, vagy alacsony nálad a mérce :)
Nem tudom, mire érted, de magából a kormány fogásából is lehet ilyen téves látszat. :) Ha mész az utcán, tök átlag lányoknak úgy tûnik, mintha baromi jó tricepszük lenne - pedig csak úgy tartják a kormányt.
Országúti bicajosnál nem fogsz ilyet látni valószínûleg. De XC mountainbike-osoknál vagy DH-soknál láthatsz, mert amikor mennek lefele, rengeteget kell rugózni a felkarjukkal. Van egy barátom, aki rövidtávon országosan 2. XCM bicajozásban, és neki is eléggé nagy a tricepsze magához képest.
De nem egy testépítõhöz képest.
Remélem sosem lesz ilyen hp csajom...
Jaaaj istenem! Biztos nem volt telefonközelbe.. :D
biztos kakilni volt, vagy evett a földszinten, vagy füvet szedett kint.
Szia! Ha most fullosan komolyan ezért aggódsz, akkor nem vagyok benne biztos, hogy hosszú életû kapcsolatotok lesz.
A kérdező hozzászólása: Azt mondjátok paranoiás vagyok? :)
Áhh! Ugyan, dehogy. :D

Szeretek egy sraco allitolag ois, de meg nem vagyunk egyut. Mostonaban nagyon furan viselkedik, vajon miert? Es kozben megbant

Legjobb válasz: Én se irok valami helyesen de ha helyesen leirod a kérdést szivesen válaszolok:)

Én se irok valami helyesen de ha helyesen leirod a kérdést szivesen válaszolok:)
A kérdező hozzászólása: oke:DSzerelmes vagyok egy fiuban, rakerdeztem hogy o mit erez es azt mondta hogy ois ezt!de mostonaban nagyon furcsan viselkedik nem ugy mind eddig!es kozben olyanokat ir amivel megbant
A kérdező hozzászólása: most erted-e??;)
korotok???
A kérdező hozzászólása: en 17L o 24 eves F kicsit lehet hogy nagy a korkulombseg!
mért furcsa?:D
A kérdező hozzászólása: mert sokszor megban csunya szavakat mond, es man nem ugy beszel velem mind az elejen
szerintem észrevette a helyesírásod
A kérdező hozzászólása: te ha irsz akkor a kerdesre valaszolj s ne arra h en hogy irok bena

A számítógépem beépített kamerával rendelkezik, de ha be akarom kapcsolni, azt írja, nincs hardver. Vajon miért és mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Attól, hogy "beépített" még nem azt jelenti, hogy "automatikusan ismeri" a Windows. (Már ha Win oprendszered van) A kamera használatához a kamera driverét telepíteni kell a számítógépre, ezt követõen fogja tudni a Windows kezelni a hardvert. A kamerához (PC-hez) adott lemez segíthet, amennyiben laptop vagy brand gép, akkor a gyártó honlapján tudod letölteni a szükséges drivert hozzá, aminek a telepítését követõen mûködnie kell a kamerának.

Attól, hogy "beépített" még nem azt jelenti, hogy "automatikusan ismeri" a Windows. (Már ha Win oprendszered van) A kamera használatához a kamera driverét telepíteni kell a számítógépre, ezt követõen fogja tudni a Windows kezelni a hardvert. A kamerához (PC-hez) adott lemez segíthet, amennyiben laptop vagy brand gép, akkor a gyártó honlapján tudod letölteni a szükséges drivert hozzá, aminek a telepítését követõen mûködnie kell a kamerának.

Gondoltam megkérdezem, kinek mi a véleménye? Vajon miért isznak többet a magányos férfiak? Mi az összefüggés az alkohol és a magány között? Jah, és miért áll egyenes arányban egymással az életben az értelem, és a szenvedés mértéke?

Legjobb válasz: Én egyszer megkérdeztem egy író barátomat: Miért iszol? A válasz nem volt kitérõ, magyarázkodó, hanem a legegyszerûbb. Tudod miért? - mert szeretem. Világos, nem?

Én egyszer megkérdeztem egy író barátomat: Miért iszol? A válasz nem volt kitérõ, magyarázkodó, hanem a legegyszerûbb. Tudod miért? - mert szeretem. Világos, nem?
Igen, a legtöbben azért isznak, mert szeretik, de akad olyan is aki menekül valami elõl (vagy otthon a magány vagy épp a család elõl) és van, aki azért, hogy a napban legyen valami jó, szimpla stressz levezetés munka után beülni valahova nézelõdni és meginni egy-két sört, ott találkozni ismerõsökkel. Sokan befordulnának, ha naponta ugyanazt csinálnák monoton és nem jutna egy kis "szórakozás" a munka mellé. Pultban dolgoztam, és én is több emberre rákérdeztem, hogy miért jön be naponta, ezeket a válaszokat kaptam. De van olyan is, aki egy sör mellett tud gondolkodni, magába fordulva az életérõl és a következõ lépésekrõl amit meg kell, hogy tegyen... értelem és szenvedés? azért mert aki értelmes, az felfogja, hogy mi zajlik körülötte és ebben az országban és szenved, mert tudja hogy mi vár rá, de nem látja a végét..
a lúzerségnek semmi köze az elvégzett iskolákhoz. kell egy vesztes sorskönyv (eric berne), az okos emberek túl sokat okoskodnak és racionalizálnak (csernus). mindegy, nem kezdem el fejtegetni.
az összefüggés az, hogy lúzerek. ezért magányosak, és ezért isznak.
jah és kedves 21:33-as. egy filozófus nem a könyvekbõl tanulja az értelmet. persz a szenvedés az szenvedés, mindenkinek a saját fájdalma a legnagyobb, de a kérdezõ konkrétan arra a kapcsolatra volt kíváncsi amire válaszoltam, és az bizony így van. Nem vagyok elszálva magamtól, de mint mondtam megvan a véleményem. Az emberiségnek az a legnagyobb baja, hogy sok olyan emberrel van tele, aki még végig sem gondolja a dolgot, és az a válasza hogy hülyeség. Értelmes ember nem mond ilyet, maximum azt, hogy õ nem ért egyet. De a mai világ minden szempontból elveszett...nekem se kéne törnöm magam h ezeket leírjam, hiszen úgyis süket fülekre talál minden, legalábbis nálad.
A kérdező hozzászólása: Nos, úgy érzem, így a "végére" elég messze kanyarodtatok az alap koncepciótól. Tulajdonképpen mindenkinek igaza van, mive a fájdalom -csakúgy mint az öröm- teljesen szubjektív benyomás. Ennélfogva pedig a vélemény is csak az lehet. Mércét talán csak a társadalmi normák adhatnak. Bár még ez is csak viszonyítási alap... Amit kérdeztem az teljesen személyes átélés hatására tettem fel. Bár tehetném, hogy ne erre "pazaroljam" az idõmet. Ezt persze lehet faragni minden oldalról, míg a végére már semmi sem marad az eredeti "figurából". Ugyanakkor minden válasz gazdagít. Az objektív szemlélet mindíg hatékonyabb módja az igazság feltárásának. Tehát köszönöm a válaszokat! 22:32 - Szívesen beszélgetnék még Veled...
Én magányos férfi vagyok, azért iszok hogy elfelejtsem a problémáim ami miatt nem lehet barátnõm, így amíg iszok addig boldog vagyok.
22:32-es vagyok alias "elvont filozofikus lúzer" Rájöttem, hogy aki igazán intelligens, mondjuk úgy, hogy bölcs, az boldog és nem szenved. Akik kevésbé szenvednek, az az átlag, akik nagyon szenvednek, azok egyhelyben toporognak, vagy úton járnak a bölcsesség felé... remélem érthetõ vagyok :) Jah és egy jó mondás: "Szeretnéd tudni az örök nyomorúság receptjét? Íme: a.) Gondold ki, hogy a világnak milyennek KELLENE lennie. b.) Alkoss szabályokat arra, hogy az embereknek hogyan KELLENE viselkedniük. Aztán, amikor a világ nem engedelmeskedik, akkor mérgelõdj nagyokat!" (Andrew Matthews) Jó éjt :)
Egyetértek azzal, amit itt a 19:58-as írt, hogy minél jobban átlátja valaki a világot, annál kevésbé képes élvezni, mert kicsinyesnek tart sok mindent. És emiatt talán néha szenved. Azonban szerintem az is igaz, hogy aki sokat szenved élete során, óvatosabb, tapasztaltabb ember lesz. Mivel gyakran kerül sz*r helyzetbe, sok tapasztalatot szerez pl. emberi kapcsolatok és az élet terén. Tehát mindkét irányban igaz a dolog.
19:58/22:32-es vagyok :) Korábban ezt írtam: Egy ember minnél értelmesebb, annál jobban átlátja, hogy a vilgon nem stímmel valami... stb. Ezt úgy módosítanám, hogy egy ember minnél értelmesebb annál jobban átlátja/vagy csak érzi, hogy nem stmímmel valami, de nem a világban, hanem önmagában, a saját világában! Az ilyen depressziók gyakran a lélek segélykiáltásai, "figyelj már rám, hiszen azt sem tudod ki vagy, csak élsz bele a világba!". Szóval egy inteligensebb ember ezt érzi, csak gyakran nem jut egyrõl a kettõre (vagy sokadikra), menekül önmaga elöl... ehhez a meneküléshez pedig tökéletes eszköz az alkohol.
Az ember körbe körbe jár, ha nem próbál meg kilépni ebbõl! Az egész élet maga egy "ördögi kör" és egészen addig az is marad, amég ezt nem éljük meg tudatosan... A "hangyák" amit érez, az pedig energia... valószínüleg a tudatmódosulás miatt, ami akár pozitív is lehet! Csak még az átmeneti rész van... Ne kívül keresse a megoldást, könyvekbõl... hanem mélyen magában... és nem tudom milyen könyveket olvasott, de keresse a spirituális utatat...akkor kaphat válaszokat. /Ezt tanácsolom magamnak is./ Ezeket érdemes megnéznie mindenkinek: Az élõ mátrix: ***** Éld az életed: http://www.vimeo.com/11835132 Jah és az ismerõsödnek ajánlom még h végezzen el egy reiki tanfolyamot, vagy prána nadit... ami neki szimpatikusabb. Tapasztalatból mondom h segít... /filozofikus blabla voltam/* Automatikusan eltávolított tartalom.
Bár ha az orvosok szerint skizofrén, nem biztos h ajánlott neki egy ilyen tanfolyam. Amúgy lehet, hogy nem is az, csak változik a tudata... Jungtól olvasta az Emlékek, álmok, gondolatok-at? Én most olvasom. Jó nagyon. És még Anthony de Mellotól, az Ébredj tudatára. Ha gondolod szólj neki ezekrõl amiket mondtam, egy próbát megér...
A kérdező hozzászólása: Majd rákérdezek. Sajnos tényleg lehet valami a betegségben, mivel elmondása szerint három énje van, és amikor néha (fõleg valamilyen érzelmi hatás következtében) "vált" olyankor másképp is nevezi magát. De még így is rendkívül értékes ember, aki olyan kérdésekre keresi a választ, mint amit én is feltettem. Fõleg azért is, mert -valamilyen pszichológiai szakkönyvben olvastam- szeretõ, és biztonságos érzelmi háttér mellett jelentõsen enyhülhetnek a tünetek, sõt arra is volt példa hogy megszûntek azok.
Majd mond mit szólt, igazán érdekelne... Írhatsz privit is, ha gondolod.
az "elvont filozofikus lúzer" egy 18 éves lány. de meg van a véleményem a világról. és rólad is :)
ez egy hülyeség. valószínûleg ezt is valami elvont, filozofikus lúzer mondta, aki többre tartotta magát másoknál, az életben meg egy nagy nulla volt, emiatt szenvedett. szerintem sem lehet a szenvedés fokát meghatározni. ki szenved jobban? egy tanulatlan ember, aki mondjuk egy árvízben elveszítette a családját, a házát, mindenét, vagy egy tanult filozófus, akinek általános világfájdalma van, mert megtanulta könyvekbõl, hogy az emberiség milyen gonosz, kegyetlen és gyarló?
Nem hiába mondja a Biblia: Boldogok a lelki szegények...
Ok! De ha nem szeretné, akkor se inná meg. Tehát mindenképpen igaz, hogy szeretik.
A kérdező hozzászólása: A szenvedést emocionális, és nem szociális értelemben gondoltam.
Azt kérdezed, hogy: "miért áll egyenes arányban egymással az életben az értelem, és a szenvedés mértéke?" Javíts ki kérlek, ezzel azt mondod , hogy minél értelmesebb valaki annál jobban tud szenvedni valaki?
A kérdező hozzászólása: 19:17-es : Hm... ez elgondolkoztató megközelítés. Ugyanakkor azonban ez ellentmondásban áll az értelemmel (elvégzett iskolák száma, mûveltség, a szellemi fejlõdésre való igyény, stb.)
A kérdező hozzászólása: 19:22 : igen (-tapasztalataim alapján)
én lány vagyok, tul egy 3 éves kapcsin, az exnek van már uj nõje, nekem senki... és izsok. hogy miért? mert jól esik... amig mértékkel teszem :9 nem gondolok az ex barátomra meg arra h milyen szerencsétlen vagyok h egyedül vagyok, és a bulikban és sokkal felszabadultabb vagyok
Hát nem gondolom, hogy ki lehet jelenteni teljes mértékben azt, hogy azok az emberek jobban szenvednek akik értelmesebbek, ha azt vesszük alapul, hogy mindenkinek a maga szenvedése a legfájdalmasabb + egyáltalán a szenvedést nagyságát be lehet-e mérni mint a trafipaxnál a sebesség nagyságát. (Ami persze alkohollal vagy a nélkül is történhet.)
A kérdező hozzászólása: 19:28 : Úgy gondolom a Te esetedben az ivászat inkább pillanatnyi, és nem "általános" következmény. Hisz egy pozitív esemény, vagy személy elvesztése esetében, ez "normális" reakciónak nevezhetõ. Azonban a magány korántsem normális, és nem is pillanatnyi állapotot feltételez.
Egy ember minnél értelmesebb, annál jobban átlátja, hogy a vilgon nem stímmel valami. Olyan kérdések foglalkoztatják, ami az "átlag" embert nem, épp ezért majdnem minden emberi dolgot túl kicsinyesnek tart, ritkán érzi jól magát. De mivel õ maga is ember, nem tud kiszakadni ebbõl a létbõl, ezért szenved. :)
A kérdező hozzászólása: 19:58 : Köszönöm, sokat segítettél.
Mondd te is beteg vagy? Vagy csak azokhoz vonzódsz? Javaslatom, hogy te se csak szellemi elfoglaltságokat ûzzél, mert a problémázás csak problémát szül. Ördögi kör! És minnél többet tudsz, annál kevésbé értesz dolgokat! Keress egy csinos lányt , udvaroljál neki és megérted a világ lényegét. Vagy egyszerübbet mondok: alap irodalom:Madách: Az ember tragédiája. Olvassd el , ha már elfelejtetted és ÉLJÉL! Szenvedéssel, vagy a nélkül de ne felejts el ÉLNI!!!!!! Ez a terápia ingyen volt.

A fideszes politikusok miért nem válaszolták meg azt a kérdést, hogy egyetértenek e a különadó mérséklésével? És most vajon miért kell csökkenteni? Egyáltalán miért nem tudják megindokolni azt amire szavaznak?

Feltehetõleg megszavazzák a csökkenétst, annak ellenére, hogy még pont õk voltak azok akik (szerintük aránytalanul magas) megszavazták a választások után.

Legjobb válasz: Mert õk csak bólogató Jancsik, azt teszik, amit OV mond. Forgatókönyv nélkül egyik sem tud válaszolni a kérdésekre.

Mert õk csak bólogató Jancsik, azt teszik, amit OV mond. Forgatókönyv nélkül egyik sem tud válaszolni a kérdésekre.
Brüsszel kaszálta el egy perben. Egyben megállapította hogy az ilyesfajta adó felsõ hatàra 75% lehet. Most annyi lesz.
Éljenek a bólogató jánosok! Büszkék lehetnek magukra!
A kérdező hozzászólása: tegnapelõtt 12:12 És ez 4 évig tartott vagy mi? Ugyanis az elõzõ törvényt még 2010-ben hozták, de a módosítás 2014-tõl él. Még véletlenül sincs ahhoz köze, hogy a fideszesek többet kapjanak, ugye? Persze, tök hihetõ.
Miért baj? A Marketes hivatkozások nem a Playra mutatnak?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!