Találatok a következő kifejezésre: Vajon jo van (77 db)

Partnerkapcsolatot csak jó nőkkel tudnék elképzelni, de szexuálisan sokkal jobban vonzanak a csúnya arcú, de jó alakú lányok! Vajon miért van az, hogy a szebb lányok, mégis jobban rám vannak kattanva mint a csúnyák? (F20)

Legjobb válasz: Itt az alapvetõ probléma szerintem az hogy: "Partnerkapcsolatot csak jó nõkkel tudnék elképzelni" A kapcsolatban nem az a lénye,hogy azért legyél a másikkal mert a egy "bomba" nõ hanem azért mert van benne valami ami megfog. A szexnek is van több formája lehet azért akarnál szex-elni csúnyább csajokkal mert szereted az alázós szexet. Az meg-hogy miért nem tetszel a csúnyább csajoknak lehet azért mert túl jól nézel ki és azt gondolják,hogy csak meg akarod õket húzni és ezért is maradnak tõled távol.

Itt az alapvetõ probléma szerintem az hogy: "Partnerkapcsolatot csak jó nõkkel tudnék elképzelni" A kapcsolatban nem az a lénye, hogy azért legyél a másikkal mert a egy "bomba" nõ hanem azért mert van benne valami ami megfog. A szexnek is van több formája lehet azért akarnál szex-elni csúnyább csajokkal mert szereted az alázós szexet. Az meg-hogy miért nem tetszel a csúnyább csajoknak lehet azért mert túl jól nézel ki és azt gondolják, hogy csak meg akarod õket húzni és ezért is maradnak tõled távol.

Vajon jó még? Most találtam meg a habszifonhoz a patronokat. Kb.25 éve használtuk utoljára, és még van benne egy patron. Jó még, fel lehet használni?

Legjobb válasz: Mivel a habszifonhoz nitrogén van a patronokban, ez nem tud megromlani, igy bajotok nem lehet töle, de valószinüleg a töltet jó része azért már kiszivárgott belöle, ezért több parton kellene ahhoz, hogy müködjön, Azt viszont nem lehet megmondani, hogy hány kellene - és ezért nem erölködnék vele.

Mivel a habszifonhoz nitrogén van a patronokban, ez nem tud megromlani, igy bajotok nem lehet töle, de valószinüleg a töltet jó része azért már kiszivárgott belöle, ezért több parton kellene ahhoz, hogy müködjön, Azt viszont nem lehet megmondani, hogy hány kellene - és ezért nem erölködnék vele.
Vagy jó, vagy nem. Ez biztos. Van még kérdésed? ki vele!DD)

Van egy lga 775ös procim van de vajon jó ez egy lga 1155ös alaplapba?

mintha valahol olvastam volna ilyet de inkább utána kérdezek, mert sztem nem tuti

Legjobb válasz: Nem... 775-ös alaplapba jó.

Nem... 775-ös alaplapba jó.
Nrm. Valószínûleg kevered az AM2+ -szal és az AM3-mal.
Még csak fizikailag sem menne bele.
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor jól gondoltam :)

Ez vajon "jó jel"? Van egy fiú ismerősöm, akivel az utóbbi néhány hónapban nagyon sok közös óránk volt, és az órák előtt (alatt :P), után többször volt alkalmunk beszélgetni..

Van egy fiú ismer?söm, akivel az utóbbi néhány hónapban nagyon sok közös óránk volt, és az órák el?tt (alatt :P), után többször volt alkalmunk beszélgetni, illetve egy darabon együtt járunk haza az órák után. Nincs barátn?je, és nekem sincs barátom. Sztem ? nem is akar párkapcsolatot, de mégis úgy érzem, hogy kialakult benne valami ragaszkodás-féle irántam.

Legjobb válasz: Attól is függ hány évesek vagytok... amúgy persze jó, ha vannak ilyen kellemes együtt töltött idõtök. Esetleg te kezdeményezz, finoman. Aztán kapcsol majd a srác.

Attól is függ hány évesek vagytok... amúgy persze jó, ha vannak ilyen kellemes együtt töltött idõtök. Esetleg te kezdeményezz, finoman. Aztán kapcsol majd a srác.
szimplán csak fél a srác sztem. Bátortalan. Ha szeretnéd õt akkor játssz vele, próbáld elérni, hogy észrevegye van esélye nálad.
A kérdező hozzászólása: Elmúltunk már 20 évesek... Sokáig én is azt hittem, hogy bátortalan, de most már egyre inkább úgy gondolom, hogy nem a félénksége miatt nem beszélget a lányokkal, hanem az érdeklõdés hiánya miatt :S Ez számomra nagyon furcsa, de mégis csak azt hiszem, ez a helyzet. A mi kapcsolatunk most már barátinak mondható, ... éppen ezért nem tudom eldönteni, hogy mi okból féltékeny: szimplán úgy, mint barát, vagy ez már több barátságnál. Kb. egy évvel ezelõtt kezdeményeztem, és elhívtam vhová, de õ nemet mondott. Akkoriban ritkábban találkoztunk és kevésbé volt közeli a kapcsolatunk, úgyhogy az végülis "nem számít"... Viszont ha akarna vmit és érdemben akarna cselekedni, akkor gondolom, összeszedné magát és elhívna vhová.
A kérdező hozzászólása: Állítólag mindenre jó.
Háát én nem ajánlanám. De ezt az összetevõi alapján mondom: isopropylpalmitate- eltömíti a pórusaidat amit gondolom nem szeretnél hiszen a pattanások ellen küzdesz. Négyszerek parabén tartalom-szintén nem bíztatnálok hogy megvedd...
A kérdező hozzászólása: Kaptam ajándékba. 2x kentem vele, nem látok semmi változást.
Átvágás sima testápoló puccos matricával.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszokat

Izomlázam van, ettől még vajon jó lesz a szex?

Torna órán nagyon kifárasztottam magam(tegnap), izomláza van a tricepsznél, és a hát fels? részén. És 1 nagyon kicsit a combnál.. vajon így lehet 1 jót szexelni? Ez lenne az 5dik, szeretnék jól teljesíteni.. és ha nem lenne jó, akkor neki se fognék inkább.

Legjobb válasz: Simán jó lesz, nyugi:)

Simán jó lesz, nyugi:)
Szerintem még jobb lesz, mint egyébként. Én edzés utána olyan vagyok, mint egy õrült.

11 hetes kismami vagyok! Nagyon vártuk ezt a babyt és boldogok is vagyunk hogy összejött! Néha viszont megijedek ha megszületik hogy vajon jó anya leszek-e! Más is van igy?

Legjobb válasz: Hogyne:-) Olvass akár itt is utána:-) Akkor nem lennél jó anya, ha ez nem merülne fel benned:-)

Hogyne:-) Olvass akár itt is utána:-) Akkor nem lennél jó anya, ha ez nem merülne fel benned:-)
Teljesen normális, hogy megfordulnak ezek a dolgok a fejedben. Jó anya leszel, hidd el. :)
Én folyton azon rágódom, vajon jó anya leszek-e?
Ezzel mindenki így van, hidd el. Én a vége felé kezdtem felfogni, hogy hamarosan ott lesz egy baba, aki csak tõlünk függ és bizony megijedtem a felelõségtõl. Biztos, hogy nagyon jó anyukája leszel, mégha néha az ellenkezõjét is érzed majd. Boldog babavárást! Majdnem 4 hós kicsi fiú anyukája
Szia! gondolom, hogy ha már vártátok akkor rajta voltatok az ügyen egy ideje! 2 fajta nõi felfogás van! Az egyik, hogy a nõ mindent megtesz hogy babája legyen. A másik meg mindent megtesz, hogy ne legyen. Te akartad a babát, így biztos 100% hogy jó anya leszel a babádnak. Remélem megnyugodtál! Sok boldogságot! 24 hetes
Én is ettõl rettegek sokszor. Rémálmom is van. Pl. hogy ottfelejtem a kórházban vagy elfelejtem megetetni. Nagyon félek én is hogy rossz anya leszek pedig már mióta az eszemet tudom, babát akartam. De sztem nem lesz gond (remélem). 28 heteske

Vajon jo eselyem van a babara, ha az utolso mensi jul.13-an volt, es egyutt voltunk 18-an, 22-en, (23-an majdnem pozitiv volt az ovu teszt), 24-en (ezen a napon pozitiv volt a teszt), 26-an es 27-en?

Legjobb válasz: www.ciklus.hu Itt megkapod az adatokat hogy mikor a legnagyobb az esélye a teherbeesésnek!És még a baba nemét is megtudhatod!:O :) Remélem azért sikerült , és ha igen elõre is jó terhességet majd babázást!

http://www.ciklus.hu Itt megkapod az adatokat hogy mikor a legnagyobb az esélye a teherbeesésnek!És még a baba nemét is megtudhatod!:O :) Remélem azért sikerült , és ha igen elõre is jó terhességet majd babázást!
A kérdező hozzászólása: Azt hittem a ciklus.hu csak arra szolgal, hogy aki homerozik, az le tudja jegyezni es ezaltal kapjon egy kis diagramot. :) Azert koszi, mindjart megnezem. Nagyon jo lenne, ha mar lenne baba, de probalok nem ragorcsolni, mert az nem jo. (Neha ugy erzem nekem sosem jon ossze, mintha valami tavoli alomra varnek, hogy megvalosuljon..... hm...... sohaj...)
1 válaszoló vagyok:megnézted a ciklus.hu-t ?Milyen ?Ki tudtad számítani? Ne aggódj majd összejönn.:) rám is sokáig vártak a szüleim.És most lám itt vagyok és nekd írok:D:) Gondolj arra hogy úgyis összejön. és télleg ne görcsölj.Lazííts!
Szerintem jó eséllyel indulsz!Most csak annyit tehetsz, hogy türelmesen vársz és nem görcsölsz ezen a témán. Az érzéseiddel nem vagy egyedül. 6 hónapja várom, hogy elmaradjon a menzim, de még csak nem is késik soha!:-) Na jó, ez csak vicc volt, és tudom, hogy fél év nem a világ. Szóval én is úgy érzem, hogy ez nem mostanában fog összejönni. De ne add fel! Nemsokára benneteket is választ majd egy baba!!!
A kérdező hozzászólása: Regisztraltam, de nekem semmi kulonosebbet nem szamit ki. En azt hittem naivan, ha beirom mikor voltam egyutt a parommal, mikor volt PE meg utolso mensi, akkor kiszamolja , hogy kb. mennyi az esely egy esetleges terhessegre. Kicsit elkeseredtem, mert ez csak kiszamolja a varhato kovetkezo mensit, stb.... Amit en magamnak is ki tudok szamolni korulbelul. Akkor most mi a lenyege azon kivul, hogy adatokat tudsz lerogziteni? Nekem idaig nem nagyon volt segitsegemre ez az oldal (ciklus.hu). Akkor most nagy eselyem van a babara, vagy hagyjam az egeszet a manoba? :(
Dehogy hagyd!Nem szabad feladni! Tudod mindig a remény hal meg utoljára!Sikerülni fog csak lazíts és akkor majd egyszercsak meglepõdsz amikor nem is számítasz rá!

Kb egy honapja a baratommal el vagyunk hulve egymastol, es nem tudjuk h miert. Eddig minden jo volt, kezdtek lenni veszekedesek es vajom ettol van? O meg mindig el van hulve tolem, mit csinaljak? Segicsetek, 1 eve mar egyutt vagyunk

Legjobb válasz: Valószínûleg a sok veszekedés okozta, de az sem kizárt hogy más (valaki) van a háttérben. Én azt tudom neked ajánlani hogy találkozzatok többet, csináljatok olyan dolgokat amit mindketten szerettek, pl: mozi,beülni valahova stb biztos javulni fog a helyzet és megtudod menteni a kapcsolatod! Sok sikert!

Valószínûleg a sok veszekedés okozta, de az sem kizárt hogy más (valaki) van a háttérben. Én azt tudom neked ajánlani hogy találkozzatok többet, csináljatok olyan dolgokat amit mindketten szerettek, pl: mozi, beülni valahova stb biztos javulni fog a helyzet és megtudod menteni a kapcsolatod! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Es mast meg mit tehetek, mert probaltam ezt is, de mindig valami elrontota , mert mire helyre jott volna az erzelmeivel megint bekovetkezet valami amitol elhult tolem, nagyon nem veszekedtunk de ugy latszik h ez eleg volt neki h elhuljon tolem:(
A kérdező hozzászólása: Mar 1 honapja igy megy, o mind mondja h probal valtoztani meg minden, nem erzem szeretetet mar, de az is igaz h streszes allapotba voltunk mostanaban, es ettol jottek a veszekedesek is, de vissza kell kapjam a szeretettet, legyen minden olyan szep mint regebb, segicsel kerlek.
Lehet hogy túl sok idõt töltöttetek együtt, és talán egy kicsit egymásra untatok. Töltsetek külön egy kis idõt, amíg olyanokat csináltok, mint régen, menjetek el külön külön bulizni, foglalkozzatok magatokkal, töltõdjetek fel energiákkal, ez segíthet. Ez sokszor szokott segíteni: :)
A kérdező hozzászólása: De lehet ha nem beszelunk egy darabig , vagy nem talalkozunk akkor lehet minnel jobban elhulunk egymastol:(
Beszéljétek meg, hogy most egy kicsit levegõt vesztek egymás nélkül, ami nem azt jelenti hogy szakítotok!
A kérdező hozzászólása: Mar keso mindennek, a tegnap este szakitottunk, mind a kettonk dontese volt ez, de nekem annyira faj:(

Vajon miért van jó ideje felfüggesztve az ingyenenergiáról szóló K-fórum?

Errõl van szó:

Legjobb válasz: Ingyen energiád akkor van, ha anyád fizeti. Ezernyi oka lehet egy fórum bezárásának, de egészen biztosan nem azért, mert valaki feltalálta volna a szent grált.

Curie féle motor. https://www.youtube.com/watch?v=LexcwNDW-2s Itt meg kell vizsgálni milyen arányban van egymással a müködtetéshez szükséges höenergia és a tengelyen forgásként megjelenö mozgási energia. Ha ez az arány nagyobb mint egy, akkor ez is egy módja lehet annak, hogy új, eddig még nem létezett energia kerülhessen be rendszerünkbe.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Belinkelted ezt az 1330 %-os mechanikus rendszert: https://www.youtube.com/watch?v=61-C0x6xtL4 Pont a napokban tanulmányoztam a gerjesztett rezgéseket mechanikus esetben is, mivel analógiája az elektromos rezgéseknek, tehát mechanikussal modellezve könnyebb megérteni a részleteket elektromos rezgéseknél is. (Például hogy milyen a fáziskülönbség a gerjesztõ és gerjesztett rendszer között, stb.) A belinkelt készülék is hasonlít a gerjesztett rezgésnek ahhoz a változatához, amikor a rezgõ rendszer csak rövid impulzusokban kap gerjesztést, mégis nagy rezgési amplitúdók keletkeznek rezonancia esetén. És úgy gondolom hogy sebességek adódnak össze (illetve elektromos rezgéseknél áramok), amely összeg négyzeten van az energiaképletben, ez adja a többletenergia magyarázatát. Hmm, izgalmassá kezd válni ez a téma, "Idegen" nevû barátom gondolom neked is, nem Csak Norrisnak, a texasi kopónak. :) ) Aki még nem ismeri miért keletkezik többletenergia akkor ha az energiaképlet négyzeten lévõ részét több tagból összegezzük, leírhatom.
csuszi123 irta: "Most már csak a teljesítmény kivételen, háztartási méretre fejleszthetõségen kell munkálkodj.Akárhány watt is." E tekintetben néz bele Youtube on a "KEPPE motor" témába. Bár ott csak a Newman motor hatékonyságáról lenne szó amit akár mágnesingával is lehetne kombinálni a mégnagyobb hatásfok elérése végett. Az elöbbi postomban a nagyobb teljesitményü gépre tettem ajánlatot. Gravitáció van böven mindenhol. Legalábbis itt lenn talajközelben ahol minden hónapban villanyszámlát hoz a postás :) A gravitációt használó generátor fö energiaforrása maga az inagtömeg mozgási energiája ami a forgástengelyen jelenik meg. A müködési elv megértéséhez szemléletmódváltás szükséges. Tehát elsödlegesen nem a motor forgatja a generátort és az ingatömeget. Hanem az ingatömeg az összes többit. A farok csóválja a kutyát! Gravitációval keletkezik a többletenergia, nem gravitációból. Az fizikai inga hatásfokának mérésére is találtam megoldást. Erre is készitettem virtuális modellt. Akit érdekel elküldöm neki az anyagot. Szakmailag képzetlen vagyok mert nem tanultam fizikát olyan magas szinten, hogy szakszerüen ki tudjam magam fejezni. Segitsetek ebben és javitsatok ki, hogy tanuljak. Örülök akkor, ha valaki mondjuk matematikai képletekkel ábrázolja azt amit tapasztalati uton tudtam csak megismerni. Ez bátorit, serkent és gazdagit tudásból engem (is).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Neo, pontosan kiismertem jellemedet 2010 óta. 5 év alatt sem lehetett megyözni a lényegröl. 4 doboz cigi áráért amit ha nem szivnál el, elkészithetnéd magadnak a deszkamodellt amit ha tanulmányoznál, mindent látnál világosan. Nem pofoszkodni jöttem ide, hanem segiteni azoknak akik közösen együtt akarnak müködni. Nem érdekel mi és miért nem akarsz vagy nem tudsz felfogni. Leirom tapasztalataimat azoknak akik hajlandóak kutatni. Mindent leirtam és várom a kérdéseket. Kutassunk együtt aktivan. Tehát Neo nem érdekel az, hogy szerinted mi fog, vagy mi nem fog müködni egészen addig, amig azt be nem bizonyitod. Itt is, a mágnesinga motorhoz hasonlóan a gravitációs vonzóerö segitségével kapunk plusz tengelynyomatékot. https://www.youtube.com/watch?v=61-C0x6xtL4 Ha a kapott mozgási energiával áramot fejlesztünk, akkor jóval többet kapunk annál, mintha csak a segédenergiaként befektettünk volna. pl. ha a Chalkalis féle gravitációs/impulzusgerjesztett motor tengelyéröl meghajtunk egy Müller generátort (jó hatásfoka miatt választottam), akkor lényegében, a föld gravitációs vonzóerejét felhasználva elektromos áramot kapunk. Megfelelö vezérlö, szinkronizóló elektronikával a kapott energia egy részét visszacsatolhatjuk gerjesztöenergiaként. Ha jól gondolkodom, akkor ilyen módon zárható lenne a folyamatos müködést biztositó energiahurok. Elvileg annyi plusz áramot vehetünk ki a szerkezetböl amig az túl nem terhelödik és csillapitott lengésekkel leáll. Chalkalisz 1300% os hatásfoka azt jelentené, hogy 1KW befektetett segédenergia mellett 10KW generálására alkalmas nyomatékot kapnánk a tengelyen. Ez már nemcsak 100% feletti hatásfok, hanem igen termelékeny generátor lenne összeségében tekintve. A film illusztráció. A mozgás nem szimuláció eredménye. [link] A tengely hátsó részén levö henger jelképezi a gerjesztö eröimpulzus bevitelére szolgáló segédmotort. A nagy hatszögletö doboz a Müller generátor. Az ingatömeg mozgáspályája kb. 40% ban a föld szintje alatt van. Igy jelentösen csökkenthetö a müködö teljes szerkezet vertikális helyigénye.
Szó szerint kellene venni, amit írok! ""Ha ezt a bizonyos áramot a felsõ mágnesek keltik, akkor ez a mûanyaggal való elfedés nemigen lesz jó!" Ott a mondat elején ott van a "Ha"! Miért képzeltek bele a hozzászólásomba eleve rossz indulatot? "de már nyomod elöre a véleményedet..... ..nemérdekel az, hogy jól müködik, mert ez igy akkor sincs rendjén" Más:Ha mágnes motort építünk, akkor valahogyan azt kellene bizonyítani, hogy a mágnes több energiát ad le, mint amennyi veszteség keletkezik. Ha külsõ energia forrást is használunk (és nem tudjuk bizonyítani, hogy a mágnes a fenti tulajdonságokkal bír), akkor meg a külsõ forrásról kellene bebizonyítani ugyan ezt! Azaz, több energiát termel, mint a befektetett energia+veszteség. (ekkor egészíti ki a mágnes hiányosságát energia szempontból) De, ha a külsõ energia forrás (elektromos besegítés) teljesíti a fenti feltételt, akkor az már önmagában is megoldás, mágnes nélkül. Én most pontosan egy olyan kísérletet akarok kipróbálni, ami bizonyíthatja azt, hogy a mágneses vonzás/taszítás több energiát termelhet, mint amennyivel ezt a mágneses hatást meg lehet szüntetni. Ez nem motor, de mindennek ez az alapja. Persze itt is lehet beszélni befektetett energiáról, csak annak kevés értelme van, mert az csak nagyon lassan emésztõdik fel. A mágnes készítésekor befektetett energiára gondolok.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Azt hittem, valami árnyékolás féle. Igazad van, nem értem a mûködését. Azt hittem mágnes hajtja az egészet" Neo, nem kell mindjárt felszívni az orrodat.Egy valaki nem érthet mindenhez, nem tudhat mindent(sem).Fõleg nem a ---másik ember gondolatmenetét---.Talán ez abból adódhat részedrõl, hogy nem foglalkoztál az elektronikával.Talán minimális szinten sem.De ez nem baj.Csak ne mindjárt az árnyékolás meg a fix mágnesek jussanak mindenrõl az eszedbe.Lehet azt anélkül is.Ha azt mondják, hogy nem, akkor is.Mindenki mindent nem láthat. És ahogy karvak is írta: "de már nyomod elöre a véleményedet..... ..nemérdekel az, hogy jól müködik, mert ez igy akkor sincs rendjén" Ha pl megoszt valaki a youn egy videót (tételezzük fel a jó szándékot és nem csak villogásból, félrevezetésbõl teszi), egy bizonyos mondjuk úgy, effektust, és az pl szinte használhatatlan.Az nem jelenti azt, hogy használhatatlan is.Ha nem értjük a másik(fõleg ha meg sem akarjuk érteni, ha valami miatt lenézzük) gondolatmenetét , akkor az is marad.
Karvak, ez igazán szép munka.Látszik, hogy foglalkozol vele. Most már csak a teljesítmény kivételen, háztartási méretre fejleszthetõségen kell munkálkodj.Akárhány watt is.
Semmi gond, bár erre: ""Ha ezt a bizonyos áramot a felsõ mágnesek keltik, akkor ez a mûanyaggal való elfedés nemigen lesz jó!" " Nehéz kielégitö válszt adni.
Azt hittem, valami árnyékolás féle. Igazad van, nem értem a mûködését. Azt hittem mágnes hajtja az egészet. Na, lépek innen!
Kösz a kielégítõ választ...
"Ha ezt a bizonyos áramot a felsõ mágnesek keltik, akkor ez a mûanyaggal való elfedés nemigen lesz jó!" Milyen áramot kellene keltsenek a mágnesek? Ha keltenek is bármit azt miért akadályozná két müanyag alkatrész? Miröl beszélsz egyáltalán? Meg sem értetted igazán miröl van szó, de már nyomod elöre a véleményedet. Ez olyan: "nemérdekel az, hogy jól müködik, mert ez igy akkor sincs rendjén" stilusú beszólás.
'A "fekete körcikk" az optikus visszacsatolás (optogate) alkotórésze. Kettö darab kivágott körcikket tartalmazó fekete matt müanyag tárcsából áll, ami elforditható a tengelyen, de müködés közben stabilan forog a tengellyel együtt. Segitségével pontosan beállitható az a szög (nyilásszög és szögpozició a tengelyvonalhoz viszonyitva) amely elfordulása alatt a tekercsekbe (newman) áram kerül. Ezt a szöget úgy kell beállitani, hogy minnél kevesebb ideig legyen feszültség alatt a tekercs melyel a segédmotor rotormágneseit elforditjuk' Ha ezt a bizonyos áramot a felsõ mágnesek keltik, akkor ez a mûanyaggal való elfedés nemigen lesz jó!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); NeoSzZ irta: "Karvak! Az a fekete körcikk hogyan befolyásolná a fenti mágnesek mûködését?" A "fekete körcikk" az optikus visszacsatolás (optogate) alkotórésze. Kettö darab kivágott körcikket tartalmazó fekete matt müanyag tárcsából áll, ami elforditható a tengelyen, de müködés közben stabilan forog a tengellyel együtt. Segitségével pontosan beállitható az a szög (nyilásszög és szögpozició a tengelyvonalhoz viszonyitva) amely elfordulása alatt a tekercsekbe (newman) áram kerül. Ezt a szöget úgy kell beállitani, hogy minnél kevesebb ideig legyen feszültség alatt a tekercs melyel a segédmotor rotormágneseit elforditjuk. Mivel ez az áram nem ingyen van, igy jobb ha minimális fogy belöle. A segédenergia mennyiségét addig szabad csak csökkenteni, amig a tengely átfrodul a holtpontokon. Ha ettöl kevesebbet viszünk be, akkor a tengely csillapitott lengések után leáll. Ha a szükségestöl többet viszünk be, az rontja a szerkezet hatásfokát. Mivel elvégre 100% felett kell tartanunk azért, hogy értelme legyen annak amit csinálunk. A virtuális modellnél elértem azt a szerkezeti felépitést ahol behelyezett sztátormágnesekkel a rotornak 1/3(!) idö alatt tett meg 1 teljes kört, mialatt az energiafelvétel ugyancsak 1/3 ra esett vissza, ami ha jól számolom 6 X os hatásfok. Vagyis 1/3 energiafelvétel mellett 3x nagyobb gyorsulást értem el. Az energiafelvétel csökkenése abból adódik, hogy ugyanazt a szögnyilást mialatt a tekercsre feszültség jut, 3x gyorsabban futja be. Igy a tekercstranzisztor 66% al rövidebb ideig nyit ki. Igy alakulhat ki az 1/3 ra esett eredö bemeneti energiaszükséglet (COP= 6). Összességében tehát, kaptunk egy olyan motort, ami a mágnesek ereje felhasználásával jobban forog annál, mintha csak a Newman segédmeghajtás müködtetné. Gravitációval is hasonlóan elöállitható a töblet tengelynyomaték akár COP= 9 hatásfokkal is. Chuck Norris perdülete az állandó mágnesek ereje. Rugása pedig a segédmotor által bevitt forgatónyomaték :)
Karvak! Az a fekete körcikk hogyan befolyásolná a fenti mágnesek mûködését?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A deszkamodelt igy képzeltem el: [link] [link] [link] [link] [link] [link] vagy igy: [link] A képek fotorealisztikus minöségü illusztrációk. A filmek ugyancsak illusztrációk. A holtponton átsegitö nyomaték energiát Newman féle motorral adagolnám be megfelelö gyujtásszög alatt amit a tengelyre szerelt árnyékolóval állithatok megfelelö nyilásméretüre és szögbe. A sztátor mágnesek vannak közelebb a tengelyvonalhoz, igy keskenyebbé, kompaktabbá válik a motor.
"úgyhogy szerintem ezt ne erõltessük" Sem ezt sem mást.Nincs is értelme.
#180 irta: "Mert a gyorsítóerõ sem állandó, függ a távolságtól. Csak állandó nagyságú erõ esetén lehet állandó nagyságú gyorsulásról beszélni." Igen, haladó függvény szerint gyorsul, bár nem ennek köszönhetö a 100% feletti hatásfok. Gravitációs inga is termel plusz mozgási energiát pedig ott a vonzóerö konstans (emberti méretekben számolva) az ingatömeg teljes pályájának teljes hosszán, igy a gyorsulás is folyamatos, nem haladvány szerü mint az állandó mágnes vonzóereje esetében. A mágnesinga motor elvileg müködhetne taszitásra is, de ezt azért kerülném, mert a mágnesek domainjei erösebben igénybe vannak véve. Elméletileg hamarabb lemágneseznék egymást. Ha a forgórészek mágnesei egy sikban állnának az állórészek mágneseivel, akkor nem jelenne meg tengelyirányú eröhatás ami nemcsak a csapágyazást kimélné, hanem lehetövé tenné a mágnesek jobb kihasználhatóságát is. Kutatásaim szerint az állórész mágneseit elönyösebb a tengelyvonal és a rotor mágnesek közé heyezni, mert ezzel jelentösen csökken a motor gabaritmérete.
"Aki még nem ismeri miért keletkezik többletenergia akkor ha az energiaképlet négyzeten lévõ részét több tagból összegezzük, leírhatom." Légyszives ird le. Teljesen én úgyse fogom megérteni, de amit nem fogtam fel abban majd bizni fogok, hogy úgy van.
Azt írják a videón, hogy a 360 fokos körnek csak az ötödén kap meghajtó impulzust a fúrógéptõl a nagy forgó kar. Nagyjából ezen a képen feketével bejelölt szakaszon: [link] Vagyis amikor a gravitációs erõ gyorsítja a tömeget, azon a szakaszon a fúrógép is rásegít. Megkeresem az írásaim közt amit kértél.
Tulajdon képpen a Curie motor a hevítéssel azt éri el, hogy a tárcsa mágneses súlypontját (ami valahol a mágnes és a vastárcsa forgástengelyeire illeszkedõ egyenesen van) errõl az egyenesrõl (ami sugárirányú) valamelyik irányba letolja. A vastárcsa forgástengelyére nézve így nyomaték keletkezik. Ez az eltolt mágneses súlypont ( folyamatos hevítés miatt) a mágneshez viszonyítva egy helyben van, miközben a tárcsa mozog. Az én elképzelésemre is igaz lehet ez az elmélet, mert az egyhelyben lévõ nagy vas darab irányába eltolódik ez a bizonyos mágneses súlypont, ami a mágneshez képest szintén egy helyben van
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na, bedobok egy témát, kinek mi a véleménye? A Curie motorról szerintem el lehet azt mondani, hogy végsõ soron azért mûködik, mert a mágnestõl jobbra és balra nem egyforma mennyiségû mágnesehzetõ anyag van a mágnessel szembenlévõ forgatható kör alakú tárgyban. Remélem ez még igaz! A mágnes lehet korong vagy rúd mágnes is és lehet a tengelye párhuzamos a mellette lévõ vaskörrel. Ha a vastárcsát a mágnes melett egyik oldalon felhevítjük, Curie pontra, akkor ez is fog forogni. Ekkor is elmondható, hogy a mágnes két oldalán nem egyforma mennyiségû mágnesezhetõ anyag van. Na, akkor képzeljük el, hogy két vastárcsa van egy tengelyen, mellette pedig egy olyan rúdmágnes, aminek a magassága legalább akkora, mint a két tárcsából álló palást nélküli vashenger. Szimuláció szerint ez esetben a mágnes felsõ pólusa jórészt a felsõ tárcsa felsõ síkjába lépteti be az erõvonalakat és ezek az alsó tárcsa alsó síkjából kilépve érik el a mágnes alsó pólusát. Ebben az esetben még igaz, hogy a mágnestõl jobbra és balra egyforma mennyiségû mágnesezhetõ anyag van, tehát meg sem fog mozdulni. Most jön az érdekes része a dolognak. A mágnes mellett (mondjuk bal oldlalon) toljunk be a jó nagy vasdarabot a két vastárcsa közé úgy, hogy ez a vas ne érjen hozzá sem az alsó, sem a felsõ tárcsához. Ez a vas álló helyzetben rögzítve van. Ekkor a mágnestõl balra sokkal több vas van a két vastárcsa között (amiken simán keresztül mennek az erõvonalak függõlegesen), mint a mágnestõl jobbra. A mágnestõl jobbra nincs csak a két tárcsának a mágnesezhetõ anyaga. Ha felülrõl, vagy alulró tekintünk a tárcsákra, akkor azt kell hogy tapasztaljuk, hogy a tárcsákba felülról és alulról sokkal több erõvonal megy be a baloldalon, mert ott több vas van. Szerintem ez ugyan az a helyzet (energia bevitel nélkül) mint a Curie motor esetében (ott is lehetne két vastárcsa egymás fölött és hevíthetnék egyik oldalon a két tárcsát alul és felül egyszerre). A két tárcsa között lévõ vasba jórészt függõlegesen lépnek be az erõvonalak (mondjuk így, hogy erõvonal) és szintén merõlegesen lépnek ki a tárcsából a köztes vas felé. Ha a tárcsák elfordulnának, akkor különösebben nagy akadálya nem lenne annak, hogy ellenállás nélkül forogjanak a köztes vas felett és alatt. Ahogyan tudnak rövidülni az erõvonalak a Curie motor esetében, ugyan úgy tudnának itt is. Az egyetlen különbség a két megoldás között, hogy a Curie motor esetén egyik oldalon mondjuk 50 erõvonal záródik, a másikon NULLA, itt mondhatjuk azt, hogy egyik oldalon 100 erõvonal záródik, amásikon meg 50. Szerintetek ez mûködne?
Idegen írta: "Az elméleti eszmefuttatás és négyzeten lévõ virtuális energiák hoztak valamit a konyhára?Elméleti szabadenergia engem nem érdekel." A 207-es válaszban leírtam Karvak kísérletét. Ez a szabadenergia téma még nincs abban a stádiumban mint mondjuk a rádió. Amikor az elektromágnses hullámokat felfedezték, akkor is értelmetlen lett volna azt mondogatni, hogy "Na ebbõl sem lesz soha semmi, mikor lesz ebbõl zenét sugárzó doboz?". Hasznosabb azt kérdeznie mindenkinek önmagától, hogy "Mire használhatom fel mindezt, mit tudok hozzátenni a tudományhoz?"
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Jöhetsz itt bármi féle képlettel, meg hiperrealisztikus rajzokkal (amik azért tényleg jók), ha te sem csináltál meg 4 év alatt semmit, nincs miért engen fikázni!" 4 év alatt eljutottam oda, ahol már te is lehetnél akkor, ha követed a folyamatot. Arról sem tehetek, hogy mit vag yképes felfogni és mit nem. Ha megismételted volna kisérleteimet, akkor már régen nem azon morfondiroznál, hogy lehetséges e teremteni energiát vagy sem. Haladni akkor lehet, ha van benned hit, elszántság és bizalom. Ha kudarcot vallasz az ne attól legyen, hogy felhagytál a kutatással. A jelenlegi helyzet amint olvashatod igencsak bizalomgerjesztö. Ha ennek ellenére aggályoskodsz, annak jellemeddel összekapcsolható okai lehetnek. Nem vagy hajlanó meglátni azt, ami egyre inkább szembetünö bárki számára aki hajlandó legalább mégha passzivan is, de pártatlanul követni a fejleményeket. Ha a "na ebböl sem lesz soha semmi" - elv alapoján járunk el, akkor most azonnal hagyjuk abba a kutatást és menjünk át a facebook ra like-olni egymás vicceit miközben apu/anyu fizeti helyettünk a villanyszámlánkat.
"Ami a lényeg, hogy kísérlettel is igazolta a többletenergiát." ...és nemcsak hogy ez volt a célom, hanem a lehetöségeim határa is egyben sajnos. Mert nincs módom, pénzem, tudásom ahhoz, hogy az alaplev szerint elkészitsek müködö szerkezetet. Innentöl kezdve szabad a pálya másoknak, mert képtelen vagyok egyedül végigvezetni a folyamatot. Ugyvélem találtam egy elvet ahhoz, hogy folyamatosan tiszta, új mozgási energia termelödjön. Az megint egy külön téma, hogy ezt a nyers energiatöbletet mimódon vezessük be a közhasználatba. Tehát az alapelvet felhasználó gépekre kellenek tervjavaslatok. A deszkamodellem az "ingyenenergia van vagy nincs" kérdésre is hivatott választ adni egyben. Olyan, ortodox vaskalapos tanárpukkasztónak is használható lenne azok "ellen bevetni", akik az energiamegmaradás törvényének sérthetetlenségét hangoztatják. Más érzés fog majd el akkor, ha saját magad elkészited és megérzed azt a jelenséget, mikor a tengely jobban forog, holott a fogyasztás visszaesett a saját magad végzett mérések alapján. Ez a "logikátlan" energetikai paradoxon fogja neked is személyesen bizonyitani azt, hogy itt pedig igenis töblet energia keletkezett.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Muszály veszekedni?Képesek vagytok összeveszni a semmin? Mint az oviban...vagy mint a parlamentben. Ugyanazt nézegetjük, más nézõpontból.Mindenki mást lát...és összevesznek, azért mert nem gömbölyû.Innen nézve négyzet, sarka felõl nézve hatszög.Térben látva egyértelmûen mindenkinek:kocka(vagy nem?) Ez analóg a vallással.Egy Isten van, de minden nép másképp nevezi.(Babiloni zûrzavar)Ezért ontanak vért, háborúznak, ölik egymást.Pedig ha tudnák, hogy ugyanazt látják csak másképp, máshonnan. Ezt nyugtatónak szántam, de most pörgessük fel a motort. Kedves Józsefem! Az elméleti eszmefuttatás és négyzeten lévõ virtuális energiák hoztak valamit a konyhára?Elméleti szabadenergia engem nem érdekel.Einstein nyomán Te is kínosan ügyelsz arra, hogy elméleteidet sem cáfolni sem megerõsíteni ne lehessen.Ez olyan mint:elméleti szex...sokan mondták, belinkelték biztos jó lehet a valóságban is. Van olyan mûködõ készüléked ami nem akksiról megy, önfenntartó és még lead x wattot? Egyenletek, mellébeszélés és kereskedõk kíméljenek. Karvak!nyugi. Ne ítélkezz! Neked van olyan cuccod(inga, vagy ingával támogatott müller generátor, vagy bármi)ami nem akksiról megy, önfenntartó és még lead x wattot? Ez csak kétféle lehetõség(Karvak és József), de ha bármelyik valóban mûködik akkor kell hogy legyen közös nevezõ(az alapelvre vonatkoztatva) Ha lenne ilyen alapelv(effekt), akkor az bárki felhasználhatná kénye kedve szerint.Akkor ez mûködne mágnesekkel, nyomással, hõvel, tekercsekkel, ingával stb. Mielõtt félreértenétek:nem akarok senkit visszafogni, én is megszállottja vagyok a szabadenergiának.(mint Neo) Nekem elég lenne annyi, hogy megtudjam:Van vagy nincs.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kavrak! Tudom, hogy régóta írogatunk hozzászólástokat. Én megpróbáltam logikus dolgokat írni, amire nem is szóltál semmit! Pedig, megpróbálhattad volna mondatról mondatra cáfolni! Helyette ezt kaptam: "Neo, pontosan kiismertem jellemedet 2010 óta. 5 év alatt sem lehetett megyözni a lényegröl. 4 doboz cigi áráért amit ha nem szivnál el, elkészithetnéd magadnak a deszkamodellt amit ha tanulmányoznál, mindent látnál világosan. Nem pofoszkodni jöttem ide, hanem segiteni azoknak akik közösen együtt akarnak müködni. Nem érdekel mi és miért nem akarsz vagy nem tudsz felfogni. Leirom tapasztalataimat azoknak akik hajlandóak kutatni. Mindent leirtam és várom a kérdéseket. Kutassunk együtt aktivan. Tehát Neo nem érdekel az, hogy szerinted mi fog, vagy mi nem fog müködni egészen addig, amig azt be nem bizonyitod." Te úgy hivatkozol több évvel ezelõtti megoldásokra (amik azótá már világot rengetnének, ha igazak lennének) mint a leg természetesebb dolgokra. "Chalkalisz 1300% os hatásfoka azt jelentené, hogy 1KW befektetett segédenergia mellett 10KW generálására alkalmas nyomatékot kapnánk a tengelyen. Ez már nemcsak 100% feletti hatásfok, hanem igen termelékeny generátor lenne összeségében tekintve." Fogd már föl, ha valaki ezelõtt évekkel kitalált valamit és abból nem lett semmi, az nem feltétlen azért van, mert kicsinálták! Jöhetsz itt bármi féle képlettel, meg hiperrealisztikus rajzokkal (amik azért tényleg jók), ha te sem csináltál meg 4 év alatt semmit, nincs miért engen fikázni! Csá!
Megint helyesbítem a hatványkitevõ méretét: W = ½Φ²/L
Joe Flynn-nak van egy többletenergiát bemutató kísérlete: [link] Vagyis ha az állandó mágnes Φ fluxusa és a gerjesztõ tekercs fluxusa olyan irányúak hogy összeadódnak, akkor a két fluxus összege kerül négyzetre a W = ½Φ2/L energiaképletben. A kísérlet azért figyelemre méltó, mert rezgõkörök csatolt rezgéssel történõ gerjesztésénél is fluxusok összegzõdésérõl lehet szó. Például a már belinkelt kísérletben is: [link] Vagyis nem szükséges egy gerjesztésnek parametrikusnak lennie a többletenergia érdekében. Kapanadze vagy Akula készülékeinél is csak normál gerjesztés fedezhetõ fel.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karvak mágnesinga motorjánál ω szögsebességek összegzõdnek a W = ½Θω² energiaképletben. De kerületi sebességekkel is ki lehet fejezni, két v sebesség összegzõdik a W = ½mv² energiaképletben. Errõl van szó: [link] Az elektromágnes impulzusa okoz egy ω szögsebességet, valamint ezzel egyidõben az állandó mágnes vonzása is okoz egy Δω szögsebességet. Ez a parametrikusan gerjesztett ingán szemléletesen van ábrázolva az ω+Δω szögsebességek összege: [link] Ami a lényeg, hogy kísérlettel is igazolta a többletenergiát. Vagyis beállított egy olyan légrést a forgórész mágnese és a tekercs között, hogy éppen ne legyen képes folyamatos forgásra. Majd behelyezte az állandó mágneseket is, aminek hatására folyamatos lett a forgás. Mert ekkor már ω+Δω szögsebesség lökést kapott a forgórész.
Mint Karvak mint Józsefünk okfejtéseivel egyet értve a következõvel toldanám meg. A megfelelõ pillanatban, hosszban gerjesztett trafós eseteknél is valóban több lesz a tag.Mivel azok erõsítik egymást.Erre már írtam(rajz) korábban példát, hasonlóan ez is, még akkor is ha arra azt mondják az csak meddõ: https://www.youtube.com/watch?v=JrDMT6lSeEo Itt viszont már a kivéttel gondok vannak mert nem lehet akár mikor.Tapasztalatom szerint az elrendezések is egyszerûbbek lehetnek az állandó mágneseshez képest.Viszont az anyag minõség nagyban befolyásol.Két tag megfelelõ összekapcsolódása (így a kimenetet erõsítve) fennáll (persze szintén megfelelõ elrendezésben) forgó mozgásnál is, tehát motornál.Itt viszont karvak okfejtése kapcsolódik hozzá még.Nemcsak taszító, de vonzó polaritásoknál is (szintén megfelelõ elrendezésben) mind állandó mind pedig elektromágnesnél is (szinkron motor/generátor módosítva) Erre is volt már példa mutatva.Tehát úgy gondolom, hogy egy momentumra nem lehet alapozni, azt még párosítani kell vele hasonlóval.Pongyolán fogalmazva.A visszacsatolás már meredek, legalább is számomra. Még két dolog ami szintén lehet "kiegészítés" https://www.youtube.com/watch?v=EihRkv4MQbs https://www.youtube.com/watch?v=gLT20ryyr7A
Itt egy mozgó alkatrész nélküli, azaz elektromos példa: Opposite coils https://www.youtube.com/watch?v=D7QiI8p1gi4 A két rezgõkör csak rövid impulzusokban kap gerjesztést, mégis nagyra nõ az amplitúdó és a rezgési energia amikor a másik rezgõkör is szoros csatolásba kerül a gerjesztõ tekerccsel. Kép a filmbõl: [link]
Most készítettem el letölthetõ kép formátumban is a 200-as választ, így áttekinthetõbb: [link]
#200 köszönöm a matematikailag dokumentált szakvéleményt. Az összegzés bátoritóan hat: "Látható, hogy a jobb oldal egy +2ab taggal nagyobb. Ez okozza a többletenergiát."
Tapasztalataim szerint csaknem mindegy melyik tengelyszögpozicióban injektálom bele a gerjesztöimpulzust, mert az impulzusmegmaradás törvénye szerint a tömegre ható eröimpulzussal megnövekszik annak sebessége bármelyik pozicióban is helyezkedik el az a pályavonalon. Azért valahogy mégis talán a holtpontok áthidalása elött végezném (lökök rajta egy minimálisat csak annyit, hogy átkerüljön a holtponton), talán azért, hogy némileg kiegyenlitsem a tömeg sebességét a teljes pályára nézve, feltéve, hogy azt egyáltalán lehetséges megtenni. A mozgásnélküli energiagenerátor lenne valóban az igazi megoldás. De addig is, itt lenne a jó öreg :) mechanikus módszer. Az egész rendszer hatékonysága, az azt alkotó kissebb rendszerek hatékonyságából adódna össze: - COP1: az inga hatásfoka tekintettel annak adott jellemzöire (ingatömeg, gravitáció ereje, ingakar hossza) - COP2: a gerjesztö segédmotor hatásfoka - COP3: az áramgenerátor hatáfoka Talán igy: COP= COP1*COP2*COP3 Vagyis mondjuk 900% os hatáfokú inga, 50% hatásfokú gerjesztömotor, 50% hatásfokú generátor esetében az eredö össz hatásfok 9*0.5*0.5= 2.25 vagyis 225%, ami 1 egység befektetett energiához 1.25 egységnyit ad hozzá. Egyet fizet, 2.25 kap. Matematikához nem értek sokat ez csak amolyan primitiven levezetett elmélkedés.
Véletlenül rossz méretben jelentek meg a kitevõk. Helyesbítve: Látható, hogy W1 + W2 < W. Vagyis: a² + b² < (a + b)² = a² + b² + 2ab ; Látható, hogy a jobb oldal egy +2ab taggal nagyobb. Ez okozza a többletenergiát.
Lenne egy kérdésem, de ez nem beugratás, vagy valami hasonló: Van egy vízszintes vas rúd, ami középen meg van csapágyazva és e körül a tengely körül tud forogni. Egy kalapáccsal F erõvel, a forgástengelyre merõlegesem megütöm a rúd végét (rugalmas ütközés). A rúd forgásba jön. Ugyanekkora erõvel megütöm a rúd közepét a tengely és a vége között. A vasrúd a két ütéstõl egyformán fog forogni? Az erõ ugyan az...
Bejelöltem Karvak mágnesinga motorján a mágneses pólusokat, úgy ahogy a videón írta: [link] Az sztátor és a rotor állandó mágnesei között F1 pillanatnyi vonzóerõ igyekszik forgatni a rotort, miközben a tekercs pedig F2 taszítóerõvel de szintén abba az irányba forgatja. Ebbõl a gyorsulás: a = (F1+F2)/m. Nagyobb gyorsítóerõ, nagyobb gyorsulás. De ez pillanatnyi gyorsulás, nem állandó nagyságú gyorsulás. Ebben az esetben a gyorsulásnak is van gyorsulása. (A fizika értelmez ilyen fogalmat is). Mert a gyorsítóerõ sem állandó, függ a távolságtól. Csak állandó nagyságú erõ esetén lehet állandó nagyságú gyorsulásról beszélni. "Idegen" barátom elgondolkozhat azon, hogy ez a két erõ összegzése kapcsolatba hozható-e Chuck Norris pörgése közben leadott rúgásával. :) ) Mert ha két pillanatnyi sebesség összegzõdése is történik, akkor bizony többletenergia is keletkezik. Én úgy gondolom hogy ebbõl az elméleti boncolgatásból is többletenergia keletkezik. A kísérlet hasonlít például ehhez az ingához: [link] Aminél a tömeg v pillanatnyi sebességgel halad, miközben hirtelen megrövidítjük a fonalat, ezért a golyó v sebessége hirtelen egy Δv sebességgel megnõ. (Ez parametrikus gerjesztés). Vagyis a sebessége v + Δv lesz, vagy ha úgy tetszik ω + Δω. Vagyis "Idegen", ez négyzeten van az energia képletében! De ha nem tetszik az elméleti bizonygatás, akkor lásd Karvak méréseit.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintetek azért írkálok ide, hogy bárkit is hátráltassak a szabadenergia kutatásban? Csak segíteni akartam, hogy ne pazaroljátok az idõt olyan dolgokra amiken lassan 30 éve dolgozom.Egy emberélet(de talán több is) kevés, hogy ebben a kavalkádban tisztán lásson valaki. Ez mûködik?Többletet ad? https://www.youtube.com/watch?v=gBnLiuCT174 Vagy a C 720…az hol mûködik pontosan? Müller gépet megcsináltam kicsiben-nagyban, egyszerû és bonyolult elektronikával. A legnagyobb jóindulattal sem adott többletet.Egy idõ után meg kellett értenem:indukcióból nem lehet többlet. Milkovich inga tetszetõs darab, bevallom nem csináltam meg mert nehézkes a visszacsatolás. Az elvet azért kipróbáltam (mert ezt is elhittem), egy forgó változatban ami gyorsabban adott mérhetõ(lesújtó)eredményt.Nem szoktam beleszólni olyasmibe amit nem értek. Mozart, Beethoven, Bach…az egy kicsit más.Ha nem értem és nem tetszik nem hallgatom. Ha pontos az ütem, tökéletesek a harmóniák és jó a hangszerelés akkor azt úgy kell hagyni. Az úgy jó ahogy Newton megírta.., de van három de:Változtasd meg a hangszerelést!Változtasd meg a ritmust!Változtasd meg a harmóniát! Melyik változat fog tetszeni? Idézet: „Hadd említsem példaként Egely Györgyöt. Nem fog megsértõdni. Õ számos fontos részletet nem írt le könyveiben, pedig tisztában volt vele.” Mik ezek a részletek pontosabban?...Tisztában volt vele hogy ezek legendák? És egyik sem mûködhet??? Valahogy olyan érzésem van mint amikor a kislányomnak el akartam magyarázni, hogy ne nyúljon a kályhához mert forró és fájni fog.Nem hitte el, de megtapasztalta…fájt sírt, és akkor értettem meg:nem mûködik a tapasztalat átadása sem.Külön külön megtanulni mindent viszont lehetetlen.Vagy ez az evolúció része?Nem lehetne már forró a kályha és a kés nem törheti a kijelzõt? Csüszi123. Ha Te lennél az egyetlen egy ember aki megkérdezi:van értelme?...akkor már van! Sokan vannak így, de nem merik megkérdezni. Ha úgy gondolnád, hogy nincs értelme:foglalkoznál ezzel?
Meglehet azt oldani biztosan, de. -már fel lett téve egy oldal, válasz vagy kérdés viszont még nem érkezett oda.Vajon mi a kifogás ellene? -de van akkor másik [link] -ollláj is lehetsz rajta https://www.youtube.com/watch?v=9J7GpVQCfms [link] A kérdés inkább az, hogy van-e értelme.Mert eddig még nincs.
Ha valaki bele akarna kezdeni új fórum megalapitásába: [link] Ingyenes fórum generátor. Kellene vállakozó, aki felpakolná saját gépére amit majd folyamatosan bekapcsolva tart. Adminisztrál és moderálja a post okat.
"Persze könnyen esnek az emberek abba a hibába hogy nem árulják el a részleteket másoknak mert abban a tévedésben élnek hogy akkor csak õk maguk járnak jól. " Pontosan.Nem volt evvel különbül szinte az összes feltaláló sem.Ha már itthoni a téma.itt van pl Bóday Árpád.Õ is titkolózott, meg is lett az eredménye.Csak körvonalakban sejthetjük a trafója mûködését.Ezeket a körvonalakat pedig mindenki(már aki elméletben vagy gyakorlatban)aki utánozni szerette volna gépét, máshogy és máshogy látja.Azt a semmit is titkolja (máraki).
Akik ingyenenergiával foglalkozunk, sokat tanultunk egymástól. Információ megosztással összefogva nagyságrendekkel könnyebbé válik minden mint egyedül dolgozva. Persze könnyen esnek az emberek abba a hibába hogy nem árulják el a részleteket másoknak mert abban a tévedésben élnek hogy akkor csak õk maguk járnak jól. Hadd említsem példaként Egely Györgyöt. Nem fog megsértõdni. Õ számos fontos részletet nem írt le könyveiben, pedig tisztában volt vele. Abban a reményben hallgatta el, hogy akkor lesz mit írnia a további könyveiben is és a több kiadott könyv és videó több bevételt jelent. Ámde valójában nem járt jól, hisz azzal hogy hátráltatva lett ez által az ingyenenergia evolúciója, sem önmaga sem a gyerekei nem így látják el otthonuk energiaszükségletét. Valamint szintén családostól szívja a szmogot, óvakodnia kell a bõrrákot okozó Naptól és így tovább. Továbbá a nukleáris hulladékot is lerakják valahol, amitõl nem lesz senki hosszabb életû. Tehát a rosszat nem célszerû hallgatással védelmezni például pillanatnyi elõnyök érdekében. Mások akadályozásával meg fõleg nem. Mert azzal önmagunk sem járunk jól. Csernobillal és az orosz nukleáris hulladéklerakó Majakkal senki sem lett nyertes. Csak annyi történt hogy néhány húgyagyú úgy gondolta hogy rövid rongyos életében bevétele lesz mások verítékébõl. Vagy izomaggyal parancsolgathat a csernobili erõmûben, fel sem fogva azt hogy majd a robbanáskor a saját bõre is lerohad testérõl. Mivel is fogta volna fel, hisz a kommunista diktatúrában mindennapos volt az hogy IQ, ész és végzettség nélkül kerültek magas beosztásba.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Idegen1 "Persze hogy lehet, de mégsem.Van még egy kis emberi tényezõ is de nem sokat számíta „nagy” egészben" Nos ha lehet akkor csinálni kell, vagy legalábbis próbálni. Ha valaki csinálni akarja azt segítsd, ne pedig gátold.A segítõ segítse a segítõt.(ez mindenkire vonatkozik, lehetõség, eszköz van rá, még ajánlva is) Az emberi tényezõt ki kell hagyni, azt majd "valami/ki" felülírja.Ez egy tanulási folyamat.Nem kell mindig/mindenkinek avval a szinttel foglalkoznia. Ha örökké csak a"[email protected]" világ bûzével foglalkozok(bár igaz néha kikerülhetetlen), mondván az csak [email protected] és az is lesz, nem érdemes javítani, bárhogy ragozom, , , akkor én magam is büdös leszek.Egyszer ki kell másszak belõle, ha más még pancsikolni akar benne hát tegye.De ne csodálkozzon rajta ha továbbra is [email protected], büdös lesz.
Egy hasonlat: A YouTube-on van fenn egy film "Elhallgatott gyalázat" címmel a szovjet katonák csoportosan elkövetett nemi erõszaktevéseirõl. Több százezer magyar anyát és lányaikat erõszakolták meg és ezt a végrehajtott abortuszok igazolják. De a döbbenet most következik: Amikor ezeket a tényeket megemlítették az utca emberének, nem akarták tudomásul venni, nem hitték el, meg sem hallották. Hát pont ezért csinálták annak idején a szovjetek. Mert látták hogy bármit lehet, akár modern kori rabszolgasorsba is hajthatják a keleti blokkot, köztük Magyarországot is, úgysem vesz róla tudomást a lakosság. Sõt, arra is rávették a lakosságot hogy a gyerekek éljenezzék és szovjet felszabadítóknak nevezzék a banditákat. Azt a rendszert amit a mai napig sem hevert ki az ország. Hát az energetika terén is ugyanígy nem lát az emberek többsége.
Valamikor egy szabadenergia elõadás vége felé megkérdezte egyik hallgató hogy a képen látható Moray készülék mire jó. [link] Pedig az elõadó érthetõen mondta el amit akart. De az EBM 720-as generátorról is gondolták már azt hogy az egy rendszám lehet. Ebben a két esetben az fordult meg a fejemben hogy a példában említett két fogyasztónak teljesen mindegy hogy milyen áron kapja az energiát. Ezért az olyan fogyasztók aranytojást tojó tyúkok a kizsákmányolók számára. Vagyis megtehetik akár azt hogy alanyi jogon kap minden férfi lakos havi 600 000 Ft-nak megfelelõ megélhetést az energiából befolyó összegbõl, ugyanakkor a kizsákmányoltak közt meg hajléktalanok százai vagy ezrei is didereghetnek az utcán a nyomortól. Mert az utóbbiak nem látják hogy a munkájuk gyümölcsét valakik mások nyúlják le és õk élnek belõle pazar módon, nem pedig az aki megdolgozott érte. És persze szerintük mindennek a kizsákmányoló az oka, nem pedig az aki hagyja, aki nem látja az említett dolgokat.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Idegen1 irta: "Veljko Milkovich inga csak egy áttétel semmi több." Itt arról van szó, hogy meg kell tanulni felismerni azt a helyezetet, amikor sérül az energiamegmaradás törvénye. Ez olyan mint a zene. Pl. az aki élvezi a "szeget" lármáját, nem fogja értékelni Mozart varázsfuvoláját. Nem Wolfgang munkája értéktelen, hanem a hallgató képtelen azt értékelni. Vagy pl. a divix filmeket alkotó adatok teljesen értéktelenek annak a számitógépnek melyre nem telepitettek megfelelö értelemezö dekódert. Ott sem a filmel van gond, sem a számitógéppel, hanem az értelmezhetöség hiányáról van szó. Azt hogy valamit még nem látsz, nem jelenti automatikusan, hogy másnak is láthatatlan. Ugyan ez a helyzet pl. Isten fogalmával. Értelmetlen vitatkozni létezéséröl azokkal akik képtelenk felismerni létezését. Bárki nézheti, de nem mindneki látja. Egyes esetekben segit a szorgalmas kuatatás. Van helyzet ahol az érzékszervek hiánya miatt egyes dolgok az adott személynek élete végéig láthatatlanok maradnak. Pedig vannak dolgok, melyeket nem latunk ugyan, de léteznek. Ilyen pl. amint azt már emlitettem, Isten személye is.
"Müller generátor miért olyan misztikus?Attól hogy 15 fázisú?Vagy a mechanikai mágneses kiegyenlítés, ami nem befolyásolja a sem a Lenz hatást sem a leadott teljesítményt.Vagy az hogy száz wattért ad húszat?" Meg azért is különleges, mert kihasználja az elektrotechnikai gyakorlatban ismert mágnesezési (bekapcsolási) áramlökést és a szubtranziens árammal akku helyett kondenzátorbankot töltenek utóbbi változatai. Például ez is: mini-motor-generátor https://www.youtube.com/watch?v=gBnLiuCT174 Így megszabadul a viszonylag rövid életû és drága akkumulátortól. "Veljko Milkovich inga csak egy áttétel semmi több." Ennek ellenére folyton változtatja a perdületét amiért a másik lengõ tömeg hol közelebb, hol pedig távolabb kerül a lengés középpontjához, ahogy a parametrikusan gerjesztett ingáknál is történik. Tényleg az a szép ezekben ahogy írtad is hogy a "hardver oldalát" tekintve semmi több egy kettõs ingánál illetve egy sokfázisú motornál. Viszont a "szoftver oldalát" tekintve nagyon sok és hasznos megérteni való információt tartalmaznak ami aztán felhasználható lesz az életben. És valamikor talán nem is soká te is pont egy Müller generátorral termeled otthonod teljes energiaszükségletét.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karvak:A szakadék szélére jeggyel utazóknak létrehoztak egy segélyszervezetet.Óriási apparátus, nagy irodaházak jó felszerelés, terepjárók, helikopterek.Jönnek segíteni.Semmit nem adnak, de megmondják:ne menj tovább mert leesel.Mellesleg ugyanez a szervezet árulja a jegyeket.Nem akarják hogy leess, hisz belõled élnek. Veljko Milkovich inga csak egy áttétel semmi több. Müller generátor miért olyan misztikus?Attól hogy 15 fázisú?Vagy a mechanikai mágneses kiegyenlítés, ami nem befolyásolja a sem a Lenz hatást sem a leadott teljesítményt.Vagy az hogy száz wattért ad húszat? Globális felmelegedés. Felkapott téma, de szerintem ebbe az ember(akármilyen nagy kártevõ is)nem tud beleszólni. Picit lehet hogy gyorsít rajta, de univerzumszinten ez jelentéktelen.Minden anyag ami ma itt van a földön az itt is marad(egy darabig) bármit csinálunk vele.A Természet Törvénye az egyensúlyt követeli.Minden anyag visszatér a természetes (oxid) formájába.A hidrogén is Az az idõ amit itt az emberiség eltöltött, az csak egy pillanat az örök idõben.Nekünk ez hosszú idõ:az õskortól a mai napig, mégsem változott semmi.Az emberek szaporodnak, ölik egymást, rövid életük során fel sem merül, hogy ez nem lehet mindig így, de ha ez így megy tovább akkor az emberiség biztos pusztulásra van ítélve. A NAP ami most az életet adja, az volt a mi Földünk nagyon rég, de most már a Tisztítótûzben ég.A Hold az új földünk magja.A mostani földünk lesz az új földünk Napja, ehhez kell a „globális felmelegedés”
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Csüszi123. Persze hogy lehet, de mégsem.Van még egy kis emberi tényezõ is de nem sokat számíta „nagy” egészben.Most is történik valami és utána is fog.Pillanatnyilag az egyetlen hiteles energiaforrás a:NAP.Õ ad mindent, hideget-meleget fényt szelet folyókat, növényeket, állatokat…ennivalót.(más kérdés, hogy az ember hideget klímaberendezéssel csinál, meleget gázkészülékkel, fényt izzóval fénycsõvel leddel vagy ívvel.Szelet ventillátorral, folyókat zuhanyzóval, ennivalót bevásárlóközpontból…vagy a kukából.A technológia fejlett, van már napelem, szélkerék vizierõmû és táplálék is.A baj az, hogy nem elérhetõ mindenki számára, és nem is lesz az.A vonalas telefon a legjobb példa arra hogy, hogy lehetne „energia világhálót” építeni…illetve ez arra is jó példa, hogy miért nem lehet ebbõl semmi.Éveket kellet várni a hálózatfejlesztési hozzájárulás befizetése után.Lényegében ez az önök pénzébõl önöknek épült „szolgáltatás” mint az autóutak(benzinárba foglalva), gázvezetékek, villanydrótok, víz, csatornacsövek.Ezt mind az emberek fizették ki, de ma már fogalmuk sincs, hogy a mobilhálózat anélkül a vonalas nélkül csak walki-talki…és láss csodát még ez az üzemmód is szolgáltatófüggõ.(elõ kell rá fizetni, hiába van a két mobil egymáshoz közelebb mint a torony.Internernet, telefon, tv, víz, gáz, csatorna…hány varnyú kaszál ugyanazon a dróton(csövön)? A nap valahol mindig süti a földet, a villanydrót is behálózza a földet, ez nagy lehetõség de mégsem fog jól mûködni, mert ott ül rajta a sok varnyú…az emberi tényezõ:A pénz.
Mégsem írtam el...valami ugrókódos algoritmus alapján változnak a névtelen szereplõk számai. Szóval ki az a Szabó aki a többszáz tonnás(önök pénzébõl-önöknek épült)gépével eltûnt egy fekete lyukban?
Bocs elírtam:#146/147
Kedves 146/146. Nem lehet hogy Te kaptál agymosást?
Külföldi tévécsatornákon több részletes dokumentumfilm is volt Szabó László generátorairól. A meglepõ viszont az, hogy a magyar TV2 még ki is hangsúlyozta hogy mindössze csak egyszer és csak egy percben mutatják be. Arról nem is beszélve hogy idehaza szinte minden olyan fórum elérhetetlen lett ami ingyenenergiáról szól. Akinek lehetõsége adódik rá, az tegyen egy próbát és kérdezze meg külföldön hogy ki az a Leslie Szabo. Például a Bécsi Egyetemen nem csak tudják de olyan elmék közé sorolják mint például Faraday. Minek köszönhetõ a szabadenergia úttörõinek ez a számûzöttsége idehaza? Ez döbbenetes, nem? Talán mi magyarok valami agymosást kaptunk az ingyenenergiával kapcsolatban is?
Mi az energia? Ezt tisztázzuk...utána nézzük meg hogy lehet ebbõl "többlet" Szerintem:Az energia maga a mozgás.Nagyságát két tényezõ befolyásolja:A tömeg és a sebesség.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Idegen, mindenki követte el azt a hibát hogy egy készülék mûködésének teljes megértése elõtt elkészítettük, majd nem mûködött. Bizonyára nem hiszed el azt hogy vannak kivételek az energiatétel alól. Akkor hogy lehet például az, hogy valaha a gyõri SZIF-en (ami akkor még fõsuli volt, ma már egyetem), megbízható méréseket végeztek egy Schauberger áramlási csövön, ami egyértelmûen többletenergiát adott. És a logikus magyarázata is pontosan megszületett. Valamint a megyei napilap, a Kisalföld is közzé tette mindezt. A 129. válaszban említettem amit Egely György kihagyott, hogy a megmaradási törvények képesek felülírni az energiamegmaradási törvényt. Említettem hogy a Φ = L·I fluxusállandóságot, ami felülírja a W = ½L·I² energiamegmaradást. Hát errõl tudott Egely György. Továbbá ha a paramétereket kicseréljük akkor ugyanez érvényes mechanikus esetben az említett Schauberger áramlási csõre is. Vagyis az N = Θ·ω perdületmegmaradás felülírja a W = ½·Θ·ω² forgási energia megmaradását. Ezért generátorként képes mûködni egy Schauberger áramlási csõ. Ahogy a piruettezõ jégtáncosnõ esetében is történik hasonló. Például ha a gyorsan forgó jégtáncosnõ kinyújtja karjait, akkor a forgási energiájának egy része elvész. Ez nem tévedés. Akik mérték az említett csövet az egyetemen, köztük mechanikát tanító adjunktus is van. Ezek szerint mindannyian hülyék vagyunk? A pisztrángokkal együtt? --- Tesla nem véletlenül dolgozott úgy, hogy elõször képzeletben alkotta meg találmányait. Az a véleményem hogy számos mérnöki vagy feltalálói munkát nem is lehet másképp csinálni. Fordítva szinte kizártnak tartom. Vagyis azt, hogy elõször elkészítünk valamit, az mûködik, majd utána lefektetjük az elméleti magyarázatokat. Mert ha az utóbbi sorrendet követjük az nem mérnöki és feltalálói tevékenység hanem szerencsejáték.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); idegen1 irta: "Egy mágnest a vonzásból kitaszítani ugyanannyi erõ kell, mint amit vonz." Mágneses vagy gravitációs vonzóerönél ugyanaz a helyzet. Ha kényszerpályán mozog a tömeg (pl. gravitációs inga), akkor az megakadályozza a szilárd ütközést. A vonzóerö nemhogy csak maga felé huzza a tömeget, hanem az tovább is mozdul a pályavonalban az impulzusmegmaradás törvénye alapján. Impulzusmomentuma nagyobb mint 0. Igy csaknem ugyanakkora távolságra jut el, mint amilyen távolságról magához vonzotta a mágnes vagy földünk. Ez a mozgásintervallum "ingyen" van. A zero gravity pontokból kell ismét arra pontra küldeni az ingatömeget, ahol a vonzóerö ismét hatni tud rá (körbeforgatva a gravitációs ingát). Az ehhez szükséges energia nincs ingyen, de sokkal kevesebb kell belöle, mint amennyit a vonzóeröböl kaptunk és ebben van a lényeg. E két különbözó módon elöállitott energia hányadosa adja meg a szerkezet hatásfokát, ami 100% felett van. Igy kapunk pl. a Milkovics ingánál is nagyobb eröt annál, mint amekkorát befektettünk, vagy ugyanakkora munkával több vizet pumpálhatunk ki a Milkovics ingával müködtetett kútból. Az, hogy a Milkovics ingát még nem sikerült visszacsatolni, az más téma. Attól függetlenül, keletkezik plusz energia mégha nem is sikerült eddig önfentartó kapcsolást késziteni rajta.
és most kellene jönnie annak hogy: karvak! Elküldöd nekem is a virtuális modellt elemzésre? Segitesz nekem is elkésziteni az alapelv igazolására hivatott mágnesingamotort? ...ileny kérdéseket szeretnék kapni már jó ideje. Amit pedig én már régen megtehettem volna az az, hogy dokumentáljam a jelenséget olyan szinten, hogy az megérthetö legyen az érdeklödök számára.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); idegen1 irta: "Ez ennél sokkal bonyolultabb.Adams, Müller, inga vagy lehet bármilyen tekecs+mágneses rotor elrendezés, tökéletes idõzítés mégsem lesz többlet. Egyszerû magyarázat:Lenz törvény." Mások a surlódásra panaszkodnak. Attól remélik a dolog nem-mükèdését. Ez a borulátás abból adódik, hogy nem veszik figyelembe azt, hogy uj, addig még nem létezö mozgási energia keletkezik a vonzóerök hatására ami böven elegendö a fent emlitett akadályok kompenzálásához. Ez az amitöl 100% tól nagyobb lehet a hatásfok. pl. gravitációs inga hatásfoka simán meghaladja akár a befektetett energia 3 szorosát is. Lenz törvény szerint pedig fékezödik nem csak akkor ha az ingyenenergiát vadásszuk, hanem akkor is ha sima klasszikus generátorunk van. Tehát a Lenz áramok okozta terhelés mint negativ ofszet jelenik meg a tengelyen annak elfordulását akadályozó tényezöként. Mivel jelentös nyomatéktöbblettre tettünk szert az újonnan keletkezett mozgási energia révén (a folyamatosan megujuló vonzóerök hatására), igy a Lenz, surlódási, közegellenállási kontraproduktiv fékezö erök hatnak ugyan, de szerepük már nem perdöntö. Müller generátor, Newmann motor, inga egyenként még nem overunity gépek önmagukban tekintve, hanem annak komponensei. Az egésznek pedig a folyamatos vonzóerök adnak 100% feletti tulajdonságot. A folyamatos vonzóerök hatására a megfelelö szerkezeti felépitésnél mozgási energi keletkezik (ez az alapfelismerés ami távlatokat nyit). Ezt bizonyitja a mágnesingamotor vagy Chalkalis gravitációs motorjának 100% feletti hatásfoka. Ennek vizsgálására készitettem deszkamodelt és annak virtuális szimulációs mnodeljét mely segitségével tesztelhetö az alapelv könnyen változtatható paraméterekkel.
Csüszi123! Hiszed vagy nem:tudtam hogy mit fogsz válaszolni(bunkóság lett volna elõre leírnom:) Úgy érzem mintha ez már egyszer megtörtént volna. Érdekes dolgokat találtam.Sokat tanultam.Ez már megérte.Jól látod:nem találtam semmit, ott ahol kerestem nincs, pedíg sokszor átnéztem.Menj keresd ugyanazt ugyanott...ami biztos nem ott van. C-720 a mániád?Láttad, megmérted?Vagy van neked otthon egy?Neked elhinném de tánkínában van, meg független külföldi "szakértõk"...úgyhogy szerintem ezt ne erõltessük. Üdv
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karvak! Ez ennél sokkal bonyolultabb.Adams, Müller, inga vagy lehet bármilyen tekecs+mágneses rotor elrendezés, tökéletes idõzítés mégsem lesz többlet. Egyszerû magyarázat:Lenz törvény. Közepesen egyszerûen:Egy mágnest a vonzásból kitaszítani ugyanannyi erõ kell, mint amit vonz. Bonyolult magyarázat:A hajtó tekercs rendelkezik alapvetõ és menet közben nem változtatható tulajdonsággal.Ez az az egy bizonyos hosszúságú impulzus, ahol a csúcsáramot eléri és nem tovább.A forgórész szintén rendelkezik ilyen adottságokkal, csak ez a mágnesméret, elosztás stb.Ha az impulzushosszt a tekercs kedve szerint fixen beállítod akkor nem indul el csak ha "betolod", viszont terhelés nélkül nagyon pörög.Érdekes de használhatatlan. Ha viszont a rotormágnesek optimális"ottartózkodási"idejéhez állítod az idõzítést akkor terheléskor jóval többet kér, picit erõsebb is lesz, de már nem a tekercs kedve szerint kap így fût is.
Cselekedés(cseleskedés) volt elég...egy picit meg kell állni gondolkodni. Chuck Norris féle forgás-rúgás specialistája biztos hogy Józsefem.Éreztem én már rég, de nem akartam rákérdezni, végül is lényegtelen.
Még valami kimaradt.Egy hasonlat szintén egy fórummal kapcsolatban.Stirlingeztek a srácok, de feltörték a fórumot.Helyrepakolták de már nem motiváltak az emberkék.Sem elméleti alapon és fõleg nem gyakorlatban.Szal, mintha mindenhol ez a belefáradás lenne. Fõleg ha cselekedni kell.
#171/171-nek "Vagy valami más olyan címmel ami odavonz minél több ezermestert" A szél összefújja a szemetet, vagy nem. Tudod nem a vonzással van a baj.Irkafirkálni, linkelgetni nagyon könnyû.(nézd meg milyen videókat osztottak meg azon az indexes oldalon, milyen értelme van, elgondolkodtató)A "dolgaidat" megosztani, hogy dolgozó ember szintén dologgal részt vegyen, inkább az a bajosabb.Csak nézd meg az itteni fórumot. Véleményem szerint csak úgy lehet mindenféle tapasztalatot szerezni, ha az ember/ek nem azt nézik, hogy lehet-e vagy sem.A közötte eltelt idõ alázattal telik.Magának a tapasztalat szerzésnek (vagy játéknak) alázata az ember felé irányul javarészt.Persze arra alkalmasan.Az alkalmatlant hanyagolni kell.Ez az egész lehet mondjuk két "barkácsoló" ember között, esetleg néhány ember között. Folt a zsákját megtalálja.Ha akarja.
Ez az Index.hu Fórum is felhasználható ingyenenergia fórumnak: [link] Hátha több látogatója lehet. Úgy emlékszem hogy nem csak "Ingyen energia barkácsolása" címmel van ott ilyen fórum. Gondoltam arra is hogy itt a gyakorikérdéseken kellene feltenni egy újabb kérdést fórumozási célból, mondjuk "Ingyenenergia?" címmel. Hátha a Google keresõvel többen rátalálnak. Vagy valami más olyan címmel ami odavonz minél több ezermestert. Persze a legnagyobb létszámú tábort az angol nyelvû fórumok jelentik. Viszont azt hallottam hogy oda Magyarországról még senkinek sem sikerült beregisztrálnia.
A Newman motor hatásfokáról mit lehet tudni? [link]
Akit érdekel. Telepitse fel magának a 3DSMAx 2015 ös verzióját. Ha felkeres skypeon, akkor TeamViewer segitségével prezentálhatom neki a virtuális deszkamodellt ami szemlélteti az alapelv használhatóságát. A newman motor és mágnesinga szimulációt max script ben irtam meg. Bárkinek, bármit ingyen adok.
hja. ez olyan mint mikor mondjuk pingpong labdát akarsz elfújni messzire. Minnél közelebb van a szádhoz annál messzebbre tud eljutni ugyanakkora fújóerö mellett. Pl. 2m re töled már nem tudod elfújni a gyertyát sem, hiába erölködsz. A leghatékonyabb elektormos energia/forgatónyomaték konverziót newman féle motorral tenném meg. https://www.youtube.com/results?search_query=newman+motor A rotormágnes "fürdik" a sztátorra szerelty elektormágnesek eröterében. Mivel a nyomatékot a forgástengelyhez közel adjuk át (rövidebb erökar), igy ugyanakkora fordulatnál meghosszabbithatjuk a tekercsek kitöltési idejét. A feszültség is csökkenthetö. A mágnes, vagy elektromágnes hatékonyabb, ha erejét minnél közelebb fejtheti ki a vonzandó tárgyhoz.
"A mágnes erötere a töle való távolság növekedésével forditott hatványosan csökken. Ezért, elektromágnessel történö elmozditásánál a feszültségimpulzus minnél rövid lefolyású legyen és minnél közelebb történjen az elmozditandó mágneshez viszonyitva." Például egy Müller generátor építésénél ezekbõl a sorokból szinte biztosan megfeledkeztünk volna arról hogy a gerjesztés minél közelebb történjen a mágneshez viszonyítva, de még arról is hogy a gerjesztési idõ minimális legyen. Csak annyit tudtunk az Adams, Bedini, Müller motorokról hogy a tekercs bekapcsolása akkor történik amikor a mágnes távolodni kezd. Viszont tényleg nem mindegy hogy mennyi ideig "fûti" a tekercset feleslegesen a bemenõ energia. Az ilyen apróságnak tûnõ információkon múlik a siker.
Részlet eddigi irományaimból, miszerint új, addig még nem létezö, de a továbbiakban bármire használható mozgási energiát lehet elöállitani a folyamatosan megujuló vonzó/taszitó erök hatására: Mágnesinga mint energiatermelö A mágnesek eröterét folyamatosan megujjuló energia teszi lehetövé ami az egyes atomokból származik. Létezik és idöben folyamatosan megujjuló természetü. A folyamatos megujjulás ténye ad számunkra esélyt arra, hogy vonzóhatásukat megfelelö szerkezettel számunkra alkalmas, klasszikus energiaformává alakitsuk át ugyancsak folyamatosan. Gyakran használt univerzális rendeltetetésü, energiaformánk az elektromos áram, melyet könnyen eöállithatunk, raktározhatunk és szállithatunk. Igy kézenfekvö, hogy a folyamatosan megujuló eröforrásainkat erre az energiaformára alakithassuk át az ujonnan keletkezett mozgási energiából. Egyik ilyen szerkezeti megoldás a mágneses inga amely az ingatömegre ható soha el nem fogyó vonzóerö segitségével ad plusz mozgási energiát ugyancsak magára az ingatömegre. A tömegen megjelenö össz mozgási energiá pedig könnyen átalakithatjuk pl. elektromos energiává indukciós elv alapján. A lényeg az, hogy az ingatömegen több mozgási energia keletkezik, min az a kizárólag csak a szinkronizáltan adagolt gerjesztö energiaimpulzus, amely folyamatossá teszi annak lengését. Ez a két különbözö forrásból származtatható energia mennyiség különbsége, a gerjesztésként bevitt és az állandó mágnes erejéböl átalakitott között, alakitható majd át a továbbiakban számunkra felhasználható energiaformává (pl. villanyáram). A két különbözö forrásból keletkeztethetö energia hányadosa adja az adott paraméterekkel rendelkezö inga hatásfokát. Tehát nem a potenciális és a mozgási energia arányát kell összevetni ahogyan eddig is amikor eredö nullát kaptunk, hanem a gerjesztésre szolgáló energia nagyságát hasonlitani az ingatömegen megjelenö össz mozgási energia nagyságával. Látható, hogy az inga igenis plusz energia elöállitására alkalmas szerkezet. pl. Ha 1 egységnyi klasszikus energiával lengetjük, az ingatömeg pedig 10 egységnyi energiának megfelelö mozgásparaméterekkel mozdul el, akkor a vonzóerö hatására nyert plusz, ajándék energia 9 egység, mig az inga hatáfoka 9/1= 9*100 = 900% vagyis COP 9 A mágnes erötere a töle való távolság növekedésével forditott hatványosan csökken. Ezért, elektromágnessel történö elmozditásánál a feszültségimpulzus minnél rövid lefolyású legyen és minnél közelebb történjen az elmozditandó mágneshez viszonyitva. Ebböl kifolyólag, minnél nagyobb feszültségröl érdemes táplálni a gerjesztötekercseket. A továbblenditéshez konstans energiadózisú impulzusmomentumot kell használni amit pontos “gyujtásszög” beállitásával stabilizálhatunk. A cél, hogy egy idöegység alatt, adott mennyiségü konstans mozgási energiát kapjon a forgórész ahhoz, hogy folyamatosan elfordulhasson, miközben a fötengelyen jelenik meg nyomatékként a többlet energia is. Az elmozditó impulzus intenzitását minimalizálni kell a befektetendö gerjesztésre szánt energia mennyiségének minimalizálása végett. Értelmetlen a szükségestöl nagyobb, kelleténél hosszabb ideig tartó továbbitóimpulzus, mivel akkor szükségtelenül megnövekszik a szerkezet bemeneti enegriaigénye, ami a hatásfokot rontja. Az egyes alkatrészek helye, a mágnesek nagysága rendkivül döntöen meghatártozza a motor hatásfokát.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Idegen1, "Szerintetek azért írkálok ide, hogy bárkit is hátráltassak a szabadenergia kutatásban? Csak segíteni akartam, hogy ne pazaroljátok az idõt... És?Mi lett az eredménye?Nem találtál semmit?Vajon tényleg nincs vagy csak te nem találtad? "C 720…az hol mûködik pontosan? " Több független külföldi illetõ is mérte.Egyébként tán Kínában is van. "Ha úgy gondolnád, hogy nincs értelme:foglalkoznál ezzel?" Akkor nem, csak nem így gondolom. "Szerintem:Az energia maga a mozgás." Pontosan én is így gondolom.Csak az a kérdés, hogy ehhez a mozgáshoz hányan csatlakoznak, mennyit teljesítenek és mi a hatása. # 163/164 válaszoló.Véletlenül Nem Józsefnek hívnak? Elméletrõl és a megvalósításról. Bódaynak volt elméleti elõzménye, és mégis mennyi deszkamodellt készített?Pedig csak egy mûködött neki.Talán.
"Tesla nem véletlenül dolgozott úgy, hogy elõször képzeletben alkotta meg találmányait. Az a véleményem hogy számos mérnöki vagy feltalálói munkát nem is lehet másképp csinálni. Fordítva szinte kizártnak tartom. Vagyis azt, hogy elõször elkészítünk valamit, az mûködik, majd utána lefektetjük az elméleti magyarázatokat. Mert ha az utóbbi sorrendet követjük az nem mérnöki és feltalálói tevékenység hanem szerencsejáték." - Szerintem is ez helyes sorrend. Elöször tisztázni az alapelvet, azután tervezni hozzá gépet, ami az alapelv szerint müködik. Van úgy, hogy jó az elgondolás, de a sikertelen kivitelezés miatt elvetik magát az alapelvet. Ez veszélyes, különösen akkor, ha általánositanak: "Mivel nem müködik a deszkamodell, igy az alapelv nem jó(!!!?!?!)".
"Ahelyett hogy például......" Na ja.Kérdeztem valamit Egely fórumán (akkor még volt) aztán nem, hogy kérdésre válasz jött, de még a fórumát is levette.
József! Gondolom azért nem válaszoltál még mert dolgozol rajta és két oldalt teleírtál már egyenletekkel és képletekkel.Occam borotvájával egyszerûsítsünk!Egy értelmes mondat is elég nekem.Összeadást szorzást naggyából értem.Hová kell a zárójelet rakni?A matematika és az elektronika között van analógia?Milyen alkatrész a "zárójel". Köszönöm rövid és érthetõ válaszát!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Neo! Itt korai lenne örvényáramokról beszélni.Ráérsz ezt a problémát megoldani ha forog(na) Egyszerû elképzelés, nem lenne nehéz megcsinálni.Nem is lenne drága.Miért nem csinálod meg?Nem hinném hogy nics két vaslemezed két csapágyad meg egy mágnesed…ja meg tengely és egy nagy vasdarab. Azért jó ez itt mert nincsenek feldarabolva a témák, így egyben minden egyszerre látható.Nem lehet mellébeszélni, hogy ez csak mágneses…vagy gravitációs, esetleg parametrikus.Minden mindennel összefügg.Ezt kéne megérteni.Nem nehéz. Ti itt mindannyian ugyanarról beszéltek, ugyanazt akarjátok, de van némi fáziskésés, talán ezért nincs egyetértés. Józsefem még mindig vágtat a lován és dobálja a túrógombócot.A lova észre em veszi hogy õ ott dobál vagy nem.A túrógombóc energiája persze nagyobb, a sebessége a ló és József dobási erõfeszítése által nagyobb lesz mint ló nélkül.Ez csak 1+1=2.Igen tudom:kalapáccsal nehéz szöget verni a betonba.Ezért használtak szögbelövõt.Kalapács(1)rózsapatron(100).Energia=1+100=101. Gyakorlati példát mondj arra, hogy két azonos tömegû kalapács egyforma sebességgel több energiát tud létrehozni mint a kettõ összege.Hogy emeled négyzetre? Karvak! Neked is van egy „rögeszméd” Engedd el.Attól hogy rotor vonzza a mágnest az még nincs „ingyen”Vonzza és kész, a magyarázattal remélem nem kell továbbmenni.Ebbõl az erõbõl akarsz kivenni többet?De könyörgök érts meg hogy ha közeledésbõl akarsz kivenni az már taszítani fog.Távolodáskor ami eddíg is vonzott az még mindig vonz, és ha itt is kivenni akarsz az mégjobban vonz.(visszahúz) Ahhoz hogy forogjon ki kell lökni a vonzásból(ami szerinted ingyé volt)…gondold át Egyenleg:Indukció fékhatás közeledéskor -1 távolodáskor -1 . Nyereség:Vonzás ingyen, =+1Vonzásból eltolni-1 Elég rossz és elnagyolt mérleg tudom, de ennél egy „hagyományos”generátor is jobb.(Csak ahhoz ló is kell nemcsak a lovas) Gravitáció. Véleményem az hogy gravitációból nem lesz többletenergia.(remélem most már érzed hogy miért) A több ezer éves örökmozgó elképzelések közül néhány már felhasználható lenne, de nem arra amiért épültek. inerciális hajtómû még lehet belõlük. Csüszi 123! Szerencsére Te jól látsz a pályán!.Bár sötétben tapogatózunk, neked van saját lámpád. Az enyém halványabb mert távolabbról szeretném az egészet egyben látni. Ez az ember és a fény sajátos kapcsolata.Vagy mindent látok homályosan, vagy csak kis szeletet élesen.Ezért lenne fontos ember és ember õszinte kapcsolata, mert egyik ezt, másik azt látja jól. Üdv mindenkinek...Neked is József
Ha csak pongyolán szeretném mondani karvak demonstrációs kísérletét, akkor a következõképp lenne a lényeg: húzás-lendület-taszítás Errõl viszont egy régebbi kísérletem jutott az eszembe: https://www.youtube.com/watch?v=tdx8VIOWEy0&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=NRYOBGKVJCo Egy darabkája a már fentebb említettnek, párosulva még egy taggal, és a fordulatszám változás máris olvasható a multiméteren.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem feltétlenül jó így (mert mi is az inga?ingó-inog-mozog, bár többnyire függõleges mozgásra értik.?), de számomra inkább ez lenne az inga: [link] Bár itt nincs benne az a plusz "valami" mint pl karvak demonstrációjában. Itt egy, hogy is mondjam, egy elképzelés a gravitáció hasznosítására https://www.youtube.com/watch?v=ZKacNA389S8 De ugye ez így nem más csak egy "lendkerék". Tehát szerintem a lényeg, a megfelelõ idõpontban való "rásegítés", vagy legalábbis -valami új kezdete-. https://www.youtube.com/watch?v=3Rg4Jk2A2nw itt is egy hatás visszahatása. Természetesen ezt periódikussá, folytonossá kell tenni, hiszen a cél a folyamatos mozgás elõállítása a hagyományoshoz képest. Az ingával nekem az a bajom, hogy túl nagy a lüktetése vagy rángatása.Nem beszélve arról, hogy ha belenyúlok (tehát mint a rezgõkörbe) akkor lassul vagy le is állhat a nyereséget elõállító hatás.(pont úgy mint a meddõnél) Ha körkörössé, és folytonossá teszem a folyamatot , akkor fennáll a kérdés mekkora az a minimális "lüktetési" idõ amitõl még nem válik "lendkerékké". [link] Tehát én inkább a hatás felé megyek, ami segíti a folyamatot.De ettõl még lehet inga. Az impulzus hasznát, illetve energia takarékosságát a vízbontásban kísérletezõk annak idején (vagy most) kellõen megtapasztalták.Errõl (meg az ingáról is!!) pr Kanarev igen szép munkát végzett [link] Itt az egyik impulzus üzemû motorral hajtott generátorát láthatjuk [link] hasonlóan mint egy szinkron generátor. És ha már itt tartunk, szerintem valami ilyesmirõl beszélt dr Szabó .[link] A megoldást keresve.
Aha... Nem láttam elég jól. Egyébként, az ingával vannak fenntartásaim, de mégis úgy hozta a sors, hogy ingával próbálom bizonyítani a mágnesmotor mûködésének lehetõségét.
"Ez esetben éppen a tengely irányú mozgatás a célja a szerkezetnek. Tehát azt a mozgást szüntetnétek meg, amiért a gép épült...?" Nem a tengely axiális mozgása a felesleges, hanem az ingakar és az ingatömeg axiális iránmyú elmozdulása. Ez teljesen nem ugyanaz. Tehát az inagtömeg kizárólag körpálán mozoghasson teljesen meröleges sikban a tengelyvonalra. A bevitt kézi erövel minek rángatnád az ingatömeget elöre hátra? Az energiapocsékolás lenne.
Bocs a kitérõért, ezt az érdekességet megemlítem, de a valamikori K-fórumon is elõhoztuk: A gyakorlatban rengeteg helyen elõfordul az említett energianyerési módszer (ω+Δω vagy v+Δv formában). Például a gerelyhajításhoz hasonlóan a faltörõ kos is akkor a leghatékonyabb ha a becsapódás elõtti pillanatban, azaz futás közben a testükhöz képest elõre is lendítik. Ezt a trükköt a mai napig is alkalmazzák a haditechnikában az úgynevezett "HEAT (High Explosive, Anti-Tank, azaz nagy robbanóerejû, páncéltörõ) lövedék" esetében. Itt egy mozgókép róla: [link] Látható hogy a becsapódás közben, amíg még mozog az egész lövedék, egy újabb v kezdõsebességgel kilövõdik belõle egy kisebb lövedék. Ez által a kicsi lövedék két sebesség összegére tesz szert. A kép forrása: [link]
Nincs hang a gépemen, ezért csak a szememre hagyatkozva: a videó nem arról szól, hogy egy pumpát kézzel milyen nehéz elõre-hátra mozgatni és ez mennyivel könnyebb az inga felhasználásával? Ez esetben éppen a tengely irányú mozgatás a célja a szerkezetnek. Tehát azt a mozgást szüntetnétek meg, amiért a gép épült...?
Kösz #263. Gondoltam hogy létezik erre is megoldás. A kézzel befektetett folyamatos forgómozgással miként lehetne szinkronizáltan gerjeszteni az ingát? Szobakerékpár szerü kivitelezésre gondoltam, ahol a segédenergiát lábbal vinnék be a pedálok folyamatos körbeforgatásával. Ezt az energiát kellene tempirozottan adagolni valameilyen mechanizmussal.
A videó 2 perc 40. másodpercétõl tényleg az figyelhetõ meg hogy az inga tömege is mozog axiális irányban. Ez technikailag többféle módszerrel is kiküszöbölhetõ. Például a kardántengelyeknél szoktak alkalmazni bordás tengely és bordás furat párosítást. Ezért forgás közben axiálisan mozoghat az egyik tengelyfél, miközben a másik tengelyfél továbbra is csak forgó mozgást végez axiális elmozdulás nélkül.
https://www.youtube.com/watch?v=yheVAF-Zrvo Ezzel a géppel kapcsolatban jutott eszembe, hogy jobb lenne ha az ingatömeg karja és az ingatömeg nem mozdulna el tengelyirányban a forgómozgást tengelyirányú mozgásra átalakitó csukló müködése közben. Feleslegesen mozgatjuk a tömeget axiálisan ami rontja a szerkezet hatásfokát. Az inagtömeg karjának csapágyazása csúszkálhasson tengelyirányban a tengelyen. Ne követhesse az axiális elmnozdulást ami energiaveszteséggel járna. Létezik e mechanikai megoldás ahhoz, hogy a folyamatos forgómozgást (pl. a gép kézi kurbli része) szinkronizáljuk az inga igényeihez mérten? Létezik e mechanikus szinkronizátor?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "...a Tetrahedron motornál forgás közben állítottam be a Reed relé legkedvezõbb zárási szögét, hogy a holtpont után hány fokkal zárjon. Viszont a nyitási szöge nem volt állítható, azt a mágnes mechanikai mérete határozta meg. Így az impulzus szélessége viszonylag nagy volt, de még így is meglepõen jó volt a hatásfok." A gerjesztöenergia bevitelénél az lenne a fö elv, hogy minden fordulatnál állandó szögtartomány alatt vigyük be a segédnyomatékot. A fordulatszám növekedésével csökkenni fog a segédnyomaték nagysága, de ez normális. A nagyságát olyan értékre kell állitani, hogy a folyamatos maradjon a forgás. Vagyis folyamatosan megismételhetö legyen az energiakonvezrió a kvatmvilágból származó energia és a klasszikus energiarendszerünk között. Csökkenteni egészen addig, amig a 0 nyomatékkal induló rotor visszafelé kezd elmozdulni (csillapitott lengésekkel álna le végül is). Mikor megállapitottuk a minimális energiaigényt, akkor azt kis mértékben növeljük valamelyest a biztonság végett. Az inga hatásfoka függ annak szerkezeti felépitésétöl, az állandó sztátor mágnesek erejétöl és a tengelyvonaltól mért távolságától. Ezeket az arányokat összehangolva tudjuk optimális hatásfokra finombeállitani a motort. Ezeket a paramétereket is meg lehet fogalmazni matematikailag és akkor számitásokkal lehetne definiálni az egyes alkatrészek helyét, méretét, a mágnesek erejét stb. Mérésekkel kaptam bizonyos görbéket melyek megfelelö matematikai képletekkel leirhatók lennének. Itt számitok továbbra is a szakemberek segitségére. [link] A sztátormágnesek közelebb vannak a tengelyvonalhoz mint a rotormágnesek. Ahogyan az a képen is látahtó: [link] Magyarázat a grafikonhoz: G - a sztátormáhnesek ereje r - a sztátormágnesek tengelyvonaltól mért távolsága mm ben. COP - a kimért hatásfok. Az optikai visszacsatolás jobb megoldás, mert pontosan tizedmiliméterre meg lehet határozni a ki/be kapcsolások helyét. A reed relé max kapcsolási frekvenciáját nem ismerem, visoznt akkor is biztonságosabb az optikai kapu ahol nincs probléma a kapcsoló alkatrész tehetetlensége miatt fellépö lomhaságból származó "kihagyások" miatt. Szükség van 0.1mm es pontosságra a szögtartomány meghatározásánál. Stabil, állandó szög alatt kell kapcsolni a gerjesztötekercset. Fontos még a konstrukció szerkezeti stabilitása is. Tehát ne legyen "lötyögés" mondjuk a mágneseknél vagy tengelynél. Mert ha némileg elmozdulnak ott ahova rögzitve vannak, mégha kicsit is, az rontja a hatásfokot é "kopogás" is megjelenik. Szilárd stabil armatura legyen függetlenül a motor méretétöl.
Inkább ez: (ω+Δω, ½Θω²), mint ez: C6H14, C7H16 (pentán, hexán, heptán) XD :D :) Olyan "sunyin" keletkezik az új többletenergia. Észre sem veszed mégha már meg is van. Egyszerüen csak hozzáadódik a tengelynyomatékhoz, és ottvan a kis aranyos. A mágnesingamotorom pontos hatásfokát nem tudtam megállapitani, hacsak valaki a görbékböl meg nem mondja utólag, de szerintem eléri a befektetett energia kétszeresét, tekintettel a gyorsulási adatokra. És ez még nem is optimális szerkezeti felépités sem maximalizált hatásfok. A kapott energia mennyisége töbszöröse lehet a befektetettnek. Különösen gravitciós inga esetén ahol csak az ingán 4, 5, 9 szeres hatásfokot mértem. A gravitáció forrását nem kell költségesen elöállitani. Bárkinek rendelkezésére áll ingyen ott ahol van, itt talajközelben. A mágnes már valamennyivel költségesebb eröforrás. Mindkéttönek megvannak a maga elönyei és hátrányai is. Ráéreztem a többlet jelenlétére, viszont képzetlenségem miatt nem tudtam magam szakszerüen kifejezve dokumentálni felismeréseimet. Örülök a (ω+Δω, ½Θω²) képletnek. Végre megismertem egy matematikai kifejezést a jelenség magyarázatához.
Annál a Tetrahedron motornál forgás közben állítottam be a Reed relé legkedvezõbb zárási szögét, hogy a holtpont után hány fokkal zárjon. Viszont a nyitási szöge nem volt állítható, azt a mágnes mechanikai mérete határozta meg. Így az impulzus szélessége viszonylag nagy volt, de még így is meglepõen jó volt a hatásfok. Akkor még villamos paraméterekkel próbáltam magamnak a többletenergiát megmagyarázni. És úgy a magyarázat persze nem állt össze. Meg sem fordult a fejemben hogy mechanikai paraméterekkel (ω+Δω, ½Θω²) meg lehet magyarázni.
", ezér magát a többletenergiát sem láttam, pedig ott volt az orrom elõtt." Nekem akkor volt szembetünö a többlet, mikor a gerjesztötekercs által leadott impulzus olyan gyenge volt, hogy képtelen volt teljesen körbehajtani a rotortárcsát. Miután behelyeztem a sztátor mágneseket, a rotor eröre kapott. Nemhogy csak körbeforgott, hanem a dozbozoláson éreztem egy kis rántást is, ami azt jelezte, hogy megnött az ereje. Szóval szubjektiv úton is némi gyakorlattal meg lehet állapitani a plusz jelenlétét. Magát a hatásfok optimalizációját is gyakorolni kell. Megvan mit és milyen sorrendben kell beállitani a maximális hatásfok eléréséhez. Ezt kell dokumentáljam.
Az Orffyreus kereket csak érdekességképpen említettem. Viszont a forgórészt is tartalmazó megoldások közül a "Pulse Motor" félék (Müller generátor, Bedini, Adams, stb.) vizsgálata és fejlesztése ígéretesek lehetnek így hogy már ismert a többletenergiájuk magyarázata. Valamikor megépítettem egy Tetrahedron motort, aztán változtatható feszültséggel járattam. (Kialakítása hasonlít a mágnesinga motorodhoz). Tehát rövid impulzusokban kapta a két tekercs a gerjesztést. Meglepõ volt hogy akár 3 V-os feszültséggel és néhány mA áramfelvétellel is forgott a viszonylag nagy tömegû rotor. Pedig ekkora feszültséggel táplált 3 V körüli kis DC motor tengelyét könnyedén le lehet fogni két ujjunkkal. Pedig az a DC motor folyamatosan kapja a tápfeszültséget és jóval nagyobb az áramfelvétele is. De akkor még nem értettem a "Pulse Motor"-oknak a többletenergia magyarázatát, ezér magát a többletenergiát sem láttam, pedig ott volt az orrom elõtt.
Orffyreuss kerék a föld gravitációjával müködne kizárólag. Ugyértem, nem lenne szükség delta omega nyomatékkal átsegiteni a holtpontokon. Megfigyeltem, hogy a "holtpontok" pontosan a vonzóerö forrásával ellentétes irányban van(nak). Tehát a föld gravitációja esetében - fent. A Perendev/Torian 3 mágnesmotoroknál az egész körpálya mentén több vonzáspont is elhelyezkedik, igy értelemszeren, több holtpont is. A holtpontok száma szerintem egyenlö a vonzáspontok számával. Mivel egyik esetben sem használhatunk klasszikus mozgási energiát "átsegitésre", igy marad az, hogy a vonzóerök keltette forgatónyomaték egy részét használjuk fel átsegitésre. Perendev nél ezt 3 tárcsával oldották meg azonos tengelyre szerelve öket 1/3 periódus fáziseltolással. Egyszerre 2 tárcsa segiti át a 3. tárcsát. Igy folyamatositható a forgás. Azonban hogyan kellene ugyanezt az elvet alkalmazni a gravitációs motornál, ahol csak 1db vonzáspontunk van és 1 holtpontunk? A gravitációs keréknél tükörszimmetrikusnak látom a két fél kjeréken létrejövö eredö eröhatásokat. Az asszometriát talán egy kezdö impulzus- tengelynyomaték bonthatná meg amitöl a kerék elfordul ugyan, de a veszteségek miatt egy idö után leállna. A hengeres megoldásmnál is látom ezt az eröszimmetriát. Ha le is áll egy henger hirtelen az egyik oldalon, a másik oldalon is keletkezne egy vele azonos intenzitású, de ellentétes pályairányú nyomaték. E kettö kioltaná egymást. Talán az egytöl több tárcsás megoldás lenne jó, ahol az egyes ingák fáziseltolással követnék egymás forgását. Igy képzödne egy végtelenitett nyomatékspirál ami az összes ingát folyamatosan mozgásban tartaná. Talán igy: https://www.youtube.com/watch?v=y47LmlHTVhA De ebben a megoldásban sem biznák túlzottan.
Neo! Felraktál ide egy linket:[link] Emlékszel? Miért nem néztél Te utána?Miért nem pályáztál Te a támogatásra?A te szabadalmad után pár sorral lejjebb van az övék. Õk félmilliárd forintot kapnak, az ÖNÖK PÉNZÉBÕL. Te mi a fenét szabadalmaztattál?Amit majd egyszercsak kitalálnak a jótevõk? Vagy ennyit ér egy szabadalom? Innentõl kezdve számomra hiteltelen mindenféle szabadalom.Persze értem a szabadalom titkoskodás az a pénz. Míg a pénz az úr itt REND nem lesz. Az õ szabadalma vajon mûködõképes?Nem hiszem. Félmilliárd sok pénz, ha ezért kinyírnak megértem, pedíg még nem találtam fel semmit.Egy levelet írtam , egy választ kaptam.Ha valakit érdekel elküldom ezt a levélváltást emailban.
Irtózatos nagy mellébeszélés. https://www.youtube.com/watch?v=U64DLuFfRm4
Karvak! Irigység:Biztos NEM szakmai féltékenység:Biztos NEM pénzközpontú gondolkodás:Teljesen kizárva(a szabadadenergia kutatás célja a pénzközpontú gondolkodás eltörlése) tiszteletlenség?:részemrõl ilyen még nem volt, és nem is lehet.
Bóday Árpád rákos betegségben halt meg az akkori információk szerint. Ma annyit lehet találni hogy:Meggyilkolták.Hogy is van ez? Jött a moszad és rálehelte a rákot? Mi az igazság?
Peregrinus napkerék mágnesmotorját eddig senki nem tudta reprodukálni.Pedig van benne valami.Lehet hogy félreértették?Vagy Akkor már volt csalás?Neo itt a lehetõség, csak mágnesekkel mûködõ motor. A szabadalom már él, csak hozzá kell tenni egy valós tartalmat. A Faraday korong, érdekes, de nem érdekel senkit és talán még nincs is megértve.Két emberrõl tudok aki komolyabban foglalkozott vele:Bruce de Palma, aki meghalt mielõtt továbblépett volna, és Egely köreibõl próbálta még valaki, de ö feladta hamar és róla minden infó eltûnt.
Jól látod! A centrifugális erõ több fázisban való "egyenirányítása" egyenletesebb toló, vagy húzóerõt ad.Ehhez persze kell a befektetett energia, de mégis más mint kerék kapaszkodik az úthoz, vagy légcsavar a levegõbe...hajócsavar a vízbe.Ezt azért lenne fontos megérteni, mert nem mindegy hogy egy jármû az õt körülvevõ közeghez(úttest, levegõ, víz)képest gyorsul(vagyis abba kapaszkodik)vagy önmagához képest gyorsul állandó erõvel.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem igen, egyenletesebbé lehetne tenni. Érdekesnek találom én is ezeket a tolóerõ generátorokat. Itt a videó 1 perc 57. másodperctõl bemutatják hogy egyszerû ingával is létrehozható tolóerõ: https://www.youtube.com/watch?v=GuTMYgQDUzs A magyarázat a következõ ábrán látható, vagyis a pirossal jelzett sok-sok gyorsulás eredõje egyetlen gyorsulás, tehát egyetlen lefelé mutató tolóerõ lesz: [link] --- A nácikról fennmaradtak olyan feltételezések hogy titokban UFO-kat fejlesztettek ki. A mai napig nem ismerjük hogy a toló- és emelõerõt hogyan hozhatták létre. Lehet hogy így mechanikus módszerrel. A Schauberger-féle vagy a sugárhajtómûves meghajtásuk kétséges, mivel a világháborús katonák figyeltek meg olyat is hogy víz alatt is képesek voltak helyzetváltoztatásra. Ûrhajósok meg olyat is, hogy a világûr légüres terében is mozgásképesek. Itt van néhány kép ilyesféle hajtómûrõl: [link] --- Úgy gondolom hogy a legyek és dongók sem csak az aerodinamikát használják ki a repülésükhöz. Hanem a szárnyuk és a szárnyuk tövében lévõ kis tömegek speciális mozgásával képesek tolóerõt elõállítani. Gyerekkoromban levágtam ollóval a legyek szárnyának felét. Ekkor aerodinamikailag lehetetlen lett volna hogy repüljön. Mégis gond nélkül repültek. --- További érdekesség: Ezekiel próféta azt állította hogy olyan repülõ szerkezetet látott aminél több kerék forgott egymásban. (wheel within wheels). Lehet hogy valahogy így: [link] Lehet hogy az ókori repülõ szerkezetek, a vimánák is létezhettek. Persze ezek nem földönkívüli civilizációk szerkezetei lehettek, hanem a Föld valamelyik fejlett civilizációja fejleszthette ki. A legyek repülését miért ne tanulmányozhatták. Ha Peregrinus már az 1200-as években készített egy mágnesmotort, akkor az ókori repülést sem lehet kizárni.
Szerintetek a filmen látható innerciós meghajtású modellek mozgását egyenletesebbé lehetne tenni úgy, hogy fáziseltololással több "ütemü" meghatjtást alkalmaznánk? Tehát egy meghajtó helyett többet szerelni ugyanabba a dobozba csak a mozgásfázisukban különböznének (360/a meghajtások száma) fokos forgásciklus eltéréssel? https://www.youtube.com/watch?v=QJcbe8P5900
Rosszul láttam. Vagyis plusz energia terlemlödik a föld gravitációs ereje hatásából, de nem a sztároként köriv alakú pályára szerelt állandó mágnesek erejétöl. Összekeveri a mágnesek erejéböl származó elmozditást a gravitáció erejéböl származó elmozdulással bár szerintem nem túl hatékonyan. Ugyn ezt megkapná csak gravitációs ingával ahol csak a folyamatos gerjesztést kell megoldja. A mágnesinga egyik tulajdonsága, hogy a föld vonzóerejétöl függetlenül képes müködni. Tehát széles autonómiája, fügetlensége. A gravitációs inga pedig értelemszerüen csak talajközelben müködhet és szigorúan egy adott pozicióban.
Szerintem a filmen látható mágnesinga akkor termelne plusz mozgási energiát, ha a sztátormágnesek meghajlitott fél V kapu alakzatban lennének felszerelve egymás mellet kontrapárhuzamosan (2 db iv egymás mellett 180 fokkal megforditha vizszintes irányban). Az inga végén levö mágnesnek nemcsak az irányát hanem a köriv pályasikját is. Igy minden irányváltáskor áthelyezödne az éppen megfelelö V félkapú elejére ahonnan már mozgási energiát is kapna a mágnesek erejéböl. A gerjesztöenergia valóban a rotormágnest mozgató motor táplálásából ered. A filmen látható sztátormágnes sorozatnak nem teljesen értem a funkcióját. Tudni kellene hogyan vannak polarizálva. De bárhogyan is, akkor sem hiszem hogy azonos pályasugárra szerelve töbletet lennének képesek okozni. A távirányitás talán még arra is jó, hogy mechanikailag izolálja teljesen környezetétöl a rotormágnest. Ez olyasmi mint az elektromikában a galvanikus leválasztás. Csak az információ megy át, de nincs energiaáramlás egy irányban sem. Ez is lehet egy érdekes, müködö megoldás, viszont kicsit túl van komplikálva.
A k-forum-on már volt errõl szó: https://www.youtube.com/watch?v=Cq5r08eqgsk Most nézegetem és felmerül bennem a gondolat, hogy a távirányítóval nem csak a mágneseket lehet irányítani, hanem egy motort is ami az ingát hajtja. Igazából a mágnesek forgatása is munkavégzés, tehát a forgatással eleve hajtani lehet, ha "jókor, jó helyen" stb...
Mikor városunkban megszûnt egyik külföldi tulajdonú áruház, kiárusította termékeit (kéziszerszámok, lakberendezési és fürdõszoba felszerelés, stb.) nagyon olcsón. Amelyik vevõ nyitás elõtt órákkal ott szobrozott a sor elején, hangosan kiabálta a többieknek hogy azok a termékek nem érnek semmit, meg hogy minek tolonganak, nem éri meg ott sorban állni érte, stb. Közben meg õk maguk tolongtak legjobban, még másokat is hátrébb löködtek. Nem találok szavakat!
Idegen.1! Ha valamikor például Szabó László generátora vagy bármelyik más kapható lesz, a bolt reggel 8 órai nyitása elõtt órákkal, mondjuk hajnali 6-kor már ott fogsz állni a sor elején hogy mindenképpen legyen egy olyan generátorod, amivel szerinted teljesen értelmetlen dolog foglalkozni.
"Ez az ember és a fény sajátos kapcsolata." -Ragyogj úgy mindig mint egy csillag fénye.De ha nem tudnál, ragyogj, mint egy gyertya lángja.Mert nincs az a setétség mi elnyomná a gyertya fényét.- Idegen1, a maga szintjén mindenki fénylik.A maga szintjén mindenki megvan arról gyõzõdve, hogy az a tuti irány amerre lámpája világít.Pedig csak a saját dobozunkban járkálunk körbe-körbe bizonygatva lámpánk fényének erejét.Ám lehet ebbe a dobozba más valaki is, vitatkozva vele honnan jön a világosság.Hány százalékban világosabb az õ fényének fényessége. --Nem szólnak egymáshoz--, mert a lámpa más és más.Úgy gondolják az semmire sem jó.Fõleg úgy, hogy vele a lámpa -fogóját- is azonosítják.Van kinek piros, esetleg zöld, van kinek fehér és vakító, és van kinek láthatatlan.Gondolva arra az semerre nem világít, hasztalan mihaszna.Pedig csak beletették a dobozba, csak kezünkbe nyomták. És még rés sincs a doboz falán....
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Ahhoz hogy forogjon ki kell lökni a vonzásból(ami szerinted ingyé volt)…gondold át" Én jócskán átgodnoltam. Te is? Ez olyan kamatoztató befektetésént kell felfogni. Befektetsz egy adott mennyiséget amiért visszakapod azt amit befektettél, plusz még annyit, ami attól függ milyen hatásfokú volt a szerkezet. Ha tehát 1 et fizet 2 öt kap jelenség megtapasztalható, akkor 1et "ingyen" kaptál. Mivel 2(összes)-1(nemingyenes)= 1(ingyen). Hogy ez lehetséges legyen, ahhoz meg kell teremteni annak feltételeit, hogy új, addig még nem létezö energia keletkezhessen bármilyen formában. Erre pedig igen alkalmas az inga is. Lényegileg azok a szerkezeti megoldások alkalmasak, ahol a folyamatosan megujuló erök hatására az elmozditandó alkatrészek elmozdithatók mégha nem is a teljes pályahosszon, hanem annak csak egy részén is. A "nem ingyen" energia ahhoz kell, hogy pótolja azt a hiányt amit az "ingyenenergia" nem volt képes betölteni. Tehát a "nem ingyen" energia bevitelének (vagy gerjesztö energia) szerepe az is, hogy folyamatosithatóvá tegye az átalakitást. "Energiapumpa" szerü üzemmód. pl. 1 db stabil mágnes ha magához vonz egy vasgolyót, akkor is új mozgási energia/höenergia keletkezik amit sajnos nem tudunk hasznositani, mert nem alkalmas arra, hogy bármilyen formában kielégitse követelményeinket. De azért, hogy nincs belöle hasznunk, nem jelenti automatikusan azt is, hogy nem jött létre. A golyó mozgási energiája valószinüleg hö formájában disszipál környezetébe, majd a szilárd ütközés után befejezödik a konverzió. Ahhoz, hogy folyamatositható legyen az átalakitás, meg kell teremteni annak feltételeit. Megakadályozni a szilárd ütközést, valamint a keletkezett plusz energia felét "visszafektetni", hogy ismét alapállapotba kerüljön az inagtömeg. Tehát valóban nem teljesen ingyen van, de többet kapsz vissza- és ez a lényeg. Az arányokban van a megoldás. A csak mágnesektöl forgó motorok esetében nem kell semmit befektetni (energetikailag). A kapott mozgási energia 100% osan új és "ingyenes" (hacsak az állam nem kezdi majd azt is adóztatni - de ez már politika tehát gazság).
Idegen! "idegen.1 nevû felhasználó válasza: Neo! Felraktál ide egy linket:[link] Emlékszel? Miért nem néztél Te utána?Miért nem pályáztál Te a támogatásra?A te szabadalmad után pár sorral lejjebb van az övék. Õk félmilliárd forintot kapnak, az ÖNÖK PÉNZÉBÕL. Te mi a fenét szabadalmaztattál?Amit majd egyszercsak kitalálnak a jótevõk? Vagy ennyit ér egy szabadalom?" Én nem vittem végig a szabadalmat, nem volt kipróbálva, és utólag azt mondom, nem is volt jó megoldás. Úgy gondolom, az övék sem! Csak azt furcsállom, hogyan fognak elszámolni a pénzzel? Ha bár, manapság divatos a K+F (kutatás +fejlesztés)-re elszámolni költséget. Az adótörvény megengedi. Ha a kutatás nem sikeres, na bumm! Csak hát, a pályázati pénz nem saját forrás, csak annak a saját erõ része. Nehéz lesz a többivel elszámolni. De könnyen lehet, hogy utó finanszírozású, akkor meg csak a saját pénzük bánja. (talán így vesznek ki lóvét a cégbõl)
Karvak, már megint piszkálsz, pedig utolsó hozzá szólásomban, csak kérdeztem. Ha nem értettem meg azt a videót, az én bajom, de nem piszkáltam senkit. Régebben a k-forum-on volt egy tag, aki azt mondta, ha meg tudom oldani azt a problémát, hogy a mágnes akkor legyen " leárnyékolva" amikor kell, akkor elképzelhetõnek tartja az így megvalósított motor mûködését. Na, ezen dolgozom én azóta is. Egyáltalán nem egyszerû dolog, mert a mágnesnek a saját maga vonzását kell megszüntetnie. Drótok és akkuk nélkül... Na, erre varjál gombot!
Idegen1/Neo ha itt unjátok magatokat azzal foglakozva hogy kit és mit blamáljatok le, akkor mire jó nektek ez a fórum egyáltalán? Ha az ami itt eddig szakmailag elhangzott nem elég ahhoz, hogy megértsétek és még mindég azon a szinten vagytok hogy "lehet e vagy sem" akkor érdemes ezzel foglalkoznotok? Irigység, szakmai féltékenység, pénzköpontú gondolkodás, tiszteletlenség? Ha nem tudsz épitöen hozzászólni a fejleményekhez, akkor inkább ne posztolj, mert azzal mit érsz el hogy dekoncentrálod és visszahúzod a kutatást? Lépjetek át a "Miért nincs ingyenenergia témára" itt pedig hagyjátok békén azokat akik szakmai megbeszéléseket folytatnak egymással arról amiben ti nem is hisztek.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A titkolózós Orffyreussal ellentétben megemlítem egyik módosítási ötletemet: Említettem a ω+Δω szögsebesség összeget a mechanikus megoldásoknál, de még a "Pulse Motor"-oknál is, mint többletenergia okát. Ez alapján már régebben is megfordult a fejemben a görgõs örökmozgók módosításának lehetõsége. A képen látható típus még nem mûködött senkinek: [link] Talán annyiban kellene módosítani, hogy a kis tömegû és átmérõjû golyók helyett nagyobb tömegû furatos hengereket kellene alkalmazni. Mert a furatos henger rendelkezik a legnagyobb tehetetlenségi nyomatékkal: Tehetetlenségi nyomatékok listája [link] Hogy miért lényeges ez? Mert akkor létrejönne az említett ω+Δω szögsebesség összegzés. Magyarázat: Az ábrán az 1. görgõ nekigördül a kerék belsõ falának. Ekkor az F1 súlyereje ad a keréknek egy ω szögsebesség lökést. Viszont ekkor a görgõ kerékhez viszonyított gördülése hirtelen megáll, ezért a görgõ átadja perdületét az egész keréknek. Ezért ez okoz egy plusz Δω szögsebesség lökést is. Ezért lényeges hogy a görgõ ne biciklicsapágy golyó legyen hanem minél nagyobb tehetetlenségi nyomatékú furatos henger. Ez a perdület átadás forgózsámollyal és forgó biciklikerékkel is igazolható: Ha a biciklikereket hirtelen lefékezzük, a forgózsámoly forgásba jön, a perdületmegmaradás miatt. [link]
[link]
""Nem az van véletlenül, hogy a taszításra bekapcsolt mágnes leküzdi az állandó mágnes VISSZAFELÉ HÚZÓ erejét?" Igen, pontosan ez történik szerintem. És hogy az energiaegyenleg pozitiv legyen igy a leküzdésre szánt energiát annyira kell minimalizálni, hogy éppenhogycsak folyamatositható legyen a konverzió (inga esetében a folyamatos lengetés). Amint már emlitettem kigondoltam módszert, amivel megállapitható a konkrét inga hatásfoka és az a gerjesztési mozgási energia ami folyamatosan tarthatja mozgásban....folyt. köv...
A Curie motor is hasonlóan mûködik mint az elõbb említett Szabó László féle megoldás. Mivel a vas és mágnes közelítésekor van vonzóerõ, ez hozza létre a forgást. Viszont a vas és mágnes egymástól való távolodásakor az erõ megsemmisül. Az erõ megsemmisítés módszerében van csak különbség. Viszont Szabó László ezen elgondolásában sem és a Curie motornál sem látom a ω+Δω összeget. Csak ω forgást. Ezért nem vagyok biztos a többletenergiában sem ennél a két megoldásnál. Hacsak nem valahonnét ingyen nyerik a vonzás megsemmisítéséhez szükséges hõt a Curie-motornál, illetve a Szabó László féle megoldásnál az elektromos áramot.
Persze az elõbbi motor mûködhet, de a többletenergiáját még ne vegyük készpénznek. Szabó László a videóin ezt a mûködést árulta el a 10 kW-os változatait illetõen. Ez lehet hogy csak kísérleti stádiumban van neki. A YouTube videó "Forradalom az energiatermelésben" mondattal kereshetõ, de csak erõs idegzetûeknek javaslom megtekintését mert hosszas, nem kapkodják el...
Vagyis amikor a rotormágnes távolodik a vasmagtól, akkor úgy tekinthetõ mint ha a vasmag hirtelen eltûnne a tekercsekbõl. Mert ekkor gyakorlatilag nulla lesz a vasmag és a rotormágnes közti erõ. Nem pedig taszítás, mint más példáknál. [link]
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Nem az van véletlenül, hogy a taszításra bekapcsolt mágnes leküzdi az állandó mágnes VISSZAFELÉ HÚZÓ erejét?" Amikor az elektromágnes bekapcsol, a taszítóerõ nagyobb lesz mint a rotormágnes és a vasmag közti vonzóerõ. A két ellentétes irányú erõ eredõje egy taszítóerõ lesz (ugyanazt a vasmagot vizsgálva). Viszont Szabó László a YouTube-on a 3 hosszas videó egyikén elárult egy mondatban annyit a házi méretû mágnesmotorjairól, hogy õ csak akkora taszítóerõt hozott létre az elektromágnesre adott energiával, hogy a vonzás megsemmisüljön. A rotormágnes odavonzódik a vasmaghoz, ez biztosítja a folyamatos forgását a készülékénél. Itt egy hasonló mozgókép: [link] Vagyis amikor a rotormágnes távolodik a vasmagtól, nulla lesz az erõ nagysága. Ez által a tekercs kevesebb elektromos energiát igényel mintha nullánál nagyobb taszítóerõt is létrehoznának.
Ide másolom változtatás nélkül amit megírtam, tehát még nem konkrét válaszok az elõzõ kérdésekre: Tényleg nem szükséges az, hogy a két forgató hatás egyidõben lépjen fel. Példa lehet erre az egyetlen elektromágnest tartalmazó Bedini motor. Egy ábra a sok közül: [link] Amikor a mágnes közeledik a vasmaghoz, a vonzóerõ miatt felgyorsul a kerék. Mire a rotormágnes és az elektromágnes szimmetriatengelye egy vonalba kerül, a rotor szert tesz egy ω szögsebességre. De a kerék tehetetlensége miatt gyakorlatilag szintén ω lesz a szögsebessége akkor is amikor például 1 fokkal elhagyta az elektromágnes középvonalát. Ekkor az elektromágnes taszítóereje ellátja egy Δω szögsebességgel is. Ennek az ω+Δω összegnek a négyzete kerül a W = ½Θω² forgási energia képletébe.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nehogy valaki magára vegye, csakis a Müller féle motorról: "[link] A képen a "Drive coils 2" jelû elektromágnes éppen taszítja a rotormágnest. Miközben a "Drive coils 1" jelû elektromágnes nincs bekapcsolva hanem a rotormágnes odavonzódik a vasmaghoz és ezért ugyanabba az irányba keletkezik egy plusz nyomaték." Nem az van véletlenül, hogy a taszításra bekapcsolt mágnes leküzdi az állandó mágnes VISSZAFELÉ HÚZÓ erejét? Anélkül megállna az egész. Visszafelé húzást leküzdeni ugyan annyi energia, mint amennyit az elõre húzó mágnes termel. Magyarán, ha nem lenne a forgó részben mágnes csak vas, akkor ezek az eletromágnesek egyszerúen odavonzanák a vasat, majd a kellõ pillanatban kikapcsolják a vonzást, a rotor meg tovább lendül. Ha van olyan erõs az elektromágnes, hogy egy fél fordulatnál nagyobb hajtást ad, akkor egy vas rotorra meg egy elektromágnessel mûködne. A taszításra bekapcsolt elektromágnesek csak kiegyenlítik a visszahúzást, miközben áramot fogyasztanak.
József írta: (egyébként a Flinnes példálózással nem értek egyet, mert az nem úgy mûködik ám a gyakorlatban!Nem véletlenül hangsúlyoznám ezen részét) "Az elektromágnes taszítja a rotort, miközben az állórész mágnese ugyanabba az irányba vonzza." Nemcsak karvak észrevételében, modellében(egyébként miért vetted le a youtubról?szerettem volna megnézni hogy mivel terhelted a motorodat és hogyan, mi fog akkor történni), Fig5.-8. ábrát nézve illetve ha azt modellezte valaki szintén tapasztalhatta ezt a jelenséget.De ehhez az ábrán jelölten kell felépíteni nem pedig ahogy "szokták". [link] Karvak írta: "Ha pedig nagyobb sebességgel forog, akkor a pluszt máshonnan nem lehet származtatni, csakis az állandó mágnesek vonzóerejéböl származtatható mozgási energiatöbbletböl." Ez igaz is és mindenképp kell ez az általad is használt effektus, de.Egy valamit viszont nem feledjünk el, mert félre vezethet.Írod: "Tehát ha az eredö fogyasztás csökkent de a gyorsulás nagyobb, akkor ott kell lennie egy energiaforrásnak amiböl a töblet származtatható."....."viszont a tekercs fogyasztása állandó. Mindössze annak bekapcsolt állapota tart több kevesebb ideig" Tehát ha minél kevesebb ideig lesz bekapcsolva a tekercs (innentõl kitöltés) akkor a kivett energia is kevesebb.Forgásban van minimális betett energiával. Mi fog történni akkor ha a tengelyt terheled?Lassulni fog, nyilván a terhelés függvényében.Mi fog történni akkor ha egy tekercsel terheled.Akkor is lassulni fog és itt is a terhelés függvényében. Viszont igazat kell adjak Idegen1-nek is. "Egy rezonananciára hangolt szekunder oldalon terhelt trafó picit többet vesz fel mint a számított kimenõ teljesítmény." Tehát több ampert vesz fel így primer oldalon.Tehát csak a forgás többletére alapozni nem elég, kalkulálni kell még a terheléssel is.Vagyis mit teszek be, és mit veszek ki, mivel vagy mi nélkül. Nem a kifogást, a megoldást keresve más szem-szög-bõl.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "A forgórészt a gravitációs erõvel egyidõben gyorsítja a villanymotor." Ideális esetben a segédnyomatékot, gerjesztéstnek is nevezhetem, legjobb kizárólag additivan bevezetni. Tehát függetlenül attól, mekkora az ingatömeg pillanatnyi sebessége, a segédenergia mindég ugyanakkora nagyságú legyen és stabilan mindég egy adott értekkel növelje meg az ingatömeg sebességét. A stabilitás közepesen fontos tényezö. Chalkalis modeljénél a segédnyomatékot konstans fordulatszámú motorral vezeti be, amiböl a következö állapotok adódhatnak: - az ingatömeg pillanatnyi kerületi sebessége kissebb mint a görgök kerületi sebessége. Itt a görgök valószinüleg megcsúsznak, mert nem képesek 100% ban átadni ntomatékukat. - az ingatömeg pillanatnyi kerületi sebessége egyenlö a görgök kerületi sebességével. Itt a görgök nem visznek be plusz mozgási energiát, tehát indokolatlanul pocsékolják el a beléjük invesztált nem ingyen energiát. Mivel csak követik a köztük áthalaó armatúrát. - az ingatömeg pillanatnyi kerületi sebessége nagyobb mint a görgök kerületi sebessége. Ez a helyzet akkor adódhat, mikor az ingatömeg a pályája alján van pillanatnyilag. A legmélyebb ponton egyirányban a gravitációval. Ha itt adagolnánk be a segédenergiát a görgökkel, akkor azok fékeznék az ingatömeg mozgását, mert lassabban forognak mint szükséges lenne. A kkor valójában fékezés történne energiabevitel helyett. Ezért jó megoldásnak látom ahogyan azt Chalkallisz végezte: A felsö zero G hez közelebbi pozicióra helyezte a meghajtógörgöket. Igy amennyire ilyen kontsrukciós megoldástól telik, optimalizálta a gerjesztésre szolgáló energia mennyiségét. Jó lenne még, ha a görgök kizárólag akkor forognának, mikor az ingatömeg köztük halad el. Mivel az ingatömeg más helyzetében megint haszontalanul pocsékolnánk el a gerjesztésre szánt energiát. Mindezek ellenére is Challkalisz képes volt 100% on felüli hatásfok elérésére. Ebböl is sejthetö, hogy milyen energetikai potenciál rejik a gravitációs inga szerü szerkezetekben.
A sportban is gyakran találkozni a többletenergiával. Például az a gerelyhajító szokott lenni a gyõztes, aki futás közben hajítja el a gerelyt. Mert ekkor a gerelynek egy futás miatti sebessége és egy hajítási sebessége összegzõdik. (Többségük elköveti azt a hibát hogy futás után megáll és álló helyzetbõl hajítja el a gerelyt). A focista ösztönösen nekifutásból rúg a labdába ha messzire akarja rúgni. --- Itt egy másik mechanikus készülék: https://www.youtube.com/watch?v=5-HuiYAGMqI A film közepétõl mûködés közben is: https://www.youtube.com/watch?v=iHhZZ9DuzK4&list=PLC6DA00DDA.. A forgórészt a gravitációs erõvel egyidõben gyorsítja a villanymotor.
Karvak írta: "Mikor behelyezem a sztátor mágneseket. Leesik az eredö fogyasztás és megnövekszik a rotor gyorsulása." A Müller generátor többletenergiájának is ugyanaz lehet a magyarázata mint a mágnesinga motor esetében. (Mindkét készüléknél két szögsebesség összege kerül a forgási energia képletébe). [link] A képen a "Drive coils 2" jelû elektromágnes éppen taszítja a rotormágnest. Miközben a "Drive coils 1" jelû elektromágnes nincs bekapcsolva hanem a rotormágnes odavonzódik a vasmaghoz és ezért ugyanabba az irányba keletkezik egy plusz nyomaték. Karvak mágnesinga motorjánál is ugyanígy két erõ keletkezik egyszerre: Az elektromágnes taszítja a rotort, miközben az állórész mágnese ugyanabba az irányba vonzza.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Hát igen a mostani villanymotorok mindegyike így reagál.Naggyából értem hogy mit akarsz mondani, de sajna az a paradox az egészben, hogy ha a terheléstõl esik vissza a fogyasztás akkor az alapbeállítás rossz és a terhéléssel lesz „ideális” és ez nem többlet." Egyenáramú motornál a terhelés növelésével megnövekszik az áramfelvétel. A mágnesmotor is egyenáramot használ, viszont a tekercs fogyasztása állandó. Mindössze annak bekapcsolt állapota tart több kevesebb ideig (kb. 3 fok a 360 fokbol, de ez nem szigorú méret), attól függöen, hogy milyen sebességgel forog a rotor. Ha pedig nagyobb sebességgel forog, akkor a pluszt máshonnan nem lehet származtatni, csakis az állandó mágnesek vonzóerejéböl származtatható mozgási energiatöbbletböl. Mert nincsenek rejtett tápok a motoromban. Ventillátorral sem fújom oldalról. Tehát ha az eredö fogyasztás csökkent de a gyorsulás nagyobb, akkor ott kell lennie egy energiaforrásnak amiböl a töblet származtatható. A motor szerkezeti felépitése állandó. Mikor behelyezem a sztátor mágneseket. Leesik az eredö fogyasztás és megnövekszik a rotor gyorsulása. [link] Gyorsulási diagramm: piros vonal: a már maximumra felpörgött rotor (a már folyamatosan forgó rotor görbéje) zöld vonal: állandó mágnesek erejétöl kapott nagyobb gyorsulás (nyugalmi állapotból inditva) fehér vonal: kizárólag a tekercsböl származó energiával gyorsulás (nyugalmi állapotból inditva) Vizszintes koordináta az idö. A függöleges pedig a forgórész által megtett fordulatok száma (NEM sebesség). Gondolom azért, mert az ereje is nagyobb (gain). Töbször megismételve a kisérletet, olyan érzésem támadt, mintha a mágnesek akkumulátorok lettek volna, a szó szimbolikus értelmében, vagy pedig valamilyen rádioaktiv izotóp amiböl az atomrekator höenergiát állit elö. Valahogyan most úgy tekintek a mágnesra mint egy olyan fajta képtelen elektromágnes ami láthatatalan forrásból táplálódik. Pont ez a "láthatatlan energiaforrás" lehet a motoron kapott plusz energia tényleges forrása. Az állandó mágnes folyamatosan megujuló erejének elöállitásához szükséges energia honnan származik? Kvantumfizika. A mágnest mágnesingamotorral energiatermelésre lehet használni, viszont miután megtermelödött a plusz energia, a mágnes nem változik semmit. Talán minimálisan lemágnesezödik, de most ne gondoljátok azt, hogy a mágnesböl annyi energiát lehet csak "kivenni" amennyit gyártásakor belefektettek. Mert ez tévhit. A mágnes nem akkumulálja az energiát hanem áteresztö csatornak§nt viselkedik (addig amig mágnes). Készitd el magadnak a mágnesinga motor megismételt változatát. Mert akkor a kezedben lesz az ami új dolgokra tanit majd és megváltoztatja gondolkodásmódodat. Itt csutkáig lekoptathatom a kezem az irástól magyarázva állandóan ugyanazt. Ne nekem higyetek, hanem a saját magatok által megismételt kisérlet eredményeinek. Az egész témában a legkönnyebb volt rájönnöm az alapelvre. Ettöl nehezebb volt elkésziteni a deszkamodellt. A legnehezebb pedig másokkal megértetni az egészet.
Idegen! "Szerintem attól hogy a nagy vasat jobban vonza a vékony lemezek nem fognak elfordulni.Odavezetik csak a mágneses teret ami a nagy vasat vonzzá ugyan, de mivel az is állórész így semmi sem mozdul." Ha csak a mozgatható elemeket nézem, elegendõ a mozgáshoz az is, ha a felsõ tárcsa erõvonalai csak felülrõl, az alsõ tárcsa vonalai csak aluról tudnak rüvidülni, és ez a rövidülés nem szimmetrikus a mágnesre nézve. Mintha egy fixen álló vasról és egy fiyen álló mûanyagról a mágnes lerántana egy rajta lévõ vasat. Ha a mûanyag felé kevesebb erõvonal megy, nem azt fogja lerántani. Arra gondolok, hogy nem egyformán húzza meg a tárcsákon azokat a részeket, ahol van köztes vas, vagy nincs. Ha a köztes vas oda vonzz több erõvonalatés mégsem forognak a tárcsák, akkor annak más oka lehet, nem az álló köztes vas. El tudom képzelni, hogy a köztes vas alatti/fölötti elmozdulásnak vannak káros következményei. (örvény áram, mágneses súrlódás stb..) De ezek fel tudnák emészteni az összes asszimetrikus erõt?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Neo! Szerintem attól hogy a nagy vasat jobban vonza a vékony lemezek nem fognak elfordulni.Odavezetik csak a mágneses teret ami a nagy vasat vonzzá ugyan, de mivel az is állórész így semmi sem mozdul. A link amit felraktál több mint érdekes([link] Semmi infóhoz nem lehet hozzáférni.Ennyi pénzbõl ha nem lehet megcsinálni akkor ez valószínûleg:Lehetetlen.Nekem kicsit gyanús, hogy az Önök pénzébõl épülõ fejlesztés miért ennyire titkos?Lehet hogy egy darab mágnest sem vettek?Ezt a szálat mindenképpen végigcsinálom… Karvak! Nekem régebben volt módom, pénzem csak épp tudásom nem.Ma már nincs módom se pénzem.Ma már a kukából is lehet építkezni.Mi kell ahhoz(pénzen kívül)hogy összerakj egy tesztelhetõ szerkezetet?Elektronikát tudok csinálni, esztergáltatni is.Odaadok bármit amit itt felhalmoztam, és szerintem ami itt nincs abban mások is tudnának segíteni. Más kérdés a „jelenség”ahol a tengely jobban forog.Hát igen a mostani villanymotorok mindegyike így reagál.Naggyából értem hogy mit akarsz mondani, de sajna az a paradox az egészben, hogy ha a terheléstõl esik vissza a fogyasztás akkor az alapbeállítás rossz és a terhéléssel lesz „ideális” és ez nem többlet.Megpróbálom egyszerû magyarázatot:Egy rezonananciára hangolt szekunder oldalon terhelt trafó picit többet vesz fel mint a számított kimenõ teljesítmény.Leveszed a terhelést és elmúlt a majdnem ideális rezonancia…így sokkal többet vesz fel.
[link]
Karvak, le tudnád rajzolni mit fenn leírtam? Nm tudok jól rajzolni, azt sem tudom, ide hogyan lehet feltenni? Abból kiderülne, hogy jól mondtam-e amit gondoltam?
Kavak, "Ehhez semmi köze nincs a mágnesingamotornak" Nem azt írtam, hogy az ingamotor, hanem, hogy ugyan az az effektus megtalálható máshol is. "Nemcsak karvak észrevételében, modellében" De nekem mindegy, ha a szavakon kell lovagolni hát tegyétek.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Készitettem egy virtuális kisérletet amivel bizonyitható az, hogy a folyamatosan ható vonzóeröböl mozgási energia keletkezik. Két golyó mozdul el jobbról bal irányba különbözö tipusú pályákon. A sárga szinü golyó az egyenes vonalú vizszintes pályán. A zöld szinü pedig, a völgyszerü mélyedéssel készült pályán. A lenti pálya, a völgyszerü, alakja egyszerü lejtö és emelkedö. A jobb hatásfok elérése végett a cikloid alakzat lenne a legmegfelelöbb. Mindkét golyó azonos méretü, térfogatú, tömegü. Csak szinükben különböznek egymástól. Mindkettö golyót azonos idöben inditjuk egyforma nagyságú kezdöimpulzussal (-1.3m/sec). Megfigyelhetö, hogy a zöld szinü golyó elöbb ért a pálya végére mert kezdösebességéhez hozzáadódott az a mozgási energia ami a föld vonzóereje által keletkezett (alapértelmezett 9.81m/sec^2). A zöld golyó mozgása egyenetlenebb mint a sárga golyóé, viszont az eredö vizszintes sebessége nagyobb. Mivel nagyobb a sebessége, igy elöbb juthatott ugyanarra a horizontális távolságra mint a sárga golyó amire nem hatott a föld vonzóerejéböl keletkeztethetö mozgási energia. https://www.youtube.com/watch?v=CL2rSCtqidA&feature=youtu.be Ha a szükséges minimálistól kissebb kezdöimpulzussal inditom a golyókat (-1.3m/sec helyett csak -1.2m/sec), akkor a zöld golyó már képtelen célbaérni, mert a kezdöimpulzus és az útközben keletkezett töblet összege nem éri el azt a minimumot amivel teljesen túl tudna jutni az emelkedö legmagasabb pontján. Tehát van egy bizonyos határérték ami alá nem szabad csökkenteni a kezdöimpulzus nagyságát, mert akkor a "gép lefullad". [link] Miként lehetne megállapitani mekkora, a klasszikus mozgási energiának megfelelö új, ekvivalnes mozgási energia jutott be a rendszerbe a gravitáció segitségével? Ellenpróbaként ha a vizszintes pályán haladó, sárga gólyóra hetó kezdöimpulzust akkorára növeljük, hogy ugyanabban az idöpontban érjen célba mint a zöld golyó, akkor kiszámithatjuk mekkora annak az ekvivalens energiának a mennyisége ami a gravitációval keletkezett mint ingyenes, plussz mozgási energia. De számithatjuk úgy is, hogy megállapitjuk mennyivel kellene növelni a sárga golyó kezdöimpulzusát ahhoz, hogy ugyanakkor érjen célba mint a gyorsabbik zöld golyó. A hatásfok esetünkben: COP= 1.9/1.3 = 1.46 Az idömérések is ugyanazt a hatásfokot kell mutassák. Tehát a hatásfokot számithatjuk abból az idötartam-arányból is amely alatt a golyók eljutottak a kiindulási ponttól a célpontjaikig (ugyanaz a horizontális távolság és a kezdö/végpontok magasságkülönbsége is). https://www.youtube.com/watch?v=C7DwALDoZfM&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=yheVAF-Zrvo Egy világ onlott bennem össze :( :) Mi lesz most a köolajtermeléssel?
Gravitáció erejéböl "készitenek" új mozgási energiát. Uhhf, igy most elestem a Nobeldijtól, na de majd máskor :) https://www.youtube.com/watch?v=ZtOpHVKYUW4
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); NeoSzZ irta: "Nem akkor van zéró energiamérleg, ha ugynannyit felgurul, és akkor van pluszban, ha még feljebb, magasabbra gurul?" Zéró mérleg mihez képest? Ha nem lenne gravitáció, akkor a golyóra csak az inditáskor bevezetett kezdöimpulzus hatna. Akkor a golyó késöbb érne végcéljához mintha a gravitáció is hatott volna rá. Az energiamérleg egyik serpenyöjébe kerül az az eset, amikor a segédimpulzus mellett a gravitáció ereje is hat. Az energiamérleg másik serpenyöjébe kerül az az eset amikor csak és kizárólag a segédimpulzus hat. Ez utóbbinál válik szembetünövé, mit kapunk akkor, ha kiiktatjuk pont azt a komponenst amitöl gyorsabb lett a golyó. Mivel erre a kisérletre a valós világban nincs lehetöségünk (mert nem tudjuk kikapcsolni a gravitáció hatását a kisérlet idejére), igy eleve megszokásból nem számolunk vele. Innen adódhat az, hogy képtelenek vagyunk felismerni azt a "jót" amit a gravitáció jelenléte okoz a szóban forgó konkrét kisérletre vonatkoztatva. Tehát forgathatjuk mi a motorral közös tengelyre szerelt generátorunkat hagyományos forrásból származó energiával is, viszont akkor 100% alatt marad a hatásfok, hiszen az energiarendszerbe nem léptettük be azt a plussz mozgási energiát, amit a gravitáció vagy a mágnesek vonzóerejéböl kapunk és nagyobb lesz vele a tengelynyomaték. Nagyobb nyomatékkal pedig több áramot termelhetünk mint a normál mennyiséggel. Ilyen módon is felhasználható az energiatöbblet. Ez olyan "akkor tudod meg majd igazán mennyit ér valami ha majd egyszer nem lesz" tipusú problematika. Figyeld meg, hogyan mozog a zöld golyó akkor mikor nem hat a föld gravitációja. Kicsivel lassabb mint a sárga golyó azért, mert mozgása közben ütközik egyes pályarészekbe. Ez az ütközés nagyságától függöen csökkenti a golyó sebességét. Ettöl eltekintve azonosnak mondható a két golyó sebessége. Annál is inkább, mert teljesen egyforma feltételek mellett mozdulnak el (tömeg, térfogat, geometria azonos). https://www.youtube.com/watch?v=JPuFoRqECkk&feature=youtu.be
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Úgy néz ki, kormányunk rászált a napelemekre, megadóztaja õket rendesen. (Szerintem, még meg is emelik majd az adó mértékét, hogy ha úgy látják jónak!) Mivel a napelem kizárólag áramtermelésre jó, ezt a lépést viszonylag könnyen megképhetik. De gondolom a napfényt nem tudják adóztatni (legalább is remélem), tehát, minden másnak, ami nem napelem (tükör, lencse, fekete csõ kollektorhoz, stb jövõje van... Szóval, a lényegre térve, látszik, hogy a Curie motor nem megoldás, akkora energia igénye van. De mi van akkor, ha a hõt nem arra használjuk, hogy elérjük a Curie pontot (nikkelnlk is min 340 celsius és a nikkel drága, a neodym mágnesek meg nem szeretnek többet 80 Celsiusnál)? Az olcsó anyagok közül van olyan anyag, amit simán (egyelõre nem is koncentrálva) napfénynek kitéve a hõtágulása akkora erõt adna, hogy a mágneses vonzásban lévõ vasakat elválassza egymástól, mitegy légrést képezne közöttük? Ha elérhetõ az, hogy a hideg oldalon összeérõ vasak a meleg oldalon szétnyílnak (hézagok keletkeznek vagy tûnnek el, teljesen mindegy) akor a Curie motor hatását (egyik oldalon nagyobb térerõ mint a másikon) ki lehetne használni. Persze, ha van ilyen (olcsó és viszonylag hirtelen táguló) anyag.
Karvak! "Tehát kap akkora lendületet, hogy csaknem ugyanannyit felgurul, mint amilyen magasról gurult le." Nem akkor van zéró energiamérleg, ha ugynannyit felgurul, és akkor van pluszban, ha még feljebb, magasabbra gurul?
"Persze az ilyen mechanikus szerkezetek pályáinak és egyebeknek a próbálgatása körülményes, nem úgy mint ha mondjuk elektromos esetnél egy tekercset egy egyszerû mozdulattal széthúzunk és máris hangolható egy rezgõkör ha éppen az szükséges." Ezt mechanikai szimulátorban kellene megszerkeszteni. Az alkalmas ettöl öszetettebb mozgásrendszerek valósághü utánzására is mint pl. a zsiroszkóp, innerciós meghajtás stb... Mikor elkap az ihlet, akkor nekiállok és megszerkesztem a szimpatikus modellt, viszont konkrétran erre a modelre nem érzek különösebb indittatást, mert a szimmetrikus szerkezeti felépitésböl kifolyólag kiegyensúlyozottságot látok ami nem folyamatosithatja a remélt folyamatos elfordulást. Na ebben azért szeretnék tévedni tényleg. Talán több egybávágó, de fázisban elforgatott gravitációs kerék képes lenne folyamatosan forgatni a közös központi tengelyüket. Nemtudom biztosan. NeoSzZ - lejtön felfele azért gurulhat a gólyó, mert impulzusmomentuma a pálya legmélyebb pontján nagyobb mint nulla. Ezt a matematikusok képletekkel elözöleg elmagyarázták. Tehát kap akkora lendületet, hogy csaknem ugyanannyit felgurul, mint amilyen magasról gurult le. Ha belegondolsz, akkor látható, hogy a elzmoditást a gravitáció vonzóerejének pályairányú vektor komponense okozta, ahogyan az látható is volt az általad belinkel rajzon. Jobb a cikloid alakú pálya, mert ott maximálisan "zökkenömentes" az a kényszerpálya amin a golyó elmozdul. Igy alalkulhat ki maximális hatásfok. Minekután pedig a szimulátorn csak sima "lejtö/sik/emelkedö" alakzatú pályát tudtam szerkeszteni, igy a zöld golyó nem kaphatta meg azt a maximális sebességet amit csak a cikloid alakú pályán érhetett volna el. Brachistrochrone paradoxonnál belebonyolódtak az "ideális pálya alak" témába, ami nem elhanyagolandó természetesen. Viszont a cikloidtól sokkal "simább", egyszerübb pályák is már képesek új mozgási energia elöállitására. Persze a cikloid a a tuti király. Az nem kétséges :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "de csak erõs idegzetûeknek javaslom megtekintését mert hosszas, nem kapkodják el..." Délutáni szabadom választható pihenõs tevékenységként ezt választottam.Végignéztem mind a négy videót, valóban nyers de mindenképp ajánlanám mindenkinek.Amit leszûrtem az a következõ a gépével kapcsolatban (remélem nem értetem félre, de ha igen majd szóltok) -az idei évben már (talán)kiskereskedelmileg is kapható lesz(inkább ez mint egy hálózatra visszatáplálós) -önjáró, tehát nem igényel külsõ betáplálást és 7-3 arányban a nyereség(itt viszont két értelmûen beszélnek) -elsõ kulcs mondat a 26. percnél https://www.youtube.com/watch?v=U64DLuFfRm4 két hajtó egység és egy generátor, valamint egy a már elõzõekben szabadalmaztatott mõ és villamos energiát elõállító "slissz" gép -37-39. percnél a meghajtás illetve annak kapcsolásának módja és kép.Vagyis amirõl József beszélt. -érdekes elejtett mondat:forgó indukciós kemence Tehát külön egységekre kell bontani az egészet, külön a meghajtást ami szintén furfangos (és mivel itt is kettõ darab van belõle, számomra még egyértelmûbb, hogy Bóday is miért használt két trafót) és külön az érdekes saját tervezésû generátora. És néhány infó még bogarászás közben, ha már ennyire szóba került ez a nagyszerû gép. [link] [link]
[link] Az lenne a nagy durranás, ha az ábrán a bal oldali, 1-essel jelölt henger nagyobb energiával lökné a nyíllal jelzett irányba a kereket, mint a jobb oldali 2-es henger ellenkezõ irányba. Mivel a jobb oldali 2-es henger egyenes lejtõn gurul. Orffyreus nem engedte meg a nézõknek hogy a hengerek végét megérintsék. Valószínû furatos hengerek voltak. (A furatos henger nagyobb tehetetlenségi nyomatékkal rendelkezik mint az ugyanolyan tömegû és külsõ átmérõjû tömör henger). Persze az ilyen mechanikus szerkezetek pályáinak és egyebeknek a próbálgatása körülményes, nem úgy mint ha mondjuk elektromos esetnél egy tekercset egy egyszerû mozdulattal széthúzunk és máris hangolható egy rezgõkör ha éppen az szükséges.
Ami ábrákat láttam, azok nem voltak szimmetrikusak. Vagyis felfelé rövidebb ideig kellett haladni a golyónak. Ezért azoknál a pályáknál vélhetõen nagyobb volt a nyert energia lefelé haladáskor, mint a vesztett energia felfelé haladáskor. Például ez a pálya sem szimmetrikus: [link]
"[link] Az ábrán a lejtõn guruló golyó esetében az F gravitációs erõnek van egy kékkel jelzett, azaz F2-vel jelölt lejtõ irányú összetevõje is. Ez egy plusz gyorsulást okoz neki. " És fölfelé?...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Valamit találtam róla, de az két olyan pont közötti pálya, amik között magasságkülönbség van. A legrövidebb idõ alatt mgtehetõ út pályáját keresi, ami tényleg nem egyenes. Van egy magyar pdf, ami tömény matek, annak a végén egy ciklois görbét mondanak. Van egy angol oldal, ott grafikon van: [link] Hogy ezt hogyan lehet alkalmazni a Karvak videójára azt nem tudom. De az tény, hogy az alacsonyabb pont elérésekor még bármilyen pályán energiával rendelkeznek, de hogy az mennyi, nem tudom. Karvaknak van fenn másik videója is. Ott Blade Attila megjegyezte, hogy tény a hamarabbi megérkezés, de az egyenes pályán lévõ golyó még gurult volna tovább. Csak azért próbáltam utána járni, hogy ne mondja senki, hogy mindent kritizálok. Én is mágnes motort akarok építeni, de teljesen másként. Lehet, hogy az sem lesz jó, de ami másoknak sem sikerült én miért tudnám jobban megépíteni?...
[link] Az ábrán a lejtõn guruló golyó esetében az F gravitációs erõnek van egy kékkel jelzett, azaz F2-vel jelölt lejtõ irányú összetevõje is. Ez egy plusz gyorsulást okoz neki. Lehetõvé téve hogy az energiaképlet négyzetes része két sebességbõl tevõdjön össze. Ez lehet a többletenergia magyarázata.
A Karvak által vizsgált érdekes jelenséget a fizika is megemlíti. Még a K-fórumon Ludwig írta hogy a "Fizika kultúrtörténete" címû könyvben találkozott vele. Én meg az interneten angolul, rengeteg mozgó gifképpek szemléltetve. Ha netán rátalálok a linkre akkor ide írom.
NeoSzZ. No comment.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karvak! Ez a program mennyire megbízgató? Nekem is van egy mágnes szimulátorom, nagyon sokszor átvert. Sajnos:( Egy fizikus mit szólna vajon ahhoz, hogy a lejtõ-emelkedõ sorozatból energiát lehet kinyerni? De azt hiszem, már meg is van a válasz. Ha a súrlódásokat nem számoljuk, akkor a lejtõ-emelkedõ egy örökmozgó. Ha ugyanúgy nem számoljuk a súrlódásokat, akkor pedig egy egyenes irányú egyenletes sebességû mozgáshoz nem kell erõ. Magyarán súrlódás nélkül a legkisebb erõvel is egyenes vonalú gyorsuló mozgásnak kell lennie. Olyan, mint ha az egyenes vonalú mozgásnál másképpen számolná a súrlódást, mit a lejtõn-emelkedõn... Lehet, hogy nem ez a magyarázat, de elvileg a gravitációbõl nem lehetne energiát nyerni ugyanolyan lejtõ és emelkedõ esetében. Csak a szimulációra támaszkodsz, vagy más érved is van a hatás magyarázatára?
"Nem azt írtam, hogy az ingamotor, hanem, hogy ugyan az az effektus megtalálható máshol is." Csüszi123, az effektus lehetséges hogy ottvan. Én a szrekeztei felépitésre értve gondoltam azt, hogy teljesen különbözö. A fenti elözö hosszabb post omat szövegrendezöben irtam amivel bután széthuztam a szöveget. Attól lettek szükségtelen üres sorok.
Karvak! Ez a videó arra jó, hogy megértsük a Curie motor mûködését. Ez a motor garantáltan veszteséges, nem is kicsit. De, amít fent írtam, a mágneses súlypont eltolódásáról az én esetemben energia befektetés nélkül lenne megoldva (ha mûködik), itt pedig iszonyatos mennyiségû hõenergiával. Van egy fém, a gadolínium, annak a Curie pontja 20-40 Celsius körül van, de az meg erõssenveszélyes anyag... A Nikkel 300 valamennyi Celsiuson veszti el a mágnesességét, de az sem elég olcsó a hõbevitel szempontjából. Megoldhatnánk a hõt gyûjtõlencsével vagy parabola tükörrel, de az meg sötétben nem mûködik... A mágneses megoldás és a videó között kellene párhuzamot felállítani.
Gyakorlatban is mûködõ mágnesmotorról tud valaki? Ez a Muammer Yildiz 2015-ben gyártani akarja a mociját. [link]
Vagy itt: [link] bár eléggé behalt......
Talán itt?: [link]
Mivel szép számban itt összegyültünk, javaslom, talán a facebook on nyissunk maguknak ex - k-fóromosoknak új virtuális társalkodószobát. Aki jobban ért a facebook fórumszerü használatához, tegyen javaslatot arra, miként tudnánk ott újra megszervezni a csapatot. Talán a facebook nem fog eltünni olyan könnyen :)
Ja, vírus webszerveren, az... G.
Amikor beszéltem a fórum "üzemeltetõjével" nekem ezt mondta: "annyira szétvágták vírussal, hogy eredetijében nem tudják visszaállítani a rendszert.Egyenként kellett az összes hozzászólást újraírni, majd bemásolni" Én nem értek hozzá, de ismerve õt valami ilyesmi lehetett.Egyébként mivel vannak más problémái is, gondolom nem ez a legfontosabb.
A volt üzemeltetõt kéne megkérdezni!Nem ismerte senki onnan? Így csak találgatni lehet.Szerintem rájött, hogy ingyenergia nincs, és ebbõl pénz nem lesz.A fénykapu is eltûnt...tán van vmi közös nevezõ?A nap és a föld ingyen ad mindent, de már a föld minden kincsére rátette valaki a mocskos mancsát...és árulja olcsón. Amíg a pénz az úr itt REND nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Akkor sem megoldás az atomenergia. Sosem volt jó vége annak ha a pénz irányít és nem a józan ész. Az idézõjelbe tett "atomfizikusok" tényleg kiváló koponyák, de nem ártana jó oldalon állniuk. Ahogy egy vegyészmérnök is dolgozhat az emberiség ellen egy drogbárónak, ahol szintén a pénz beszél csak illegálisan, és dolgozhat az emberiség haladása érdekében például egy õssejt kutató laboratóriumban. Teljesen mindegy hogy a haszon harácsolása legálisan vagy illegálisan történik az emberiség ellen. Az emberiség haladása érdekében kell tevékenykedni.
"a csernobili "atomfizikusok" Õket felülrõl nyomták: kísérletezniük kellett, feszített körülmények között. Normálisan ilyet kísérleti reaktorban csinálnak, ami 10-szer vagy 100-szor kisebb a Csernobilban levõnél. Még így is csak akkor robbant fel a reaktor, amikor az összes létezõ biztonsági berendezést kikapcsolták, aztán túlhúzták az egészet.
A kérdező hozzászólása: De majd egy újabb nukleáris baleset után felnövünk.
A kérdező hozzászólása: De maradhatunk okosak is, ahogy a csernobili "atomfizikusok" is okosabbak voltak a szabadenergia kutatóknál és szponzorálóknál: [link] Vagyis az ártalmatlan siklót agyonütjük, a mérges kobrát meg dédelgetjük.
Hát igen: annyira még nem vagyunk hülyék, mint amennyit Amerikában csuklás nélkül megengednek (nem elég, hogy életben marad, de még szava is van a közéletben, politikában, a jövõ alakításában). De sajnos arrafelé megyünk mi is: egyrészt õk húznak lefelé - másrészt aki nálunk döntési pozícióban van, az is ezt támogatja. Aztán, ahogy egyre több a hülye nálunk is, már nem is kell sokat tenni érte.
A kérdező hozzászólása: Minden külföldi szabadenergia fórum folyamatosan mûködik, például az angol nyelvûek. Ezek szerint Magyarországon ma még cenzúra van, különleges ország lehetünk.
Na vajon miért? E.Gy. miért szüntette meg olyan hirtelen a fórum lehetõségét?Stb....Egyébként aki akar "dolgozni" nem csak rajzolgatni, az megtalálja a módját a másikkal való konzultációhoz.Minden további csak nyekergés.Egyébként mindenkinek van lehetõsége egy új ilyesmi fórum beindítására.
"Hamarosan! Az oldal fejlesztés alatt áll. This site is under construction!" ...továbbra is folyamtaosan megy a hitegetés. Gondolom ez is egy a sok kapmu igérgetésböl ami most a netten is megy.
Független, párhuzamos fórumot kellene inditani. Gondolom, állami segitségre nem számithatunk :)
Fórumot nem tudok beindítani, de levelezésben történõ ötletelésben benne vagyok!
A k-fórum is elõbb behalt, aztán eltûnt.Tuvok cucc még elérhetõ, de ugyanazok a lerágott csontok.Facebookon a lerágott csontot tovább rágni?Bedini, Tom Bearden...és még sokan mások.A "szabadenergia" egy határterület, és mint ilyen, mágnesként vonzza a csalókat, és a hívõket. Az overunity pont com viszonylag régóta stabilan mûködik. Rengeteg téma, ötlet(és csaló is:) ).Régóta olvasom, de regisztrálni még nem sikerült.Az ellenõrzõ kérdésnél elbukok.Ha valakinek sikerül értesítsen! Üdv: mindenkinek!
"Az overunity pont com viszonylag régóta stabilan mûködik. Rengeteg téma, ötlet(és csaló is:) )" Na de miért mûködik?Nézd csak meg azt a rengeteg Bedinis hirdetést.Jó pénzért vehetsz érdekes "játékokat".Bearnenrõl is kikeresték, hogy kik is pénzelik.Így nem csoda ha igazi tényleges mûködõképes készülékkel nem állnak elõ.Az ou hívõknek meg odalökik a fals morzsákat, vagy mint ahogy mondod had rágják a csontot.De azt nem feszegetik, hogy mitõl és miért is lenne az ou energia.Egyáltalán mi is az energia, zárt, nyitott, izolált... És lehetne még tovább nyekeregni.
"Patakpartra költözni???...szép álom" Miért? Vannak már 1 ft-os telkek is. Ja, hogy munka nincs ott? De ott van az ingyen energia! Ezen kívül dolgozz: termeld meg a betevõ falatodat... ja, hogy ahhoz dolgozni kellene? Hát az bizony pech!
Patakpartra költözni???...szép álom, de lehetetlen.(mint az örökmozgó:) ). Ember keze lába megkötve, hurok a nyakon, mozdulni nem lehet, se elõre sem hátra. Igen régen jobb lehetett...napkeltével kelni, napnyugtával feküdni.Nem kellett villany(áram).Lehet hogy most se kéne?
Tudod, oda is lehet ám költözni, ahol legalább egy kis patak van a telken. Régen is így csinálták az emberek - és jól csinálták. Nap pedig mindig van: ma már olyan jó eszközök is léteznek, amelyek félhomályban is mûködnek.
Mit csináljon egy"sültgalambváró"ha nincs a telkén folyó?vagy nemfúj szél, se nem süt a nap? Ma még csak a sültgalambBárók tehetik meg, hogy visszatáplálós rendszert vegyenek.Szép jövedelmet is lehet belõle csinálni.Esetleg pár száz év múlva lesz benne egy törés:ha már mindenkinek lesz. Lesz rá megoldás:A világháló(zat), amin mégtöbb varjú elfér:) )
Sültgalamb várók gyülekezete. Mondom: a víz, a Nap, a szél ingyen van. Csak a gépet építsd meg és mûködtesd. Ja, hogy az már munkával jár? Na, az bizony pech!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karvak, ezt írtad: "A párbeszédekeböl megitélve, az emberekre a büszke, önhitt, akaratos magatartás a jellemzö. Elöbb adnak magabiztos véleményt dolgokról, mithogy azt elözöleg becsületesen megvizsgálnák. A munkafegyelemmel van gond és a becsületes, pártatlan gondolkodás hiányával." Teljesen igazad van.De legfõképp a munkafegyelemmel kapcsolatban.Bizonyára tudod (bárhogy is ítélsz meg, hisz én is tudom ki vagy meg te is.És még is, tudjuk egymásról kik vagyunk?Vagy bárakárki?Ettõl függetlenül, a kezdeti ellett-e mondva?), hogy az ilyen "játékok" nem két forintban vannak (bár nálatok más a mérce) ezért bûn-e ha az illetõk megunják a sok dumát a cselekvés hiányában?És persze elmennek magánzóba.Itt nem a hit (mert az még bizonytalan) a kérdés, hanem a tény. És még egyszer, tárhely "problémák" miatt a szünet, meg persze a nagyfokú érdemtelenség is párosul hozzá.De még egyszer, a lehetõség adott, csak keresni kell. Dee, mindenki, ahogy gondolja.
@idegen Igazad van, kevés a tag.De még egyszer kérdem, minek a taglétszám az áhított fórumra ha felesleges?Minek a kérdés ha nincs bizonyítás.De sem ez, sem az nincs.És abban is igazad van, hogy az ou fórumon legalább egymás között (még ha értelme nincs is) megosztanak mindent.És az akkori idõben a k-fórumon?Vagy most a tuvokon?Csak a másikat nézzük mit csinál, és persze sûrûn megjegyezzük neki, hogy az úgy nem jó!?Vak vezet világtalant? Tudom nincs mindenkinek lehetõsége mindenre, na de akkor is. Na és persze azt sem ártana tisztázni, hogy mit is lehetne, miért, és legfõképp talán, hogyan. Dee, megint más kérdés van-e értelme. @karvak Te most hittérítõ akarsz lenni?Fölösleges.
1 Tim.6, 9 A kik pedig meg akarnak gazdagodni, kísértetbe meg tõrbe és sok esztelen és káros kívánságba esnek, melyek [Péld. 23, 4.28, 20.] az embereket veszedelembe és romlásba merítik. 1 Tim.6, 10 Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme: mely [Mát. 26, 14.15.] után sóvárogván némelyek eltévelyedtek a hittõl, és magokat általszegezték sok fájdalommal.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igazatok van, tényleg csak egy nyekergés az egész. Az állandó változást kevesen fogják megérteni, pedig ez egy alaptétel.Einstein bácsi a kozmikus állandóhoz élete végefelé hozzátette az állandó szorzót, pedíg ha tudta volna:Kozmikus változóhoz tett volna változó szorzót.Ez ma már lehetséges.:) Egyetértek a névtelenül szólóval is...egy bizonyos pontig. A hozzávalókat meg kell teremteni.és mûködtetni kell. Megtérülés után mi következik?...Talán extraprofit? Nem tudhatom, ez attól függ, hogy te vagy a szolgáltató, vagy a (ki)szolgáltatott.Nézd meg a világ telefon, vagy, áram, földgáz...stb rendszerét.Hány varjú ül minden ágon? És miért vannak tervezett elavulásra ítélve azok az eszközök amik jó anyagból vannak? Az ok:A pénz, ami eddíg felhajtóerõként mûködött, de most mindent romokba dönt. Míg a pénz az úr...itt a földön rend nem lesz! Üdv!
Hááát...akit érdekelt a magyar oldalon a téma, az valahogy idetalált.Szerinted hányan vagyunk?Hárman...vagy öten?
@karvak Ha a technikai változásokat levonjuk akkor kb kétezer éve is ilyen "problémák" voltak. (és legfõképp nemcsak amerikában, de a judeokeresztény vallási irányzatok is a követõikkel együtt, belenézhetnének a tükörbe.Ez az õ legnagyobb fejlõdési korlátjuk amik a felsoroltakból mind kiolvashatók.Visszanyal a fagyi) @idegen1 Már ne haragudj, de azt mondod ott is lehetne irkálni akár magyarul is, hiszen nem értenék. (talán) De akkor kinek írsz? Hazai oldalra meg senki nem ír (mutat), de ha nem ide akkor minek oda? A szûrõddel, és a vele kapcsolódással viszont osztom a véleményt. Semmi sem örök, csak az állandó változás. (minden más továbbra is, csak nyekergés)
"nem is igazán érdekli az embereket az új energiafajták téma" Ja, persze. Mert te úgy képzeled az "ingyen" energiát, hogy még az átalakító készülék is ingyen van, nem? Mert a vízi-, a Nap- és az atomenergia ingyen van... akkor ez miért nem jó neked? Drága erõmû kell hozzájuk, az igaz. Na és? Meg ugye mûködtetni is kell, meg karbantartani. Meg még érteni is kell hozzá.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jaaaj ...Nem azért javasoltam az overunity oldalt, hogy bárki bármilyen bedini okosságot vegyen! Ha mások ezt veszik, minket az nem zavar.Engem nem érdekelnek a reklámok, nekik meg lehet hogy oda kell tenni. Ha ott Magyarul irkálunk, ötletelünk lehet hogy nem is értik. Az ott fellelhetõ ötletek és már-már dogmának számító szabadalmak 95%-a baromság.Egy elszigetelt magyar oldalra ugyanezek a"lerágott csontok" fognak felkerülni, linkek formájában...és vita azokról a "találmányokról"amikrõl már rég bebizonyosodott, hogy:NEM MÛKÖDIK. Ez csak egyfajta rálátás a világra, ehhez kell egy szûrõ. De ez a szûrõ elég drága!...nekem kellett kb három évtizednyi tapasztalat! Tiszta lapot kellene nyitni:Newton-Volta-Faraday korszakból.Sajnálattal közlöm, hogy a Tesla legendáktól(itt két oldalnyi neves feltalálót kihagyok) kapanadzén át akuláig, a szereplõk ki lennének zárva. Üdv:mindenkinek
[link]
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Amúgy, úgy látom, nem is igazán érdekli az embereket az új energiafajták téma" Dehogynem.Mindig van valami új amire az emberek (már aki érdeklõdik) felkapják a fejüket.Csak a sok napvilágot látott új "készülékekkel" és dezinformációkkal mint például a QEG ellehetetleníti ezt a hitet.Mert mindenki aki megépítette pl ezt, csak negatívan jellemezte.Nem csak az anyagilag túlharsogott körítései miatt(is).És máris tova szállt a hit, az pedig ide kevés. "hozzáértõk sem képesek felismerni az ígéretes megoldásokat" Dehogynem.De azt az egy néhányat már ellehetetlenítették. "Panaszkodunk arra, hogy nincs hol beszélgetnünk" Beszélgetni bárhol lehet, erre nem lehet panasz, van lehetõség dögivel.Aki keres az talál. Dolgozni, munkát egymás között tisztességesen megosztani, azt tisztességgel referálni majd azt szintén munkával tovább bõvíteni no, ez inkább a nagyobb feladat.Nem elméletek kellenek (bár anélkül semmit ér az egész).A tuvok oldalon is addig ment a "vizes" téma míg komolyabban nem kellett belenyúlni.Utána klikkesedés, de lett is eredmény.Bár nem világmegváltó.De az önös érdek miatt mégis megunt lett az egész. "A jó életért viselkedni, dolgozni, küzdeni kell" Errõl van szó.Minden más csak nyekergés.
Amúgy, úgylátom, nem is igazán érdekli az emebereket az új energiafajták téma. Hanyagul tönkretettük a klimát is. Most mikor szemmel látható mindnekinek a felmelegedés, most sem törödnek vele kellöképpen. Globális hanyagság, nemtörödömség, komolytalanság lengi körül az ingyenenergia és a klimakatasztrófa témát. Olyan érzésem is van, hogy még a hozzáértük sem képesek felismerni az igéretes megoldásokat. Valami féle zsibbadtság, vakság ült szemeinkre. Panaszkodunk arra, hogy nincs hol beszélgetnünk, panaszkodunk a csalókra, panaszkodunk az olajlobbi visszahúzó hatása miatt. Itt jellemváltozásra van szükség a szakemberek és laikusok részéröl is egyaránt. Ahhoz, hogy többlettre tegyünk szert, elöször törlesztenünk kellene adóságainkat. Ne akarjunk jól élni, annak ellenére hogy elözöleg tönkretettük az ahhoz vezetö alapfeltételeket. A jó életért viselkedni, dolgozni, küzdeni kell. Hanyagsággal csak az adóságainkat növeljük, ami már régóta jelentös minuszba kergetett bennünket.
Almát szedek órabérben. Közben hülyéskedek a jó társasággal. Az ingyen energiáról megtudtam azt amit tudni akartam: 1. létezik; 2. az embereket nem érdekli igazán. Soha nem fog elterjedni ebben a világban ahol az ostobaságokat nagy becsben tartják, a gondolkodásról meg igyekeznek leszoktatni a tömeget. Szóval, az érdektelenség, komolytalanság, nemtörödömség miatt marad minden a régiben.
[link] És csak nem indul újra. Lehetséges, hogy szándékosan hitegetnekminket, hogy folyamatban van az ujrainditás? Igy reményben ringatnak minket már jó ideje. Ettöl összetettebb weboldalak elkészülnek sokkal rövidebb idö alatt.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Aennyiben igaz is, termodinamikát mégsem tanultál. Mellesleg Széles Gábor is ott végzett elvileg, mégis akkora blõdségeket mond, hogy felteszem az egyetemi oktatók is csak fogják a fejüket kínjukban... Amennyiben egy azonosításra nem alkalmas fénymásolatot/fényképet bemutatsz a BME-s diplomádról (természetesen privátban, másokkal azt meg nem osztva), el fogom hinni. De emellett tartom azon álláspontom, hogy a termodinamika törvényeit az emberiség megjelenése óta egyetlen, ismétlem egyetlen egy alkalommal sem találtak olyan folyamatot, amely cáfolná azokat. Nézzük más aspektusból az adózási érvelésed: tegyük fel, valóban létezne olyan eszköz, amelynél a befektetett energia kisebb a kinyerhetõnél. Ezesetben a logikus lépés az lenne, hogy a kormányzat létrehoz egy energiavállalatot, amely ezen készüléket használja energiatermelésre. Ezzel monopolhelyzetet teremtene, hiszen a semmibõl teremt értéket, ami így tiszta haszon, nem kell alapanyagra sem költeni. A megtermelt energiára meg akár 0%-os adót is ki lehetne vetni, hiszen a befolyó összegeket a semmiért cserébe kapják. Ez pedig egyértelmûen az õ oldalukra borítaná a mérleget. Széles Gábor pedig mindig csak ígérgeti a cellát, de valamiért mégis folyamatosan tolódik az idõpont, és mégsem látunk belõle semmit. Ennél még a "gróf" Spanyol Zoltán is hihetõbb volt, õ legalább bemutott egy egyszerû orosz gyártmányú plazmavágót... Én (is) tanultam kémiát, fizikát, termodinamikát. És inkább a professzoroknak hiszek.
A kérdező hozzászólása: 14-es válaszolónak: Még egy átlagos boltban sem hinném hogy kiszolgálnak ha netán hülyének nevezed az eladót. De mondjuk egy privát plasztikai sebész biztosan megmutatja a kijárati ajtót akkor, ha úgy viszonyulsz hozzá ahogy a szabadenergia kutatókhoz szoktak viszonyulni az emberek. A szabadenergia kutató és feltaláló meg ér minimum annyit mint egy plasztikai sebész, mint gondolkodó embert megillet bizonyos tisztelet. Ha ezt nem hajlandók megadni, akkor nem kötelezõ igénybe venni a plasztikai sebészt, lehet járkálni csúf arccal is, ahogy fél mellel is. Ahogy lehet fizetni is az energiáért. Szép napot.
Kérdezõ, szánalmas vagy. Az üres állításaid helyett inkább menj, védesd le a géped, hozd nyilvánosságra, nehogy a csúnya olajlobbi el tegyen láb alól és legyél a világ leggazdagabb embere! Mire vársz még? G.
Ó, igen, a klasszikus "nem-mondok-semmit-mert-nem-érdemlitek-meg" védekezés. Te, kérdezõ, akarsz milliárdokat kereseni percek alatt? Én tudom, hogy hogyan kell. De nem mondom el, mert úgysem hinnéd el! :P
A kérdező hozzászólása: Megkérdezheted. Villamosmérnökként végeztem a BME-n, amúgy jó eredménnyel. Egy nagy cég megbízásából a szabadenergiát kutattam. Ugyanis néhány milliomosnak (ahogy nekem sem) nem mindegy hogy fizetünk-e az energiáért, vagy élünk a természet adta lehetõségekkel. Ha a következõ kérdésed az lenne, hogy mûködik-e a Moray készülék, máris válaszolok hogy igen. Ahogy Széles Gábor energiacellája is, és Szabó László generátora is köszöni szépen a mai napig is jól mûködik. Hogy mondok-e részleteket a Moray készülékrõl? A válaszom az hogy NEM. Miért nem? Mert a tisztelt olvasókat, ahogy a hozzászólásokból kiderült, a fizetõs energia pártján állnak, míg a szabadenergia kutatói hülyék, a magamfajta hülyék információit meg nem érdemes meghallgatni, hisz még a fizikához sem értünk. :) )
Megkérdezhetném tôled kedves kérdezô, mi a végzettséged? Ezen felül hol dolgozol, és hogy tanultál-e termodinamikát?
A kérdező hozzászólása: Ahogy a rezsicsökkentést is sok fogyasztó negatívan fogadta. Pedig a megoldás roppant egyszerû, ahogy mások is javasolták már: Amelyik fogyasztónak nem tetszik a rezsicsökkentés, az fizesse vissza a szolgáltató cégnek a csökkentés mértékét.
A kérdező hozzászólása: A 8-as válaszoló soraiból (ahogy sok ismerõsöm szavaiból is) az derül ki, hogy az a gond az ingyenenergia készülékekkel hogy nincs rajtuk adóteher. De hadd kérdezzem már meg, hogy a fogyasztónak mi jó van abban ha szenvedhet, ha fizethet magas adót, ami aztán úgysem a javára fordítódik. Hanem bankok megsegítése tõkeinjekcióval, magánvállakozások vissza nem térítendõ összegekkel való támogatása, és az állami mutyikat meg se említsük. Egyes fogyasztó annyira gazdag, hogy akkora jótékonykodást megengedhet magának hogy a milliárdosokat támogassa ez által?
Ingyen energia igenis létezik, Viktor királyunk ad majd nekünk! REZSICSÖKKENTÉS! REZSICSÖKKENTÉS! REZSICSÖKKENTÉS!
" rákfenéje az, hogy nem kompatibilisek az emberi társadalommal. " Itt fogyott el a cérnám. Kérlek, menj át az ezotériába. Normális embereknek: semmi gond nem lenne az ingyen energiával. Kivetnének rá egy akkora adót, amit az átlagpolgár még éppen meg tud fizetni. Lásd: a házi napelem, szél- és vízerõmû is adózik. A benzin 80%-a is adó. stb.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6-os válaszolónak: A szabadenergia készülékek legnagyobb (illetve egyetlen) rákfenéje az, hogy nem kompatibilisek az emberi társadalommal. Kissé a szocializmushoz lehetne hasonlítani. A közös az a szabadenergia készülékekben és a szocializmusban az, hogy az emberek egyszerûen nem becsülik meg azt, ami mindenkinek egyformán biztosítana jólétet. Az embereket irritálja az hogy mindenki egyformán jól jár, bármilyen formáról legyen is szó. Ezért aztán a többség nem azért fáradozik hogy kiderüljenek a szabadenergia készülékek mûködési magyarázatai, fõleg nem azon hogy elterjedjenek. Hanem éppen az ellenkezõjén fáradoznak: Szándékosan megtévesztõ elméleteket tesznek közzé, még azzal sem törõdve hogy ezzel önmagukat is nevetségessé teszik. Hasonló tiltakozás játszódhatott le például a repüléssel kapcsolatban is. Az utóbbi esetben maga a Francia Tudományos Akadémia jelentette ki, hogy levegõnél nehezebb repülõ szerkezet megépítése nem lehetséges. Ahogy ma sem szerepel még a hivatalos fizikában egyik kivétel sem az energiamegmaradás törvénye alól. Továbbá a 100 %-nál nagyobb hatásfokú készülékeket nem, vagy csak nagyon rövid ideig mutatja be a média. Például Szabó László EBM 720-as generátorát mikor bemutatta a TV2, mondták is hogy csak egyszer és csak egy percben fogják bemutatni. Tehát ennyire fontos csak az emberiségnek a minél olcsóbb és tisztább energia. Úgy is lehet fogalmazni, hogy az üzlet a minél drágább energiában van. Mert ha fizetni kell a számlákat, akkor a polgár bármilyen munkát elvállal bagóért, akkor vannak rabszolgák akikbõl mások gazdagodhatnak. Plusz még az energiaszolgáltató és az állam is jól jár. Így aztán nem várható hogy Szabó László generátora vagy Széles Gábor "energiacellája" sorozatgyártásba kerül. Sõt, még bemutatásra sem, hisz akkor a gondolkodó emberek máris elhinnék hogy lehetséges többletenergia készüléket készíteni és elkezdenék kutatni azt hogy hogyan készítsenek. Sajnos akik ezen a témán komolyan fáradoznak, például akiket üzletember pénzel, vagy akár önmaga ér el valami sikert, nem sorakozhatnak fel az olyan feltalálók közé mint például Edison, Rubik Ernõ, stb. Például nem sokan tudják ki az a Szabó László, ki az a Horváth István, stb. Nekem az egész ahhoz hasonlít, ahogy régen súlyos büntetés járt azért ha valaki rabszolgát kiszabadított, vagy akár írni és olvasni megtanított. Ma is "meglincseli" a társadalom azt aki kiszabadítaná az energia-számlákat fizetõ rabszolgákat. Például Horváth István, a vízautó egyik feltalálója "véletlenül" kiesett a vonatból. Jobbik esetben csak hülyének nevezik a feltalálót.
Elnézésed kérem, belõlem csak a mérnök szólt... Ingyen energia nincs, mindenhol van bekerülési költség. Jobb esetben ez csak az alapanyag+összeszerelés+üzembe helyezés+karbantartás, és az alapanyag megspórolható (lásd vízerõmûvek). Ne haragudj hogy szkeptikus vagyok a témában, de úgy vélem a sok nagy koponya az egyetemeken és a nagy kutatóintézetek nem hiába nem tudtak felmutatni olyan szerkezetet, amely valóban képes lenne ilyesmire. Voltak és vannak koncepciók, azonban elõbb-utóbb mindegyiknek kiütött eddig a rákfenéje, amely azt eredményezte, hogy mégiscsak nem használható arra, amit elvártak volna tõle. De ha a másik oldalról fogjuk meg a témát: a mágnesek is elvesztik egy idõ után mágneses tulajdonságukat, így vagy újat kell bányászni, vagy visszamágnesezni a régit. Mindkettõ energiabefektetéssel jár.
A kérdező hozzászólása: Valaha egy nagy cég megbízásából a Moray készülék, illetve tágabb értelemben a mozgó alkatrész nélküli elektromos energiaforrások kutatásán-fejlesztésén dolgoztunk. Vagyis a cég az elmúlt évtizedben sokat tett ezen a téren, hisz finanszírozta a tevékenységünket. Az 1-es, 3-as és 4-es válaszoló is tud valami pozitívot írni, ami elõbbre viszi ezt a témát? Mert ha az is olyan jól megy mint a kártékonykodás, vagy minek nevezzem, akkor le leszek nyûgözve.
Jaja, egy pont egy huszadrangú magyar oldalról tilják le, mert ott elmondják a világ titkait. amúgy mellesleg ha annyira ingyenergiát akarsz, akkor a helyedben inkább csatornadíj fizetés helyett biogázfejlesztõk után olvasgatnék...
Talán azért, mert mégsem mûködnek annyira jól azok a motorok? Ha nem vagy teljesen hülye, egyet megjegyzel: NINCSEN ingyen energia! Az az energia valahonnan jön! Más energiából vagy anyagból alakul át. Ha viszont teljesen hülye vagy, akkor menj át az ezotériára.
HAAAAAARP!
A kérdező hozzászólása: 15-ös válaszolónak: Sajnos eddig senki sem lett a világ leggazdagabb embere ilyen tevékenységbõl. Például Széles Gábor sem véletlenül hallgat. Viszont arra már volt példa, hogy Horváth István, a vízautó egyik feltalálója "véletlenül" kiesett a vonatból. Ugyanis vannak olyan agymentes hülye cselédek, aki a kétes szexuális beállítottságú olajsejk kérésére egy tányér levesért "véletlenül" meglökte a feltalálót a vonat ajtajánál. Az már nem számít a félresikeredett baromnak, hogy ez által fizethet az üzemanyagért, szennyezõdik a környezete és mellesleg még gyilkos is lett. A lényeg hogy a tányér levest megkapta, mint a kutyák. Elnézést kérek a kutyáktól, õk értelmesebbek.
Érdekes, én egy szóval sem bántottalak, nem is mondtam, hogy nem hiszek neked. Ha kíváncsi vagy az õszinte véleményemre, én bármit elhiszek, amit látok mûködni. Mivel eddig te és a barátaid is állandóan azzal ráztatok le, hogy nem mutatjátok meg a csodálatos gépeiteket, hát mégis mit kéne gondolnom?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Legutóbb a gyakorlatban is mûködõ mágnesmotorokról volt szó. Lehet hogy valakiknek ez nem tetszett hogy ilyen információk terjedjenek?" Egyrészt ez az oldal egy extra.hu-s oldal volt, amikrõl Én úgy vettem észre, hogy leginkább megszûnnek (nem vagyok jártas ennél). Másrészt napjainkig üldözik, zavarják azokat az egyéneket, akik próbálnak valamilyen "Alternatív" technikákat feltalálni, kifejleszteni, megépíteni... mint pl Otis T. Carr vagy Nikola Tesla, amikkel helyettesíteni lehetne az olyan jelenlévõ technikákat (egyénileg vagy akár országosan is), mint pl a fõként atomerõmûvekbõl keletkezõ elektromos áramot. Hogy miért teszik ezt? Mert ha pl megszûnne a szélerõmûvekbõl, atomerõmûvekbõl, vízerõmûvekbõl stb keletkezõ elektromos áram generálása, akkor nagyon nagy pénztõl elesnének el, továbbá az embereknek jobb lenne, amit a háttérhatalom nem akar. De ilyen pl a vízzel mûködõ autó (nem hogy az antigravitációs autó), amit már feltaláltak, de az olajtársaságok nem engedik a bevezetését, hiszen akkor becsõdölnének. Ezen a Földön nemcsak ilyen UNDORÍTÓ technikákat alkalmazhatnánk, hanem sokkal Egészségesebbeket, Természetesebbeket, Csöndesebbeket, Nyugodtabbakat is. De ez a Háttérhatalomnak (ami megbújik a "mindenki célpontja a kormány" mögött) nem célja.
Én nem bánnám, ha beindulna újra az a fórum. De ott is nagyon kevés embernek volt pozitív véleménye a mágnes motorról. De lehetett legalább vitázni!
Király. :)
Ez lesz a megoldás: [link]
Csatlakozom Karvakhoz, én is nagyon örültem, hogy létezik az a fórum. Respect.
2010 ben nagyon örültem annak, hogy ingyenenergiafórum müködik. Két dologra voltam kiváncsi: - lehetséges e új, eddig még nem létezö energiát létrehozni? Válasz:igen - Ha létre lehet hozni, akkor pedig miért nem terjed futótüzként? Válasz: mert képtelenek vagyunk felfogni Mozgási energiát lehet teremteni a folyamatosan megujuló vonzóerök hatásának segitségével is. Annak idején a köolajban láttuk meg a "nagy lehetöséget". Elindultunk abba az irányba ami ma a klimaváltozást elöidözö okok legnagyobbika. Gyors sikerért feláldoztuk a jövönket. Az energiatermelést annakidején bölcsebben kellett volna természetbarát alapokra helyezni. Olyan iszoyatos a köolajfüggöség, hogy akkor is ragaszkoduk hozzá, ha már bizonyithatóan oka a közelgö klimakatasztrófának. Képtelenek vagyunk zökkenömentesen áttállni bármi másra. Fórum nélkül igy marad a facebuk, ahol kellemesen dagoyázhatunk egymás magánügyeinek turkálásában.
Nemr6gen kérdeztem a k-fórum tárelyszolgáltatóját arról, hogy miért szünt meg a fórum. Válaszolták, hogy kizárólag a tárhely tulajdoosának adnak ki adatokat. Szóval, van aki tudja mi történik. Azt kellene megkeresni kérdéseinkel.
2010 óta k-forumozó vagyok (voltam). Saját tapasztalataim szerint lehetséges energiát elöállitani a folyamatosan megujuló vonzóerök segitségével mint a gravitáció és az állandó mágnesek vonzóereje. Nem tudom miért állt le a fórum. A párbeszédekeböl megitélve, az emberekre a büszke, önhitt, akaratos magatartás a jellemzö. Elöbb adnak magabiztos véleményt dolgokról, mithogy azt elözöleg becsületesen megvizsgálnák. A munkafegyelemmel van gond és a becsületes, pártatlan gondolkodás hiányával. Az emberek jellemhibája miatt nem terjednke el az új energiatechnológiák. Azt sembecsüljük meg amink van, nemhogy még kiérdemelnénk új dolgokat. Szóval, müszakilag lehetséges, de mig meg nemkomolyodunk, addig sohanemterjed el majd tömegesen.
Nekem sem válaszol, pedig én kimondottan nyitott vagyok az ilyesmi találmányok iránt. De hát szerinte nem érdemlem meg.
"Gyõzködd a moderátort hogy az ilyen szabadenergia témát töröljék már innét" Semmi gond, a politikában lehet. Az elég mocskos, és birkáknak szól, úgyhogy a téma pont ide illik (a gaz kormány miatt is). Az ezotéria ugyan jobb lenne, mert az tényleg csak vicc kategória - de itt is kiváló helye van. Amúgy nem válaszoltál arra, amit írtam. Gondolom, nem is fogsz.
Természetesen, ezért írtam, hogy "azonosításra nem alkalmas". Viszont ha megkérhetlek, tartsd a monitorod elõtt miközben fényképezed, így kizárható mindenféle félreértés az azonosítással kapcsolatosan.
A kérdező hozzászólása: 23-nak: A végzettséget igazoló okiratban név és egyéb azonosító adatok is szerepelnek. Azokat áthúzva is küldhetem? :) ) Mert gondolom azokra az adatokra lettél volna kíváncsi. 21-nek: Gyõzködd a moderátort hogy az ilyen szabadenergia témát töröljék már innét, mert te és sokan mások szenvedni szeretnek, imádnak fizetni az egyre drágább és szennyezõ energiáért. A rezsicsökkentés összegét remélem visszautaltad már a szolgáltatóknak. Nem vagyok eltévedve, mert jó ideje felfogtam hogy sok ember még szereti is azt hogy haszonállat módjára használják, munkájából mások gazdagodnak. Nem szólhatok bele, és nem is szólok a továbbiakban bele, ez van.
S szemmel láthatólag (minden bizonnyal véletlenül) átsiklott a végzettséget igazoló iratok témája felett is.
A kérdezõ csak provokál. Szemmel láthatóan összefüggéstelenül beszél, nyilvánvaló, hogy csak hergeli a 60-nál magasabb IQ-val rendelkezõket.
A kérdést már látta moderátor, és még mindig a tudományok között van??? Pedig moost már másról sem szól, mint a gaz kormányról, meg a meg nem értett feltalálókról. Az ezotériában a helye! Amúgy, kérdezõ, nem értetted meg: azt írtam, hogy ha létezne ingyen ernergia, azt a kormány nem eltussolná, hanem simán megadóztatná, ahogy most is megadóztatja az "ingyen" szél, Nap, és vízenergiát, ha te építesz erõmûvet magadnak. Csak a napkollektor nem adózik, de azon is teljes ÁFA van, egy forint engedmény nincs belõle. Nem az érdekli, hogy neked jó legyen, hanem hogy neki jó legyen. És nem is az érdekli, hogy neked rossz legyen! Kicsit el vagy tévedve itt is!
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 17-es válaszolónak: Szerintem Széles Gábor, Egely Györgyhöz hasonlóan szándékosan mondanak valótlan magyarázatokat a szabadenergiáról. Valóban nem a levegõbõl csatolódik ki az energia. Érthetõ, hogy a magyarázatról még egy szót sem mond, hisz akkor más szakembernek is egybõl leesne a tantusz és akkor minek fektetett nagy pénzeket készülékébe. Még kutató kollégák közt sem illik kimondanunk a valós mûködési magyarázatokat, legalábbis minden részletében. A tanított fizikát jól megtanultam, természetesen ismerem az energiatételt, amit világszerte tanítanak. Épp ezért néztem jó nagyot amikor az elsõ készüléket megláttam mûködés közben, miközben a feltaláló még a magyarázatot is elém vetette, amit csak érintõlegesen említ a hivatalos tudomány apró betûs része. De nincs ebben meglepõ, régen azt tanulták az iskolapadban hogy a Föld lapos, a világot meg Isten teremtette. Ez van...
Ingyen energiád akkor van, ha anyád fizeti. Ezernyi oka lehet egy fórum bezárásának, de egészen biztosan nem azért, mert valaki feltalálta volna a szent grált.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mi a gondod az ingyenes energiával? Nagyapáink sem fizettek még rezsit. Akinek a háztáji gazdasága mellé elég tüzifája termett a földjein, az is ingyen fûtött, ingyen sütötte a saját maga termelte búzából a kenyeret, stb. Ennek köszönhetõen vasegészségnek örvendtek testileg és lelkileg egyaránt. A röghöz kötöttség, a felesleges adóterhek jót nem hoznak a társadalom mentális egészségét illetõen. Az elszolgásítás nem elõrehaladást jelent. A szolgává alacsonyított nemzetek esetén szaporodik el a drog, alkoholizmus, válás, öngyilkosság, stb. Minden ami rossz. Elszolgásítás meg már volt elég például Magyarországon. Emberek tömegei lettek testi vagy lelki nyomorékok például a kommunista diktatúrának köszönhetõen. Nem volt elegünk belõle? Ezért repetázunk is, például ugyanazokat az orosz szakembereket hívjuk ide Paksot bõvíteni akik már Csernobilnál is bizonyítottak. Ahelyett hogy például a magyar származású Szabó László generátorait karolnánk fel mi magyarok. Az õ generátoraira a világ minden országában nagy az érdeklõdés, kivéve egy országot, ahol legtöbben azt sem tudják ki az a Szabó László.
Vajon Ecklin generátora mekkora hatásfokú lehet? [link] [link]
It egy mozgókép a Brachostochrone paradoxonról: [link] Jól látható a lényeg. Hogy a golyó pályája olyan legyen, hogy a golyó sebességvektora minél jobban és minél hosszabb ideig a gravitációs erõ irányába mutason. Az alsó kék pálya mutat legjobban a gravitációs erõ irányába, de nem elég hosszú ideig. Mert az út felétõl már csaknem vízszintesen gurul a golyó. Viszont a felette lévõ fekete pálya esetében az út teljes hosszában a lehetõ legjobban a gravitációs eõ irányába mutat a golyó sebességének vektora.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A globális felmelegedés bárki számára bizonyitja a klimakatasztrófát. Halkan, lassan, de egyenletesen és feltartóztathatatlanul megy tönkre földünk. E felismerés talaján van értelme egyáltalán ingyenenergiáról tárgyalni? Mintha a szakadéklba tartó vonat utasai arról beszélgetnének, hogyan kaphatnának a jövöben utazási kedvezményt. Engem személy szerint ez igy a komplett világkép erösen demoralizál az ingyenenergia témával kapcsolatban különösen. Valahol régen a 16. sz. ban Brachostochrone paradoxon nál már szembe kellett volna hogy tünjön az, hogy a föld gravitációs ereje új, addig még nem létezö, semmi másból nem származtatható forrású mozgási energiát adott hozzá a völgy alakú pályán legördülö golyónak. Ezért volt az képes hamarabb a pálya végére érni mint az egyenes vonalú pályán mozgó. Valahol már itt fel kellett volna derengeni a felismerésnek, hogy ilyen módon már lehetséges mozgási energiát elöállitani a semmiböl (de csak akkor ha vonzóerö is jelen van). Ez a felismerés igazolja számomra az "ingyenenergia" létrehozhatóságát. Pl. Veljko MIlkovic 2 állapotú mechanikus oszcillátora is ezen az elven állithat elö nagyobb energiáta kimenetén. Veljkót a szerb tudományos akadémia Nobeldijra terjesztette fel. Ha megkapja, mert szerintem megérdemli, akkor is az lesz a gond, hogy sokaknak nem lesz világos miért is kaphatott ö ilyet, ha tudtukkal energiát nem lehet elöteremteni a semmiböl. Érdemes ismét attanulmányozni Brachistochrone görbét, Milkovics ingáját ahhoz, hogy leomoljanak a kételkedés falai ami az ingyenenergia létrehozhatóságát illeti.
Csüszi12 Tényleg jól megfogalmaztad! Lényeget kiragadva:[email protected] minden. Jövõkép amit hallok és látok fiataltól és öregtõl:Minden [email protected], hazudozás és csalás.Ezt a szabadenergia keresgélést kevesen értik, de bennük is ott lapul mélyen a függetlenedési vágy.Csak azt próbálom megértetni, hogy a "szabadenegia" törekvés sokkal mélyebben gyökeredzik.Néha már nem is arról szól.Azt kérdezed honnan jöhet többlet? Tekercsbõl?Kondiból?Mágnesbõl?Ingából?Lendkerékbõl?Vízbontásból?Vagy összekuszálva az egészet homályos érthetetlen "rendszerré"...az éterbõl?Szerintem:Egyikbõl sem.Se külön külön, sem megbonyolítva.Mindegyikben annyi van amit beletettél, mínusz némi veszteség(ami szintén használható energia), de a mérleg=nulla.És ez talán így is van jól. Istent kéne most írnom, de a Természet maga az Isten.Egyensúlyra törekszik és ehhez megvannak a sajátos, de EMBERI szemmel nézve kegyetlen törvényei.Annyira egyszerû hogy szinte hihetetlen. a Természet örök és Tökéletes Törvénye:Mindent megenged, nem állít korlátokat, megengedi az állandó növekedést, szaporodást, burjánzást.Miért engedi meg?Miért nem állít minden baktérium, gomba, vírus, hal, madár, kutya, macska, tigris, stb mellé rendõrt? Azért mert egy tökéletes egyensúlyra törekvõ rendszer résztvevõi NINCSENEK TUDATÁBAN hogy a rendszer részei. Ami túlszaporodik az elpusztul...elpusztítja önmagát. A föld ugyanakkora mint volt, mint amikor õsemberek voltunk.Szaporodunk, fejet kaptunk aggyal...mire használjuk? Pénzkeresésre, egymásból élésre Jól van ez így?
A pakisztáni motorról. Minden lehetséges, de.Aki már látott közelrõl villanymotort/generátort az tudja, hogy ilyen terhelésnél milyen nyomatékot ad le/vesz fel.A közepén látható hardy tárcsának csúfolt awab bilincs+mûanyag slag párosítással mit csinálna?Azokról meg már nem is beszélve amit mondotok. QEG-rõl. Nem egyéb mint egy aszinkron generátor jókora meddõvel. (ügyesen beharangozták, jól [email protected]ák az embereket vele)
A pakisztáni motornál tényleg különös az, hogy mind az álló-, mind a forgórészbõl hiányozni látszik több mágnes. [link] [link] Ennek ellenére még 3, 5 kW-ot is írnak róla. Ha pedig benne vannak a mágnesek csak ennyire mélyen vannak beütve a furatokba, akkor nagy lenne a légrés az álló- és forgórész mágnesei között, ami miatt elég kicsi nyomatékot adna vagy lehet hogy nem is forogna. Meg aztán miért nem szereli le róla a generátort és miért nem mutatja meg kézben fogva a forgó mágnesmotort? Hátha a generátor nem is generátor hanem meghajtó elektromotor.
A Pakisztáni motor a Torian 3, Perendev tipusuakra hasonlit. De mintha az állórészekböl hiányoznának a mágnesek. Mintha sok tévedésböl hibás helyre fúrt lyuk lenne a sztátortesten. Mondjuk a Torian 3 nál engem az zavar, hogy egyszerü generátort is szerelt rá a készitöje azért, hogy látható legyen az, hogy akár áramot is termelhet a folyamatosan forgó mágnesmotorja. Ez azért zavaró, mert megvádolhatják azzal, hogy rejtett módon, elektromos árammal forgatja a fötengelyt.
Errõl a pakisztáni mágnesmotorról is sok videó látható a YouTube-on: Wasif Kahloon magnet motor [link] Valamint a Quantum Energy Generator-ról is. Az utóbbinak az elnevezése pontatlan, mert semmi köze például a kvantumfizikához. Ez egy parametrikus rezgõkör, ami mechanikusan változtatja az induktivitását. [link]
Csüszi irta: "Inkább szidunk mindent és mindenkit ([email protected] a rendszer, [email protected] a leírás ami egyébként is már lerágott csont, nem jó a példa, nincs róla videó, ez egy nem igaz történet, [email protected] az ember aki hozzászól, különben is én jobban tudom, .....) Miért?Kiábrándultak a lehetõségekbõl? Vagy az embertõl ki hozzászól?(és nem mellesleg maga az egyén miként kezeli a másikat?) Ne a szálkát keressük (és ne a másikban), a megoldást." Hát valahogy igy van. Kösz, hogy megfogalmaztad.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Magyarországon különös módon viszonyulnak az emberek az ingyenenergiához. A szakemberek többsége tisztában van azzal hogy lehetséges, sõt az elméleti magyarázat is világos a többségük elõtt. Ennek ellenére mégis igyekeznek akadályozni azt hogy elterjedjen, igyekeznek másokat akadályozni, lebeszélni. Aki ingyenenergia készülékkel foglalkozik, arra úgy tekintenek mint ha mondjuk adót akarna csalni. Ha Magyarországon felröpen a hír hogy láttak egy elektromos autót, akkor (ahogy itt a gyakorikérdések egyik kérdése is bizonyítja), máris fellázadnak néhányan, miszerint hogy merészel valaki elektromos autóval járni, hisz õ nem fizeti az üzemanyag árába épített adót. Ahelyett hogy azon fáradozna hogy neki is legyen vagy építsen, sõt gyártsa hogy kevesebb legyen a tüdõrák, tovább élhessen a tiszta levegõ miatt, stb. Vagyis ha valaki megpróbál kimászni a pokol fõzõüstjébõl, akkor nem az történik hogy a többi segít neki majd követi. Hanem visszarántják. Aki már levelezett a világ szakembereivel ingyenenergia témában, az tapasztalhatta a szembetûnõ különbséget a hazai és külföldi hozzáállás között. Nekünk magyaroknak nagyon különös és egyedi a hozzáállásunk. Ha valamelyik szakember részleteket árul el az energianyerés magyarázatairól, amit más is megért és akár kísérlettel is meggyõzõdhet róla hogy igaz, akkor arra a szakemberre úgy tekintenek az emberek mint ha valami bûnözõ lenne. Még egy angol nemzetiségû nyelvtanár ismerõsöm is csodálkozva csak ennyit mondott erre a magyar hozzáállásra: - It's very strange!
Idegen, most egy kicsit komolyra véve a szót. -Véleményed szerint (azért ha ilyen komolyan beleástad magad a gyakorlatba ültetésbe, akkor valamilyen vélemény csak kialakult, csak körvonalazódik valami) mi az a rendszer (vagy nevezzük akárminek), mi az a megoldási mód , lehetõség ami többlet energiához vezet.(szelet, napot, csak állandó mágneses motorokat hagyjuk) -Mi az az elektromos (például) megvalósítás ami többet ad ki mint amennyit elektromosan beteszek. -Illetve mitõl adhat ki többet, mi az ahonnan elvon valamit ahhoz a rendszerhez. Persze csak kérdezek, nem kötelezõ válaszolni rá. Más véleménye is érdekelne.
[link] ez is csak a "sárga" tehénnek hódol.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Idegen, nem kóstolgatlak.Téged sem. A beadott oldal (ahová jó páran regisztráltak is) nemcsak neked szólt.A többség (már aki ide írogatott eddig) valamilyen okból kívánná a k-fórum további életét.Unalom ûzésként?építés ként egy gépet?vagy jó ég tudja mi célból keresi a maga keresnivalóját.De ha továbbra is keresi és kiakarja írni magából a többség felé, ott pl megteheti.Nem, nem akarják. (de talán jól is van így.Ha egymást segítve, alázattal a másik felé, értelmes magyarázatokkal példálózva saját tapasztalatunkkal, esetleg kis videókkal mutatva, és fõképpen -aktív- munkával hozzájárulva a másik munkája felé fordulni nem tudunk, akkor fölösleges is bármilyen fórum.) Inkább szidunk mindent és mindenkit ([email protected] a rendszer, [email protected] a leírás ami egyébként is már lerágott csont, nem jó a példa, nincs róla videó, ez egy nem igaz történet, [email protected] az ember aki hozzászól, különben is én jobban tudom, .....) Miért?Kiábrándultak a lehetõségekbõl? Vagy az embertõl ki hozzászól?(és nem mellesleg maga az egyén miként kezeli a másikat?) Ne a szálkát keressük (és ne a másikban), a megoldást. -Értelmes hozzászólás? Azmegmiazmi? Egyáltalán mi az az értelmes, mi az élet?Eszünk, iszunk, [email protected], alszunk oszt csõ?Ennyi?Vagy akkor meg minek? -Hibás alapok, ez igaz.De ki fekteti le?És hogyan használjuk? (tehenes példa) És ha meglenne az alap?Lenne hozzá mágnesgyár is?Egyáltalán kell az hozzá?Vagy kell hozzá bármi is? Kérdés kérdés hátára, napestig lehetne nyekeregni.Ahhoz nincs kedvem.Meg értelme sem lenne. Egyszóval, azon túl, hogy "Mit akar egy „szabadenergia” hívõ?" mindenki (szerintem) egyet ért vele, nem ártana tisztázni saját magunkkal is, mit is akarunk.Legalább magunknak valljuk be.
Mit akar egy „szabadenergia” hívõ? Örökmozgót akar építeni!Örökmozgó van olyan amit meglöksz és forog(mozog).Nulla surlódás, nulla légellenállás.Meg lehet csinálni, csak nincs értelme.Itt a földön mágneses csapágyazás és üvegbúra…vákum.Attól függ mekkora a tömeg.Még az unokák is nézhetik hogy forog.De levenni errõl nem lehet „többletet”. Olyan örökmozgót akarunk építeni ami „többletet” ad.Érted?Többet ad mint amivel megindítottad.Ez egy doboz lenne amibõl kiáll egy tengely, vagy két drót és hajtja magát, ja és még fékezzük is…sõt minnél jobban fékezzük annál jobban hajtja magát. Ez a fajta a legveszélyesebb mert itt hemzsegnek a csalók akik tudják hogy itt keresgélnek a „hívõk”.Nagyon hosszú idõ mire lezajlik a csalók fénykora, mivel újszülöttnek minden vicc új. Egy emberöltõ kevés ahhoz, hogy továbbvigye az igazságot, viszont a több az azért sok mert a hozzátett „legendák”talán jobban elferdítik a valóságot. Lesz majd ténylegesen mûködõ terhelhetõ „örökmozgó”…de az még odébb van.Ahhoz elõször emberbõl-EMBERRÉ kell fejlõdni.A fejünket arra kéne használni amire kaptuk. Kicsit távolabbról nézve ezt a”szabadenergia”kérdést az az érzésem, hogy ez sokkal mélyebben gyökeredzik.Súlyos világméretû probléma ez.Függetlenségért vívott esélytelen harc.Professzionálisan kidolgozott, rabszolgatartó társadalom van ezen a kis pitányi földön. Az egyetlen mûködõ és mindent meghatározó örökmozgó ezen a földön:A PÉNZ A pénzörökmozgó úgy mûködik hogy pénz hoz sok pénzt.Beteszi az ember akinek van, csepegteti a morzsákat EMBEREKNEK akik sokan vannak és hajtják a mókuskereket, mert különben kirúgják és még morzsa se lesz.Síkban nézve:piramis.Térben:örvény.Társadalmakban:Törvény. Kérdés:Van jó üzlet?Másik kérdés:Üzletember…üzlet vagy EMBER?
Ki kellett javítanom egy trágár szót.Úgyhogy abból pita lett.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Miért szûnt meg a k-fórum? Ha Te csináltad volna és látnád, hogy zsákutca mennél még? Valószínû hogy a „szabadenergia”egész máshol/képp/keresendõ. Ha kalapácsod van, minden problémát szögnek néznél? Neo! Volt mûködõ motor?...Nem akart megállni, és még lehetett belõle kivenni?Ilyen még nem volt! Curie kerék is leáll ha nem fûtöd/hûtöd.A természet rendje:az EGYENSÚLY fenntartása! Itt a pont. Csüszi123! Megértem hogy kóstolgatsz, igen regisztráltam az ajánlott oldalra, de nincs mit hozzátennem. Ahhoz egy élet kevés hogy cáfoljam vagy vitázzak rögeszmékkel, vagy lerágott csontokként belinkelt okosságokkal.Értelmes ötlethez építõ jelleggel biztos hozzászólok. Megértem azért is, mert egy oldalon állunk…sõt megkockáztatom, hogy:MIND egy hajóban evezünk. Kicsi a föld… Megértem a kérdezõ tüzét is, de hamarosan elmúlik.Bár tudom hogy egy újszülöttnek minden vicc új, és ez igaz is!Kedves kérdezõ:Ha kipróbáltad volna bármelyik cuccot akkor is belinkelnéd?Vagy ez csak próba cseresznye? Nem olyan nehéz szembenézni a valósággal(sõt szükségszerû annak aki az igazságot keresi) Egyik hozzászóló jól körülírta, de vagy nem olvastátok el vagy rögtön ellenkezést váltott ki belõletek…nem tudom.Egy sort a lényeget megidézem/utólagos engedelmével/ „hibás alapokból nem lehet MÛKÖDÕ KÉSZÜLÉKET CSINÁLNI !”
Ecklin generátora szerintem 100% alatti. Mert a kapott elektromos energia maximum annyi lehet amennyi mozgási energiával forgattuk a fötengelyt. Akkor lehetne 100% feletti, ha a tengelyre más, ingyenes forrásból is adódna mozgási energia. Mivel nem látom milyen irányból lépne be a rendszerbe ingyenes energia, igy a hatásfok 100% alatti maradhat. Tehát max 100% de a veszteségek miatt annyi pont sohasem. Mint generátor érdekes szerkezeti felépitésü, de semmiképpen nem overuniti :)
Ecklin generátornál az "árnyékolás" valójában sönt ként "rövidre zárja" azt a mágnespatkót amelyik elött megjelenik a fötengely forgása közben. Igy a vele szemben levö mágnespatkó erötere fogja átjárni a tekercset forditott delejjel.Nemcsak a tekercsben átfolyó mágneses tér intenzitása változik (aminek következtében áram indukálódik abban), hanem a tekercset átjáró fluxus polaritása is. Változik a delejezés irányitottsága. Igy gondolom nagyobb feszültséget lehet indukálni, mintha csak a mágneses térerö nagysága változna az idö függvényében. Jó megoldás, de a Müller féle generátor mégjobb szerintem. A mégjobb alatt azt értem, hogy nagyobb hatásfokkal alakul át a befektetett mozgási energia vilanyárammá.
https://www.youtube.com/watch?v=k2BxL0nRDlY Még mindig úgy gondoljátok, hogy a jövö nemzedékének ingyen bármit is kellene adni? Mondjuk energiát? Majdnem 9 000 000 an nézték meg.
Nincs mit.Ha "összerezgeted" ez is érdekes.Ha van kedved hozzá.[link]
Köszönöm csuszi123 a "Bucking Coil"-ról szóló információkat, azt a pdf-et és videót még nem láttam. Kapanadze, Akula és Don Smith készülékeinél is feltûnik az ilyen "Bucking Coil". Ez a tekercsmegoldás különös tulajdonságokkal rendelkezik. Például a digitális L-mérõ negatív elõjelû induktivitást mutat: [link] Vagy ha primerként van kapcsolgatva, akkor a szekunderen csak a kikapcsolás pillanatában jelenik meg indukált feszültség, míg a bekapcsoláskor úgy viselkedik mint ha bifiláris tekercs lenne: [link] A képek forrásai: My Bucking Coils [link] --- 139-es válaszoló írta: "Olyan nem létezik, hogy valami hat egy másik dologra, az pedig nem hat vissza rá." Például ha MOSFET-et kapcsolgatunk, a Gate-nak valóban van némi áramfelvétele, de az annyira kevés hogy a gyakorlatban nincs értelme néhány nA-os áramról beszélni. Mégis nagy teljesítményeket lehet vele kapcsolni. És ha kW-okat kapcsolsz vele, attól sem lesz nagyobb a Gate-re jutó teljesítményigény. Newton hatás-ellenhatás törvénye csak a mechanikában igaz erõhatások esetében. Viszont az elektronikában számos lehetõség van arra hogy rossz magatartású tanulóként megütjük a padtársunkat, de az nem tud visszaütni. :) )
"Mi nem mûködik?" Olyan nem létezik, hogy valami hat egy másik dologra, az pedig nem hat vissza rá. Ha kapcsolgatod a mágneseket, ugyanez a helyzet: 1. állás: az egyik hat a másikra, és a másik is vissza az egyikre. 2. állás: átkapcsolva egyik sem hat a másikra. +1: az átkapcsolás külön energiába kerül.
Ha már a parametrikus rezgõkörnél tartunk, megtoldanám és is egy gondolattal/képpel.Véleményem szerint a Bóday trafóhoz is köze van, nem kicsit. [link] [link] [link] [link] [link] És hogy úgy mondjam nem csak elméletben.
Ez a parametrikus rezgõkör nem, vagy nehezen indul el kezdõ rezgés nélkül: [link] Ahogy egy parametrikusan gerjesztett inga sem indul el álló helyzetbõl, hiába rövidítjük/hosszabbítjuk periodikusan a fonál hosszát. Ezért kell egy kezdõ lengés, ami elõnyös ha minél nagyobb. Valószínû Moray is ezért mozgatott egy mágnest készüléke minden indításánál egy tekercs elõtt.
A "Flux compression generator" vagy "E-bomb" nevû haditechnikai készülékeknél is ismert megoldás az induktivitás hirtelen lecsökkentése, ami miatt az áram és az energia annyiszorosára ugrik, ahányad részére esett le az induktivitás. Ennek is a fluxusállandóság a magyarázata. 133-as, ezek a többségükben Nobel-díjas hülye fizikusok bizonyára mellettem feküdtek a diliházban ha ugyanazt írják amit például én is írtam. Látod, mi hülyék csak ilyenek vagyunk, egy élhetõbb környezetért dolgozunk, nemhogy bégetnénk és ész nélkül növelnénk az üvegház hatást okozó gázok mennyiségét mert még mindig kevesen kaptak bõrrákot. :) )
133-as: Most engedtek ki a diliházból, ezért magyarázd meg nekem hogy például ez az áramkör honnét szerzi az energiáját :) ) Ez Naudin egyik megoldása arra hogy a szekunder oldal ne hasson vissza a bemenetre: [link] Ez egy induktivitás változtatós parametrikus rezgõkör. Az induktivitás egy L és egy L/2 érték közt változik az egyik tekercsfél kapcsolgatásával. Viszont az induktivitás lecsökkenésekor hiába ugrik meg a rezgõköri áram és energia, attól nem lesz nehezebb kapcsolgatni a Reed relét és nem vesz fel nagyobb áramot az azt kapcsolgató tekercs sem. Vagyis egyáltalán nem hat vissza a rergõkör a vezérlésre.
"Az a probléma, hogy ezek garantáltan nem mûködnek. Épeszû ember meg sem próbálja - de elhinni tuti, hogy nem hiszi el. Sajnos kevés itt az épeszû ember" Mi nem mûködik?Ezt nem értem.Kifejthetnéd pontosabban.Az ne zavarjon, hogy nem vagyok ép eszû.
Millió megoldás van, amivel meg lehet próbálni kicselezni az energiamegmaradás törvényét. Az a probléma, hogy ezek garantáltan nem mûködnek. Épeszû ember meg sem próbálja - de elhinni tuti, hogy nem hiszi el. Sajnos kevés itt az épeszû ember.
"...Ez megjelenik energia felvételben is.Pontosan ezért fog több áramot felvenni egy trafónk ha pl beleteszek egy állandó mágnest." Igen, hétköznapi trafóknál ez így van. Ezért a szabadenergia készülékeknél mindig található valami olyan megoldás, ami miatt nem lesz reciprokális a rendszer. Vagyis a szekunder oldali energia minimális mértékben hat vissza a primer oldalra. Illetve némely megoldás esetében gyakorlatilag semennyire sem hat vissza. Talán a legegyszerûbb a Tesla trafónál is ismert megoldás: [link] Látható az ábrán hogy miért eltérõ hatásfokkal transzformál a két irányba. Ez a trükk még a Hubbard trafónál is látható, ott is vékonyak a szekunder oldali tekercstestek. Aztán a mágneses erõsítõknél és parametronoknál van egy másik megoldás, amikor a szekunder oldalon ellentétes irányú a tekercselés: [link] Számos más megoldás is van ezen kívül.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karvak, részben egyet értek az Ecklin magyarázatoddal, de szerintem figyelembe kellene venni a terhelést is.Vagyis mennyire tudjuk "lefogni".Mert a megtermel feszültség az még csak feszültség. # 128/129-számú válaszolóhoz. "Ha egy tekercsre úgy kapcsolunk gerjesztést hogy abban már jelen van egy mágneses (remanens) fluxus, akkor nagy áramlökés keletkezhet megfelelõ feltételek esetén " Ez igaz, ha a 20Kv-s trafót úgy kapcsoljuk be hogy pont elkapja ezt (egyébként nagyon ritkán fordul elõ) akkor máris kapcsol a védelem.De.Ez megjelenik energia felvételben is.Pontosan ezért fog több áramot felvenni egy trafónk ha pl beleteszek egy állandó mágnest (nem váltóáramú rendszernél) Így mellékelt elsõ kép (ami csk ugye elmélet) hibás. A második youtubos feltöltésrõl (ami egyébként nem a feltöltõ tulajdona, tehát más tollával ékeskedik, ha nem az overunitin Nali2001-é.De ha jól emlékszem az illetõ késõbb bevallotta, az egy mágneses erõsítõ.) Bizonyos esetekre tényleg igaz lehet amit írtál.Mert ha "két dudás nem fér meg..." akkor valahová távoznia kell és az meg valamit okoz.Nem csak trafónál, de motornál is igaz https://www.youtube.com/watch?v=B8ZyrEDYgVI
Idegen1, ezt írod: "Azt kérdezed honnan jöhet többlet?....Egyikbõl sem.Se külön külön, sem megbonyolítva." Elõtte meg azt írtad, hogy lehetséges csak még nem érdemeljük meg.Na most akkor lehet vagy nem lehet? " egy tökéletes egyensúlyra törekvõ rendszer résztvevõi NINCSENEK TUDATÁBAN hogy a rendszer részei." Pontosan errõl van szó.Az egyik mindig felül akar kerekedni a másikon, és közte történik valami.Ez a "történés " a lényeg.Ha nem így lenne, a Nap sem lenne az ami.A hidrogén nehezebb lesz, hélium, nehezebb lesz, stb, és legbelül ott lapul a vas.De a végén "elpusztítja önmagát" õ is.De a lényeg, közben történik valami.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A Free Energy oldalakon gyakran alkotnak új fogalmakat. Szerintem nem szükséges a klasszikus fizika fogalmait gyarapítani, legfeljebb néhány részletét pontosítani, kiegészíteni. A Free Energy oldalakon megjelentek például ilyen fogalmak: Negative Lenz Effect Lenzless Anti-Lenz stb. Valójában Lenz jól írta le szavakkal a törvényét. Mert õ nem említette hogy felfedezése az energiamegmaradással kapcsolatos. Persze azt sem hogy a fluxusmegmaradással. De az utóbbit szem elõtt tartva máris eltûnnek a fenti különös fogalmak és egyetlen fajta Lenz törvényünk lesz, ami a fluxusmegmaradással van összefüggésben. A fluxus nem ugorhat hirtelen, nem tûnhet el hirtelen, nem változhat hirtelen. Ezt a törvényt betartja bármi áron. Még akkor is ha például egy tekercs áramának hirtelen megszûnésekor nagy távolságon kell átívelnie a feszültségnek ahhoz hogy az indukált áram fluxusa továbbra is fenntarthassa a meglévõ fluxust. [link] A fluxus illetve az energia: Φ = L·I W = ½L·I^2 Látható hogy mindkét képlet ugyanazt az L és I paramétereket tartalmazza. De egyszerre mégsem teljesülhet a fluxusmegmaradás is és az energiamegmaradás is. Mert az energia képletében négyzeten van az I. Ugyanez érvényes a többi megmaradási törvény esetében is.
A Müller generátornál (Bedini, Adams) valószínû az elektrotechnikában is ismert bekapcsolási (mágnesezési) áramlökés adhatja meg a többletenergia magyarázatát. Ha egy tekercsre úgy kapcsolunk gerjesztést hogy abban már jelen van egy mágneses (remanens) fluxus, akkor nagy áramlökés keletkezhet megfelelõ feltételek esetén. Flynn kísérlete is ezt mutatja: [link] Látható, hogy ha a remanens fluxus iránya megegyezik az újonnan "betolakodó" fluxussal, akkor a szekunder oldalon nagyobb impulzusok jelennek meg. Valószínû a következõ kísérletnek is ez a magyarázata: Magnet Transformer (free energy) https://www.youtube.com/watch?v=2kosQIrDCWM Egy "evilági" könyvbõl is itt van három oldal a mágnesezési áramlökésrõl: Geszti Pál Ottó - Villamosenergia-rendszerek III [link] [link] [link] A diagramon látható, hogy a fluxusállandóság nagyon erõs természeti törvény: [link] Makacsul betartja azt a szabályát hogy késni fog a feszültséghez képest, még akkor is ha ez az úgynevezett szubtranziens áram létrejötte (és az energiatétel felülírása) árán lehetséges. Akik már mélyebben beleásták magukat a fizikába, bizonyára rátaláltak arra a jelenségre hogy a megmaradási törvények közül az impulzus-, perdület, töltés- és fluxusmegmaradás megfelelõ feltételek esetén képes felülírni az energiamegmaradást. Fizika versenyeken vagy egyetemeken szoktak lenni olyan feladatok, aminek csak akkor jön ki a helyes megoldása ha nem az energiamegmaradással hanem a többi megmaradási törvénnyel számolunk. Itt a gyakorikérdéseken is rengeteg ilyen kérdést feltettek már az olvasók. Például itt egy eset a sok közül: Where is the missing energy ? [link] Ennél a feladatnál a közös feszültség kiszámolása a töltésmegmaradás szem elõtt tartásával lehetséges. Energiamegmaradással számolva hibás lesz az eredmény, amirõl kísérlettel is könnyen meg lehet bizonyosodni.
Nem jó a példa, nincs róla video.Ez egy igaz történet?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); karvak nevû felhasználó válasza: Az ember elöbb nyúlt szerszámokhoz és látott neki munkának még mielött tisztázta volna a müködtetthetöség alapelvét. Egyik tipikus hiba: "van anyagom, szerszámom, tudásom a gyártáshoz, de átugrom a meghajtási alapelv müködöképességét." Na ilyenkor pocsékolódik el a péz és az idö. A maga módján az illetõ fejben tisztázza mit is szeretne.Tipikus hibák pedig vannak. (nem csak emberi)Ezekre sokszor menet közben lehet rájönni.Vagy úgy mondom, csak az hibázik aki dolgozik.És ha valaki csak ossza az észt? (van rá példa rengeteg.....) Egy példa, ami nemcsak idevág, sok másra ráhúzható: " Egy mesternek volt egyszer egy olyan tanítványa, aki sohasem látott még tehenet, és tejet sem ivott életében. A tejrõl csak annyit tudott, hogy tápláló ital. Keresni akart egy tehenet, meg akarta fejni, és tejet szeretett volna inni. Odament mesteréhez és megkérdezte tõle: – Tudsz valamit a tehenekrõl? – Természetesen – válaszolta. – Akkor írd le nekem, hogy néz ki egy tehén – kérte a tanítvány. Így aztán a mester leírta a tehenet: – A tehén négylábú állat. Szelíd, engedelmes fajta, nem az erdõben, hanem a falvakban találhatod meg. Teje fehér színû és nagyon egészséges. Leírta, hogy néz ki a farka, a füle, szóval mindent elmondott róla. A tanítvány miután már mindent megtudott a tehénrõl, elindult tehenet keresni. Jártában-keltében egy tehénszobor került az útjába. Ránézett és azt gondolta: ‚Bizonyára errõl beszélt a mester.’ Úgy esett, hogy azon a napon néhány ember éppen a házát meszelte a közelben, és egy vödör mész állt a szobor mellett. Amikor a tanítvány megpillantotta a vödröt, arra a következtetésre jutott, hogy ‚Nyilván ez a tej, amirõl azt mondják, hogy olyan egészséges.’ Ivott hát a mészbõl, majd nagyon rosszul lett, és kórházba kellett szállítani. Miután felépült, visszament mesteréhez és dühösen vádolta: – Te nem is vagy tanító! – Mi a gond? – kérdezte a mester. – Egyáltalán nem pontosan írtad le a tehenet – válaszolt a tanítvány. – De hát mi történt? A tanítvány elmesélte a történteket, mire a mester megkérdezte: – Magad fejted meg a tehenet? – Nem. – Akkor hát ezért szenvedtél.”
A kérdező hozzászólása: A mágnesmotorok közül a Perendev és Minato félék mûködõképesek lehetnek. Ahogy ez is: [link] Errõl a kísérletrõl hihetõ videók is vannak: [link] Például a Minato motor is ezen az elven mûködik, körberakva: [link] Valószínû a kerület mentén egyszerre van jelen sok-sok vonzó- és taszítóerõ. Viszont a vonzóerõ nagyobb mint a taszítóerõ, azonos távolság esetén. Ezért lehet az eredmény folytonos nyomaték. (A sok-sok erõ eredõje egy érintõ irányú erõ lesz). [link] A kép forrása: Is the attraction between magnets as high as the repulsion? [link] Ahogy a szövegben is olvasható, taszításkor a domének el is fordulnak, ezért nagyobb lesz az álló- és forgórész doménei közti távolság ami kisebb erõt eredményez mint vonzásnál. Látható, hogy minél kisebb légrés kell a nagy nyomaték eléréséhez. Ezért lehet a Perendev motor állórészét minél közelebb tenni a forgórészhez. Ellentétben a Torian típussal, ahol fix és nagy a légrés, és emiatt kicsi a nyomaték. Valószínû a Perendev egyetlen tárcsával nem mûködik. Minimum három tárcsára lehet szükség, egymástól eltolt mágnesekkel: [link] Így a forgórész minden helyzetében keletkezik nyomaték, nem lesz nyugalmi helyzete sehol. --- A mágnesmotor a legnépszerûbb fajta készülék. Mert "drót nélküli" megoldás, azaz nem tartalmaz elektronikát. Sajnos az tényleg bekövetkezhet hogy az elterjedésük esetén a mágnesek ára megnõ. De a következõ lépés meg az elektromos változatok lesznek, a vezetékek és egyéb filléres alkatrészek ára nem valószínû hogy meg tud ugrani.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mit gondoltok, ha megoldódna a mágnes motor probléma, mekkora változások történnének? Most, amikor az olaj ára tartósan a béka feneke alatt van és marad is, amikor a magyar a kormány Európában a legolcsóbb energiát akarja kínálni magyarországon stb...? Mire az elektromos autót technikailag tökéletesre fejlesztik (már nagyon közel állunk ehhez), addigra annyira felfut az olaj kitermelése, hogy nem fogja megérni az elekromos autót még használni sem, nem hogy gyártani! Mágnes motor esetében gondolom a mágnes ára felmenne tíz-szeresére, rá tennének 100% jövedéki adót és a környezetvédõk bebizonyítanák, hogy rákkeltõ, stb... Ezer féle képpen el lehetne lehetetleníteni a mágnesmotor bevezetését. Én azért mégis csak dolgozom egy motor megvalósításán. Ha sikerül a dolog, akkor beállítok egy szélkereket, meg pár m2 napelemet és el kezdek áramot termelni hálózatra. Ha kérdik mibõl van az energia, akkor a válaszom az lesz, hogy itt mindíg fúj a szél + éjszaka is süt a nap. :(
Jól nyomod "kérdezõ".Kiegészíteném még az általad mondott emberi tényezõt.Néhányan kik annyira óhajtják a közös fórumozás lehetõségét (amire regisztráltak is, de egy szó nem sok, annyit sem írtak) vagy mások csak olvasgatták, tettek-e/tesznek-e azért (gyakorlatban is), hogy az általad felsoroltak néhány tényezõje legalább némileg módosuljon.Hát nem.De nem csak õk, egyikünk sem. Az ember már csak ilyen.Valaki egyszer ezt írta:..nekünk Mohács kell...
A kérdező hozzászólása: Bizonyára látta az olvasó a "Tûz a mélyben" címû filmet, melyben Steven Segal környezetvédelmi ügynököt alakít. Abban a filmben sem csak a veszélyes hulladékot lerakó milliomos volt a bûnös. Hanem az összes alkalmazottja. Az izomagyúak neki is mentek Steven Segalnak, ahelyett hogy a milliomosnak mentek volna neki amiért a falujukba akarja elhelyezni a veszélyes hulladékot. Az sem érdekelte õket hogy azzal még a gyerekeik is megbetegednek, hanem csak az érdekelte õket hogy a milliomos fizet nekik a hordók pakolásáért, amibõl vehetnek tévét ami elõtt böfögve nézhetik az amerikai rögbit. Persze csak addig míg rákban el nem hullanak. Ugyanez megy globális mértékben az energetika terén. Lásd a Majak nevû orosz várost, mely atomhulladék temetõ és ahol a mai napig torzszülöttek jönnek világra. Vagy az egyre erõsebb UV-sugárzást, amitõl egyre több a bõrrák.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 79-es válaszoló írta: "...énmint fizikus beleolvastam rengeteg ingyenergia készüléket gyártó mérnök alapfizikai magyarázataiba..." Fizikusként jól tudod hogy vákuumenergia nincsen. Mégis írsz róla. Ahogy azt is tudod fizikusként, hogy az energiatétel alól vannak kivételek, melyet a fizika is megemlít apróbetûs részként. Mégsem említed. Általánosságban mondva az emberek ha nem tanultak valamit az iskolában, ha nem olvasták tankönyveikben, akkor azt gondolják hogy csak az létezik amit tanultak, és hogy azon kívül nem is létezhet további ismeret. Például ha egy általános iskolás csak az elemi matematikát tanulja, attól még létezik deriválás és integrálás, de még bonyolultabb mûveletek is. És például a "parciális derivált" kifejezést csak farsangon használják amikor tudósnak öltöznek, vagyis viccnek tekintik. Ugyanez a helyzet a szabadenergiával is. Az emberek jól bemagolták hogy "Zárt rendszer energiája nem változik.", ezért azt gondolják hogy ez alól nincs is logikus és kísérletel is igazolható kivétel. Meg hogy levegõnél nehezebb repülõ szerkezet sem lehetséges, hisz azt maga a Francia Tudományos Akadémia mondta ki. Az is különös, amit a 79-es válaszoló is tett, hogy az emberek hosszasan beszélnek arról hogyan nem lehet energiához jutni. Vagy ezotériával keverik. Vagyis ezen a téren is érvényes az, hogy a szegény ember mindent elkövet azért hogy szegény maradhason, vagy azzá váljon, sõt azért is hogy más is szegény legyen. Példa rá a vízautós esetek. Akkor is a szegény ember volt a fõbûnös az el nem terjedése terén. Mert akadt köztük olyan, aki egy tál levesért kilökte a vonatból a feltalálót. Esze nem volt annyi sem amivel felfogta volna hogy egyrészt gyilkos lett, másrészt az egész emberiség hóhéra is lett, beleértve még önmagát és családját is. Ugyanis a klímaváltozás vagy a bõrrákot okozó UV-sugárzás, vagy az atombalesetek és atomhulladékok mindenkit irtanak. De ez az említett bitangot nem érdekli, mert a megbízója annyi pénzt adott neki a gyilkosságért ami akár egy évi kocsmázásra is elég. Az ilyen erkölcsi és mûveltségi szintû és igényû emberektõl ilyen a világ amilyen. Például a csernobili balesethez is kétféle ember kellett. Az egyik az izomagyú fõnök, aki ész nélkül adta a parancsot hogy "adj még gázt, hadd emelkedjen a nagy kukta fedele!". A másik az erkölcsi és egyéb szabályokat nem ismerõ beosztott, aki a munkafelvételnél nem mondta azt hogy õ atomerõmûben nem fog munkát vállalni mert emberiségellenes tevékenység. Hanem bármilyen munkát elvégez, bármilyen parancsot teljesít, ha elég moslékot öntenek a vályújába. Ahogy mondják, a botnak két vége van. A szabadenergia gátja sem a háttérhatalom. Hanem leginkább a bot másik vége.
Ezt mintha elõbb már felraktam volna: [link] Mágnes motor projekt...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); # 79/82 számú válaszolónak. Mibõl gondolod, hogy nincs egyetlen egy mûködõ készülék sem?Mert te nem voltál ott? Ne a kifogást keresd, a megoldást. (csak néhányat:ebm- C720, Teuro Kawai-Minato motorja, Horváth István vízhajtású autója, kavitációs folyadék melegítõ, -Bóday Árpád magnetodinamikus készüléke-, Finnsrud "szobor" , hasonlóan egy régi fórumos kezdeti elképzelése https://www.youtube.com/watch?v=rzgOjJVKxNc stb, stb) Videó felvétel kell mint bizonyíték?Van belõle.És már mondod is, az nem hiteles, nem megbízható. Rengeteg olyan szabadalom létezik ami fikarcnyit sem ér.Csak elméletben karcolták le, soha ki sem próbálták.De ettõl mindegyik olyan?Nem hallottunk még olyanról, hogy bizonyos valakik ezen dolgok "takarítására" szakosodtak? Vagy a feltaláló nem-e pénzéhesen titkolja szabadalmát? "énmint fizikus beleolvastam rengeteg ingyenergia készüléket gyártó mérnök alapfizikai magyarázataiba, melyek elvileg alátámasztani kívánják a készüléke mûködési elvét, melyet mûködni sosem láttam, video felvétel sincsen róla" Csak egy aprócska kérdésem lenne, próbáltad-e valamelyiket (vagy többet) elemi szinten megépíteni.Vagyis az elméleti fizikát(esetleg általad javítva) gyakorlatba ültetni? Csak a vákuum létezik vagy esetleg van még mágnes is (mint számottevõ erõ) esetleg a víz mint használható energia.Apropó, mi is az az energia? És még sorolhatnánk. Na és ha ennyire szkeptikus vagy (a szeptikus oldalon sem értem õket) kedves fizikus válaszoló, akkor miért fektetsz ennyi energiát a cáfolatokba? Boldog karácsonyt. ( de tudjuk-e mikortól, kiktõl, miért, és mit ünnepeltetnek?) "Nem a magam igazát keresem, hanem az igazságban önmagam." - Aranyi László
Egyébként, a begektetett enrgiára utalva (nem jól mérik stb...) én azokat az elképzeléseket pártolom, ahol nincs semmi külsõ befektetett energia, hanem a rendszer megpróbálja a saját mûködtetéséhez szükséges energiát saját magából kinyerni. Más kérdés, hogy mûködik-e? Ha mûködik, akkor nincs vita a hatásfokról...
Nézzétek meg ennek weblapnak a baloldalán milyen pályázat nyert komoly summát?!...
Bocs rosszúl írtam, irányfüggetlen a vákuumenergia azaz anizotróp, ezért nem tudjuk kiszedni, mert homogén is
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az a baj a vákuumenergián alapuló ingyenergiával, hogy NINCSEN EGYETLEN MÛKÖDÕ KÉSZÜLÉK SEM ! Nincsen semmilyen elméleti gátja sem, hanem egyszerûen annak ellenére, hogy elvileg rengeteg mûködõ szabadalom van róluk, gyakorlatilag nem mûködik. Nincsen hitelesen egyetlen készülék sem felvétl sincs mûködés közben, amely hiteles, sem rekonstruálható szabadalmon nem létezik ! * Összefoglalom az érveket pro & kontra ; PRO, 1 - Az elméleti fizika termodinamika fõtételeibõl levezetett elsõ és másodfajú perpetuum mobile létét kizárja, azonban mint mindenben nem az elmélet a bizonyíték, mert bizonyítva nincsen ! Hanem valóságosan sem sikerült soha egyetlen laboratóriumban mûködõ perpetuum mobilét készíteni. Az elmélet nincsen bebizonyítva Az elmélet kibúvója ott van a vákuumban. Az elsõ fõtétel szerint zárt rendszer energiája állandó. Ez rendben van, viszont ha feltételezzük, hogy az alaptérbõl kinyerhetünk energiát, akkor a korábban zárt térként defíniált közegbõl kaphatnánk plusz energiát, ami nem szegi meg az energiamegmaradás elvét, csupán a tankönyvekben defíniált zárt tér fogalmát meg kell változtatni. A fizikában elvben ki lehetne nyerni a vákuumból energiát, bár ez elég nehéz. A vákuum energiájának ingadozása rövid idõintervallumban igen nagy értétket vesz fel, de összegezve zéró. A vákkumenergia jelenleg elfogadott sûrûsége 10 a 94-en g/cm3. Azért nem tudjuk kinyerni, mert maga az energia homogén és anizotróp, azaz nemcsak teljesen egyenletes, hanem irányfüggõ is, elvben ha meg tudnánk ezt a homogenitást vagy izotrópiát tõrni, akkor megjelenne valóságos formában azon térrészben ez az energia. A vákuumenergia készülékek elve azon alapszik, hogy elektromágneses trükkökkel ilyen inhomogenitást vagy anizotrópiát hoznak létre, elektromágnesekkel a tér egy kis részén és az univerzumunkban megjelenõ energiát kinyerjük. Elvben ezt a vákuumenergiát képes inhomogenizálni vagy anizotrópiát (azt, hogy ezek közül melyiket, ezt az elméleti részt az ezzel foglalkozó mérnökök sem értik) okozni benne egy nagy energiájú elektromégneses szerkezet, mely erõteljesen asszimetrikus teret kelt, ez az asszimetria vagy megtöri a vákkumenergia homogenitását vagy pedig nem :/ Elvben, ha egy kis térrészben megtõrné, ami nem lehetetlen képes lennénk kinyerni abban a pici részben igen nagy mennyiségû energiát. A probléma az, hogy ezt elméleti szinten nem tudjuk megcsinálni és gyakorlatban én még nem láttam mûködõ készüléket. Az a baj, hogy ha megpróbáljuk tetten érni a vákuumenergetikai készülékeket, nem találunk semmi valóságosat ! ** KONTRA, 2 - Akik ezzel foglalkoznak Széles Gábor vagy Egely György, azok nem értenek a fizikához és eddig bármilyen fizikai vitában alúl maradtak, továbbá olyan mérnöki baklövéseik vannak, amelyet egy elsõs egyetemista is átlátna. Pl Egely mondta a videojában, a szén-féle magfúziósban, melyben egy mikrosütõben állított elõ hidegfúziót szerinte, hogy a magnetront ki kell kapcsolnia fél óránként mert túlmelegszik, de ugyanakkor egy mérnöknek is tudja és egy laikusnak is eszébe jutna egy egyszerû hûtõrendszer közbeiktatása. A másik az, hogy Egely könyvei tele vannak alapvetõ fizikai tévedésekben, elszámolásokban. Gyakorlatilag akik ezzel foglalkoznak, azok nem értenek az elméleti fizikához a másik, hogy mérnöki dolgokban sem teljesen vannak otthon :( 3 - Az a baj, hogy vannak szabadalmak, de azokat nem lehet rekonstruálni mûködõ készülékek formájában. Miért nem????? Rengeteg szabadalom van ingyenenergia készülékrõl, de rekonstruálva nem mûködik egy sem ! Egely ezt a TV-ben azzal magyarázta, hogy a mérnök feltaláló direkt nem a mûködõ szabadalmat vetette papírra, hogy más ne építse meg vagy ne jöjjön rá az elméletre, amit õ sem tudott és ne építsen az õ készülék alapján másik más típusú, de az õ elvein mûködõ készüléket, ezért meg kell változtatni a leírt szabadalmakban szereplõ paramétereket. elvben ez Egelynek sikerült is. Ennek ellenére mégsem ingyenergiával fûti a házát és az ELMÛ a szolgáltatója neki is ! Vajon miért? :D Elvben rengeteg vákuumkicsatoló berendezést épített évtizedek alatt és 5 évenként mindíg mással reklámozza magát a mádiában. Miért? Ez mind azt mutatja, hogy közben minden készülékrõl kiderült, hogy NEM MÛKÖDIK ! Ezért keres állandóan másikat és ezért nem használja õ sem. 4 - Az a baj, hogy énmint fizikus beleolvastam rengeteg ingyenergia készüléket gyártó mérnök alapfizikai magyarázataiba, melyek elvileg alátámasztani kívánják a készüléke mûködési elvét, melyet mûködni sosem láttam, video felvétel sincsen róla, mely hiteles és mindegyikben komoly elméleti fizikai hibák vannak ! Most csak egy példát hozok fel, hogy a bonyolúlt elektrodinamikai Maxwell-egyenletes magyarázatokat kerüljem, rögtön itt van a grebennikov féle készülék [link]. Itt olvashatjátok, mit mondanak róla [link] idézet : "A rovarvilágban rengeteg olyan faj van, ami méretébõl, és aerodinamikai tulajdonságaiból adódóan NEM REPÜLHET, DE MÉGIS MEGTESZI… Mi ez? gravitációs effektus? Hmmm… Ebbe most nem akarok belemenni, de akit érdekel, olvassa el Viktor Grebenikov magyarra fordított cikkét, és lepõdjön meg nagyon " Ebben komoly hibák vannak ! Jó, hogy nem megy bele, hiszen az areodinamika lehetõvé teszi a bogarak repülését. Eredetileg ezt pillangókra mondták az ingyenergiakutatók, de ez sem igaz. ennek egy másik verziója, mely szerint a tyúknak nem adnak Ca-ot és mégis van a tojásból kikelt csírkének csontozata és van Ca a tojásban. Ezt a hidegfúzióval magyarázza, de ez sem igaz ! A tyúknak adnak olyan tápszert, tápanyagot melyben van Ca és csipegeti a földet a kavicsonat a földrõl, abban is van Ca Mondták azt is a vákuumenergia kutatók, hogy a hidegfúzió az algák vas termelése is, de az mára közismert, hogy az algák egy vasat tartalmazó vegyületet alakítanak át. stb A lényeg, hogy minden vákuumenergia kélszüléketgyártó alapvetõ tévedésben van a természettudományok terén, ez azt sugallja, hogy a készülékük sem mûködhet, hiszen a hibás alapokból nem lehet MÛKÖDÕ KÉSZÜLÉKET CSINÁLNI ! *** Konklúzió : Most az más kérdés, hogy a kormányok szintén nem engednék a vákuumenergia elterjedését. Részben azért, mert adó nemjönne be. Gondold el, ha ingyen fillérekbõl megépítheti mindenki minek fizessen érte adót az államnak ????? A vákuumenergiai készülékek lényege, hogy olcsón egy egyszerû recept alapján elõállítható a titok a paraméterek titkos konbinációjában van, ha már egy tekercset nem 90 fokba állítasz vagy nem 90 Hz-es egy paraméter akkor már egyáltalán nem fog mûködni. Másrészt a kormányokat az energiaszektor emberei pénzelik, õk adnak pénzt kampányokra stb és a pénz a pénzel lefekszik, õk nem engedik az vákuumenergia elterjedését, mert csõdbe mennének. A lényeg, hogy egyszerûen nem látni, nem találni olyan készüléket amely mûködne és több, mint 100%-ban kinyerne energiát. Véleményem szerint ezek a felfedezõk, akik készítettek ilyen készüléket, mind mûködött, csupán nem 100%-on felül, õk azt hitték a képzettségük alacsony volta miatt (nem degradálniakarok) hogy több energia jön ki, de nem számóltak alaposan utána. Késõbb valószínû Egely is mindre rájött, hogy bizony ezt vagy azt a befektetett energiát nem számólta hozzá Egyszerûen nincsen egyetlen felvétel sem vákuumenergia készülék mûködésérõl és habár van szabadalom róluk egyet sem lehet megépíteni. Szinte el sem hiszem, hogy mûködik valamelyik 100% hatásfok felett, ugyanis valahol elszámoltak ott is befektetett energiában valamit.
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Meg még érteni is kell hozzá" Persze, hogy nem érted. Pedig egyszerû. Nézd meg! Ezek a majmok mind azt játsszák, hogy emberek. Élnek a saját kis bezárt világukban. Közben elfeledkeztek mindenféle alapszabályokról, amit a szüleiktõl kellett volna hogy megtanuljanak. Mint az udvariasság, a másik ember tisztelete. Úgyhogy amikor az ember nyakig benne van a szarban, mint ahogy mi benne vagyunk, és naphosszat ezekkel a majmokkal kell kommunikálnod, akkor elõbb-utóbb észre veszel bizonyos dolgokat. Egy: az átlag majom soha nem segít rajtad, hacsak nem lát üzletet vagy pénzt a dologban. Kettõ: az átlag majom élete igen boldogtalan és tuti lehetsz benne, hogy mindent megtesz azért hogy lehúzzon a maga szintjére. Három: a majmok nem ismernek szabályokat, ezt fent verték beléjük. Úgyhogy nem szólal meg a fejükben semmilyen morális vagy etikai sziréna. Á nem, mikor átvágnak. Na, ezért életveszélyes a mi szakmánk. Mert ha nap, mint nap felkapod a vizet ezeken a dolgokon, akkor elõbb vagy utóbb megõrülsz vagy agyvérzést kapsz. Viszont, ha nem kapod fel, úgy döntesz, hogy nem érdekel, úgyse tudsz mit tenni ellene, akkor abban a pillanatban te is majommá változol. [link]
Érdekes, "idegen1" után szinte rögtön válasz jön.
Neked is szabad keresni: [link] Több ilyen is van. Persze változó sikerrel - de elõtted is nyitva áll.
Muammer Yildiz már legyártott és eladott sokat.Visszavásárlási garanciával. Köztudott, hogy újszülöttnek minden vicc új. A 2015-ös projekt nekik szól. Ez csak egy csalás a sok közül. Egyszerû a megoldás:Vegyél egyet(ha tudsz)és kiderül az igazság. Ha tényleg mûködik Tied a világ.Tudsz venni telket egy forintért, van áramod ingyen, mi kell még? Dolgozok reggeltõl-estig, de hó vége felé max tíz egyforintos patakparti telket tudnék venni.Ez most kicsit jobban fellelkesített mint az ingyenenergia. Hol árulják(Muammer Yildizek)az egyforintos patakparti telkeket?Ja és mekkora a terület?
A mágnesmotor csak egy álom, drótokkal is. Szép álom, én is sokáig hittem benne.Viszont arra jó hogy belegondoltál:Mi lenne ha mûködne? Ha végiggondolod akkor lehet rájössz így van jól.Semmi nem változna, az ember egyenlõre csak:ember.Állat szintjén él, és amíg ez nem változik nincs lehetõség a továbblépésre. Elõször fel kell nõni EMBERRÉ. Míg a pénz az úr itt REND nem lesz.
Árnyékolás, vagy söntülés nélkül semmi esély a mûködésre. Még azok használatával sem biztos a mûködés. Csak a megépítés adhat bizonyosságot. De azért elgondolkodtató, hogy miért olyan nehéz megakadályozni az egyensúly beálltát. Nagyon valószínû, hogy az erõvonalak saját magukba záródása miatt.
Boldog Új Évet mindenkinek!
Akkor Enzo mindkét motorja kamuk volt?... Amit írtál az arányokról, akkor lenne egyértelmû, ha a mágneseknek nem páros számú pólusa lenne. Mi a véleményetek arról, hogy a mágnes a vonzási erejét rugalmas ütközéssel tudja legjobban leadni? Nem arra gondolok, hogy a vas neki ütközik a mágnesnek, (ez késõbbi téma lehetne)mert akkor az energia nagyon nagy része elvész (leginkább hõ és hang energia formájában. Pusztán az elv a kérdés: A mozgási energia legnagyobb mértékben ütközéssel érvényesülhet.
Torian 3 és Perendev ugyanazon alapelv szerint müködöképes szerintem. 3 tárcsa 1/3 periódus eltolva. Metszésarány (nem aranymetszés). Muammer Yildiz motorja is hasonló elvet használhat csak más a szerkezeti felépitése mint a 3 tárcsásoké.
Karvak! A két múködõ motort megfejtetted már?...
Az ember elöbb nyúlt szerszámokhoz és látott neki munkának még mielött tisztázta volna a müködtetthetöség alapelvét. Egyik tipikus hiba: "van anyagom, szerszámom, tudásom a gyártáshoz, de átugrom a meghajtási alapelv müködöképességét." Na ilyenkor pocsékolódik el a péz és az idö.
El keserítõ, hogy ennyi nergiát belefektet valaki a motor megépítésébe, de meg sem próbál valami aszimmetriát belevinni a dologba. Így alapból halálra van ítéve a motor mûködése: https://www.youtube.com/watch?v=3dqsmoSolWk
Aki k-forum-os volt, ezt biztosan ismeri: https://www.youtube.com/watch?v=hyzJbB-OdpU Karvak, rájöttél már, hogy miért forgott és órák múlva miért állt meg?
Egyébként, hogyne lenne! Lásd Curie kerék.
Pontosítom, egyszer a forgó rész vasát vonzza, máskor pedig a söntöt. (amíg a söntöt vonzza, addig a forgórész távolodhat)
"Ha egyszer vonzza a mágnes a vasat egyszer meg nem" Csakhogy ilyen nincs.
Ha egyszer vonzza a mágnes a vasat egyszer meg nem, akkor csakis annyi a kérdés, hogy a két állapot közötti átmenethez megtermelheti-e a mágneshez közeledõ vas az elegendõ energiát?...
A relativitáselmélettel szemben valami hihetetlen negatív elõítélet volt. Mégis sokan kipróbálták - és nézd csak: be is jött. El is fogadták. A "mágnesmotor" (nem tudni, miért hívják így, mert amúgy minden villanymotor mágneses elven mûködik) abban különbözik ettõl, hogy nem mûködik. Ezért nem fogadják el.
Karvak! Ugye, ezeket nem gondoltad komolyan?!
Elkészited magad mondjuk ezt: https://www.youtube.com/watch?v=WHDFxm7ZU4Q Csalódsz egy jó nagyot és megszületik benned a negativ elöitélet azzal akapcsolatban, hogy készithetö e mondjuk müködö mágnesmotor.
Mikor a farok csóválja a kutyát: https://www.youtube.com/watch?v=-A2xBqQi0y8 Mire jók ezek az ingyenenergiát lejárató filmek?
Megnyugtatlak: az övé sem fog mûködni. Az ilyen helyeken részvényt lehet venni, de motort nem. Akinek ez sem gyanús...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!