Találatok a következő kifejezésre: Vajon egy családban (11 db)

Vajon egy babának kell "beilleszkednie" a családba, vagy a családnak kell őhozzá alkalmazkodnia?

Legjobb válasz: Mindenképpen nektek kell eleinte alkalmazkodni hozzá..amúgy egyáltalán arra gondolsz, hogy megszülsz és a baba alkalmazkodjon vagy mi???Nem értem mire gondolsz..

Mindenképpen nektek kell eleinte alkalmazkodni hozzá..amúgy egyáltalán arra gondolsz, hogy megszülsz és a baba alkalmazkodjon vagy mi???Nem értem mire gondolsz..
Ja és az alkalmazkodásban nem olyan piti dolgokra gondoltam mint hajvágás, hanem a család életére. Alapjaiban nem változzon meg a csalát élete, mentalitása a gyerek miatt mert az senkinek sem jó.
Egyértelmûen a gyereknek kell a családhoz alkalmazkodni mert ez a természetes. A családban többen vannak és régebb óta mint a gyerek. A gyerek sosem hiheti azt hogy körülötte forog a világ, mert így lesz természetes a fejõdése. Persze ma már ezt senki nem tartja be, mert az új divatos nevelés hogy áldozzuk fel magunkat és minden áron csak a gyereknek legyen jó, aztán jön a csodálkozás hogy jé mindjárt elájulok, beteg vagyok, kövér vagyok, férjem elhagyott, az egész világ szemét mert nem fogadják el hogy már csak a gyerek létezik... Sokkal jobban érzik magukat akik belátják hogy ez nem így mûködik. És most pontozzatok le hogy milyen kõszívû vagyok. :)
Szerintem helyes, ha nem adják fel a szülõk a teljes elõzõ életüket, és nem egy 24 órás kiszolgálógéppé válnak a kis trónörökös körül. Igen is, a gyerek érdeke az is, hogy teljes értékû szülei legyenek, hogy tudjanak feltöltõdni is. Egy gyerek vállalásával fel kell készülni a változásokra, de nem kell mindenrõl lemondani. A pletyizés meg azért is jó, mert a gyerek hamar megtanulja, hogy egy közösségbe született és apán meg anyán (meg az esetleges testvéren, aki egy betolakodó vetélytárs a szülõi szeretetért) kívül még mások is vannak a világon.
Igen, probaltam pletyizni. A fiam most 17 honapos. Az elso 3-4 honapban siman ment. Ha ehes vagy szomjas volt megszoptattam, ha kellett, kicsereltem a pelust. Ha nem aludt, jol elnezelodott, ha nyugos volt kivettem a babakocsibol.Mindezt pletykalas kozben. Nem azt mondom, hogy napi rutin volt, de hetente egyszer siman belefert. Azert, mert szulo lesz valaki, nem kell eltemetni magat, csak atszervezni az eletet ugy, hogy az a gyermeknek is jo legyen. Most mar nehezebb a pletykalas, mert nagyjabol azt csak futva tudom megtenni. :o)
is-is.elõször mindenképpen a család alkalmazkodik, de ahogy nõ a baba, egyértelmû is lesz, hogy beleszokik a család ritmusába.ezért van az, hogy a focirajongó apa fia is szeretni de legalábbis ismerni fogja a focit
El kell látni, mivel õ még nem tudja magát, és ezzel már alkalmazkodtál is az igényeihez. Õ is alkalmazkodik hozzád, mivel a család meglátogatja, addig ébren kell lennie vagy elmentek a tengerpartra, és ha akar, ha nem veletek tart. Ha van kutyád megtanulja milyen a közelsége egy állatnak, és alkalmazkodik hozzá. Szerintem belenõ a házaspár napi rutinjába és hasonul.
Mivel a baba mondjuk 2-3 óránta eszik ezért ennyi idõn belül haza kell érni hozz bármit is csinálsz mert enni kell. Ha cumis akkor könyebb a dolog.
Hosszabb távon is-is. Amíg nagyon pici, akkor a babához kell alkalmazkodni. Pár hónap után kikell alakítani a baba napirendjét. Ekkor lehet a szülõknek is visszahozni valamit a régi szokásaikból. Ha egészséges, és nincs elkényeztetve, akkor 2-3 hónaposan már rá lehet bízni apoára, vagy a mamára, amig az anyuka a kozmetikushoz megy. De a gyerek elõtt életet majd csak 14-15 év múlva folytathatják.
Elsõ vagyok..minden meg fog változni, semmi nem lesz olyan mint azelõtt..eleinte nem, hogy fodrászhoz, kozmetikushoz nem jutottam el..de örültem , hogy alhatok amikor a kicsi is aludt..elmaradtak a haverok, barátok..mindent meg kell szervezni, akár egy bevásárlást is idõhöz kell kötni mert etetésre otthon kell lenni, állandó aggódás, hogy most miért sír..stb..nagy felelõsség és sok lemondással jár..elsõ pár hónap kb ennyi..aztán be lehet illeszteni már több mindent is pár hónap múlva a napirendbe...babával bevásárlás ..séták..közben új ismik szerzése:) én megfogtam és beraktam a babakocsiba és irány a fodrász..ekkor pár hónapos volt már..próbáltam magam kicsit összevakarni..de a fodrászt idegesítette, hogy sír a baba, nem fogadott jó szívvel, sebaj kerestem mást..Mindent meg lehet oldani..de amíg pici csak ti tudtok alkalmazkodni hozzá..és nem õ hozzátok..
Ég óvja az ilyen babát a betegségtõl! Ha hosszabb ideig kellene ápolni, ki látná el? Gyereket nevelni 24 órás szolgálat. Az jó, ha van segítség a rokonok részérõl, de a szülõt aligha pótolhatja nehéz helyzetekben bárki...
A kérdező hozzászólása: pletyizni pici babával?:) Próbáltad már?;)
Pletyizni, vasarolgatni egy pici babaval is lehet. Viszont ahogy no, ugy lesz nehezkesebb a dolog. De szerintem termeszetes anyai oszton, hogy a pletykazas, a vasarolgatas varhat, es a gyermekem erdekeit helyezem elonybe.
Persze, a gyerek majd hallgatja a rádiót a kocsiban, amíg anyunak kiszedik a szemöldökét és aztán ceruzával visszarajzolják... Aki nem képes változtatni az életén és feladni dolgokat, az ne vállaljon babát. Egy újszülött alkalmazkodjon? Egy kisbaba életét nem lehet a megszokott, kialakított napirendbe beleszuszakolni.
A kérdező hozzászólása: vagy ha nem nagyon extrém példát hozok, anyu szeret vásárolgatni, barátnõkkel pletyizni, apu meg barátokkal lógni néha. Akkor ez már keserves lemondás a részükrõl, hogy nem lehet?
A gyerek az elsõ, az önös érdekek várhatnak. A fent említett dolgok úgysem tarthatók fenn, egy baba teljes embert kíván apától és anyától is. Ha pedig valaki erre nem képes, az ne vállaljon gyereket.
A kérdező hozzászólása: Igen...pl. van egy kis családnak egy napi ritmusa. Akkor a babát kell abba "belehelyezni"? pl. anyuci megy 3 naponta kozmetikushoz, 2 hetente fodrászhoz, manikûröshöz, apuci 4 naponta jár mittudomén darts-ozni. És ezt nem "adják fel" a piciért. Vagy ez a helyes?
Babás újságokban sokszor olvasni errõl. :) AZ egyértelmû, hogy ha megszületik egy pici baba és õ még hihetetlenül kiszolgáltott az ember nem teheti meg, hogy csak úgy elszalad pl mûkörmös, mert "jaj már 2 hete nem voltam!" Amíg nagyon pici figyelni kell a babára és ki kell elégíteni az igényeit, mondhatjuk úgy is, hogy a szülõ alkalmazkodik, de szerintem ez nem jó kifejezés. Azt viszont szokták íni, hogy a babának be kell illeszkednie. Ez nem azt jelenti, hogy babóca tudomásul veszi, hogy teszem azt 5 naposan már bébiszitter vigyáz rá, mert anyuci szõke és nem nõhet le a haja csak azért, mert gyereke lett. Ez alatt arra kell gondolni, hogy minden családnak van ritmusa, szokásai. Vannak, akiknél mindig nagy a jövés-menés, ezt a baba kell, hogy megszokja. Nyilván ha alszik a felnõttek nem zajonganak, de nem kell évekre lemondani a társaságról. Vagy ha a szülõk állandóan mennek valahova, akkor nem az van, hogy onnantól, hogy gyerekük lesz egész nap otthon ülnek, hanem a babóca is megy velük és megszokja, hohy autóznak. Persze közben végig szem elõtt tartják a gyerek szükségleteit. Nem tudom érthetõ-e, amit írtam? Röviden talán úgy foglalhatnám össze, hogy a gyerekeknek meg kell szokniuk, hogy a szüleiknek van egy életstílusuk, habitusuk, de természetesen közben a szülõk is elfogadják, hogy a gyereküket el kell látni, érzelmi és fizikai szükségleteit ki kell elégíteni. A lényeg, hogy a szülõ se érezze magát rabszolgának és a gyerek se érezze magát elhanyagoltnak. Mint mindenben itt is a középút helyes.

Egy szimpla bankszámlaszám vajon elég ahhoz egy csalónak/hackernek hogy feltörje a pin kódomat és levegye az összes pénzt a kártyámról?

Ilyenr?l még nem hallottam,de gondoltam rákérdezek a biztonság kedvéért.

Legjobb válasz: ha van ilyen profi hacker akkor biztos nem a te "kis" pénzedre fog hajtani...

ha van ilyen profi hacker akkor biztos nem a te "kis" pénzedre fog hajtani...
Engem is erdekel, hogy vajon miert veszelyes megmondani emailes "lottonyerteskent" a bankszamlaszamot, amire kuldhetik......
Nincs ilyen veszély.
Egy számlaszám önmagában semmit nem ér. Nagyon sok cégnek és alapítványnak helybõl kinn van a neten a számlaszáma.
A céges számlaszámok valóban publikusak, mégsem lehet velük semmit kezdeni. Akinek olyan szintû tudása van esetleg, hogy bejuthat bank rendszerbe, és onnan adatot szerezhet meg, annak nem kell ehhez számlaszám. Az már más kérdés, hogy ha történik is néha ilyen (márpedig történik, ha az ember olvasgat napi híreket) az nem úgy néz ki, hogy "leszívják a számláról a pénzt", hanem jellemzõen nagy adatbázisokat szereznek meg ügyfél/kártya adatokkal, amit aztán értékesítenek a feketepiacon. A "leszívják a pénzt" esetekben nem ilyen szintû szakemberek ténykednek, és jellemzõen annyi a szitu, hogy kicsalják/megszerzik/ellopják az emberke banki kódjait/kártyaadatait. De még ennyire sem kell extra dolgot elképzelni, munkám során sokszor találkozom olyannal hogy a jóember megadja a kártyaadatokat x+1-edik weboldalon, persz angoltudás nuku, ha van sem olvas el semmit, persze az apróbetûben ott van, hogy havidíjas, aztán jön a "leszívták a pénzemet" bocs a kisregényért.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítséget számomra hasznos volt fõleg az ötödik kommentelõ válasza :)

Vajon egy átlagos családban felnőtt gyerek miért lesz nagyképű amikor felnő?

Tudtunk venni egy társasházi lakást hitelre.Az ismer?sömék akik albérleti panellakásban laknak fellengz?sen közölte,hogy ? inkább a híd alá menne minthogy társasházi lakást vegyen.Mi örülünk,hogy találtunk egy normális lakást mért kell egy olyan embernek leócsárolni minket akinek eddig csak a pucér feneke van.

Legjobb válasz: Irigysegbol mondja,ra se kell hederiteni ,az ilyenekkel altalaba megszunik a kapcsolat,baris ez az en tapasztalatom. En nem szeretek se dicsekedni ,se panaszkodni soha senkinek ,ugy gondolom amink van azert mi a ket kezunkel dolgoztunk meg erte ,es senkinek semmi koze hozza. Van nekem is egy kozeli onokatesteverem,hat vele csak ugy tudunk szoterteni ,ha panaszkodunk mert ok ezt szoktak mindig ,es ha lassa hogy neked is vannak gondjaid akkor mar o jolerzi magat! En csak sajnalni tudom az ilyen embereket. Sok sok boldogsagot kivanok nektek az uj lakasba!!!!:)

Irigysegbol mondja, ra se kell hederiteni , az ilyenekkel altalaba megszunik a kapcsolat, baris ez az en tapasztalatom. En nem szeretek se dicsekedni , se panaszkodni soha senkinek , ugy gondolom amink van azert mi a ket kezunkel dolgoztunk meg erte , es senkinek semmi koze hozza. Van nekem is egy kozeli onokatesteverem, hat vele csak ugy tudunk szoterteni , ha panaszkodunk mert ok ezt szoktak mindig , es ha lassa hogy neked is vannak gondjaid akkor mar o jolerzi magat! En csak sajnalni tudom az ilyen embereket. Sok sok boldogsagot kivanok nektek az uj lakasba!!!!:)
Egyértelmû, hogy eszi a penész. Mert panelben jobb, mi? Sz*rd le!
Ahogy írták már irigység. ez egy igen jól bevált magyar mentalítás, és nem kell meglepödni rajta, nem csak ök, mi magyarok nehezen tudunk örülni mások sikereinek, szinte el sem hisszük hogy másnak jobban mehet mint nekünk, és nagyon szeretjük kibeszélni mások bajait. én szüleim vállakozoóak egy faluban és mindenki azt gondolja milyen jól megy nekekik (éjjel nappali munkával ketten megélnek belöle, nincs merci se bmw)irigykednek is rendesen, pedig sokszor éjszakákat átdolgozva, ünnepeken át, keresik a pénzt, és nem beszélve az állandó stresszröl ami egy vállalkozással jár.

Meddig fertőz vajon a tüszős mandulagyulladás? Szilveszterkor barátokhoz megyünk, lesz ott egy család, az anyuka hétvégén magas lázzal feküdt, még hétfőn is volt láza és nagyon durva mandulagyulladása van, saját bevalása szerint, de jönnek pénteken.

Én nem is annyira a 2.5 éves lányom miatt aggódom, hanem magunk miatt,6+3 hetes vagyok, volt már egy spontán vetélésem, idén pedig egy missedem.

Legjobb válasz: Lehet, hogy kicsit hülyén fogsz kinézni!De, ha barátokhoz mentek, szerintem vegyél maszkot és az újévi puszi maradjon el!Vagy nem akarjátok még elmondani, hogy babát vársz?Mert, ha nem,akkor szerintem inkább maradj otthon!!!Én is ezt teszem, idén apával szilveszterezünk itthon!

Lehet, hogy kicsit hülyén fogsz kinézni!De, ha barátokhoz mentek, szerintem vegyél maszkot és az újévi puszi maradjon el!Vagy nem akarjátok még elmondani, hogy babát vársz?Mert, ha nem, akkor szerintem inkább maradj otthon!!!Én is ezt teszem, idén apával szilveszterezünk itthon!
Én nem mennék el, a helyedben minimálisra szorítanám most az érintkezést másokkal, csak azt vállald be, amit muszáj! Most én is félek amúgy, mert tegnap reggel teszteltem pozitívakat, van már 3 db, és majdnem 3 év után... Kb. 5 napja késik, és a férjem most szedett össze egy jó kis calici vírust. Ápolom, de elég könnyen megkapható, és neki is 38, 8°C volt tegnap a láza. Rettegek a láztól, de hátha nem kapom el. Szóval a te helyedben maradnék otthon, már csak a 2, 5 éves kislányod miatt is. Olyan sok nyavalya van ilyenkor, próbáld megelõzni a bajt.
Én tuti hogy nem mennék el! Szerintem Te se tedd. Nem éri meg hogy ekkora kockázatot vállalj, fõleg ha már volt emiatt egy vetélésed!!

A nazarénusok gyermek vállalási gyermek nevelési szokásai érdekelnének. Úgy tudom náluk nincs családtervezés . Sokgyermeket nevelnek egy családan, 6-8vagy még több is . Gyermekeik mégis nagyon jólneveltek. Vajon hogy csinálják?

Legjobb válasz: Mit értesz a családtervezés hiányán? Ha arra gondolsz, hogy sem abortusz sem fogamzásgátlás nincs akkor igazad van. A családtervezés hiánya nem jelenti a nevelés hiányát. Attól,hogy sok gyermeket vállalnak lehetnek jóravaló és jol nevelt emberek. Csupán a szülõpkön múlik, nem feltélen a hiten.

Mit értesz a családtervezés hiányán? Ha arra gondolsz, hogy sem abortusz sem fogamzásgátlás nincs akkor igazad van. A családtervezés hiánya nem jelenti a nevelés hiányát. Attól, hogy sok gyermeket vállalnak lehetnek jóravaló és jol nevelt emberek. Csupán a szülõpkön múlik, nem feltélen a hiten.
A kérdező hozzászólása: 14:05_nek üzenem:a családtervezés szó jelentése elõre eltervezem hány gyermeket szeretnék hány év korkülönbséggel stb.Pont arra kérdeztem rá miért ilyen jól neveltek a gyermekeik!
Szerintem ez nem feltétlenül csak a nazarénusok között van így, bár nem sokat tudok róluk. Katolikus családot is ismerek, ahol 10 gyerek van, szintén derék embereket igyekszenek nevelni belõlük. Szerintem a titok abban van, hogy ezek a családok elhiszik, hogy a gyerek (új élet), Istentõl kapott ajándék, áldás, és hogy Isten gondoskodik róluk (erõt és lehetõségeket adva). Vagyis nem a maguk erejét tartják fontosnak, hanem Isten áldásait. Egy ilyen család vezetõi semmiképp sem lehetnek önzõk a maguk életét tekintve (önmegvalósítás, szabadidõ, stb), hanem életüket a szolgálatnak szentelik, aminek Isten és egymás iránti szeretetük a motivációja. Egy ilyen légkörben a gyerekek is ezt viszik tovább, megtanulnak egymásért felelõsséget vállalni, szüleiket segíteni, stb. Ez nem nagyon ad teret az önzés kialakulásának. Ezen kívül õk is tudják, hogy önmagukban értékek, és szükség van rájuk, ami szerintem a legfontosabb tényezõ.
Az, hogy nem védekeznek és a között, hogy jól neveltek a gyerekek, nincs összefüggés. Ahol pedig nagy a tömeg, ott szinte kivétel nélkül az adott helyben való illemet jól elsajátítják, mert nincs hely a kibontakozásra, az egyén szabadságára.
Nekem volt egy nazarénus osztálytársam. Kedves, aranyos, szerény lány volt, de én nem tartottam helyesnek, hogy otthon még tv-jük sem volt, illetve, hogy a szalagavató táncban nem vett részt, mert Isten azt neki nem engedi (vagy valami ilyesmi). Nem igazán tudtam meghatározni, hogy valóban neki is ez a meggyõzõdése, és így boldog - mert akkor ámen - vagy csak ilyen erõs hatással van rá a nevelés. Szerintem -személyes vélemény- nem jó, ha ennyire meghatározottan nevelnek egy gyereket.

Vajon elég havonta 70. 000. - ft egy háromtagú családnak, ebből az egyik egy ovodás? Ennyi maradna a számlák kifizetése után, minden másra.

Legjobb válasz: Ha minden ki van fizetve akkor szerintem igen, mivel a rezsi viszi el a legtöbb pénzt.

Ha minden ki van fizetve akkor szerintem igen, mivel a rezsi viszi el a legtöbb pénzt.
Ha minden ki van fizetve, akkor elégnek kellene lennie, de, ha nem tudják beosztani, az isten pénze sem lehet az. Jó, persze nem jut luxusra, vagy a gyereknek márkás ruhákra, de óvodásnak felesleges is, úgyis hamar kinövi.
Ja, hogy a számlák után? Akkor elég! Kérdés, mit értünk számlák alatt.
Elég, mi sokkal kevesebbõl jövünk ki.
Szerintem bõven. Én legalábbis baromi elégedett lennék, ha ennyi maradna a számlák kifizetése után.
Vígan ki lehet ebbõl jönni ha minden be van fizetve.
Nem igazán. Hiszen orvosságra is költeni kell néha. Ruházkodni is kell. Nagymamákhoz elutazni. Szórakozni. És még mennyi minden van! A váratlan kiadások, mint kocsijavítás és egyéb kapcsolódó dolgok...
Én egyedül lakom, ennivaló és tisztálkodószerek havonta 30-35E Ft nekem. Hosszú távon nyilván kevés, mert nem tudjátok felújítani a ruhatáratokat, gépeket, berendezést, lakást. Az óvodai díj és étkezés is benne van a kifizetett számlákban? BKV-bérlet is? A rezsin kéne spórolni, azon sokat lehet.
Ugyan már ne viccelj, ha leveszed a benzinpénzt, akkor is napi kb. 2000 forint marad! Ha ennyibõl nem tudsz kijönni akkor valamit nagyon elrontasz!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, ezt hogy sikerül, de ügyes lehetsz. A tüzelõ már önmagában is nagyon sok pénz
nálunk az öttagú családban marad jóval kevesebb, mint hetvenezer a számlák kifizetése után. Elég ennyi pénz, nektek bõven elég lesz, ne aggódj. Mi sem nyomorgunk, bár nem vagyunk gazdagok sem!
mi ketten számlákkal együtt kijövünk kb 120-ból. (azért kb, mert nem tudom pontosan, mennyi a barátom ösztöndíja)
Megélni talán meg lehet belõle, de korántsem elég 3 fõre. Egyedül költök ennyit havonta. :-/
Ha fõvárosban laksz, akkor a tisztálkodó és tisztítószereket vedd meg féláron az ázsiacenterben!(vagy más kínai árudában)! Mindig nézd a boltokat, hogy mi hol mennyibe kerül. Sz*r teszkószalámit azért ne egyetek.Inkább mirelit zöldséget, gyümölcsöt...Felvágott helyett a májkrém is finom és nem is sz/minõség legalább.... Próbáld eltervezni, hogy miket fogsz fõzni, hány adagot, mi kell hozzá és kb mennyibe kerülnek az alapanyagok! A neten olvasgass cikkeket, hogy hogy lehet a rezsin spórolni!
Nálunk kb. 50 marad, ha minden be van fizetve. Oké, luxuskiadások nincsenek, de beosztással ennyibõl is kijövünk. Ha ennyibõl nem lehetne megélni, akkor mi valószínûleg már nem is élnénk, nem? Persze ha egy olyan család lennénk, ahol pl. elvárás, hogy minden nap hús legyen az asztalon, akkor nem lenne elég ennyi, de szerencsére egyikünk sem ehhez van szokva, nálunk egy átlagos hétköznapon teljesen normális ebédnek számít egy krumplifõzelék vagy egy zöldséges rakott tészta.
alig több mint fele ennyibõl vagyunk hárma. szûkösen. ki lehet jönni. ha havi 70 maradna, még lehet félre is tudnék tenni, bár valószínû, elõször inkább az életszínvonalunkat emelném belõle :-((( ekkora zuhanásra ugyanis nem voltunk felkésülve. de elevickélünk. mert muszáj
Nekünk kb 100e marad, de abból még lejön 25-30e benzin, tehát ott vagyunk, mint ti. Van egy lányom akit még pelenkázni kell (igaz bölcsödei díj nincs, mert itthon vagyunk), mindig van valami váratlan kiadás, így hónap végén már igencsak meg kell nézni mit veszünk. Sajnos egy fillért sem tudunk félretenni, viszont azért nem is eszünk szar kaját és mindig jut egy kis játékra. Hús minden ebédben van (bár hónap végén inkább csak virsli és társai). Ki lehet jönni 70bõl, de hosszútávon nem élet sajnos. :(
Nem tudom, hárman még nem voltunk. Azt tudom, hogy ketten vagyunk, és a számlák és a hitel befizetése után kb. harmincezer jut kettõnkre havonta és ebbõl így télen még a tüzelõt is ki kell okoskodni. Valahogy mindig kigazdálkodjuk, de nem könnyû.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tartalmas választ:) Elõször k-val írtam, de a helyesírás-ellenõrzõ kijavított...
írni* ;)
A kérdező hozzászólása: Minden közüzemi, és a telefonok, internet tartoznak bele, ill. az autobiztosítás. Az üzemanyag mondjuk nincs benne, az kb 7000 havonta. Hosszú távon hogy lehet ennyibõl kijönni, úgy, hogy ne csak hulladékot együnk? A tisztíto és tisztálkodoszereket még nem is számoltam:(
7000Ft-ért nem érdemes autót fenntartani. Túl keveset tankoltok ahhoz hogy megérje az egyéb költségek miatt. Én biztos eladnám inkább.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, de a kisgyerek miatt, meg a bevásárlások során nagyon jol jön. Tény, hogy a fenntartása sajnos nem kevés.
Éhen nem haltok, de élni sem éltek ennyibõl. Váratlan kiadások bizti nagyon nehézzé teszik.
Nálunk, miután mindent kifizettünk, 20ezer marad... Szóval simán meg lehet élni 70bõl.
A kérdező hozzászólása: 21.50, abszolút igazad van. Sajnos a közelünkben nincs egy nyamvadt bolt sem, csak tömegközlekedéssel tudok elmenni akár egy CBA-ba is, de ott meg az útiköltséggel kb. ugyanott vagyok. Meg kellene tanulni biziglizni:)
Ajjaj, hát hol laksz?:)
"Meg kellene tanulni biziglizni:) " Igen, meg írni is! Ugyanis az biciKli ;)
Meg lehet csak elég szar az élet színvonalon

Van egy 5, 5 éves welsh corgi kutyusunk, és szeretnénk bővíteni a 'családot' most, hogy összeköltöztünk a párommal . Egy bullterriert szeretnénk venni, vajon elfogadja majd a kutyusunk?

Elég féltékeny típus, de jól kijön más kutyákkal.

Legjobb válasz: Szia! Ez attól is függ, hogy a corgid szuka v.kan? De ha mindkét kutya ivartalanítva van akkor nem lesz gond szerintem. Elõször biztos féltékeny lesz a nagy, mivel eddig egyke kutya volt és nem kellett osztozkodnia a szereteten, így biztos kell egy kis idõ hogy megszokja. De szerintem nem lesz gond. Én is majd bullterriert akarok venni a boxerem mellé, nagyszerû kutya az biztos.

Szia! Ez attól is függ, hogy a corgid szuka v.kan? De ha mindkét kutya ivartalanítva van akkor nem lesz gond szerintem. Elõször biztos féltékeny lesz a nagy, mivel eddig egyke kutya volt és nem kellett osztozkodnia a szereteten, így biztos kell egy kis idõ hogy megszokja. De szerintem nem lesz gond. Én is majd bullterriert akarok venni a boxerem mellé, nagyszerû kutya az biztos.
Mielõtt megveszed a bullit a tenyésztõtõl, vidd el a tiedet, hadd ismerkedjenek össze, így látjátok a tietek reakcióit. Ha igazi tenyésztõ, ezt biztosan értékelni és támogatni is fogja. Olyan apróságokkal tudjátok elõsegíteni a jól induló kapcsolatot, hogy: amikor elõször hazaviszitek, a két kutya együtt menjen be a lakásba, mert ha a corgi otthon van, úgy viszitek be az új jövevényt, akkor az "illetéktelen behatolás" a territóriumába lehetõleg ne kapjon több figyelmet a kicsi, mint a corgi. Érezze, hogy õ is ugyanolyan fontos a családban, mint azelõtt, nincs veszélyeztetve a helye, rangja. Ha alapvetõen barátságos másokkal, szerintem rövid idõn belül nem lesz probléma. Csak nagyon figyeljetek oda, hogy tenyésztõtõl, ne szaporítótól szerezzetek kutyát, mégha oly vonzóak is az olcsó expresszes hirdetések. És ha ellenkezõ nemûek, ivartalanítás, mielõtt baj történne! (Te jó ég, corgi-bullterrier keverék... :D:D)
A kérdező hozzászólása: A corgi ívartalanítva a van (kan), de a kicsit nem szeretnénk ivartalanítatni (szukát szeretnénk, és késõbb lehet, hogy megpróbálkoznánk a tenyésztéssel).
hát akkor minõségi kennelbõl, tenyésztõtõl vegytek kutyát..

Egy mindenható istennek vajon miért kellett más feleségét le nyúlnia, ha a keresztény egyházban annyira fontos a család egysége, miért kellett szegény Ács Józsefet meg aláznia, miért nem egy független zsidó leányt szált meg a Szentlélek?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Ismerem a tolerancia szót és értelmét.Te ezzel a szóval kiváltottad a tisztelet,becsület szavakat. Tisztelem a vallásos embert mert tud hinni valamiben,amire én képtelen vagyok. Becsülöm mert ki tud tartani választott vallása mellett. Szó csata?Nem hiszem,hogy szó csatáztam volna.Vagy mégis?Nem volt szándékos.De most kesztyût húzok én is. Tudod,aki 2-3 szóból mondja el amit egybõl is el lehetne mondani,az egyéb más hasonló gaztettekre is hajlamos. Kioktatni meg végképp nem állt szándékomban,nem is hiszem,hogy ebbe a hibába estem volna. Bele gondolva mélyebben,a tolerancia is elfogadható de mégsem teljesen mert csak felszínes elfogadást takar.A kiscserkészek hangoztatják a tisztelet,becsület szót,ez természetes,de mi felnõttek már nem mondhatjuk ki? Remélem eme levelem nem veszed zokon. Kívánok további jó szemezgetést az oldalon! XD

Kedves Kérdezõ! Ismerem a tolerancia szót és értelmét.Te ezzel a szóval kiváltottad a tisztelet, becsület szavakat. Tisztelem a vallásos embert mert tud hinni valamiben, amire én képtelen vagyok. Becsülöm mert ki tud tartani választott vallása mellett. Szó csata?Nem hiszem, hogy szó csatáztam volna.Vagy mégis?Nem volt szándékos.De most kesztyût húzok én is. Tudod, aki 2-3 szóból mondja el amit egybõl is el lehetne mondani, az egyéb más hasonló gaztettekre is hajlamos. Kioktatni meg végképp nem állt szándékomban, nem is hiszem, hogy ebbe a hibába estem volna. Bele gondolva mélyebben, a tolerancia is elfogadható de mégsem teljesen mert csak felszínes elfogadást takar.A kiscserkészek hangoztatják a tisztelet, becsület szót, ez természetes, de mi felnõttek már nem mondhatjuk ki? Remélem eme levelem nem veszed zokon. Kívánok további jó szemezgetést az oldalon! XD
Ez milyen vicces, hogy még egy 88%-osnak is jól esik néha trollkodni egyet. xD
Szûz Mária születése óta ki volt választva. Én is kérdezek: miért nem figyeltél általános iskolában a nyelvtanórákon?
Kedves 7-es.Megjegyzésed nem vettem rossz néven.Én ateista vagyok.Ugyanakkor tisztelem és becsülöm mindenki vallását ameddig engem nem akarnak megtéríteni.Egy kicsit tényleg trollkodtam, de tudod, már elnézést a tegezésért, a kivétel erõsíti a szabályt és jól esik néha.Ígérem, sûrûn nem teszem.:) Bocs ha valakit megbotránkoztattam.
Mert Isten egy férfi volt -.- ? Meg Szûz Mária nem alázta meg Ács Józsefet..omg
Isten egy bigámista, ott van neki az a rengeteg apáca mint menyasszonya.Utánpotlás garantált. :)
A kérdező hozzászólása: Nos , ha kiváltottam, hát meg is tartom ! Viszont erre azt mondom Vice versa ! EMBER !
Mondjuk lövetem nincs, miért egy kisbaba-megváltót kellett összehoznia, aki így problémákat halmozott. Egy mindenhatótól több is telhetett volna.
A kérdező hozzászólása: "Ugyanakkor tisztelem és becsülöm mindenki vallását " Ez nagyon szép dolog, a trollok is hálásak érte + én is ! -Tisztelet. -Becsület. Ezek pedig nagyon nagy szavak . Pici cserkészek szokták kiabálni , a felnõttek pedig , már a rendesebbje ezek szerint él ! Azért köszönöm a ki oktatást majd megpróbálom be építeni a neocortexembe ! Amit pedig én írtam a kivételrõl és a szabályról , azt csak jó tanácsnak szántam a késõbbi tévedéseid meg elõzése érdekében . Viszont , ha már szó ismeretségi verseny játszunk akkor én is mutatok egyet: Tolerancia!
"Ugyanakkor tisztelem és becsülöm mindenki vallását " Szerintem elõször tanuld meg, hogy mit jelentenek az alábbi kifejezések: -Tisztelet -Becsület Üdv ^^
A kérdező hozzászólása: Kedves 8-as ! A kivétel soha nem erõsíti a szabályt ez alap tévedés. Gondolj utána !
A kérdező hozzászólása: Na most már sokkal kevesebbet tudok mint a kérdés írásakor! Köszönöm a részletes és kimerítõ választ. Most ott tartok, hogy József egy papucs volt akinek megrontották a babáját, és csodavolt , hogy Máriát nem kövezték meg.Persze , ha hitt Istenben akkor rendes dolog volt tõle felnevelni a megváltót, vagy magát az Istent(a szentháromságot sem tudom rendesen értelmezni), azt sem tudom.Amit Heródesrõl a másodikról tudok az az , hogy tényleg egy elég nagy genyó lehetett. Édes jó apja sem volt kisebb , ezért õ volt a nagyobb ! Arról hallottam, hogy a kis Jézussal Egyiptomba menekült a szent család, mert esedékes volt egy aktuális gyermek irtás. Apropó! Korábban nem volt már ilyesmi? Valamikor Mózes idejében?
A kérdező hozzászólása: Volt egy nagyon csúnya bibircsók a nyelvtan tanárnõm orra mellet, talán ezért nem figyeltem elég rendesen ! Elnézést és bocsánat, ha egy kérdésben három kérdést teszek fel egyszerre ! Vagy, ha a szórendet összekutymázom !Valamint azért is , ha a saját szórakoztatásomra új szavakat talák ki !
A kérdező hozzászólása: Ja, és még ennyi egy másik ateistától remélem érted! http://www.youtube.com/watch?v=dDzxn66W3uM

A cigánykártya vetéskor az :"Ez várható" résznél A hamisság, bosszúság és a család jött ki. Ez vajon mit jelenthet ha egy férfiról van szó akivel össze szeretnék jönni?

Segítséged megköszönném:)

Legjobb válasz: Rosszul teszed, ha az ilyesféle kártyákban hiszel, és ezáltal éled az életed:) Késõbb rá fogsz jönni.

Rosszul teszed, ha az ilyesféle kártyákban hiszel, és ezáltal éled az életed:) Késõbb rá fogsz jönni.
Figyelj, össze kellene tudnod kapcsolni a fogalmakat, szóval ha már kártyázol, nem ártana gondolkodni is, pláne hogy te tudod legegyértelmûbben megállapítani mit mutatnak a lapok.. Egyébként ha a legelemibb lehetõséget vesszük alapul, a családodnak nagyon nem fog tetszeni a fickó.. inkább gondold meg, hogy összejössz-e vele.
Kérdezd meg tõle!
ez jó ötlet kérdezt meg tole!!!
A kérdező hozzászólása: kérdeztem mar de sosem kaptam konkrét választ.vagy azt h nyugi tudja h van barátom és h csak haver.
nemtom, lehet hogy nem akar udvariatlan lenni, hogy telefonál, miközben mással van
ne hívogasd ha mással van, csak ha fontos:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!