Találatok a következő kifejezésre: Vajúdás közben is a (9 db)

Győrben hogy van a szülészeten? Az apuka helyett bejöhet velem más ha úgy adódik? Csak szüléskor vagy már vajúdás közben is bent lehet?

Legjobb válasz: 1 személy benn lehet, akárki. Vajúdásnál is és szülésnél is. Csak SOS császárnál küldik ki.

1 személy benn lehet, akárki. Vajúdásnál is és szülésnél is. Csak SOS császárnál küldik ki.
A kérdező hozzászólása: Igen azt tudom hogy császárnál nem lehet bent, az elsõ gyermekemet 4éve szültem császárral.Viszont akkor a vajúdóba nem jöhetett be a férjem...:(
Kórháza válogatja.. Pl az Imrében (Bp) nem jöhet be senki a vajudóba:( De szüléskoör nekem pl bent volt anyum és a párom is.
Nem tudom milyen vajúdóra gondolsz, de én a fele idõt a folyosón vajúdtam, a másik felét a szülõszobán. A folyosón (kívül) nyilván bárki ott lehet, a szülõszobába pedig bejött a párom, de még ott is eltelt pár óra, mire kitalálták, hogy császár. Én pl ott kaptam labdát is, bár akkor már teljesen feleslegesen. :)
Bent lehet végig. Akkor szóltak a férjemnek, hogy vegye fel a steril ruhát, amikor én végeztem a beöntés utáni tusolással.

Aki a miskolci Szent Péteri kórházban vagy a miskolci Semmelweis kórházban szült írja már le milyenek voltak a nővérek és a szülészek? ! Odafigyelnek a kismamára vajúdás közben? És a szülést is normálisan levezetik?

Legjobb válasz: Én azt hallottam, hogy a Semmelweisben normálisak a nõvérek. Én is majd ott fogok szülni. Van fogadott dokid? és szülésznõt fogadsz? Én nekem a Mézes Erzsébet szülésznõt ajánlották, valamint a Gróf Magdolnát is mondták hogy aranyos. De állítólag mind azok. Én úgy tervezem, hogy fogadok szülésznõt hisz õ lesz végig bent velem és azért nem mindegy hogy végig ott van valaki aki csak rád figyel :)

Én azt hallottam, hogy a Semmelweisben normálisak a nõvérek. Én is majd ott fogok szülni. Van fogadott dokid? és szülésznõt fogadsz? Én nekem a Mézes Erzsébet szülésznõt ajánlották, valamint a Gróf Magdolnát is mondták hogy aranyos. De állítólag mind azok. Én úgy tervezem, hogy fogadok szülésznõt hisz õ lesz végig bent velem és azért nem mindegy hogy végig ott van valaki aki csak rád figyel :)
http://www.youtube.com/watch?v=sH5TSKsEMqY ezen a miskolci semmelweis szülészetét mutatják be. http://www.youtube.com/watch?v=1F5QUKa_D8w itt is a semmelweis szülészeti osztályát mutatják be.
Én a szülõszobán a vizsgálat után kezdtem vérezni.De nem volt vészes.Betétet kaptam, de bugyi nem lehetett rajtam.
amíg tágul a méhszáj, az is vérzik (enyhén), én bugyiban, betétben éreztem jól magam, de az orvos mindig rámszólt, hogy vegyem le, ne aggódjak, hogy össemaszatolom a földet. mivel a magzatvíz is elfolyhat, sok betétet készíts be (én majdnem 1 csomag betétet elhasználtam szülésig a magzatvíz miatt)
Én nem véreztem. A havim nekem is elég erõs szokott lenni, de szerintem a kettõ nem függ össze.
Én sem vajúdás alatt sem szülés közben nem véreztem. Egyetlen szabályos vércsík volt a babán, a gátmetszés miatt, amúgy tiszta volt teljesen. A kórházban töltött napokban vérezgettem, majd otthon összevissza néhány hétig, hol igen, hol nem, de ez 6 héten belül normális.
Nekem tágulási vérzéssel kezdõdött a vajudásom, így én végig véreztem, de csak enyhén.
nekem néha jött 1-1 csepp, a tágulás miatt, de én észre se vettem, csak utólag mondták. szerintem a havi vérzéssel ez nincs kapcsolatban!
Õszintén? Foggggalmam sincs...a fiam 4 hónapos:) Indított szülésem volt, tágító labdával meg burokrepesztéssel. Valami váladék biztos volt, mert kaptam betétet, akkorát, mint az állat, gyakorlatilag nem is kellett combbal odaszorítanom. Bugyi nem lehettet rajtam, de így nem is hiányzott. A szülésznõ mondta, h annyi betétet használok el, amennyit akarok (csodálkoztam is) A burokrepesztés után kb 1 órával volt vicces, már a vajúdólabdán ültem, amikor egyszercsak beterítettem a földet a magzatvízzel. Pedig azt hittem, már minden elfolyt. szerintem a szülés közben annyira nem vérzel. A vér a leváló méhlepény miatt lesz fõleg.
Egyiknél sem.

Akinek az első szülése császár volt, és a második is, annak a második programozott lett, vagy vajúdás közben döntöttek ismét a műtét mellett?

Mennyi idő telt el a két szülés között?

Legjobb válasz: Nekem vajúdás közben döntöttek a császár mellett. A második baba 0,5 kg-al volt nehezebb,mint a tesója, és azt mondták, hogy nem kockáztatnak. Meg kezdett leesni a szívhangja is. Szóval téraránytalanság, elsõ császár és rossz szívhang miatt lett császár a második. 1.baba 3650 gr 2. baba 4100 gr

Nekem vajúdás közben döntöttek a császár mellett. A második baba 0, 5 kg-al volt nehezebb, mint a tesója, és azt mondták, hogy nem kockáztatnak. Meg kezdett leesni a szívhangja is. Szóval téraránytalanság, elsõ császár és rossz szívhang miatt lett császár a második. 1.baba 3650 gr 2. baba 4100 gr
Bocs, azt kihagytam, hogy 2év és 1, 5 hónap telt el a két szülés között.
Programozottnak indult, aztán elfolyt elõbb a magzatvíz.De nekem mindkét baba farfekvéses volt. 3, 5 év telt el a két császár között.
ismerõsömnek elsõ császár leesett szívhang miatt, második is császár(programozott) lett 5 évvel késõbb.
Az elsõnél nem tágultam, és sokáig vajúdtam, úgy lett császár. 10 év múlva jött a következõ, sokáig úgy volt, hogy lehet természetes, de a fekvése miatt progissá változott. Végül megindult, és sürgõsségi lett hegszétválás miatt.
2év 3hónap volt a két szülés között, és mivel nem indult be másodszorra a szülés ezért kellett császározni!
Az elsõ SOS császár volt. A második normál szülésnek indult, de 14 óra vajúdás után császár lett, mert nem tágultam semmit és el is múltak a fájásaim. 3 és fél év telt el a két szülés között.
Szia! 3 császárom volt. Az elsõ nem indult be magától és semmi féle külsõ ráhatásra sem. A másodiknál kb.3-szor megkérdezett a doki, hogyan szeretném, mindig azt mondtam császár. Így a kiírt dátumhoz képest 1 héttel korábban vette ki. A harmadiknál már nem volt kérdés. 2005.október, 2009. április és 2012. februárjában szültem.

Vajúdás közben erősödnek is a fájások, vagy csak egyre gyakrabban jönnek? A toló fájások mennyivel mások?

Legjobb válasz: Szia! Vajudás közben erõsödnek a fájások, mivel ki kell tágulnod. A tolófájások pedig egészen másképp fájnak, akkor már világra segíted a kisbabádat, akkor már benne van a szülõcsatornába, azonban az már a rövidebb, kicsit fájdalmasabb része a szülésnek, de jó is, mert akkor már tudod, hogy nemsokára a kezedben tarthatod a kisbabádat! A legjobbakat!

Szia! Vajudás közben erõsödnek a fájások, mivel ki kell tágulnod. A tolófájások pedig egészen másképp fájnak, akkor már világra segíted a kisbabádat, akkor már benne van a szülõcsatornába, azonban az már a rövidebb, kicsit fájdalmasabb része a szülésnek, de jó is, mert akkor már tudod, hogy nemsokára a kezedben tarthatod a kisbabádat! A legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: bocs, vajudás rövid u-val
szia..én pont ugy gondolom hogy tényleg egyre jobban fáj hisz a baba feje jön egyre lejjebb és tágit..plusszba még méhösszehuzodásod is van..viszont a kitolási szakasz nekem annyira nem volt vészes mint maga a vajudás...megkönnyelbültem ahogy nyomnom kellett.de szerintem ezt mindenki máshogy éli meg.
Erõsödnek. Ahogy halad elõre a tágulás, egyre jobban fáj. A kitolás meg kicsit más fájdalom, az elõzõ fájdalomhoz hozzá jön egyfajta nem is tudom, mint egy nagyon nehéz székrekedés, olyasmi. Fáj is, érzed is, hogy muszáj nyomnod. Az a helyzet, hogy sztem minden elõször szülõ kismama megpróbálja elképzelni, milyen fájdalomra kell számítania és szerintem nemigen sikerül senkinek. Ez egy olyan fájdalom, amit még idáig nem éreztél és csak hasonlítani lehet máshoz, de valahogy mégsem olyan. Én is megpróbáltam elképzelni, de egész más volt.
Sziasztok!Igen a fájások egyre jobban fájnak, erõsõdnek, de nekem a kitolási szakaszban a derekam fájt iszonyuan.Annyira fájt , és annyira dörszölni kellet a fájdalom ellenére, hogy kisebesedett a szülés végére.

Vajudas kozben a baba is mozog a hasban, vagy nem aktív?

Legjobb válasz: Nekem nagyon is mozgott. Ctg-re voltam kötve, szinte végig és folyamatosan keresgélnem kellett a szívhangot mert mindig elmásott:)

Nekem nagyon is mozgott. Ctg-re voltam kötve, szinte végig és folyamatosan keresgélnem kellett a szívhangot mert mindig elmásott:)
Szerintem akkor már kevésbbé. én nem éreztem akkor már mozgást, pedig elõtte nagyon eleven pocaklakó volt.
Nekem még a tolófájások alatt is rugkapált, a doki meg is jegyezte, hogy rúgja magát kifelé :-D, akkorákat rúgott, hogy kívülrõl is tisztán lehetett látni. Nálam nem volt igaz, hogy a végén belassulnak, mert a magzatvízem is úgy folyt el, hogy közben végig rugdosott. Mivel a kórházban folyt el egy CTG alatt, egy nõvérke megjegyezte, hogy a baba szétrúgta a magzatburkot :-D
Fajas kozben tuti nem mozog, mert akkor teljesen osszeugrik a meh, szoritja ot is. Fajasok kozott mozoghat, de en eszre sem vettem, nem tudom, hogy mozogtak-e a fiaim, nem figyeltem, orultem, hogy szunet van.
nekem nagyon aktív volt a vajúdás alatt pedig elõtte mindenki azt mondta h akkor már nem igazán mozog.

Apás szülésre készülünk! Vajúdás alatt is ott lehet a férjem, illetve lehet-e sétálgatni közben a folyosón ha úgy könnyebbnek érzem?

Veszprémben fogok szülni és többször hallottam, hogy a párunk nem lehet velünk vajúdás közben... :(

Legjobb válasz: Én Szegeden szûltem de természetesen ott volt velem az elejétõl a végéig. Ha nyugtalanít kérdezd meg valamelyik szülésznõt, sõt ha teheted fogadj fel egyet, mert akkor biztos, hogy mindent lehet :-) /persze normális kereteken belül/ Én ha lehetne csak szülésznõt fogadnék, mert az orvosok -ha nagyon síma a szülésed- semmit nem érnek, a szülésznõ segít mindenben. Ez az én véleményem

Én Szegeden szûltem de természetesen ott volt velem az elejétõl a végéig. Ha nyugtalanít kérdezd meg valamelyik szülésznõt, sõt ha teheted fogadj fel egyet, mert akkor biztos, hogy mindent lehet :-) /persze normális kereteken belül/ Én ha lehetne csak szülésznõt fogadnék, mert az orvosok -ha nagyon síma a szülésed- semmit nem érnek, a szülésznõ segít mindenben. Ez az én véleményem
Kórháza válogatja. Nálunk apa bent volt, és sétálni is lehetett.
Pedig pont ez a lényege az Apás szülésnek , hogy végig veled van a párod és legalább lelkiekben segít. Bár nekem császárom lett, de míg a vajúdóban voltam végig velem volt. Mûtét közben kint várt. És mivel altattak császár után õ kapta meg a babát. :)
Ja még annyi, hogy én Pesten a 2.sz.-ú szülészeti klinikán szültem.
Én Fehérváron szültem és ott szóba se jöhetett, h. bent legyen a párom a vajúdóban. Irtózatos hülyeségnek tartottam, mivel ott lett volna szükségem rá! Tényleg kórháza válogatja, ezt az tudná megmondani, aki a veszprémi kórházban szült.

A vajúdás közben történő méhszáj vizsgálatok másban is ilyen mély nyomot hagytak?

Legjobb válasz: A két szülésbõl egy vizsgálat lesz, amit talán sose felejtek el, ha nem ûbereli más. Kislányommal vajúdtam, és másodszorra vizsgált meg az ügyeletes, aki nem mellesleg egy görög félisten. Szépen szünetmentes fájásokkal szuszogtam, mikor felfeküdtem a vizsgálóágyra, jött a doki, na akkor megnéz, azzal a lendülettel elmúlt a fájás, és bambultuk egymást vagy 3percig, olyan "szép idõnk van", csak kár, hogy könyékig bennem a keze, és fájást vártunk :) persze nem jött.

A két szülésbõl egy vizsgálat lesz, amit talán sose felejtek el, ha nem ûbereli más. Kislányommal vajúdtam, és másodszorra vizsgált meg az ügyeletes, aki nem mellesleg egy görög félisten. Szépen szünetmentes fájásokkal szuszogtam, mikor felfeküdtem a vizsgálóágyra, jött a doki, na akkor megnéz, azzal a lendülettel elmúlt a fájás, és bambultuk egymást vagy 3percig, olyan "szép idõnk van", csak kár, hogy könyékig bennem a keze, és fájást vártunk :) persze nem jött.
Milyen mély nyomot? kellemetlen, az biztos.
Én laikusként annyit kérdeznék csak ( két császárom volt), hogy mi szükség a kézzel tágításnak? Ha nem engedi vki, akkor mi van? A szülés egy természetes folyamat, akkor meg minek ilyen durván beleavatkozni? Az ok, hogy megnézi hol tart a tágulás, de minek rásegíteni így? Lejár a munkaideje, vagy siet vhová?
Az elosõ szülésem volt ilyen. Óránként tágítottak, a falat kapartam. A 2. terhességem alatt ettõl féltem a legjobban. Másik kórházban szültem, ahol ez nem divat, egész vajúdás alatt 2x vizsgált a doki és 2x a szülésznõ. A burkot megrepesztették, aztán hagytak magam vajúdni. Ezt a szülést bármikor végig csinálnám még egyszer, de az elsõt soha!
Nekem is fél óránként csinálta a dokim, még az utolsó 3 óra alatt is, ami 1-2 perces fájásokkal telt. Végül 16 óra vajúdás után császármetszéssel szültem, mert ennyi idõ alatt szûk egy ujjnyit tágultam csak, és volt már egy császármetszésem, így semmi rásegítõt nem kaphattam. Utólag már a gyermekágyi osztályon elmondtam a dokimnak (aki szintén egy nagyon jóképû orvos), hogy félóránként, amikor tágítani próbált, majdnem lerúgtam a fejét a fájdalomtól!
Engem is kézzel tágitottak, komolyan mondom nekem az egész szülésbõl ez volt a legrosszabb, most ismét babát várok és ettõl rettegek, nem a szüléstõl!Baromira fájt és kb fél óránként csinálta.Megérte mert meg lett a lányom:-))
Ez egy körkörös ujjmozdulat , amit meg lehet csinálni brutálisan is, egy pillanat alatt, meg lassan is, óvatosan, értve ez utóbbi alatt azt, hogy ha valahol a méhszáj meg a burok nagyon össze van tapadva és a körkörösen haladó ujj nem tud ott továbbcsúszni, akkor azon a ponton nem erõltetjük, hanem megint kívülrõl-lentrõl próbáljuk meg a méhszájat megnyújtani.Az óvatos verzió elvileg nem fáj." Ahhha... :/ Azt is írják, nem lehet egyértelmûen tudni, h ez fölösleges, káros, vagy hasznos-e. Azért arra én is kíváncsi lennék, h mi van, ha nem engedi vki...
Erre nem lehet szülés közben nemet mondani? Minden szülõ nõ számára a saját tempója a legmegfelelõbb ezt mégis miért csinálják akkor?
A kérdező hozzászólása: Akkor nem gondolom azt hogy kényes voltam.. hát én is úgy jártam mint a 8as válaszoló, 20óra vajúdás után végül megcsászároztak, de addig óránként kétóránként fúrtak bennem, pedig azelött az én dokimnak is arany volt a keze.
Hû jah... Nem volt vmi jó élmény. 2 mûszakváltásba estem bele a 14 órámmal. Az már alapból nem nagyon tetszett, hogy 2 jóképû doki csinál ilyet, meg a szülésznõ, sõt a doktornõ is bennem nyúlkál, de iszonyatosan fájt, a végén már nem akartam engedni, hogy csinálják, de muszáj volt. :( A vajúdás is nagyon fájt, de ez... :( :(
Szégyen, nem szégyen, de én elbõgtem magamat a fájdalomtól mikor kiment a szülõszobából, annyira fájt. Az egész szülésbõl ez volt a leges legrosszabb.
Engem tàgìtottak kèzzel 4ujjnyira kitàgùltam de az az utolsò egy ujjnyi nem ment sehogy se ès ezèrt pròbàlta a szülèsznôm a kèzzel tàgìtàst.Mit ne mondjak majd be sz rtam, az alap fàjàsra mèg ràgerjesztett kèzzel.Komoly volt.vègûl csàszàr lett köldökzsinòr problèma miatt.19 óràt vajúdtam ès inkàbb ez az egèsz hagyott bennem mèly nyomot, de jò szìvvel gondolok rà.Izgalmas volt, ès nagyon jò volt a tudat hogy nemsokàra meglàtom/megfogom a lànyomat. :-) Ez mind 8hete tôrtént :-)
Semmi ilyenre nem emlékszem. Sõt, abban is biztos vagyok, hogy nem fájás alatt nézték a méhszájam állapotát. Meg amúgy is, nem volt kézzel tágítás, és a dokimnak ráadásul arany keze van :) 3 ujjnyival értem be a kórházba (abban sem vagyok biztos, hogy megvizsgáltak, mielõtt befektettek), akkor még nem volt fájás, utána egyszer néztek meg, kb a burokrepesztésnél, ami 4 ujjnyinál volt, és szerencsére utána sem maceráltak sokat, mindig csak jöttek, és rám néztek és kérdezgettek, hogy mizujs. Nyilván egy olyan anyukánál, akinél nehezebb a tágulás, több vizsgálat van. Volt pár kellemetlen dolog, az egyik, mikor bekötötték a karomba a tût, azt pont fájás alatt próbálgatták, és ráadásul elsõre nem is sikerült. A második, hogy közvetlenül a kitolás elõtti szakasz baromira fájt, a harmadik, hogy hideg volt a víz, amivel lemostak szülés után-annyi macera után már ezt is soknak éreztem, és néhány tûszúrást is éreztem a varrásból.
Bennem csak a tökéletesen zárt méhszájon keresztüli burokrepesztés hagyott mély nyomot, mire az orvos akkorára tágította a méhszájat, hogy beférjen azzal a kis eszközzel, mire végzett már a könnyeim is potyogtak, annyira fájt!
A kérdező hozzászólása: Igen, kézzel tágított óránként.. más is volt így? Majd bele vörösödött az orvos is, és közben nyugtatgatott..
Bennem nem, nem volt kellemes, de szülés közben mi az? Nem lehet, hogy tágítani próbált a doki és azért fájt annyira?
Részletesebben kicsit lehet? Milyen az a mély nyom neked?
Inkább a sietség... normál, "tankönyvi" eserben a méhszáj óránként 1 centit tágul. Namármost nehogymár azért a pár tízezer forintért ezt végig kelljen várnia a dokinak, ne viccelj! Ez ráadásul vitatott eljárás: néha hasznos, néha fölösleges, néha káros. Érdemes megbeszélni az orvossal szüléshez közeledve (végül is a mi bõrünket viszi a vásárra), hogy eszokta-e ezt az eljárást alkalmazni és milyen gyakran, milyen eredményt vár tõle.

Nagyobb babákkal a vajúdás is hosszabb ideig tart? Vagy nincs köze a kettőnek egymáshoz?

Tapasztalatok?

Legjobb válasz: A párom 3600 gramm volt és úgy repült kifele mint a golyó :D Pedig elsõ baba volt! :)

A párom 3600 gramm volt és úgy repült kifele mint a golyó :D Pedig elsõ baba volt! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm neked is a választ
Szia utolsó vagyok, a kolleganõm tegnap szült meg és ma voltunk nála neki 4500 és 52 cm született és a doki mondta neki hogy minél nagyobb a baba annál könnyebben tágul, mert a baba súlya is befojásoló tényezõ abból a szempontból hogy mennyire tudja nyumni a méhszájat akkor is amikor nincs fájás. Neked le kellett ilyen félig guggoló módba mennem amikor jött a fájás, a szülésznõ javaslata volt mert így jobban tudta tágítani a baba is a méhszájat
A kérdező hozzászólása: köszi !! aranyosak vagytok
Elsõ babám 3015 deka volt és 52 cm, 26 óra vajjúdás 3 óra kitolás, 2.baba még nem tudom :D
Elsõ babám 3800g, szülés hossza elsõ fájástól a kibújásáig 5, 5 óra. Második babám 4200g, elsõ fájás/magzatvízelfolyás (egyszerre történt a két dolog) után 1 óra 50 perccel a kezemben volt. Ne hallgass senkinek az ijesztgetésére! :-)
Ne aggódj ezen, ennél akkor már mérvadóbb, hogy a közeli nõrokonaid, pláne édesanyád meddig vajúdott... :) 3850 gramm, 4, 5 óra az indítástól, zéró fájástól. 3890 gramm, 4, 5 óra az indítástól. Szóval lehet ezt gyorsan. Inkább az anyuka szervezetétõl függ, nem a baba nagyságától szerintem.
4050g-mal és 57cm-rel született a lányom és fél óra alatt meg volt.Remélem a második is ilyen gyorsan akar kijönni :)
3900 grammal és 55 cm-el 6 óra alatt született a fiam. A vajúdás összesen 3 óra volt, sajnos a kitolás is ennyi lett, de ennek az volt az oka, hogy rátekeredett a köldökzsinór és mindig visszahúzta.
Majdnem 3 napot vajúdtam és császár lett a vége, majdnem 4kiló lett a babám!
1. vagyok! Én 30 hetes vagyok, és nekem is nagyon nagy babám lesz! Ne higgy el mindent!! Ez annyira egyéni... genetika függõ... anyósom kis vékonyka asszony volt, és mégis olyan hamar megszülte a páromat, hogy csak na.. Anyukám meg egy teltebb nõ, széles csípõvel és mégis kínlódott a kis 2500 grammommal 12 órát... Szerintem ez anyuka és babafüggõ... ne stresszelj, én se félek, pedig mondom nekem 27 hetesen 1, 5 kg-os volt az apróságom.. :) Majd lesz valahogy, úgyis végig kell csinálni...
élõ példa!!! 8 évvel ezelõtt szültem 21 évesen, az elsõt. Az orvosom minden alkalommal elmondta hogy 4, 5 kg körül lesz, és készüljünk fel, hogy nehéz lesz. Eljött a nap és totál kész voltam, féltem nyomni, féltem hogy mi lesz. aztán mint a villám , megszületett a fiam, 3550 gr-mal és 52 cm-rl. :)
A kérdező hozzászólása: 28 hetes vagyok. Uh-ás szerint nagy babám lesz. Azóta rémítgetnek hogy jól megszenvedek majd mire elsõre megszülöm az óriás bébim..... vigasztalnátok pozítív szülésekkel
37720 gramm, 57cm, 7.5 óra...Természetes szülés.
Szerintem sincs ilyen összefüggés. Inkább mentalitáson, fájdalomtûrésen, felkészültségen, légzésen múlik. Meg kell tanulnod engedni, h fájjon, mert attól tágulsz. Ajánlom Gaskin: Útmutató szüléshez c. könyvét!!! Az én dedem 4 kiló lett, de természetes úton szültem, 10 óra volt a vajúdás, de ilyenkor úgyis elhagy az idõérzéked:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!