Találatok a következő kifejezésre: Vajúdás alatt van (16 db)

Vajúdás alatt van vérzés? Kell már akkor is betét, vagy csak szülés után fog kelleni? Olvastam már olyat is hogy vajúdás alatt bugyi nélkül volt a kismama, vagy hogy működik ez?

Legjobb válasz: Szia! Tágulásos érzésnek hivják a vajuás alatti vérzst. Nem szokták engedni a bugyit,többnyire csak egy hálóinget vehetsz fel. Nekem nem kellett betét,egy kislepedõt cserélgettek alattam.

Nekem elfolyt a magzatvizem szér kellett betét, mert folyamatosan folyt, de nem véreztem.
Szia! Engem haza küldtek tágulni, majd amikor 5 percesekkel mentem vissza akkor voltak hajlandóak felvenni az osztályra! Nekem elég közepes mensi jellegû vérzésem volt a tágulás alatt, de nem nagyon érdekelte az orvosokat, a fogadott orvosomat tájékoztattam, de azt mondta, amig nem telefonálnak neki addig nem tehet semmit. De 3 nap után elfojt a magzatvízem és a doki a hívás után fél óra múlva ott volt mellettem a szülõszobában és 2 óra 20 perc alatt megszültem a kislányomat!! Boldog babavárást kíván 11, 5 hónapos anyuka! Könnyû szülést!!!
Azért nem csak vérzés van. Nekem kb. 3-4 óra alatt folyt el teljesen a magzatvizem. Amiatt sem árthat 1-2 betétet magaddal vinni.
Náluk saját hálóing volt saját betéttel. A bugyit csak a szülõszobán kellett levenni. Nekem vajúdás közbe is volt kevés vér meg folyt a magzatvíz. Bugyi nélkül érdekes lett volna.
Én nagyon is véreztem, mert nagyon gyorsan tágultam. 2 és negyed óra alatt szültem meg. Rajtam sem volt bugyi, hiszen a dokik sûrûn nézik, hogy mennyire tágultál már.
Nekem adtak papir vattát a lábam közé, mikor engedtek sétálni, bár így elég érdekes volt, hisz tartanom kellett. :)
Szia! Én 5 perces fájásokkal mentem be a kórházba, így ott vajúdtam, itthon semmi vérzés nem volt, a szülõszobán meg már úgyis bugyi nélkül kell feküdni (de ott sem emlékszem, hogy véreztem volna, csak a burokrepesztésnél, egy kicsit. 7 hós kislány anyukája
Szia! Amikor megtörténik a beöntés, elmész a mosdóba, 10-15 percig ott vagy, utána le kell zuhanyozni. Ezután már nem kell, hogy rajtad legyen a bugyi:) Legalábbis nálam így volt. Szülés után is, ha már elég erõs vagy le kell zuhanyoznod, és utána már a saját betétedet kell használnod.
Szia! Tágulásos érzésnek hivják a vajuás alatti vérzst. Nem szokták engedni a bugyit, többnyire csak egy hálóinget vehetsz fel. Nekem nem kellett betét, egy kislepedõt cserélgettek alattam.
Nekem mar akkor is volt ver, de nem sok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, én csak azt nem értettem eddig hogy több helyrõl hallottam, hogy tényleg csak kórházi hálóinget viselhetsz, de járkálni meg elküldenek, ha nincs rajtad bugyi, akkor a váladék csak úgy folyik?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, és boldog babázást kívánok mindenkinek!

Vajúdás alatt van van váladékozás?

Legjobb válasz: Mit értesz váladékozásnak? Például közben folydogál a magzatvized az már eléggé nedvessé tszi a lepedõt alattad.

Mit értesz váladékozásnak? Például közben folydogál a magzatvized az már eléggé nedvessé tszi a lepedõt alattad.
Szia! Vajúdás alatt igencsak van "váladékozás", mivel a magzatvized folydogálni fog.Ha viszont nem reped a burkod , és nem is repesztik, csak az ágyon (ennek kicsi az esélye)akkor max vérzés .Nekem 15órás vajúdás alatt végig folyt, néha víz, néha vér.addig örülj míg folyik mert a szárazon szülés állítólag borzalmas!üdv:babi

A vajúdás a szülőszobában történik? Kb mennyi idő? Vajúdás alatt ki lehet menni Wc-re? A kitolási idő milyen hosszú? És ha nekem akkor kell wc-re mennem akkor mi van?

Legjobb válasz: Ahol én szültem, ott végig a szülõszobában voltam, bár lehet, hogy van olyan kórház, ahol nem így van. De szerintem teljesen mindegy. Az, hogy mennyi ideig tart, az nagyon változó. Én mindkét lányomat kb. 5 óra alatt szültem meg, de pl. a nõvérem 2 napig vajúdott. Vajúdás alatt persze, hogy ki lehet menni wc-re, sõt gyakran megkérnek, hogy ha úgy érzed, hogy nem is kell, akkor is menjél ki, mert az gyorsítja a szülést. Nekem volt, hogy nem kellett pisilnem, erre megkatétereztek. vááá A kitolás szintén egyéntõl függ. Nekem az elsõ kb. 40 perc volt, farfekvéssel, a második fejjel elõre jött, az kb. 15 perc volt (legalábbis amennyire emlékszem) Kitolás alatt nemigen kell wc-re menned, mivel valószínûleg elõtte kapsz beöntést, a pisit meg az elõbb leírtam, hogy hogy mûködik. Bár, amikor jön a kitolási szakasz, azt pont arról lehet felismerni, hogy úgy érzi a nõ, mintha azonnal ki kellene mennie, de az igazából csak a baba.

Ahol én szültem, ott végig a szülõszobában voltam, bár lehet, hogy van olyan kórház, ahol nem így van. De szerintem teljesen mindegy. Az, hogy mennyi ideig tart, az nagyon változó. Én mindkét lányomat kb. 5 óra alatt szültem meg, de pl. a nõvérem 2 napig vajúdott. Vajúdás alatt persze, hogy ki lehet menni wc-re, sõt gyakran megkérnek, hogy ha úgy érzed, hogy nem is kell, akkor is menjél ki, mert az gyorsítja a szülést. Nekem volt, hogy nem kellett pisilnem, erre megkatétereztek. vááá A kitolás szintén egyéntõl függ. Nekem az elsõ kb. 40 perc volt, farfekvéssel, a második fejjel elõre jött, az kb. 15 perc volt (legalábbis amennyire emlékszem) Kitolás alatt nemigen kell wc-re menned, mivel valószínûleg elõtte kapsz beöntést, a pisit meg az elõbb leírtam, hogy hogy mûködik. Bár, amikor jön a kitolási szakasz, azt pont arról lehet felismerni, hogy úgy érzi a nõ, mintha azonnal ki kellene mennie, de az igazából csak a baba.
Ahol én szültem ott vajúdni nem csak a szülõszobában lehetett. Nyugodtan sétálhattam a folyóson, ha pihenni szerettem volna egy kicsit akkor bementem a szülõszobába. Ott leülhettem, vagy le is feküdhettem volna. Én 8-kor mentem be este és éjfél elõtt feküdtem csak a szülõágyra amikor burkot repesztettek, addig sétáltam, illetve kaptam közben beöntés akkor a budin ültem, utána lezuhanyoztam. Burokrepesztés után pedig már nem kellhettem fel, mert nem sokra rá éjfél után pár perccel megszületett a lányom. Én ittam közben így nem kellett katéterezni, mert spontán volt vizeletem szülés után, és infusiót sem kaptam. Kitolási idõ alatt nem kell wc-re menned, csak úgy érzed, hogy majd be tojsz, de ezek a tolófájások. Nekem kb 10-15 perc volt. Ez fáj a legjobban, de már alig várja az ember, mert tudod, hogy nemsoká a kezedben tarthatod a babád. Mindenkinél más és más az idõ. Vannak szerencsésebbek akik hamar megszülnek és van bizony aki sokáig szenved. De ne izgulj el fogod felejteni az egészet és csak a szépre fogsz emlékezni. 7 hetes kislány anyukája
És még valami (az elsõ vagyok): Nekem személy szerint az az elsõ babánál a tolófájások egyáltalán nem fájtak, de tényleg, csak néztem, ahogy a hasam mozog le-fel, és csodálkoztam, hogy nem fáj. Viszont ahogy a baba kijött, az nagyon-nagyon fájt. A másodiknál a tolófájásokat is megéreztem, bár hírül sem fájt annyira, mint a vajúdás, de a baba megszületése nem volt olyan fájdalmas, mint az elsõnél. Úgy tudom, a legtöbb nõnél a kitolási szakasz már megkönnyebbülést jelent.
Én a sima kórházi ágyon vajúdtam, és nagy nehezen, mikor már majdnem összeestem a wc-én beöntés után majdnem fél órával akkor engedtek be a szülõszobába:(! Kórház válogatja, ki hogy szülhet és vajúdhat:) Nekem péntek reggel kezdõdött a tágulás amikor bementem a kórházba, mert véreztem is, akkor még csak 1 ujjnyira voltam kiengedtek! Szombatra visszarendeltek kontrollra, de akkor is haza küldtek! Vasárnap fél négy fele, mentem vissza 5 percesekkel, és nagy nehezen fél hatkor ténylegesen elhitték hogy nem csak bebeszélem magamnak a dolgokat és befektettek! Éjfélkor elfolyt a magzatvíz és 2:20 percre megszületett a lányom! Nem érzed a kitolási idõszakban, hogy wc-re kell menned, mert a szülésznõ, azt fogja mondani, hogy amikor fájásod van csinálj úgy mintha kakilnál és akkor nem csak a baba jön, hanem minden ami még bent volt, nem szégyen az! Remélem tudtam segíteni! 3 hónapos kislány anyukája
szia én alternativ szobában szültem, igy nem kaptam beöntést sem, volt zuhanyzós wc-je, oda járkálhattam wc-re, én elég sokszor mentem pisilni, mert nekem engedték h igyak, kb 1.1, 5liter vizet meg is ittam...nekem maga a vajudás 10 óra volt..vajudás alatt azt csinálhattam amit akartam, párom is bent volt, sétáltunk, labdán üldögéltem, mindent kiprobáltam még amivel fel volt szerelve a szoba, , , kitolási rész, kb 15-20 perc volt, de hozzá teszem, én akkor már 36 órája fent voltam, és naon fáradt voltam...szülés után 2 órát még feküdnöd kell, nem kelhetsz fel..mikor a kitolási rész volt, olyan érzésem volt, h nagy wc-re kell mennem, amit közöltem is a dokival, h nekem kakilnom kell, de õ csak nevetett és azt mondta akkor nyomjon, persze nem wc-nem kellett, hanem a babóca jött...ja és mikor még a szülöcsatornába van, de már a lábad között a baba feje naon fog fesziteni, fájdalmas lesz, de legalább hamarabb kinyomod onnan:-)) könnyû és gyors szülést

Vajúdás alatt amikor nekem fájásom van a baba mit érez? Neki is fáj valami? Mozog olyankor?

Legjobb válasz: Az áprilisi Anyák lapja magazinba van egy nagyon tuti jó érdekes cikk a vajudás alatt történtekrõl ír h mikor mit érez a baba és mi megy végbe az anyai és magzati szervezetbe. Több érdekes téma is van ebbe a számba sztem most érdemes megvenni!

Az áprilisi Anyák lapja magazinba van egy nagyon tuti jó érdekes cikk a vajudás alatt történtekrõl ír h mikor mit érez a baba és mi megy végbe az anyai és magzati szervezetbe. Több érdekes téma is van ebbe a számba sztem most érdemes megvenni!
Mivel a méh összehúzódik, szerintem õ csak nyomást érez, de nem fáj ez neki. Nálam az elsõ kettõ tök passzív volt végig, a harmadik pedig végig ficánkolta a vajúdást, mondtam is neki, hogy nem lesz ereje kibújni :) Aztán kiröpült a drágám :D

Vajúdás alatt milyen természetes dolgokkal lehet elviselhetőbbé tenni a fájdalmat? Van olyan testhelyzet, ami kényelmesebb?

Legjobb válasz: A legtöbb szülõ nõnél a labda nagy mértékben leveszi a derékról a fájdalmat, illetve ha olyan helyen szülsz, ahol kád is van, akkor használd ki, sok nõnek jó a vízben vajúdás. Sok boldogságot a babához! 8 hetes kislány anyukája.

A legtöbb szülõ nõnél a labda nagy mértékben leveszi a derékról a fájdalmat, illetve ha olyan helyen szülsz, ahol kád is van, akkor használd ki, sok nõnek jó a vízben vajúdás. Sok boldogságot a babához! 8 hetes kislány anyukája.
Szia. Nekem azt tanácsolta szinte minden anyuka, hogy amíg lehet sétáljak, vagy álljak, és ne feküdjek, mert a gravitáció is segíti a babát. Üdv, 40 hetes kismama
Mindenkinek más testhelyzet válik be, ezt ott, akkor fogod tudni kitapasztalni, elõre nem tudhatod. Én például eleinte sétáltam (az bizonyított tény, hogy ha sétálsz, gyorsítod a tágulást, valóban a gravitáció miatt), aztán amikor már nem bírtam, akkor álltam a bordásfalba kapaszkodva. Ülni nem volt jó. A szülésznõ hozta a labdát, de nekem az sem volt jó. Hozott vmi szivacsot is, hogy próbáljak letérdelni, de úgy sem volt jó. Te fogod érezni, Neked mi a jó.

Ha fogadok szülésznőt az végig ott van az ember a vajúdás alatt is?

Csak mert épp olvastam valahol,hogy egy lány egyedül volt az orvosok nem figyeltek rá egész nap senki nem volt vele de ha fogadott volna szülésznőt akkor nem lett volna egyedül?Akár egész nap ott lett volna vele?

Legjobb válasz: mindenképpen jobban jössz ki mint ha dokit fogadnál velem majdnem végig ott volt (leszámítva a pisi és evés szüneteket:-) doki összesen 3x volt bent de nem vizsgált meg csak rákérdezet h minden rendben van e

mindenképpen jobban jössz ki mint ha dokit fogadnál velem majdnem végig ott volt (leszámítva a pisi és evés szüneteket:-) doki összesen 3x volt bent de nem vizsgált meg csak rákérdezet h minden rendben van e
Velem szinte végig ott volt, bár csak 6 óráig tartott a szülésem. Biztos vagyok benne, hogy ha tovább tart, akkor is végig velem lett volna.
Az elsõ szülésemnél nem túl sokat volt bent. Gyanítom, volt neki éppen másik kismamája is, aki akkor szült. Sokkal korrektebb lett volna, ha szól, és hív maga helyett egy másik szülésznõt, és akkor neki fizetek. A második szülésemnél másik szülésznõt kértem fel, teljesen más volt! Végig ott volt, segített ahol tudott.
Én nem fogadok szülésznõt! Amúgy szerettem volna, de akörnyezetemben levõ nemrég szült is, erõseim/barátaim rossz véleménnyel voltak. 3-nál bent sem volt, egynél bent volt, de semmit nem csinált, mindig elment. Én a Szent Imrében fogok szülni, ahová 2 kísérõ mehet be. Anyukám volt bent már szülésnél, és a doki mondta neki mit csináljon. Pl: köldökzsinór elvágása, vajúdásnál segített, törölgette lent, stb. Szóval nekem a párom és az anyum lesz bent. 28+3hkm
Kedves 4. Én is a Szent Imrében szültem, ahogy írtam, felemásak a tapasztalataim. Aki a második szülésemen volt bent, õt egyébként szívbõl tudnám ajánlani. 3. voltam
Én fogadtam, de még nem szültem. Kérdeztem, hogy mennyiért vállalja, de nem mondhatnak összeget, annyit kell adni amennyit érdemel. Ha nem lesz velem eleget akkor kap egy jelképes összeget és kész. Így nem bánom meg hogy fogadtam még ha nem is végzi túl jól a munkáját.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) Nem értem ha valaki felfogad egy szülésznõt miért nem megy el:((Akkor mondja azt, hogy nem ér rá vagy bármi

Hogyan kell lélegezni szülés illetve vajúdás alatt, hogy ne fáradjak ki? Illetve mi olyan apró dolog van még, amire érdemes odafigyelni?

Legjobb válasz: A légzésnek az a lényege, hogy ne kapkodd a levegõt. Amikor a fájásokra meg a fájdalomra koncentrálsz, akkor nem tudsz odafigyelni arra, hogy egyenletesen vedd a levegõt. Meg az is fontos, hogy ne a szádon vedd, hanem az orrodon. Már nem emlékszem, hogy miért, de pl. a szád így nem szárad ki. Én nagyon figyeltem a levegõvételre. A fájásokra nem is annyira, mert a doki és a szülésznõ mondta, hogy mikor nyomjak. Amikor elindul a baba, székelési ingered lesz. (nekem ezt senki nem mondta, nem tudtam, így elég rossz érzés volt) Nekem segített 10 perces fájásoktól burokrepesztésig, hogy sétáltam. Amikor álltam, mentem, nem fájt annyira. Sajnos utána feküdnöm kellett nst-vel a pocin. Ha van még konkrét kérdésed, írj, figyelem a kérdést!

A légzésnek az a lényege, hogy ne kapkodd a levegõt. Amikor a fájásokra meg a fájdalomra koncentrálsz, akkor nem tudsz odafigyelni arra, hogy egyenletesen vedd a levegõt. Meg az is fontos, hogy ne a szádon vedd, hanem az orrodon. Már nem emlékszem, hogy miért, de pl. a szád így nem szárad ki. Én nagyon figyeltem a levegõvételre. A fájásokra nem is annyira, mert a doki és a szülésznõ mondta, hogy mikor nyomjak. Amikor elindul a baba, székelési ingered lesz. (nekem ezt senki nem mondta, nem tudtam, így elég rossz érzés volt) Nekem segített 10 perces fájásoktól burokrepesztésig, hogy sétáltam. Amikor álltam, mentem, nem fájt annyira. Sajnos utána feküdnöm kellett nst-vel a pocin. Ha van még konkrét kérdésed, írj, figyelem a kérdést!
Azt kell tenni, amit az orvos és a szülésznõ mond.Két fájás között pihenni, nagyokat lélegezni, gyüjteni az erõt a következõhöz. Nem szabad hisztizni, mert akkor felelegesen pazarolod az erõdet. Kell az önuralom! Arra kell gondolni, ha fáj, hogy minden perccel közelebb van az a pillanat, amikor megszületik a baba és a kezedben tarthatod. Ez megér minden szenvedést. Könnyû és jó szülést kívánok neked! 3 gyerekes anyuka
Ket gyermekem van, mindket szulesnel osztonosen csendben voltam vajudas alatt, kulonsen fajasoknal. Nem melyeket lelegeztem fajas kozben, orron be, szajon ki, nem ossze-vissza, hanem egyenletsen, mint kb futas kozben.
egyenletes mély lélegzés, nem kapkodás, sokat segít.ha felállhatsz vajúdás alatt, akkor sokat segit, ha jöna fájás, akkor felállsz, és rátámaszkodsz valamire, mondjuk az ágy végére

Miért van ennyi fájásgyengeség manapság szülés, vajúdás alatt?

Este 10-kor elfolyt a magzatvizem, fájásom semmi, hajnali 1-kor bekötöttek oxit, reggel 9-re lett meg a babám , de már a végén majdnem császározni akartak. Azt mondta a doki, hogy teljesen fájásgyenge voltam. Miért van ez? Vajon a következ? szülésemnél is ez lesz? Olyan sokszor olvasom itt is, hogy fájásgyengeség miatt császároznak.

Legjobb válasz: Nem tudom, nekem is ez volt, és császár lett a vége, mert a szívhang is leesett. De olyan egy bunkó fõorvosunk volt, hogy minden császárost lebaszott, hogy "Maga miért nem tudta megszülni? És maga? És maga?"-kérdezett végig mindenkit egyenként a szobában.

Nem tudom, nekem is ez volt, és császár lett a vége, mert a szívhang is leesett. De olyan egy bunkó fõorvosunk volt, hogy minden császárost lebaszott, hogy "Maga miért nem tudta megszülni? És maga? És maga?"-kérdezett végig mindenkit egyenként a szobában.
nálunk is fájásgyengeség volt a probléma. Már bocsánat, de ugye nem várja el senki, hogy gyengül a pici szívhangja fokozatosan, és bízzuk rá a természetre? Sõt a kis feje is "beszorult". Régen is voltak ilyen problémák, csak nem csináltak belõle ekkora cécót, sõt......nézzünk csak meg egy statisztikai évkönyvet mennyi volt a halva születés!!!!! Mennyi volt a szülés következtében egyhén-vagy középsúlyos fogyatékos gyerekek száma?
Ha genetika akkor az hogy lehet hogy engem császározni kellett, de anyukám 3nagysúlyú gyereket szült meg hüvelyen keresztül?! Sõt nem tudok egy rokonomról sem, sem közelirõl, sem távoliról aki rajtam kívül császárral szült volna!
Mert a szülõszobákban minden van csak nyugalom nincs és mert nem várnak eleget. Akitolás elõtt élettani "pihenõt" tart a szervezet, hogy felkészüljön a legnagyobb munkára. És mivel sietni kell, nem ér rá órákat tölteni a kismama mellett, rámondja, hogy ez fájásgyengeség...:(
Nem tudok neked válaszolni de van egy érdekes történetem.Anyukám a középsõ hugomat szülte meg úgy hogy 0 azaz nulla fájása sem volt.Mondták neki hogy mikor van méhösszehúzódás(mert a doki azt figyelte)és olyankor kellett nyomnia.Igaz hogy 2 gyerek de mégis megszületett természetes úton.Ezt vajon miért tudták megcsinálni 26 éve és miért nem megy manapság?
Csudákat.Elsõ fiamnál reggel elfolyt a víz.Du egyig vártak, sehol fájás.Kaptam oxit, nulla hatás, folyamatosan emelték, semmit nem éreztem.Császár. Másodiknál szivárgott a víz, harántfekvés, fájás sehol, császár. Még jóslóim se voltak soha.Genetika, a doki szerint.
5-ös vagyok.Kimaradt, h egy ujjnyi volt/maradt mindkét esetben a tágulás is csak.
Szerintem simán csak nem várnak eleget a dokik. Sokszor, amikor elkezd szivárogni a magzatvíz még 1-2 napba is beletelhet, amíg jönnek az igazi fájások és a tágulás, majd eltûnik a méhszáj. Egy kórházban ennyit nem vár a doki a szülõszobán, ezért oxitocint adnak be, amitõl 2-3 óra alatt megvan az az eredmény, amit a természet 40-50 óra alatt intézett volna el. Rengeteg születéstörténetet olvastam és ahol így indult, ott nagyon hosszú idõbe telt, mire rendes fájások jöttek. Az orvosnak könnyebb így megindokolnia, a kismama is könnyebben elfogadja, hogy fájásgyengeség miatt gyorsították a szülést, mintha azzal kéne megbékélnie, hogy az orvosnak nem volt rá elég ideje.
Szerintem alkat, és az életkor befolyásolhatja. Hogy mennyire lazák vagy merevek az ízületek. De javítsatok ki ha hülyeséget írok! Engem is (elsõdleges)fájásgyengeség miatt császároztak, 16órányi vajúdás után 1, 5ujjnyit tágultam. A magzatvizem sem folyt el. Indítani akarták a szülést, de elõtte levõ este csak a nyákdugó ment, el és erõsen görcsöltem. Nekem azt mondta az orvosom hogy nagyon "merev" vagyok.
Mindig nézni kell a körülményeket, ahogy az utolsó írta. Nekem pl fájásgyengeség, de hát összvissz 7 órát engedtek vajúdni, mert meconiumos volt a magzatvizem, a ctg pedig nem mûködött rendesen, így fogalmunk sem volt, hogy van odabent a baba. Inkább az oxi, mint egy beteg baba :( sõt, inkább a császár 100xis, mint egy beteg baba. Vagy halva született.
Sziasztok én egy 25 éves 47 kg nõ vagyok elnem tudom képzelni hogy tudnék kinyomni egy 3 kilos gyereket pedig a korban benne vagyok de félek ettõl az egésztõl a fájástol meg minden
szerintem ez sok mindentöl függ, én a 3.gyerekemet ugy gondoltam hamar megszülöm, de nem így lett.este 22.45-kor a magzatvíz elment, majd reggel kb.7-7.30.-kor kötötték be az oxitocint és simán de.10 órakor, gátmetszés nélkül született meg a lányom!!!bár fájásaim voltak csak a doki szerint nem elég erösek, 1.fájásgyengesség miatt inditották.
Azok a franya korulmenyek a szuloszoban. Abban szerintem is van valami hogy a dokik sietnenek es nem hagynak eleg idot hogy beinduljanak a fajasok. En is bent aludtam egy ejszakat a szuloszoban, mert este elment a magzatvizem es reggelig semmi nem tortent. Aztan reggel jott a doki hogy beinditja. Termeszetesen nekem is fajasgyengeseg lett a vege, oxi, antibiotikum, meg minden volt. De azert elgondolkodtato, hogy mi van ha a termeszet megsem tudja annyira a dolgat, es mondjuk magatol nem lettek volna fajasaim. Akkor mindkettem meghaltunk volna? Ugyhogy en nem banom azt az oxit meg a lassu tagulast, igy legalabb jol vagyunk:)

A váci kórházban vajudás alatt lehet labdán ülni? Milyen segítség van még?

Legjobb válasz: Elsõ és egyetlen vagyok:) azt viszont elfelejtettem mondani,hogy nekem még az segített nagyon sokat,amikor a párom masszírozta a derekamat.Tényleg hasznos volt.Mikor jött a fájás,mondtam,hogy most kezdje és gyúrt nagyon keményen.Ez valamelyest jó volt.Na meg a zuhanyzás:)Könnyû és szép szülést kívánok.Ki a dokid?

Elsõ és egyetlen vagyok:) azt viszont elfelejtettem mondani, hogy nekem még az segített nagyon sokat, amikor a párom masszírozta a derekamat.Tényleg hasznos volt.Mikor jött a fájás, mondtam, hogy most kezdje és gyúrt nagyon keményen.Ez valamelyest jó volt.Na meg a zuhanyzás:) Könnyû és szép szülést kívánok.Ki a dokid?
Igen lehet, de ha õszínte akarok lenni, nekem nem jött be, én végig álltam a vajúdásom alatt.Van még bordásfal, mehetsz zuhanyozni, esetleg a N2O2 (kéjgáz) de én ilyen nem kértem és õk sem ajánlották.Talán ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!
Bocs hogy ideirok de ez a kérdés engem is érdekel ugyanis nemsokára meglesz a kislányom:) Kinél szülsz?mikorra vagy kiirva?Remélem nembaj hogy érdeklödöm:) Énis Vácon szülök majd:) Köszi:) 37hetes kismama

Ez tényleg így van? Tényleg szülés, és vajúdás alatt nincs magánál az ember? Megirnátok nekem?

Annyira rossz hatással van a nöre.elsö babát várom aki nemsokára megszületik,és most azért megijedtem..39km

Legjobb válasz: Szia, én második babát várom...Hááát, rendesen szültem a kislányomat, fájdalomcsillapító nélkül. Nekem a férjem azt mondta, hogy sokszor úgy néztem ki, mint egy heroinista, kiakadtak a szemeim....stb.. a fájdalom elviselhetetlen. A kitolási szakasznál, két fájás között elaludtam. Nem sokra emlékszem, de az biztos, hogy csodálatos élmény.20 hetes pocis:)

Szia, én második babát várom...Hááát, rendesen szültem a kislányomat, fájdalomcsillapító nélkül. Nekem a férjem azt mondta, hogy sokszor úgy néztem ki, mint egy heroinista, kiakadtak a szemeim....stb.. a fájdalom elviselhetetlen. A kitolási szakasznál, két fájás között elaludtam. Nem sokra emlékszem, de az biztos, hogy csodálatos élmény.20 hetes pocis:)
Szia.Szerintem is valami más dimenzióba kerül akkor az ember, mert azt a fájdalmat csak úgy lehet elviselni.Én is fájdalomcsillapító nélkül szültem, 9hónapja a kisfiamat(21óra)vajúdás után született meg, az elejére még emlékszem, de amikor rendesen beindult és szinte egymást érték a fájások, arra már akárhogy akarok visszaemlékezni nem nagyon sikerül, azt tudom, hogy fájt, de, hogy mennyire azt nem tudom.Én is a páromat kérdeztem, hogy, hogy viseltem, persze õ azt mondta, hogy nagyon ügyes voltam és büszke rám, de, hogy tényleg így volt-e azt nem tudom:DNagyon elfáradtam a végére, szinte 2napig nem aludtam, ettem és alig volt erõm a végére, de szülés után újra a régi önmagam voltam és már nem voltam fáradt, nem fájt semmi, pörögtem, fogadtam a látogatókat és büszke voltam magamra, hogy megcsináltam.Könnyû szülést kívánok, neked és jó egészséget:D
Az elején nagyon is magamnál voltam, viszont az utolsó 1 órában a kitolási szakaszban inkább úgy fogalmaznék, hogy egy másik dimenzióba kerülhettem. Mert nem ájultam el, de szinte semmire nem emlékszem. Állítólag kultúráltan viselkedtem, és mindent úgy csináltam, ahogy kérték, ennek azért örülök :) Aztán végül sajnos császár lett, és mikor megkaptam a spinálist, na onnan kitisztult a kép és 2 perc múlva vígan társalogtam az altatóorvossal a mûtét alatt. Ne félj, nincs miért félned, arra koncentrálj, hogy a fájdalom úgyis elmúlik majd, és végre a karjaidban tarthatod a babádat! Jó egészséget mindkettõtöknek!
Szia, a vajúdás alatt én is totál magamnál voltam, aztán ahogy bekötötték az oxitocint és jött a hatása...na onnantól nekem is vannak kiesések. Fõleg a kitolási szakaszra nem emlékszem nagyon, pedig még friss az élmény (12 napos a kislányom). Azt tudom, hogy nagyon fájt (csak egy Nospa szurit kaptam) és irtó gyengének éreztem magam. Az elsõ tiszta kép az, amikor a hasamra tették a picit még lüktetõ köldökzsinórral, csutakosan:) A varrásra szintén nem nagyon emlékszem, azt tudom, hogy borzasztóan zsibbadt a lábam a kengyelben és Apa folyamatosan beszélt hozzám és meg állandóan kérdeztem a szülésznõt, hogy mikor végzünk már...össze-vissza magyaráztam... Azt hiszem, jobb is, hogy vannak dolgok, amikre nem emlékszem:) Könnyû szülést és boldog babázást kívánok Neked!!
Én nem éreztem azt, hogy nem lennék magamnál, vagy másik dimenzióban lennék, vagy ilyesmi, viszont utólag egy csomó minden kiesett. A férjemet szoktam kérdezgetni, hogy mesélje el a szülést, és úgy hallgatom, mintha ott sem lettem volna. Szinte csak néhány kép él bennem a 9 órás folyamatról. De olyasmi nincs szerintem, ha ettõl félsz, hogy nem tudod magad kontrollálni, és égeted magad a személyzet elõtt. Ennyire azért nem megy el a kép!
De igen, magánál van, mért ne lenne? Inkább talán arra gondolsz, hogy a folyamat során egy másfajta tudatállapotba kerül, nem izgatják olyan dolgok, amiktõl elõtte félt (pl. gátmetszés, borotválás, beöntés, varrás stb.), mert ez így van. Egy nagyon egyedi élmény, ne félj tõle. Könnyû szülést kívánok neked!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!