Találatok a következő kifejezésre: Vajúdás alatt szülés (25 db)

Ki mennyire volt szomjas szülés ill. vajúdás alatt? Megengedték hogy igyál?

Legjobb válasz: Én nem ihattam egyáltalán, csak citromot nyalhattam. Mivel indították reggel, ezért elõzõ este már be kellett feküdnöm a szülõszobára. Így este 10-tõl másnap délután 2-ig egy kortyot sem ittam. A vajúdás alatt nem éreztem, hogy szomjas lennék. A szülés utáni 2 órás megfigyelés alatt már szinte könyörögtem, hogy nagyon szomjas vagyok, de csak akkor ihattam, amikor visszamentem a szobába.

Én nem ihattam egyáltalán, csak citromot nyalhattam. Mivel indították reggel, ezért elõzõ este már be kellett feküdnöm a szülõszobára. Így este 10-tõl másnap délután 2-ig egy kortyot sem ittam. A vajúdás alatt nem éreztem, hogy szomjas lennék. A szülés utáni 2 órás megfigyelés alatt már szinte könyörögtem, hogy nagyon szomjas vagyok, de csak akkor ihattam, amikor visszamentem a szobába.
Én ittam (volna), de egybõl ki is hánytam, pedig rettentõen szomjas voltam.
Nekem a szülésznõ hozta folyamatosan a vizet, mikor beértek rokonok, hozattam velük citromos teát. Gyõrben szültem.
Én nagyon szomjas voltam, de ahogy leért ki is hánytam mindig. Megengedték, még bíztattak is, hogy igyak. De így maradt a szomjúság.
szia! Nekem 6 ora volt osszesen a szules, ezalatt vagy 4 liter vizet megittam. Nagyon szomjas voltam, jolesett nagyon a folyadek. A Szent Imreben szultem.
Nekem mondták is hogy ásványvizet vigyek magammal. Debrecen klinika 3. válaszoló
Vajúdás alatt ittam elég sokat. Senki se szólt érte.
Én kibírhatatlanul szomjas voltam és nagyon minimálisat engedtek inni, pár kortyot, de az is jó volt.
Nem lehetett inni. Öblögetni igen, de büdös volt a kórházi víz, igy inkább nem nyertem le 1-2 kortyot se, pedig jól esett volna. Nem vagyok egy nagy folyadék igényû ember, de azért nehány korty jól esett volna. 15 órát voltam összesen a szülõszobán, elõtte este ittam csak, lefekvés elõtt valamikor. De a vajúdás vége fele kaptam infúziót, az jól esett.
Én rengeteget ittam. De miért is ne lehetne? Nem is értem? Esetleg császárnál, megértem...de amúgy? Vagy potenciális császár az összes szülés?
Én kétesélyes voltam, doki természetes szülést akart, volt rá esély, de 6 óra vajúdás után inkább megcsászározott.Vajúdás alatt kb 2 liter ittam meg.Miután megcsászároztak, egybõl innom kellett, ki volt adva hogy 3 liter fogyjon el aznap. Debreceni klinika
Egyik szülésemnél sem engedtek inni, négyszer szültem. Nagyon rossz volt, nagyon szomjas voltam. Egy vizzel átitatott gézlapot adtak hogy azzal törölgessem a számat, hát én mindig kiszivtam belõle. :D
engedték hogy igyak vajúdás alatt senki nem szólt. utána meg kötelezõ is volt inni, . majdnem megittam 3 nagy kancsó teát :)
kihagytam, szintén debreceni klinika!
DEOEC: ásványvíz és szõlõcukor javasolt, elég sokat ittam , 40 fok meleg volt és 18 órát voltam szülõszobán. Az õrzõben is kínáltak teával és vízzel is .
Elsõnél sima szülésnek indult, másodiknál tudták, hogy császár lesz, egyiknél sem ihattam egy kortyot sem, nedves gézt adtak azzal töröltem a számat, mert iszonyúan ki volt száradva!
Nagyon szomjas voltam és ittam is. Sõt még mondták, hogy igyak többet, mert különben infúzióra kötbek. Bp. István kórház
4.vagyok. Árulja már el valaki, miért csak az én válaszom haszontalan!?
A kérdező hozzászólása: De ahogy olvasom nekem azért az is érdekes, hogy akit császároztak még az is kapott pár csepp kortyot... Egyes kórházak ezek szerint nagyon el vannak maradva.
A kérdező hozzászólása: Elvileg nekem azt mondták azért, mert ha császár lenne véletlenül akkor nem lehet a gyomrodban semmi. De szerintem ez durva, hogy már egy kórházban eleve erre készülnek és ezért "kínozzák" meg a nõt. Én rettentõen szomjas voltam, rosszabb volt mint maga a fájások.
Elnézést az off-ért:De mitõl függ, hogy lehet inni vagy sem?Ahol nem engedik ott miért nem?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azt is megírnátok ki melyik kórházban szült?
19 orat vajudtam, 1 l vizet ittam meg, belehetett vinni. Nem esett jol, csak a szam volt nagyon kiszaradva, azert ittam neha 2-3 kortyot. Szules utan viszont kitudtam volna inni egy kutat :) kistarcsai kh.
3 kancsó vizet ittam meg vajúdás közben (12óra), miután megszületett a kisfiam a szülésznõ csinált nekem is a páromnak is 1 adag citromos teát és behozta:)
Nekem 4 óra volt összvissz a szülés, nem igazán kívántam, de nagyon száraz volt a szám, úgyhogy kéregettem néha a páromtól. Szülés után sem kívántam, pedig nagyon erõltette a szülésznõ, persze nem véletlenül, de csak a babára tudtam koncentrálni :) . SOTE II-n szültem amúgy.
Nekem is száraz volt a szám, ezért nagyon ittam volna, de a doki rámszólt, amikor meglátta, hogy iszom, hogy nem nagyon kéne...nem is értettem, mert a listán, amit kiadott a kórház, hogy mit vigyél magaddal, 2 db fél literes ásványvíz volt... Nah mindegy, pár kortyot ittam így csak, pedig jól esett volna :(
Én 4 órát vajúdtam oxival.Baromi szomjas voltam de nem ihattam.:( Kapott a párom egy vizes géz darabot azzal törölgette a számat.Semmit nem ért..:D Egész nap nem ehettem, csak ihattam mert már reggel vártak a szülõszobára mert 3 újjnyira nyitva voltam.Bent feküdtem az osztályon túlhordás miatt.Egész nap 1 levest ettem.20-50kor lett meg a lányom.Na utána aztán még a pihenõben betankoltam..:D
Szia, én a Honvédben szültem. Ott kimondottan mondták, hogy vajúdás alatt igyak. Aztán késõbb sajnos hánynom kellett (epidurálisat kértem, és annak volt a mellékhatása). Császároztak, és a mûtõasztalon mondtam, hogy rettenetesen szomjas vagyok. Akkor egy fecskendõvel csepegtettek pár csepp vizet a számba.
több mint két napot vajúdtam, de a második napon ittam, de miután a szülõszobára kerültem nem ihattam. Enni 3 napig nem ehettem.
Nem lehetett inni, csak citromot nyalogatni. Jászberény
miután hánytam, már nem ihattam. A párom törölgette az arcom és a szám vízes ruhával.. Székesfehérváron szültem.

Miért remeg a láb szülés, ill. vajúdás alatt?

3 hete szültem, és csak érdekelne, hogy miért remegett a lábam vajúdás alatt. Angliában élek, itt szültem. Kaptam valami inekciót lábremegés ellen, el is múlasztotta a lábremnegésemet, akkor azt hittem, valami fájdalomcsillapító, ami nem hatott. Kaptam gázt is. Csak így hívták. Magam szabályozhattam, hogy mikor kérek, én tettem magam elé a maszkot. Arról is azt hittem, hogy fájdalomcsillapító, de az se hatott. Elképzelhet?, hogy az oxigén volt csak? El?re is kösz a tippeket:D

Legjobb válasz: Én nem remegtem szülés és vajúdás altt...

Én nem remegtem szülés és vajúdás altt...
Én teljes testemben remegtem (nem tudom miért), már takarót is hoztak, azt hitték fázok, pedig nem fáztam. A gáz sztm senkinek nem hat - nem tiszta oxigén, valami fájdalomcsillapító elméletileg van benne, én eda-val szültem, az tutijó volt :) - semmi fájdalom, csak az élmény :)
A kimerültségtõl remeg. Nekem is így volt minden szülés után :) A gázról nincs infóm, én nem kértem és nem is kaptam soha semmit.
Szia! Mindhárom szülésemnél remegett a lábam. Múlt héten szültem a 3. babát, vajúdáskor kérdeztem a szülésznõt, hogy miért remegek ennyire? Azt mondta ez a ”rázó fájás” és nagyon jó dolog. Gátöltés közben is citeráztam, alig bírtam ellazítani magam.
szerintem a fájdalom miatt énnekem szülés után remeget a lábam
Mind 3 szules utan remegtem es faztam is.Pedig a 2-nal nyar volt megis plussz takarot kertem. A kimerultsegtol van.
Nekem is remegett, de már szülés után, gátvarrásnál, és semmit nem tudtam vele csinálni, nagyon kellemetlen volt, kb fél órán át.Mindkét szülésem után ez volt.
elsõ szülésemnél 24 óra vajúdás EDA nélkül, katasztrófa volt. arra nem tudok vissza emlékezni ugy mint egy élmény. 2 szülésem 3 hete volt, EDA val:) még nevettem is szülés közben, az orvosom vicceket mesélt, valamelyiken tudtam nevetni, valamelyiket fel sem fogtam, de a férjam azt mondta ha a következõ szülés is EDA-s lesz, akkor azt is végig szeretné nézni :)
Nekem az elsõ szülésemnél adtak edát, ott remegett is a lábam. A másodiknál nem kaptam nem is remegtem.
Én jó ellenpélda vagyok a gázra, nekem nagyon jó volt. A gáztól uúgy érzed a fájdalmat, csak nem olyan élesen, hanem tompán. 3x szültem gázzal. Az a lényege, hogy egy pár szívás után ráérzel mikor kell elkezdeni szívni, hogy pont a fájások csúcspontján hasson. Az elsõ szülésnél még a gátvarrásnál is szívhattam, mert nagyon fájt a varrás. Nekem pl. eszembe se jutott EDA-t kérni. A remegés -ahogy fentebb már írták- a kimerültségtõl van, a szülés hatalmas izom és ideg munka!
kimerültség és az ideg egyszerre. A gáz amúgy nem hat, szinte senkinél sem.Nagyon sokat kell szívni belõle mire kiüt legalább annyira, hogy elfelejtsd legalább egy percre, hogy hol vagy. Mellesleg van akinek placebot nyomnak a testébe, jó példa rá az egykori angol tanárom:)
Igen a kimerültségtõl remeghettél.Hatalmas izommunka kell a vajúdáshoz, kitoláshoz, és akkor még ott van a pszichés megterhelés is.Az egész szervezeted stresszben van, a mellékvese önti az adrenalint.Én is remegtem, de én inkább vacogtam, nagyon fáztam.Még hánytam is kétszer. De ennek ellenére a legszebb dolog az életemben:)
én remegtem mint a kocsonya, az egész testem, kérdeztem is a dokimat hogy mitõl meg normális e, és az edától, de te nemtudom kaptál e azt, de én attól remegtem, és teljesen normális volt, de szörnyen zavart...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat. Aki nem tud a kérdésre válaszolni, az miért ír? Ezt soha nem értettem.
A kérdező hozzászólása: Nekem az a poén, hogy mikor kezdtek beindulni az erõsebb fájások, akkor kezdett el remegni, de amit injekciót kaptam rá, az elmulasztotta. Valószínû, hogy nálam az izgalom váltotta ki, köszönöm a válaszaitokat:D

Vajúdás és szülés alatt valaki kiabált? Ha igen rászólt az orvos?

Legjobb válasz: Párszor hangosabb voltam vajúdás alatt. Tolásnál nem éreztem kiabálási ingert. Nem szólt rám senki, azt merték volna :D

A sima fájásoknál még elvoltam úgy-ahogy, de a tolóknál én bizony kiabáltam néha.. Rám szólt érte a doki, de nem rosszindulatból, csak könnyebb lett volna (szerinte)csendben. Hát sajnos ez nekem nem ment.. :S :)
Párszor hangosabb voltam vajúdás alatt. Tolásnál nem éreztem kiabálási ingert. Nem szólt rám senki, azt merték volna :D
Ha lehet kiabálás, ordítás nélkül próbáljon meg egy kismama szülni, neeeeem nem scientológus vagyok, nem ment el az eszem, ennek azon praktikus oka van, h amikor egy nõ elkezd kiabálni, jajjgatni, lehet h a pici lelkének ez jobb lesz, de az energiája "folyik" így ki belõle; amit a szülésre kellene fordítania. Nyöszörögni, jajjogni, lehet, de nagyon fontos a légzéstechnika és hogy nem szabad ordítani, és hozzá még beszélni is, hogy pl "deeeeéééénezztmáárneeembíírom"....
Kitolásnál, egy jó hangos ordítás. Doki rámszólt, hogy ne csináljam, mert ezzel késõbb születik meg a baba. Erre kicsúszott, (szinte kilõtt) alig tudta megfogni. Én éreztem, hogy kell az az egy ordítás, a végsõ, ami segít a babának, õ meg nem hitte el. :)
Én a vajúdás alatt, és a nõvérke szólt rám, hogy éjszaka van ám, mások alszanak :-O Aztán már nem volt erõm, abbahagytam és éreztem, hogy aludnom kell, ekkor kapott észbe a doki, és tolt be a mûtõbe: belsõ vérzésem volt, az fájt annyira. De úgy képzelem, ha nincs is komplikáció, akkor is fájt volna annyira, hogy kiabáljak. Miért, neked rádszóltak?
Tolófájások alatt kiabáltam, és a saját érdekemben rámszólt a doki, hogy szorítsam össze a fogamat, csukjam be a szememet és nyomjak. Azt mondta, hogy felõle ordíthatok, de akkor sose szülök meg. Igaza volt. Amint becsuktam a számat és koncentráltan nyomtam, egybõl ment a dolog. Második szülésnél erre nagyon figyeltem, holott jól esett volna ott is ordítani tolófájásoknál, mégse tettem meg, hanem koncentráltam a feladatra. Vajúdás alatt nem kell kiabálnom, azt csendben tûrtem.
Így van, az erõdet ne erre pazarold, hanem inkább a szülésre. Nekem nem jutott eszembe kiabálni, inkább csendben nyögtem, de egyébként nem szólnak szerintem. Csak ha valaki hisztizik. Anyósom mondta, hogy amikor még õ szült, csak függönnyel elválasztott szülõágyak voltak, s mellette nagyon hisztizett egy nõ. Még a szülõágyra sem akart felfeküdni, hogy a doki megvizsgálja, mert neki nagyon fáj. Na, ott volt nagy balhé, bár én nem is tudom, ha doki lennék mit tennék az ilyen nõvel. Hányan fogják le, hogy a lába közé férjenek?
Szomorú, hogy erre a területre is az alkalmatlanok mennek dolgozni....nem csoda, éhbérért a barmok/érzéketlenek maradnak. Micsoda szöveg:"b..szni tudtál..." pffff
Én megmondom õszintén nem is mertem a szobatársam kb. egy 20 perccel elõttem kezdet vajúdni de a fõnõvér rászólt hogy ha elnézést a kifejezésért "basz.i tudtál akkor ne kiabálj " mondjuk én az ikrekkel megszenvedtem de itt vagyok
Én úgy terveztem, csöndben fogok nyöszörögni...aztán amikor az oxitocin megcsinálta nekem a 80-100as fájásokat, úgy ordítottam, ahogy csak a csövön kifért!:D Sajnos fájdalomcsillapító nem volt, muszáj volt kiabálni:) Azt szokták mondani, hogy amikor a végén nagyon káromkodsz, szidod a pasidat, akkor mindjárt megvan a baba. A kitolás jó érzés lesz, majd meglátod, nem fog fájni!Kitolásnál viszont nem szabad kiabálni:)
Én a tolófájásokat elõször nagyon jól tûrtem, tényleg csak nyomtam és nem is volt olyan szörnyû amikor még haladt a baba, de amikor már látták a fejét egyszer csak megakadt és nem jött kifele tovább. Akkor már hívtak egy másik dokit is és elzavarták apát a szülõszobáról. Kb. 20 perc után üvöltöttem mint a sakál az anyós meg az apuka is sírtak kint a folyosó. Én pedig már üvöltöttem, hogy végre szedjék ki belõlem a gyereket. Végül vákuumos lett. Mint utóbb kiderült olyan rövid volt a köldökzsinór, hogy ha fejen állok se tudtam volna megszülni és lepénnyel együtt jött a világra.
Hát az én dokim altatóorvos is, szóval õ ahogy elkezdõdtek a fájások, már adta is gerincbe az érzéstelenítést. Én sok Edát kaptam a 12 órás vajúdás alatt. Mikor tolófájásaim voltak az érzéstelenítõ még mindig hatott, így az sem fájt annyira. Sõt! Én simán lenyeltem minden fájást, a dokim mondta, h. nyomjak, mert most kell. Nyomás közben, ahogy fogyott a levegõm, ilyen morgó hangot adtam ki, (ahogy a torkomon préselõdött ki a levegõ) amiért rám szólt a doki. Mondta, h. ezt sem kéne.
Utolsónak: Nem nem volt kedvük, hanem egy csomó kórházban nincs rá keret. Nekem megmondták, hogy ha én fogadok aneszteziológust, akkor lehet EDA, egyébként nem, mert nincs rá pénz, hogy a szülészeten is legyen egy. Üdv a 21. században.
A kérdező hozzászólása: még nem szültem 20.-ra vagyok kiirva csak kiváncsiságból tettem fel, sajnos elég kicsi a fájdalom küszöböm :(
Én még szülés elõtt vagyok, ezért nem tudok okos lenni, de én is mindenkitõl azt hallom, hogy a kiabálás eltereli a figyelmet a lényegrõl - a szülés haladásáról - és a kismama fájdalmára kerül a hangsúly, ami persze nem elhanyagolható, csak nem vezet eredményre. Rengeteg energia pazarlódik el, és mivel ilyenkor a kismama is magával van elfoglalva, nem tud összpontosítani úgy a feladatra. Hát ez az elmélet:) Nagyon kíváncsi leszek, hogy aztán hogy fogom bírni:)

Vajúdás alatt van vérzés? Kell már akkor is betét, vagy csak szülés után fog kelleni? Olvastam már olyat is hogy vajúdás alatt bugyi nélkül volt a kismama, vagy hogy működik ez?

Legjobb válasz: Szia! Tágulásos érzésnek hivják a vajuás alatti vérzst. Nem szokták engedni a bugyit,többnyire csak egy hálóinget vehetsz fel. Nekem nem kellett betét,egy kislepedõt cserélgettek alattam.

Nekem elfolyt a magzatvizem szér kellett betét, mert folyamatosan folyt, de nem véreztem.
Szia! Engem haza küldtek tágulni, majd amikor 5 percesekkel mentem vissza akkor voltak hajlandóak felvenni az osztályra! Nekem elég közepes mensi jellegû vérzésem volt a tágulás alatt, de nem nagyon érdekelte az orvosokat, a fogadott orvosomat tájékoztattam, de azt mondta, amig nem telefonálnak neki addig nem tehet semmit. De 3 nap után elfojt a magzatvízem és a doki a hívás után fél óra múlva ott volt mellettem a szülõszobában és 2 óra 20 perc alatt megszültem a kislányomat!! Boldog babavárást kíván 11, 5 hónapos anyuka! Könnyû szülést!!!
Azért nem csak vérzés van. Nekem kb. 3-4 óra alatt folyt el teljesen a magzatvizem. Amiatt sem árthat 1-2 betétet magaddal vinni.
Náluk saját hálóing volt saját betéttel. A bugyit csak a szülõszobán kellett levenni. Nekem vajúdás közbe is volt kevés vér meg folyt a magzatvíz. Bugyi nélkül érdekes lett volna.
Én nagyon is véreztem, mert nagyon gyorsan tágultam. 2 és negyed óra alatt szültem meg. Rajtam sem volt bugyi, hiszen a dokik sûrûn nézik, hogy mennyire tágultál már.
Nekem adtak papir vattát a lábam közé, mikor engedtek sétálni, bár így elég érdekes volt, hisz tartanom kellett. :)
Szia! Én 5 perces fájásokkal mentem be a kórházba, így ott vajúdtam, itthon semmi vérzés nem volt, a szülõszobán meg már úgyis bugyi nélkül kell feküdni (de ott sem emlékszem, hogy véreztem volna, csak a burokrepesztésnél, egy kicsit. 7 hós kislány anyukája
Szia! Amikor megtörténik a beöntés, elmész a mosdóba, 10-15 percig ott vagy, utána le kell zuhanyozni. Ezután már nem kell, hogy rajtad legyen a bugyi:) Legalábbis nálam így volt. Szülés után is, ha már elég erõs vagy le kell zuhanyoznod, és utána már a saját betétedet kell használnod.
Szia! Tágulásos érzésnek hivják a vajuás alatti vérzst. Nem szokták engedni a bugyit, többnyire csak egy hálóinget vehetsz fel. Nekem nem kellett betét, egy kislepedõt cserélgettek alattam.
Nekem mar akkor is volt ver, de nem sok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, én csak azt nem értettem eddig hogy több helyrõl hallottam, hogy tényleg csak kórházi hálóinget viselhetsz, de járkálni meg elküldenek, ha nincs rajtad bugyi, akkor a váladék csak úgy folyik?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, és boldog babázást kívánok mindenkinek!

A homeos bogyókról valaki tud speciális adagolást szülés előtt/vajudás alatt? Szakember vagy jártas személy válaszát várom. Kérem a tudatlanok ne írjanak. Nemtudom hogy a caulo-ból a ch 5-15 vagy 30 érdemes szedni a könnyebb tágulás érdekében.

A cimicifuga is jó lehet?esetleg együtt szedni felváltva?melyik az er?sebb?(ch 5 vagy 15- vagy ch 30) a kisebb szám vagy a nagyobb?Eddig 3 nehéz szülésem volt homeo nélkül

Legjobb válasz: Az erõsség nem a hatékonyságot befolyásolja, különbözõ tünetekre/betegségekre más-más hígítás kell, ez nem olyan mint a gyógyszereknél a hatóanyagtartalom. Nekem így kellett szednem orvosi/szülésznõi utasítással: 36. és a 38. héten: hétfõ-péntek: Caulophyllum 15 CH 1*5golyó, szombat: Pulsotilla 30 CH 1*5 golyó, vasárnap: Arnica 30 CH 1*5 golyó 37. és 39. hét: hétfõ-péntek: Cimcifuga 15 CH 1*5golyó, szombat: Pulsotilla 30 CH 1*5 golyó, vasárnap: Arnica 30 CH 1*5 golyó Ha addig semmi, az elejétõl kell kezdeni. Szülés alatt: Caulophyllum és Cimcifuga 30 CH 15 percenként 5-5 golyó felváltva Szülés után: Arnica 30 CH 1*10 golyó rögtön, majd 2 órán át 3-4*10 golyó Én ittam a málnalevél teát és szedtem is, de nem tágultam császár lett.

Az erõsség nem a hatékonyságot befolyásolja, különbözõ tünetekre/betegségekre más-más hígítás kell, ez nem olyan mint a gyógyszereknél a hatóanyagtartalom. Nekem így kellett szednem orvosi/szülésznõi utasítással: 36. és a 38. héten: hétfõ-péntek: Caulophyllum 15 CH 1*5golyó, szombat: Pulsotilla 30 CH 1*5 golyó, vasárnap: Arnica 30 CH 1*5 golyó 37. és 39. hét: hétfõ-péntek: Cimcifuga 15 CH 1*5golyó, szombat: Pulsotilla 30 CH 1*5 golyó, vasárnap: Arnica 30 CH 1*5 golyó Ha addig semmi, az elejétõl kell kezdeni. Szülés alatt: Caulophyllum és Cimcifuga 30 CH 15 percenként 5-5 golyó felváltva Szülés után: Arnica 30 CH 1*10 golyó rögtön, majd 2 órán át 3-4*10 golyó Én ittam a málnalevél teát és szedtem is, de nem tágultam császár lett.
Nem vagyok szakember, csak azt tudom neked leírni, amit az orvosom írt nekem, és õ homeós szaki is, azon kívül, hogy nõgyógyász-szülész. Betöltött 36.héttõl: 1.nap reggel caulophyllum ch 15 napi 1*5 2.nap reggel cimicifuga ch 15 napi 1*5 3.nap reggel pulsatilla ch 15 napi 1*5 4.nap reggel arnica ch 9 napi 1*5 Szülés alatt: óránként pulsatilla ch5 1*5, cimicifuga ch5 1*5, caulophyllum ch5 1*5 Gyermekágyban arnica ch9 napi 1*5 staphysagria ch9 napi 1*5 Én most fogok harmadszor szülni. Homeópátiát a másodiknál alkalmaztam, de csak a 36.héttõl a szülésig. Olyan gyors szülésem volt, hogy vajúdás alatt nem volt idõm bogyókat szedegetni, nem is kellett, tényleg ment minden simán. De nekem az elsõ is viszonylag gyors volt, homeópátia nélkül. Most 37 hetes vagyok, már szedem megint, de most csak úgy vettem, hogy a szülésig elég legyen. Vajúdás alatt nem tervezek szedni semmit.
Engem is nagyon érdekel ez a téma, és én ezután fogok menni. Itt szakember válaszol: http://www.videoklinika.hu/video/varady_szuleskonnyites_foru..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ.én is 37 hetes vagyok.Sajnos mindenki mást ír, ezért nem értem a számok lényegét, és nem akarom hogy más hatást váltson ki ha szednék valamit.Kinek higgyek?
2.vagyok. Mivel az elsõ válasza is szakembertõl van, és az én válaszom is szakembertõl van, ezért szerintem ezekbõl válaszd ki a szimpatikusabbat. Ártani nem fogsz, az biztos.

Milyen a beontes szules elott? Faj? A wczes vajudas alatt milyen? (Nem tudom veletlen kinyomni a babat mikozben mast nyomok kifele epp? )

Legjobb válasz: Én szerencsére nem kaptam beöntést, bár szerintem nem is kéne ezt erõltetni. Hisz oké, hogy úgy sok minden kijön, de marad benn is, ami meg majd a tolásnál jön ki és hígabb lesz... Nekem mikor beadták az oxit utána éreztem, hogy wc-znem kell, és valóban csak wc-zés volt. Nagyon hasonló az érzés, én meg tudtam különböztetni még a vajúdási stádiumban. Egyébként csak az elején engedtek ki wc-re. Aztán a szülésnél is jött széklet, de eltávolították és annyi...

Én szerencsére nem kaptam beöntést, bár szerintem nem is kéne ezt erõltetni. Hisz oké, hogy úgy sok minden kijön, de marad benn is, ami meg majd a tolásnál jön ki és hígabb lesz... Nekem mikor beadták az oxit utána éreztem, hogy wc-znem kell, és valóban csak wc-zés volt. Nagyon hasonló az érzés, én meg tudtam különböztetni még a vajúdási stádiumban. Egyébként csak az elején engedtek ki wc-re. Aztán a szülésnél is jött széklet, de eltávolították és annyi...
Dehogy fáj!!Csak kellemetlen.Megtöltenek egy infúziós zsákot vízzel, azon van egy kis csõ, amit a fenekedbe dugnak, és elkezdik engedni befele a vizet, olyan 500-800 ml-t.Kb.1-2 perc alatt megvan.Aztán irány a wc.Kijön aminek kell.Nekem használt, szülés alatt semmi sem távozott, és ingerem se volt rá.
A beöntés után, hidd el nem kell nyomnod :) , örülsz ha minél tovább benn bírod tartani(az instrukció szerint).Abszolút nem fáj, kellemetlennek is csak a szitú miatt mondanám, feszítõ érzés, mint amikor nagyon sürgõs a nagydolog.Császáraim voltak, úgyhogy nem úszhattam meg, de jó is volt hogy a friss sebbel 1-2 napig nem kellett ezzel foglalkoznom.
Én szerencsére kaptam. Minimálisan volt kellemetlen, de az is inkább a helyzet miatt, nem fizikálisan. Örülök, hogy a szülõszobán nem kellett még amiatt is aggódnom, hogy jön-e valami olyan is, aminek nem kéne. WC-znem nem kellett vajúdás alatt. Pisilni elõtte voltam, és összvissz 3 órás mutatvány volt a szülõszoba. Így ez hálistennek kimaradt.

Vajúdás alatt illetve szüléskor (vagy utána) érezted úgy, hogy nem megfelelően bánnak veled a kórházban?

Legjobb válasz: Nagyon kedvesek voltak velem, sürgõsségi császár lett, a vajúdás nagy része meg filmszakadás.

Nagyon kedvesek voltak velem, sürgõsségi császár lett, a vajúdás nagy része meg filmszakadás.

Mikor elkezdődött a szülésed, vajúdás alatt ki volt ott?

Attól félek hogy a vajúdás alatt az egész családom és a párom családja is felettem fognak állni.De azt se tudnám elképzelni hogy a folyóson kinnt totyogjanak egy csomóan.Nálatok hogy volt?Kinek szóltatok mikor elkezd?dtek a dolgok?38 hetes kismama

Legjobb válasz: A férjem volt velem. Én szóltam anyukáméknak, hogy elkezdõdött a szülés, de õk nem akaszkodtak rám, megvárták míg utána telefonálni tudtam nekik.

A férjem volt velem. Én szóltam anyukáméknak, hogy elkezdõdött a szülés, de õk nem akaszkodtak rám, megvárták míg utána telefonálni tudtam nekik.
szia.én 2 hónapja szültem.amikor nekem reggel 8kor elfolyt a magzatvíz akkor felhívtam anyukámat hogy ma szülünk :) meg anyósomékat.tehát õk izgultam értünk a folyosón, nekem a párom nem volt bent a szülésnél mert császármetszés lett a vége mert egy centit sem tágultam.amikor már meglett a kisfiam és bevittek a megõrzõbe akkor írtam a család többi tagjának hogy megszületett a kisfiam és mindketten jól vagyunk
A férjem volt velem és nagyon sokat jelentett!!
Velem a férjem volt benn. Mondjuk anyu a kórházba dolgozik, úgyhogy õ is benézett, de csak akkor mikor beértünk. Hát mond meg nekik elõre, hogy csak ti lesztek ott és kész, és majd szóltok, ha megérkezett a baba. Szerintem meg kell érteniük. Vajúdás alatt úgysem lehet bent egy egész "falka", mert már elkülönített helyen történik. Utána mag úgyis van a megfigyelési idõszak, ott se mehet be senki. Szóval szerintem felesleges lenne bemenniük.
Bár én még csak a 25 hetes vagyok, a férjem fog velem jönni. Sõt megbeszéltük, hogy ha lehet a szülõknek is csak akkor szólunk, ha már megszültem. Úgy sem tudnak mit csinálni, azért, hogy tébláboljanak a folyosón, felesleges bejönni! Vajúdás közben, pedig végképp nem szeretnék senkit magam köré a férjemen kívül!
Fú, már nem emlékszem, akkor csak azon voltam, hogy kijussak végre.
Nekem a férjem volt bent nagyon nagy segítség volt.A többiek otthon vártak, hisz nem tudtuk meddig fogok vajúdni. Hála Istennek letudtuk 3 óra alatt az egészet, vajúdástól a szülésig. A férjem a szülésnél is bent volt, ott még jobban tudott segíteni, tartotta a fejem. Azt mondja nagyon jó élmény volt.Most 7 hetes vagyok de ugyanúgy szeretném ha csak õ lenne bent velem.
Senkinek nem szóltunk, csak anyu tudta. Õ is csak a 2. gyerkõcnél, mert õ vigyázott a nagyra. Nem akartam, hogy bárki zavarjon. Egyébként én mind a 4 gyerkõcöt "egyedül" szültem. Nem volt velem a férjem. Az elsõnél még nem lehetett, de a többinél se bírtam volna senkit elviselni... engem még õ is zavart volna. A család csak az után tudta meg, mi történt, mikor már minden lezajlott :)
A kérdező hozzászólása: Azért jutott ez eszembe mert mindenki nagyon várja a kisfiunkat.Nem született a családba kisbaba mostanába.Nálunk én vagyok a legfiatalabb.(26 éves vagyok)Pároméknál 19 éves a huga.Szóval nagy öröm volt.És szinte mindenki ugy gondolja hogy õ ott lesz a szülésnél, nem bent hanem kint izgulnak.Mert a szülésnél a párom lesz velem.De szerintem csak ha meglesz a baba akkor szólunk.Csak anyukámnak szólunk.Csak nem lesz sértõdés.Hát igen a nagy család örömei.:)
Éjszaka ment el a magzatvizem. Anyukámat felhívtam, hogy megyünk a kórházba, de aludjon nyugodtan. 3ra bent voltunk a párommal, anyukám meg reggel 8ra. Egyszerre nem lehettek bent mindketten, ezért váltották egymást. Kitolásnál természetesen már csak a párom volt bent.
Egyedül voltam, mert így akartam.Férjem, és anyukám kint vártak, a többiek már a babához jöttek:)

Mi a tapasztalata annak, aki már szülés előtt szedett homeopátiás készítményeket? Azt gondoltam, hogy segít tágítani a méhszájat már a szülés előtt, lehet, hogy rosszul gondolom. Csak a vajúdás alatt segít tágulni? Akkor miért kell előbb szedni?

a 36.hétt?l szedem a caulophillum Ch9-et 2x5 golyót, a cimicifuga Ch9-et 2x5 golyót, és iszom a málnalevél teát 2csészével naponta. eltelt már 3 hét azóta. a 32.hétt?l C2100-as a méhszájam.

Legjobb válasz: Szedd nyugodtan, bajod nem lesz tõle. Nekem sajnos nem segített... De talán most a másodiknál sikerül tágulnom, bár csak a málnalevélteát iszom.

Szedd nyugodtan, bajod nem lesz tõle. Nekem sajnos nem segített... De talán most a másodiknál sikerül tágulnom, bár csak a málnalevélteát iszom.
Gratulálok a babód megszüléséhez/megszületéséhez! :) :) Mennyire tágultál gyorsan végülis? Szedted a kórházban is, vajúdás közben?
A kérdező hozzászólása: sziasztok! hazaértünk a kórházból!! vasárnap 18-án este született meg a kisfiúnk és szerintem nagyon sokat segítettek a bogyók, mert jól tágultam!!!!
Szia, hogy vagytok? :)
:) ) akkor kisfiammal küldjük a pozitív energiákat a hétvégén! :)
A kérdező hozzászólása: 04-12 11:45-ös válaszoló válasza alapján úgy dönöttem, hogy 3x5golyóra emelem az adagokat... képzeljétek! ma voltam vizsgálaton, nem kell befeküdnöm, rendben vagyok, a szülésznõ szerint a hétvégén lesz vmi és és és és!!!!! c1111 a méhszájam, felpuhult és beékelõdött a baba fejecskéje!!!!! szóval tuti, hogy mégis segítenek a bogyók! :-) a dokim is bíztatott a hétvégével kapcsolatban, de azért õk nem szívesen bocsátkoznak jóslásokba... :-) remélem a hétégén már tényleg a karjaimban tarthaom a kisfiúnkat!!!!
A kérdező hozzászólása: szuper! nagyon szépen köszönöm!!
Szia az elõzõ vagyok és én úgy szedtem, hogy: 37. hét: minden nap 2-szer 5 golyó cimicifuga 38. hét: minden nap 3-szer 5 golyó caulophillum 39. hét: minden nap 4-szer 5 golyó cimicifuga 40. hét: minden nap 5-ször 5 golyó caulophillum Tágulási adataim belsõ méhszájra vonatkoztatva: 38. hét: 1 ujjnyi 39. hét: 2 ujjnyi 40. héten már nem vizsgált, nehogy meginduljon az miatt a szülés (valsz 3 ujjnyi) A betöltött 40. héten, a kiírt napon hajnali 2:30-kor indult meg a vajúdás, és 4 órás otthoni vajúdással 4 ujjnyi belsõ méhszájjal mentem be, és ezeket a fájásokat még nagyon jól lehetett kontrolállni, sõt még az 5 ujjnyinál lévõ kontrakciókat is be tudtam fogadni, csak a legvége volt a kimerítõ (2 óra), amíg helyesen beállt a buksija a szülõútba, mert elõször arccal akart megszületni. Azóta is nagy arc a fiam! :D A szülésznõm szerint ez egy jóó kis koktél volt! De halkan megjegyezném, az egyik ismerõsömnek is ajánlottam és bár nem tudom be tartotta e végülis, de õ nem tágult tõle, pedig 10 nappal túlhordta. A fájásokat már 2 ujjnyinál nem tudta befogadni és EDA-t kért, de 8 óra EDA-val sem tágult, és neki is rosszul ékelõdött be a kisfia, az EDA miatt nem ugrálhatott, hogy kibillentsék a kisfejét, így végül császározták. Bízom benne, neked használni fog, és átélheted a természetes szülés csodáját! :)
A kérdező hozzászólása: mindenképp szedem, meg a szülõszobára is viszek és szopizáshoz is homeopátiás segítséget veszek igénybe. amúgy azért a kérdés, mert elkeseredtem, hogy a dokim szerint teljesen éretlen a méhszájam, és nemsoká lejár a kiírás.... csütörtökön. akkor eldönti be kell-e feküdnöm. viszont a szülésznõm is mondta, hogy szedjem csak a bogyókat, mert azóta rendszeresek a jóslóim, a keményedések és ez segít felpuhítani, még ha nem is kezd nyílni a méhszáj.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó válaszoló!! hogyan szedted a bogyókat?
Szerintem nekem segített. Bár én nem így szedtem, de tény, hogy a 38. héten 2 ujjnyi voltam már belül és mire beértem a kórházban a kiírás napján már 4 ujjnyi volt a belsõ méhszájam, és ezek a fájások még nem viseltek meg. Az utolsó 2 óra már fájt. De nálam rosszul ékelõdött be a fiam, és 5 ujjnyi méhszájjal 2 órán át rugóztam a labdán. Ez ritka, ha jól ékelõdött volna be, akkor szinte már azonnal kimondtam volna, hogy jöhet következõ, de így kellett 2 hét felejtés...:) :) A következõ szülésre is homeopátiásan is fogok készülni! Használni fog, nyugi! :) ;)
Állítólag a málnalevél tea túlhordást eredményez, itt olvastam valahol, nem tudom mennyi a valóságalapja. Én is szedtem a homeós bogyókat 37 héttõl, meg szüléskor is. Nem tudom hogy ettõl vagy egyébként is így lett volna, de szülés elõtti nap 2 ujjnyira voltam nyitva. A magzatvíz folyt el, onnan számolva 2, 5, a fájásoktól számolva 1, 5 óra alatt kezemben volt a manó. Könnyû szülést neked!!
Én is szedtem és ittam a teát is mégis 12 órát vajúdtam, már majdnem császár lett a vége. Szerencsére az utolsó órákban elkezdtem tágulni, így simán szülhettem. Nekem nem használt.
Én is szedtem a 36. héttõl a kétféle homeós bogyót, én sem tágultam szinte semmit. 9 nap túlhordás után indították a szülést. Amikor bementem reggel, elkezdtük félóránként adagolni a bogyókat, és akkor csinált is fájásokat (amik, mint késõbb kiderült, szinte semmik nem voltak). Oxytocint kaptam, brutál fájásokkal 5 és fél óra alatt lett meg a kicsi fiam. Azt mondta a doki, hogy sokkal hosszabbra számított, végülis lehet, hogy részben a bogyóknak köszönhetõ.
Én is szedtem, és ittam a málnalevél teát is. Nekem nem segített. 10 órás valyúdás után is teljesen zárt volt a méhszájam. Császároztak. Persze azért szedd, rosszat nem teszel vele!
Én is ugyanezeket szedtem, mint Te és vajúdás közben is végig fél óránként. Igaz, hogy burkot repesztettek, mert túlhordtam a fiam, de a burokrepesztéstõl számítva 4 óra múlva meglett a babám és semmi mást nem kaptam. Hogy ennek köszönhetõ-e, vagy sem, nem tudom, de ártani biztos nem árt. Tuti szedni fogom a 2.-nál is. Könnyû szülést és sok boldogságot a babához!
A kérdező hozzászólása: igen, szedtem, kb. egy-másfél óra alatt már a szülõágyon voltam a vajúdóból, mert jött a kitolás!

Apás szülésre készülünk! Vajúdás alatt is ott lehet a férjem, illetve lehet-e sétálgatni közben a folyosón ha úgy könnyebbnek érzem?

Veszprémben fogok szülni és többször hallottam, hogy a párunk nem lehet velünk vajúdás közben... :(

Legjobb válasz: Én Szegeden szûltem de természetesen ott volt velem az elejétõl a végéig. Ha nyugtalanít kérdezd meg valamelyik szülésznõt, sõt ha teheted fogadj fel egyet, mert akkor biztos, hogy mindent lehet :-) /persze normális kereteken belül/ Én ha lehetne csak szülésznõt fogadnék, mert az orvosok -ha nagyon síma a szülésed- semmit nem érnek, a szülésznõ segít mindenben. Ez az én véleményem

Én Szegeden szûltem de természetesen ott volt velem az elejétõl a végéig. Ha nyugtalanít kérdezd meg valamelyik szülésznõt, sõt ha teheted fogadj fel egyet, mert akkor biztos, hogy mindent lehet :-) /persze normális kereteken belül/ Én ha lehetne csak szülésznõt fogadnék, mert az orvosok -ha nagyon síma a szülésed- semmit nem érnek, a szülésznõ segít mindenben. Ez az én véleményem
Kórháza válogatja. Nálunk apa bent volt, és sétálni is lehetett.
Pedig pont ez a lényege az Apás szülésnek , hogy végig veled van a párod és legalább lelkiekben segít. Bár nekem császárom lett, de míg a vajúdóban voltam végig velem volt. Mûtét közben kint várt. És mivel altattak császár után õ kapta meg a babát. :)
Ja még annyi, hogy én Pesten a 2.sz.-ú szülészeti klinikán szültem.
Én Fehérváron szültem és ott szóba se jöhetett, h. bent legyen a párom a vajúdóban. Irtózatos hülyeségnek tartottam, mivel ott lett volna szükségem rá! Tényleg kórháza válogatja, ezt az tudná megmondani, aki a veszprémi kórházban szült.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!