Találatok a következő kifejezésre: Vajúdás alatt nekem (4 db)

A vajúdás a szülőszobában történik? Kb mennyi idő? Vajúdás alatt ki lehet menni Wc-re? A kitolási idő milyen hosszú? És ha nekem akkor kell wc-re mennem akkor mi van?

Legjobb válasz: Ahol én szültem, ott végig a szülõszobában voltam, bár lehet, hogy van olyan kórház, ahol nem így van. De szerintem teljesen mindegy. Az, hogy mennyi ideig tart, az nagyon változó. Én mindkét lányomat kb. 5 óra alatt szültem meg, de pl. a nõvérem 2 napig vajúdott. Vajúdás alatt persze, hogy ki lehet menni wc-re, sõt gyakran megkérnek, hogy ha úgy érzed, hogy nem is kell, akkor is menjél ki, mert az gyorsítja a szülést. Nekem volt, hogy nem kellett pisilnem, erre megkatétereztek. vááá A kitolás szintén egyéntõl függ. Nekem az elsõ kb. 40 perc volt, farfekvéssel, a második fejjel elõre jött, az kb. 15 perc volt (legalábbis amennyire emlékszem) Kitolás alatt nemigen kell wc-re menned, mivel valószínûleg elõtte kapsz beöntést, a pisit meg az elõbb leírtam, hogy hogy mûködik. Bár, amikor jön a kitolási szakasz, azt pont arról lehet felismerni, hogy úgy érzi a nõ, mintha azonnal ki kellene mennie, de az igazából csak a baba.

Ahol én szültem, ott végig a szülõszobában voltam, bár lehet, hogy van olyan kórház, ahol nem így van. De szerintem teljesen mindegy. Az, hogy mennyi ideig tart, az nagyon változó. Én mindkét lányomat kb. 5 óra alatt szültem meg, de pl. a nõvérem 2 napig vajúdott. Vajúdás alatt persze, hogy ki lehet menni wc-re, sõt gyakran megkérnek, hogy ha úgy érzed, hogy nem is kell, akkor is menjél ki, mert az gyorsítja a szülést. Nekem volt, hogy nem kellett pisilnem, erre megkatétereztek. vááá A kitolás szintén egyéntõl függ. Nekem az elsõ kb. 40 perc volt, farfekvéssel, a második fejjel elõre jött, az kb. 15 perc volt (legalábbis amennyire emlékszem) Kitolás alatt nemigen kell wc-re menned, mivel valószínûleg elõtte kapsz beöntést, a pisit meg az elõbb leírtam, hogy hogy mûködik. Bár, amikor jön a kitolási szakasz, azt pont arról lehet felismerni, hogy úgy érzi a nõ, mintha azonnal ki kellene mennie, de az igazából csak a baba.
Ahol én szültem ott vajúdni nem csak a szülõszobában lehetett. Nyugodtan sétálhattam a folyóson, ha pihenni szerettem volna egy kicsit akkor bementem a szülõszobába. Ott leülhettem, vagy le is feküdhettem volna. Én 8-kor mentem be este és éjfél elõtt feküdtem csak a szülõágyra amikor burkot repesztettek, addig sétáltam, illetve kaptam közben beöntés akkor a budin ültem, utána lezuhanyoztam. Burokrepesztés után pedig már nem kellhettem fel, mert nem sokra rá éjfél után pár perccel megszületett a lányom. Én ittam közben így nem kellett katéterezni, mert spontán volt vizeletem szülés után, és infusiót sem kaptam. Kitolási idõ alatt nem kell wc-re menned, csak úgy érzed, hogy majd be tojsz, de ezek a tolófájások. Nekem kb 10-15 perc volt. Ez fáj a legjobban, de már alig várja az ember, mert tudod, hogy nemsoká a kezedben tarthatod a babád. Mindenkinél más és más az idõ. Vannak szerencsésebbek akik hamar megszülnek és van bizony aki sokáig szenved. De ne izgulj el fogod felejteni az egészet és csak a szépre fogsz emlékezni. 7 hetes kislány anyukája
És még valami (az elsõ vagyok): Nekem személy szerint az az elsõ babánál a tolófájások egyáltalán nem fájtak, de tényleg, csak néztem, ahogy a hasam mozog le-fel, és csodálkoztam, hogy nem fáj. Viszont ahogy a baba kijött, az nagyon-nagyon fájt. A másodiknál a tolófájásokat is megéreztem, bár hírül sem fájt annyira, mint a vajúdás, de a baba megszületése nem volt olyan fájdalmas, mint az elsõnél. Úgy tudom, a legtöbb nõnél a kitolási szakasz már megkönnyebbülést jelent.
Én a sima kórházi ágyon vajúdtam, és nagy nehezen, mikor már majdnem összeestem a wc-én beöntés után majdnem fél órával akkor engedtek be a szülõszobába:(! Kórház válogatja, ki hogy szülhet és vajúdhat:) Nekem péntek reggel kezdõdött a tágulás amikor bementem a kórházba, mert véreztem is, akkor még csak 1 ujjnyira voltam kiengedtek! Szombatra visszarendeltek kontrollra, de akkor is haza küldtek! Vasárnap fél négy fele, mentem vissza 5 percesekkel, és nagy nehezen fél hatkor ténylegesen elhitték hogy nem csak bebeszélem magamnak a dolgokat és befektettek! Éjfélkor elfolyt a magzatvíz és 2:20 percre megszületett a lányom! Nem érzed a kitolási idõszakban, hogy wc-re kell menned, mert a szülésznõ, azt fogja mondani, hogy amikor fájásod van csinálj úgy mintha kakilnál és akkor nem csak a baba jön, hanem minden ami még bent volt, nem szégyen az! Remélem tudtam segíteni! 3 hónapos kislány anyukája
szia én alternativ szobában szültem, igy nem kaptam beöntést sem, volt zuhanyzós wc-je, oda járkálhattam wc-re, én elég sokszor mentem pisilni, mert nekem engedték h igyak, kb 1.1, 5liter vizet meg is ittam...nekem maga a vajudás 10 óra volt..vajudás alatt azt csinálhattam amit akartam, párom is bent volt, sétáltunk, labdán üldögéltem, mindent kiprobáltam még amivel fel volt szerelve a szoba, , , kitolási rész, kb 15-20 perc volt, de hozzá teszem, én akkor már 36 órája fent voltam, és naon fáradt voltam...szülés után 2 órát még feküdnöd kell, nem kelhetsz fel..mikor a kitolási rész volt, olyan érzésem volt, h nagy wc-re kell mennem, amit közöltem is a dokival, h nekem kakilnom kell, de õ csak nevetett és azt mondta akkor nyomjon, persze nem wc-nem kellett, hanem a babóca jött...ja és mikor még a szülöcsatornába van, de már a lábad között a baba feje naon fog fesziteni, fájdalmas lesz, de legalább hamarabb kinyomod onnan:-)) könnyû és gyors szülést

Vajúdás alatt amikor nekem fájásom van a baba mit érez? Neki is fáj valami? Mozog olyankor?

Legjobb válasz: Az áprilisi Anyák lapja magazinba van egy nagyon tuti jó érdekes cikk a vajudás alatt történtekrõl ír h mikor mit érez a baba és mi megy végbe az anyai és magzati szervezetbe. Több érdekes téma is van ebbe a számba sztem most érdemes megvenni!

Az áprilisi Anyák lapja magazinba van egy nagyon tuti jó érdekes cikk a vajudás alatt történtekrõl ír h mikor mit érez a baba és mi megy végbe az anyai és magzati szervezetbe. Több érdekes téma is van ebbe a számba sztem most érdemes megvenni!
Mivel a méh összehúzódik, szerintem õ csak nyomást érez, de nem fáj ez neki. Nálam az elsõ kettõ tök passzív volt végig, a harmadik pedig végig ficánkolta a vajúdást, mondtam is neki, hogy nem lesz ereje kibújni :) Aztán kiröpült a drágám :D

Ez tényleg így van? Tényleg szülés, és vajúdás alatt nincs magánál az ember? Megirnátok nekem?

Annyira rossz hatással van a nöre.elsö babát várom aki nemsokára megszületik,és most azért megijedtem..39km

Legjobb válasz: Szia, én második babát várom...Hááát, rendesen szültem a kislányomat, fájdalomcsillapító nélkül. Nekem a férjem azt mondta, hogy sokszor úgy néztem ki, mint egy heroinista, kiakadtak a szemeim....stb.. a fájdalom elviselhetetlen. A kitolási szakasznál, két fájás között elaludtam. Nem sokra emlékszem, de az biztos, hogy csodálatos élmény.20 hetes pocis:)

Szia, én második babát várom...Hááát, rendesen szültem a kislányomat, fájdalomcsillapító nélkül. Nekem a férjem azt mondta, hogy sokszor úgy néztem ki, mint egy heroinista, kiakadtak a szemeim....stb.. a fájdalom elviselhetetlen. A kitolási szakasznál, két fájás között elaludtam. Nem sokra emlékszem, de az biztos, hogy csodálatos élmény.20 hetes pocis:)
Szia.Szerintem is valami más dimenzióba kerül akkor az ember, mert azt a fájdalmat csak úgy lehet elviselni.Én is fájdalomcsillapító nélkül szültem, 9hónapja a kisfiamat(21óra)vajúdás után született meg, az elejére még emlékszem, de amikor rendesen beindult és szinte egymást érték a fájások, arra már akárhogy akarok visszaemlékezni nem nagyon sikerül, azt tudom, hogy fájt, de, hogy mennyire azt nem tudom.Én is a páromat kérdeztem, hogy, hogy viseltem, persze õ azt mondta, hogy nagyon ügyes voltam és büszke rám, de, hogy tényleg így volt-e azt nem tudom:DNagyon elfáradtam a végére, szinte 2napig nem aludtam, ettem és alig volt erõm a végére, de szülés után újra a régi önmagam voltam és már nem voltam fáradt, nem fájt semmi, pörögtem, fogadtam a látogatókat és büszke voltam magamra, hogy megcsináltam.Könnyû szülést kívánok, neked és jó egészséget:D
Az elején nagyon is magamnál voltam, viszont az utolsó 1 órában a kitolási szakaszban inkább úgy fogalmaznék, hogy egy másik dimenzióba kerülhettem. Mert nem ájultam el, de szinte semmire nem emlékszem. Állítólag kultúráltan viselkedtem, és mindent úgy csináltam, ahogy kérték, ennek azért örülök :) Aztán végül sajnos császár lett, és mikor megkaptam a spinálist, na onnan kitisztult a kép és 2 perc múlva vígan társalogtam az altatóorvossal a mûtét alatt. Ne félj, nincs miért félned, arra koncentrálj, hogy a fájdalom úgyis elmúlik majd, és végre a karjaidban tarthatod a babádat! Jó egészséget mindkettõtöknek!
Szia, a vajúdás alatt én is totál magamnál voltam, aztán ahogy bekötötték az oxitocint és jött a hatása...na onnantól nekem is vannak kiesések. Fõleg a kitolási szakaszra nem emlékszem nagyon, pedig még friss az élmény (12 napos a kislányom). Azt tudom, hogy nagyon fájt (csak egy Nospa szurit kaptam) és irtó gyengének éreztem magam. Az elsõ tiszta kép az, amikor a hasamra tették a picit még lüktetõ köldökzsinórral, csutakosan:) A varrásra szintén nem nagyon emlékszem, azt tudom, hogy borzasztóan zsibbadt a lábam a kengyelben és Apa folyamatosan beszélt hozzám és meg állandóan kérdeztem a szülésznõt, hogy mikor végzünk már...össze-vissza magyaráztam... Azt hiszem, jobb is, hogy vannak dolgok, amikre nem emlékszem:) Könnyû szülést és boldog babázást kívánok Neked!!
Én nem éreztem azt, hogy nem lennék magamnál, vagy másik dimenzióban lennék, vagy ilyesmi, viszont utólag egy csomó minden kiesett. A férjemet szoktam kérdezgetni, hogy mesélje el a szülést, és úgy hallgatom, mintha ott sem lettem volna. Szinte csak néhány kép él bennem a 9 órás folyamatról. De olyasmi nincs szerintem, ha ettõl félsz, hogy nem tudod magad kontrollálni, és égeted magad a személyzet elõtt. Ennyire azért nem megy el a kép!
De igen, magánál van, mért ne lenne? Inkább talán arra gondolsz, hogy a folyamat során egy másfajta tudatállapotba kerül, nem izgatják olyan dolgok, amiktõl elõtte félt (pl. gátmetszés, borotválás, beöntés, varrás stb.), mert ez így van. Egy nagyon egyedi élmény, ne félj tõle. Könnyû szülést kívánok neked!


Akkor a szülésznő végig vagyis a vajúdás alatt is mellettem van? És neki mi a szerepe, ő mit csinál?

Egyébként én ezt nem tudtam azt hittem hogy ott magamnak el kínlódok míg nem indul be a szülés és majd akkor jön egy doki aki megszüleszt végülis.

Legjobb válasz: jaaa, ezzel egyetértek, a szülésznõ többet érdemel, mégis a doki kap... talán, mert õ doki??? a szülésznõ pedig nem diplomás??? Én sem értem. Pedig a szülésznõ jön be hozzád elõször és csak végszóra hívja a dokit. Na mindegy

jaaa, ezzel egyetértek, a szülésznõ többet érdemel, mégis a doki kap... talán, mert õ doki??? a szülésznõ pedig nem diplomás??? Én sem értem. Pedig a szülésznõ jön be hozzád elõször és csak végszóra hívja a dokit. Na mindegy
Ez nem mindig van így. Én a szülésznõt nem sokat láttam. Igaz, hogy rengeteg eü-s tanuló volt ott, de õk a szülésznõ munkáját végezték, tehát vérnyomást mértek, magzati szívhangot néztek, ilyesmik. Nekem nem fogadott dokim volt, de aki levezette a szülésemet, az csinált mindent. Burokrepesztés, gátmetszés, epis érzéstelenítés, segített nyomni is, és õ "húzta ki" a babát. Pedig nem fizettem neki ezért, éppen csak õ volt az ügyeletes.
A szülésznõ szerepe hogy felügyelje a vajúdást, meg szüléskor õ segíti ki a babát is.A doki csak a csendes szemlélõ, õ vágja a gátat, szülés után kitisztít é összevarr.
A kérdező hozzászólása: Ez most komoly? Hát akkor nem értem miért a dokinak ad a legtöbb nõ pénzt, akkor jobban a szülésznõ érdemelné ezt. Hát meglepõdtem, köszi a gyors választ!!! sokat segítettél a döntésben
Engem teljesen kiakaszt ez a "hálapénz" dolog, mert egy orvos elvileg azért orvos, hogy segítsen az embereknek, és nem azért, hogy minél többet összeharácsoljon, ami mellett azért persze fizetést is kap. aki pénzéhes, az ne menjen egészségügyi pályára!
Én azért adtam hálapénzt, mert a dokim 24 órában kész volt bármikor azonnal indulni, ha indul a szülés. És õ mellesleg végig ott is volt velem. még nevetgéltünk is két fájás közt. nekem ez nagyon megnyugtató volt...
A szülésznõk többsége is diplomás. Ma már nem is lehetne máshogyan az. Az esetek 99% õ van ott a szülés teljes egészében õ figyeli a babát õ segíti ki. Igazából a gátmetszést és varrást is megtanulják, de Mo.-on õk nem alkalmazhatják. Külföldön sok helyen ezt is õk csinálják. Pl. Angliában nem orvosnak kötelezõ egy szülésnél ott lenni, hanem egy szülésznõnek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!