Találatok a következő kifejezésre: Vajúdás és közben (13 db)

Az első szülésem császár volt. Hogy fogják vizsgálni a hegvastagságot vajúdás és szülés közben? Megpróbáljuk a természetes szülést.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ezt csak a terhesség során vizsgálják UH-n. De ha olyan a kórház/doki akkor lehet, hogy vajúdás közben is megnéznek majd UH-n. Nálunk kizárt, hogy lenne ilyen ahogy az elsõ szülésemet is levezették...

Én úgy tudom, hogy ezt csak a terhesség során vizsgálják UH-n. De ha olyan a kórház/doki akkor lehet, hogy vajúdás közben is megnéznek majd UH-n. Nálunk kizárt, hogy lenne ilyen ahogy az elsõ szülésemet is levezették...

Melyik a hatásosabb vajúdás és szüléskönnyítő módszer? A málnalevéltea vagy a homeopátiás bogyók, és azok közül melyek?

Legjobb válasz: Én együtt szedtem a bogyókat a teával. A bogyók közül a cimicifugát, a caullophyllumot és az arnica-t.

Én együtt szedtem a bogyókat a teával. A bogyók közül a cimicifugát, a caullophyllumot és az arnica-t.
Ez teljesen egyénfüggõ, hogy hat-e.Illetve hinni is kell benne. Habár én igyekeztem benne hinni, ittam a 36 héttõl napi 2 csésze málnalevélteát, és szedtem a homeós golyókat is, azt 37 héttõl.41 héten indult a szülésem, és 18 óra vajúdás után tágultam ki 3 ujjnyira úgy, hogy oxotocint is kaptam:(( Akkor azt mondta a doki, már csak 1-2 óra és meglesz, erre elfordult a drágám, rosszak lettek a szívhangok irány a mûtõ. Hát nekem nem volt hatásos azt hiszem, pedig ez a 3-ik szülésem volt, és mindközül a legnehezebb a legfájdalmasabb.Az elsõt szültem meg legkönnyebben, pedig akkor semmilyen praktikát nem alkalmaztam, és ment simán. Ez is igazolja, hogy még 2 szülés sem biztos, hogy egyforma egy nõnél. Szerintem alkalmazhatod mindkettõt, nem lesz bajod tõle, max nem hat. Minden jót, könnyû szülést.
Én nem tudom, hogy nélkülük is így sikerült volna, de én a 37. héttõl ittam a teát, s szedtem a bogyókat. 4 nap túlhordás, s 5óra vajúdás után megszületett a kisfiam. Én hiszek bennük. Legközelebb is használni fogom.
Szia, nekem így kellett szedni: Betöltött 36. hét: "A" hét: 1. nap Pulsatilla C30 5 golyaó 2-3-4-5-6. nap: Caulophyllum C15 5 golyó 7. nap: szünet "B" hét: 1. nap Pulsatilla C30 5 golyó 2-3-4-5-6. nap: Cimicifuga C15 5 golyó 7. nap: szünet És ezt a szülésig minden nap, A és B hét felváltva. A szülésnél felkiáltott a szülésznõ, hogy jaj de el vagyunk lazulva odabent...
A homeopátiást szedd mindenképp. Én mire szehettem volna a 36. héttõl, addigra pont megszültem, úgyhogy nekem sajnos nem tudott segíteni, de a szülõszobán szedtem be belõlük.
Szia.Én a 36. héttõl ittam a teát és szedtem a homeo bogyót és baromira hittem benne.A szülés mégis elmondhatatlanul fájt és baromi sokáig tartott(10ó).Mondjuk azt nemtudom hogyha nem szedtem volna semmit nemtudom mennyi ideig tartott volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sokat segítettetek.

Vajúdás és szülés közben mindenkinek hányingere van, és esetleg hány is? 37 hetes kismama:)

Legjobb válasz: Szia!Elsõ szülésemkor nekem sajna hányingerem volt,ami szerintem annak köszönhetõ,hogy azt a hülye nyugtató gázt belélegeztem.nem kellett volna! Addig "semmi"bajom nem volt,gondolok itt a hányingerre!De egyébként hallottam én is hogy spontán hányingere van valakinek,és esetleg hány is,de ettõl nem kell félni,ilyenkor ez teljesen természetes! Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok!Na meg persze jó egészséget! :) 29 hetes kismama

Szia!Elsõ szülésemkor nekem sajna hányingerem volt, ami szerintem annak köszönhetõ, hogy azt a hülye nyugtató gázt belélegeztem.nem kellett volna! Addig "semmi"bajom nem volt, gondolok itt a hányingerre!De egyébként hallottam én is hogy spontán hányingere van valakinek, és esetleg hány is, de ettõl nem kell félni, ilyenkor ez teljesen természetes! Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok!Na meg persze jó egészséget! :) 29 hetes kismama
Szia!Én vagy háromszor hánytam szülés közben, de ez nem általános.Alapból nagyon könnyen hányok és szüléskor olyan ideges voltam, hogy csoda lett volna, ha nem...De igy legalább a páromnak is volt dolga, mert õ tartotta a hánytálat!:-))Amúgy nem egy kellemes élmény, mert amikor hánytam, akkor az erõlködéstõl folyamatosan préseltem ki magamból a magzatvizet, ezért tiszta "trutyi" voltam.(a papucsom, amikor állva jött rám a hányás, az ágy alattam, amikor fekve)Bocsi a gusztustalanságért, de hát ez volt...
Én 17 órát vajudtam, amibõl 12 órán át plafon 3 perces fájásaim voltak. Nem volt hányingerem.
Sokan hánynak.
Nekem az elsõ szülésemnél lett hányingerem. Jött a doki, kérdi, hogy vagyok. Mondom vacakul, émeéygek. Erre õ: le kell jönni az ágyról és sétálni!! Na mondom, nem elég hogy fájok és émelygek, de sétáljak is??? Mindenesetre lemásztam. Ahogy a lábam földet ért és függõlegesbe kerültem, mintha elfújták volna az émelygést. Azt hiszem nem csoda, hogy szinte a kitolásig nem feküdtem vissza :D A második babóval nem volt émelygésem.
Igaz, én csak 3 órát vajúdtam, de nekem egy csöppnyi hányingerem sem volt.
Én több mint 24 órát vajúdtam de nem volt se hányingerem se nem hánytam. Lehet azért mert nekem reggel kezdõdött a vajúdás így nem ettem már semmit csak elõzõ este. Jó babavárást és könnyû szülést!
Én végigmászkáltam a vajúdást lehet azért nem hánytam.
Én 14 órát vajúdtam (ebbõl 8 órát iszonyú fájásokkal), szinte végig mászkáltam, és 3x hánytam. Igaz, velem is kipróbáltaták azt a gázt-lehet, hogy amiatt volt. Egyébként másra nem volt jó.


Akinek az első szülése császár volt, és a második is, annak a második programozott lett, vagy vajúdás közben döntöttek ismét a műtét mellett?

Mennyi idő telt el a két szülés között?

Legjobb válasz: Nekem vajúdás közben döntöttek a császár mellett. A második baba 0,5 kg-al volt nehezebb,mint a tesója, és azt mondták, hogy nem kockáztatnak. Meg kezdett leesni a szívhangja is. Szóval téraránytalanság, elsõ császár és rossz szívhang miatt lett császár a második. 1.baba 3650 gr 2. baba 4100 gr

Nekem vajúdás közben döntöttek a császár mellett. A második baba 0, 5 kg-al volt nehezebb, mint a tesója, és azt mondták, hogy nem kockáztatnak. Meg kezdett leesni a szívhangja is. Szóval téraránytalanság, elsõ császár és rossz szívhang miatt lett császár a második. 1.baba 3650 gr 2. baba 4100 gr
Bocs, azt kihagytam, hogy 2év és 1, 5 hónap telt el a két szülés között.
Programozottnak indult, aztán elfolyt elõbb a magzatvíz.De nekem mindkét baba farfekvéses volt. 3, 5 év telt el a két császár között.
ismerõsömnek elsõ császár leesett szívhang miatt, második is császár(programozott) lett 5 évvel késõbb.
Az elsõnél nem tágultam, és sokáig vajúdtam, úgy lett császár. 10 év múlva jött a következõ, sokáig úgy volt, hogy lehet természetes, de a fekvése miatt progissá változott. Végül megindult, és sürgõsségi lett hegszétválás miatt.
2év 3hónap volt a két szülés között, és mivel nem indult be másodszorra a szülés ezért kellett császározni!
Az elsõ SOS császár volt. A második normál szülésnek indult, de 14 óra vajúdás után császár lett, mert nem tágultam semmit és el is múltak a fájásaim. 3 és fél év telt el a két szülés között.
Szia! 3 császárom volt. Az elsõ nem indult be magától és semmi féle külsõ ráhatásra sem. A másodiknál kb.3-szor megkérdezett a doki, hogyan szeretném, mindig azt mondtam császár. Így a kiírt dátumhoz képest 1 héttel korábban vette ki. A harmadiknál már nem volt kérdés. 2005.október, 2009. április és 2012. februárjában szültem.

Az tényleg igaz, hogy szülés közben nincs időérzék? És hogyan vészeltétek át a legkritikusabb perceket-órákat? Ha mindent úgy csinálok, ahogy a doki meg a szülésznő kéri, akkor megkönnyítem a vajúdást - szülést?

Legjobb válasz: Hát tényleg nincs idõérzék, mert szerintem nagyon belassul az idõ a vajúdás alatt. Úgy tûnik hogy nagyon sokáig tart, de a fájások közötti idõ meg nagyon rövid. SZóval fene tudja hogy van ez :) A legkritikusabb idõt én õszintén szólva mát csak túléltem, mert amikor már annyira fáj nem tudsz másra gondolni. Arra próbáltam meg terelni a gondolatimat, hogy ennek van értelme, hisz hamarosan a babámat foghatom. És akkor tényleg megszûnik minden fájdalom. Szülésznõ barátnõm mindig azt tanácsolta, hogy mindig azt csináljam amit mondanak. Mert nem véletlenül mondják azt amit az orvos is és a szülésznõ is. Nehéz de hidd el könnyebb lesz ha megfogadod a tanácsukat.

Hát tényleg nincs idõérzék, mert szerintem nagyon belassul az idõ a vajúdás alatt. Úgy tûnik hogy nagyon sokáig tart, de a fájások közötti idõ meg nagyon rövid. SZóval fene tudja hogy van ez :) A legkritikusabb idõt én õszintén szólva mát csak túléltem, mert amikor már annyira fáj nem tudsz másra gondolni. Arra próbáltam meg terelni a gondolatimat, hogy ennek van értelme, hisz hamarosan a babámat foghatom. És akkor tényleg megszûnik minden fájdalom. Szülésznõ barátnõm mindig azt tanácsolta, hogy mindig azt csináljam amit mondanak. Mert nem véletlenül mondják azt amit az orvos is és a szülésznõ is. Nehéz de hidd el könnyebb lesz ha megfogadod a tanácsukat.
Én az utolsó két órára egyáltalán nem emlékszem, nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót, piszkosul fájt, itt írta valaki egy másik kérdésre, hogy egész más dimenzióban volt, valami ilyesmi.
Tényleg megszûnik az idõérzék. Én délelõtt 10-re mentem be a kórházba, mert folyt a magzatvíz és este 6kor szültem meg. Iszonyú furcsa volt, hogy eltelt egy nap. Ami pláne furcsa volt, hogy nekem utólag úgy rémlett, hogy 1 óán át nyomtam. (úgy emlékszem néztem az órát a falon) A valóságban kb 10 percnek tûnt.
Idõérzék lehet, hogy nincs, de én folyamatosan néztem a szülõszoba falán lévõ órát... Átvészelni úgy lehet, ha arra gondolsz, célegyenesben vagy, mindjárt túl leszel rajtra, és kezedben tarthatod drága gyermekedet! És igen, azzal sokat segíthetsz, ha betartod az orvos és a szülésznõ utasításait, bár általában olyanokat kérnek, amit nem egyszerû megtenni... De hidd el, gyorsan túl leszel rajta, és utólag már nem tûnik olyan félelmetesnek. Én már háromszor átéltem (most készülök a negyedikre), és elmondhatom, hogy a fájdalom ellenére ez egy semmihez nem hasonlítható, csodálatos élmény! Sok sikert kívánok hozzá!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Utolsó válaszoló minden elismerésem a negyedik babóhoz és Neked is minden jót kívánok és Mindenkinek Szép Szülést!
Köszönöm, kedves vagy! Neked is minden jót és könnyû szülést! (Utolsó válaszoló)
Hosszú nehéz szülésem volt, minden prc egy órának tûnt.Tény hoyg a végén amikro már megvolt a baba azt mondogattam hogy elment az utolsó pár óra...

Vajúdás alatt és szülés közben milyen fájdalomcsillapítót adnak? Vénásan adják be? És egyáltalán mindenki kap valamit, vagy kérni kell?

Legjobb válasz: azt hogy milyet adnak azt nem tudom, de azt igen, hogy 2 gerinccsigolya közé szúrják és ott adagolják ha jól tudom, ez az ún.epidurális érzéstelenítés.nem tudom mit tartalmaz. Nem kap mindenki,csak aki kéri.

azt hogy milyet adnak azt nem tudom, de azt igen, hogy 2 gerinccsigolya közé szúrják és ott adagolják ha jól tudom, ez az ún.epidurális érzéstelenítés.nem tudom mit tartalmaz. Nem kap mindenki, csak aki kéri.
A kérdező hozzászólása: Nem az epidurálisra gondoltam, hanem, hogy adnak-e egyéb általános fájdalomcsillapítót?
Pont most beszéltem errõl az orvosommal.Van a gáz ami abban az esetben van ha a kismama bírja a fájdalmat..ez egy kéjgáz ami semmi következménnyel nem jár.Van a vénás un. infuziós ott gyakran végzódik úgy a szülés hogy a légzése nehezebb a babának.Van az epidurális ami két féle képpen adható.Gerinc velõbe és gerinc vízbe.A vízbe akkor adják amikor csak fájdalomcsillapítás kell ezzel csak a fájdalom szünik meg a mozgás nem, a velõbe adott az császár elõtt adható, mivel deréktol lefele teljesen elérzéstelenít.Remélem segítettem. sok sikert
szia! én szüléskor a csípõmbe kaptam egy ugynevezett fájdalom csillapítót ami nem az volt hanem ennek az volt az elõnye hogy két fájás között tudtam tõle aludni!! a fájásokat ugyan ugy éreztem!! de ez is jó volt a tudat hogy adtak v.mit!!grat a babához!
Szia! Ha nem kérsz , bár nem is adnak mindegyik kórházban EDA-t, akkor , és persze csak ha van fogadott orvosod!!kapod meg a kéjgázt. Ez arra jó, hogy kicsit elkábítson ezzel tompítja a fájdalom érzését (tök jó kis kütyü én imádtam), érdemes magaddal vinni valakit különben nem bírod magadnak tartani, mert egyébként nehéz órákig fogni:) , és a nos-pa injekció.Ez a sima kórházi fájdalomcsillapítás, persze vannak alternatív szülõszobák nem is sorolom mi mindennel, de az persze keményen zsebbe nyúlós.

Szülés (ill vajúdás) közben miért vizsgálják úgy a méhszájat, hogy közben a doki könyékig benyúl, jobbra-balra turkál és az ember maga alá csinál a fájdalomtól?

Amíg a terhesgondozáson nézte a méhszájat az sose fájt.

Legjobb válasz: Gondolom kézzel tágított egy kicsit, nem éppen kellemes megoldás. Nekem nem csinált ilyet. Gondolom, siettetni akarta a dolgot.

Gondolom kézzel tágított egy kicsit, nem éppen kellemes megoldás. Nekem nem csinált ilyet. Gondolom, siettetni akarta a dolgot.
Engem is tágított a doki, mert nem akartam tágulni magamtól, illetve fájás közben "látszódik", hogy mennyire vagy nyitva, ezért olyankor turkál egy kicsit a doki. Én amúgy azt hittem ott halok meg amikor benyúlt...hát olyankor én melegebb éghajlatra kívántam volna a dokimat. Nekem ez a könyékig turkálás jobban fájt mint a szülés.
Még van néhány hetem a szülésig... szóval érdemi választ nem tudok adni. Így biztos lepontoznak. Csak tetszik a megfogalmazás... könyékig benyúl... akkor már simán kihúzza a gyereket is! :D Nem gonoszkodni akarok, csak már az én eszem is mindig itt jár a szülésen.
Húú azt nekem is csinálták, mindig megvárta a fájást és akkor nyúlt fel, de nagyon kellemetlen volt, azt nem láttam hogy meddig ment be a keze, aztán késõbb mikor már a brutál fájások voltak, akkor egész "megnyugtató" volt ez a kis turkálás :) NA de a lényeg az, hogy ilyenkor tágít az orvos.
Ilyenkor kézzel tágítanak. Nekem is csinálták, mert nem nagyon tágultam. Semmi haszna nem volt, császár lett a vége. Viszont olyan fájdalmat még életemben nem tapasztaltam. Sírva könyörögtem a dokinak is és a szülésznõnek is, hogy ne csinálják.
Off: kézzel tágításnál meddig nyúl be a doki? Gondolom nem könyékig de azért jobban mint egy sima vizsgálatnál (2ujjal, és azt sem teljesen teszi be). Engem szüléskor többször vizsgáltak de egyszer sem fájt , olyan volt mint egy sima vizsgálat!
engem nem tágított, nem engedtem fájás közben hogy vizsgáljon.
Azért, mert kézzel rásegít a tágulásra. Nekem az elsõ 2nél volt ilyen, a 3.nál nem. Orvosilag indok nélkül etikátlan, szépen szét is repedhetsz.
Szerintem alapból semmiképp sem kellemes, ha turkálnak az emberben, amúgy meg ezzel segíteni akarnak. Kedves elõször szülõk, ne ijedjetek meg. Senkinek nem akarom bagatellizálni az fájdalmait, de ezeket olvasván én is betojtam, pedig nem egy babát szültem. Igaz nekem sem volt kellemes, amikor fájás közben "matattak" de biztos sokat segített. Túl lehet élni, viszont, ha úgy éreztem volna egyszer is, hogy nem tesz jót vele a doki, tuti ráordítok, végül is rólam szól.Szülhet az ember otthon is, akkor nem matatnak benne, én azt választom, hogy biztonságban legyek a babával együtt a tudomány mai állása, és a dokim szakértelmében bízva. Ne ezekre gondoljatok, hanem arra, hogy nemsokára a kezetekben lesz a világ leggyönyörûbb babája <3 :) ))))
Jézus.
Állítólag fájás közben lehet "jól" megnézni, hogy mennyire tág a méhszáj. Nekem is nagyon fájt, pedig "csak" vizsgált és nem tágított. Lökdöstem is szegény dokit és rákiabáltam, hogy azonnal vegye ki a kezét, mert nagyon fáj. Az ujjukat nyitogatják ilyenkor bent, mint egy olló, és így nézik, hogy milyen tág a méhszáj. Aug. végén szülök, ezt várom a legkevésbé!!! Vajúdás közben fáj ennyire, azért nem fájt még terhesgondozáson.
10:32es vagyok! Bocsánat ha megsértettem valakit, de tényleg érdekelt , hogy hogy zajlik a tágítás. Azért használtam ezt kifejezést, hogy "biztos nem könyékig nyúl fel" mert a kérdezõ is így használta "könyékig benyúl".
A kérdező hozzászólása: A következõ szülésnél nem engedem, hogy kézzel tágítsanak az tuti. Vagy hagyjon vajúdni (bár az is pokol) vagy császározzanak meg. Amúgy nem tudom meddig nyúlt be, de hallottam a méhszáj recsegését...szét is repedt, varrni kellett.
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem tágultam, de volt 2x amikor kimondottan tágított kézzel (na akkor sikítottam). Akkor lehet, hogy a vizsgálatot is arra "használta" hogy kicsit tágítson.
Az elsõ vagyok... remélem nekem nem lesz ilyen. Nagyon rosszul hangzik.
A kérdező hozzászólása: Na igen, szóval túl lehet élni, senki ne tojjon be!:) A végeredmény pedig tényleg minden fájdalmat megér.

Aki a miskolci Szent Péteri kórházban vagy a miskolci Semmelweis kórházban szült írja már le milyenek voltak a nővérek és a szülészek? ! Odafigyelnek a kismamára vajúdás közben? És a szülést is normálisan levezetik?

Legjobb válasz: Én azt hallottam, hogy a Semmelweisben normálisak a nõvérek. Én is majd ott fogok szülni. Van fogadott dokid? és szülésznõt fogadsz? Én nekem a Mézes Erzsébet szülésznõt ajánlották, valamint a Gróf Magdolnát is mondták hogy aranyos. De állítólag mind azok. Én úgy tervezem, hogy fogadok szülésznõt hisz õ lesz végig bent velem és azért nem mindegy hogy végig ott van valaki aki csak rád figyel :)

Én azt hallottam, hogy a Semmelweisben normálisak a nõvérek. Én is majd ott fogok szülni. Van fogadott dokid? és szülésznõt fogadsz? Én nekem a Mézes Erzsébet szülésznõt ajánlották, valamint a Gróf Magdolnát is mondták hogy aranyos. De állítólag mind azok. Én úgy tervezem, hogy fogadok szülésznõt hisz õ lesz végig bent velem és azért nem mindegy hogy végig ott van valaki aki csak rád figyel :)
http://www.youtube.com/watch?v=sH5TSKsEMqY ezen a miskolci semmelweis szülészetét mutatják be. http://www.youtube.com/watch?v=1F5QUKa_D8w itt is a semmelweis szülészeti osztályát mutatják be.

5, 5 hónapja szültem, és most ért meg bennem a dolog, hogy így visszagondolva részleteket boncolgassak.16 órás vajúdás, nehéz kitolás vákuummal. Lehetett ehhez annak köze, hogy hátrahajló a méhszájam?

Legjobb válasz: hát jó a kérdés. én is vákummal szültem, igaz "csak" 13 órát vajúdtam. hátrahajló a méhem. na most elgondolkodtattál. nálam még az is volt, hogy a baba fordítva fordult be a szülõcsatornába, illetve fájásgyengeséget állapítottak meg. egyébként majdnem 2 héttel hordtam túl, szerintem ez is közrejátszik. ja, az én babám 8 hónapos, szóval én már érzelmileg túl vagyok rajta, fõleg az volt nehéz, hogy nem foghattam meg a babámat, csak egy fél percre láttam, és aznap már nem, mert elvitték, én meg ott feküdtem mint egy darab fa, kiüresedetten, és sóvárogva a gyerekem után, akirõl nem tudtam, hogy mi lesz vele. szerencsére végül minden jól sült el, nagyon jó egészséges baba. csak mondom, ha eszembe jut, még azért én is rosszul vagyok kicsit. de nem tántorít el a késõbbi gyerekektõl. ja, fontos. ne magadat okold, nem a te hibád. fel a fejjel, minden rendben van már!

hát jó a kérdés. én is vákummal szültem, igaz "csak" 13 órát vajúdtam. hátrahajló a méhem. na most elgondolkodtattál. nálam még az is volt, hogy a baba fordítva fordult be a szülõcsatornába, illetve fájásgyengeséget állapítottak meg. egyébként majdnem 2 héttel hordtam túl, szerintem ez is közrejátszik. ja, az én babám 8 hónapos, szóval én már érzelmileg túl vagyok rajta, fõleg az volt nehéz, hogy nem foghattam meg a babámat, csak egy fél percre láttam, és aznap már nem, mert elvitték, én meg ott feküdtem mint egy darab fa, kiüresedetten, és sóvárogva a gyerekem után, akirõl nem tudtam, hogy mi lesz vele. szerencsére végül minden jól sült el, nagyon jó egészséges baba. csak mondom, ha eszembe jut, még azért én is rosszul vagyok kicsit. de nem tántorít el a késõbbi gyerekektõl. ja, fontos. ne magadat okold, nem a te hibád. fel a fejjel, minden rendben van már!
Igaz én 3 óra alatt szültem, de nekem is hátrahajló a méhem, és már készítették a vákumot, de szerencsére mégsem kellett.Hát hogy mi összefüggés lehet, nem tudom.
Nekem is hátrahajló a méhem, de nem volt se vákum, se probléma, 2 óra alatt megszültem.
Szintén hátrahajló méhhel 10 napos túlhordással burokrepesztéssel 5, 5 óra alatt megszültem a Kislányom.
nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Így igaz, már minden rendben, egészséges és csodaszép a kisbabám, és csak ez számít. A válaszokat olvasva azért lehet hogy a hátrahajló méhszájnál hamarabb lehet szükség beavatkozásra.
hátrahajló méhszáj nincs, csak hátrahajló méh.
Nem. Minden nõnek egy kicsi háta hajlik a méhe az orvosom szerint. Az enyém is. Én 1, 5 óra alatt szültem meg.
vannak akiknek nagyon hátrahajlik, de a szülést nem befolyásolja, mert a baba súlya, elhelyezkedése következtében ugyanolyan pozíciót vesz fel, mint egy normál méh.

Az ÁEK-ba milyen cuccot kell vinni a kispapáknak? Papucs az oké. De kell valami a papucsra? Az a hálós bigyó, az kell rá? És miket lehet vajúdás közben enni, inni?

Csokit,kekszet azt olvastam,hogy lehet..De inni mindegy,hogy mit iszom?

Legjobb válasz: Császárnál ráadnak egy zöld köpenyt, fel kell vennie egy lábzsákot és a fejére egy sapkát, és üvegfalon keresztül nézheti. Annyit lát majd, amit épp nem takarnak a dokik. Én októberben szültem így, programozott császár volt (:S), de nem akarom tudni, mit látott. Viszont a baba mellett volt végig, majdnem el is felejtett fényképezni, miközben nézte, hogy tisztogatják, öltöztetik.

Császárnál ráadnak egy zöld köpenyt, fel kell vennie egy lábzsákot és a fejére egy sapkát, és üvegfalon keresztül nézheti. Annyit lát majd, amit épp nem takarnak a dokik. Én októberben szültem így, programozott császár volt (:S), de nem akarom tudni, mit látott. Viszont a baba mellett volt végig, majdnem el is felejtett fényképezni, miközben nézte, hogy tisztogatják, öltöztetik.
Szia! Én ott szültem márciusban, és a szülõszoba látogatáson azt ajánlották, hogy szénsavmentes ásványvizet és szûrt almalevet vigyünk. Én csak a vizet kívántam, de azt nagyon. Elég meleg volt a szülõszobán, a torkom állandóan száraz volt. Amit még tudok ajánlani, hogy legyen nálatok egy kisebb törölközõ, amit meg lehet nedvesíteni. Nekem annyira melegem volt egy-egy fájás után, hogy attól voltam rosszul, a párom törölgette ilyenkor az arcomat meg a nyakamat a vizes törcsivel, és egybõl jobb lett, nekem ez segített a legtöbbet. A kispapának papucson kívül nem kell vinnie semmit. Ha nem visz papucsot, akkor kap a cipõjére egy gumis zacsicipõt, és abban is lehet nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi. Akkor a kisebb törcsit nem felejtem el.. :) De nem kell a kispapának ilyen hálós, vagy nem tudom milyen valamit felvennie, mikor bent lesz majd velem? Mintha említettek volna valami hasonlót, hogy a patikában lehet beszerezni...
Nem, az ÁEK-be sima szüléshez nem kell vinnie semmilyen extra felszerelést (császárnál nem tudom, mi a helyzet). Van olyan kórház, ahol kérik, itt nem. Hány hetes vagy? elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a válaszod! Remélem tudunk majd azért természetes úton szülni. De ha nem, akkor ezeket meg úgyis ott adják gondolom... Jó babázást neked!
A kérdező hozzászólása: Jajjj...nem figyeltem, csak az utolsó választ hirtelen...:( Épp most néztem meg a volt MÁV kórház honlapján, hogy miket is kell vinni, és ott írják a paparuhát...Viszont amikor voltunk szülõszobalátogatáson, akkor ott mondták, hogy már nem minden úgy van, ahogy azon a honlapon, csak még nem tudták frissíteni... De köszi mégegyszer!:) Most meg épp azon gondolkodom, hogy tányért az evõeszközön kívül kell-e vinni...a listán nem szerepel...asszem azt azért nem viszek....
Tányért szerintem a kórházba érdemes vinni, mert a vacsihoz meg a reggelihez nem adnak tányért, csak egy szalvétát. elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: oké, köszi, akkor azt is rakok be..:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!