Találatok a következő kifejezésre: Víz, tűz, vagy (21 db)

Víz, tűz, levegő vagy föld általi halált választanád?

ocsi, tudom, hogy kicsit morbid kérdés, de egyszer olvastam vmi könyvben, hogy valami nép emberei, miel?tt feláldozták ?ket, választhatott, hogyan öljék meg, és kíváncsi vagyok, mások mit választanának, mert én talán a tüzet. bár egyik se kellemes.:D

Legjobb válasz: Az akasztást,az a leggyorsabb.Mertha elégetnek az egy ideig fáj.Ha vízbe fojtanak akkor addig kínlódom,amiíg meg nem halok,a föld meg nem tetszik,ott meg elfogyna a levegõm.Ezért a leghumánusabb az akasztás,mert ha szerencséd van akk rögtön kitörik a nyakad,ha nem akkor már pillanat és már kész is vagy...

Az akasztást, az a leggyorsabb.Mertha elégetnek az egy ideig fáj.Ha vízbe fojtanak akkor addig kínlódom, amiíg meg nem halok, a föld meg nem tetszik, ott meg elfogyna a levegõm.Ezért a leghumánusabb az akasztás, mert ha szerencséd van akk rögtön kitörik a nyakad, ha nem akkor már pillanat és már kész is vagy...
akasszanak fel. Tûz:nagyon fájhat Víz:tudok úszni Föld:ha koporsóba:éhes lennék és abba döglenék bele, ha anélkül akkor telimenne a szám földel..de a legfájdalommentesebb az akasztás!:D
Vitatkozom: "... a felakasztott ember a halála pillanatában elveszti uralmát a belei és a hólyagja felett, ezért az egy eléggé megalázó halálnem. Állítólag ezért nem végeztek ki akasztással nõket. ..." Elég nagy tévedés. Nem kevés nõt végeztek ki hivatalosan (tehát nem gyilkosságról van szó) akasztással a világtörténelem folyamán. Amúgy én ezt választanám, mert errõl tudunk legtöbbet. Vannak, voltak felakasztást (önakasztást) túlélt emberek, akik mesélhettek az "élményeikrõl". Pl. vízuális hallucinációk dominánsan zöld szinekkel. Nem azt állítom, hogy lógni valami juj de kellemes, de a másik három halálnem sokkal, de sokkal borzalmasabb. Valószínûleg ezért vezet az öngyilkossági módok közt a kötél általi, a statisztikák szerint.
Teljesen mindegy, csak elõtte ihassam le magam szinte öntudatlan állapotba...
Sorrend: Levegõ -> tûz -> Víz -> Föld Részletesebben: Egy föld körül keringõ ûrhajóból asztronauta ruhában kiugranék a Föld felé. Amikor elfogyik a levegõ, eszméletemet veszíteném és légkörbe érkezéskor kicsit megégnék. Aztán beleesnék egy víztócsába, ami kb 2cm-es így végül a Földön kenõdnék szét :)
Valamilyen szinten mindegyik választásnál valamennyit szenvedni kell, ezért teljesen mindegy melyiket választom, lehet a tûz általi halált is választanom, mert valahogy az életben elkövetett bûnökért felelni kell, sztem ez a leghosszabb szenvedés és borzalmas fájdalom, ezek után már tiszta szivvel halok meg, nem?
Akasztás
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat. érdekesek mind. uccsónak: így kell választani, szegény régi parasztemberke se tudta hogy a hóhér jól rakja-e fel neki a kötelet meg hogy hány fokos tûzben fog elégni:D amúgy sztem koporsó nélkül temetik el.. hehh de szívás lehetett élni akkor... amúgy nem tudja esetleg vki hogy milyen néprõl van szó?
A Földet választanám. Mert tiszta munka. A vízi hulla pár nap alatt felpuffad (már ha a hullámat mondjuk a folyóban hagynák), a felakasztott ember a halála pillanatában elveszti uralmát a belei és a hólyagja felett, ezért az egy eléggé megalázó halálnem. Állítólag ezért nem végeztek ki akasztással nõket. A tûz szerintem is fájdalmas lehet. Meg ahogy elképzelem az a rettenetes szagot. Ha elásnak, akkor meg gondolom a hullámat ott is hagyják a szírban. Vagyis senki sem látja már a testem a halálom után.
Akasszanak, utana egessenek el, aztan assak el a hamvaim. Egy csoppet drasztikus megoldas, de..;)
Én egyiket sem akarnám... :) Viszont az akasztásról én azt hallottam, piszok nagy mázli kell ahhoz, hogy egybõl eltörjön a nyakcsigolyája az embernek. Nagyobb esély van arra, hogy kb. 15 percig ott agonizálsz a kötélen, míg tényleg megfulladsz. A máglyán elégetésrõl (bár itt nem konkrétan arról van szó) meg pont azt mondják, hogy elõbb fulladsz meg a füsttõl, mint égnél...
a föld, mert talan kiashatnam magam..van egy film:kill bill, onnét vettem az ötletet, de haaat ez is csak film.na de ha realisan gondolkodok:akasztas
akasztás!az gyors.
Akasszanak fel. Indok: Tûz(elégetnek):Piszkosul fájhat ahogy érzed, hogy a bõröd leég/leperzselõdik rólad, és leég a húsod. Víz(vízbe fojtanak): a fulladásos haláltól nagyon félek, akárhogy történjék is az!!!ez nállam valamijen fóbia lehet. Föld(elevenen elásnak):elöbbi indokok miatt, és mert a másik amitõl félek, hogy meghalok(vagy legalábbis azt hiszik) és felébredek egy koporsóban. Ugyhogy csak a 4. verzó marad a számomra!!! Rem tudtam segíteni
Föld. De csak ha van koporsó. Ott nyugisan elbeszélgetnék magammal, töprengenék egyet a világ nagy dolgairól, majd szépen elaludnék. :) (Vagy miután mindenki elment onnan, kitörnék a föld alól, mint egy élõholt! :D )

Szerintetek ki volt a nagyobb feltaláló, aki feltalálta a tüzet vagy a vizet?

Legjobb válasz: a tûz meg a víz már létezett, nem kellett feltalálni a kérdés értelmetlen

a tûz meg a víz már létezett, nem kellett feltalálni a kérdés értelmetlen
Egyiket sem kellett feltalálni...
amúgy meg egy átlagos élõlény minden nap iszik vizet
Aki elõször bevitte a barlangba a tüzet. Utána rögtön a vizet, mert kigyulladt a szalmaágy. :) )
A legokosabb az Interntet feltalálója volt, hogy ekkora hülyeségeket lehessen kérdezni!
aki feltalálta a nõi nemiszervet
Aki feltalálta a kérdezést.
Aki feltalálta a Földet:D
aki feltalálta a levegõt:D
Aki feltalálta az ilyen kérdéseket?

Most akkor hogy is van ez? Hogy kell megállapítani, tűz, víz, levegő vagy föld elemhez tartozom?

Ezen a honlapon

Legjobb válasz: Én vagyok az Avatár a négy elem mestere! ;)

Én vagyok az Avatár a négy elem mestere! ;)
Egyébként megnéztem. Az utóbbi szerint én egy elkeseredett, büdös, izzadó kecske vagyok :DD
Egyik sem vagy. Szén alapú életforma vagy. Te is pontosan tudod hogy ez a tûz, víz, levegõ, föld egy marhaság.
Ja, azt kihagytam hogy, tehát ne higgy ezeknek a "kalkulátoroknak". Saját magad tudhatod, hogy melyik elemhez tartozol, ez nem feltétlenül függ az asztrológiától.
http://josda.zsozirisz.hu/horoszkopok/horoszkop.html Ajánlom ezt az oldalt. Itt mindent megtalálsz a horoszkóppal kapcsolatban. Én tökre rá ismertem a tulajdonságaimra, fõleg a külsõre, nagyon igaz minden.
Nem értelmetlenek, mert van akiket érdekel.Szóval fogd be.Ne feltûnõsködj.
Az van, hogy az asztrológia egy áltudomány, aminek semmi alapja nincs. Így aztán az ilyen kérdések is értelmetlenek.
A kérdező hozzászólása: Azoknak köszönöm, akik értelmes választ adtak :)
nyilván a kérdezõ asztrológiai szempontból kiváncsi nem véletlen h itt az Asztrológia témakörben tette fel a kérdését. Tehát nézd meg az astronet.hu az viszonylag megbízható oldal. Amugy a 12 jegy a 4 elemre van osztva igy bika, bak, szûz: Föld. Kos, oroszlán, nyilas: Tûz . Skorpió, halak, rák: víz Vizöntõ, ikrek, mérleg:levegõ
Olvasd el azokat a tulajdonságokat, amelyek jellemzõek az elemekre. Majd ha ráismersz magadra valamelyik elemnél, akkor az adott elem dominál a lelkedben. Viszont fontos lenne az egyensúly az elemek között, például a meditáció segít ebben. Ha minden elem egyensúlyba kerül, akkor például kiegyensúlyozott leszel, egészséges: nem leszel elhízva, nem lesz görbe a hátad stb.
elõzõ vagyok, össze kevertem az oldalt ez a helyes--->http://www.asztrokalendarium.hu/Halak-Pisces/pisces-a-halak-..


A föld a víz a tűz vagy a levegő jegyűekből van több ember?

Kicsit fura és lehet értelmetlen, de hátha valaki tud rá választ :D

Legjobb válasz: Hát én azt vettem észre, hogy a rokonsági körömben rengeteg a Szûz jegyû. De ezt a statisztikát nem terjeszteném ki a teljes univerzumra xD De ha vki megszámolta, szólhat nekem is.

Hát én azt vettem észre, hogy a rokonsági körömben rengeteg a Szûz jegyû. De ezt a statisztikát nem terjeszteném ki a teljes univerzumra xD De ha vki megszámolta, szólhat nekem is.
Valahol azt olvastam, a Vízöntõkbõl van a legkevesebb.. Ezt már vagy 10 éve olvastam egy lánymagazin aktuális horoszkópelemzésében, szóval lehet kamu, de valamiért megmaradt az infó, talán azért, hogy veled megosszam x év múlva :D Érdekes kérdés, de szerintem nincs kiemelkedõ eredmény vagy különbség a jegyek között. (fõleg hosszú távon) Az elõttem válaszoló gondolatmenete nagyon tetszik! ;) Levegõ és Föld.. :D
hát, világ szinten nem tudom, de én a KSH( központo statisztikai hivatal)-tól kérnék némi segítséget, hogy a hazai viszonyokat megtudjam :D
Szerintem a föld és a levegõbõl. A vizet elnyeli a föld, elpárologtatja a tûz és ugyanígy de lassabban a levegõ. A tûzet eloltja a nagy levegõ, de fõleg a víz, sõt egy kis föld a tûzre, és kész a poroltás. A levegõ jól elvan a földben, kibugyborékol a vízbõl, és a tûz sem tudja elfogyasztani. A föld max nedves lesz a víztõl, kicsit perzselt a tûztõl, odébb fújja a levegõ, de egyben marad. Egyértelmû, hogy a levegõ és a föld a legéletképesebb.
A kérdező hozzászólása: # 6: Szinte 100%-os amit írtál, mondjuk a föld volt elõbb talán az összes többi közül kozmikus téren is nézve igen.
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam volna, hogy érkeznek érdekes ill. építõ válaszok; nagyon közönöm :)
és melyik csillagjegybõl van a legtöbb? szerintem kb egyforma
A kérdező hozzászólása: az se rossz xD
A kérdező hozzászólása: végülis igen :D
A kérdező hozzászólása: És mik a meglátások, mik a közös bennük? xD Amúgy faterom is az xD

Rák csillagjegyű nő (31év) és skorpió férfi (32év). Összeillenek vagy tűz és víz?

Legjobb válasz: Mindkettõ víz, úgyhogy víz-víz, szóval általánosságban igen. Bár én skorpió vagyok és a Rákokat bírom a legkevésbé, szóval ez egyéni.

Mindkettõ víz, úgyhogy víz-víz, szóval általánosságban igen. Bár én skorpió vagyok és a Rákokat bírom a legkevésbé, szóval ez egyéni.
http://felsofokon.hu/zodiakus/zodiakus_jegyek/zodiakus.html Skorpió vagyok, rák a férjem, remélem boldogan élünk amíg meg nem halunk!:)

Olyanok vagyunk, mint a tűz és víz. Mégis szükségünk van egymásra. Lehet még esélyem?

Szal 18éves lány vagyok 2 és fél éves kapcsolattal a hátam mögött,mivel a srác dobott engem.Magyarázat a bizalomhiány volt.Sajnos a kapcsolatunk nem volt felh?kt?l mentes,de szerettük egymást.A f? probléma az volt,hogy én máshol tanultam mint ?,kollégista voltam így bizalmatlan volt velem.Kb,4-4,5 hónapja szakított velem..nagyon magamalatt voltam...pszichológushoz is jártam.A gond csak az h mai napig túl jóban vagyunk...vagyis ez nem gond,csak sajna én még mindig szeretem.A túl jóba alatt azt értem,hogy oylanok vagyunk mint akik járnak,tehát szexualitás,veszekedés,közös program...Viszont nekem ez kevés és így nem jó.Szeretném ha újra kibékülnénk,de amikor felvetem ezt a kérdést ? azzal érvel,hogy msot megyek el egyetemre...nem m?ködne..pedig én annyira szeretén..Szerintetek is felejt?s azz ügy?vagy harcoljak érte???

Legjobb válasz: A kialudt tüzet, nem lehet újraébreszteni, csakha újat raksz. A válaszom nem. Ne foglalkozz már vele szerintem. Nem hiszem már az ilyen újbóli kezdésekben. 18L

A kialudt tüzet, nem lehet újraébreszteni, csakha újat raksz. A válaszom nem. Ne foglalkozz már vele szerintem. Nem hiszem már az ilyen újbóli kezdésekben. 18L
A kérdező hozzászólása: Szeptó?neharagudj de az mit jelent?:)
A kérdező hozzászólása: De a leggázabb az az egészben szeret mondja, érezteti...énis...mégsincs békülés...na ez hogy van?
addig kúr, ameddig nem talál nálad jobb alanyt. Ha élvezed vele a szexet, akkor csináld, amíg lehet, de többre ne számíts
Ha õ azt mondja, h nem szeretné, akkor valszeg nem is szeret téged. Sztem bocsi, de felejtsd el. Vagy beszélj vele..de nem hiszem.

Mért nem lehet fürdeni, a terhesség alatt? Ti csak zuhanyoztok vagy fürödtök is, csak nem tűz forró vízben?

Legjobb válasz: én is fürödtem végig a terhesség alatt, nemvolt nyitva a méhszájam,úgyhogy nem kellett tartanom fertõzéstõl. forró vízben tényleg nem szabad, de kellemes melegben igen.

én is fürödtem végig a terhesség alatt, nemvolt nyitva a méhszájam, úgyhogy nem kellett tartanom fertõzéstõl. forró vízben tényleg nem szabad, de kellemes melegben igen.
Én is nagyon imádtam fürdeni, órákat tudtam ülni tûz forró vízben. A terhességem elején nem mertem, aztán nyáron amúgy is jó volt zuhanyozni. Kb. 3 hete elkezdtem megint kádban fürdeni, nem tudtam ellenállni. Viszont 37 fok fölé nem melegítem a vizet. 35 hetes
Én végig fürödtem-fürdök a 23 hónapos kisfiammal, most vagyok 37 hetes. Nem forró, hanem közepes hõmérsékletû vízben. Semmi gond nem volt, igaz most már át fogok térni a zuhanyra. Nekem a fürdés sokkal kényelmesebb volt, és imádunk pancsizni-játszani a vízben a kisfiammal. Az öcsivel is fürödni fogok majd, persze ha már kicsit megnõtt:) ))
Elvileg a fertõzés veszélye miatt. Illetve terhesség elején, 1. trimeszterben vetélés veszélye miatt, a meleg vízben csücsülés méhtevékenységet indíthat be, 3. trimeszterben koraszülést okozhat, szintén hasonló okokból. 2.-ban elvileg, ha nagyon akarsz, lehet, de én nem fogok, nem szeretnék, pedig fürdõs voltam nagyon. Zuhi, és azt sem forró vízben...
Én csak zuhanyoztam. Amikor a férjemnek fürödhetnékje volt- õ is zuhanyozós tipus- akkor odaültem a kád szélére és belelógattam a lábam a forró vizbe imádtam... elég meleg vizet szeretem sajnos igy vissza kellett fognom magam zuhanyzáskor.. azért nem lehet mert alhasi vérbõséget okoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, csak azért kérdezem mert én terhesség elõtt mindig egy jó nagy kád forró vízben csücsültem:) Imádtam:) Most vagyok 24hetes, eddig párszor fürödtem, nem forró hanem kellemesen langyos vízben, és nem hosszú ideig. Csak lelkiismeret furdalásom van mindig miatta:( Most jönnek a hidegebb idõk, már most fáj a szívem egy jó forró fürdö után....
Nekem a fürdõ úgy az igazi ha forrrrrró a víz. De amúgy sem merrek terhesen kádazni, úgyhogy inkább kihagyom. Az elõzõ babánál is így volt. Csak zuhanyozok, nyáron strandra sem mentem, gyógyfürdõbe sem, 1-szer voltam Balatonban, egy hétig meg tengernél.

Szerintetek hosszú távon van esélye annak ha olyanok vagyunk mint a tűz és a víz? De egy valamiben biztos hogy egyezünk: Nagyon szeretjük egymást!

Volt e már valaki olyan helyzetben hogy nagyon különböztek a párjával mégis hosszú ideje jól megvannak? 23L

Legjobb válasz: Ellentétek vonzzák egymást ez tény. Nekem volt már õrülten tüzes barátnõm, én meg akkor lassú víz voltam. A dolog egy darabig mûködött, de fontos, ha különbözõek is vagytok, akkor is kössetek kompromisszumokat, mert a szerelem elmúlik és akkor csak az elnyomás érzése alakul ki. Mi szétmentünk, de az utóbbi miatt!

Ellentétek vonzzák egymást ez tény. Nekem volt már õrülten tüzes barátnõm, én meg akkor lassú víz voltam. A dolog egy darabig mûködött, de fontos, ha különbözõek is vagytok, akkor is kössetek kompromisszumokat, mert a szerelem elmúlik és akkor csak az elnyomás érzése alakul ki. Mi szétmentünk, de az utóbbi miatt!
Én úgy gondolom hogy egy idõ után emiatt az ellentét miatt sok veszekedés lesz és egyszer betelik a pohár valamelyik félnek.De ez csak az én véleményem.
Õszintén? Nincs! Engem tegnap dobott a párom ez miatt, mindketten sírtunk, és ezerszer elmondtuk egymásnak hogy nagyon szeretjük egymást, de nem müködött.Vagy imádtuk egymást, vagy öltük egymást, idegörlõ volt, pedig nem vagyunk fiatalok, és Nekem Õ az igazi, de most itt ülök, és probálok másokra figyelni, hogy ne gondolkodjak :(

A horoszkópod alapján melyik elem vagy te? Tűz, víz, föld, levegő! Mennyire igaz rád, vagy mi az, ami fatális tévedés?

Legjobb válasz: Tûz,Nyilas. Allitólag jóember. Én vagyok a csillagászat megtestesült csõdje.Persze nem vagyok rossz se, de nem vagyok kimondottan jó se.

Tûz, Nyilas. Allitólag jóember. Én vagyok a csillagászat megtestesült csõdje.Persze nem vagyok rossz se, de nem vagyok kimondottan jó se.
Víz , Skorpió Háát..van ami igaz belõle.^^
Tûz, oroszlán. Csak részben illik rám a jellemzés.
víz-rák van benne igazság, de viszont a felének az ellentéte vagyok:/ (:(:
Bak, Föld Egy hangyányit sem igaz rám.
én július 22én születtem 22.50kor ami rákjegy csakhát ezzel a nappal áll át az oroszlánba...igy mind a kettö rám illik:) szal érdekes...víz és tüz XD
Víz elemhez tartozok skorpió vagyok =)
Víz, rák, nagyábból igaz
Föld. Nem tudom mit jelent.:D
Levegõ-ikrek Rám szerintem teljesen igaz.
Tûz, nyilas.. és énrám is igaz. Engem is elég sokan kihasználtak, mert túlságosan jószívû vagyok és naív, és mindig azt hiszem (tudatalatt) hogy majd egyszer meghálálják.. csak éppen sosem jön össze:(
Tûz kos Szinte teljesen igaz rám minden ezzel kapcsolatos állítás De rák aszcendensem miatt hajlamos vagyok érzelmileg túlérzékeny lenni
Viz, skorpio örök^^ Nagyjábol igaz szerintem bármindig vannak kivételek minden ember egyedi:)
Tûz Nyilas minden igaz rám sajnos túl jó ember vagyok és ezért sokan ki is használnak.
Víz, skorpió. A nagyja igaz rám.
Kos vagyok, tûz jegyû. Zárkózottabb vagyok, mint egy "átlagos kos", de egyébként minden igaz rám.
Víz, rák... amíg hittem az ilyen ezoterikus hülyeségekben, addig rámillett minden :) Amióta megvilágosodtam, azóta nem éppen vagyok tipikus rák. Bár nem bízom meg senkiben, tehát a "rák-effektus" megvan, de azért nem vagyok az a nagyon lelkizõs, visszahúzódó típus. Így jártam :) üdv: 19L
Kos, tûz elem. Rám nagyon igaz, tipikus kos vagyok, mint ahogy az elem is. Mintha a jellemzõket direkt rám alakították volna:D
Kos vagyok, tûzjegyû. Temperamentumos, és szókimondó vagyok, de csak abban a szûk környezetben ahol fel tudok oldódni, tehát a nagy társaságokban inkább visszahúzódó vagyok, mint egy vízjegyû, és csak akkor nyitom ki a számat, ha nagyon indokolt. De akkor minden borul:D Érzékeny, és hangulatember vagyok, mint a Vízjegyûek, ugyanakkor a szerelemben olyan hódító vagyok, mint a Tûz szülöttei. Az érzelmeim mélyebbek egy baráti vagy szerelmi kapcsolatban, mint egy tûz jegyû embernél általában.Nem vágyom nagy karrierre, mint ahogy a Tûz jegyet jellemezni szokták, és ahhoz képest, hogy Kos vagyok, jól bírom tanulásban/munkában a monotóniát.

Meg tudok sütni puhára, ropogósra egy magasabb lábasban, tűzhelyen, vagy szabadtéri tűzön forró olajban, ami ellep mondjuk egy sózott egész galambot, vagy nagyobb csirke combokat víz hozzáadása nélkül?

hússütés

Legjobb válasz: Leírom ide is: Kiszárad mint a teveszar. Ez kb ugyanaz, mint amit az elõzõ kérdésedhez írtam, csak tömörebben. :)

Leírom ide is: Kiszárad mint a teveszar. Ez kb ugyanaz, mint amit az elõzõ kérdésedhez írtam, csak tömörebben. :)
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy, jót mosolyogtam a teveszaron! Azért kérdeztem, mert egy (lepusztult tanya) tanyasi hevenyészett partin? vettem részt ismeretlenül, véletlenül, ahol életem egyik legjobb sült csirkecombjából ettem. Csak azt láttam, hogy kb. kettõ 50-60 cm-es bontott tégla oszlop között tûzrakás volt. A téglaoszlopokra egy szedett-vedett formátlan szélû vaslemez volt felrakva. Erre egy 5-10 literes lábasban, olajban, fedõ alatt sok csirkecomb és néhány galamb? fedõ alatt sült. Láttam, mikor a fiatal hölgy egy hosszú nyelû húsvillával néha fogatta a rengeteg húst, majd vissza a fedõ. A végeredmény isteni volt! Vizet nem láttam, hogy öntött volna bele.
Persze, minden mosott húsnak van valamennyi víztartalma, márpedig, meg kellett pucolni. No meg anélkül is van a húsokban. A födõ alatt gõz képzõdik, és persze, hogy az elegendõ ahhoz, hogy a husi átpuhuljon. Ahogy az elõbbiekben is írták, a mennyiség sem mindegy, mert teljesen más, ha egyszerre 10-et sütsz, mint pl. 2 db-ot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igen, ha elmélkedne az ember egy kicsit a dolgokon, lehet, hogy elõbb-utóbb rájönne a turpisságokra! De így egyszerûbb volt, és már akár gyakorlás nélkül is bele mernék vágni egy ilyen szabadtéri sütésbe, mert az érvek nagyon meggyõzõek és egyszerûek voltak.
Többek között sóval, vagy só tartalmú fûszerrel (delikát, vagy grill fûszer keverékek) kell befûszerezni a combokat. A só vízelvonó hatású, elõsegíti, hogy egy kicsit "megereszkedjen" a hús. Nem sokkal a sütés elõtt, mert akkor a kifolyó húsnedv veszendõbe megy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!