Találatok a következő kifejezésre: Vérzik a köldökcsonkja, (3 db)

Kisfiam 6 napos és ma kicsit vérzik a köldökcsonkja, ez normális?

nem folyamatosan vérzik de a body is olyan lett és látni hogy melyik oldalról vézett

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom is ma 6 napos :) Neki is vérzett 2 napig, ez normális, de én is megijedtem kicsit. Alkohollal tisztogattam neki minden pelusozásnál meg fürdés után. Ma hajnalban leesett neki, szerintem a tiétekkel sem lesz semmi baj! (A harmadik babánk, az elsõ kettõnél is ugyan ez volt és nem fertõzõdött el nekik.... )Most 3 éves és 4 hónapos Flóra, Barnabás 11 hónapos, Hanna baba pedig 6 napos. Nagyon sok boldogságot nektek! :)

Szia! Az én kislányom is ma 6 napos :) Neki is vérzett 2 napig, ez normális, de én is megijedtem kicsit. Alkohollal tisztogattam neki minden pelusozásnál meg fürdés után. Ma hajnalban leesett neki, szerintem a tiétekkel sem lesz semmi baj! (A harmadik babánk, az elsõ kettõnél is ugyan ez volt és nem fertõzõdött el nekik.... )Most 3 éves és 4 hónapos Flóra, Barnabás 11 hónapos, Hanna baba pedig 6 napos. Nagyon sok boldogságot nektek! :)

Vérzik a babánk köldökcsonkja, egész nap kentük alkohollal, és hintőporoztuk, ma 9 napos, nagyon aggódom, mit tehetünk még?

Legjobb válasz: Egy-egy csepp nem gond. Ha annál több hívd fel a gyermekorvosotokat, vagy a védönötöket.

Egy-egy csepp nem gond. Ha annál több hívd fel a gyermekorvosotokat, vagy a védönötöket.
Szerintem is hívd fel a dokit.

Ma leesett a babám köldökcsonkja, kicsit váladékozik, meg vérzik. Mit tegyek vele?

2 hetes.

Legjobb válasz: semmit, még kezeld pár napig úgy mint eddig és szépen helyrejön. én is nagyon beparáztam mikor vérzett neki, jujj mennyire:)) aztán megnyugtattak, h ez normális dolog:)))

semmit, még kezeld pár napig úgy mint eddig és szépen helyrejön. én is nagyon beparáztam mikor vérzett neki, jujj mennyire:) ) aztán megnyugtattak, h ez normális dolog:) ))
Szia! Igen, belül is töröld ki, nagyon fontos!! Nem fáj neki, nem csíp. Viszont tényleg nagyon fontos az alapos gondozás, nehogy begyulladjon. Pár nap és elmúlik.
Na igen, én is hasonlóképpen paráztam, meg még elõtte is, mikor felázott a csonk, és én már vittem volna a kórházba. :) Még jó, hogy van egy férjem is, aki megnyugtatott. Semmi baja, normális ha picit vérzik, meg váladékozik. Nekünk is ugyanilyen volt, fürdés után vérezgetett. Tényleg nagyon fontos, hogy kipucold. Fültisztítóval pici alkohol, meg hintõpor, nem kell nagyon belemászni a köldökébe, de azért szedd ki a váladékokat, utána nem kell letakarni semmivel. Ezt napi 2x elég. Hamar helyre fog jönni. Ha nem mersz nagyon belenyúlni, és normális a védõnõd, esetleg kérd meg õt, hogy tisztítsa ki. Nekem is õ tisztította ki elõször.
jó alaposan töröld ki mélyre is a fülpiszkáloval
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, megnyugodtam :)
A kérdező hozzászólása: belül is akkor törölgessem alkohollal ki a véres részt? nem fog neki csípni vagy ilyesmi?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!