Találatok a következő kifejezésre: Vérvételre éhgyomorra ha a (2 db)

Vérvételre éhgyomorra menjek, ha a 32. hetes vizsgálatok lesznek?

32 hetes kismama vagyok, reggel megyek vérvételre és pisivizsgálatra.Éhgyomorra kell menni, még kávézni sem szabad?

Legjobb válasz: Szia! Minden reggeli kismamás vérvételt éhgyomorra csinálnak. Az a gáz, hogy igazából még rágózni sem szabad :o( Boldog babavárást! :o)

Szia! Minden reggeli kismamás vérvételt éhgyomorra csinálnak. Az a gáz, hogy igazából még rágózni sem szabad :o( Boldog babavárást! :o)
Szia Szerintem is ehgyomorra menj, es vigyel egyx kis kajcsit oda magaddal.Nalunk a kismamaknak nem kell sorban allniuk, bemehetenk soron kivul, igy hamar megvan a vervetel.
Laborba mindig éhgyomorra kell menni, max vizet lehet inni!! Kávét sem!!

Ha az alábbi vizsgálatok vannak feltüntetve a laboratóriumi vizsgálatkérő lapon, éhgyomorra kell menni vérvételre, illetve vizeletet kell-e vinni?

GOT, GPT, GGT, CHE, TP, ALB, GLU, BUN, CREA, NA, K, CL, BI, VC35, WE, VÉID, PT Annyi mindent kérdeztem az orvostól, de ezeket pont elfelejtettem.

Legjobb válasz: Vízet ihatsz nyugodtan, de igen éhgyorral. CSokoládét vigyél magaddal ha levették a vért utána megeheted nehogy szédülj és fogyassz édes folyadékot, pl. kakaót.

Vízet ihatsz nyugodtan, de igen éhgyorral. CSokoládét vigyél magaddal ha levették a vért utána megeheted nehogy szédülj és fogyassz édes folyadékot, pl. kakaót.
Abból amúgy is jobb, ha viszed, mert a reggeli elsõ középsugaras vizelet a legjobb vizsgálat szempontjából. Inni itasd bõven sima vízzel, híguljon a vére, könnyebben megy a vérvétel, a vénája sem fog elpattanni, ne menjen oda kiszáradva.
A pontozás az megy, de magának a szónak a jelentésével sincs tisztában, mit jelent a középsugaras... Mindig az a legjobb, ha vizeletminta kell, felnõttnél és gyereknél is. Azért jó, ha iszik, mert hs esetleg parázósabb és leesik egy kicsit a vérnyomása a vérvételtõl, akkor is könnyebben leveszik tõle.
A kérdező hozzászólása: Komolyan mondom, ez a pontozás egy röhej! Ha rólam lenne szó, meg sem kérdeztem volna, pont így tettem volna, ahogy leírtátok, csak nem akarom felesleges stressznek kitenni a gyereket, pedig még a türelmesebbek közé tartozik.
Nálunk a laborban nagy tumultus van mindig. Reggel fél 8 körül már 70+ sorszámot kap a beteg. Ha nálatok is így megy, akkor kizárt, hogy a reggeli elsõ vizeletet tartani bírja a gyerek. Az is megoldás, ha elviszitek kis üvegben a vizeletet. Ha nem fogadják el, akkor pisil ott, ha második vizelet aznap, akkor második. Nem nagy gond.
A kérdező hozzászólása: Aki lepontozza a válaszokat, megtenné, hogy ki is igazítja azokat? Nem jó a reggeli elsõ középsugaras vizelet? Vagy vizet sem ihat?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Éhgyomorral és csak vizet igyon, mert van glükóz is (vércukor) a kért dolgok között. Utána bármit ehet-ihat. Egyébként rutin vérkép: májfunkcióval, vesefunkcióval, cukorral, nátrium, kálium, vörösvértest stb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, a 3 éves fiamnak lesz vérvétel, de mindig mondják neki, hogy ugye megint nem ivott ma semmit, mert nem folyik a vére a kémcsõbe. A vizeletet pedig azért kérdeztem, mert sokszor kellett volna ott produkálnia, de nem volt hajlandó, gondoltam, megelõzöm, és viszek tégelyben.
A pontozás itt olyan, mint a facebook-on a like. Tetszik-nem tetszik és nem a hasznosságot nézik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!