Találatok a következő kifejezésre: Vérvételre éhgyomorra ha (5 db)

Vérvételre éhgyomorra menjek, ha a 32. hetes vizsgálatok lesznek?

32 hetes kismama vagyok, reggel megyek vérvételre és pisivizsgálatra.Éhgyomorra kell menni, még kávézni sem szabad?

Legjobb válasz: Szia! Minden reggeli kismamás vérvételt éhgyomorra csinálnak. Az a gáz, hogy igazából még rágózni sem szabad :o( Boldog babavárást! :o)

Szia! Minden reggeli kismamás vérvételt éhgyomorra csinálnak. Az a gáz, hogy igazából még rágózni sem szabad :o( Boldog babavárást! :o)
Szia Szerintem is ehgyomorra menj, es vigyel egyx kis kajcsit oda magaddal.Nalunk a kismamaknak nem kell sorban allniuk, bemehetenk soron kivul, igy hamar megvan a vervetel.
Laborba mindig éhgyomorra kell menni, max vizet lehet inni!! Kávét sem!!
Ne haragudj, de tényleg ennyire nem bírod ki? :)
éhgyomori vérvételeknél este 6 után már csak vizet vagy üres teát lehet, se kaja se étel... Fõleg, ha vércukrot is néznek (gondolom, azért kell éhgyomorra menni) nagyon szar, de ki kell bírni sajnos (nekem havonta csinálják)
A kérdező hozzászólása: Én arra lettem volna kíváncsi hogy ez a vérvétel éhgyomorra van-e! nyilván ha tudom hogy éhgyomor akkor nem eszem de minden másra kaptam választ csak a kérdésemre nem!
Tõlünk akarod megtudni, hogy a 16 hetes vérvételre éhgyomorra kell e menned vagy sem? Már bocsi, de mi ezt honnan tudjuk?! Neked kell tudnod milyen vizsgálatot csinálnak veled és, arra hogyan kell érkezned. Kérdezd meg az orvosodat, védõnõdet, labort. Nekem 16 hetesen csináltak teljes vérképet +AFP-t és éhgyomorra kellett mennem, de látod van olyan is akinek csak AFP-t csináltak és ehetett elõtte.
A kérdező hozzászólása: bocsi 15-ös hogy pont téged zaklattalak a kérdésemmel inkább megkérdem a gyakorikérdések.hu.-n, az pont egy kérdezõs oldal! :-)
Mit néznek most a véredbõl? Csak AFP lesz, vagy a terheléses vércukor vizsgálat? Ha utóbbi, akkor elõzõ nap 6 után már ne egyél. Ha csak AFP, akkor szerintem lehet enni, csipegetni.
Terheléses cukrot 26 hetesen csinálnak, nem 16 hetesen.
Mindenhol más a rutin, valahol csak afp-t veszik le, akkor lehet enni, valahol teljes vérképet néznek, akkor éhgyomorra kell menni.Azt, hogy nálatok melyik verzió van vagy védõnõtõl tudod megkérdezni, vagy nálunk pl. kaptam tõle az elején egy lapot, ahol minden terhességi vizsgálatot összeírt, azon is szerepelt.
Nekem teljes vérkép volt, vizelet, afp és kiemelten fontos volt a hepatitis szûrés is. Mindenhol más a szokás, lehet, hogy orvosa is válogatja, milyen gyakran kér vizsgálatokat.
A kérdező hozzászólása: 11) köszönöm
Ne haragudj, nem rossz indulatból írtam, csak most én épp 13 hetes várandósan 6 hete kb rá sem tudok nézni a kajára..:S Bocsi, ha úgy jött le, most másképp érzem ezt a dolgot, lehet ha nem lennék mindentõl rosszul, akkor én sem bírnám ki, mégegyszer ne haragudj, elsõ voltam.
16. héten nekem AFP-hez vettek vért összesen egy csõvel. És nem kellett éhgyomorral menni, reggeliztem is elõtte.
Nem szabad enni elõtte hajnalban sem. Fél kilencig ki lehet bírni:-)
éjfélig lehet az éhgyomri vérvétel elõtt enni, utána maximum nagyon kevés vizet, de azt is csak akkor, ha nagyon nem bírod ki ha pedig nem tartod be, akkor néhány értékbõl fals információkra következtethet a doki, ez történik
Elõtte való nap sok folyadék kell, 6 után már nem javasolt enni, csak inni, éjfél után már csak néhány korty folyadék.
Ha valamihez reggel éhgyomorra kell menni, akkor az azt jelenti, hogy éjfél után már nem lehet enni. Éjjel sem. Inni ihatsz vizet. Szomjazni azért nem kell. Nem mûtétrõl van szó, csak vérvételrõl.
Én ezért kértem mindig a legkorábbi idõpontot mert éhen halnék fél 9 ig. :D Nem szabad enni elõtte.(Csak zárójelben merem mondani, hogy nekem a vérvételen azt mondták, hogy 3 szem háztartási kekszet és 1 kis pohár vizet szabad fogyasztani ha ennyire nem bírom ki.) De errõl labort kérdezd meg, és feltétlenül jelezd a vérvételen hogy te ettél elõtte, mert elvileg valóban semmit nem szabad fogyasztani vérvétel elõtt!
én is az éjfél után nem lehet semmit verziót tudom...Nem akarlak elkeseríteni, de a terheléses cukornál még az elsõ vérvétel után 2 óráig nem ehetsz..egyébként szerintem egy falat kaja semmi, ha tényleg egy falat, a tea pedig csak natúr cukor nélkül..
A terheléses cukornál majd valóban nem szabad tényleg enni egy falatot sem. Már nem is emlékszem, de asszem 12 órával elõtte szabad utoljára enni, inni pedig 10 órával elötte. Viszont vizet nálunk szabadott inni a közte lévõ 2 órában. Nem ugyan elfelejtettek szólni, hogy szabad inni közben így a második vérvételnél nem is jött egy csepp vérem sem.
A kérdező hozzászólása: elõször is én nem voltam még 16 hetes vérvéten így nem tudom mit lehet és mit nem!(1-es nem kell rossz indulatoskodni ez egy kérdezõs oldal) csak azért kérdeztem mert van hogy éjjel is arra kelek fel hogy olyan szinten éhes vagyok hogy a hányás kerûlget. a többieknek köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! végre valakik válaszoltak arra amit kérdeztem!(17)

Vérvételre éhgyomorra kell mennem, ha TSH 3GEN-t, FSH-t, LH-t néznek? Mit vizsgálnak ezzel?

Legjobb válasz: Ezek hormonok. A pajzsmirigy és/vagy egyéb hormontermelõ szervek mûködését mutatja.

Ezek hormonok. A pajzsmirigy és/vagy egyéb hormontermelõ szervek mûködését mutatja.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor nem kell éhgyomorra mennem?
Vagyis nem feltétlenül szükséges éhgyomorra menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)


Ha az alábbi vizsgálatok vannak feltüntetve a laboratóriumi vizsgálatkérő lapon, éhgyomorra kell menni vérvételre, illetve vizeletet kell-e vinni?

GOT, GPT, GGT, CHE, TP, ALB, GLU, BUN, CREA, NA, K, CL, BI, VC35, WE, VÉID, PT Annyi mindent kérdeztem az orvostól, de ezeket pont elfelejtettem.

Legjobb válasz: Vízet ihatsz nyugodtan, de igen éhgyorral. CSokoládét vigyél magaddal ha levették a vért utána megeheted nehogy szédülj és fogyassz édes folyadékot, pl. kakaót.

Vízet ihatsz nyugodtan, de igen éhgyorral. CSokoládét vigyél magaddal ha levették a vért utána megeheted nehogy szédülj és fogyassz édes folyadékot, pl. kakaót.
Abból amúgy is jobb, ha viszed, mert a reggeli elsõ középsugaras vizelet a legjobb vizsgálat szempontjából. Inni itasd bõven sima vízzel, híguljon a vére, könnyebben megy a vérvétel, a vénája sem fog elpattanni, ne menjen oda kiszáradva.
A pontozás az megy, de magának a szónak a jelentésével sincs tisztában, mit jelent a középsugaras... Mindig az a legjobb, ha vizeletminta kell, felnõttnél és gyereknél is. Azért jó, ha iszik, mert hs esetleg parázósabb és leesik egy kicsit a vérnyomása a vérvételtõl, akkor is könnyebben leveszik tõle.
A kérdező hozzászólása: Komolyan mondom, ez a pontozás egy röhej! Ha rólam lenne szó, meg sem kérdeztem volna, pont így tettem volna, ahogy leírtátok, csak nem akarom felesleges stressznek kitenni a gyereket, pedig még a türelmesebbek közé tartozik.
Nálunk a laborban nagy tumultus van mindig. Reggel fél 8 körül már 70+ sorszámot kap a beteg. Ha nálatok is így megy, akkor kizárt, hogy a reggeli elsõ vizeletet tartani bírja a gyerek. Az is megoldás, ha elviszitek kis üvegben a vizeletet. Ha nem fogadják el, akkor pisil ott, ha második vizelet aznap, akkor második. Nem nagy gond.
A kérdező hozzászólása: Aki lepontozza a válaszokat, megtenné, hogy ki is igazítja azokat? Nem jó a reggeli elsõ középsugaras vizelet? Vagy vizet sem ihat?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Éhgyomorral és csak vizet igyon, mert van glükóz is (vércukor) a kért dolgok között. Utána bármit ehet-ihat. Egyébként rutin vérkép: májfunkcióval, vesefunkcióval, cukorral, nátrium, kálium, vörösvértest stb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, a 3 éves fiamnak lesz vérvétel, de mindig mondják neki, hogy ugye megint nem ivott ma semmit, mert nem folyik a vére a kémcsõbe. A vizeletet pedig azért kérdeztem, mert sokszor kellett volna ott produkálnia, de nem volt hajlandó, gondoltam, megelõzöm, és viszek tégelyben.
A pontozás itt olyan, mint a facebook-on a like. Tetszik-nem tetszik és nem a hasznosságot nézik.

Műtét előtti vérvételt mindegy, hogy reggel 7-kor vagy délután 2-kor csináltatok, ha éhgyomorra megyek?

Reggel ugyanis nem nagyon van id?m elmenni.

Legjobb válasz: Éhgyomri vérképet csak reggel 10-ig vesznek le a laborokban, úgy tudom. Szerintem csak a reggeli ad reális eredményt.

Éhgyomri vérképet csak reggel 10-ig vesznek le a laborokban, úgy tudom. Szerintem csak a reggeli ad reális eredményt.
Én is úgy tudom, hogy csak 9-ig, 10-ig vesznek vért, legalábbis nálunk az SZTK-ban így van!
A kérdező hozzászólása: Hát, sejtettem, hogy más értékek lennének 5-6 óra elteltével, de azért bíztam benne, hogy hátha nem. De akkor megoldom, köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!