Találatok a következő kifejezésre: Vérvételből meg állapítani (9 db)

Nemtudom ezt egy teljes vérvételből meg egy ekg ből meg tudja állapítani az orvos hogy semmi szervi bajom nincs?

Rosszul lettem ki hívtuk a mentőt ki jöttek be is vittek aztán azt mondták hogy pánik rohamom volt, azután elmentem az orvosomhoz elvittem neki azt amit a kórházban adtak papírt ő is megerősítette hogy az van...Mert azt mondta hogy hidjem el nekem semmi szervi bajom nincsen stb stb,,,

Legjobb válasz: Meg tudja. De ha megnyugtat akkor keress fel egy kardiológust - magán úton pl. vagy mondd el a háziorvosnak, hogy Te így nyugodnál meg. -, aki kivizsgál (EKG, terheléses EKG, ultrahang, ABPM és Holter monitor, labor).

Meg tudja. De ha megnyugtat akkor keress fel egy kardiológust - magán úton pl. vagy mondd el a háziorvosnak, hogy Te így nyugodnál meg. -, aki kivizsgál (EKG, terheléses EKG, ultrahang, ABPM és Holter monitor, labor).
A kérdező hozzászólása: köszönöm a megnyugtató választ, de már külön ekg n is voltam 12 elvezetésesen és amikor meg említettem neki hogy melkasi ultrahangot szeretnék meg hasit is akkor azt mondta hogy hidjem el nem lát a véremben semmi bajt hogy elküldjön melkasi és hasi ultrahangra :) csak be diktálja az agyam hogy van valami bajom és elkezd fájni is ott.... meg ilyenek..néha olyan furán érzem magam és a többi ...
A kérdező hozzászólása: nah meg hogy a vérem mindenképpen ki mutatná ha lenne valami kóros elváltozásom daganat, fertõzés, gyulladás meg ilyesmi ezt is mondta. szerinted igaz?
Természetesen egy mezei EKG és labor nem mutatja ki az összes betegséget (pl. agydaganat), VISZONT ha a panaszaid fulladás, szívdobogásérzés és mellkasi fájdalmak voltak, akkor az említett vizsgálatok nagyon jó eséllyel kizárják az ilyenkor szóba jövõ betegségeket. A normál gyulladásos paraméterek (pl. CRP) pedig jó eséllyel kizárnak rengeteg fertõzést és daganatot. Fontos, hogy a vizsgálati eredményeket mindig a tünetekkel és a kórtörténettel együtt kell értékelni. Nem írtad le a tüneteid, de ha például nem panaszkodtál kettõs látásra, szédülésre, nyelészavarra és fél oldali bénulásra, akkor értelemszerûen felesleges egy koponya CT. És ehhez hasonlóan, ha valaki mondjuk köhögésre és torokfájásra panaszkodik, akkor felesleges májfunkciót csinálni.
Ha az orvos szerint indokolatlan lenne további vizsgálatokra küldenie, akkor így is van. A rosszulléteddel kapcsolatos volt a vizsgálat, ami negatív. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: Most jelenleg is fáj a fejem hányingerem van de azt mondják hogy ez idegi alapon van, de én nem értem mért érzem ezt ha nem akarom ezt érezni...
A szomatizációs betegségeknek éppen az a lényege, hogy bár "idegi alapúak", de az illetõ NEM TUDJA AKARATLAGOSAN BEFOLYÁSOLNI õket. A pánikroham se szüntethetõ meg akarattal, hiába pszichés alapú...

Ciklus 26. napjan vervetelbol meg lehet mar allapitani a terhesseget? Vagy meg korai? 28, 29 naposak a ciklusaim

Legjobb válasz: Nekem a teszt is "reggelibol" mar 3 nappal a nemvart elott kimutatta, ugyhogy szerintem a verbol meg jobban.

Nekem a teszt is "reggelibol" mar 3 nappal a nemvart elott kimutatta, ugyhogy szerintem a verbol meg jobban.
Szerintem igen. De a 26. napon nem hiszem, hogy van olyan orvos, aki elküld vérvételre. Legfeljebb, ha már fel tudsz mutatni egy halványka pozitív tesztet. Szurkolok.

Vérvételből meg lehet állapítani hogy a babám beteg-e? (genetika) Feltétlen szükséges az átszúrás? Nagyon félek.

Legjobb válasz: Szíja!Azt nem írtad hányadik hétben jársz!?Szóval ha 12-dikbe akkor nem késõ még egy integrált tesztet csináltatnod!Ha az pozitiv akkor kell meg csináltatni a magzatvíz vételt.Írok egy weblap címet,érdemes ott olvasgatnod.http://www.downszures.hu/Üdv:Zsuzsa

Szíja!Azt nem írtad hányadik hétben jársz!?Szóval ha 12-dikbe akkor nem késõ még egy integrált tesztet csináltatnod!Ha az pozitiv akkor kell meg csináltatni a magzatvíz vételt.Írok egy weblap címet, érdemes ott olvasgatnod.http://www.downszures.hu/Üdv:Zsuzsa
A te véredbõl nem tudják az õ genetikáját megmondani. A magzatvízben viszont lebegnek sejtjei amelyek már alkalmasak a vizsgálatra.
A magzatvízvételnek csak akkor van "értelme", ha rossz eredmény esetén nem vállalja a babát valaki. Nekem pocsék lett az AFP-m, de nem akartam magzatvízvételt, mert nem változtatott volna semmin, az én kisbabám lett volna betegen is (szerencsére makkegészséges lett.)
A kérdező hozzászólása: Most derült ki hogy kismama vagyok kb 7 hetes. Két kisbabámat veszítettem el. Kisfiam 22 hetesen meg kellett szülnöm, nem tudták megállapítani hogy fejlõdési vagy genetikai rendellenesség. Azt mondták kár bármiféle genetika, hisz ezt a fajta betegséget nem mutatja ki. Egy év múlva ismét babát vártam. 8 hétig volt velem, elvetéltem. Okokat nem ismerjük. :( Orvosom szerint a következõ terhességnél genetikai vizsgálat. De nagyon félek hogy itt is elvetélek, hiszen ez is benne van a pakliban. Mindig azt mondták, nem lesz semmi baj, KICSI AZ ESÉLY hogy baj legyen. Eddig ez az esély mindig bejött. Hát ez az én nagy bánatom. Bizzam a sorsra?
Igen.
Szerintem eleve csak abból lehet!

Vérvételből megtudják állapítani ha valaki terhes, de a teszt még negatív?

Úgy értem ha terhes vagyok , és ma reggeli tesztem negatív 4 nap késésnél, és mondjuk elmennék vérvételre , akkor ott már megtudnák mondani,h az vagyok-e??

Legjobb válasz: Igen megtudnák mondani, de zt kifejezetten kérnie kell az orvosnak.inkább vizelet vizsgálatot szoktak csinálni.

Igen megtudnák mondani, de zt kifejezetten kérnie kell az orvosnak.inkább vizelet vizsgálatot szoktak csinálni.
Mire meglenne az eredménye, addigra a teszt is kimutatná.

Peteérést egy vérvételből meg tudják állapítani?

Én 2x voltam vérvételen, ha nem lenne peteérésem akkor azt észrevették volna???

Legjobb válasz: Nem akarok butaságot írni, de úgy tudom, hogy uh-val látja a doki. Ha magas a prolaktinszinted azt a vérvételbõl látja a doki, attól nincs peteérés. Biztosan van, aki jobban tudja. :)

Nem akarok butaságot írni, de úgy tudom, hogy uh-val látja a doki. Ha magas a prolaktinszinted azt a vérvételbõl látja a doki, attól nincs peteérés. Biztosan van, aki jobban tudja. :)
A kérdező hozzászólása: Ultrahanggal? Mert hasi ultrahangon voltam már minden rendben volt, vérvételen nézték a hormonokat 2x is és minden rendben volt. Bár a második vérvételen a tesztoszteronom volt egy kicsivel magasabb. De azt mondta a doki hogy nincs gond.
Nem, vérvételbõl nem veszik ezt észre feltétlenül. Több idõpontban vesznek vért, a 3. ciklusnapi általában az alaphormonokat nézi, a 21. napi a sárgatest-fázist. Ha mindkettõ volt, és semmi eltérés sincs, akkor majdnem biztos, hogy van peteérésed, de tutira csak UH-val lehet megmondani.

A nőgyógyász vérvételből+ultrahangból meg tudja állapítani a PCO-t?

16 éves múltam az ?sszel,a menstruációm nagyon rendszertelen (els? 2009 nyarán,utána következ? majdnem egy évre rá),így elmentem n?gyógyászhoz, aki elküldött vérvételre és ultrahangra is. Hétf?n volt az ultrahang és vasárnap,pont el?tte megjött,szóval úgy csinálták az ultrahangot. A papíron az állt,hogy a jobb oldali petefészkem megnagyobbodott.

Legjobb válasz: Meg lehet belõle állapítani. Bár elég komplex betegség, és több betegségre rámondják, mint kellene. Megvan a papír, amit a nõgyógyász adott (a lelet)? Csak annyi, hogy megnagyobbodott petefészek? Nincs benne olyan, hogy ciszták vannak benne, vagy apró folliculusok, esetleg PCOS jellegû petefészek? Egyébként sokféle hormongond okozhatja a menzesz rendetlenségét. Menj el endokrinológiára:)

Meg lehet belõle állapítani. Bár elég komplex betegség, és több betegségre rámondják, mint kellene. Megvan a papír, amit a nõgyógyász adott (a lelet)? Csak annyi, hogy megnagyobbodott petefészek? Nincs benne olyan, hogy ciszták vannak benne, vagy apró folliculusok, esetleg PCOS jellegû petefészek? Egyébként sokféle hormongond okozhatja a menzesz rendetlenségét. Menj el endokrinológiára:)
A kérdező hozzászólása: Megvan a lelet, és a petefészek megnagyobbodáson kívül más ezzel kapcsolatos dolog nincs rajta, és azt mondta rá a nõgyogyi hogy teljesen negatív. Amúgy semmi más tünetem nincs, pl szõrösödés, semmi hízás, teljesen normális a súlyom.. A vérembõl hormonokat is vizsgáltak, abból a nõgyógyász nem tudja megállapítani? Csak endokrinológus? Köszönöm válaszod! :)
Meg tudja állapítani. De neked nincs PCOS-ed.

Ha egy napja késik a mensim, a vérvételből azonnal meg lehet állapitani, hogy terhes vagyok? Ha igen, ezt is a nőgyógyászaton csinálják?

Legjobb válasz: Igen megtudják állapitani vérvétellel mindenképp,ha tényleg terhes vagy!A teszt nem biztos hogy kimutatná,de a vérvétel az tuti!

Igen megtudják állapitani vérvétellel mindenképp, ha tényleg terhes vagy!A teszt nem biztos hogy kimutatná, de a vérvétel az tuti!
Ha késik a minzid akkor már a terhestesztek is meg tudják állapítani hogy mi a helyzet. Vérvételre szerintem ezért nem fognak elküldeni. Pár hét után már a doki is meg tudja állapítani a méhed nagyságából vagy uh-on.
Én úgy gondolnám-szuvenir magán véleménem-hogy ilyen korán még nem tudják megmondani. A terhestesztek is csak a menses megjövetelének ideje után , tehát 2 hetes terhesen tudják megmondani. De azzal nem vesztesz, ha megkérdezed. sok sikert
Elvileg a teszt az elsõ ilyen késõs nap után kimutatja (ami persze jó nagy kamu, de ettõl függetlenül ráírják a gyorstesztekre). Ha elmész nõgyógyászhoz ilyen gyanúval, valószínû, hogy õ is vizeletvizsgálatot fog kérni, vérvizsgálatot nem nagyon szoktak csinálni. Én legalább is nagyon kértem, hogy abból állapítsák meg, de helyette csak megvizsgáltak, és elküldtek pisilni. Mondjuk abból azért az orvos biztosabban meg tudja állapítani, hogy mi van. Igaz, hogy az nem is lesz kész aznapra. Meg nekem UH-t is csináltak szinte rögtön, de én akkor már hat hetes voltam, amikor elmentem a dokihoz.

2 hetes terhességet már meg tudnak állapítani vérvételből?

Legjobb válasz: Szia! Két és fél hetes terhes voltam, amikor kimutatták! :)

Szia! Két és fél hetes terhes voltam, amikor kimutatták! :)
Szerintem igen. Ha valóban kisbabát vársz, akkor gratulálok!
2 hetes terhesség pont a fogantatásra esik, mivel úgy számoljuk. 7DPO-nál kezd el a HCG termelõdni a szervezetben. Nekem 13 DPO-nál már a terhességi teszt is pozitívat mutatott, szóval akkor már a vérben is ki lehetne mutatni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!