Találatok a következő kifejezésre: Vérvétel és során (9 db)

Újpesti SzTK -ba vérvételre mentem kismamaként, ott tele volt beteg emberekkel és azt mondták végig kell várnom a 3 órás sort és nem vesznek előre, mert ezt ott megszüntették. Ez jogos?

én megtagadtam a vizsgálatot, mert egészséges vagyok -még de ha egy ember rám trüsszent másnap lázas vagyok olyan fogákony lettem a fert?zésekre...

Legjobb válasz: Tudom, nem vigasztal a dolog, de nekem azt mondta a háziorvosom, hogy ne akarjak vérvételre menni, mert több mint egy hónap a várakozási idõ. A 3 óra ehhez képest nem is olyan sok. Az hogy megtagadtad a vizsgálatot, nem nagy észre vall. Kivel szúrsz ki? Csak gondold végig. Ha nem mész, hát nem mész. A gyerek meg majd megszületik. Így is. meg úgy is.

Tudom, nem vigasztal a dolog, de nekem azt mondta a háziorvosom, hogy ne akarjak vérvételre menni, mert több mint egy hónap a várakozási idõ. A 3 óra ehhez képest nem is olyan sok. Az hogy megtagadtad a vizsgálatot, nem nagy észre vall. Kivel szúrsz ki? Csak gondold végig. Ha nem mész, hát nem mész. A gyerek meg majd megszületik. Így is. meg úgy is.
A kérdező hozzászólása: Hát , nem a gyerekkel, ugyanis nagyon fogákony vagyok a fertõzésekre és például a férjem TBC -sen is ott várakozott én nem ülök be beteg emberek közé, nem teszem ki fertõzésnek a babát, miközben itthonról alig mozdulok ki emiatt.

Tatán hol, mikor és mettől meddig van vérvétel? Elég a beutaló ahhoz, hogy sorra kerüljek?

Legjobb válasz: Idõpontot kell kérned, az SZTK ban, telefonon. 06 34 487 377 ez a rendelõ telefonszáma, a vérvételét megmondják

Idõpontot kell kérned, az SZTK ban, telefonon. 06 34 487 377 ez a rendelõ telefonszáma, a vérvételét megmondják


Mennyire befolyásolja vérvétel eredményét ha azelõtti este megittam 2 és fél liter sört?

A kérdés sajnos nem kamu meg nem is poén, összegyûltünk haverokkal és annyira elfelejtkeztem arról hogy másnap reggel vérvételre kell mennem hogy mire észbe kaptam körülbelül legurult annyi sör. Ennek tudatában "kétségbeesve jól be is kajáltam minél hamarabb józanodjak ki teljesen (igaz berúgva sem éreztem magam) kb 4 tojás 200g szalámi meg egy jó nagy kanál disznózsír lefekvés elõtt. A leszidásokkal kérlek ne kommenteljetek tudom nagyon nagyon nagy hülyeséget csináltam!!! Tudtok adni körülbelüli értékeket hogy ezzel mik lehetnek majd rosszak?

Legjobb válasz: Az 5 sör. Mire odakerülsz kiürül. Egyébként meg mindegy, mert nem véralkohol szintet néznek. Ne izgulj, nem lesz semmi gond ebbõl.

Az 5 sör. Mire odakerülsz kiürül. Egyébként meg mindegy, mert nem véralkohol szintet néznek. Ne izgulj, nem lesz semmi gond ebbõl.
Rutin vizsgálaton nem keresik, nem foglalkoznak vele + ott van az orvosi titoktartás.
A kérdező hozzászólása: koszi:)
A "fû" hatóanyaga a THC, ami lipofil anyag - tehát a tested zsírszöveteiben raktározódik el. Pont ezért kb 2-3 hét után is kimutatható a vizeletbõl. De mivel rutinvizsgálaton nem a "fû" nyomai után kutatnak, ezért nem kell félned, nem találnak semmit, nem drogteszt miatt kérnek vizeletet és vért, hanem azért hogy az értékeid rendben vannak e.
hát amugy akár 2 hónapig is benne marad a szervezetedben a thc , és amúgy a rendõrségi gyorstesztekkel ki lehet mutatni

Hamarosan sor kerül a 12. heti uh-ra és a vérvételre. Mit fognak nézni?

Az uh-ra nem a korházba kell mennem, hanem az orvosom javasolta, hogy jelentkezzek be egy magánrendel?be(? adta meg hogy kihez), és így nem kell sorbanállnom. Vajon így is ingyenes lesz, mivel hogy ez közelez??

Legjobb válasz: Nem lesz ingyenes,mivel magánrendelõbe mész.Ingyen lenne ha kivárnád a sorod.Nyaki redõt,fejlõdési rendellenességeket,méreteket néznek,hogy megfelelõen növekszik-e a baba. A 12.héten egy ált.vérképet néznek,nem-e vagy vérszegény stb....A 16.héten lesz az AFP,Hepetitis B...ami lényeges.

Nem lesz ingyenes, mivel magánrendelõbe mész.Ingyen lenne ha kivárnád a sorod.Nyaki redõt, fejlõdési rendellenességeket, méreteket néznek, hogy megfelelõen növekszik-e a baba. A 12.héten egy ált.vérképet néznek, nem-e vagy vérszegény stb....A 16.héten lesz az AFP, Hepetitis B...ami lényeges.
A megánrendelésen éppúgy fizetned kell a 12. heti UH-ért, mintha egy másik UH-ra mennél. Ilyenkor nézik az orrcsont meglétét, a tarkóredõ vastagságát (2.3-ig jó), megmérik a babát (has-fejkörfogat, combcsont hossza), nézik a már kifejlõdött szerveket. A 12. heti vérvételen gondolom a kombinált vagy az integrált tesztre gondoltál. Akkor azt nézik, mekkora az esély a Down kóros babára.
Vizeletet minden vérvételkor néznek. Sõt nálunk még a védõnõ is mindig nézi. Második voltam
Nálunk a 12. heti uh-on a nyaki redõt vizsgálják a babán, a Down kórt szûrik ki vele. Azt nem tudom megmondani hogy ingyenes lesz-e, de szerintem nem. A vérvétel meg szerintem sima normál vérvétel. 27 hetes kismama
és nekem ezeken kívül még néztek vizeletet is a 12. héten

37 és 37, 3°C közötti állandó hőemelkedés évek óta, 3 éve találtak gyulladást, vérvétel során, fáradékonyság (a házi doki nem törődött vele), szerintetek mitől lehet?

Legjobb válasz: Hõemelkedés okai: - habitualis hyperthermia - fõként fiatal nõknél - fokozott pajzsmirigymûködés - rheumás láz, pyogének (gennykeltõk) okozta gócfertõzés - specifikus gyulladás (pl. tuberkulózis) - nagyfokú sejtszéteséssel járó állapotok (pl. daganatszétesés) Biztos van még ötezer féle oka, én ezeket tanultam. Lehet, hogy alkatilag ilyen vagy és kész. De azis lehet, hogy vhol van benned vmi gyulladásos góc.

Hõemelkedés okai: - habitualis hyperthermia - fõként fiatal nõknél - fokozott pajzsmirigymûködés - rheumás láz, pyogének (gennykeltõk) okozta gócfertõzés - specifikus gyulladás (pl. tuberkulózis) - nagyfokú sejtszéteséssel járó állapotok (pl. daganatszétesés) Biztos van még ötezer féle oka, én ezeket tanultam. Lehet, hogy alkatilag ilyen vagy és kész. De azis lehet, hogy vhol van benned vmi gyulladásos góc.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, azt elfelejtettem írni, hogy kiskoromban volt lázgörcsöm is. Egyik ismerõsöm szerint lehet, hogy valami hiányzik a szervezetembõl és e miatt van hõemelkedésem. Mit gondolsz?

Mit tudnak megállapítani a 3. és a 21. ciklusnapi vérvétel során?

Ha megvan az els? eredménye, az már elég, hogy orvoshoz forduljak? Vagy a kett? együttes eredményéb?l tudnak következtetni, hogy mi lehet a gond?

Legjobb válasz: A 2-bõl lehet következtetni bármire is! Várd meg mint a kettõt és úgy vidd a dokinak!

A 2-bõl lehet következtetni bármire is! Várd meg mint a kettõt és úgy vidd a dokinak!

Terhesség során vannak vizsgálatok, vagy csak uh és vérvétel?

Legjobb válasz: igen, vannak. Nézik, hogy nincs-e fertõzésed, illetve a méhszáj állapotát, a méh helyezkedését.

igen, vannak. Nézik, hogy nincs-e fertõzésed, illetve a méhszáj állapotát, a méh helyezkedését.
Nem feltétlenül vizsgál meg kézzel is a doki. A méhszáj állapotát UH-n keresztül is látja. Ha nincs panaszod, nem fog kézzel megvizsgálni, kenetet is csak akkor vesz, ha bármi fertõzésre utal. Lényegében csak UH-k, vérvételek vannak. Illetve az elején van fogorvosi, belgyógyászati vizsgálat és EKG. 23 hetes kismama
Persze!Kb 3xkenetvétel(h van-e vmi fertõzésed), olyankor menézi a méhszájat is, kb2 hüvelyi Uh.Meg amit te is írtál az ultrahang, vérvétel meg a végefelé NST.Asszem ennyi.
Persze, hogy vannak. Minden hónapban 1-szer menni kell nõgyógyászhoz, aki általában kézzel megvizsgál, és csinál ultrahangot is.(de azt nem mindíg). Védõnõhöz is havonta kell járni. 2 gyerek anyukája
Persze van még EKG meg nagyon sok vérvétel
A kérdező hozzászólása: azt tudom, de én nõgyógyászati vizsgálatra gondoltam!
Szia! Van még EKG, meg NST. Utóbbit a terhesség utolsó négy hetében vizsgálják. A magzati szívhangot figyelik meg a pocakodrak kötött gépen keresztül. tymy


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!