Találatok a következő kifejezésre: Vérnyomásom tegnap ma (2 db)

Vérnyomásom tegnap 139/100, ma 149/99! Előtte mindig rendben volt, 120/80. Mire számíthatok?

Véd?n? mérte, orvosomhoz holnap megyek, csak annyit mondott, hogy vele beszéljem meg. 27 hetes vagyok

Legjobb válasz: A doki tudni fogja. Ha kell, gondolom ad gyógyszert. Nincs valami oka, hogy felment? Igyál sokat, az is leviszi kicsit. Nem félj, baj nem lesz, max jobban kell figyelned majd magadra. !!

A doki tudni fogja. Ha kell, gondolom ad gyógyszert. Nincs valami oka, hogy felment? Igyál sokat, az is leviszi kicsit. Nem félj, baj nem lesz, max jobban kell figyelned majd magadra. !!
Nekem a szülésemnél ment 150-re fel. Ezért kaptam a nyelvem alá valami vérnyomáscsökkentõ sprayt. utána rendben zajlott minden.
Nekem is mértek magasat, még magasabbat is. Dopegyt-et kellett szednem a terhességem alatt, ez teljesen rendben tartotta a vérnyomásomat. Kerülni kellett a túzott sózást, és kész. Szülésnél többször mérik majd a vérnyomásodat (elvileg). Nálunk nem okozott gondot, simán, gyorsan megszültem. Se a babának, se nekem kutya bajom. Ez egyébként terhességi magas-vérnyomás. Ja. És toxémiás sem lettem, mert szedtem a gyógyszert, a védõnéni meg mérte a vérnyomásomat, és mindig 140/90 alatt volt (ez a megengedett felsõ érték). Boldog babavárást! :o)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. 8 kilót híztam idáig, tehát nem hiszem, hogy ez lenne az oka. Vizeletem is rendben. Majd kiderül mi lesz holnap, de legalább addig is megnyugtattatok.

Anyósomat tegnap bevitték a kórházba magas vérnyomás miatt kialakult agyi keringési zavar miatt. Ma reggel elaludt és azóta nem tudják felkelteni. Esett már meg hasonló mással is?

Tegnap délután rosszul lett,lefeküdt és amikor nagynehezen felkeltettük össze vissza beszélt.Kihívtuk a ment?ket bevitték agyi keringési zavart állapítottak meg.Viszont azt nem tudják megmondani mit?l alszik és miért nem bírják felkelteni.Mindenféle vizsgálatot elvégeztek és minden negatív csak felkelteni nem tudják és azt sem hogy miért.Én ezt nem értem ha az orvosok sem tudják akkor ki?Soha nem hallottam még ilyet,most akkor kómába van,de az okát nem tudják.

Legjobb válasz: agyvérzésre tippelek.

agyvérzésre tippelek.
Lehetségesnek tartom, hogy a keringési zavar az ARAS-t érintette (ez felelõs az ébrenlétért), vagy pedig nem jut elég oxigén az agyszövetekbe, és emiatt lehet kómában. Vagy lehet más is, én még csak orvostanhallgató vagyok, tehát õk jobban értenek hozzá :) Az agy eléggé összetett dolog, egy csomó mindent nem tudunk még róla, úgyhogy sok minden lehet az oka.
Ez tényleg elég érdekes eset. Olyan mintha aludna. Nem is nevezhetnénk kómának, hiszen forgolódik. Nem tudom mit mondhatnék. Itt csak várni lehet... második válaszoló
Ne várd azt, hogy az orvosok is mindent tudjanak...õk sem mindenhatók.egy tanár se tudja a tantárgyának minden apró zugát felfedezni, ahogy egy autójavító szembesülhet teljesen idegen esettel. Szóval lényeg ami lényeg: elõbb utóbb rájönnek majd h mi a gond, csak több vizsgálatot kell elvégezzenek. És ami méginkább lényeg: ha az orvosok nem tudnak válaszolni, akkor a GYK olvasói honnan tudjanak? Gyógyulást kívánok anyósodnak
A kérdező hozzászólása: Kedves második válaszoló, csak arra gondoltam hogy talán mással is történt hasonló eset.Nem azt hogy itt okosabbak lesznek, de azért köszi!
Nem sértésnek szántam, sajnálom. Csak próbáltam rávilágitani a dolgokra. Mert sokan látják rosszul a dolgokat. Én is orvostanhallgató vagyok. második válaszoló voltam
A kérdező hozzászólása: Nem sértõdtem meg:) Férjem most beszélt orvossal azt mondják tökéletesek a leletei, semmit nem találnak ami okot adna rá hogy aludjon.Annyit csinál hogy átfordul a másik oldalára és ha az unokája nevét mondták neki akkor megmozdult :) de mást sajnos nem!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!