Találatok a következő kifejezésre: Vérképen a 4 (6 db)

Ha az eddigi vérképeimen a cukorszintem 3.4 és 3.6 volt, mennyi esély van arra hogy esetleg cukros legyek? 22 hetes vok

Legjobb válasz: Szia!Erre a kérdésedre nagyon nehéz válaszólni!Mert lehet eddig jó a cukor értéked,de lehet holnap már nem lesz jó.Tudod a hormonok amik most túltegnek bennük sok mindent befólyásolnak!De bizzunk benne,hogy nem leszel cukor beteg terhességed alatt.Nekem élhgyomora általába 4-4,5 az értékem,és mikor volt a szõllõcukros terhelésem az is jó volt.Szóval nyugi bizz a jóban!26 hetes kismami

Szia!Erre a kérdésedre nagyon nehéz válaszólni!Mert lehet eddig jó a cukor értéked, de lehet holnap már nem lesz jó.Tudod a hormonok amik most túltegnek bennük sok mindent befólyásolnak!De bizzunk benne, hogy nem leszel cukor beteg terhességed alatt.Nekem élhgyomora általába 4-4, 5 az értékem, és mikor volt a szõllõcukros terhelésem az is jó volt.Szóval nyugi bizz a jóban!26 hetes kismami
Ez nagyon változó. Nekem az éhgyomri cukraim 4mmol/l voltak, a terheléses meg 8-10-11 mmol/l, aztán a terhelés után 4 órával meg 3-ra esett le. Egy kismama szervezete totál felborul, anyagcsere, hormonrendszer meg minden.Aztán szülés után minden visszaáll a régi mûködésbe.

Mit jelent ha vérképemben a hormonok tsh értéke 4, 69, ft3 -4, 6, ft4-12, 6? ( 33 éves nő vagyok)

Legjobb válasz: Gondolom a "mit jelent" azt jelenti, hogy jók-e ezek az értékek. Igen, szerintem még a normál határokon belül vannak, talán a TSH értéke magasabb egy picivel, de mondjuk egy kontroll vizsgálatnál már lehet, hogy jó lenne. Ez az állapot jelenleg nem igényel gyógyszeres, vagy egyéb beavatkozást.

Gondolom a "mit jelent" azt jelenti, hogy jók-e ezek az értékek. Igen, szerintem még a normál határokon belül vannak, talán a TSH értéke magasabb egy picivel, de mondjuk egy kontroll vizsgálatnál már lehet, hogy jó lenne. Ez az állapot jelenleg nem igényel gyógyszeres, vagy egyéb beavatkozást.
Pajzsmirígy funkciót néztek. Ott Te is látod az értékeket nem? Ha babát szeretnél, vagy terhes leszel, akkor fontos, hogy orvos lásson, meddõség, vetélés, vagy a babánál is lehet gond, ha nem jók az eredmények. Én most nem vettem elõ a leletem, bocsi, hogy határértéken belül vannak-e ezek. Gondolom azért vinned kell majd orvoshoz, hogy kiértékelje.

Mennyi ideig mutatható ki a fogamzásgátló a vérképben, ha 4 hónapig szedtem és már 1 hónapja abbahagytam?

Mert nem szeretném, ha kiderülne, hogy tablettát szedtem!

Legjobb válasz: a kérdésre nem tudom a választ, de mért nem akarod, hogy "kiderüljön"? hány éves vagy amúgy? gondolom nem lehetsz túl idõs..

a kérdésre nem tudom a választ, de mért nem akarod, hogy "kiderüljön"? hány éves vagy amúgy? gondolom nem lehetsz túl idõs..
Nem hinném, hogy kimutatja a vérvétel, én is voltam vérvételre, miközben szedem a tablettát, de nem hiszem, hogy kimutatta volna, kicsit túlreagálod a dolgot.
Miért baj az, ha kimutatja? Egyébként meg nem hiszem, hogy a doki azzal küld el vérvételre, hogy megtudja, hogy szedtél-e fog. gátlót!

Vérképen a cukorszintem 4 helyett 6. Lehet valami probléma belőle?

Nem ettem vérvétel el?tt, csak ittam szénsavmentes vizet.

Legjobb válasz: Biztos fognak még vizsgálni. Lehet hogy csak a cukortoleranci ugrott meg, és elég odafigyelni az étkezésre. A diabetes (terhességi is!) elég súlyos nyavaja, sok bajjal ha nincs kordában tartva. A babavárás alatt jelentkezõ nemcsak téged, hanem a babádat is károsíthatja( nem fejlõdik megfelelõen, túl sok szénhidrátot kap, túlterhelõdik az õ hasnyálmirigye is, viszont jó hir hogy szülés után rendezõdik. Mindenképpen beszéld meg az orvosoddal, biztosan el fog küldeni diabetológushoz/belgyógyászhoz. Így nem lesz belõle semmi baj!

Biztos fognak még vizsgálni. Lehet hogy csak a cukortoleranci ugrott meg, és elég odafigyelni az étkezésre. A diabetes (terhességi is!) elég súlyos nyavaja, sok bajjal ha nincs kordában tartva. A babavárás alatt jelentkezõ nemcsak téged, hanem a babádat is károsíthatja( nem fejlõdik megfelelõen, túl sok szénhidrátot kap, túlterhelõdik az õ hasnyálmirigye is, viszont jó hir hogy szülés után rendezõdik. Mindenképpen beszéld meg az orvosoddal, biztosan el fog küldeni diabetológushoz/belgyógyászhoz. Így nem lesz belõle semmi baj!
Szia! Hány hetes vagy? Terheléses cukorvizsgálatod még nem volt? Nekem a terhelésesen éhgyomorra 6 volt, utána 9, 8 lett! Sajnos kórházba fektettek és inzulint kell adnom magamnak egy nap 3X. Így beállt a cukorszintem! Feltétlenül szólj az orvosodnak, mert nagyon komolyan veszik a kismamáknál a cukrot, ugyanis a babónak árthat a legtöbbet! Nem megijeszteni akarlak, csak elõzd meg a bajt! Légy ügyes, drukkolok!
A kérdező hozzászólása: 16 hetesen volt ez, mostmár 17 vok. Hát ez remek.:( És ha még most elkezdek majd odafigyelni az étkezésre, akkor nem lehet nagy baj, ugye?
A II-ik válaszoló vagyok, az inzulinos:-( Az jó, ha odafigyelsz, kerüld a szénhidrátokat, van elég oldal terhességi diabéteszes a neten, hogy miket szabad enni. Nekem az inzulin mellett 180gr.szénhidrátdiétát is kell tartanom:-) A terheléses cukormérés a terhesség 24-26 hetében szokott lenni. Mindenképpen beszélj a dokiddal!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Okés körbenézek mit lehet enni és mit nem. Hétfõn kell mennem majd a dokihoz, addig megpróbálok odafigyelni hogy nagyobb gond már ne legyen. És szerinted ez mindenképpen azt jelenti, hogy a terheléses cukorvizsgálatomnak az eredménye is rossz lesz? Tehát mindenképp diabéteszes leszek?
Nem biztos, hogy mindenképpen az leszel! Elõször úgyis a szénhidrátdiétát fogják beállítani, amit 4-5 napig kell alkalmazni. Közben, illetve elõtte venned kell majd vércukormérõt és a diéta 4-5 napján csinálnod kell egy vércukorprofilt otthon, ami abból áll, hogy az adott napon kb.6 alkalommal bizonyos idõközönként meg kell mérned a vércukorszinted és vizeletet gyûjteni 2 x 12 órán keresztül. Ezt a kórházban kielemzik, és ennek függvényében határoznak az inzulinról. Lehet, hogy nem kell. Nekem sajnos a diéta mellett nagyon ugrált a vércukorszintem és ez a legrosszabb a babának, ezért fogtak inzulinra:-( Így viszont stabil lett. Jó hír viszont, hogy szülés után az esetek 90%-ban azonnal elmúlik a cukrosság! Tehát irány a doki, ne késlekedj! Sok sikert és kitartást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi Szépen a segítséget! most kicsit azért megnyugodtam. Sajnálom, hogy neked inzulinoznod kell magadat.:( Kitartást és jó egészséget mindkettõtöknek! Egyébként te hány hetes terhes vagy? Neked is már a vérvételen magasabb volt a vércukorszinted vagy csak a terheléses cukormérésnél derült ki?
Én 34 hetes terhes vagyok már. A terhelésesnél derült ki, amit a 24. héten csináltak, hogy mint írtam éhgyomor elõtt 6, utána terheléssel 9, 8 lett. Az elõtte lévõ vérképek mindig rendben voltak! Azzal is magyarázzák, hogy kb. a 24. héten csinálják a terhelést, mert ahogyan nõ a baba több inzulint kell termelnie a szervezetnek, és ez a gond. Azért ne idegeskedj, nem biztos, hogy a te esetedben is inzulin kell, csak tényleg nagyon figyelj oda az étkezésre! Rengeteg terhességi diabéteszrõl szóló oldal van a neten, mindenképpen böngészd, rajtuk van, mit lehet, mikor enni! Hátha sikerül a diétával leszorítanod a cukrot! Drukkolok nagyon, fel a fejjel! Elõször én is megijedtem az inzulin miatt, de felfogtam, hogy a baba miatt muszáj, és nem károsítja õt! Pont az károsítja, ha nem megfelelõen kezelik a cukrot! Irány a doki, aki fog küldeni belgyógyászhoz és dietetikushoz! Sok sikert és nyugi!
Szerintem egy kicsit meg lehetsz fázva.
Ne ijedj meg! Terhesen ez teljesen normális. Valószínû ez így lesz a terhesség végéig. Nincs semmi probléma, ez nálam is így volt, mikor terhes voltam. A védõnõ/doki nem mondta, vagy még nem voltál Nála?
A terhesség immunológiailag is más állapot, ami a vérképben is megmutatkozik. A labor eredményeken lévõ határértékek egészséges, nem terhes emberekre vonatkoznak, amitõl eltér egy kismama vérképe. (eseted egyébként sincs szó jelentõs eltérésektõl)
ááá, ilyen kicsi eltérés miatt teljesen felesleges aggódni! a magasabb fehérvérsejt szám utalhat egy kisebb gyulladásra, pl.fog vagy kicsit megfáztál, de ez sem vészes egyáltalán. ezekkel az eltérésekkel ne foglalkozz.
Terhes vagy! Az értékek egy átlagos felnõtt emberre vannak belõve, nem egy terhes kismamára. Ne aggódj, nincs semmi probléma veletek.
Normális!

Lassan 3 hónapja hullik a hajam? Vérkép, pajzsmirigy rendben. Fogászaton kb.4 hónapja voltam. Hova forduljak?

A b?rgyógyászaton semmit nem csináltak. Adtak egy sampont, ami semmi változást nem hozott.

Legjobb válasz: Szia! Nekem anno nagyon sokat segített a Herbáriás Bánfi sampon. Lehet kapni balzsamot,sampont és hajszeszt is kimondottan hajhullás ellen. 700-800 Ft-ba kerül,drogériában is beszerezhetõ.

Szia! Nekem anno nagyon sokat segített a Herbáriás Bánfi sampon. Lehet kapni balzsamot, sampont és hajszeszt is kimondottan hajhullás ellen. 700-800 Ft-ba kerül, drogériában is beszerezhetõ.
Nekem is ez a gondom :S Vettem is két hete bánfi hajszeszt, meglátjuk segít-e :/ Mondjuk én pont holnap megyek forcapil kapszulát venni, sok jót hallottam róla, tele van B vitaminokkal. Igaz drága, de már nem tudok mit kezdeni a hajammal :(
A kérdező hozzászólása: Bánfi hajszesz semmit nem segített. Squa-med gyógysampont írt a bõrgyógyász. Ettõl elmúlt a zsíros korpa (ami miatt szintén hullhat a haj), de a hullás megmaradt. Forcapil anno szedtem már és tényleg jó volt, de babaprojekt közepén vagyunk, úgyhogy nem merem szedni. Pedig tuti ahhoz nyúlnék én is.
talán még a Varga hajcseppet próbálnám ki, 2x kell egy nap bedörzsölni a fejbõrbe. Én még nem használtam, de állítólag az is jó, hacsak nem hormonális problémáid vannak, mert ez inkább más jellegû hajhullás esetén segít..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!