Találatok a következő kifejezésre: Véres széklet lehet (35 db)

Enyhén véres széklet lehet allergia jele?

A reggeli első és az esti utolsó székletben volt egy gombostű fejnyi narancsos-pirosas valami. Először azt hittem a sárgarépától van. Mióta csak tápot eszik (előtte kapott főtt husit meg zöldséget) azóta 100%ig tiszta a széklete. Yorki kutyusról van szó.

Legjobb válasz: Akkor most tiszta a széklete vagy véres?

Akkor most tiszta a széklete vagy véres?
Egyébként allergia nem okozo véres székletet.
A kérdező hozzászólása: Véres volt neki 2x, de 2 napja teljesen tiszta.
szia. az en kutyam is minden reggel az elso szekletenek az utolso csepje ver volt.allatorvoshoz kell vinni.nekem parazitas volt a kutya.pedig volt feregtelenitve. 2 hetig antibiutikumot kellet szednie.

Véres széklet lehet ettől? Bővebben lent!

Tavaly kétszer is voltam orvosnál, mert végbélrepedésem volt (ha jól emlékszem a betegség nevére). Kaptam rá kúpot, és paraffin olajat is. Szépen el is múlt, már nem véreztem wc-zés közben, nem is fájt. Néha még előfordult, hogy kicsit véres volt a papír, ha véletlen túl erősen törölgettem, de ez is hamar elmúlt, egy-két napon belül. Most viszont észrevettem, hogy élénk piros vérrel volt tele a wc miután elvégeztem a dolgom. Rendesen csöpögött belőlem, nagyon megijedtem! Az a furcsa benne, hogy nem volt kemény a székletem és nem is éreztem semmilyen fájdalmat sem közben, sem pedig utána. Mitől lehet ez? Lehet megint végbélrepedés, csak nem érzem? Nagyon sok vér jött! Először azt hittem, hirtelen ilyen erősen megjött a menstruációm, habár nincs itt az ideje a dolognak. Aztán jöttem rá, hogy nem elölről, hanem hátulról csöpögött a vér... Köszi a segítséget. :(

Legjobb válasz: Menj el orvoshoz!

Menj el orvoshoz!
A végbélrepedés fájna, úgyhogy ez inkább belsõ aranyér lehet.

Véres széklet tejtermék fogyasztása után mitől lehet?

Két okot találtam a neten, a tejallergiát, és a bélgyulladást. Tejallergia vizsgálaton voltam, negatív, a bélgyulladásnál pedig hasi fájdalomról is olvastam, de nekem nem fáj sehol. Milyen betegség tünete lehet még? Laktózérzékeny vagyok, de ott véres székletről nem olvastam. Nem is túl súlyos az érzékenységem, mert csak a tejtől van görcsös hasmenésem. Vagy lehet mégis a laktóz érzékenység tünete?

Legjobb válasz: A véres széklet lehet aranyértõl, vagy végbél berepedéstõl is.

A véres széklet lehet aranyértõl, vagy végbél berepedéstõl is.
A kérdező hozzászólása: Csak tejtermék fogyasztása után fordul elõ. Hosszú hónapok megfigyelésének eredménye. Ha tejterméket nem fogyasztok, akár nyersen, akár feldolgozva, tehát fõtt ételben, akkor nincs semmi gond. De egy habarásos fõzelék...után is megjelenik a vér a papíron, tehát a székletben is. Lehet, hogy nagyon enyhe bélgyulladás van a háttérben, ami fájdalommal még nem jár, és csak a tejtermék ront a helyzeten valamennyit? Vagy a laktózérzékenység csinálhat ilyet? Ha aranyér vagy berepedés lenne, akkor idõben nem lehetne a tejtermék fogyasztásához kötni.
Szerintem mutasd meg magad egy gasztroenterológusnak. Lehet, hogy bélgyulladásod van. A lányom Crohn-colitises, és Neki is a tejtõl véres a széklete. Ha csinálnak egy labort, az is sok mindent elárul. Pl. van-e gyulladás a szervezetedben. Nem szabad viccelni ezzel a dologgal. Jobb, ha elõbb észreveszik, akkor talán nem durvul el annyira, ha kapsz rá gyógyszert. Kérj beutalót a háziorvosodtól.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Mit értesz az eldurvulás alatt? Még így is elõfordulhat, hogy nincs semmi más panaszom?
Csak azt, ha tényleg gyulladás van, akkor azt idõben kell kezelni, mert kilukadhat, összenõhet, vagy nagyon fog vérezni. De ez természetesen idõbe telik. Nem akartalak megijeszteni. Az én lányomnak sem a "nagy könyv" szerint vannak tünetei, mégis gyulladásos bélbeteg.
A kérdező hozzászólása: Ha a vérvétel alapján bebizonyosodik, hogy bélgyulladásról van szó, akkor a tükrözés elkerülhetetlen? Másik kérdésem az lenne, hogy a gyógyszert rendszeresen kell szedni a lányodnak, tehát állandó gyógyszer lett számára, vagy csak a vizsgálat után kellett egy ideig?
Igen, akkor meg kell tükrözni. A gyógyszereket állandóan eszi. A mennyiség attól függ, éppen hogy van.
A kérdező hozzászólása: Bocs, hogy bombázlak a kérdéseimmel, de még egy felmerült bennem. Egy általános vérvétel is kimutatja a gyulladást, vagy azon nem látszik? Csak mert voltam már többször is vérvételen más okból, pl. cukorszint ellenõrzése miatt, nem magas, csak ellenõrizni kell, mert a családban sok a cukros, ezen kívül vérszegénységre utaló tüneteim voltak, ekkor is elküldött a háziorvos laborba. Tehát az ilyen általános vérvételre gondolok, hogy a gyulladást kimutatja-e, mert semmi ilyesmirõl nem beszélt az orvos, hogy látna az eredményben. Nagyon köszönöm a segítõkészségedet.
Hát nem tudom erre a választ. Igazából azt hiszem a magas CRP szokott gyulladásra utalni. Nézd meg, hogy neked van-e ilyen a laboreredményeden.

Lehet, hogy rákos vagyok? Erõs, vizes folyás, rendszeres bal alhasi fájdalom, véres széklet, puffadás BÕVEBBEN LENT

Fél éve rendszeresen visszatérõ bal oldali alhasi fájdalmam van.. Eleinte havonta párszor éreztem de az utóbbi 1 hétben minden nap elõjön és egyre jobban fáj, sõt.. iszonyúan szúr!!!

Legjobb válasz: Remélhetõleg nem daganat miatt van. Amikor egy méh,méhnyak,petefészekrák már a belekbe is átterjed,akkor az általános állapotod is olyan rossz már,hogy tudott lenne a betegséged. Elképzelhetõ,hogy a két panasznak semmi köze egymáshoz. A hasi fájdalom,véres széklet,puffadás inkább valamilyen bél eredetû krónikus gyulladásra utal(colitis,IBS),míg a folyás pedig nõgyógyászati (méh,hüvely,petefészek) gyulladásra.

Remélhetõleg nem daganat miatt van. Amikor egy méh, méhnyak, petefészekrák már a belekbe is átterjed, akkor az általános állapotod is olyan rossz már, hogy tudott lenne a betegséged. Elképzelhetõ, hogy a két panasznak semmi köze egymáshoz. A hasi fájdalom, véres széklet, puffadás inkább valamilyen bél eredetû krónikus gyulladásra utal(colitis, IBS), míg a folyás pedig nõgyógyászati (méh, hüvely, petefészek) gyulladásra.
"inkább valamilyen bél eredetû krónikus gyulladásra utal(colitis, IBS), míg a folyás pedig nõgyógyászati (méh, hüvely, petefészek) gyulladásra." Vagy pedig egy petefészekrák (méhnyakrák stb) áttéteket adott már a környezõ szövetekbe és ezért a véres széklet...
Furcsállanám. Ha egy nõgyógyászati daganat áttétet adott, akkor már ÁLTALÁNOS tüneti is lennének. Ráadásul csak 17 éves vagy. nagyon ritka ilyen korban egy áttétes nõgyógyászati eredetû daganat.
Akkor gondolom azt is fucsállod, hogy rengeteg csecsemõ és kisgyermek van rákbeteg?... Vagy szerinted egy betegség korfüggõ?
A ráknak nagyon sok fajtája, illetve "helye" van. Kisgyermekek, csecsemõk, sõt nagyobb gyerekek sem nagyon szoktak megbetegedni, meghalni tüdõ, prosztata, nõgyógyászati, vastagbélrákban. Egy 17 éves lánynál ugyan elõfordulhat nõgyógyászati daganatos betegség, de ez annyira ritka, hogy "mutogatnák". Ez nem zárható ki teljesen, de egyenlõre ne állítsuk azt, hogy a kérdezõ rákos!
Futás az orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Voltam nõgyógyásznál, sajnos nem a sajátomnál.. Megvizsgált, nem hitte el hogy bõ a folyásom (épp akkor nem volt az mert elõtte fürödtem vagy nem tudom..) és ezért nem hitt nekem, iszonyú bunkó volt, csinált rákszûrést és januárban kell visszamennem. Mondtam neki, hogy iszonyatosan szokott fájni az oldalam, de nem túlzottan érdekelte, és hazaküldött... Szóval majd irány a saját orvosom is januárban, meglátjuk mit mondd!
Szia! Érdeklõdnék hogy mi lett veled? Mi derült ki?

Mitõl lehet véres széklet?

A papíron vért láttam, maga a széklet normális szinû volt.

Legjobb válasz: Sok oka lehet. Függ a vér színétõl (élénk pirostól a sötétig, feketéig, minél sötéttebb annál nagyobb a probléma), illetve a mennyiségtõl is. 2-3 hete voltam hasonló helyzetben, nálam nem kevés mennyiségû vér ürült, élénk piros. Azonnal háziorvos, megvizsgált, adott beutalót proktológiára és írt fel addig is Benzocainos kúpot. Természetesen idõpontot csak február közepére kaptam, de mivel 1 héttel késõbb még mindig fennt állt a vérzés, elmentem a sürgõsségi sebészetre, ahol megvizsgáltak. Nem volt a legkellemesebb hiszed 25 cm magasságig "átnéztek" alulról... Nyálkahártya repedésem van ami kb 1 cm-es, amit bármi okozhatott (egy keményebb széklet, vagy erõlködés). Segíteni nem tudnak rajtam, mert magától gyógyul ugyan úgy, mintha elvágnád az ujjadat egy késsel. De legalább megtudtam a probléma okát. Aranyér is okozhatja a vérzést. Ha külsõ aranyeret nem tapasztalsz, attól még lehet, h van belsõ és sajnos az is tud vérezni.

Sok oka lehet. Függ a vér színétõl (élénk pirostól a sötétig, feketéig, minél sötéttebb annál nagyobb a probléma), illetve a mennyiségtõl is. 2-3 hete voltam hasonló helyzetben, nálam nem kevés mennyiségû vér ürült, élénk piros. Azonnal háziorvos, megvizsgált, adott beutalót proktológiára és írt fel addig is Benzocainos kúpot. Természetesen idõpontot csak február közepére kaptam, de mivel 1 héttel késõbb még mindig fennt állt a vérzés, elmentem a sürgõsségi sebészetre, ahol megvizsgáltak. Nem volt a legkellemesebb hiszed 25 cm magasságig "átnéztek" alulról... Nyálkahártya repedésem van ami kb 1 cm-es, amit bármi okozhatott (egy keményebb széklet, vagy erõlködés). Segíteni nem tudnak rajtam, mert magától gyógyul ugyan úgy, mintha elvágnád az ujjadat egy késsel. De legalább megtudtam a probléma okát. Aranyér is okozhatja a vérzést. Ha külsõ aranyeret nem tapasztalsz, attól még lehet, h van belsõ és sajnos az is tud vérezni.

Véres széklet, de semmi fájdalom. Mitől lehet?

18 éves vagyok, és nem pár csepp vérről beszélek, hanem elég sokról, és alvadt vér is jött ki. Holnap megyek dokihoz, valakinek valami hasonló gondja volt?

Legjobb válasz: Ha alvadt a vér, akkor egészen fekete a széklet, ezt hívják szurokszéknek. Belsõ (gyomor) vérzés jele is lehet. Ha világosabb, az lehet hámsérülés, aranyér stb. következménye, de ez utóbbi azért általában fáj is. Jól teszed, ha dokihoz mész.

Ha alvadt a vér, akkor egészen fekete a széklet, ezt hívják szurokszéknek. Belsõ (gyomor) vérzés jele is lehet. Ha világosabb, az lehet hámsérülés, aranyér stb. következménye, de ez utóbbi azért általában fáj is. Jól teszed, ha dokihoz mész.
Ugyan így vagyok én is, bár nekem mindig friss vér jön, és nekem is rengeteg, semmi fájdalom nem kíséri nekem sem. Jövõ héten megyek végbéltükrözésre, mert eléggé parázós vagyok. A háziorvosom szerint ugyan hámgyulladás miatt van, de én azért biztosra megyek.Proktológián már jártam, az aranyereim minimálisak csak. Tényleg jó, hogy elmész dokihoz!Különösen az alvadt vér miatt...
Nha mi lett az eredmény?
A kérdező hozzászólása: aranyér
Mindenképpen el kell menni az orvoshoz!!! Nekem ugyanezek a tünetek voltak (véres széklet, hasmenés és fájdalom nélkül) és vastagbéltükrözéssel kiderült, hogy colitis ulcerosa kezdeti verziója: proctitis ulcerosa. Ha nem kezelik idõben, az egész vastagbélre kiterjedhet!

Már 1éve fáj a székletürítés de 1 honapja általába véres széklettel is jár, utánanéztem az interneten de nem találtam pontos választ valamit a vastagbélrákról is beszéltek meg hogy kemény a széklet. Eléggé félek! Mi lehet a baj? 16/F

Legjobb válasz: Jesszusom, ma vagy holnap azonnal menjél orvoshoz, lehet aranyered, de más komoly betegséged is. Hol vannak a szüleid,miért nem visznek orvoshoz, hiszen ez nem játék!!!!

Jesszusom, ma vagy holnap azonnal menjél orvoshoz, lehet aranyered, de más komoly betegséged is. Hol vannak a szüleid, miért nem visznek orvoshoz, hiszen ez nem játék!!!!
A székletben a vér mindig kóros, orvoshoz kellene menni vele. Lehet aranyér, végbél berepedés vagy esetleg végbél polip. A te korodban rákos elváltozás nagyon ritkán fordul elõ még. Szóval háziorvoshoz vagy általános sebészetre kellene menni és minél elõbb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm már intézkedem de nem a szüleim hibája én titkoltam el.nem hittem hogy ez ilyen komoly:/
mi volt a baj?

Véres széklet, véres wc- papír . Komoly a gond, melyik orvoshoz forduljak, mitől lehet?

Legjobb válasz: Háziorvoshoz is lehet. Elõször aranyérre fog gyanakodni, de valamilyen komolyabb fertõzés is lehet, esetleg rák. De a házidoki úgyis ad beutalót a kórházba, ha gond van. Nyugodjon meg, az a legfontosabb!

Háziorvoshoz is lehet. Elõször aranyérre fog gyanakodni, de valamilyen komolyabb fertõzés is lehet, esetleg rák. De a házidoki úgyis ad beutalót a kórházba, ha gond van. Nyugodjon meg, az a legfontosabb!
Leggyakoribb oka valóban az aranyér (ha friss piros a vér). Háziorvoshoz menj vele elsõ körben. Õ majd továbbutal, ha szükséges egy proktológushoz.
A háziorvos tovább küld ha kell.
A kérdező hozzászólása: Tegnap elmentem háziorvoshoz, rögtön küldött sebészetre mert kiderült, hogy õ is ért hozzá, így nem kell bemennem kórházba, mert az még elég messze is lett volna , a sebészet pedig közel volt. Azt mondta a sebész, hogy csak felrepedt a hámréteg, és attól véres, de írt fel kenõcsöt, és kamilla fürdõt, és rostos ételeket javasolt, szóval megnyugodtam, mert már a legrosszabbra gondoltam.

Véres széklet, baj lehet?

Ma nagyon fájt a hasam,és hasmenésem is volt,elmentem wc-re és véres volt a székletem..szóltam mamának,mondta,h biztos nehezen wc-tem..az a gond,h pont,h hasmenésem volt,szóval nem arról van szó,h nehezen wc-nék.Lehet valami bajom?

Legjobb válasz: Lehet, hogy bélgyulladásod van, de lehet akár, hogy valami komoly betegség áll a háttérben. Ha nem múlik akkor mindenképpen menj orvodhoz.

Lehet, hogy bélgyulladásod van, de lehet akár, hogy valami komoly betegség áll a háttérben. Ha nem múlik akkor mindenképpen menj orvodhoz.
Biztos hogy vér volt? Nem ettél epret, vagy valami más pirosat? Attól függ, hogy benne volt-e a székletben, vagy a tetején volt, és a WC papír is véres volt-e.
A kérdező hozzászólása: Igen biztos, h vér volt..3-4 napja ettem epret..de ma volt ez a dolog, és a wc papír is olyan volt
Ha a WC papír is olyan volt, akkor lehet, hogy aranyér, vagy végbélrepedés, ami ha volt már, hasmenésnél is elõjöhet újra. Ha friss, piros vér volt, akkor ezektõl lehet. Azért figyeld a székleted és ha újra ilyen, azonnal menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Rendben!köszönöm a válaszokat!
Szerintem meg érdemes már most orvoshoz fordulni, biztos ami biztos alapon, ártani sztem nem árthat :)
Igaza van az elõzõ válaszolónak. A saját nyugalmad érdekében minél elõbb menj orvoshoz.
Nyálka nem volt rajta?
A kérdező hozzászólása: Nem volt rajta, de azóta nem volt ilyenem:)

Véres széklet mitől lehet? ( 2hónapos kutyus )

észrevettem h nyálkás a hasmenése és egy csepp vér volt benne..szokta a földön húzni a seggét? mi lehet a baja? nagyon súlyos?

Legjobb válasz: Ha friss vér, akkor valószinüleg valami felsértette a végbelét. Lehet az csont is vagy valami ami éles. Ha sötét, akkor már emésztett. Azzal orvoshoz kellene fordulni, mert feljebb lehet baj.

Ha friss vér, akkor valószinüleg valami felsértette a végbelét. Lehet az csont is vagy valami ami éles. Ha sötét, akkor már emésztett. Azzal orvoshoz kellene fordulni, mert feljebb lehet baj.
A legtöbb fajta férgesség esetén jellemzõ az enyhén véres széklet, illetve olyankor húzza a hátsóját a földön, mivel az ott lerakódó, kikelõ peték miatt viszket a feneke.Ha nem hány, nem lázas, levert, nem valószínû hogy parvó lenne-ami szintén a fiatal kutyák sajnos jellemzõ vírusa-de mindenképp meg kell nézetni így is orvossal, a féreg valószínû!Féregtelenítve volt a kicsi?
Hú, ez így nagyon sok minden lehet, biztosan el kell mennetek állatorvoshoz, mert egy 8 hetes kutyust egy ilyen jobban kiteljesedõ betegség simán elvihet.. én már gyógyíttattam meg kiskutyát 3 hetesen babéziából, de az sem volt könnyû. Nyálkás hasmenés utalhat bélgyulladásra, véres széklet utalhat arra, hogy evett valami olyat, ami felsértette a bélrendszerét, a hasmenés magában utalhat parvóra, az, hogy meg földön húzza a seggét, az meg egyértelmûen bûzmirigy-probléma. Nem tudok, és nem is akarok találgatni, de ORVOS! Minél hamarabb, legkésõbb holnap!
A kérdező hozzászólása: igen volt kb 1hete..ki is jött is neki csomó féreg. és igen élénk piros friss vér volt..meg olyan nyálkás híg széklete van.de csak 1napja.. tegnap bottal játszott. lehet h abból ment le egy darab ami megsértette? begyógyul neki? és nem levert..szaladgál örül.úgy féltem:(
A bottól is lehet, sõt nagyon is valószínû. Én a féregtelenítést megismételném, mivel hogy mondtad, hogy nagyon férges volt, és ha most jó, akkor azt kizárhatjuk. Minden nap figyeld a székletét, és pár napig kapjon rizst, és csirkét, diétás kaját. Semmi csont, semmi bot, csak diétás kaja. Én azért a biztonság kedvéért (ha a feltételek adottak, és tudod állni a költségeket) akkor elvinném õt orvoshoz, mégis jobb azért szakemberre bízni a dolgot.
Nyálkás, véres hasmenés lehet parvo is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!