Találatok a következő kifejezésre: Vékony méhnyálkahártya milyen (4 db)

Vékony méhnyálkahártya, kicsi peték a ciklus 25. napján. Mitől lehet? Ti milyen gyógyszert kaptatok rá?

Tegnap voltam nődokinál és ezeket állapította meg hüvelyi ultrahangnál. Persze zavaromban nem kérdeztem meg, hogy mitől lehet és hogy hamar "meglehet-e gyógyítani". Akinek volt hasonló írna róla? Köszönöm előre is. Amúgy 8 hónapja próbálkozunk és 3 hónapja 37-38 napra állt be a ciklusom.

Legjobb válasz: Az kimaradt, hogy elküldött hormon vizsgálatra a köv. ciklusom 5. és 27. napján kell mennem.

A kérdező hozzászólása: Az kimaradt, hogy elküldött hormon vizsgálatra a köv. ciklusom 5. és 27. napján kell mennem.
Nekem is ilyen volt! A hormonjaimmal nem volt baj. De örülj neki, hogy a dokid elküld vizsgálatra, és nem ír fel mindenféle gyógyszert így kapásból!! Mert ide már írtak így páran!!! Valószínû nincs rendes peteérésed, nekem is 35 naposak voltak a ciklusaim! Nem is jött össze a babóca! Nekem sem volt domináns tüszõm középidõben! Azt hogy mitõl van, a doki meg mondja majd az eredmények fényében! A dokim mindenemet kivizsgáltatta(PCO, cukorbetegség, hormon), mindenem jó volt így felírta elõször a norcolutot(ezt szedtem a 14. naptól 10napig 2x1-et és megjött 28 napra), utána meg kaptam Closylbegit-et a 3. naptól kellett szednem 5 napig. Majd menni ultrahangra tüszõt nézni a 12-13. napon! Szóval szerintem te is Clostyt fogsz kapni! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! :) Úgy néz ki, hogy egy lelkiismeretes dokit sikerült kifognom, bízom benne hogy tud segíteni. És neked mennyi idõ után sikerült így teherbe esned?
Elõtte már nem védekeztünk a férjemmel 3-4 hónapig, de miután kezelésbe vett a dokim nekünk a harmadik hónapban sikerült! :) Most vagyok 17hetes! :)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok, dejóóó! :) Remélem nekünk is hamar sikerül majd! Köszi a segítséget!

Vékony méhnyálkahártya esetén milyen megoldások léteznek?

Valószín? azért nem tudok teherbe esni, mert az endometrium nem vastagszik meg eléggé(uh vizsgálat alapján). Mire számíthatok? Újabb hormonkúra?

Legjobb válasz: Nekem amikor ilyen jellegû problémám volt, az okozta, hogy nem volt peteérésem. A nõdokim nagyon rendes, így azt mondta egyelõre nem akar hormonokat adni, inkább gondoljam végig, nem lehet-e lelki probléma a háttérben. A nöi szervezet ugyanis fantasztikus. Tudja, mikor nem szabad teherbe esni. (Stressz, vagy hasonlók.) Nekem a melóval volt probléma. Váltottam , és próbaidõ után rögtön teherbe is estem. :)

Nekem amikor ilyen jellegû problémám volt, az okozta, hogy nem volt peteérésem. A nõdokim nagyon rendes, így azt mondta egyelõre nem akar hormonokat adni, inkább gondoljam végig, nem lehet-e lelki probléma a háttérben. A nöi szervezet ugyanis fantasztikus. Tudja, mikor nem szabad teherbe esni. (Stressz, vagy hasonlók.) Nekem a melóval volt probléma. Váltottam , és próbaidõ után rögtön teherbe is estem. :)

Mikor kiderült a terhesség, milyen vastag volt a méhnyálkahártyád? Azok írjanak, akiknek vékony volt, és mégis lett babájuk.

Legjobb válasz: Hát ezt a méhenkívül megtapadó babák sajnos nem olvasták. Ha olvasták volna, tudták volna, hogy nekik nincs esélyük ott megtapadni, és az édesanyjuk petevezetékét szétroncsolni.

Hát ezt a méhenkívül megtapadó babák sajnos nem olvasták. Ha olvasták volna, tudták volna, hogy nekik nincs esélyük ott megtapadni, és az édesanyjuk petevezetékét szétroncsolni.
Min. 7 mm kell hogy legyen ahhoz, hogy meg tudjon tapadni az embrió.
A méhenkívüli terhességeknél sincs meg a 7 mm és mégis megtapad az embrió. Nincs olyan érték, amire egyértelmûen ki lehet jelenteni, hogy ez alatt biztosan nem tud megtapadni az embrió. Hétfõn voltam orvosnál, korán mentem mert még petezsákot sem találtunk, csak puhább és nagyobbacska méhet, 9mm-es méhnyálkahártyával. Ez nem túl vastag, de szerintem baba van, mert a tesztjeim egyre erõsebb pozitívak azóta is. Jövõ héten megyünk kontrollra.
Nekem 8 mm-nél sikerült, ennél több nem is lett soha a ciklusok végén sem, csak amikor tényleg sikerült, akkor a beágyazódás környékén hirtelen 11 mm lett, nagyon gyanús volt (sokszor ultrahangoztak, pont a próbálkozások miatt, hogy ki tudjuk számolni a peteérést stb.)...és itt van az öt hónapos kisfiam!
Kedves elsõ válaszoló! Ha ez így van, akkor én most nem is vagyok terhes?????? Pedig már a hasam is nõtt :) ))) (3 pozi teszt után 4 hetesen elmentem orvoshoz, és közölte hogy 5 mm a méhnyálkahártyám) 15 h km
Nekem 7 mm volt!
"A méhnyálkahártya vastagsága fontos paraméter, általában a visszaültetéskor optimálisan 10 mm körüli vastagságot kell, hogy elérjen. 7 mm alatt jelentõsen csökkennek az esélyek, 5 mm alatt az esélyek minimálisak. A nyálkahártya vastagságát nem mindíg lehet befolyásolni." Ezt bemásoltam a kismamának egy "orvos válaszol" oldalról. De minden szakirodalom a 7-8 mm vastagságot írja minimálisnak. 1. válaszoló
tegnap 19:25 Bocs, de ez egy rendellenesség, és most normál terhességrõl beszélünk. Persze, minden alól van kivétel... sorolhatnánk, de általában ezt mondják, hogy 7-8 mm az ideális, és még ez sem számít vastagnak. Én lombikos vagyok (sokszoros), vissza sem ültetik az embriót, ha nem éri el a 8-9 mm legalább, mert kicsi lenne az esély.
Szia! Ne foglalkozz a nyálkahártya vastagsággal, mert csak feleslegesen aggódsz. Itt is írták már a "szükséges" vastagságot, mert a nagykönyv és a "szakirodalom" azt mondja... De az ÉLET mindig más!!! Nekem is 6 mm-es volt, egy ismerõsömnek pedig 5 mm-es. Érdekes módon mindkettõnknek eddig egészséges a terhessége, nincs semmi bajunk! Fel a fejjel és csak pozitívan! Üdv: 12+3 hkm


A ciklus 21. napján 4, 5 mm-es méhnyálkahártya nem túl vékony? Milyen a normál vastagság amúgy?

Legjobb válasz: nekem a 21. napon 10 mm volt és arra azt írta a doki a leletre, hogy kissé vastagabb. kérdeztem a háziorvosom, õ azt mondta, hogy a 10 mm teljesen normális.

nekem a 21. napon 10 mm volt és arra azt írta a doki a leletre, hogy kissé vastagabb. kérdeztem a háziorvosom, õ azt mondta, hogy a 10 mm teljesen normális.
mikor volt péd? olyan nincs, hogy normális vastagság, de sajna ez vékony a babának beágyazni magát. Szedtél valamit? clostit? mert az nagyon vékonyítja, csak ezt az orvosok elfelejteik közölni :(
az én dokim azt mondtsa hogy pé-kor 6 és 8 mm a jo, terhességnékl meg 10 mm jo, mensi elött kb 10.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!