Találatok a következő kifejezésre: Védett vagyok is, ha (22 db)

Igen, akkor is védett vagy, de nem lenne baj, ha elolvasnád a betegtájékoztatót!
RTFM! Volt egy papír is a tablettásdobozban. Az a betegtájékoztató. És benne van a válasz. Ha ide kiírtad a kérdést, az a gyanúm, tudsz olvasni. Igen, védett vagy.

Az első levél bezsedése utáni menstruáció után már azonnal védett vagyok? Akkor is, ha az új levelet még nem kezdtem el, vagy csak ha már vettem be belőle legalább egy vagy két tabit?

yasminelle/

Legjobb válasz: Védett vagy! Elvileg már az elsõ hét után, márha a mensi elsõ napjától kezdve szeded a tabit!

Védett vagy! Elvileg már az elsõ hét után, márha a mensi elsõ napjától kezdve szeded a tabit!
így van..ha az elsõ naptól kezdted a szedést akkor már egy hét után véd a tabi. Ha a 2-5. napon kezdted akkor egy hónapig kiegészítõ védekezés kell, legalábbis annál a gyógyszernél amit én szedek.
Egyetértek az elõttem szólókkal.
Egy levéllel mindenképp be kell szedni és akkor már védett vagy. Nem kell megvárni a szünet végét! Ezt a nõgyógyász mondta, én benne bízom!!! A legtöbb fogamzásgátlónál így mûködik.
ezt a kérdést én is feltettem és a válasz rá a használati útmutató szerint: "Ha a yasminelle szedését a ciklus elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben" aki az én ilyen kérdésemre válaszolt az légyszi olvassa el mégegyszer mert írta, hogy ez benne van a betegtájékoztatóban. Én meg még a kérdésben megírtam h anya még nem vette meg csak kíváncsi a barátom meg én is. Kösz a válaszokat és ide szívesen a normális választ.

Mikortól vagyok védett a munkahelyemen? Azt tudom, hogy, ha emberi reprodukciós eljárásban veszek részt, akkor védve vagyok, de, ha még csak most kezdenek vizsgálni egy meddőségi klinikán akkor még nem? Az inszem és a lombik alatt is védett az ember?

Legjobb válasz: http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladtervezes/lombik_es_orok.. A dolog jogi része így néz ki. Egy picit "gumi" a szabály, mert tudtommal a felmondási védelem csak a kezelés idõtartamára szól, ha nem sikerül az elsõ akkor a két kezelés között nincs védelem.

http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladtervezes/lombik_es_orok.. A dolog jogi része így néz ki. Egy picit "gumi" a szabály, mert tudtommal a felmondási védelem csak a kezelés idõtartamára szól, ha nem sikerül az elsõ akkor a két kezelés között nincs védelem.

2hete abba hagytam a fogamzásgátlo szedését. Nagy baj ha 1honap szünet után ismét elkezdem majd szedni? Meg ugy hallottam hogy honapokig nem ürül ki a szerevezetböl, akkor valamennyire védett vagyok?

Legjobb válasz: Nem nem vagy védett, hiszen akkor nem számítana az sem ha kihagysz egy szemet !!! Ha már abba hagytad, ajánlatos 1, de min fél év szünetet hagyni, hiszen nem kis mértéknem befolyásolod a szervezeted, és ha így játszol vele az nem egészséges, nem csak a menzeszed borul fel !

Nem nem vagy védett, hiszen akkor nem számítana az sem ha kihagysz egy szemet !!! Ha már abba hagytad, ajánlatos 1, de min fél év szünetet hagyni, hiszen nem kis mértéknem befolyásolod a szervezeted, és ha így játszol vele az nem egészséges, nem csak a menzeszed borul fel !
Ha azt akarod, hogy hormonproblémáid legyenek évekig, akkor kezdd el csak megint! Szünetet tartani min. fél évig érdemes! Ja és az, hogy nem ürül ki a szervezetedbõl, az nem azt jelenti, hogy még mindig védett vagy! Hanem azt, hogy a májadban még fellelhetõk a hatóanyagai stb...

A Tri-regol tabletta mikortól nyújt védelmet? (Ha azt az előírtak szerint, a menstruáció első napján elkezdem szedni? Mert a betegtájékoztató nem egyértelműen fogalmaz. ) És a hétnapos szünetben is védett vagyok a nemkívánatos terheséggel szemben?

Legjobb válasz: Régebben szedtem. Mi 3 héttel a szedés kezdete után voltunk együtt, és nem lett semmi baj. Védett vagy a szünetben is. Úgyhogy szerintem kb 3 hetet várjatok.

Régebben szedtem. Mi 3 héttel a szedés kezdete után voltunk együtt, és nem lett semmi baj. Védett vagy a szünetben is. Úgyhogy szerintem kb 3 hetet várjatok.
az elsö levél beszedése után vagyis 21 nap igen a hétnapos szünetben is védett vagy

Ha gyerekkorban kaptam rubeola elleni oltást, akkor 30-35 évesen is védett vagyok, vagy újra kell oltatnom magam?

Egyik kollegan?m rubeolás lett. Nagyon nem szeretnék pont most beteg lenni:(

Legjobb válasz: Egész életedre védett vagy.

Egész életedre védett vagy.

Az 5 éves kislányom bárányhimlős. Mitől lehet veszélyes ez himlő? És ha rajtam gyermekkorban csak félig jött ki akkor is védett vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Itt sok információt megkaphatsz: http://www.baranyhimlo.hu/ Az, hogy félig jött ki rajtad, azt jelenti, hogy te már találkoztál a bárányhimlõvel, a szervezeted emlékszik rá, vagyis védett vagy. A család azon felnõtt tagjaira kell nagyon figyelni, akik nem voltak bárányhimlõsek. Felnõtt korban elkapott bárányhimlõ sokkal veszélyesebb, mint a gyerekkori.

Szia! Itt sok információt megkaphatsz: http://www.baranyhimlo.hu/ Az, hogy félig jött ki rajtad, azt jelenti, hogy te már találkoztál a bárányhimlõvel, a szervezeted emlékszik rá, vagyis védett vagy. A család azon felnõtt tagjaira kell nagyon figyelni, akik nem voltak bárányhimlõsek. Felnõtt korban elkapott bárányhimlõ sokkal veszélyesebb, mint a gyerekkori.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!:)

Mi történik olyankor, ha próbaidőn belül esek teherbe? Akkor is "védett" vagyok, vagy elküldenek?

Legjobb válasz: Terhessegre valo hivatkozassal soha nem kuldhetnek el, de a probaidonek pont az a lenyege, h nem kell indoklas. Szoval addig el kell titkolnod, nagyon! (Es en utana is ugy adnam elo, h nem volt tervezett es nem is tudtal a terhessegrol, h ne utaljanak annyira, h bepaliztad a ceget... Ha haragszanak ellehetetlenithetik a munkat es a tappenz bizony nagyon keves! )

Terhessegre valo hivatkozassal soha nem kuldhetnek el, de a probaidonek pont az a lenyege, h nem kell indoklas. Szoval addig el kell titkolnod, nagyon! (Es en utana is ugy adnam elo, h nem volt tervezett es nem is tudtal a terhessegrol, h ne utaljanak annyira, h bepaliztad a ceget... Ha haragszanak ellehetetlenithetik a munkat es a tappenz bizony nagyon keves! )
nem vagy vedett, probaido alatt melyen hallgatsz rola, hogy allapotos vagy
Nekem 4 hós a babám, de a terhességem alatt olvastam, hogy nem próbaidõs dolgozót is elküldhetnek, ha a munkáltatónak elõzetesen nem jelentette be a terhességet.http://www.szuloklapja.hu/hivatalos-ugyek/2109/terhesseg-bej..
Ugyan ez a problémám. Sajnos tényleg mélyen hallgatni kell a terhességrõl amíg át nem vesznek állandóra. Stresszeltem rajta, hogy mit fognak szólni és ellehetetlenítik majd a fennálló idõt. Végül arra jutottam, hogy fordított esetben a cég is a saját javára döntene és nem csinálna lelkiismereti kérdést a dologból úgyhogy én sem teszem. Boldog babavárást :)

Ha nem tartom a tablettamentes napokat akkor is védett vagyok?

Legjobb válasz: Ez a kérdés gondolkodóba ejtett és utánanéztem. Igen, lehet használni úgy is, hogy nem tartasz tablettamentes napokat, védve vagy. Ami érdekes: a ciklusod elfog tolódni, akár hónapokig nem lesz , tehát erre legyél elõre felkészülve , ne ess pánikba, ha észreveszed.

Ez a kérdés gondolkodóba ejtett és utánanéztem. Igen, lehet használni úgy is, hogy nem tartasz tablettamentes napokat, védve vagy. Ami érdekes: a ciklusod elfog tolódni, akár hónapokig nem lesz , tehát erre legyél elõre felkészülve , ne ess pánikba, ha észreveszed.

Megvonásos vérzéskor mindenképp használni kell gumit? Tudom hogy ilyenkor megnõ a fertõzés veszélye. De ha nem használnánk akkor ilyenkor is védett vagyok ugye (terherbeeséstõl)?

Legjobb válasz: Igen, a tabletta a megvonásos vérzés idején is véd. A fertõzésveszély pedig az óvszer használatától teljesen független, hiszen ilyenkor arról van szó, hogy a hüvelyben lévõ, ott nyilván hasznos baktériumok "tolódnak" beljebb a pénisz segítségével - nyilván ez akkor is megtörténhet, ha óvszer van rajta.

Igen, a tabletta a megvonásos vérzés idején is véd. A fertõzésveszély pedig az óvszer használatától teljesen független, hiszen ilyenkor arról van szó, hogy a hüvelyben lévõ, ott nyilván hasznos baktériumok "tolódnak" beljebb a pénisz segítségével - nyilván ez akkor is megtörténhet, ha óvszer van rajta.
A kérdező hozzászólása: oh értem. szóval nem ajánlatos ilyenkor együttlenni barátommal? vagy esetleg vannak valamilyen "óvintézkedések" ilyenkor?
Inkább az a fontos, hogy ilyenkor a péniszrõl bekerülhetnek kórokozók a hüvelybe és a nyitott méhszáj miatt a méhbe is. Az óvszer pedig steril. De egyébként ha elõtte megmossa, akkor jó eséllyel semmi bajod nem lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!