Találatok a következő kifejezésre: Védett vagyok is, (55 db)

1 hónapja kezdtem el szedni a fogamzásgátlót. Tegnap volt az első tablettamentes napom. Ugye jól tudom, hogy ilyenkor is védett vagyok? Mert ez nincs benne a tájékoztatóban.

Legjobb válasz: Igen védett vagy:) Szedd rendesen a tablettát,ez a legfontosabb.Most a 7.nap szünet után a 8.napon kell elkezdeni a második levelet.És nem kell aggódni,ha a szünetmentes 6.napon jön meg a vérzés:) Mindenképpen védett vagy.

Igen védett vagy:) Szedd rendesen a tablettát, ez a legfontosabb.Most a 7.nap szünet után a 8.napon kell elkezdeni a második levelet.És nem kell aggódni, ha a szünetmentes 6.napon jön meg a vérzés:) Mindenképpen védett vagy.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) és lenne még egy olyan kérdésem, hogy kb. egy hete szédelgek és néha úgy megszédülök, hogy elindulok valamelyik irányba mintha el akarnék esni. és ehhez néha megfájdul a hasam alja és a fejem. volt pár alkalommal hogy enyhe hányingerem is volt. és ma kb. fél órával ezelõtt meg ilyen nyálkás piros folyásom volt...ez most mi lehet?
Igen, akkor is védett vagy, de nem lenne baj, ha elolvasnád a betegtájékoztatót!
RTFM! Volt egy papír is a tablettásdobozban. Az a betegtájékoztató. És benne van a válasz. Ha ide kiírtad a kérdést, az a gyanúm, tudsz olvasni. Igen, védett vagy.

A gyógyszer szünetben is védett vagyok?

Amikor a 7 napos szünetet kell megtartani.Nem ir semmit sem a gyógyszer tájékoztatója ez nem tájékoztat olyanokról ami leginkább érdekelne...Pff..(Samba)

Legjobb válasz: A 7 napos gyógyszermentes napban is védett vagy, akkor jön meg a menses. Én 5 évig szedtem fog. gyógyszert de nálam is volt olyan hogy késõbb vettem be vagy véletlenül másnap, lehet a szerencse de nem lettem babás. De szerintem azért igyekezzél mindig pontosan bevenni a gyógyszert mert csak akkor 100%:)

A 7 napos gyógyszermentes napban is védett vagy, akkor jön meg a menses. Én 5 évig szedtem fog. gyógyszert de nálam is volt olyan hogy késõbb vettem be vagy véletlenül másnap, lehet a szerencse de nem lettem babás. De szerintem azért igyekezzél mindig pontosan bevenni a gyógyszert mert csak akkor 100%:)
védett vagy
Tévedés, akkor se 100%. Viszont egy-két óra eltérés (ha csak ritkán fordul elõ) sokat nem számít.
jó oké, nem 100% csak 99:) ))
veszett vagy
én nem veszem be mindig ugyanakkor, kb 4 óra eltolódások vannak, persze nem mindig, de elõfordul, és még nem lettem terhes egy év után se... egyébként véd a 7napos szünetben is :)

Yasminelle-t szedek 3 hónapja de még az utolsó levélnél is 3szor volt ilyen kisebb vérzésem, védett vagyok?

Semmi más mellékhatása nincs a gyógyszernek, meg vagyok vele elégedve, csak nem tudom, hogy védett vagyok-e.

Legjobb válasz: Ha rendesen szeded, és nem felejtesz el 1-1 szemet, akkor nyugodt lehetsz, védett vagy. Az elsõ 2-3-4 hónapban állítólag normális az áttöréses vérzés, mert a szervezeted még enm szokott teljesen hozzá. Egyébként én is 3 hónapja szedem ugyanezt a gyógyszert, és hozzád hasonlóan nekem is van köztivérzésem, ami azért zavaró, mert rendszerint a kb 4 napos mefvonásos elõtt jelentkezik avgy 5-6 nappal, és nem is olyan rohadtul gyenge...tehát szépen végig vérezgetek iylen 10 napokat..remélem idõvel tényleg rendezõdik már.

Ha rendesen szeded, és nem felejtesz el 1-1 szemet, akkor nyugodt lehetsz, védett vagy. Az elsõ 2-3-4 hónapban állítólag normális az áttöréses vérzés, mert a szervezeted még enm szokott teljesen hozzá. Egyébként én is 3 hónapja szedem ugyanezt a gyógyszert, és hozzád hasonlóan nekem is van köztivérzésem, ami azért zavaró, mert rendszerint a kb 4 napos mefvonásos elõtt jelentkezik avgy 5-6 nappal, és nem is olyan rohadtul gyenge...tehát szépen végig vérezgetek iylen 10 napokat..remélem idõvel tényleg rendezõdik már.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Nem szoktam kihagyni tablettát, mindig ugyanakkor veszem be. Remélem ez majd elmúlik egy idõ után! :)

2. hónapja szedem a Trinordiol 21 gyógyszert, a tájékoztatóban úgy írták, h az első napon, ill a 2-7. napon is el lehet kezdeni, de ilyenkor kiegészítő védekezés ajánlott. Én a 7. napon kezdtem el, védekeztünk is, így már védett vagyok ennyi idő után

a kérdésem arra vonatkozik,hogy nagyon lényeges e az hogy a 7.napon kezdtem el a szedést,ha rendszeresen,egy id?ben szedem minden nap,és a szünetben meg is jött a mensim?

Legjobb válasz: szia! Ha két hónapja szeded, akkor már nem lehet semmi gond. fõleg ha a gyógyszermente idõben meg is jött. Onnan tudom, hogy én is ezt szedtem egy darabig. Már védett vagy.

szia! Ha két hónapja szeded, akkor már nem lehet semmi gond. fõleg ha a gyógyszermente idõben meg is jött. Onnan tudom, hogy én is ezt szedtem egy darabig. Már védett vagy.
Ha az elsõ levél után megjött, akkor már védett vagy!

A hét napos szünetben is védett vagyok?

A hét napos szünetben szeretkeztünk a barátommal ez baj lehet?

Legjobb válasz: Elolvashatnád a tájékoztatót, de amúgy védett vagy a 7 napos szünetben is.

Elolvashatnád a tájékoztatót, de amúgy védett vagy a 7 napos szünetben is.
Havonta van ez a kérdés.
A kérdező hozzászólása: Ige, mindig ugyanabban az idõben szedtem be a tablettát és nem volt semmi bajom!Esetleg gyulladáscsökkentõ semlegesítheti?
Mindig idõben beszedted a tablettát? Nem hánytál, nem volt hasmenésed?
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak azért kérdeztem, mert a 7 napos szünet 6. napján vagyok és még nem jött meg!:S
Igen, kefélhetsz.
10:18-as vagyok Bocsi, hülyeséget írtam! Ha fogamzásgátlót szedsz természetesen a "szünetben" is pont annyira vagy védett mint a hónap többi napján.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam már és abban nem írja, hogy védett vagyok-e.(tri-regol)
Elég ritka, de elõfordult már olyan hogy valaki ilyenkor maradt terhes
Ha igen annak rajta kell lennie a tájékoztató papíron

Csütörtökön vettem be az utolsó szem fog. Gátlót (Milligest) ez az első levelem. Most szünetet tartok, így is védett vagyok?

Legjobb válasz: ha minden tablettát rendesen beveszel, akkor a 7 napos szünetben is védett vagy. de ha ez volt a legelsõ levél, akkor én azért kivárnám az egy hónapot..

ha minden tablettát rendesen beveszel, akkor a 7 napos szünetben is védett vagy. de ha ez volt a legelsõ levél, akkor én azért kivárnám az egy hónapot..
Olyan jó, hogy van betegtájékoztató... van mit kidobni olvasatlanul, nemde?
A kérdező hozzászólása: ahelyett hogy okoskodsznának emberek... olvassák el a betegtájékoztatót amit én meg tettem 3x is! És majd rájönnek h mit is tartalmaz... az h mikortól véd pl. sehol nem található meg!
igaza van a kérdés írójának... tényleg nincs rajta a betegtájékoztatón, hogy pontosan mikortól véd. Mindenki csak a saját orvosától hallja. Én körbenéztem neten és mindenhol leginkább azt írják, hogy várjuk meg az egy hónapot biztos ami biztos. most az az 1 hét ide vagy oda már tök mindegy...

A Tri-regol tabletta mikortól nyújt védelmet? (Ha azt az előírtak szerint, a menstruáció első napján elkezdem szedni? Mert a betegtájékoztató nem egyértelműen fogalmaz. ) És a hétnapos szünetben is védett vagyok a nemkívánatos terheséggel szemben?

Legjobb válasz: Régebben szedtem. Mi 3 héttel a szedés kezdete után voltunk együtt, és nem lett semmi baj. Védett vagy a szünetben is. Úgyhogy szerintem kb 3 hetet várjatok.

Régebben szedtem. Mi 3 héttel a szedés kezdete után voltunk együtt, és nem lett semmi baj. Védett vagy a szünetben is. Úgyhogy szerintem kb 3 hetet várjatok.
az elsö levél beszedése után vagyis 21 nap igen a hétnapos szünetben is védett vagy

A 8. napon az 1. szem megkezdése előtt is védett vagyok?

Milligestet szedek.Este 10h-kor szoktam bevenni a tablettát. Ha az el?tte való órákban együtt vagyok a barátommal még akkoris védett vagyok?

Legjobb válasz: Akkor is védett vagy.

Akkor is védett vagy.
Igen, vedett vagy.
Igen!

Az első levél bezsedése utáni menstruáció után már azonnal védett vagyok? Akkor is, ha az új levelet még nem kezdtem el, vagy csak ha már vettem be belőle legalább egy vagy két tabit?

yasminelle/

Legjobb válasz: Védett vagy! Elvileg már az elsõ hét után, márha a mensi elsõ napjától kezdve szeded a tabit!

Védett vagy! Elvileg már az elsõ hét után, márha a mensi elsõ napjától kezdve szeded a tabit!
így van..ha az elsõ naptól kezdted a szedést akkor már egy hét után véd a tabi. Ha a 2-5. napon kezdted akkor egy hónapig kiegészítõ védekezés kell, legalábbis annál a gyógyszernél amit én szedek.
Egyetértek az elõttem szólókkal.
Egy levéllel mindenképp be kell szedni és akkor már védett vagy. Nem kell megvárni a szünet végét! Ezt a nõgyógyász mondta, én benne bízom!!! A legtöbb fogamzásgátlónál így mûködik.
ezt a kérdést én is feltettem és a válasz rá a használati útmutató szerint: "Ha a yasminelle szedését a ciklus elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben" aki az én ilyen kérdésemre válaszolt az légyszi olvassa el mégegyszer mert írta, hogy ez benne van a betegtájékoztatóban. Én meg még a kérdésben megírtam h anya még nem vette meg csak kíváncsi a barátom meg én is. Kösz a válaszokat és ide szívesen a normális választ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!