Találatok a következő kifejezésre: Védett vagyok a (153 db)

Védett vagyok a gyes miatt vagy sem? Pontosan mit jelent a védettség?

Jelenleg 6 órában dolgozom egy cégnél, gyesen vagyok, a lányom bölcsis, novemberben lesz 3. A f?nököm ma közölte, hogy már nem kellek. Védett vagyok vagy sem? Mik a jogaim és mik az ? jogai?

Legjobb válasz: már nem vagy védett az új szabályozás szerint sajna

már nem vagy védett az új szabályozás szerint sajna
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat. Megszûnik a munkaköröm, arról van szó. Mostmár teljesen egyértelmû, hogy kitehet simán.
vagy ha megszûnik a munkakör ahol dolgozik akkor is simán kitehet amúgy a munkáltató ha akarja akkor elintézi h kitehessen még ha "jogellenes" is, perelni sajna nem érdemes mert ált ha gyõzöl is az nem lesz igazi gyõzelem pl vissza kell h vegyenek ezt mondja ki a bíróság te visszamennél oda dolgozni ? meg ha igen akkor is ellehetetlenít téged és már a végén te mondasz majd fel
Bár ha mostánában változott a törvény, akkor lehet, hogy már nem így van. 3.
A felmondási védelem a gyed ill. a gyes idõtartamára illetve az azt követõ 30. nap végéig tart. Ez a védelem a rendes felmondás ellen véd (tehát pl. csoportos létszámleépítés vagy a cég felszámolása esetén nem).
sajnálom :-(((
nem vagy védett vagy gyed alatt
azért más a helyzet mert nem szülési szabadságon van hanem a gyes mellet dolgozik amit heti 30 órában megtehet a törvény nem mondja ki egyértelmûen h ha gyes mellet dolgozol akkor védett vagy e vagy sem viszont ha dolgozol akkor nem lehetsz egyszerre szülési szabadságon sem és gyermekgondozás céljából fizetés nélküli szabadságon sem

A Tri-regol tabletta mikortól nyújt védelmet? (Ha azt az előírtak szerint, a menstruáció első napján elkezdem szedni? Mert a betegtájékoztató nem egyértelműen fogalmaz. ) És a hétnapos szünetben is védett vagyok a nemkívánatos terheséggel szemben?

Legjobb válasz: Régebben szedtem. Mi 3 héttel a szedés kezdete után voltunk együtt, és nem lett semmi baj. Védett vagy a szünetben is. Úgyhogy szerintem kb 3 hetet várjatok.

Régebben szedtem. Mi 3 héttel a szedés kezdete után voltunk együtt, és nem lett semmi baj. Védett vagy a szünetben is. Úgyhogy szerintem kb 3 hetet várjatok.
az elsö levél beszedése után vagyis 21 nap igen a hétnapos szünetben is védett vagy

Ha terhes vagy, akkor védett vagy a munkahelyeden?

Az érdekelne hogyha leépítés van akkor elküdhetnek-e engem???(Határozatlan a szerz?désem)

Legjobb válasz: a munka törvénykönyve szerint nem rúghatnak ki ha terhes vagy. még akkor sem, ha kirúgáskor már terhes voltál, de nem tudtál még róla!!!

a munka törvénykönyve szerint nem rúghatnak ki ha terhes vagy. még akkor sem, ha kirúgáskor már terhes voltál, de nem tudtál még róla!!!
Igen sem akkor, sem akkor ha csak tervben van a baba és próbálkoztok már rajta csak még épp nem jött még össze. A lényeg szerintem, hogy orvosi papír legyen arról, hogy próbálkoztok. Gondolok olyanra, hogy elmentél egy dokihoz, hogy megnézze minden rendben van-e és neki említetted, hogy baba project van :)
hát én nem hiszem, hogy babaprojekt alatt nem rúghatnak ki. ilyet nem találtam a munka törvénykönyvében. te hol olvastál ilyet? betudnád linkelni?
Terhesség alatt nem rughatnak ki!!! Több munkatársam is elment már babót szülni, van aki már 6 hónapos terhesen táppénzen van.Viszont azt nem tudom, hogy szülés után mennyi ideig nem küldhetnek el!
A szülést követõ nap már elküldhetnek. Az egyik ismerõsömmel ez vot tavaly, de a terhesség alatt nem rúghatnak ki határozatlan idelyû munkaszerzõdés mellett. Azt már nem tudom hogy a határozott idelyû szerzõdést meg kell-e hosszabbítaniuk.
nem rúghatnak ki a szülést követõ nap sem, amíg gyeden-gyesen vagy védve vagy a szülés után is.
Lombikprogramban résztvétel esetén nem rúghat ki terhesség elõtt sem, terhesen nem rúghat ki, gyed és gyes alatt sem rúghat ki (akkor se, ha dolgozol mellette) és utána még 1 hónapig. Ha azután még mindig ki akar rúgni, akkor kirúghat. Akit szülés utáni napon kirúgtak, az mehet a munkaügyi bíróságra nyugodtan és gyes után mehet vissza oda dolgozni, ez tuti (legalább addig van fizetése, amíg letölti a felhalmozott szabadságokat..., aztán rá 1 hónapra kirúghatják....).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Egy kicsit megnyugodtam!
Szia nem rúghatnak a terhesség alatt és a szülést követõ nap sem, amíg gyeden-gyesen vagy védve vagy a szülés után is. Nekem tavaly Májusban járt le a gyesem, elõtte 5 hónappal csoportos létszámleépítés volt a munkahelyemen, és egyetlen egy kismamát sem rúgtak ki a cégtõl. Sõt engem még akkor sem rúgtak ki, amikor kivettem a 3 év alatt felgyûlemlett szabikat és a szabi után elmentem majdnem 2 hónap táppénzre. Sõt 22 hónap probálkozás után ismét sikerült egy babát összehozni, most jelen esetben 8 hetes kismama vagyok. Tavalyi év Decemberi hónapját szabin töltöttem, idén Januártól pedig már táppénzen vagyok.
A második levéltõl... De mi az hogy hamarabb? mennyivel?
A kérdező hozzászólása: 4 tabim maradt még, szal 4-5 nappal hamarabb, de ez nem lehet pecsételõ vézrés, mert több napja tart...
irány az orvos! Erre megfelelõ választ csak õ adhat! Lehet nem megfelelõ neked a tabletta.

A gyerek 3 éves koráig még mindig védett vagyok a munkahelyemen?

Kislányom novemberben lesz 2 éves. Elkezdtem intézni a bölcsit, viszont a kolléganőimtől olyan infokat kaptam, hogy a többi lányt, akik mostanában mennének vissza lerázzák azzal, hogy ha akarnak dolgozni, akkor ezt tegyék feketén és csak a gyerek 3 éves kora után menjenek vissza dolgozni. Na mármost, tudjuk, hogy ez nem túl kivitelezhető. És nekem az jutott eszembe, hogy ha védett vagyok a gyerek 3 éves koráig, akkor azért "ajánlanak ilyen remek opciót", hogy ne dolgozzak egy évig védetten?

Legjobb válasz: Persze, ne hagyd magad. A régi alapbért ki kell hogy fizessék, még ha munkát nem is tudnak adni, kötelezõ. Másba ne menj bele.

Persze, ne hagyd magad. A régi alapbért ki kell hogy fizessék, még ha munkát nem is tudnak adni, kötelezõ. Másba ne menj bele.
MIndenképpen védett vagy a rendes felmondással szemben. Ha meg feketén dolgoztatnak, akkor a rendkívülit nem tudják meglépni.

Ha bizonyos okok miatt nem a menstruációs időszakomban kezdtem el legelőször bevenni a tabit, akkor is védett vagyok a terhességtől?

Sokszor kimaradt a mensim viszont pecsétel? vérzéseim voltak, ezért a doki tabit írt fel. Viszont ahhoz, hogy eltudjam kezdeni szedni ugye meg kellett volna jönnie a mensimnek, de nekem az volt a panaszom, hogy ritkán menstruálok, így kaptam olyan hormonkészítményt is, ami megindította a menstruációt. Annyira kevés volt a vérzésem, hogy nem tudtam eldönteni, hogy ez most mensi-e vagy csak pecsétel? vérzés, de ennek ellenére elkezdtem szedni a fogamzásgátlót. Azóta rendben van minden, nincs pecsételés és a mensim is pontosan jön meg.

Legjobb válasz: már igen.

már igen.
Ha már a 2. levéllel fogyott el most, akkor már védett vagy! (az 1. levél után már tuti)

Ha most fejeztem be az első levél fogitabit (Lyndinette 20) akkor a 7 napos szünetben már védett vagyok végig?

Legjobb válasz: állítólag az elsõ szemtõl már védett vagy. mi ezt nem mertük bevállalni, 14 nap után szeretkeztünk elõször gumi nélkül. Már 3 hónap eltelt azóta, és semmi bajom. :) Úgyh 1 levél beszedése után már tutira védett vagy. :)

állítólag az elsõ szemtõl már védett vagy. mi ezt nem mertük bevállalni, 14 nap után szeretkeztünk elõször gumi nélkül. Már 3 hónap eltelt azóta, és semmi bajom. :) Úgyh 1 levél beszedése után már tutira védett vagy. :)
Teljesen mindegy h véd e vagy sem, mivel a 7 napos szünet alatt meglesz a menzid!

Elkezdtem fogamzásgátlót szedni (az 5. napon kezdtem el szedni), ezen a héten (ami most volt) volt az első szünet. Csak holnaptól leszek védett, vagy már a szünetben védett voltam?

Legjobb válasz: ha 1. nap kezded akkor 2 hét után vagy védett, ha nem 1. nap akkor meg az elsõ elfogyasztott levél tán

ha 1. nap kezded akkor 2 hét után vagy védett, ha nem 1. nap akkor meg az elsõ elfogyasztott levél tán
A kérdező hozzászólása: Holnap kell elkezdenem szedni a 2. levelet. Remélem érthetõ volt a kérdés :)
én is így csináltam. a szünetben nem használtunk gumit, de nem volt baj.
*után
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A kérdező hozzászólása: Még valami. Menses alatt is védett vagyok?
igen, de használjatok gumit, mert a méhszáj olyankor nyitott és a fertõzésekkel szemben kevésbé vagy ellenálló. a szünetben természetesen gumi nélkül csinálhatjátok minden következmény nélkül...:)
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm!! :)

1 hónapja kezdtem el szedni a fogamzásgátlót. Tegnap volt az első tablettamentes napom. Ugye jól tudom, hogy ilyenkor is védett vagyok? Mert ez nincs benne a tájékoztatóban.

Legjobb válasz: Igen védett vagy:) Szedd rendesen a tablettát,ez a legfontosabb.Most a 7.nap szünet után a 8.napon kell elkezdeni a második levelet.És nem kell aggódni,ha a szünetmentes 6.napon jön meg a vérzés:) Mindenképpen védett vagy.

Igen védett vagy:) Szedd rendesen a tablettát, ez a legfontosabb.Most a 7.nap szünet után a 8.napon kell elkezdeni a második levelet.És nem kell aggódni, ha a szünetmentes 6.napon jön meg a vérzés:) Mindenképpen védett vagy.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) és lenne még egy olyan kérdésem, hogy kb. egy hete szédelgek és néha úgy megszédülök, hogy elindulok valamelyik irányba mintha el akarnék esni. és ehhez néha megfájdul a hasam alja és a fejem. volt pár alkalommal hogy enyhe hányingerem is volt. és ma kb. fél órával ezelõtt meg ilyen nyálkás piros folyásom volt...ez most mi lehet?

Ugye a tabit a mensim 3. napján vettem be az elsőt és vártunk még 7 napot, de a 9. napon együtt voltunk akkor már védett vagyok?

Legjobb válasz: látszik ,hogy elég fiatal lehetsz,amielött ilyen gyógyszereket kezdesz szedni talán elötte olvasd el a betegtájékoztatót a menstruáció elsõ napján kell bevenni a gyógyszert és kb 2 hét mire védett vagy... Én szerintem még nem voltál védett,ne csodálkozz ha becsúszik a baba....

látszik , hogy elég fiatal lehetsz, amielött ilyen gyógyszereket kezdesz szedni talán elötte olvasd el a betegtájékoztatót a menstruáció elsõ napján kell bevenni a gyógyszert és kb 2 hét mire védett vagy... Én szerintem még nem voltál védett, ne csodálkozz ha becsúszik a baba....
Nekem anno a doki azt mondta az elsö napon vegyem be az elsö szemet és innen számitva a 10. naptol vagyok védett. Remélem segitettem.
Az orvosod nem mondott semmit, hogy mikortól véd? Tudod itt még azon is napokat tudunk vitázni, hogy ha a mensi elsõ napján veszed be, akkor mikortól véd, a 3.nap már csak hab a tortán.Valaki mer hinni a tájékoztatónak és van, aki betartja az 1 hónapot még elsõ napos bevétel esetén is.Szerintem kérdezd meg az orvosod, hogy szerinte lehet-e gond.A 7 napos szünetben, ha nem lenne vérzésed csinálj tesztet!
szerintem is védett volt, de nemárt az óvatosság =)
Ha a papirra az volt irva akkor elméletileg védett voltál a 9.napon!
9hónapig szedtem és szerintem megbízható.De ajánlatosabb lett volna várni még egy kicsit.Egy indiszkrét kérdés: az aktus során a sperma belédment, vagy megszakitottátok?
kitalálom Yadine tabletta. énis ezt szedek de azért a biztonság kedvéért várok még
A kérdező hozzászólása: Elolvastam és az volt ott, hogy 2-5 napokon is elkezdhetem de várni kell az elsõ beszedéstõl 7 napot...vártunk
Olvasd el a dobozban lévõ betegtájékoztatót.Le irja, hogy hányadik naptól vagy védett a terhességgel szemben. Minden tablettánál más. Remélem segitettem =)
A kérdező hozzászólása: Igen köszönöm, de a tájékoztatóba az volt írva hogy 2tõl 5-ig is elkezdhetem csak várni kell még 7 napot...így nem lesz baj ugye?
Szerintem még várhattatok volna egy kicsit.. ez így nem teljesen biztonságos még.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!