Találatok a következő kifejezésre: Véd a ha (280 db)

Azt valaki elmagyarázza, hogy ha kihagyok 1 szemet és utána a következõ 3 napban szedem normálisan, akkor miért nem véd a 4. napon?

Tehát kihagyom a hétfõt, utána viszont szedem normálisan kedden-szerdán-és csütörtökön, akkor hogy lehet az, hogy nem véd rendesen pénteken még?

Legjobb válasz: Egyszerû: A tabletta akkor véd ha mindig beszeded. Tehát ha nem, akkor nem véd. Mittudom én miért, mert nem adagolod a hormonokat folyamatosan, és elindul valami folyamat a szervezetedben. Nem véd és kész.

Egyszerû: A tabletta akkor véd ha mindig beszeded. Tehát ha nem, akkor nem véd. Mittudom én miért, mert nem adagolod a hormonokat folyamatosan, és elindul valami folyamat a szervezetedben. Nem véd és kész.
Téged nem érdekel a tudomány csodálatos világa? Hát hogy lehet ez? A csodálatos érzés, amikor normálisan sikerül a DNS izolálás és még az ISSR-PCR is a kívánt markereket hozza... Nincs is hozzá fogható, nem igaz? :)
A kérdező hozzászólása: Kösz nem...kissé más az érdeklõdésem :D
Örülök, hogy megfelelt :) Esetleg érdekel az emésztõrendszer mûködése vagy a DNS manipuláció? :)
A kérdező hozzászólása: Az lehet, de nem tanulni kell, hanem megtanulni . Ez utóbbi nem nagyon sikerült ;) Azért a kielégítõ választ köszönöm.
19 éve azt csinálom, már épp eleget tanultam, köszönöm...
A kérdező hozzászólása: ez nem trollkodás, ez szimplán hülyeség...sokat kell még tanulnod.
:) Trolololooooo... lololoooooo
A kérdező hozzászólása: Te hol olvastad, hogy 13 éves vagyok ?-.-
Félre mindenki, biológus vagyok. Tehát nõi nemi ciklus.. (hogy is volt?) Tehát... Na, amikor szeded a tablettát, akkor a tablettában lévõ progeszteron hormon mesterségesen "terhesség" állapotában tartja a tested, amikoris nincs peteérésed. A peteérés, ha nem szednél tablettát egyébként a ciklusod 15. napján történik. A 15-öt az elsõ menzesz naptól kell számolni. Szóval a következõ a helyzet: a 15. napon (tabi nélkül) kilökõdik a petefészkedbõl egy petesejt és elindul a méhed felé. Kb. 1 hétig életképes, ha ezalatt az egy hét alatt valakivel együtt vagy és nem védekeztek, akkor van kb. 60-90% esélyed arra, hogy terhes leszel. Illetve mivel a spermiumok kb 3-4 napig életképesek, azt szokták mondani, hogy kb a 8-23. napig vagy termékeny. Tehát ha nem szeded a tabit, a progeszteronszint leesése miatt azonnal peteérésed lesz, mindegy hányadik napnál jártál. Ekkor 1 hétig termékeny vagy, ráadásul ha megtermékenyülsz, a tabi miatt valószínûbb, hogy beteg gyereked születik. Szóval csak felelõsséggel, fõleg ilyen fiatalon, 13 évesen!
A kérdező hozzászólása: Azt írja, hogy mit kell csinálni! Nem azt, hogy miért! Nem vagyok teljesen hülye és szöveget értelmezni is tudok.
Hát az én betegtájékoztatóm leírja, hogyha az elsõ héten hagysz ki 1et, akkor mi van, ha a 2.on, akkor mi van, és ha a 3.on akkor mi van. Szerintem mind leírja... De ha ennyire nem találod, akkor pl. itt van ez: [link] De nem hiszem el, hogy ilyen a tiedben nincs.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem írja a betegtájékoztató...
Amit a betegtájékoztató ír... nem vagyok orvos :)
A kérdező hozzászólása: És akkkor az hogy lehet, hogy 1 hét múlva viszont már véd rendesen...4 nap múlva nem, de 7 nap mulva igen..?
Szia! Pontosan, elindul a peteérés, és nem biztos, hogy a további hormonok ezt le tudják nyomni. Én úgy tanultam, hogy sok tabi progeszteron tartalmú, ami gátolja, hogy kialakuljon az ovuláció. De a peteérés során a tüszõ termel olyan anyagokat, amik serkentik ennek a bizonyos hormonnak a termelõdését. Ezáltal elkezdõdik a serkentés, és már nem biztos, hogy le tudja nyomni, le tudja gátolni a progeszteron.
Ha kihagysz egy szemet, elindulhat a peteérés folyamata, amit a többi tabletta már nem biztos, hogy meg tud akadályozni.
A kérdező hozzászólása: Najó, idáig értem és tudom...én a "folyamatra" lennék kiváncsi :)
A kérdező hozzászólása: Nem, tényleg nem érdekel, a legkevésbé sem :P Sportmenedzser vagyok.

Védett vagyok 2 levél tabu között is, ha nekem csak az 5. napon jön meg és 10napot kell kihagynom? Azalatt véd a tabi?

A válaszokat el?re is köszönöm

Legjobb válasz: miért kell 10 napot kihagynod? ha 7 napnál többet hagysz ki akkor az utolsó szem után már nem véd, ugyanis hiába véd a 7 napban ha a 8. nap beindulna a peteérés akkor az elõzõ napok együttléteitõl megtermékenyülhet. tehát nem véd, nem véletlenül csak 7 nap szünet van két levél közt és nem 10.

miért kell 10 napot kihagynod? ha 7 napnál többet hagysz ki akkor az utolsó szem után már nem véd, ugyanis hiába véd a 7 napban ha a 8. nap beindulna a peteérés akkor az elõzõ napok együttléteitõl megtermékenyülhet. tehát nem véd, nem véletlenül csak 7 nap szünet van két levél közt és nem 10.
A kérdező hozzászólása: de, de cisztára szedem elsõsorban és muszály végigvárnom a menszeszem, és a ciklusom igy jön ki.eddig nemvolt baj, elõzõ barátom cigizett, de a mostani nem....terhes lehetek?
Öhm..nem értem miért kell kivárnod a menszeszed.. ezt az orvos ajánlotta így? Nekem is a 4 nap jön meg, de az orvos azt mondta, hogy ezzel ne foglalkozzak. És a gyógyszer betegtájékoztatójára nem véletlenül 7 nap szünet van írva. 10 nap kihagyás után nem véd.
az hogy cigizett semmit sem jelent, örülj mint majom a farkának hogy nem estél teherbe eddig! ez nem így mûködik! így nem véd rendesen a gyógyszer, 7 nap szünet van közte és nem 10, ha valamilyen okból neked azt mondta a dokid hogy 10 nap legyen akkor az már csak a cisztára használ, fogamzásgátlásként nem jó!
Nekem is van cisztám, én is szedek fogamzásgátlót, de a dokinak eszébe sem jutott ilyet mondani, hogy 10 napot hagyjak ki, ugyanúgy 7 napot kell. És nekem a 4. napon jön meg.

Volina fogamzásgátlót szedek, ha ciklustól függetlenül kezdem el szedni, az is biztonságot nyújt? Véd a terhességtől?

Legjobb válasz: Betegtájékoztatót olvastad-e már? Pont, hogy akkor nem véd megfelelõen, ha nem akkor szeded, amikor az le van írva, vagyis ciklustól függõen.

Betegtájékoztatót olvastad-e már? Pont, hogy akkor nem véd megfelelõen, ha nem akkor szeded, amikor az le van írva, vagyis ciklustól függõen.
Ne butáskodj már, az orvosok abba a k*va tájékoztatóba csak poénból írják, hogy mikor KELL beszedned, ha nem akarsz gyereket. A tájékoztató am is tüzelõanyag, nehogy elolvasd.
Véd. Csak 95-99% helyett maximum 20%-ban. Szerencsés vagy a hazárdírban?

Tényleg véd a tabi? Ugy értem ha rendesen szedem max fél órás eltérésekkel veszem be de ez csak 2szer fordult még elő . Akkor tényleg véd és ha odafigyelek rá. Mert annyi sok dolgot hallottam h tabi mellet gyerek stb :S

valamint a bio-karotin milyen hatással van a tabira?

Legjobb válasz: ha rendesen szeded, akkor 99,9%-os an véd, de mellette nagyon ki eséllyel becsúszhat a gyerek sajnos, de tényleg nagyon ritka. karotin meg van a répában, paradicsomban ,céklában, meggyben, stb... nincs hatással a fogamzásgátlóra. az antibiotikumokkal kell vigyázni.

ha rendesen szeded, akkor 99, 9%-os an véd, de mellette nagyon ki eséllyel becsúszhat a gyerek sajnos, de tényleg nagyon ritka. karotin meg van a répában, paradicsomban , céklában, meggyben, stb... nincs hatással a fogamzásgátlóra. az antibiotikumokkal kell vigyázni.
Ha rendesen szeded, akkor biztos. Sok-sok éve szedem, sokszor többórás eltéréssel ( de a 12 órán belül), nem lettem terhes, pedig elõtte szültem.
Tényleg véd a tabi csak nagyon sok nõ nem tudja hogy: - Ne vedd be késéssel - Vigyázz hányás és hasmenéssel - És más tabletták bevitele a szervezetbe ezek csökkentik a hatását.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

1 hete kaptam h1n1 elleni védőoltást. Ha babát szeretnék, szerintetek véd a terhesség végéig? Szeretnék max. Januárig teherbe esni. Eléggé aggaszt amiket hallok a kismamákról.

Legjobb válasz: Nagyon jól tetted, hogy beoltattad magad, ezzel magadat is véded és a magzatodat is, ha sikerül teherbe esned! Ha a szervezetedben a védõoltás hatására kifejlõdik az immunitás a H1N1 vírus ellen (ez kb. 14-20 nap), akkor védett leszel akár évekig is ez ellen a vírus ellen. Még hatásosabb lenne a védekezés, ha a szezonális influenza ellen is beoltattad volna magad (még nem késõ!)... Tényleg nagyon aggasztó, hogy már 3 kismama van lélegeztetõgépen a H1N1 szövõdmények miatt... http://www.orientpress.hu/portal.php?ReszletesHir=1&HirID=54..

Nagyon jól tetted, hogy beoltattad magad, ezzel magadat is véded és a magzatodat is, ha sikerül teherbe esned! Ha a szervezetedben a védõoltás hatására kifejlõdik az immunitás a H1N1 vírus ellen (ez kb. 14-20 nap), akkor védett leszel akár évekig is ez ellen a vírus ellen. Még hatásosabb lenne a védekezés, ha a szezonális influenza ellen is beoltattad volna magad (még nem késõ!)... Tényleg nagyon aggasztó, hogy már 3 kismama van lélegeztetõgépen a H1N1 szövõdmények miatt... http://www.orientpress.hu/portal.php?ReszletesHir=1&HirID=54..
A helyedben én még várnék a teherbeeséssel, mert nem tudod, hogy az oltásnak milyen mellékhatásai lehetnek.Ilyen vizsgálatok ugyanis nem voltak és nincsenek, csak mondják, hogy nincs mellékhatás.

Ha ki viszem babámat az udvarra és a fa alá terítek egy pokrócot (persze árnyékba) akkor nem gonnd ha a földre teszem? Ebbe bele kötne a védő nő ha éppen akkor jönne mikor mi a fa alatt játszunk? 4 hónapos babáról van szó!

Legjobb válasz: A gyerek a saját környezetéhez szokik hozzá, ott nõ fel, a saját családja, kertje bacijaihaz, ezt a védõnõnek is tudnia kell. Figyelnék hogy árnyékba legyen, lehet rajta fejkendõ vagy kalap, szellõzõ ruha, cumija meg amit a szájába vesz ne legyen a földön, fûben, ennyi bõven elég. Friss levegõnél nincs is jobb. Esetleg a kutyákat elzárnám amíg ott van a védõnõ.

A gyerek a saját környezetéhez szokik hozzá, ott nõ fel, a saját családja, kertje bacijaihaz, ezt a védõnõnek is tudnia kell. Figyelnék hogy árnyékba legyen, lehet rajta fejkendõ vagy kalap, szellõzõ ruha, cumija meg amit a szájába vesz ne legyen a földön, fûben, ennyi bõven elég. Friss levegõnél nincs is jobb. Esetleg a kutyákat elzárnám amíg ott van a védõnõ.
Miért kötne bele? Nálunk szép fû van a kertben, nincs kutya ami szabadon lenne oda piszkítan, ha akart, lemászott, le gurult a fûbe a plédrõl, és felfedezte a környezetet! Ezzel nem teszel kárt a gyerekben! Sokan a játszótéren is lerakják a picit a fûbe, had másszon!
Szerintem egy kicsit még várj, még elég magas az uv. Esetleg egy óra múlva.
miért kötne bele? menj nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Nem most per pillanat gondoltam majd a délutáni órákban olyan 5 körül :) Mondjuk nálunk vannak kutyák de ápoltak és az udvar másik végében végzik a dolgukat :) Köszönöm a válaszokat !!!További szép napot mindenkinek :)
A játszótér sem lesz tisztább. A védõnõ max tanácsot adhat.
Semmi baj nem lehet, a védõnõ se tilthatja! Nyugodtan tedd le a plédre!

Van olyan fogamzásgátló ami csak a menstruáció szabályozására való és nem véd vagy ha véd akkor csak kis mértékben?

a barátnömnek most irtak föl menstruáció szabályozásra és kiváncsi vagyok

Legjobb válasz: Nem jellemzõ.

Nem jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: de létezhet olyan pihentagyu aki ilyesmit piacra dobott?
Fogamzásgátló az fogamzásgátló, és elvileg nincs olyan pihentagyú. Ennyi erõvel adhat neki placebot is, ha nem akar fogamzásgátlást.
fog.gátlót írtak fel neki.és csak mondom h nem szabályozza a ciklust, hanem mesterséges ciklust állít elõ.
fogamzásgátló <-> nem véd Nem létezik ilyen.
A kérdező hozzászólása: teljesen mindegy hogy milyen gyenge?
A kérdező hozzászólása: 4-es bocs de én analfalétra vagyok a témába
a fogamzásgátló nem szabályozza a menstruációt, hanem megszünteti, ahogy a peteérést is
"a fogamzásgátló nem szabályozza a menstruációt, hanem megszünteti, ahogy a peteérést is" Nna ezt meg mibõl sütötted ki? Egyébként mit írtak fel neki, ha nem titok?

Ugyanúgy véd a fogamzásgátló, ha nekem orvos azért írta fel, mert hormonális problémáim vannak?

Úgy értem, hogy bizonyos hormonjaim szintje magasabb az átlagosnál, ezért írt fel n?gyógyász fogamzásgátló gyógyszert, szedem is rendesen, ugye nem nagyobb az esélyem rá, hogy terhes leszek gyógyszer mellett mint másoknak?

Legjobb válasz: Igen, ugyanúgy véd.

Igen, ugyanúgy véd.
igen..énis azért kaptam már több mint 2 éve és semmi probléma nem volt azóta:)
Természetesen.
természetesen ugyanugy nem véd. mivel a testnedvvel kapod el ami érintkezik veled abban az esetben ha kiszakad a gumi.
tûvel és cérnával össze kell varrni, akkor újra véd.
ennyi erõvel az ágy mellé tett bontatlan gumi sem véd...
http://www.youtube.com/watch?v=7wc7JdJCUkc A válasz 3perc 7másodpercnél kezdõdik
A többi válaszoló csak trollkodik. Természetesen véd mivel a gumiban található anyagok kivonják az ondóból a kórokozókat és a megtermékenyítésért felelõs receptorokat. Tulajdonképpen a spermából egy ártalmatlan sterilt folyadékot készít, az orvosok és szakemberek úgy hívják "desztillálás".
Ha kiszakad, annyi, mintha fel sem vetted volna! Nem kell annyira vadulni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!