Találatok a következő kifejezésre: Véd a abban (7 db)

A 7 napos szünetben is véd a gyógyszer? Pénteken hagytam abba és vasárnap szeretkeztünk, nem védekeztünk. És még nem jött meg. Lehet baj? (Mercilont szedek, 2 hónapja)

Legjobb válasz: A fogamzásgátló természetesen a 7 napos szünetben is véd. Ne aggódj, ha még nem jött meg, nem rögtön jön meg, ahogy bevetted a 21. tabit, nekem is kb. csak a 4.napra.

A fogamzásgátló természetesen a 7 napos szünetben is véd. Ne aggódj, ha még nem jött meg, nem rögtön jön meg, ahogy bevetted a 21. tabit, nekem is kb. csak a 4.napra.
2 éve nem szedtem gyógyszert, de a tapasztalataim szerint, 7 napos szünetben jött meg a menstruáció, úgy hogy a szünet 2. napján megjött és a 7. elment. De véd szünetben is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Véd a gyógyszer abban az esetben, hogy amióta szedem, nem szilárd a székletem, amikor reggel elmegyek wcre és este bevettem a tabit? Attól még véd teljesen?

Legjobb válasz: Ha a bevételtõl számított 4 órán belül nincs hányás vagy igen erõs hasmenés, akkor semmi gond. Este és reggel közt bõven van 4 óra, és a lazább széklet még nem hasmenés. Nyugodj meg, semmi gond.-)

Ha a bevételtõl számított 4 órán belül nincs hányás vagy igen erõs hasmenés, akkor semmi gond. Este és reggel közt bõven van 4 óra, és a lazább széklet még nem hasmenés. Nyugodj meg, semmi gond.-)
Ne izgulj, teljesen rendben van, ennyi idõ alatt bõven felszívódik a gyógyszer.
hát egy idõ után kezd el beváltani, mert elértéktelenedik.

Ha 7 napos szünetben megy valalkinek a hasa, attól ugyan úgy véd a fogamzásgátló? Ugye nincs tabi abban a 7 napban nincs minek felszívódni. Tudom. De mégis? Lehet baj ha a 7 napos szünetben hasmenés van?

Legjobb válasz: nem lehet. de ha tabiszedés közben van hasmenésed, és pl. elmulik a 2 dolog között 3-4 ora, akkor sincs baj. ha meg nem, akkor 1 hét ovszer és kesz.

nem lehet. de ha tabiszedés közben van hasmenésed, és pl. elmulik a 2 dolog között 3-4 ora, akkor sincs baj. ha meg nem, akkor 1 hét ovszer és kesz.
Hamvas doki szerint a 7napos szünetben nem is véd a tabletta rendesen -.-
nyugi, akkor nem jó, ha van hasmenésed, ha a 21napos szedés alatt vagy. Méghozzá azért, mert akkor nem szívódik fel a hatóanyag. szünetben nincs hatóanyag, nem gáz, ha hasmenésed van, v pl.hánysz

Az büntetendő, ha valaki rasszistának vallja magát (abban az értelemben, hogy védi a saját népét), de semmilyen bűncselekményt nem követ el?

Legjobb válasz: 11:03!!!! Azért vannak országok, mert minden népnek megvan a maga helye, egy adott földrajzi területen. Lehet nyugodtan odamenni szétnézni, megismerni a kultúrájukat, megismerni a lakosokat. DE! Viselkedjen is úgy mint egy vendég, és MENJEN HAZA! Csupán ez európai unión belül rengeteg esetet fel lehetne sorolni, ahol az idegenek képtelenek alkalmazkodni a befogadó ország normáihoz! Beszélgettem már például finn és svéd emberkékkel is, akik szerint rengeteg a problémás bevándorló, akár 1-2 generációra visszamenõleg is...ez véletlen, vagy csak a gazdanép nem tud együtt élni a befogadottakkal?

11:03!!!! Azért vannak országok, mert minden népnek megvan a maga helye, egy adott földrajzi területen. Lehet nyugodtan odamenni szétnézni, megismerni a kultúrájukat, megismerni a lakosokat. DE! Viselkedjen is úgy mint egy vendég, és MENJEN HAZA! Csupán ez európai unión belül rengeteg esetet fel lehetne sorolni, ahol az idegenek képtelenek alkalmazkodni a befogadó ország normáihoz! Beszélgettem már például finn és svéd emberkékkel is, akik szerint rengeteg a problémás bevándorló, akár 1-2 generációra visszamenõleg is...ez véletlen, vagy csak a gazdanép nem tud együtt élni a befogadottakkal?
Amennyire én tudom, hivatalosan nem bûncselekmény (demokrácia!), de emberileg azért elítélendõ dolog. Szerintem.
A gondolatbûn még nem büntetendõ. (Egyébként szerintem a leírás inkább a nacionalistákra jellemzõ, nem a rasszistákra.)
egyetértek. amit leírsz az nem rasszizmus, hanem nacionalizmus.
A gondolat még nem büntetendõ, de pl. egy ilyen tartalmú nyílvános beszéd, már lehet az. (Gyûlöletbeszéd) Egyébként szerintem ennek semmi értelme.. ha az ember neadj isten kiírt egy népet, akkor legközelebb jönne a következõ, mert soha nem lenne elégedett. Az ember mindíg szeret kiközösíteni valakit valamiér. Ha a végén már csak egy faj lenne, egészen biztos vagyok benne, hogy azokat is el kezdenék szelektálni valamilyen tulajdonságuk alapján. Gondolj csak bele... ha a világ már tele lenne tökéletes emberekkel, akkor könnyen kiutálnák maguk közül az olyanokat, akik kicsit kevésbé tökéletesek. Ennek sohasem lenne vége. Utópiák nincsenek! Térj magadhoz..
A gondolat nem bûn de azért a magyar nép színe fehér azért ezt szögezük le . Szerintem minden magyarnak hasonló gondolatai vannak de remélem a gondolatokat cselekvés fogja követni mert ha nem az ország csõdbe jut a sok ígyen élõtõl.
Kedves 12.50-es válaszoló! Ha így folytatjuk, magyarság nem lesz úgy 20-30 év múlva.... Ha pedig ez történik, akkor a te gyereked, meg az enyém, meg a többi csak rabszolga lehet a saját hazájában. Mindenben majmoljuk az USA-t, egyet kivéve, pedig abban az egyben kellene: büszkék magukra, nacionalisták!!!!! Nálunk a nacionalizmus már pejoratív értelmû szó... USA polgárai büszkék a hovatartozásukra, pedig a történelmük a miénkhez képest... ne ragozzam. Amíg így reagálunk egy ilyen kérdésre, ahogyan te és itt sokan mások tették, vajmi kevés esélyünk van életben maradni. A "nemzethalál"-t már nagy költõink is megénekelték, sajnos leht igazuk lesz... :-( Árpád apánk meg forog a sírjában.
11:03! Vedd figyelembe, kérlek, hogy a különbözõ nemzetiségek külöbözõ kultúrájúak, és az szerintem nem bûn, ha valaki meg szeretné õrizni a saját kultúráját az õt követõ nemzedék(ek)nek, mert úgy látja, hogy az a kultúra "jó". Hogy példát is említsek, létezik egy olyan kultúra a világon, amely a kõkor óta (!) egy olyan nyelvet beszél, ami még ma is ugyanazokon az alapelveken nyugszik, mint akkor. És ez a kultúra még ma is él, sõt, egyes tudósok szerint az ebben a kultúrában felnövõ emberek azért "okosabbak", mint mások, mert a nyelvük annyira logikusan összetett elemekbõl áll, hogy ennek az elsajátításával más lesz az agymûködésük, mint más, "fiatalabb" nyelvet beszélõ népeknek. (Egyébként ez a szóbanforgó nép adta a legtöbb találmányt az emberiségnek, és egyesek véleménye szerint a XX. század óriási fejlõdése is nekik volt köszönhetõ.) Tehát az ilyesfajta nemzetiségre, vagy közkeletû szóval "nacionalizmusra" - ha ezt lehet annak nevezni - én nem mondanám azt, hogy "úgy hülyeség, ahogy van". Legalábbis óvatosabban bánnék a végletekkel.

Ha a menstruációmat el szeretném tolni nyaralás miatt, akkor abban az időszakban is teljesen véd mikor már a második levelet szedem?

Legjobb válasz: Védeni véd,de lehet közti vérzésed a levél szedése alatt,ami szex szempontjából ugyanolyan zavaró,mint maga a mensi.

Védeni véd, de lehet közti vérzésed a levél szedése alatt, ami szex szempontjából ugyanolyan zavaró, mint maga a mensi.
A kérdező hozzászólása: Köszi =)

Megbíztok abban a fogamzásgátló tablettában amire az van írva, hogy az első naptól véd?

Tehát arra gondolok, hogy ha a menstruáció els? napján van bevéve akkor az van a betegtájékoztatón, hogy véd már.

Legjobb válasz: Hamvas Ferenc mondta, hogy nem létezik olyan fogamzásgátló, ami az elsõ naptól véd. Én neki hiszek. Különben is ha teherbe esel a szedés elsõ hónapjában, az életben nem tudod bebizonyítani, hogy azért lettél terhes mert nem védett még a gyógyszer... annyi minden miatt csökken a hatása, hogy sztem a gyógyszergyártók így tutira le vannak védve :)

Hamvas Ferenc mondta, hogy nem létezik olyan fogamzásgátló, ami az elsõ naptól véd. Én neki hiszek. Különben is ha teherbe esel a szedés elsõ hónapjában, az életben nem tudod bebizonyítani, hogy azért lettél terhes mert nem védett még a gyógyszer... annyi minden miatt csökken a hatása, hogy sztem a gyógyszergyártók így tutira le vannak védve :)
Nyilván nem azért írják rá, hogy kicsesszenek azzal aki szedi.
Én is ilyet kaptam, most fogom elkezdeni szedni, ha megjön. Nekem is furán hangzott, de nekem a nõgyógyász is mondta, hogy ha elkezdem szedni a menzesz elsõ napján, akkor véd. Elég jó doki, nem hiszem, hogy csakúgy benyögte volna. Az enyém vmi symicia 3mg/0.02 mittoménmi. Én bízok benne.
A gyógyszerészek sem hülyék, nem fogják ráírni hogy véd, ha egyszer nem véd.
Nekem is ilyen tabim van, de én megvártam míg elfogy az elsõ levél.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!