Találatok a következő kifejezésre: Várom a de (1151 db)

Van valaki aki esetleg 2013, áprilisa környékére várja a babáját, és Tatabányán fog szülni? Szülésznőt szeretnék választani, de nem ismerek egyet sem. Ismertek JÓ szülésznőt?

Legjobb válasz: Szia. Én március elejére várom és Tatabányán szülök én is. :) Ismerek egy szülésznõt õ Szabó Boglárka, aranyos kedves õt ajánlom bár szakmai tapasztalatom nincs vele, de mint ember csillagos 5-ös :)

Szia. Én március elejére várom és Tatabányán szülök én is. :) Ismerek egy szülésznõt õ Szabó Boglárka, aranyos kedves õt ajánlom bár szakmai tapasztalatom nincs vele, de mint ember csillagos 5-ös :)
Sziasztok! Én márc.23-ra vagyok kiírva. Nekem azt mondta a védõnõm, hogy csak szülésznõt nem fogadhatok, csak akkor ha van fogadott dokim.Igaz ez? Amugy én is Tbányán fogok szülni:)

Postáról várok csomagot, de már egy ideje itt kellene már lennie. Mi lehet a gond?

Hivatalos oldalról rendeltem. Ha a posta kihozta de én nem vagyok itthon akkor mindig hagy üzenetet hogy a csomagot átvehetem személyesen a postán? Ha a postára elmegyek én mondom nekik hogy csomagot várok és náluk van akkor utána tudnak járni név alapján hogy kaptak-e csomagot?

Legjobb válasz: Elvileg minden esetben KELL értesítõt hagyni ha nincs otthon az átvevõ,vagy családtag... Honnan rendeltél? Én már voltam úgy,hogy pénteken nem kaptam meg a csomit,de ugye szombaton nem jár a postakocsi,de posta van 12 óráig.Bementem mondtam,hogy várok egy csomit,és megnézték,hogy ott van-e,ott volt és átvehettem.Így nem kellett hétfõig várnom,hogy kihozza apostakocsi.

Elvileg minden esetben KELL értesítõt hagyni ha nincs otthon az átvevõ, vagy családtag... Honnan rendeltél? Én már voltam úgy, hogy pénteken nem kaptam meg a csomit, de ugye szombaton nem jár a postakocsi, de posta van 12 óráig.Bementem mondtam, hogy várok egy csomit, és megnézték, hogy ott van-e, ott volt és átvehettem.Így nem kellett hétfõig várnom, hogy kihozza apostakocsi.
A feladószelvényen lévõ azonosító vagy ragszám alapján meg lehet nézni , hogy hol jár.(elsõ vagyok)
A kérdező hozzászólása: Kinából rendeltem. Neten néztem és ott azt irják hogy a kézbesitõnél van már, illetve tegnap ott volt. Elvileg ma kellett volna kihozniuk de mivel munkába voltam igy nem tudták odaadni nekem, de értesitõt nem hagytak itt hogy átvehetem a postán. Ha beállitok a postára de nincs értesitõm akkor név alapján is utána tudnak járni vagy nem szivóznak esetleg?
Nem fog szívózni senki. elmondod mi történt, nem fognak elzavarni, pláne ha igazolni tudod magad személyivel, vagy valamivel, hogy a tiéd.

Ujra várok választ! Párommal tegnap voltunk együtt és teljessen mind belém ment, de kb 3 perc mulva feláltam és kifolyt belölem! Teherbe eshettem én igy is? És ha igan mikor kezdenek a tünetek mutatkozni? Várom a válaszokat!

Legjobb válasz: Még sosem szexeltél gumi nélkül? Mindenkinek kifolyik, de amennyi kell, annyi bent marad. Amúgy egybõl is fel lehet állni, és akkor is lehet terhesnek lenni.:) Tünetek pedig, mint az émelygés, hányinger, az már akkor jelentkezik, amikor már a vérzés rég kimarad. Az aktuális vérzés ideje körül már mellfeszülést esetleg, mindjárt megjön érzést lehet esetleg érezni, de te még mostanában nem fogsz ilyet érezni.:)

Még sosem szexeltél gumi nélkül? Mindenkinek kifolyik, de amennyi kell, annyi bent marad. Amúgy egybõl is fel lehet állni, és akkor is lehet terhesnek lenni.:) Tünetek pedig, mint az émelygés, hányinger, az már akkor jelentkezik, amikor már a vérzés rég kimarad. Az aktuális vérzés ideje körül már mellfeszülést esetleg, mindjárt megjön érzést lehet esetleg érezni, de te még mostanában nem fogsz ilyet érezni.:)
Igen, lehetsz terhes. A tüneteket leghamarabb az aktus után két héttel már érezheted, de van, aki teljesen tünetmentes az egész terhessége alatt, úgyhogy erre ne alapozz. Irány egy eseményutániért, ha nem akarsz babát!!!!
Igen lehetsz!!
Elég nagy ez esély rá! A tünetek mindenkinel máshogy jelentkeznek, de két hét múlva csinálj tesztet vagy várd meg a mensit!
igen, ettõl még mindig marad bent annyi amennyi kell, csak az ondó folyik ki a spermiumok nagy része már uszik felfelé. Tünet nem midnenkinek van, van akinek az az elsõ hogy elkezd nõni a hasa persze azon kivóül hogy nem jön meg. Aktus után 2 héttel már kimutatják a tezstek akkor tesztelj.
nekem is kifolyt, de a lényeg úgyis bent marad. simán lehetsz terhes, fõleg ha peteérésed is volt. 2hét mulva tesztelj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, nagyon jo hireket kaptam nagyon örülök neki ha igaz lesz.szeretnék babát már!tetszik a gondolat nagyon hogy baba várás fele tartok!már most boldoggá tesz a gondolat már most!
Még ne örülj!!Egyáltalán nem biztos, hogy terhes is lettél, lehet nem is volt peteérésed, az is kell hozzá, ha beléd is ment mind!!!

Megbanta valaki, hogy szult? Hogy tobb a gond, mint az orom, gondolja ugy valaki? elsot varom, es en biztos vagyok benne, ketseg nelkul alig varom mar, de neha olvasok ezt-azt

pl.terhesseg rovatba tegnap irtak paran.csak kivancsi vagyok

Legjobb válasz: sose.2 gyerekem van,és egy percig se bántam meg.kisebbik fiam jó nagy korkülömbséggel született,de minden percét élvezem hogy ujra szültem,2,5 éves,dacos és rosszalkodni is szokott,van hogy mérges és tehetetlen vagyok,de egy másodpercre se jutott még eszembe hogy miért is szültem.A felmerülõ gondokat meg kell oldani,és kicsit lazábban venni ezt az anyukás kérdést.nem görcsölni azon hogy ki hogy csinálja és az enyém miért nem.nem szgyelni segítséget kérni és sokat pihenni.a lakás érted van te viszont a kicsiért.ne elgyenek kétségeid,élvezd át az anyaság minden pillanatát,és ha gond van keress segítséget,old meg legjobb tudásod szerint,de attól még élvezheted hisz ez is az anyasággal jár.de igy kerek.

sose.2 gyerekem van, és egy percig se bántam meg.kisebbik fiam jó nagy korkülömbséggel született, de minden percét élvezem hogy ujra szültem, 2, 5 éves, dacos és rosszalkodni is szokott, van hogy mérges és tehetetlen vagyok, de egy másodpercre se jutott még eszembe hogy miért is szültem.A felmerülõ gondokat meg kell oldani, és kicsit lazábban venni ezt az anyukás kérdést.nem görcsölni azon hogy ki hogy csinálja és az enyém miért nem.nem szgyelni segítséget kérni és sokat pihenni.a lakás érted van te viszont a kicsiért.ne elgyenek kétségeid, élvezd át az anyaság minden pillanatát, és ha gond van keress segítséget, old meg legjobb tudásod szerint, de attól még élvezheted hisz ez is az anyasággal jár.de igy kerek.
Szerintem ezt bevallani senki se fogja. Voltak pillanatok, amikor éreztem hasonlót, de azt inkább a kezdeti tehetetlenség okozta. Amikor megoldódtak a problémák el is szállt ez az érzés.
én épp azt érzem, hogy egész más dimenzióban élek, mióta anyuka vagyok. sokkal értékesebb az életem. tény, hogy nehézségeket is hozott az új élet, de nem hiába vannak áldozatok. (pl.számomra az a legnehezebb, hogy mostantól az hogy én mit szeretnék, mire vágyom, az teljesen háttérbe szorult. teljesen a babámhoz kell igazodnom. és több ygerekkel ez még hatványozódni fog.)
Igen volt, amikor kamasz korba értünk.De csak rövid ideig futott át az agyamon.
Kicsit hosszú lesz. Nem bántam meg, ez a legcsodálatosabb dolog, ami történhet, hogy egy életet világra hozol, felneveled. Én azt hallgattam naponként anyutól, hogy minek is születtem meg, tudom milyen ez egy gyermeknek és nem értem, hogy lehet egy anya ilyen szívtelen, hogy a saját -semmirõl nem tehetõ- gyermekét hibáztatja (pedig milyen sok ilyen anya van, sajnos és nem derül ki!!! Jó sok gondja volt neki is velem és elõttem 4 nagy vetéléssel, amiket már meg kellett szülni). Nekünk sem könnyû, de egy percig nem hibáztatnám érte a kisfiamat. Születése után nem indult be a tejem és a kórházban nem adtak neki semmit (a vizet is kiköpte), így a hazajövetelünk után kiszáradás miatt már mentünk is egy gyermekkórházba infúzióra-annyira sárga volt, hogy nem tudtuk felébreszteni. Ott is úgy beszéltek velünk, mint a kutyával. (Súlyos vérveszteséggel, gátmetszés után 2 éjszaka egy széken "aludtam" a babám mellett, mert épp nem volt szabad ágy, és csak ilyen feltételekkel maradhattam bent a picimmel-ezek után nyilván nem indult be a tejem késõbb sem, hiába próbáltam fejni és szoptatni. Aztán úgy nézett ki, hogy a babám az egyik fülére siket (a kórházban nem tudták neki azt a fülét megnézni, havonta kellett kontrollra hordani). Vagy tucatszor hordtuk orvoshoz, mire végre a Fül-orr-gégészeti klinikán megnézték alvásos vizsgálattal, hogy minden rendben-azóta már a suttogásra is figyel. A picim az elejétõl kezdve iszonyat rossz evõ, mindentõl ekcémás volt, fulladt, állandóan köhög, nagyon beteges, tejallergiás, nem hízik, alultápláltnak számít (mindenki azt hiszi én éheztetem!), állandóan kivizsgálásokon vagyunk, mert még nem derült ki mi az oka, de egy súlyos-halálos betegség is képbe került-de ha így is lesz, akkor is élvezem az anyaságot és imádom a kisfiamat! Pedig mióta elkezdõdött ez a herce-hurca azt hallgatom, hogy milyen rossz anya vagyok és én képzelem bele a gyermekembe a betegséget stb. Ja igen, feszes az izomzata, ami miatt neurológusnál is jártunk, de csak a harmadik orvos foglalkozott velünk, az elsõ is engem hibáztatott, hogy túl sokat foglalkozom a picimmel, ezért idegbeteg gyermeket nevelek belõle, és mivel fél fülére nem hall õ a látáson keresztül szerez információt a világról-sokat legyen a padló felé fordítva, (kezünkben is hasra fektetve) így nem éri annyi inger a külvilágból. (Hát õ akkor is ugyanúgy nézelõdött, nagyon érdeklõdõ kisfiú volt a kezdetektõl!) 5 hónapja Dévény tornára hordjuk a feszes izmai miatt, amit a 3. neurológus állapított meg, mindenki azt mondja, hogy le van maradva. 9 hónapos- 2 hónapja kúszik. Mászással próbálkozik, egyszer-kétszer kapaszkodva állásba húzta magát, onnan ülésbe huppan, egyenes háttal megül percekig így. Szóval szerintem nincs lemaradva. Azért a neurológus agysérülés diagnózissal magasabb összegû családira megírta a szakvéleményt. Semmi baja az agyának-koponya ultrahang is volt, szépen okosodik, ügyesedik, mosolygós, eleven a kicsikém... Nagyon nehéz ezeken túllépni, de ismétlem ezekrõl a babám nem tehet, soha nem hibáztatnám õt! Szóval semmit sem lehet megbánni a gyermekvállalásból még akkor sem, ha nem teljesen leányálom (szépen hízó, evõ, fejlõdõ, alvó, egészséges baba, aki veletek van)! A mosolya, a nevetése, a játéka mindent elfeledtet. Annak is örülök, mikor hisztizik, vagy valamit kér, hogy adjam oda (ezt nemrég tanulta meg, olyan édes olyankor) mert õ önálló egyéniség, kifejezi az akaratát, érzéseit, ez jó és csodálatos! Ja, és ugyanezt, ha szükséges újra végigcsinálnám bármikor, és lehet, hogy a java csak ezután jön..! Tervezzük mindenesetre a következõ babát, mert ez a sok "baj" nem tántorított el minket a gyermekvállalásól, megszoktuk, hogy nekünk mindenért meg kell küzdeni, de ez csak erõsít minket!
Nem bántam meg, mert van egy csodás kislányunk, de emellett néha nagyon nehéz! Most azon az állásponton vagyok, hogy nem lesz kistesó. Még egyszer nem bírnám ezt. A szülést pikk-pakk elfelejtettem. Lehet, hogy ezzel az elsõ pár hónappal is ez lesz, de nem tartok még ott. Nem vagyok egy szuper anyu, és a babám sem egy szuperjó baba, de remélem minden héttel egyre könnyebb lesz. Amíg terhes voltam, nem gondoltam, hogy ez ilyen nehéz. :(
18 honapos a kisfiam es en sem bantam meg. Lehet furan hangzik de nekem meg sokszor most is hihetetlen, hogy van egy kisfiam. De egy biztos, arra a kihivasra ami szules utan var senki es semmi nem tud felkesziteni. Nem pelenkazni, etetni, jatszani es ejjel felebredni a nehez hanem az, hogy olyan gyokeresen megvaltozik egyik naprol a masikra az eleted a vilag amibe eltel, hogy ezt a valtozast nem mindenki tudja konnyen feldolgozni. Pl nekem egyszeruen nem volt idom enni. Mar az, hogy megfozzem a kedvenc fozelekem komoly kihivast jelentett egy par hetes baba mellett amikor egyedul vagy otthon. Tudom, soknak ez nem jelentett gondot de tenleg babaja vallogatja. Ugyhogy en inkabb sokszor nem ettem mert csak egy nyugnek ereztem es ido pocsekolasnak az evest. Helyette inkabb mindig valami mast csinaltam ha eppen a babam aludt amire ugy ereztem, hogy hasznos. Ennek kovetkezteben csontsovanyra fogytam. Most 18 honapos a kisfiam es meg mindig utallok enni. Pl. nallam egy ilyen fobia alakult ki. A masik amit en neheznek talatam azt, hogy mar nem tudtunk egy jot beszelgetni a ferjemmel akkor amikor akarunk. Mai napig ha valami hosszabbat akarok neki elmeselni akkor inkabb bele sem kezdek mert a kisfiamtol ugysem tudom vegig meselni. :) Igy varok estig amig elalszik es akkor kibeszelem magam amennyire lehet. :) Ennek ellenere ha visszamehetnek az idobe akkor sem csinalnek semmit maskent. Imadom a kisfiam, a ferjem, a csaladom.

Súlytartás, de hogyan? (Lent várom a válaszokat, köszönöm)

Szóval nemrég fogytam 6 kilót. Ennyit akartam fogyni. (15 éves vagyok, 1,6 méter és 48 kg) Már nem szeretnék fogyni, esetleg egy-két kilót, mivel egy ici-pici pocakom maradt és ez zavar, plusz azért szeretnék izmosodni utána minimálisan, hogy jó alakom legyen. De pl: ma ettem egy bio sütit meg 3 kocka tejcsokit is, (persze a többi étkezésre odafigyeltem), és lelkiismeret-furdalásom van, mert tudom, hogy nem jó. Miket ehetek, ha nem célom a fogyás, de formálódni akarok? Annyira durván nem akarok mindent megvonni magamtól, mert szerintem még fiatal vagyok és nem biztos, hogy kibírom, de például a cukros üdítőket 100%-ban tudom mellőzni, nem hiányoznak. Tudom azt is, hogy 1000 ilyen kérdés van, de csak nem találom a választ, amit keresek. És mik azok, amiket ne egyek illetve egyek, ha szeretnék izmos hasat? Tudom előbb az összes zsírt el kell tüntetni, de utána? És gondolom máshol is izmosodok majd, de főleg hasra akarok, én szépnek tartom, ha egy lánynak minimálisan kockás a hasa. Itt egy kép az elképzelésemről:

Legjobb válasz: És egyébként napi kalóriaszükségletem 1300 kcal körül van, ha jól számoltam, esetleg valaki így megtudná becsülni? Még egy kilót fogyni szeretnék, nem is inkább fogyni, hanem formálódni, így minden tanácsot várok és köszönök :)

A kérdező hozzászólása: És egyébként napi kalóriaszükségletem 1300 kcal körül van, ha jól számoltam, esetleg valaki így megtudná becsülni? Még egy kilót fogyni szeretnék, nem is inkább fogyni, hanem formálódni, így minden tanácsot várok és köszönök :)
Inkább olyan 2000 kcal körül! De még ha nem sportolnál, hanem egész nap csak az ágyat nyomnád, akkor is kellene 1500 kcal körül. Miért? Mert fejlõdésben lévõ 15 éves kamasz vagy, nem pedig felnõtt nõ. Mit? Továbbra is egészséges ételeket. Sok fehérjét, sok zöldséget, csak nagyobb mennyiségben. Igen, "bûnözhetsz" is (csoki... egyéb), ha mértékletesen teszed és többségében jól táplálkozol mellette.
fatblock.. az súlymegtartásra is ajánlott... olvass utána..

Tankó András Juniornál szült már valaki? Nagyon szimpatikusnak és felkészültnek tűnik, de első babámat várom így tartok mindentől. Várom a történeteket!

Legjobb válasz: Nekem csak ismerõsim szültek nála és elégedettek voltak vele nagyon. Én 4 hete szültem és õ volt bent az ügyeletes, amíg bementem. Õ volt velem, amíg be nem ért a dokim. Nagyon rendes volt. Valahogy sugárzott belõle,hogy nagyon normális ember!

Nekem csak ismerõsim szültek nála és elégedettek voltak vele nagyon. Én 4 hete szültem és õ volt bent az ügyeletes, amíg bementem. Õ volt velem, amíg be nem ért a dokim. Nagyon rendes volt. Valahogy sugárzott belõle, hogy nagyon normális ember!
Szia! Én ugyan nem nála szültem, és nem is ismerem, de egy tanács: Sima szülésnél a dokinak magának nem sok szerepe van. A szülésznõnek inkább. 2 fiam van. Mindkettõ sima szülés volt. A dokim viszont mindkétszer a babával együtt érkezett szinte. :) Persze errõl nem õ tehetett. :) Szülni meg úgyis neked kell. :)
A kérdező hozzászólása: a szülésznõt Te választhatod? Köszönöm a válaszokat mindkettõtöknek. Kecskeméti kórházban nem tudom hogy zajlik, igaz hogyha nem a választott orvosod van épp bent ügyelni akkor nem lehet behívni?
Szólnak a saját orvosodnak, ha beindul a szülés. Ez mindenhol így van. Szülésznõt is választhatsz, itt nálunk max a 36.hétig meg kell nevezned.

Be kell feküdnőm. De meddig várnak a császárral?

A baba két héttel kisebb minden uh-n,kevesebb a magzatviz, megfordult farfekvésbe,a doki beutalt a korházba megfigyelésre nem nála fogok szülni.Menzi szerint 38 hetes vagyok mikor jöttem el a dokitol azt mondták hogy lehet hogy a héten de jövöhéten kiveszik. Szerintetek meddig várnak?Félnek hogy a baba nem fejl?dik rendesen.Meg ugye faros

Legjobb válasz: Elhiszem, hogy tele vagy aggodalommal és tudni akarod, hogy mi vár rád. De ezt nem itt fogod megtudni. Lehet, hogy mindjárt jönnek mások és leírják a saját történeteiket, de az neked nem lesz segítség. Majd a kórházban a pontos folyamat ismeretében a dokiktól és a nõvérkéktõl érdeklõdj! Sok sikert nektek!

Elhiszem, hogy tele vagy aggodalommal és tudni akarod, hogy mi vár rád. De ezt nem itt fogod megtudni. Lehet, hogy mindjárt jönnek mások és leírják a saját történeteiket, de az neked nem lesz segítség. Majd a kórházban a pontos folyamat ismeretében a dokiktól és a nõvérkéktõl érdeklõdj! Sok sikert nektek!
Szerintem folyamatosan figyelni fognak, vizsgálgatni Téged és a babát is. Ne aggódj amíg nem muszáj nem fogják elõbb kivenni, ilyenkor megpróbálják az utolsó pillanatig elhúzni. Nyugodj meg!
Bent a kórházban két-háromnaponként mérik az áramlást. Ha a magzatvíz lecsökken 60-ig, vagy az alá, akkor azonnal megindítják a szülést vagy ugye a farfekvés miatt császármetszéssel kiveszik a picit. Nekem naponta kétszer csináltak NST-t. Az is lehet, hogy mivel 38 hetes vagy, nem várnak, hanem pár napon belül kiveszik a picit. Én 33 hetesen kerültem be 10%-os súlypercentilles babával. A kórházban szigorú fekvéssel fölment 25%-ra. 37. hét végén hazaengedtek. Mivel otthon a kevés mozgás is több volt mint a kórházi nyugalom, nem hízott már a babám semmit (2550gramm volt, még tíz nappal korábban 2500) és a víz is lement 60%-ra. UH után egy órával már a szülõszobán voltam. A kicsim jól van, egészséges és már kinti idõ szerint öt hónapos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.igen azt mondták hogy ne számoljak ugy hogy haza jövök a kicsi nélkül de itthon van a két nagylány és sirogörcseim vannak amiért itt kell õket hagynám bár tudom hogy jo helyen lesznek-.
Nekem három csemetém maradt otthon, amikor befektettek (én vagyok akit 33 hetesen marasztaltak a kórházban) Tudom, hogy mit érzel. Nagyon kemény volt az az idõ a gyerekek nélkül. Ráadásul én éppen a látogatási tilalomkor voltam bent. Õket kevésbé viselte meg, mint engem. Viszont a babáért megérte. Megismertem a kórház személyzetét a szülésznõket, nem is nagyon volt akit ne tegeztem volna mikor szülni mentem. Vannak kismamák akikkel azóta is tartjuk a kapcsolatot.

39+2napos terhes vagyok. Közeleg a kiírt nap. Kicsit félek, de már nagyon várom a kislányomat, igaz a jóslókon kívül még nincs semmi jel hogy ki akarna jönni. Gondolom vannak itt hasonló korú babások. Ti hogy vagytok? Éreztek valamit?

Legjobb válasz: Én is 39 hetes és 2 napos vagyok ma. :) Tegnap voltam dokinál, a méhszájam 2100-as, szóval szerinte még van idõm, de most kiírok egy kérdést, hogy ezzel a méhszájjal ki meddig húzta, mert többek szerint nem jelent semmit... Néha mensis érzésem van, pénteken 1 órán keresztül tartott, azt hittem, hogy kiszakad a baba feje a méhembõl, állni sem tudtam, csak ülni, de aztán elmúlt, és azóta nyoma sincs... Keményedésem meg sosem volt. A dokim szerint ez egyelõre jelnek még kevés. Pedig már nagyon várom, hogy kibújjon...

Én is 39 hetes és 2 napos vagyok ma. :) Tegnap voltam dokinál, a méhszájam 2100-as, szóval szerinte még van idõm, de most kiírok egy kérdést, hogy ezzel a méhszájjal ki meddig húzta, mert többek szerint nem jelent semmit... Néha mensis érzésem van, pénteken 1 órán keresztül tartott, azt hittem, hogy kiszakad a baba feje a méhembõl, állni sem tudtam, csak ülni, de aztán elmúlt, és azóta nyoma sincs... Keményedésem meg sosem volt. A dokim szerint ez egyelõre jelnek még kevés. Pedig már nagyon várom, hogy kibújjon...
A kérdező hozzászólása: Nekem már hetek óta vannak jóslóim és keményedések is...majd holnap megyek nst-re meg a dokimhoz...kíváncsi vagyok hogy mit mond :) Egyébként én is úgy tudom hogy a méhszáj állapota nem jelent semmit.úgyhogy nyugi :) Hol fogsz szülni?Szedsz valamilyen homeopátiás szereket?
1. vagyok. Én Székesfehérváron fogok szülni, 20 km-rõl utazunk majd be. Homeos dolgokat nem szedek, van , akinek bejött, van, akinek nem, én most úgy döntöttem, hagyom a dolgok saját lefolyását, megnézem, így mi sül ki belõle..., aztán lehet, hogy a következõ babánál már majd nem ezt mondom, hanem rögtön iszom a málnalevélteát, amint lehet... :) Te, szeded/iszod, amit ilyenkor lehet?
Sziasztok! Én holnap leszek 39 hetes, és holnap megyek szülésindításra. Már egyre erõsebbek a jóslók, de remélem, reggelig nem indul be, mert vidéki vagyok, és Pestre megyek szülni. Kitartást és könnyû, gyors szülést Nektek (is)!
Aztaaa... :) Sok sikert Neked, utóbbi válaszoló!! 1.-2.

Már 7 hónapja várunk a babára, de kezdek megijedni. Ez már sok időnek számít? Közületek van aki szintén ilyen sokat, illetve többet várt?

Legjobb válasz: Nekünk a 13. hónapban jött össze.Szóval adjátok fel!Akkor sikerülni fog.nekünk is így sikerült, kipróbáltam én mindent, elindultam kivizsgáltatni magam, és nem is gondoltam rá h összejöhet és úgy sikerült!! Kitartás és mielõbbi babásodást! 7. hetes km

Rám majdnem hat évet vártak a szüleim. MIndent kipróbáltak, semmi sem használt. Aztán már amikor feladtak minden reményt, nem stresszeltek tovább, megfogantam, két évre rá az öcsikém és öt év múlva a hugocskám. Szerintem itt a titok. A görcsös akarás nem jó. Feszkós helyzetben nem tudsz ellazulni nyílván és ez nem alkalmas egy kisbaba fogantatására. Szerintem élvezzétek a leendõ apukával a dolgot és próbálj meg minél kevesebbet foglalkozni azzal összejött e a baba. Sok sikert!
Nekünk a 13. hónapban jött össze.Szóval adjátok fel!Akkor sikerülni fog.nekünk is így sikerült, kipróbáltam én mindent, elindultam kivizsgáltatni magam, és nem is gondoltam rá h összejöhet és úgy sikerült!! Kitartás és mielõbbi babásodást! 7. hetes km
szia, nekem ez a nyolcadik hónapom... és úgy tudom, hogy éven belül nem számít soknak, bár én pokoli hosszúnak érzem :( remélem, most már nem sokáig kell várni :)
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ és a bíztatást, véleményeket. Én teákkal stb. nem próbálkoztam, nem értek hozzá, mi mire jó. LH tesztet használtam, de csak azért, hogy lássam, jól mûködök-e egyáltalán. Átlag 2 naponta így is úgy is együtt vagyunk.
A kérdező hozzászólása: utolsó két válaszoló: kivizsgáláson voltatok már?
Majdnem 3 évet vártunk. Ne keseredj el, nagyon sok dolognak kell egyszerre stimmelnie ahhoz, hogy sikerüljön. Próbáljatok az egészségetekkel többet törõdni, néha az is elég, pl. dohányzás, pihenés stb.
Elevit, folsav, ginseng, Jäger...nekem ezeket tanácsolták hogy segítik a teherbeesést. Ja, én vagyok az a válaszadó akinek 10 hónap után jött össze amikor már nem is érdekelt, még csak annyi hogy 35 vagyok és elsõ baba. Nem szabad elkeseredi, sikerülni fog nagyon hamar, meglátod.
Megértem az aggodalmad. Mi több, mint 2 évet vártunk arra, hogy legyen kisbabánk. Volt, hogy kiakadtam, hogy már megint megjött, volt, hogy teljesen természetes volt. Aztán már annyira megszoktam, hogy amikor egyszer késett egy hetet, már csak arra gondoltam, hogy most meg mi van? Arra nem, hogy baba lehet. Vettem egy tesztet, néhány másodperc alatt olyan + lett, hogy csak na. Hát úsztunk a boldogságban. Sajnos csak 9 hétig tartott. Ez volt februárban. Megmûtöttek, ezután 3 hó várakozás. Május vége óta újra próbálkozunk, szerencsés vagyok, mert nem kavarodott be a hormonrendszerem, szóval 28 naponként megjön. Most megint elkeseredett voltam a hétvégén, mert úgy éreztem, na most biztos. De sajnos megjött. Majd a következõ hónapban. Amúgy mindketten egészségesek vagyunk, és már azt is tudjuk, hogy legalább lehet bébink. Szóval fel a fejjel!
Kedves utolsó. Méhen kívülid volt?Nekem is.Úgy látom akadt egy sorstársam.Nagyon sajnálom.:((Nekem pár hete volt 7 hónap próbálkozás után.Én nem nagyon törtem össze, mert a kórházban derült ki.Én itthon nem merte tesztelni és még el sem jött a nemvárt napja.Ott tudtam meg mindent.Akkor kissé kiakadtam, de tudtam ez mivel jár szóval csak azon voltam hogy minél hamarabb meggyógyuljak.Ja és persze most már tudom hogy lehet babánk.Most már csak attól félek hogy nehogy így alakuljon megint.3 hónap múlva HSG.Neked is menned kellet?Írni szerettem volna priviben, de sajnos nem tudok. Kitartást mindenkinek.
Utolsó! Nekem nem méhen kívül volt, hanem teljesen normális, egészséges terhesség, ami az utolsó napig rendben volt. Elmentem a 9 hetes UH-ra, ahol nem volt szívhang. De azt mondta a doki, hogy 1-2 napja állhatott le a szíve, mert teljesen jól fejlett volt. Úgyhogy elég nagy pofon volt, mert abszolút semmilyen tünetem nem volt (görcs, vérzés, stb). Boldog kismamaként mentem UH-ra, és úgy jöttem haza, mint a felmosórongy. A kórházról meg ne is beszéljünk. Na de nem szeretném elterelni a témát, a kérdés feltevõjének kitartást kívánok, nem szabad görcsölni, és akkor fog sikerülni, amikor nem is számítasz rá. Egyébként mi nagyon sokat dolgozunk, és akkor jött össze, amikor karácsony környékén nem dolgoztunk 2 hétig, és nem tudtuk, mit kezdjünk a szabadidõnkkel. Szóval sokat pihiztünk, meg egymással foglalkoztunk. Így sikeredett. Az már más kérdés, hogy szomorú lett a vége, de én pozitívan fogom fel, és ezt ajánlom mindenkinek.
14. hónapnál tartunk :(
Szia, mi 1, 5 éve várunk a csodára, de nem jön.
Mivel próbálkoztatok? Nekem abba a hónapban jött össze amikor minden tudományt bevetettem. Peteérés elött cickafark teát ittam, utánna meg palástfû teát. És egész hónapban barátcserje kapszulát szedtem. És használtam ovu tesztet is. Mikor láttam, hogy kezd megjelenni a csík akkor tartottunk szünetet elõtte 2 naponta voltunk együtt. És amikor igazán pozítiv lett akkor mindent bele. És abban a hónapban már pozítiv lett a tesztem. Sok sikert nektek.
1, 5-2 év a normális várakozás. de még 3 év is elmegy simán.
Mi is 7 honapja probálkozunk.Mult honapban 16 napot késett de végül megjött, a doki azt mondta valami természetes ciszta miatt késett, de nem fog elöfordulni.Peteérésem napján voltunk eggyütt a párommal, és most 4 napja késik, a teszt negativ, igaz elég olcso tesztem volt, nem tudom az számit-e, de nem adjuk fel, és bizunk abban hogy jönni fog.Remélem hamarosan mindketten nyugott kismamaként olvassuk majd ezt az oldalt.Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi! Hát eddig lazán vettem, most kezdek elkeseredni. Bár akkor úgy tûnik, ez a 7 hónap még nem jelent olyan rosszat. Nem is idegesítene ennyire, ha nem lennék ennyi idõs.
Szia! Nekünk 10 hónap után sikerült. 6 hónap után az orvos tanácsára hõmérõzni kezdtem, de hamar beleuntam és úgy voltam vele majd jön ha akar magától. Teljesen más dolgokkal voltam elfoglalva, sokat dolgoztam stb. és alig voltunk együtt abban a hónapban amikor összejött. Lazán kell hozzáállni, rábízni a természetre és akkor sikerülni fog. Sok szerencsét Neked!
A kérdező hozzászólása: 6 év? te jó ég. Örülök, hogy végül sikerült! Én holnaputánra nem várom, de már enyhén barnázok, szóval elkeseredtem.. A férjem már volt vizsgálaton, vele minden rendben, ha most megjön, megyek dokihoz...
A kérdező hozzászólása: Szia! Már én is egyre rosszabbul bírom, ahogy telnek a hónapok. Ráadásul már 31 éves vagyok...
Mi kereken 6 évet vártunk rá, 2 év próbálkozás után mentünk dokihoz- bánom hogy hallgattam akkori nõdokimra- majd a Kaáliba, volt 6 inszemi kísérlet és egy 2 embriós transzfer, majd annyira el voltunk keseredve és építkeztünk is, hogy kihagytunk másfél évet, majd a bejelentkezés utáni héten le kellett mondanom az idõpontot, mert pozitív lett a tesztem. 33 éves lettem, mire megszületett. Szerintem beszélj a dokiddal mit javasol.
19.34-es Mi szeptemberben megyünk dokihoz, de én teáztam, és mindent megtettem amit megtehettem. Kb 3 hónapja nem érdekel az egész, de nálunk ez sem jött be, így most elhatároztuk, hogy szeptemberben segítséget kérünk.

Mit tegyek? ! 5éve volt egy abortuszom amiről senki nem tud a környezetemben, most babát várunk a férjemmel de nem szeretném ha a terhes kiskönyvembe bekerülne, baj lehet belőlle ha eltitkolom? !

a másik dolog hogy most amikor el?ször voltam a n?gyógyászomnál és rákérdezett hogy els? terhesség mondtam hogy nem volt egy abortuszom,ugyhogy most nem tudom hogy tagadhatnám le?!vagy talán nem emlékszik már rá?!vagy mondjam meg hogy nem szeretném ha bekerülne?

Legjobb válasz: Szerintem annak be kell kerülnie a kiskönyvbe, mert elõfordulhatnak nem várt komplikációk terhesség alatt. :( Elhiszem, hogy kellemetlen lenne, ha a család megtudná, de ez neked kórtörténeti elõzmény.

Szerintem annak be kell kerülnie a kiskönyvbe, mert elõfordulhatnak nem várt komplikációk terhesség alatt. :( Elhiszem, hogy kellemetlen lenne, ha a család megtudná, de ez neked kórtörténeti elõzmény.
Hazudni nem szabad!!Ki tudja mi lesz késõbb, és lehet, hogy ez fontos információ lenne!! A védõnõd fogja kiadni a kiskönyvedet, ezt vele beszéld majd meg.De NE hazudj!
szia annó én is igy voltam nem vagyok rá büszke de én hazudtam mármint a védõnõnek feltette a kérdést és én azt mondtam igen elsõ terhesség ha megmondod a mostani illetve ha lesz még több baba minden egyes kiskönyvbe benne lesz amugy nekem egy 6 éves kapcsolatom volt amibe besikeredett és sajnos elvetettem a babát errõl csak én tudtam és az akkori párom illetve miután megismerkedtem a férjemmel neki természetesen elmondtam de mivel faluba lakunk és ha ott is elmondtam volna akkor már mindenki tudná van 2 kislányom most várom a 3 babát remélem kisfiu na de ez mindegy ugyhogy ha nem akarod nem kell elmondanod annó én az orvosnak elõször mondtam utána nem és nem emlékezett rá nekem is mindig eszembe jut de ezt mai napig nem bánom hogy nem mondtam el sajnálom
Szomorú, hogy már itt tartotok, de õszinték nem vagytok egymással. Talán egészségügyileg nem lesz bajod belõle, bár lehet, hogy az orvos így is észrevesz jeleket. Megint más kérdés, hogy mindig ott fog bújkálni benned, hogy egy nagy titkod van a gyerekekd elõtt. Hogyan lezs ezután? Hogyan beszélgettek majd a már majdnem felnõtt gyereketekkel, mit jelent az abortuszról stb? Mindenesetre az orvost köti titoktartás.
Kedves utolsó én a kérdezõhöz céloztam a válaszomat nem tudom miért vetted magadra... Kedves kérdezõ hidd el nem kioktatásnak szántam a saját tapasztalatomat írtam le hiszen úgymond én i súgy jártam ahogy te de hidd el jobb ha csak ti látjátok inkább a kis könyvet más nem és benne van aminek benne kell lennie. Ha meg a védõnõ esetleg elpletykálná jelenteni kell a dolgot hisz az esküjét szegte meg. Ennek igen súlyos következményei lehetnek. Úgy is tudjátok ha kimegy ez az információ honnan derült ki. Ilyen egyszerû. És nem is állítom h egyforma a családunk de hidd el õk se fogadták jól a dolgot csak én nem bírtam volna titokban tartani :) Meg könnyebülés volt számomra.
vagyis 17-es válaszoló utolsó voltam
Bocsi, hogy beleszóltam, tudom, hogy nem nekem szántad, csak az én helyzetem is hasonló és nekem egy fájó pont, hogy letagadtam.Az egészségügyi dolgozókra tartozik természetesen a kórtörténetem, de én sem akartam azt, hogy amellett, hogy elég volt magamban megbirkózni az abortusszal, még mások rosszallásával, megjegyzéseivel szembesülnöm kelljen, mert szerintem ez másokra nem tartozik.Nálam, ahogy a példa mutatja, tényleg kiderült volna, hiszen mindent elpletykált sajnos:(
"mért mit gondoltál válaszolo teherbe estem elvetettem a babát ugy hogy az apa semmit nem tudott?" - Igen, pont így. Vagy nem a mostani férjeddel voltál akkor még.
Azért mondom h ezt jelenteni kell. Olyan nincs h azért kell letagadnom valamit mert faluban laksz és pletykás a védõnõ. Akkor váltson munkát és tenni kell ellene. Mert ha vmi másabb gondod lesz ne adj Isten kihez fordulsz? ELméletben hozzájuk ezért vannak és így lehet te és a babád jöttök majd ki rosszul ebbõl a dologból ha nem mersz szólni. Ez nem megoldás h nem mondhatsz el semmit mert pletykás. Szánalmasak komolyan és csodálkoznak h miért van ennyi hazugság. Én tuti nem hagynám. Sok sikert nektek ehhez és kitartást. :)
Soha senki nem akarta még megnézni a kiskönyvemet, még a férjemet sem érdekelte. A védõnõ és az orvosod titoktartásra kötelezett. Szerintem mond el, legyen beírva, mert fontos lehet. Esetleg szólj a védõnõnek, hogy kezelje diszkréten az információt.
A védõnõvel beszéld meg. Nekem a kartonomra felírta, de a terheskönyvbe nem került be. Egyébként a férjem nekem is tudta, mivel már akkor is együtt voltunk. Az orvosom is tudta, és a kórház is , ahol szültem. Viszont azt nem szeretném, ha a gyerekeim megnézik a terhes könyvemet, akkor ezen kelljen magyarázkodni. Szép dolog az õszinteség, de ha az ember felvilágosítja a gyermeket nem feltétlenül akar ezzel " büszkélkedni" elég fájó pont ez enélkül is.
Az én kiskönyvemet sem akarta még senki sem megnézni. Nincs is benne semmi olyan ami miatt mutogatni kéne :) Orvostól kérdezd meg, hogy mi van akkor, ha ez nem kerül be a kiskönyvedbe, lehet-e belõle problémád.
Jó lenne ha a dokid tudna róla, mert aki átesett egy abortuszon, annak elõfordulhat, hogy hamarabb kezd nyilni a méhszáj, mivel az abortusznál mûvi úton tágitották. Figyelj, szerintem nyugodtan belekerülhet a kiskönyvedbe. A kutya nem fogja nézni azt, csak az orvosok. A rokonokat, családot nem érdekli, én is csak arra használom, hogy megnézzem mikor kell újra mennem a dokihoz. Amugy ugysem tudok semmit kiolvasni belõle mert olvashatatlan a dokik irtása :D Én szivesen odaadnám bárkinek ha meg akarná nézni, de senki soha nem kérte :D Csak az uh-képek érdeklik a csládot, hidd el.
A kérdező hozzászólása: 22es válaszolo nem értelek komolyan.....6éve vagyok a párommal aki ugye azota férjem, kb 5éve, védekezés mellett teherbe estem, szerintem egy normális párkapcsolatban ez nem csak a nõre tartozik hanem a férfira is, elvetettük a babát késõbb megházasodtunk most pedig babát várunk, most miért olyan meglepõ hogy õ tud/tudott rolla?szerintem forditva lenne az érdekes....
Szerintem ne vedd magadra, ez csak egy feltételezés volt, lehet, hogy azt hitte az elõzõ párodtól maradtál terhes és az új párodnak nem mondtad el, mindenki más, másként éli meg ezeket a dolgokat, vannak nõk, akik nem osztják meg az új párjukkal. Az én tanácsom az, hogy a te dolgod ki elõtt titkolod, ez a te legbelsõ történeted, de az orvos tudjon róla, muszáj. Bár ma már nincsenek olyan nagy kockázatai az abortusznak, de õrizd a babád épségét és a saját épségedet, minden információ számít.
nem vizsgálathoz, nyilatkozathoz:) bocsi
igen, csak a védõnõm azóta mindent "körbekürtölt" a faluban, még azt is, hogy milyen színû mappát kértem, mikor adott igazolást az apasági vizsgálathoz stb.Nem is értem, hogy egy egészségügyi dolgozó hogy lehet ilyen.Ha városban élnék én sem tagadtam volna le, de így...Az nem hiányzott, hogy még ezt is megtudja itt mindenki.inkább a kórházban vállalom majd a kellemetlenséget.
Ha a leleteden nincs rajta hogy volt egy vetélésed akkor szerintem titkold el a védõnõnél. De én úgy tudom, hogy minden terhességnél másik kis könyvet adnak.
A kérdező hozzászólása: igy van elég nagy teher ez a lelkemen de nem szeretném ha a terhes könyvemben viritson egy életen át, tudod van hogy meg akarják nézni, anyukám barátnõk, stb, nem szeretném hogy megtudják, változtatni már sajnos nem tudok rajta :( amugy a dokinak elmondtam meg nem is titkolnám csak nem szeretném ha irásba kerülne, érted?amugy a babánknak nagyon örülünk, fél éve vártunk rá és most itt van velünk, a legnagyobb boldogság!!!
A férjednek mond el, így bekerülhet a kis könyvedbe is.A többi embernek nincs köze hozzá.
A kérdező hozzászólása: ja a férjem tudja, anno is õ volt a párom
Nem kell a terhes kiskönyvedet senkinek se mutogatni. De tuti, hogy kiváltanád az orvosok ellenszenvét, ha letagadnád és mégis kiderülne. És iszonyatos szemetek tudnak lenni -és ez terhesen biztos nem esne jól. Szerintem felelõtlenség lenne. És ha tudnának az abortuszról, biztos jobban odafigyelnének bizonyos dolgokra. Mondjuk, hogy véletlenül se menjen el a babád.
csak annyit kell mondani a védõnõnek hogy ne írja be a kiskönyvbe és akkor nem fogja beírni !!!! az én védõnõm direkt rá is kérdezett nálam...szóval nem lesz gond csak szólj!
Ja, hogy a férjed tud róla. Bocs, de nálam a "volt egy abortuszom amirõl senki nem tud a környezetemben" sehol enm sugallta, hogy bárki más tudna róla. Így egészen más. A terhes kiskönyv nem családi album.
Hasonló helyzetben vagyok.Amikor elõször voltam védõnõnél, vetélés került a kis könyvembe abortusz helyett.Mivel kis faluban élünk, a védõnõ tudta, hogy volt már egy terhességem, de mindenki úgy tudta, hogy elvetéltem, nem mertem bevallani, mert ez a védõnõ a sógornõmék védõnõje is, iszonyatosan pletykás és nem akartam, hogy a párom családja megtudja...A párom tud róla, de nagyon szégyelltük, így mindenki vetélésrõl tud.Viszont a kórházban muszáj lesz elmondanom az abortuszt, mert ha császár lesz vagy ilyesmi... nem tagadhatom le.Csak így tök ciki lesz, hogy a kis könyvben vetélés van. 28.-ra vagyok kiírva, eléggé nyomaszt a dolog.Szerintem ha párod tudja, nincs okod letagadni, max. a családnak nem mutogatod a kis könyvet.Meg lehet oldani, én sem mutogattam, csak uh. képeket, leleteket.
A kérdező hozzászólása: mért mit gondoltál válaszolo teherbe estem elvetettem a babát ugy hogy az apa semmit nem tudott?
A kérdező hozzászólása: amugy nállunk is az a helyzet hogy faluban élünk és ha itt valaki megtudja akkor az egész falu is tudni fogja egy nap mulva :(
A kérdező hozzászólása: igazad van de nem biztos hogy egyforma családunk van, mert a tied jol fogadta az enyém tuti nem....de akkor ha belekerül nem fogom senkinek megmutatni és kész
Ha semmiképp nem akarod, hogy megtudják, akkor megteheted, hogy megmondod a védõnõnek, ha kérdezi az orvos vagy bármi rendellenesség történne és más vizsgál meg akkor annak is, a védõnõt megkéred ne írja bele.De a Te felelõsséged és a TI érdeketek, hogy indokolt esetben az indokolt személyeknek megmondd, tudják mire figyeljenek, esetleg mi miért történik. Ha mégsincs rá mód, hogy ne kerüljön be a kiskönyvbe, akkor is, az nem arra való, hogy mutogasd, arra ott vannak az uh felvételek.Elmondani szóban is el tudod melyik vizsgálat milyen eredményt hozott, ha kérdezik, nekem pl soha eszébe sem jutott volna senkinek, h a kiskönyvemet elkérje, bõven elég volt a kedvesen érdeklõdõ kérdésekre válaszolni és elmondani amit meg akartam osztani velük.Te tudod az okát miért döntöttél így, az emberek vagy megértik ezt vagy nem, ha nem akarod ne mondd el csak a szükséges embereknek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!