Találatok a következő kifejezésre: Válni szeretnék, kezdjem (5 db)

Válni szeretnék, hogy kezdjem, soha nem gondolta, hogy ide jutunk, milyen hatósághoz forduljak?

Legjobb válasz: A helyi biroság panasznapján kezd ha nincs pénzed ügyvédre segitenek vagy ajálnak egy jó ügyvédet.

A helyi biroság panasznapján kezd ha nincs pénzed ügyvédre segitenek vagy ajálnak egy jó ügyvédet.
A kérdező hozzászólása: Van egy pici lányunk ilyenkor , hogy zajlik?
Sajnos nekem is most van folyamatban, szintén rövid idõ után egy válás, nem én akartam, de beláttam hogy nincs esély rá, hogy helyrehozzuk. Ha nincs vagyonjogi vita, se közös gyerek akkor könnyen megy. Nálatok mindenképpen lesz békítõ is, mivel kiskorú közös gyerek van. A következõ a teendõ: Írsz egy keresetlevelet, amiben kötelezõen szerepeljen a felperes és alperes (te adod be tehát te vagy a felperes), az õ személyes adataik, elérhetõségük, le kell írni benne hogy a kapcsolat végleg és helyrehozhatatlanul megromlott, továbbá az utolsó közös lakóhely, házasságkötés helye ideje, és az életközösség megszûnésének idõpontja benne kell legyen. Mellékelni kell hozzá a házassági anyakönyvi kivonatot. 12000 ft illetékbélyeget kell rá tenni, és 3 példányban beadni az alperes lakóhelye szerinti városi bíróságon. Sokat segít egyébként ha elõre megegyeztek mindenben és ezt le is írjátok a keresetlevélben. Láthatás, gyerek kinél legyen stb. Ha van még vmi kérdésed, írhatsz privátot is nyugodtan.
Ha mindenben meg tudtok egyezni, akkor elváltok közös megegyezéssel.Pár hónap az egész.
A panasznapon ranácsot adnak, hogy mit és hogy kell tenni, miben kellene megegyeznetek, ha nem lehet, akkor hogyan kell elinditani a pert. Ott jogilag helytálló felvilágositást kapsz, söt a beadványt is megfogalmazzák.
Gyorsan csinálj Önvizsgálatot! Aludj rá egyet-kettõt és ha még mindíg úgy gondolod, keress egy ügyvédet, az mindent elintéz. Sokba fog kerülni!!! Rámehet a kis pénzed, idõd, idegeid. Gondold meg. Üdv.

Válni szeretnék, hol kezdjem el intézni? A ház az ő nevén van de 10 éve házasok vagyunk és azóta ketten költöttünk rá. Van két gyerek, mik az esélyeim?

Legjobb válasz: ha nem kötöttetek házassági szerzõdést ügyvéd elõtt, akkor mindegy kinek a nevén van a ház igényt tarthatsz a felére. Az esélyeid attól függenek,hogy mmilyen ügyvédet tudsz fogadni..érdemes, és egyeztetni kell az ügyvéddel,hogy mit szeretnél..a gyerekeket attól függõen kapod meg, hogy milyen körülményeket tudsz teremteni. A közös megegyezés is szóba jöhet, ha mégsem , akkor elég hosszúperre számíthatsz. Az a legjobb ha elmész egy ügyvédhez és felfogadod..az is fontos, hogy mi az oka a válás kezdeményezésének..arra is számíthatsz, hogy békítõtárgyalásokon kell részt venni.

ha nem kötöttetek házassági szerzõdést ügyvéd elõtt, akkor mindegy kinek a nevén van a ház igényt tarthatsz a felére. Az esélyeid attól függenek, hogy mmilyen ügyvédet tudsz fogadni..érdemes, és egyeztetni kell az ügyvéddel, hogy mit szeretnél..a gyerekeket attól függõen kapod meg, hogy milyen körülményeket tudsz teremteni. A közös megegyezés is szóba jöhet, ha mégsem , akkor elég hosszúperre számíthatsz. Az a legjobb ha elmész egy ügyvédhez és felfogadod..az is fontos, hogy mi az oka a válás kezdeményezésének..arra is számíthatsz, hogy békítõtárgyalásokon kell részt venni.
Nekem nem derül ki a kérdésedbõl, hogy a férj vagy a feleség vagy/voltál. Mert a gyerek odaítélése szempontjából nem mindegy.
Szia.Sajnos ha az õ nevén van akkor nem számit, hogy te is költöttél rá, csak ha számlákkal tudod igazolni.Viszont van két gyermeked, és gondolom munkád is, ha más gond nincs a gyerekeket neked itélik.És van még gyerektartás, ami két gyermekre megjár.Ne legyél elkeserdve.Mi úgy állapottunk meg, hogy 18 éves koráig kiszámoltuk, mennyi lenne a gyeretartás, és kifizetett, és vettem egy lakást.Most nem fizet gyerektartást, de van lakásunk, munkám, a gyerekek nálam vannak, és eltudom tartani õket.Ha ugyanezt hitelbõl tettem volna meg nehezebb lenne.Próbáljatok megállapodni, hogy mi lenne nektek is jó.Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
a kérdés megtudtok-e közösen egyezni vagy sem? minden peres tárgy több százezer forintba kerül. ha megegyeztek közösen mindenben akkor csak az illetéket kell kifizetni ahoz ügyvéd sem kell. ha nincs megegyezés megy a pereskedés ami nagyon sokba fog kerülni. a gyerekek ha normális körülményekközött élsz és nem vagy rossz anya, eltudod látni öket akkor tuti te kapod, mert a bíroság mindig az anyát részesíti alönyben. a legjobb ha az ingatlanban is megegyeznétek.

Hol kezdjem el a változtatást, ha ilyenből-olyanná szeretnék válni? Mindent megtennék az egészség keretein belül. Csak azok válaszát várom, akik komolyan értenek hozzá, vagy tapasztalattal rendelkeznek!

Ilyen vagyok kb most, csak kicsi a mellem: 167 cm vagyok és 66 kg. 56 kilósan sem volt feszes kemény popsim. Hogyan lehetne nyárára dögös fenekem? Szeretném életemben először büszkének érezni magam a bikinimben! :)

Legjobb válasz: Egyik képen sem te vagy. A két kép közül az elsõ nekem jobban tetszik, a második sem rossz. Az ideális testsúlyod felsõ határán vagy, de csöppet sem rossz. Ha tartani tudod, én nem csinálnék belõle gondot. Szerintem legfeljebb 60-62 kg-ig tornázd le. Sok mozgás és egészséges táplálkozás kell hozzá. Fogyókúra tilos!

Egyik képen sem te vagy. A két kép közül az elsõ nekem jobban tetszik, a második sem rossz. Az ideális testsúlyod felsõ határán vagy, de csöppet sem rossz. Ha tartani tudod, én nem csinálnék belõle gondot. Szerintem legfeljebb 60-62 kg-ig tornázd le. Sok mozgás és egészséges táplálkozás kell hozzá. Fogyókúra tilos!
A kérdező hozzászólása: Szépen lement 61-ig, csak jött a karácsony. A több napos vendégeskedés, evés itt, evés ott. De nem a szám a lényeg, hanem az alakom. Feszes, kemény testrészeket szeretnék.
lifetilt.blog.hu Ezt a blogot az elejétõl a végéig olvasd el. Nekem segített...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Elhatároztam, hogy ha lemennek a vizsgák januárban, most nincs idõm, dolgozom, vizsgázok mellette. DE addig futok esténként, vagy amikor idõm engedi, januártól pedig edzõterembe megyek.


Rossz hozzám a férjem. El szeretnék válni, de félek tőle és nem merem. Hogyan kezdjek neki?

Legjobb válasz: Nyilván a megbeszéled vele fázisán túl vagytok. Szervezd meg, hova mész, ha elhagyod. Majd egyszer, amikor nincs otthon, pakold össze a cuccaid, és a következõ, amivel találkozik veled kapcsolatban, az az ügyvéded legyen.

Nyilván a megbeszéled vele fázisán túl vagytok. Szervezd meg, hova mész, ha elhagyod. Majd egyszer, amikor nincs otthon, pakold össze a cuccaid, és a következõ, amivel találkozik veled kapcsolatban, az az ügyvéded legyen.
Figyi.Elválasztanaka tõle akkor is ha õ nem akarja.Anyukámék is így váltak el.Nálunk alkoholista volt apám és elköltöztünk mikor nem volt otthon albérletbe és csak az ügyvédnél találkozott volna vele anyu de elsem jött mégis elváltak.Jó volt olyan, hogy féltünk tõle, hogy majd zaklat minket, néha próbálkozott is de le lett építve nagyapámék álltal.Szóval ne fél, válj el tõle.
En is ebben a cipõben vagyok, mint te. Annyira nem rossz velem, neked mit jelent az, hogy rossz veled? Engem inkàbb lelkiterrorban tart, és àllandóan kötekedik és idegesit. Ma is ugyanaz volt, és a vàlàson töröm a fejemet, azzal ébredek, alszom és nem tudom, hogyan kezdjem én sem.
Most nem értem a kérdést pontosan...a férjedtõl félsz vagy a válástól magától?
Szerintem kérj tanácsot a családsegítõktõl.
Vannak már ilyen nõsegítõ egyesületek, ahol segítenek. Keress rá, hátha van ilyen a közeledben. Ha nincs, de van hova menned (szülõ, rokon, barátok) pakolj össze amikor nincs otthon és menj el. Ha bántalmaz, kérhetsz távolságtartási végzést is.
Hát ha csak agyalsz rajta hogy el kellene, akkor soha nem fogod soha megtenni. Akár most azonnal tedd meg, gondolj ki egy tervet hogy hogyan lesz utána és lépd meg a dolgot mert ha egyfolytában csak azon agyalsz hogy félek tõle meg nem merem akkor minél tovább húzod annál rosszabb lesz...
Az ilyen dolgokat nagyon sajnálom, de adnék Neked tanácsot, persze ha még van remény a házasság megmentésére. Ha még van benned ragaszkodás, szeretet. Csinálj rendet nap, mint nap. Nem kell nagytakarítást csinálni, de rend legyen mindíg. Valamicskét nem árt ha tudsz fõzni is, de a legfontosabb, hogy bármit kezdeget, ne szólj vissza. Úgy megtudnak szelídülni, ha nem szólunk hozzájuk, hogy egy nagy csete-paténál is többre mész vele. Én például vizet vettem a számba és nem köptem ki, csak cserélgettem idõközönként. Ma már nem kell a víz, mert nincs vita. Van akinek a vitatkozás az élete. Ha nincs akivel vitatkozzon, alább hagyja és megnyugszik. Tudom nagyon rossz ha valakit össze vissza szidnak, aztán meg szükség van rá az ágyba. Akkor meg az a bajuk, hogy nem mûködik együtt. Üdv. remélem rendejöttök. De ne minden áron, mert "EGY ÉLETÜNK VAN"
Hasonló a helyzetem nekem is...állandó duzzogás és idegesít.....nagyon-nagyon....én összecuccolok majd a kisfiammal és (le) lépek....
Egy idore teljesitsd tul magad, tegyel meg olyanokat aiket eddig nem. Ha erre rosszabb lesz, visszael vele, kihasznalja, akkor lapat...
Az a lényeg, hogy ne félj tõle!!! Akkor lettél asszony amikor Õ ember!!! Attól lesznek agresszívak egyesek, ha látják, hogy félnek, függenek tõlük. Ez még jobban felbátorítsa Õket. Nem is tudom miért írom nagybetûvel Õket, mert nem érdemlik meg az ilyen alakok. Szüleid remélem vannak. Kérd a segítségüket ebben az ügyben, ha egyedül nem mersz lépni. De Anyósodékkal is megbeszélhetnéd az ügyet, hát'ha tudnak a Fiukra hatni.

Mihez kezdjek most? Nagyon szeretem még mindig. A férjem "szakítani" akar egy kis időre. Nem válni akar csak egy kis szabadságra vágyik. Nincs másik nő az életében, ez biztos. Azt mondja szeret de nem akar velem lenni. Van 3 közös gyermekünk.

Legjobb válasz: Egy családapa, férj ne "szüneteljen". Miféle dolog ez? Unja a banánt? Utána meg te mehetsz szünetre, vagy hogyan képzeli mégis? Ott a helye mellettetek. Tessék nevelni a gyerekeket veled együtt. Majd ha már felneveltétek õket közösen, esetleg mehet egy maga választotta útra. Addig ott a helye a családban. Minden nap! Állj a sarkadra és olvass be neki.

Kérdezd meg, hogy Te mikor mehetsz szabadságra?
nem megfojtani kéne a másikat, beszélgessetek, a jó kommunnikáció csodákra képes.
Egy családapa, férj ne "szüneteljen". Miféle dolog ez? Unja a banánt? Utána meg te mehetsz szünetre, vagy hogyan képzeli mégis? Ott a helye mellettetek. Tessék nevelni a gyerekeket veled együtt. Majd ha már felneveltétek õket közösen, esetleg mehet egy maga választotta útra. Addig ott a helye a családban. Minden nap! Állj a sarkadra és olvass be neki.
Csak osztani tudom a többiek véleményét. És miután ezt elmondtam neki, ha még mindig szabadságra vágyna, akkor közölném vele, hogy le is út, fel is út. Most várom a harmadik gyerekemet a férjemtõl, de biztos, hogy nem nyelném le neki.
Az ilyen szünetekbõl mindig végleges szakítás lesz. Amúgy meg mi az, hogy 3 gyerekkel és feleséggel szabadságra vágyik? Ez a házas élet tudtommal, évekkel korábban õ választotta.
Nem tudom mit tennék, ha az én férjem közölné ezt velem, de tuti kiakadnék. 100%, hogy megmondanám neki, hogy ha elmegy, vissza se jöjjön. Ez nem úgy mûködik, mint egy szimpla kapcsolatban, ahol semmi elkötelezettség, se gyerek, se semmi. Gondolom már õ sem 20 éves. Nem teheti ezt veletek. Ahogy elõttem is írták, a családalapításhoz 2 ember kell! Szabadság? Munkának nézi az életét, a családot? Ilyen nincs, hogy szüneteltetni akar. Lehet ez csak burkolt magyarázat és csak nem akarja kerek perec megmondani, hogy nem akar titeket többé? Egy nõnek sokkal nehezebb, amit a pasik SOHA az életben nem fognak megérteni!!! Te mégsem futsz ki az életedbõl, mert szabadságra vágysz. Állj a sarkadra, tisztázd le normálisan, mert amit õ neked mondott, az úgy ahogy van nem stimmel!
Mond csak meg neki, hogy ne fusson el a felelõség elõl, és álljon melléd. Ha én megérem azt hogy lesz három szép gyerekem biztosan hogy kiállok a nõm mellett :)
Ezaz.....basszus ez akkora egy undorító dolog, mert nem egyszer olvastam, hogy a férfi szabadságot akar meg "pihenést".Mert neki milyen nehéz a munka, mellette otthon is dolgozni, blaba.És a nõ?A nõknek nem nehéz az élete?Egy családalapításhoz 2 ember kell.Te is és õ is annak idején így döntöttetek, hogy közös családotok lesz és együtt éltek.Milyen dolog az hogy szabadság?Ez nem valami munka?:S Na mindegy, szerintem ilyen nincs.Vagy veled marad vagy elválnak útjaitok végleg. Mert ha szünetelni és kocsmázni meg tombolni fog, akkro tuti összeszed majd egy két nõt is.Ez után a pofátlanság után meg esetleg megcsalás után mág te képes lennél egy ágyba aludni vele?Mert szerintem ennek ugyan úgy nincs értelme.Sajnálom, hogy ezt akarja a férjed, sajnálom, hogy így alakultak a dolgok.Teljesen mindegy, hogy mi miatt, de nincs olyan hogy szabadság:S
mit tehetnél, ha nem engeded, csak rosszabb lesz, kényszerbõl marad. engedd el... csodálkozni fog! mondd meg neki, hogy nagyon szereted, de ha ez kell a boldogságához, hát menjen. mondd meg neki, hogy reméled, hogy még idõben visszajön, mert nem tudhatod, mikor fordulsz te át, és akkor már késõ lesz. valószínûleg 2nap után hívni fog. nem kell üvöltözni, meg hisztizni, meg "dobd ki a francba és ne is engedd vissza" meg a többi, amit tanácsolnak / fognak... õszinte beszéd, higgadtság, ennyi. remélem, minden rendbe jön.
Mi az h szeret de nem akar veled lenni??? Ha én szeretek valakit imádok a másikkal lenni nem még ilyet jelentek ki.. Szerintem itt az az igazság hogy szeret de nem szerelembõl és már csak megszokásból vagy a gyerekek miatt vagytok még együtt.. Egyébként honnan veszed h nincs más nõ az életében??
Szakítani? Ez azt jelenti, hogy el is akar költözni vagy nyitott házasságot akar? Én biztos megmondanám, hogy "jól van drágám, menj, de nem tudom neked garantálni, hogy megvárlak.Addig én sem fogok itthon ülni és rád várni, hogy vajon vissza jössz-e, hanem én is élem a "szabadságom".Lehet, hogy mire vissza akarsz jönni, már más lesz a helyeden.Ha így is akarod menj". Az az igazság sajnos, hogy aki menni akar az úgyis el fog.De ha tudja, hogy nem biztosíthatja be magát és nem biztos, hogy lesz hova hazamennie, ha megunta az agglegény életet, akkor talán mérlegel és átértékel.Ha nem, akkor nincs olyan praktika, amivel maradásra bírhatnád, csak a gyerekekkel zsarolás, az meg senkinek nem jó.
Ezek a legaljasabbak. Õ kétnaponta bulizik, az anya meg 24 órában ügyeletes. Nekem is van egy ilyen szemétláda ismerõsöm. Van egy gyönyörû felesége, tündéri gyereke, õ meg hetente egyszer focizni megy, hetente egyszer-kétszer meccsre, hétvégén meg a haverokkal bulizni (ami kocsmázást jelent) A felesége meg egyedül neveli a gyereket. Ráadásul külön kasszán vannak, a férj még egy ruhát, egy csomag pelenkát nem vett a gyereknek. Minden pénze a szórakozásra megy el.Persze a feleség is hibás, tudom én, már rég ott kellett volna hagynia. Mint ahogy neked is.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak:remélem nem igy van mert azt nem tudnám elviselni.Amugy meg nem hiszem , hogy megfolytom a szerelmemmel mert én minden második este elengedem egyedül a haverokkal kikapcsolódni én meg egyedül vagyok a gyerekekkel.Ebböl lett elegem és mertem szólni , na szerintem ezért tartunk ott ahol tartunk.
A romantikus hétvége annyi ebben az esetben, mint halottnak a csók. Ez a férfi megunta a házasságot, a gerekzsivajt, a felelõsséget és ki akar törni. Elég szomorú.
Ja, és az ilyen állandóan a másikban keresi a hibát, õ ugye tökéletes, mindenrõl a másik tehet. Tipikus érzelmi bántalmazó.
Kérdezõ. Mondd meg õméltóságának, hogy ezentúl õ csinálja a házimunka és a gyerekek körüli teendõk FELÉT, és akkor nem leszel ingerült. Könnyen p.ofázik az, akinek annyi dolga van, hogy munka után sörözzön a fotelban meg tévézzen. Azért gondolom, hogy a férjed ilyen, mert az ilyen stílusú "férfiak" szoktak így viselkedni.
Szerintem szimplán arról van szó tényleg, hogy rámásztál teljesen... õ maga akarna lenni te meg futsz utána. Hagyd béként!!! ha már nem szeret téged akkor úgyis mindegy. de ha igen, akkor hadd menjen "szabira" bár hozzátenném, hogy a gyerekek elõl nem illik szabira menni, tehát ha el is költözik otthonról egy idõre a szüleihez, vagy nem tudom hogy tervezte, akkor vigye egy idõre a gyerekeket is nagymamázni!!! Szerintem a szerelmeddel megfojtottad, ez a baja. 31/N
A kérdező hozzászólása: Azt mondja, hogy velem van a probléma.A beszédstílusommal, az állandó ingerültségemmel.Most megbeszéltük , hogy a hétvégéig eldönti, hogy együtt maradunk e vagy sem.Én már nem birom ezt tovább.Örülten szeretem.De felhozom neki ezt a romantikus nyaralást hátha csak ennek a hiány miatt akar elmenni tölünk.Lehet mindkettönknek jót tesz majd.Köszi a válaszokat.
Beszéld meg vele hogy a kis szabija elött menjetek el kettesben 1 romantikus nyaralásra, amúgy közöld vele hogy 3 gyerek mellõl nem léphet csak úgy le ha válást akkar hivatalosan intézitek.
Én azt nem értem hogy akarja ezt kivitelezni. Elmegy kilép az életetekbõl Te viszede egyedül a gyerekekkel a hétköznapokat majd egyszercsak visszajön mint ha mi sem történt volna és boldogan éltek mig meg nem haltok. Az élet nem igy müködik. Ebben mindenképpen sérülnek a gyerekek és Te is kiborulsz idegileg csak õ érzi jól magát. Egy apa nem viselkedhet igy ez igy nagyon önzõ dolog lenne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!