Találatok a következő kifejezésre: Válni szeretnék, ház, (4 db)

Válni szeretnék, hol kezdjem el intézni? A ház az ő nevén van de 10 éve házasok vagyunk és azóta ketten költöttünk rá. Van két gyerek, mik az esélyeim?

Legjobb válasz: ha nem kötöttetek házassági szerzõdést ügyvéd elõtt, akkor mindegy kinek a nevén van a ház igényt tarthatsz a felére. Az esélyeid attól függenek,hogy mmilyen ügyvédet tudsz fogadni..érdemes, és egyeztetni kell az ügyvéddel,hogy mit szeretnél..a gyerekeket attól függõen kapod meg, hogy milyen körülményeket tudsz teremteni. A közös megegyezés is szóba jöhet, ha mégsem , akkor elég hosszúperre számíthatsz. Az a legjobb ha elmész egy ügyvédhez és felfogadod..az is fontos, hogy mi az oka a válás kezdeményezésének..arra is számíthatsz, hogy békítõtárgyalásokon kell részt venni.

ha nem kötöttetek házassági szerzõdést ügyvéd elõtt, akkor mindegy kinek a nevén van a ház igényt tarthatsz a felére. Az esélyeid attól függenek, hogy mmilyen ügyvédet tudsz fogadni..érdemes, és egyeztetni kell az ügyvéddel, hogy mit szeretnél..a gyerekeket attól függõen kapod meg, hogy milyen körülményeket tudsz teremteni. A közös megegyezés is szóba jöhet, ha mégsem , akkor elég hosszúperre számíthatsz. Az a legjobb ha elmész egy ügyvédhez és felfogadod..az is fontos, hogy mi az oka a válás kezdeményezésének..arra is számíthatsz, hogy békítõtárgyalásokon kell részt venni.
Nekem nem derül ki a kérdésedbõl, hogy a férj vagy a feleség vagy/voltál. Mert a gyerek odaítélése szempontjából nem mindegy.
Szia.Sajnos ha az õ nevén van akkor nem számit, hogy te is költöttél rá, csak ha számlákkal tudod igazolni.Viszont van két gyermeked, és gondolom munkád is, ha más gond nincs a gyerekeket neked itélik.És van még gyerektartás, ami két gyermekre megjár.Ne legyél elkeserdve.Mi úgy állapottunk meg, hogy 18 éves koráig kiszámoltuk, mennyi lenne a gyeretartás, és kifizetett, és vettem egy lakást.Most nem fizet gyerektartást, de van lakásunk, munkám, a gyerekek nálam vannak, és eltudom tartani õket.Ha ugyanezt hitelbõl tettem volna meg nehezebb lenne.Próbáljatok megállapodni, hogy mi lenne nektek is jó.Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
a kérdés megtudtok-e közösen egyezni vagy sem? minden peres tárgy több százezer forintba kerül. ha megegyeztek közösen mindenben akkor csak az illetéket kell kifizetni ahoz ügyvéd sem kell. ha nincs megegyezés megy a pereskedés ami nagyon sokba fog kerülni. a gyerekek ha normális körülményekközött élsz és nem vagy rossz anya, eltudod látni öket akkor tuti te kapod, mert a bíroság mindig az anyát részesíti alönyben. a legjobb ha az ingatlanban is megegyeznétek.

Hitel van a házunkon de válni szeretnék. Hogyan rendezhetjük az adósságot ha nem fogjuk tudni tovább fizetni? A bank kiköltöztet minket és "áruba bocsájtja"majd egy bizonyos összeget ki kell fizetnünk vagy van egy kíméletesebb megoldás?

Legjobb válasz: Ez amit leírtál nem megoldás! Mert a bankkal nem erre szerzõdtél, így a szerzõdés felbontása és a lakás kényszerértékesítése neked nem szerencsés dolog, hiszen adataid a hitel nemfizetése miatt a KHR rendszerbe továbbításra kerülnek, valamint az ingatlant a piaci ár akár 70%-áért is el fogják adni. Tehát semmi értelme sincs. A legkíméletesebb megoldás, ha TE adod el az ingatlant. Hirdesd meg, kérj annyi elõleget illetve elsõ részletet rá, ami tehermentesíti a házat (ha nagy a hitel, akkor sem gond, mert akkor is tudod akár a vevõ részérõl hitelre is értékesíteni.) Így ti a maradékot eloszthatjátok, minimális elõtörlesztési díj lesz a hitel miatt, és nem lesztek BAR listások.

Ez amit leírtál nem megoldás! Mert a bankkal nem erre szerzõdtél, így a szerzõdés felbontása és a lakás kényszerértékesítése neked nem szerencsés dolog, hiszen adataid a hitel nemfizetése miatt a KHR rendszerbe továbbításra kerülnek, valamint az ingatlant a piaci ár akár 70%-áért is el fogják adni. Tehát semmi értelme sincs. A legkíméletesebb megoldás, ha TE adod el az ingatlant. Hirdesd meg, kérj annyi elõleget illetve elsõ részletet rá, ami tehermentesíti a házat (ha nagy a hitel, akkor sem gond, mert akkor is tudod akár a vevõ részérõl hitelre is értékesíteni.) Így ti a maradékot eloszthatjátok, minimális elõtörlesztési díj lesz a hitel miatt, és nem lesztek BAR listások.

Válni szeretnék, a ház, a telek az én örökségem, a telken levő autószerelőműhelyt közösen építettük. Ha válok a mű- hely felét gondolom ki kell fizetnem. És utána mit csinálok vele, fizetem az építményadót a 3 gyerek mellett?

Legjobb válasz: És ha bérbe adnád egy csapat lelkes fiatal autószerelõnek, akik felfuttatják és jövedelmezõ vállalkozást hoznak létre?? Mindketten jól járnátok.

És ha bérbe adnád egy csapat lelkes fiatal autószerelõnek, akik felfuttatják és jövedelmezõ vállalkozást hoznak létre?? Mindketten jól járnátok.
el is bonthatod. vagy átalakítod konfort nélküli lakássá (át is minõsíted), vagy veszel egy kecskét/disznót és átminõsíted istállóvá, mert ezek sem adókötelesek. forrás: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/adoilletekvam/h..
A kérdező hozzászólása: MINT PRIV.-BEN ÍRTAM, KIADNI NEM LEHET, BIZTOSAN NINCS KINEK, ISMEREM A KISTELEPÜLÉST ÉS A SZOMSZÉD TELEPÜLÉS SZAKMABELIEIT.MINDENÜK VAN, SAJÁT TELEPHELYÜK FÕLEG. KOMFORT NÉLKÜLI LAKÁSSAL MIT KEZDEK? RENGETEG ITT A KIÜRESEDETT HÁZ, KOMFORTTAL.ALBÉRLETBE ITT NEM MEGY SENKI.EZ NEM VÁROS. INNEN LEGFELJEBB ELMENNEK AZ EMBEREK MUNKALEHETÕSÉG UTÁN. ÁLLATTARTÁS? AMENNYIT MEGESZÜNK, ANNYI ÓLAM VAN ÉS ÁLLATOM IS. ELADÁSRA PEDIG RÁFIZETÉS. LÁTSZIK, HOGY A VÁLASZADÓ NEMNAGYON ISMERI A KISTELEPÜLÉSEK VILÁGÁT.NEM BÁNTANI AKAROM, EZÉRT MEG IS KÖSZÖNÖM, HOGY SEGÍTENI AKART.


Családi okok miatt meg kell válnom 3 éves Amstaff szuka kutyusomtól! Hol találhatnék neki szerető családot aki lehetőleg kertes házban lakik!?

A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: amstaffosoknak van saját topikjuk http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18681 Viszont ivartalanítsd elõtte. különben elviszi egy szaporító aztán élete végéig elletik

amstaffosoknak van saját topikjuk http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18681 Viszont ivartalanítsd elõtte. különben elviszi egy szaporító aztán élete végéig elletik
Azért az amstaffosoknál sem úgy megy, hogy szólsz, hogy van egy kutyus, és hipphopp, holnapra el is viszik, hetekbe, hónapokba, évekbe! kerülhet, amíg végleges gazdit találnak...Remélem olyan helyre kerül, ahol nem kell többet csalódnia.
Azt szeretném kérdezni, ivartalanítva van-e... mert én szeretnék ide kutyát, az elõzõ sajnos pont emiatt pusztult el, mert nem volt. Drága jó anyám baszott rá, apa pedig évente kétszer ér rá... drága anyám meg inkább kiadott 20ezret egy mûtétre, amibe belehalt, minthogy ivartalanította volna. Utálom is érte. És ha ki van, akkor mikor lehetne elhozni, illetve honnan?
Családi ok? mi lehet...a kutya az ember legjobb barátja... nem lehet csak úgy találomra most ez van szóval máshova vinném..lehet neked õ nem de te neki biztos nagyon hiányozni fogsz remélem azt tudomásul veszed..szegény kutya..Ilyen embereket bár ne teremtettek volna ... boccs de erre jobbat nem tudok mondani..
de izgi:S mindig is foglalkoztatott, hogy mi az a családi ok, ami miatt megválunk a legjobb barátunktól... fajtamentõk talán tudnának segíteni...
Ezt utálom...mikor az emberek állatot vállalnak, majd valami gebasz miatt lemondanak róla..szegény állat meg csak szív és nem érti mi a gáz vele..felelõtlenség!
elmondod a családi okod????
örüljetek neki h nem rakja ki az utcára vagy az állatmenhelyre.annyira bénák vagytok.
Abba nem gondoltok bele, hogy akár költözhetnek is? Pl szülõ új munkahelyet talált, és menni kell, mert a fizetés jó, és kis, kert nélküli házba kerülnek? Ott egy kutya nem érzi jól magát... Vagy bármi más, hogy eddig megtûrték a szülõk, és elegük lett, hogy sok a kiadás. Inkább örülni kéne, hogy nem csak kivágja az utcára, hanem gondoskodik róla... ha már õ nem teheti, legalább szeretõ helyet keres neki.
én nem parasztoztalak le te g*ciláda, neked sem kéne...
Te add ivartalanítva a kutyát vagy kérd a fajtamentõk/egyéb szervezetek segítségét az ivartalanításhoz és gazdikereséshez. (amennyiben tényleg szeretõ új gazdikat adnál a kutyádnak)
A kérdező hozzászólása: Csak olyan helyre adom ahol nincs más állat mert nem szereti az állatokat! videó a kuttyról: http://www.youtube.com/user/vacsaut#p/a/u/1/aYIR2mpNmPM Kérem hogy aki fikázni szeretne ne a videó kommentjébe tegye!!!! Köszönöm!
esetleg képet raknál róla mert akk tudnék neki SZERETÕ, JÓ családot ahol már van amstaff , de nekem nemlenne az a családi ok amiért megválnék tõle de mindenesetre képet rakj és segithetek
szerintem meg inkább normálisabb dolog elajándékozni jó helyre akutyust, mint hogy tudja h nincs rá pénze is ideje és így megtartani..nemde? most nem azon kell höbölögni, mi lett volna ha?... ennek már semmi értelme megvan akutyus és most azon kéne gondolkodni és tanácsot adni, hogy mi lenne neki a legjobb!
Ennyi érzéketlen köcsög embert még nem láttam..ha nem tudtok segíteni kussoljatok..van elég abja nélkületek is..nehopgy már a gyerekek nélkülözzenek a kutya miatt..ha ezután is nay pofátok van akkor csak annyit kívánok hogy 1x éljétek át amit õ él most....parasztok....am meg ha kilövetné se lenne semmi közötök hozzá..szal psztt
Hát nem tudom neked hogy esne, az ha 3 év után új családot kapnál! Sajnálom azt a szerencsátlen kutyát, õ veled biztos nem tenné ezt! Szívtelen lehetsz!
Beszéltél a fajtamentõkkel? Mik a lehetõségek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!!! Az az igazság hogy ahelyett hogy segítenének csak leszólni tudnak!
Hihetetlen, hogy miken tudtok veszekedni. Nekem van kutyám és macskám is. A 20-as éveim elején vettem õket, amikor még nem gondolkodtam azon, hogy ha gyerekem lesz, mi lesz...... Most a 30-on túl 2 gyerekkel bizony sokkal könnyebb volna, ha nem lennének.Mert mitagadás elég nehéz a bérházi paldószönyeget feltakaritani 1-2 baleset után, amikor a kisebbik fiam most kezd mászni.A kutyát naponta 3* sétáltatom, de mivel már 10 éves, adódnak problémák is.Sokkal kevesebb idõm is jut az állatokra, már nem tudok velük annyit foglakozni sem. De nincs szivem sem elajándékozni, sem drasztikusabb megoldást választani, mert több mint 10 éve a családom részei.Nagyon nehéz ezt a döntést meghozni, ne bántsátok a kérdezõt.Tegyük fel, ha valamelyik gyerekemnél kiderült volna az allergia, akkor mit kellene tennem?/szerencsére nincs errõl szó/Akkor dönteni kéne az állat és a gyerek között.Ti melyiket választanátok? A babakocsival sétáltatom a kutyát, egy csomóan rosszallóan néznek, amikor meg terhes voltam, sokan kérdezték, hogy mi lesz a gyerekkel, ha megszületik?Mi lenne?Otthagyom a kórházban...... Én tökéletesen megértem a kérdezõt, biztos nem jókedvébõl kéri a segitséget. Még 1x ne bántsátok!
biztos össze lehet szoktatni más állattal is...!
irtuk egy csomóan a fajtamentõket, érdeklõdtél egyáltalán?
Most már annyit nem érdemeltek, hogy reagáljak ezekre!
természetesen van kutyám...és rengeteg olyan barátom, aki kicsi baba mellett tart kutyát, de egyik sem mondta, hogy bár ne lenne, minek kellett... van egy barátnõm, két kutyája van meg három gyereke...azt mondta, hogy a kutyáit annyira szereti mint a gyerekeit... :) )) neki nem teher az 5 gyerek...
13.34: Most komolyan azért szólsz le, mert nem döntök mérlegelés nélkül, és nem teszek ki egy állatot (aki szeret és feltételezzük h én is szeretem) annak, h több együtt eltöltött év után el kelljen ajándékoznom egy másik családhoz?? Nah ne már.... Vagy ha igen akkor már értem miért tart ott ez az ország ahol. Mert gondolkodni bûn. Hát eljutottunk idáig is.
mert felelõsségteljesen gondolkodik??? mindenkinek így kéne, és akkor nem lenne annyi gazdátlan állat... hasonló véleményem van nekem is...
20:50 Még jó, hogy vannak ilyen okos emberek a Földön, mert különben mi lenne az emberiséggel! Gratuálok neked!IQ bajnok......
De mármost az aki a 20as évei elején vett magához kutyát macskát és akkor még nem tervezte a gyereket - nem is GONDOLT RÁ/BELE, h 10-15 év múlva már lesz/lehet gyereke????? Ez nem akkora dolog szerintem....ELÕRE kell csak GONDOLKODNI!! Az (értelmes) ember képes erre.
23:02 Te beteg vagy!
Ha ezt a videót megnézi egy kisebbségi, akkor tutira bevállalja a kutyádat és elviszi harcoltatni+lehoz még tõle 8-10 almot, hisz jó pénzért eladható harcos kutya...
Aki írta, hogy 20as éve elején vette a kutyát meg a macskát, qrvára szeretheted õket, ha úgy vagy vele, hogy jobb lenne ha nem lennének..idióta. gyerekkel is nehéz mégse mondanak ilyet
A muszáj az pontos j, ezt az egyik kommentelõnek szánom. Mellesleg a pici gyerek érkezése nem tudom miért zárja ki a kutyát, nem az ágyában fetreng..nem kell a gyerekhez engedni. És igaz, hogy nem az utcára dobja ki, még jó! De a kutya akkoris azt fogja érezni, hogy eldobja a gazdája. Nekem egyik ismerõsöm így vitte el a kutyát másik családhoz és onnan megszökött, azóta nem látták...
Most vagy ennyire csõlátású vagy vagy tényleg nem érted amit mondok: A TERVEZHETÕ dolgokkal (pl. gyerek, költözés esetleg munkahely váltás) IGENIS számoljon az ember mielõtt kutyát vesz magához. Nem kell megterveznie 15 évet, csak GONDOLKODJON!! Érted a különbséget?? Nem sokban különbözik a gyerekvállalástól - csupán az emberek többsége túl könnyedén túllép a kutya iránti felelõsségen. (Elméleti ÉS "mi lenne ha" kérdés volt, mert egyikünk sincs ilyen helyzetben.)
20.07-nek! Õszintén remélem, neked sosem lesznek elõre nem látható családi problémáid! Fikázd, ócsárold csak azokat a felelõsen gondolkodó embereket, akik belátják hibájukat, és megpróbálnak rajta urrá lenni. Mi, egyszerû, halandó emberkék, akik nem olyan tökéletesek, mint te, sajnos hibázunk, és sokszor bizony az élet sem a legkedvezõbben alakítja sorsunkat. Örülj, hogy te nem ilyen vagy! Valószínû viszont, hogy mi vagyunk többen, és összetartunk, míg Te egyszer csak azon kapod magad, hogy egyedül leszel a nagy tökéletességeddel, elõre megtervezett kis kerek világodban.
amúgy senkinek semmi köze h miért adod oda. biztos bevernék a kíváncsiskodóknak és az ellenszenves válaszolóknak.
Ivarosan csak a fajtamentõknek vagy jó menhelyre add oda, ahol elõször is ivartalanítják, utána pedig ellenõrzötten jó gazdit találnak számára. Hidd el, Nálad õk rutinosabban fognak megbízható családot találni neki. Ivarosan tényleg csak agyonelletni fogják elvinni. Egyébként pedig nem véletlenül adják a jó menhelyekrõl a kutyák nagy százalékát csak lakásba. Az a gazdi, aki beengedi a kutyát a lakásába, nagyobb százalékban foglalkozik vele százszor többet, mint a házõrzésre kutyát tartó gazdák.
A kérdező hozzászólása: Az okok amiért a kutyusnak menni kell: Kirúgtak a munkahelyemrõl, már 2 gyerekem van, nem nagyon van pénzünk és lássuk be egy ilyen kutyus idõ és pénz igényes! Most lehet hogy sokan szar embernek fognak tartani de ez az igazság: A gyerekeim mindennél és mindenkinél fontosabbak (bárki bármit mond!) A kutyát amikor megvettük nem tudtam hogy milyen fajta és azt sem hogy ez milyen felelõsséggel jár! (tudom felelõtlen voltam nem kell leírni 800*) A kutyusról: Az emberekkel barátságos, de az állatokat nem szereti, nincs ivartalanítva és Pécs-rõl lehet elvinni! Ha bármi kérdés lenne válaszolok semmit nem hallgatok el!
Rengeteg családi ok lehet, ami miatt MUSZÁLY megválni a kutyustól, ha az ember felelõsen gondolkodik. Idõs, beteg szülõ, pici gyerek érkezése, szõrallergia kialakulása/bármikor elõfordulhat, tapasztalat!/ költözés, szomszédok viselkedése, és sorolhatnám. Mindenesetre nagyon meg kell nézni, kihez adod oda a kutyust. Többször látogassa meg, lehetõleg ivartalaníttassa, ha nektek nincs rá lehetõségetek, rendszeresen referáljon a kutya állapotáról. Az amstaff mentõk tudnak neked segíteni, netboard fórumon keresd õket! A kutyusról MINDEN infót el kell mondanod, nem szabad elhallgatni pl. :postást gyûlöli, macskát kergeti, gyerekeket útálja stb. Csak így lehet neki megfelelõ új otthont, gazdit találni, aki nem löki ki az utcára, mihelyst esetleg egy ilyen probléma elõfordul, mert nem lett megfelelõen tájékoztatva! Üdv.
Felteszem el fogja mondani, csak nem tûnt fel, hogy arra sem válaszolt, hogy honnan lehetne elvinni, ivartalanítva van-e, stb? Valószínû nem ül a gép elõtt.
és akkor mért ekkora titok a családi okok miatt??? mért nem lehet kifejteni, hogy ezért meg azért?
én viszont a 20:07 essel értek tökéletesen egyet... úgyhogy mostmár nem egyedül maradt;)! egy kutya hatalmas felelõsség, ezért kell százszor meggondolni, hogy vegyünk e magunkhoz állatot... nem õ a felelõtlen, hanem az, aki magához édesget egy állatot, aztán az elsõ bukkanónál cserben hagyja:S
oké, ha tényleg ennyire nincs pénz már, akkor érthetõ, hogy a kutyát nem tudják tovább tartani, és ez nem elõrelátható dolog volt(gondolom). de viszont itt amit egyesek írtak az nevetséges: költözés, gyerek, idõs ember? hát ne haragudjatok már de azt például csak tudja az ember hogy az elkövetkezendõ 15 évben akar e gyereket, ha igen akkor nem vesz kutyát, mellesleg rohadtul nem értem a gyerek meg a kutya miért zárják ki egymást itt egyesek szerint. a költözés meg a legszánalmasabb indok amit hallottam. ez nem is igazi indok. a kutya még egy panelban is jól érzi magát, ha a gazdája mellett lehet, persze sokat kell sétáltatni, akinek meg erre nincs ideje az mégis miért vett kutyát???és itt vissza is kanyarodtunk az elejére. REMÉLEM AKIK EZEKET A HÜLYESÉGEKET ÍRTÁK, AZOKNAK NINCS KUTYÁJUK!!! különben elõre sajnálom szegény ebet, nyilvánvaló, hogy rohadtul nem szeretik:(
Bocsi, ez már nem kapcsolódik szigorúan a témához, de... Most ha valaki kertes házban lakik, és megment mondjuk 4 kutyát... Aztán el kell költöznie pár év múlva panelba, ahová már nem viheti õket, akkor is felelõtlenségrõl beszélünk? Mert évekig gondját viselte az elhagyott állatoknak, és feltételezzük, hogy ebben az esetben sem hagyja õket sorsukra, keres nekik új családot. Akkor is felelõtlen volt, és nem kellett volna magához venni a kutyákat? Inkább hagyni õket elpusztulni, vagy a menhelyen sínylõdni? Mégegyszer kihangsúlyozom, NEM A KÉRDEZÕRÕL beszélek, csak már ha így szóba jött ez a téma...
Azért azt meggnézném, hogy a 4 kutyát magaddal viszed a panelba, aztán nem jelent fel egyik lakó sem... Itt ez a legnagyobb bökkenõ sajnos.
Szerintem amit kérdeztem, az nem "mi lenne ha" jellegû, mivel egyáltalán nem is ez volt a kérdés. Rengeteg ilyen ember van, aki több mentett kutyával él együtt. Ez szerintem nem e kivétel kategória. És most is idevágott, de már máskor is b*szta a csõrömet... Amikor olyanokat olvastam, hogy akinek nincs pénze prémium tápra, az ne tartson kutyát. Most meg ez, hogy ha nem tudod megtervezni a jövõdet 15 évre, akkor se tarts kutyát. De én még mindig úgy vagyok vele, hogy ha adsz neki jónéhány év boldogságot, és utána sem hagyod magára, akkor nem vagy gonosz meg felelõtlen, meg ilyenek... De tényleg tudom, hogy ez már eléggé eltér az eredeti kérdéstõl, nem akarom elvenni a teret attól.
ma 23:02 képzeld el, ha 4 kutyám lenne és panelba kéne költöznöm, AKKOR IS VINNÉM MAGAMMAL MINDET! Sokat sétáltatnám és futtatnám õket, de velem maradnának. mellesleg ha pénz szûkében lennék akkor se adnám oda a kutyámat senkinek. mondjuk 4 kutyával lehet, hogy 1-2-tõl meg kéne válnom, de amíg lehet kitartanék mellettük. persze megértem a kérdezõt, õ így döntött, nem ítélem el ezért. viszont akik költözésre meg gyerekre hivatkoznak, azok remélem a pokolban fognak megrohadni.
Nem volt magas labda (ha annyira kötekedni akarsz): ez a kivétel kategóriába tartozhat véleményem szerint. De ahogy már írtam, mindenkinél máshol van a "vis major-határ". Van aki így is bevállalná õket, van aki nem. (mi a különbség az elméleti és a "mi lenne ha" kérdések között?? :o))
nekem van 1 barátnõm, van 1 kutyájuk, igaz keverék, de nagyon szép, fajtakutyának is elmenne. õket sem veti fel a pénz, de inkább az életüktõl válnának meg, mint a kutyustól.
Nem "mi lenne ha" példákkal jövök, szimplán volt egy elméleti kérdésem, de lehet, hogy magas labda volt. Sorry.
23.02 Nem hiszem, hogy szükség lenne a sarkított példákra... Én csak annyit mondok, hogy az emberek mérlegeljenek, gondolkodjanak és mérjék föl a lehetõségeiket és az ELÕRE látható és elképzelhetõ dolgokat! Ennyi! Nem több, nem kevesebb. Ehhez nem kell idióta "mi lenne ha" példákat hozni - mindig vannak kivételek...errõl ennyit. Ha nem érted a lényeget akkor kár magyarázni. (és természetesen én sem a kérdezõrõl beszélek/minõsítem, csupán kifejtem a véleményemet a kérdés kapcsán felmerült témában)
Én csak azt tudom, hogy ahány gazdija által leadott kutyát láttam már menhelyen vagy sintértelepen, mind egyformák voltak. Messzirõl meg lehet õket ismerni. Van amelyik sír, a rácsot kaparja és minden emberi tekintetbe belekapaszkodik. Nekem egy ilyen kutyám lett, mert amikor bementem hozzá, akkor nem engedett többé el. A másik variáció pedig a csendes és szomorú. Az különbözteti meg õket a többi kutyától, hogy náluk ez nem múlik el 1-2 nap alatt, mint a többieknél, hanem így marad, amíg nem fordul jobbra a soruk.
Tényleg nem kéne rögtön lehúzni akérdezõt. Az igaz, hogy nekem a kutyáim is a családom, és nem válnék meg tõlük semmilyen okok miatt, maximum anyagi, ha már nem tudnék nekik enni adni... De õ családot keres, nem kidobni akarja. Azért ez még mindig becsülendõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!