Találatok a következő kifejezésre: Válni szeretnék, a (55 db)

3 kiskorú gyermekünk van, válni szeretnék a férjemtől, ő viszont nem akar, és gyerektartást sem akar fizetni.! Mi a helyzet ilyen esetben?

Legjobb válasz: Ne dõlj be a férjed szövegének. Ez csak pszichés nyomás. Simán add be a válást, és türelmesen közöld vele.

Ne dõlj be a férjed szövegének. Ez csak pszichés nyomás. Simán add be a válást, és türelmesen közöld vele.
Nos, azt nem õ dönti el, hogy nem fog gyerektartást fizetni. Ha bejelentett munkahelye van, le tudják tiltani neki a fizetésébõl, nem rá lesz bízva, hogy ad, mikor kedve szottyan, az nem úgy mûködik. Megcsinálni meg tudta a gyerekeket, de hogy kics*sszen az anyával, pénzt nem fizet utánuk...
Amennyiben komoly indoka van a válásnak, akkor is el tudsz válni, ha õ nem akar. Senkit nem lehet kötelezni arra, hogy együtt éljen azzal, akivel nem akar. A tartásdíj fizetése kötelezõ, nem padig akarom-nem akarom kérdése.
Semmi. Ha beadod a válást, akkor el fognak titeket választani, max kicsit lassabban, mint ha közös megegyezéssel történne. De senki nem marad házas azért, mert a másik nem akar válni. A gyerektartás sem akarat kérdése, ha nem fizet, levonják a fizetésébõl. Úgyhogy csak add be nyugodtan a válókeresetet.
Hát igen csak majd kitalálja hogy nem hivatalosan fog dolgozni v. Elmegy munkanélkülibe amiböl havi 5ezret kapsz.ha van valamire ingyen illetékkel anyja nevére iratja és nem tudsz vele mit csinálni. Ez a tapasztalat...
Még el sem váltak, simán lehet, hogy neki ítélik a gyerekeket, aztán a kérdezõnek kell odaadni a fizetése felét, a fennmaradóból pedig albérletet és rezsit fizetni.
Igaza van az utolsónak, és persze mindenkinek. A válóperhez nem kell komoly indok, hogy elváljatok.(mert valaki ezt írta) Ha el akarsz válni a férjedtõl, és õ nem egyezik bele, ez azt jelenti , hogy nincs közös megegyezés köztetek. Ezért te mint felperes beadott a válóperi papírokat és elindítod a válást.Ugyanúgy kapni fogtok idõpontot, és pár tárgyalás után hivatalosan is elváltatok. A hátrány az, hogy neked kell kifizetni a válóperhez szükséges okmány bélyeget.(amit természetes a bíróságon kérheted, hogy a fele összeget terheljék rá a férjedre) A gyerektartás tényleg nem akarás kérdése.A bírós ha akar a férjed ha nem, megszabja majd a kötelezõ gyerektartás összegét amit minden hónapban fizetni kell majd neki.Az már más tészta, hogy fog-e fizetni.Megteheti, hogy a válóper indításnál kilép a munkahelyérõl, és a bíróságon mint munkanélküli megy.Azt hogy feketén dolgozik, azt nem érdekli a bírót.A "fekete pénz" nincs papírra rögzítve így azt nem lehet elszámoltatni.De hiába munkanélküli, hiába dolgozik feketén, akkor is kiszabnak egy összeget.Amit rendeznie kell..Ha ekkor sem fizet akkor vársz 6 hónapot, és újabb keresetet nyújtasz be elmaradt gyerektartás címen.. Egyébként én s így jártam.Igaz mi közös megegyezéssel váltunk el, de a férjem a gyerektartás fizetése alól ki akart bújni.Ezért kilépett a munkahelyérõl (ahol havi 200 ezret keresett még 2000-ben) Bár feketén továbbra is megkereste a pénzét, de ezt nem jelezhettem a bíróságnak.Ezért a bíró a következõt szabta meg. 1 gyermek esetében a fizetésének 20%-a, ha nincs fizetése akkor a mindenkori minimálbér 20%-a a gyerektartás összege.Ez 2000-ben 9000 forint volt...(Jelenleg is ennyit fizet, de legalább fizet) Kedves kérdezõ.Keress egy jó ügyvédet.
Bírósággal megállapíttatsz gyerektartást, ha nem fizeti BTK, feljelented és becsukják.
A GYT-t nem a férjnek kell fizetni hanem annak a félnek, aki NEM NEVELI a gyerekeket! Ergo ha neked ítélik a gyerekeket akkor a férjnek de ha neki akkor neked!

15 év után válni szeretnék a férjemtől, aki elég keményen iszik, és ilyenkor agresszív velem is és a gyerekkel is, igaz, tettlegességre még nem került sor. Mennyi az esélyem, hogy el tudok költözni tőle úgy, hogy a lányom velem marad?

El?ször édesanyámékhoz mennék,de jöv? hónaptól összeköltöznék a barátommal,akir?l itthon nem tudnak. Az illet?t a lányom azonnal elfogadta,hallgat rá,szót fogad neki. A párom(az új)anyagilag tudja biztosítani a megélhetésünket addig,amíg a lányom beszokik az óvodába,ahová felvették,max. 1 hét kiesése lesz és amíg én munkát találok.Mekkora esélyem van,hogy nem fogják elvenni t?lem a lányomat,aki különben is nagyon anyás?

Legjobb válasz: Ha a párod alkaholista, akkor semmi esetre sem fogja neki ítélni a bíróság. Különben is a magyar jog nagyon az anyáknak kedvez, még akkor is ha néha tévesen.

Ha a párod alkaholista, akkor semmi esetre sem fogja neki ítélni a bíróság. Különben is a magyar jog nagyon az anyáknak kedvez, még akkor is ha néha tévesen.
Ha alkoholista akkor eleg siman elvalhatsz tole, sot meg a lathatast is a te javadra fogjak megszabni.Erosen kell bizonyitsa hogy megvaltozik, ahhoz hogy a gyereket pl.a nyari szunetre egy honapra elvihesse, es ha ki is tudodik hogy uj kapcsolatod van ebbe nem nagyon fognak belekotni hisz a gyerek nincs elhanyagolva, igaz?
Hát ez elég nehéz lesz, ha az apa nem akarja, mert amíg nincs bírósági döntés az apának ugyanolyan joga van a gyerekhez mint az anyának.Nekem annak idején az ovodából vitte el a volt férjem és 4 hónapig nem tudtam visszaszerezni, pedig õ is ivott és ráadásul terrorizálta a volt anyósomékat.De a gyámügy is azt mondta amíg a gyereknek bántódása nem esik nem hozhatják el.A bíróságon épp nyári szünet volt és mivel végzés nem volt még, hogy nálam vannak elhelyezve a gyerekek sem a gyámügy sem a rendõrség nem csinált semmit.
Semmiképp ne említsd az új kapcsolatodat, mert ez csak bonyolítja a dolgot, ráadásul - ha jól vettem ki - nem az új párod miatt akarsz elválni, hanem azért, mert a férjed alkoholista. Emlékezz vissza konkrét eseményekre, történetekre, amikor a férjed agresszív volt, mert lehet, hogy kérdezni fogják ezeket. Esetleg vigyél tanúkat, akik melletted vallanak. A gyereket szerintem biztos, hogy neked ítéli a bíróság, ha megfelelõen tudsz róla gondoskodni. Vagy esetleg azért kérdezted, hogy említsd-e az új párodat, mert a te kereseted alacsony ahhoz, hogy kettõtöket eltartsd? Mert akkor minél elõbb munkát kellene találnod. Sok sikert!
Szia!! Ne aggódj, az én helyzetem hasonló a tiédhe, egy hónapja költöztem el a férjemtõl, és vittem magammal a 6 éves lányomat is... nekik sem jó kapcsolatuk, de mióta elhoztam, folyamatosan babusgatja, csak azért hogy õ magát jó szemszögbõl lássa, ennek ellenére a lányom kéthetente sír, hogy nem akar ottlenni...De nem veszik el tõled, ez tuti, sõt elérheted, hogy minimális legyen a láthatási joga, ha ténylegesen bizonyítani tudod hogy iszik, és rossz hatással van a gyerekre..
szia.neharagudj meg amit írok, de az sem igazán a legjobb amit te csinálsz!jó hogy elválsz egy olyan férfitõl aki iszik, ezt megértem, DE:szinte rögtön oda költözöl egy másikhoz, akinek már bemutattad a gyermeked.azt hiszem ez nem teljesen fer.szerintem a gyereknek elég törés egy válás, és te rögtön egy "idegen"emberhez akarod költöztetni!ez szerintem neked jó, de a gyereknek egyáltalán nem!az hogy már elfogadja amit a másik férfi mond neki, nem jelenti azt hogy õ vele is akar lakni.mindenképp meg kellene várnod, hogy a válás legalább nagyobb volumenû stádiumai leperegjenek, és csak utána költözködj.ha a férjed iszik, válj el, de azért te is hunyó vagy, mert meg csaltad!és itt most ki tudja hogy van:te azért csaltad meg mert õ iszik, vagy õ azért iszik mert te csalod!!na mindegy, de egy biztos:ha kiderül hogy neked van valakid, és már össze is költöztél vele, az esélyeid jócskán romlanak ahhoz, hogy te maradj:a fehér bárány!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon megnyugtattál, és jól estek a szavaid!Én is azt hiszem, hogy jobb egy kedves "mostoha", mint egy alkoholista édesapa.
Szerintem nem baj az ha van másik párod, mivel a gyereket nem egyedülállóként fogod nevelni.Átjelentkezhetsz a jelenlegi párodhoz, és biztos helyen lesz a lányod.Jobb egy kedves szeretõ mostohaapa mint egy alkoholista édesapa.Neked több esélyed van hogy nálad maradjon a lányod, egy kiskorút ilyen körülmények között nem fognak nekiítélni.Ha az ügyvédnek is jók a kilátásai nem lehet gond, ne aggódj!
Keress egy ügyvédet, valószínüleg, õ többet fog tudni segíteni, mint itt bárki! Elvégre ez a szakterülete.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam ügyvédnél.aki azt mondta, hogy a bíróság elõtt nem fontos emlegetni az új kapcsolatot, de mivel úgyis kiderül, nem azzal foglalkoznak majd, hiszen a férjem 15 éve iszik, ivott az elsõ házasságában is, így a gyerek szempontjából ebbõl semmilyen hátrányom nem lesz. Az új kapcsolatom tehát azért van, mert a férjem iszik, és nem azért iszik, mert én "megcsaltam".De az ügyvéd is azzal biztat, hogy a gyerek nálam fog maradni.
A kérdező hozzászólása: A gerekkel az új párom sokkal többet foglalkozik, mint a férjem. Teljesen másképp áll a dolgokhoz, és aminek nagyon örülök, hogy a lányom szó nélkül elfogad mindent, amire az új párom kéri.Igazából én attól is tartok, hogy hiába akarom odaadni a gyereket a férjemnek, mivel fél tõle a gyerek, és nagyon ragaszkodik hozzánk, nem fog ottmaradni az apjával.
A kérdező hozzászólása: A lényeget elfelejtettem: mivel más városba költözök a gyerekkel, és nem vagyunk elválva, tudom, hogy az apának joga van a gyerekhez, nem is akarom eltiltani tõle, de hogyan lehet megegyezni azzal kapcsolatban, hogy elvigyem magammal a gyereket? Mert azért egy alkoholista embernek nem akarom itthagyni a lányomat, és tudom, hogy velünk lesz jó helyen, ott mindene meglesz!
A kérdező hozzászólása: Azért szeretnék elválni, mert tényleg elegem van a férjem ivászatából, és aggódom a gyerek miatt, aki kezd félni az apjától. Az új páromnak ehhez nincs köze. El tudom tartani kettõnket, inkább azért kérdeztem, hogy említsem-e az új kapcsolataot, hogy a férjem ebbe bele tud-e kötni.
A kérdező hozzászólása: Kell bizonyítani a bíróságon, hogy a férjem iszik? Esetleg jobb, ha a bíróságon nem emlegetem az új kapcsolatot, vagy rá tudom fogni arra, hogy azért kerestem, mert alkoholista a férjem?
A kérdező hozzászólása: Már voltam ügyvédnél, megnyugtatott, hogy elvihetem a gyereket, és valószínûleg nekem is fogják itélni a férjem életvitele miatt.

Válni szeretnék, a ház, a telek az én örökségem, a telken levő autószerelőműhelyt közösen építettük. Ha válok a mű- hely felét gondolom ki kell fizetnem. És utána mit csinálok vele, fizetem az építményadót a 3 gyerek mellett?

Legjobb válasz: És ha bérbe adnád egy csapat lelkes fiatal autószerelõnek, akik felfuttatják és jövedelmezõ vállalkozást hoznak létre?? Mindketten jól járnátok.

És ha bérbe adnád egy csapat lelkes fiatal autószerelõnek, akik felfuttatják és jövedelmezõ vállalkozást hoznak létre?? Mindketten jól járnátok.
el is bonthatod. vagy átalakítod konfort nélküli lakássá (át is minõsíted), vagy veszel egy kecskét/disznót és átminõsíted istállóvá, mert ezek sem adókötelesek. forrás: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/adoilletekvam/h..
A kérdező hozzászólása: MINT PRIV.-BEN ÍRTAM, KIADNI NEM LEHET, BIZTOSAN NINCS KINEK, ISMEREM A KISTELEPÜLÉST ÉS A SZOMSZÉD TELEPÜLÉS SZAKMABELIEIT.MINDENÜK VAN, SAJÁT TELEPHELYÜK FÕLEG. KOMFORT NÉLKÜLI LAKÁSSAL MIT KEZDEK? RENGETEG ITT A KIÜRESEDETT HÁZ, KOMFORTTAL.ALBÉRLETBE ITT NEM MEGY SENKI.EZ NEM VÁROS. INNEN LEGFELJEBB ELMENNEK AZ EMBEREK MUNKALEHETÕSÉG UTÁN. ÁLLATTARTÁS? AMENNYIT MEGESZÜNK, ANNYI ÓLAM VAN ÉS ÁLLATOM IS. ELADÁSRA PEDIG RÁFIZETÉS. LÁTSZIK, HOGY A VÁLASZADÓ NEMNAGYON ISMERI A KISTELEPÜLÉSEK VILÁGÁT.NEM BÁNTANI AKAROM, EZÉRT MEG IS KÖSZÖNÖM, HOGY SEGÍTENI AKART.


Szeretem a férjem, õ válni akar. Mivel tudom akadályozni a válást? Még nem adta be, közös megegyezéssel szeretné?

Legjobb válasz: Ha õ válni akar, akkor nincs értelme akadályozni. Az oké, hogy szereted, de egy házassághoz két ember kell. Valami oka biztos van, hogy válni akar...

Ha õ válni akar, akkor nincs értelme akadályozni. Az oké, hogy szereted, de egy házassághoz két ember kell. Valami oka biztos van, hogy válni akar...
Nézd Kérdezõ (#8), ez nyilván egy nem könnyû helyzet, de nem változtat az alapvetõ tényeken, egy 30 éves házasságot tök ugyanúgy lehet felbontani, mint egy fél éveset. Egyébként meg a "Mindenki szerint minta szerû életet éltûnk se egy hangos szó stb." c. kapcsolatok nekem mindig gyanúsak, ott többnyire az szokott történni, hogy a "se egy hangos szó" az voltaképp az õszinte kommunikáció hiánya, aminek az szokott lenni a vége, hogy egyszer csak robban... tudod, mint a vulkán...
A házasság fenntartásához két ember kell. Ha az egyik nem akarja, akkor vége... Szerinted ha megakadályozod a válást, azzal hogyan tartod magad mellett? Attól nem téged fog szeretni, megölelni, hogy papíron még házasok vagytok.
Nem írtad, miért akar válni? Ha szeretnéd helyrehozni, akkor mindenképp az ezt kiváltó problémára kell hosszú távon megoldást találni!
Nézd Kérdezõ, ezt a kérdést már tegnap is feltetted. De újra elmondom, a házasság nem egy börtön, ahol az egyik félnél van a zárka kulcsa... mindenkinek joga van szabad akaratból házasságot kötni, és szabad akaratból válni, indokolva, vagy akár anélkül is.
Tuti megcsalt és másik nõért akar ennyire válni.Megbánja még hússzor.Inkább válj csak el!
Jóban rosszban, amíg a halál el nem választ --> amíg nincs egy érdekesebb/izgalmasabb másik személy fõleg, ha az a barátnöd, szép, mondhatom! de ezek ellenére is azt tanácsolom, hogy ne tedd tönkre magad azzal, hogy vissza akarod tartani, azt, aki menni akar :-(
"de a barátnõm behálózta " Ne csak a barátnõdet okold, a megcsaláshoz is két ember kell. Értem én, hogy 30 év nagy idõ. De ha õ nem akarja, akkor felesleges kapálózni, gyûlölködni, borsot törni az orra alá. Ha akar, ígyis úgyis el fog menni. Rosszab, egy olyan kapcsolatban élni, ahol tudod, hogy nem szeretnek és megaláznak. mint egyedül lenni. El kell fogadnod a döntését. Jobb békében elválni.
A kérdező hozzászólása: Mire gondolsz, h ne vigyen el semmit? Már vitt autót, motort, nagy értékû fényképezõt.
Papucs akarsz lenni, vagy büszke nõ? Ha büszke, akkor hagyd elmenni. Szerintem, leglábbis a válaszaidbõl ítélve, kérdezõ, nincs önbecsülésed. De tényleg. Szedj fel egy kis gerincet. Ha egyszer megcsalt, máskor is meg fog csalni, max jobban figyel, hogy ne bukjon le. Ezt szeretnéd?.... na ugye, hogy nem? :) Akkor pedig engedd el. De arra vigyázz, hogy ne vigyen el semmit, amivel akadályozza a késõbbi helyzetedet. Lehet, hogy a válás szar dolog, de még mindig jobb, mint folyton megaláztatva lenni, megcsalva lenni.
És neked az miért jó ha veled marad?mert szereted?Õ viszont mást szeret.Mondjuk mégsem válik, veled marad...jó lesz az neked rojtosra sírod a párnádat mert ezentúl is megfog csalni?ne alázd már meg ennyire saját magad.segíts neki össze csomagolni..az a csaj ha megnyerte had vigye...
Kérdezõ "Csak mi tényleg szépen éltunk, de a barátnõm behálózta és" - na látod, ilyen az, ami nincs. Ha az ember jól érzi magát a kapcsolatában, akkor lehet, hogy lesz valami alkalmi ügye (ahogy írod, a férjed valszeg 50-es, ott még tipikus is az a fajta "kapuzárási pánik" amikor az ember bizonyítani akarja önmagának, hogy õ még nem öreg, õ még fel tud szedni egy nõt) de hogy õ akarjon válni a jó kapcsolatból egy 3. miatt, na olyant még nem látott senki. A ti esetetekben valszeg az történhetett, hogy rájött, nem úgy akarja leélni az élete további részét, mint az addigit, na és akkor tényleg lép. (ez szokta letermelni a második válási csúcsot, tudod 2 válási csúcs van, az egyik az elsõ gyerek születése körüli idõszakban a második meg a gyerekek "kirepülése" után...)
A kérdező hozzászólása: Ez szó szerint így volt. Csak mi tényleg szépen éltunk, de a barátnõm behálózta és van férje. Éjfélkor írogatott neki, a fiam látta õket együtt. Sms áradat, szerelmes tartalmú ami a birtokomban van az én régi telomon a férjemnek használta utánam 2 telefonja volt.
A kérdező hozzászólása: 30 évi házasság nem kevés. És mi boldogan éltünk, mig a férjem le nem bukott, mindent elértünk, szorgalmasan dolgoztunk.Mindenki szerint minta szerû életet éltûnk se egy hangos szó stb.
A kérdező hozzászólása: Szeretném ha visszajönne. A barátnõmmel csalt meg. 30 éves házasság.Csak azt szeretné, ha közös megegyezéses válás lenne, én nem. Vállalja fel.Vagy maradjon én megbocsátok, ha nem jön vissza borsot török az orra alá.
"Mivel tudom akadályozni a válást?" - Kérdezõ, szerencsére semmivel, a házasság nem egy börtön, tudod? Persze, kellemetlenkedni, idõt húzni valszeg tudsz mindenféle jogi ügyeskedéssel egy határig, ha nem vagy hajlandó megegyezni, na ezek a válások szoktak rendszerint úgy eldurvulni, hogy a váló felek meggyûlölik egymást 20 életidõre... Megéri?
Megértem hogy kiborított ami történt és meg akarod leckéztetni a férjedet. Csak arra vigyázz, hogy a bosszúszomjas, a férjeket a bíróságon és minden lehetséges módon szívató exfeleségeknek általában idegroncs gyerekeik lesznek. Sajnos elõbb-utóbb túl kell tenned magad a dolgon és örülni, hogy megszabadultál egy ilyen alaktól.

Hogyan a legegyszerűbb elválni, ha elvettem egy nőt, hogy megkapja az állampolgárságot, de nem élünk már együtt és válni szeretnék?

A gond az,hogy nem ír alá semmit ami különéléssel kapcsolatos.

Legjobb válasz: BEadod a biróságon a válópert, ehhet nem kell semmilyen aláirás töle. Kitüzik a tárgyalást, te elmégy és megerösited, hogy válni akarsz (indoknak elég, hogy elhidegültetek egymástól). Erre kitüznek még egy napot és ha akkor is megjelensz, akkor elválasztanak. EZ AKKOR IS igy van, ha a másik fél egyetlen egyszer sem jelenik meg, a fontos, hogy TE minden esetben ott legyél.

BEadod a biróságon a válópert, ehhet nem kell semmilyen aláirás töle. Kitüzik a tárgyalást, te elmégy és megerösited, hogy válni akarsz (indoknak elég, hogy elhidegültetek egymástól). Erre kitüznek még egy napot és ha akkor is megjelensz, akkor elválasztanak. EZ AKKOR IS igy van, ha a másik fél egyetlen egyszer sem jelenik meg, a fontos, hogy TE minden esetben ott legyél.
Add be a válópert a biróságon. Ha a nejed nem akar beleegyezni a válásba, akkor gondolom van tanud arra, hogy különéltek. Ha közös vagyonotok sincs, akkor nem túé bonyolult a válás.
úgy tudom, ha kiderül, hogy érdekházasság volt, hogy megkapja az állampolgárságot, akkor örökre kiutasítják az országból. Amerikában így van nem? Bizonyítani egy ismereti teszttel lehet. Ha nem tud rólad eleget, akkor az elég bizonyíték. Nem tudom ez Magyarországon így van e, de meglehet így közelíteni a dolgot.
Am okirat hamisításnak nevezik, de a leggyorsabb ha ügyvédet fogadsz (kimondják attól még hogy nem ír alá semmit)
Furcsa ízlésed lehet, ha olyan nõ kellett, aki csak így juthatott állampolgársághoz?! Esetleg fizetett érte? Kamu kérdésnek tûnik. - Semmi értelme a ragaszkodásának, elvileg megkapta és meg is tarthatja amit akart.
Miért kéne fizetnie a hölgynek azért hogy elváljon? Gondolom õ sem fogja reklámozni a biróság elõtt, hogy csak az állampolgárság miatt házasodott. Õ rosszabbul járna.
Ügyvéddel beszélni felelsleges, mert bûncselekmény az érdekházasság mindkét részrõl, és csak felesleges kerültök jogi bonyodalmakba, plusz nagyon sok pénz cseszel el feleslegesen. Inkább kérdezd meg a tisztelt hölgyeményt, hogy mi az a pénzösszeg, amiért hajlandó elválni tõled, és fizesd ki, ez gyorsabb, és egyszerûbb, kevésbbé kerülsz a hatóságok szeme elé. Ha nincs pénzed, vagy a nõ pofátlanul túl sokat akar, akkor érdemes elgondolkodni egyéb már megoldáson is, vagy esetleg reménykedj abban, hogy segít rajtad egy véletlen baleset...
Minimum 3 év különélés kell hogy arra hivatkozhass.
Kamu hazassagert borton jar. Amugy jo nagy marha voltal, hogy elvetted...ha kiderul, hogy miert volt a hazassag, nagyon komoly kovetkezmenyei lehetnek. Tudod, hogy buncselekmenyt kovettel el?
Fenyegesd meg egy kicsit, hogy ha kiderül, hogy csak az állampolgárság miatt házasodtatok meg, akkor visszavonhatják tõle, hátha így alá fogja írni. Amúgy meg tudsz válni anélkül is, hogy bármit aláírna, csak macerásabb.

50-60 cm hosszú a hajam, fekete eredetileg de nemrég belett festve szintén feketére, és meg szeretnék válni tõle, mert nem szeretem a hosszú hajat, hol lehetne eladni és mennyiért?

Legjobb válasz: Miért festetted be az eredeti hajad ugyanolyan színûre? -.- Azt vágod hogy a festettért kevesebbet adnak mint a természetesért ugye? :D

Miért festetted be az eredeti hajad ugyanolyan színûre? -.- Azt vágod hogy a festettért kevesebbet adnak mint a természetesért ugye? :D
1. Mialatt ekkorára nõtt nem jöttél rá hogy nem szereted?:D 2. Mi értelme ugyanolyan színûre festeni?:D A festett hajat meg tényleg megszívtad eladásnál..
A kérdező hozzászólása: kiszívta a nap egy picit nyáron és fénytelen volt, a férjem nem engedte hogy levágassam, de most már nagyon hosszú, és két gyerek mellett nincs idõm mindennap vasalgatni meg ilyenek
Szóval sokat volt vasalva is. Hát én itt fejezném be a nézelõdést :DD
amúgy ha már elég érett vagy hogy gyereked legyen abban hagyod magad korlátozni hogy mikor vágod a hajad?? és Erdõs Benett Márknak hívnak és férjed van? sok különös dolog van ittXDDD

Elhagyott a ferjem, valni szeretnek, de szeretem 1 eves lesz a kisfiunk. Mit tegyek? Sok hazugsag olte meg a kapcsolatot. Notorius hazudozo, hogy szerethetem? EN se vagyok normalis?

Nagyon hosszu es sok hazugsaggal teli tortenet.Az egesz eletunk hazugsag volt.nincs munkaja pedig minden nap elment dolgozni.Mindenre rajottem.Szeretojehez koltozott en szuleimhez.Alberletben laktunk.Nemtudom honnan volt penze.Kisfiara ra sem nez egyenlore.Olyan gyonyoru picike,hogy hagyhatta el.

Legjobb válasz: Most biztos nagyon egyedül érzed magad és nehezen mondasz le a közös életetekrõl... De szerintem jobban járnál, ha hagynád õt elmenni, mert nem fog megváltozni, és így sosem leszel igazán boldog. Ha elváltok idõvel majd találsz valakit, aki téged és a kisfiadat is nagyon fogja szeretni.

A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat es hogy probaltok lelket onteni belem.Igen kulfoldi vagyok.Milyen emberek az ilyenek.En nem ertem, hogy tehetnek meg ilyet, nincs szivuk, lelkuk.Eddig miert voltam jo neki?
Folyt:Erõsnek kell lennünk, a gyerekek miatt, ne add fel, jönnek még õk könyörögni, és majd akkor kell igazán erõsnek lennünk, te ne keresd, biztos vagyok benne, hogy elöbb utóbb idegesíteni fogja, hogy nem keresed, ne alázkodj meg, úgy kell tenni mintha nem érdekelne, az fogja igazán bosszantani, írj, hogy mi a helyzet-ha gondolod e-mailezhetünk.Puszi és kitartás
Szia.Engem szülés elött2héttel hagyott el a párom-másik nõ miatt-szüléskor ott volt velem, teljesen odavolt a piciért, mindennap eljött meglátogatni minket, de most már 2hete nem jött, új barátnõje van, amikor ezt megtudtam teljesen összetörtem, azt mondtam neki, hogy nem láthatja a kislányt, ma felhívott-állítolag holnap eljönne.Én is szeretem annak ellenére, hogy egy szemétláda.Sajnállak
Gondolj a disznosagaira, a hazugsagaira, amiket csinalt, amiket mondott neked! Igy fogod konnyebben elfelejteni. Jo, hogy nem vett el tobb idot az eletetekbol feleslegesen. O egy felelotlen alak, es szuksege kotelessegre. Hogyan tudok neked privatot irni? Nem latom, hogy privat kuldes a kerdezonek, pedig szeretnek. Esetleg ha irnal nekem privatot az jo lenne. Kulfoldon eltek?
Szia! Talán vígasztal, hogy nem vagy egyedül a bánatoddal. Én azt hittem mintaházasságban élek és 12 után lelépett a legjobb bnõmmel a férjem. Hónapokig sírtam, könyörögtem neki, de azt mondta, mint nõt, már nem szeret. Aztán beleszerettem vkibe és bár el nem tudtam felejteni még mindig a férjemet, de kompenzál a szeretetével a gyengédségével az új társam. Így engem még ember nem szeretett. Nálad ráadásul még a gyerek is ott van, én a jelen helyzetben örülök, hogy nincs, sokat próbálkoztunk, de mostmár tudom, hogy az élet akarta, hogy ne jöjjön vele össze. Teljesen átérzem a bánatodat, próbálj meg ne rá gondolni, olvasgass, játsz a gyerekkel, tv-zz. Sok sikert!!
Szia! Nagyon sajnálom, hogy ilyen ember a férjed.De én csak azt tudom neked tanácsolni, hogy többet ne fogadd vissza semmiképpen.Persze, hogy normális vagy, de a szívnek nehéz parancsolni.De felelõs vagy most már nem csak magadért, de a gyönyörû kisfiadért is, úgyhogy nem gondolkozhatsz felelõtlenül.És abból amit leírtál, emellett a férfi mellett nektek nincs és nem is volt nyugodt boldog életetek, tehát hiába szereted csak rossz lenne vele nektek.Sajnálom, hogy ezt írom, de ez a férfi nem szeret benneteket bármit is mond.Ha valóban szeretne, akkor nem viselkedett volna így veletek, és nem lett volna képes ilyen módon magatokra hagyni.Sajnos ezért nem jelentkezik.Próbáld meg nélküle, hisz úgy sincs sajna más választásod.Jobb, ha mielõbb véget vetsz ennek a szenvedésnek, és akkor meg lesz elõttetek a lehetõség, hogy új életet kezdjetek, találhatsz magadnak egy olyan társat, aki megérdemel, és valóban felelõsséggel fog szeretni benneteket. Sok szerencsét, üdv.
Naná, hogy lesz!!!!!! Picivel is elfognak fogadni! Tudod arra rakja a jóisten a terheket aki erõs!!!!! Minden rossz ami veled történik egy lecke! Amibõl tanulsz! A picurnak szüksége van az anyura és boldog anyu kell! Tudom nehéz nem papolni akarok! Az idõ fogja megoldani!
hagyd a francba az ilyen jellemtelen senkihazit(bocsanaT) bar szereted meg de hidd el elobb utobb elmulik, a sok sok szemetsege miatt!! probald meg magad lekotni barmivel es orulj, a fiadnak o karpotolni fog mindenert! ilyen szemetet barhol talasz tele van sajnios a vilag vele:( de en kivanom hogy olyat talalj aki normalis szeret teged es a fiadat is! es NE FOGAD VISZA MERT kutyabol tenyleg nem lesz szalonna SOHA!!!!!!
Sajnallak nagyon. Kutyabol nem lesz szalonna, soha soha soha!!! Felelotlen, huligan, nem valtoztatja az ilyen alakot soha semmi meg. Ha a valas penzedbe kerul, akkor most hagyjad azt. A gyerektartast probald behajtani rajta, minel elobb!! Ne am o jol erezze magat, kever ossze-vissza, neked es a szuleidnek pedig fizetnie kell mindent. Szakitsd meg vele a kapcsolatot, mert az eleteteket tonkreteszi teljesen! Mar idaig is valamennyire sikerult neki, de ne hagyd, hogy teljesen tonkretegyen benneteket! Foglald le magadat, es ne gondolkozz rajta!
Most biztos nagyon egyedül érzed magad és nehezen mondasz le a közös életetekrõl... De szerintem jobban járnál, ha hagynád õt elmenni, mert nem fog megváltozni, és így sosem leszel igazán boldog. Ha elváltok idõvel majd találsz valakit, aki téged és a kisfiadat is nagyon fogja szeretni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valszokat.Egyszeruen beleorulok a fajdalomba, hogy tehette ezt velunk es ilyen nyugodtan, lelkiismeret furdalas nelkul.Nem kell neki a picurka sem.en ezt nem ertem.Erdemes ilyen vilagban elni.Lesz valaha valaki aki felvallal a kicsivel egyut es igazan szeretni fog minket.EN nemelem ezt tul
Az ilyen felelotlen emberek nem nagyon mennek konyorogni, visszakeredszkedni. Ok tul onzoek, egoistak ahhoz, hogy mas is erdekelje oket sajat magukon kivul. Csak a problema nelkuli eletet szeretik, ahol nem kell felelosseget vallalni, ahol csak elni kell, mint hal a vizben. Az ilyen alakokat en csak huligan, onzo alakoknak hivom.
A kérdező hozzászólása: yimadta a fiat.Most fel sem hiv hogy mi van vele.

Válni szeretnék, férjem külföldre szökött családon belüli erõszak miatt, a két kislányom a szüleimnél gyámság alatt a védelmükben . új életet szeretnék . Meddig tehet nekem keresztbe a váláskor?

Férjem jelenleg külföldön dolgozik,4 éve külön élünk, 4 év alatt 1x (45 percre)látta a lányait, nem fizet gyerektartást, nem tart kapcsolatot semmilyen formában Velük,ha az országba visszatér, akkor sem keresi Õket. Személyi hitelek a nevén, nem tudom mennyi pontosan, és hogy kintrõl fizeti e. Családon belüli erõszak miatt,(eltusolt ügy)a lányok a szüleimnél gyámság alatt 2010.április 10.-e óta! Én szoros kapcsolattartásban állok Velük, fizetem a gyerektartást és azon kívül is gondoskodom Róluk,a lányok ragaszkodnak hozzám,félnek az apjuktól! Én is! Válnék,új párommal külföldre költöznénk, gyerekeket teljes felügyeleti joggal vinném magammal.

Legjobb válasz: Elég bonyolult ügy, ráadásul mi nem is tudhatunk minden apró részletet, ráadásul itt a többség nem ügyvéd vagy jogász. Én azt tudom javasolni, hogy ha nem csak tippeket akarsz, hanem valami használhatót, illetve ahogy írtad lépni is szeretnél, akkor menj el egy ügyvédhez. Mondj el neki mindent, õ majd kézbe veszi az ügyedet és segít. Oda elõbb-utóbb úgyis el kellene menned, mert anélkül szerintem nem fog menni. Ráadásul ez valószínûleg egy hosszabb folyamat lesz, pláne ha a férjednek majd nem tetszik a dolog, jobban járnál, ha mielõbb elmennél az ügyvédhez és te kezdeményeznéd a dolgot, siess, mielõtt a férjed lép valamit.

Elég bonyolult ügy, ráadásul mi nem is tudhatunk minden apró részletet, ráadásul itt a többség nem ügyvéd vagy jogász. Én azt tudom javasolni, hogy ha nem csak tippeket akarsz, hanem valami használhatót, illetve ahogy írtad lépni is szeretnél, akkor menj el egy ügyvédhez. Mondj el neki mindent, õ majd kézbe veszi az ügyedet és segít. Oda elõbb-utóbb úgyis el kellene menned, mert anélkül szerintem nem fog menni. Ráadásul ez valószínûleg egy hosszabb folyamat lesz, pláne ha a férjednek majd nem tetszik a dolog, jobban járnál, ha mielõbb elmennél az ügyvédhez és te kezdeményeznéd a dolgot, siess, mielõtt a férjed lép valamit.
Valni valhatsz, de a gyerekek felugyeleti jogat nem biztos, hogy megkapod, arrol nem is beszélve, hogy a kulfoldre költözéshez kell az apa beleegyezese is.
Tényleg nem hétköznapi eset. Szerintem keress fel egy családjoggal foglalkozó ügyvédet, mert szerintem itt kevés ember van, aki pont ugyanilyen cipõben jár.
Váláskor nem tehet neked keresztbe, ha a hitelt akkor vette fel amikor házasok voltatok akkor az sajnos úgy tudom közös. Beadod a válást nem kell, hogy azon õ megjelenjen, anélkül is szétválasztanak. Én a hitelek miatt aggódnék. Miért nem veled vannak a gyerekek?
Hú de komplikált, szerintem is ügyvéddel állj neki. Ezt nem értem. "(eltusolt ügy)a lányok a szüleimnél gyámság alatt 2010.április 10.-e óta!" Ha eltusolt ügy, akkor hogyan van jogi következménye? Hogy mi külföld, mi nem, az Uniós csatlakozás óta eléggé zavaros, az apuka meg fogja szépen fizetni a gyerektartást.
A kérdező hozzászólása: oké, jogos, nem fejtettem ki elég érthetõen....hosszú éveken át bántott engem, 4x kértem rendõrségi segítséget, de nem "folyt elég vér" és a kerületi kapitányságon (ahova tartoztunk) dolgoztak a cimborái, így volt, hogy ki se jöttek...a legutolsónál a gyermekvédelmiseknek szólt valaki, hogy én már nem merek semmit tenni, de legalább a gyermekeim kerüljenek biztonságba (bár õket sose bántotta) Azóta a szüleimnél vannak gyámság alatt , én rendszeresen járok hozzájuk és a kapcsolattartás összes lehetõségét ki használom! A férjem a rendõrségi ügy miatt egy évig meghúzta magát és mire a szakértõi vélemények elkészültek, eltelt egy év, mi különköltöztünk (én azóta bujkálok) így mivel a családon belüli erõszak már nem állt fent, a rendõrség lezárta az ügyét (ugye milyen érdekes?!) még az Ügyészségig sem jutott el....ha a lányaim vissza akarom kapni, el kell válnom és perre mennem Értük, de Õ külföldre költözött, él mint Marci a hevesen és onnan üzente, hogy mindenben meggátol, amiben csak tud, hogy a lányaim ne kapjam vissza...most külföldre megyek dolgozni, hogy legyen elég pénzem egy olyan ügyvédre, aki meg is nyeri nekem a pert...a külföldre vitelhez a Gyámügy annyit mondott, hogy ki tudjuk majd apukát kerülni, mivel 4 éve szarik a gyerekei fejére és pénzt sem küld rájuk, pedig az jár Nekik....szóval a Gyámhatóság azt mondta, ha beszerzem a külföldi országtól a kellõ okiratokat (megmondták, h miket), akkor ki vihetem, mert a Gyámhatóság engedélyezi majd (felülbírálhat) ez kb. egy éve van már így...szóval, most pénzt gyûjtök, aztán nekimegyek a pernek :-(
Fúúúú... ez de durva. Mármint, hogy vannak ilyen gerinctelen patkányok, mint a férjed, meg "cimborái" OMG Én drukkolok, hogy sikerüljön. A gyerekeidet TE érdemled meg õket, Õ pedig nem gátolhat meg! Pozitívan! Ennél már csak jobb lehet, szóval mindent bele!

Válni szeretnék. Szerintetek változhat még a helyzet?

A férjemmel elhidegültünk egymástól az utóbbi hónapokban. Alig beszélgetünk, csak el vagyunk egymás mellett. Az együttlétek is nagyon ritkák, akkor is nehezen veszem rá magam vele. Nemrég beszéltünk róla, hogy baj lehet, de azóta sem változott semmi kettõnk közt. Mostanában egyre többször gondolok a válásra, mert nekem ez igy nem jó. Tudom, hogy megbántanám vele, de mostanában sokat vitatkozunk és úgy érzem inkább lennék egyedül, mint ilyen kapcsolatban. Próbáltam változtatni, de egyszerûen már nem tudok úgy nézni rá, mint régen, és õ sem töri magát azért, hogy jobb legyen.

Legjobb válasz: 24 évesen? lépj, és zárd le. Örülj, hogy nincs gyerek. 2 évvel voltam fiatalabb nálad, menyasszonyként egy 5 éves kapcsolatot hagytam magam mögött. Életem egyik legjobb döntése volt, korábban kellett volna. Én dobbantottam.

24 évesen? lépj, és zárd le. Örülj, hogy nincs gyerek. 2 évvel voltam fiatalabb nálad, menyasszonyként egy 5 éves kapcsolatot hagytam magam mögött. Életem egyik legjobb döntése volt, korábban kellett volna. Én dobbantottam.
A kérdező hozzászólása: #12, sajnalom, hogy te is ilyen helyzetbe kerultel. Neked biztosan sokkal nehezebb.:-\ En ezek miatt sem akarnek tole mar gyereket. Koszonom a valaszt!
Én is a váláson gondolkodom. Mi 8 éve vagyunk házasok. Az ok ugyanaz mint nálad. Van egy majdnem 2 éves lányunk is. Szerintem lépj mielõtt jönne a gyerek. Az elhidegülésen nem lehet változtatni.
A kérdező hozzászólása: #7, nem akarnék más felé nyitni míg ez le nem tisztázódik, nem érezném fairnek. De sokat gondolkozom rajta, hogy hátha mással mûködhetne, ezért így még rosszabb.
A kérdező hozzászólása: Eléggé megváltoztam az utóbbi idõben. El lehet ítélni emiatt, talán rossz döntést hoztam, de én sem örülök neki, hogy így alakult. Nem tudok erõszakkal másként érzeni. Azzal nem lenne baj, hogy a "lángoló szerelem" elmúlik, mert nem is számítottam rá, hogy örökké tart majd. Csak most, hogy ez elmúlt, már tisztábban látjuk mindketten a másikat, és úgy érzem, hogy nincs ami összekötne minket, túl sok a különbség köztünk. Nem akarnám a végtelenségig húzni ezt a dolgot, de kíváncsi voltam a véleményekre, hogyha már így érzek, ez a dolog visszafordulhat-e. Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kérdezd meg a párodat, hogy õ éppen mit érez. Jó neki ez az "állóvíz"? Mik a tervei a jövõre nézve stb.
Direkt irtam igy az elõzõ hozzolásomat.Nem tünt fel valaki az életedbe, akivel ugy erzed vele jobb lenne?Mert ha igen akkor vald be minél elõbb neki és ne tegyétek tönkre egymást.
Szerintem van egy másik nõ az életébe.Nálunk is ez a helyzet csak forditva, nekem a nejem lett szerelmes valakibe, csak mi régebb ideje vagyunk házasok 27 éve.Én még türõm egy darabig mert azért mi régebb ota vagyunk házasok.Hogy te hogy birod ezt az állapotot csak rajtad mulik.Kérdezz rá hogy van e valaki az életében de jol figyeld hogy reagál.Általában a leirtak arra utalnak hogy van.Ilyenkor még nincs elhidegülés.Szerintem.Csak szerintem rájõtt hogy õ mást akart.
Ha csak fél éve rossz a kapcsolatotok, akkor még megpróbálhatnátok dolgozni rajta egy kicsit.
Nem tudom, nekem furcsa, hogy 3 éve vagytok együtt, és már elhidegültetek. Nem lehet, hogy csak a lángoló szerelem múlt el? Alig beszélgettek? Hát ülj oda hozzá ma este, és beszélgess vele. Vegyetek elõ egy társasjátékot. Én nem adnám fel a helyedben ilyen könnyen. Próbáljatok meg egy párterápiát, és ha azután sem jobb, akkor váljatok el.
Ha már 3 év házasság után elhidegültetek egymástól, itt már nincs vissza ut, hogy együtt maradjatok.Mégis miért alakult ki az elhidegülés közöttetek, nincs valami betegség, depresszióra utaló jelek? Gondolom fiatal korotok óta ismeritek egymást és te talán rosszul döntöttél, hogy a felesége lettél?
ELHIDEGÜLTETEK? 3 hosszú év alatt? Nektek aztán érdemes volt összeházasodni.
Jah, Ez a helyzet nem fog változni, csak egy idõ után még meg is fogsz undorodni tõle. Pedig szerencsétlen nem tehet róla, hogy két különbözõ személyiség vagytok.
Elég világosan megfogalmaztad, hogy mire lenne szükséged. Szerintem mielõtt döntenél, üljetek le beszélgetni az érzéseitekrõl. Ha folytatni szeretné a kapcsolatot és te is úgy érzed, hogy megér talán még egy próbát, menjetek el egy párterapeutához. Akkor is lehet, hogy válás lesz a dologból, de legalább megpróbáltátok.

Válni szeretnék. Mennyibe kerül az ügyvédi költség kb? Ha nincs közös megegyezés gyerekelhelyezés és a vagyonmegosztánál.

Legjobb válasz: Nem egyforma az ügyvédi munkadíj. Ha nevesebb, felkapottabb ügyvédet bízol meg, többe került, mintha egy kezdõt, kevésbbé ismertet. Úgy gondolom, minimum 50 ezerre számíthatsz és még nem is mondtam sokat.

Nem egyforma az ügyvédi munkadíj. Ha nevesebb, felkapottabb ügyvédet bízol meg, többe került, mintha egy kezdõt, kevésbbé ismertet. Úgy gondolom, minimum 50 ezerre számíthatsz és még nem is mondtam sokat.
A http://www.ugyvedbroker.hu weboldalon összehasonlíthatod az ügyvédi munkadíjakat. Regisztrálsz, leírod a problémádat és az ügyvédek megküldik az árajánlataikat az e-mail címedre (anonim az oldal). Megéri utánanézni, mert nagy a szórás. Én cégalapításhoz kértem ezen az oldalon ajánlatokat, jött vagy 10. A legolcsóbb 25 000 Ft + Áfa volt, a legmagasabb pedig 60 000 Ft + ÁFA, szóval ez azért elég nagy különbség. Szerintem a válóperes ügyvédek között is van legalább ekkora különbség.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!