Találatok a következő kifejezésre: Vállalkozónak is gyes (3 db)

Vállalkozónak is jár gyes?

Ha valakinek saját vállalkozása van akkor is jár valami juttatás szülés után?Ha igen hány év vállalkozás után és kb.mennyi ft.-?Vagy ugyanúgy mint a gyes,gyed,babakönyv,stb..?

Legjobb válasz: Persze, hogy jár hisz adózol és fizeted a járulékokat, nem? Azt nem tudom, hogy mennyi idõ után, de munkavállalóként 180 biztosított nap után, ez tuti. Az összeg függ a keresettõl is. De ha van könyvelõd akkor neki ezeket tudnia kell. Kérdezd meg tõle! A kiskönyvben meg kell lennie minimum 4 orvosi és 4 védõnõi pecsétnek hozzá. Így kaphatsz + egyszeri anyasági segélyt is ami nem is kevés. Ez elvileg mindenkinek jár! A neten is utána tudsz nézni. Üdv: 17 hetes kismama

Persze, hogy jár hisz adózol és fizeted a járulékokat, nem? Azt nem tudom, hogy mennyi idõ után, de munkavállalóként 180 biztosított nap után, ez tuti. Az összeg függ a keresettõl is. De ha van könyvelõd akkor neki ezeket tudnia kell. Kérdezd meg tõle! A kiskönyvben meg kell lennie minimum 4 orvosi és 4 védõnõi pecsétnek hozzá. Így kaphatsz + egyszeri anyasági segélyt is ami nem is kevés. Ez elvileg mindenkinek jár! A neten is utána tudsz nézni. Üdv: 17 hetes kismama
A GYES most már alanyi jogon jár minden magyar állampolgárnak, akinek 3 év alatti babája van. Hogy azon felül GYED vagy ilyesmi jár-e, azt a könyvelõ tuti tudja.
gyes jár igen, gyed az feltételektõl függ (vállalkozónál nem tudom sajna, csak sima munkavállalónál) egyszeri anyaságinál pontosítok, 4 pecsét, de az mindegy, hogy orvos vagy védõnõ és összesen 4!!!! Ez múlt héten mondták a Péterfy kórházban!
gyes mindenkinek alanyi jogon jár, de sajnos az összeg hideg vízre sem elég ( 25 ezer ft körüli havonta), a gyed feltételekhez kötött, az nem jár automatikusan. a TB-nél kell érdeklõdnöd.
gyed-et is kaphatsz, ha már 180 napig voltál vállalkozó vagy ha elõtte munkavállaló voltál akkor az is, a lényeg hogy 2 éven belül legyen 180 nap biztosítotti jogviszonyod ( a vállalkozói is az) és az átlagkereseted (vállalkozói kivét) után 70% jár.

GYES mellett vagyok vállalkozó. Azt tudom, hogy járulékmentes vagyok, de egy könyvelõ szerint most adómentes is. Tényleg így van? A világon semmit nem kell adóznom?

Legjobb válasz: A könyvelõd eléggé félretájékoztatott, gyes mellett is köteles vagy járulékfizetésre, sõt, van járulékfizetési alsó határ is. Adózni akkor kell, ha van kivéted. Járulékot kivét nélkül is fizetned kell.

A könyvelõd eléggé félretájékoztatott, gyes mellett is köteles vagy járulékfizetésre, sõt, van járulékfizetési alsó határ is. Adózni akkor kell, ha van kivéted. Járulékot kivét nélkül is fizetned kell.
A kérdező hozzászólása: De nyomorultak, most komolyan... Azért kapok semmire való GYESt, mert ugye abból levonják a rakás járulékot... Kénytelen vagyok dolgozni, nem a manómmal törõdni, és ilyenkor komolyan fizessek dupla járulékot? Hogy mûködik ez? Duplán biztosított leszek, vagy mi a fene?
a gyesbõl nem vonnak rakás járulékot...
gyesbõl csak 10% nyugdíjjárulékot vonnak, így az szolgálati idõnek számít. Ha mellette fõállású vállalkozó vagy, tehát nem kiegészítõ tevékenységként, akkor kell járulékot fizetni. Ha kiegészítõ tevékenység a vállalkozás (teljes munkaidõs munkahelyrõl mentél gyesre), akkor nem kell járulékot fizetni tudomásom szerint.

GYES mellett lehet 4 órában dolgozni? Vagy lehet 6-ban is? Lehetek vállalkozo?

Legjobb válasz: Gyerkõc egy éves korától a GYES folyósítása mellett teljes munkaidõben lehet dolgozni.

Gyerkõc egy éves korától a GYES folyósítása mellett teljes munkaidõben lehet dolgozni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!