Találatok a következő kifejezésre: Vállalkozó voltam évig (6 db)

A kérdező hozzászólása: Tehát párhuzamosan voltam vállalkozó és fõállású is.
szerintem nem befolyásolja, mert a fõállásod nem az volt
Szerintem sem, hiszem mivel volt fõállásod, a vállalkozásban nem fizettél (gondolom) magad után szja-t, járulékokat.
hiszem=hiszen :D
2012. 01. 01-tõl minden jogviszonyban köteles vagy pénzbeli egészségbiztosítási járulékot fizetni, tehát táppénzre is jogosult vagy. A fõállásod után tiszta sor, hogy 60 %-os mértékkel, a 2011. éves jövedelmed alapján számolják az ellátást, és max 1 évig lehetsz táppénzen, a vállalkozói jogviszonyodban ugye 2012. 01. 01-tõl fizetsz pénzbeli járulékot, így abból a jogviszonyodból rövidebb ideig leszel jogosult (2012. 010. 01-2012. 02. végéig van 60 nap kb), az összegét pedig max. a minimálbér alapján fogják megállapítani, mivel ebben a jogviszonyodban nincs 180 bérezett napod, ami után járulékfizetés is történt volna.

Egyéni vállalkozó voltam másfél évig, most fejeztem be! A tb kiskönyv nálam van, mi a teendő, h belekerüljön a megfelelő bejegyzés?

Legjobb válasz: Fogod a tollat, beírod, a bélyegzõdet és lebélyegzed. Te voltál a saját munkáltatód. Persze ha a könyvelõd a teendõje magaslatán van, akkor õ beírja, neked csak alá kell írni.

Fogod a tollat, beírod, a bélyegzõdet és lebélyegzed. Te voltál a saját munkáltatód. Persze ha a könyvelõd a teendõje magaslatán van, akkor õ beírja, neked csak alá kell írni.

Vállalkozó voltam 3 évig. Aztán 1 hónapot dolgoztam alkalmazottként munkahelyen mikor kiderült, hogy terhes vagyok. Rögtön táppénzre vettek vetélés gyanujával, a főnököm meg azonnal kirugott! Mi ilyenkor a teendő?

Most akkor valóban nem kapok se gyermekágyi segélyt se gyedet?Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Elõszõr is. Táppénz alatt nem rúghatnak ki! Gyed és TGYÁS is jár neked elvileg, mert biztositott voltál szülés elõtt 180 napon belül,, ugyanis ezeket a TB finanszirozza. De én azt javaslom hogy mindenképpen menj el a kerületi szociális központba, és mindenre választ fogsz kapni, sõt még talán terhességi segélyt is, de ha más nem a TB-det biztosan állják valahogy és az elég a segélyek kéréséhez szerintem. De mindenképpen önkormányzat és szociális osztály!!! Ott segitenek a kismamáknak ilyen jellegû problémákon.

Elõszõr is. Táppénz alatt nem rúghatnak ki! Gyed és TGYÁS is jár neked elvileg, mert biztositott voltál szülés elõtt 180 napon belül, , ugyanis ezeket a TB finanszirozza. De én azt javaslom hogy mindenképpen menj el a kerületi szociális központba, és mindenre választ fogsz kapni, sõt még talán terhességi segélyt is, de ha más nem a TB-det biztosan állják valahogy és az elég a segélyek kéréséhez szerintem. De mindenképpen önkormányzat és szociális osztály!!! Ott segitenek a kismamáknak ilyen jellegû problémákon.
Ha próbaidõ alatt voltál, sajnos simán kirúghat táppénz alatt is! A helyes megoldás az lett volna, hogy nem szólsz neki, amíg le nem jár a próbaidõ. Az önkormányzathoz meg hiába mész, a szociális irodának ehhez semmi köze (tudom, mert ott dolgozom). Az Államkincstárhoz kell fordulnod. És sajnos hiába van meg a 180 nap biztosítási idõ, ha a TGYS igénylésekor nincs biztosítotti jogviszonyod, akkor olyan, mintha nem is dolgoztál volna. Így esetedben a gyed és a családi pótlék jár. Mivel nem dolgozhatsz, annyit tehetsz, hogy elmész egyéni vállalkozónak, akkor jogosult leszel gyedre és tgysre is, bár valamennyi pénzt rá kell szánnod, de utána sokkal többet kapsz vissza! Ha gondolod, írj priviben is nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Második válaszolónak írom, hogy a vállalkozóimat akkor adtam vissza mikor kiderült, hogy terhes vagyok és a fõnököm azt mondta menjek nyugodtan táppénzre semmi gond nem bontja fel a munkaviszonyom.Ekkor én vissza adtam a válalkozóim, erre õ egy hét múlva közölte meggondolta magát és kirug!Hát így jártam és teljesen elvagyok keseredve!Nem tudom mit tehetnék!Ja a válalkozóimat nem tudom vissza kiváltani, mert maradt adótartozásom amit a jelen körülmények között nem tudok rendezni.
A kérdező hozzászólása: Szintén a második válaszadónak:Hogy tudok privátban írni?
Elvileg küldtem Neked e-mailt! Ha nem kaptad meg, légyszives jelezz vissza!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megkaptam!


Ha ebbe az évbe voltam másodállásba egyéni vállalkozó meg hogy elküldtek a munkahelyemről és így fő vállalkozó is voltam hanyas nyomtatványt-okat kell letölteni hogy megcsináljam az adóbevallást?

Legjobb válasz: Ha vállalkozó vagy (mindegy, hogy fõállás mellett, vagy fõállás nélkül), ha másért nem, ezért célszerû könyvelõt tartani, õ kapásból fel tudja sorolni azokat a nyomtatványokat, sõt meg is csinálja határidõre, amiket egy vállalkozónak be kell küldenie. Teljesen mindegy, hogy egy vállalkozó munkaviszony mellett vállalkozó, vagy fõállásban vállalkozó, ugyanazokat a bevallásokat kell elküldenie. Erre vannak a könyvelõk, és arra, hogy mellette még a könyvelést is megcsinálják, és a fizetendõ adókat is kiszámolják. Írtuk már, hogy itt nincs ingyenes szolgáltatás vállalkozóknak! A könyvelõk is vállalkozók, és arra vállalkoztak, hogy abból szeretnének megélni, ami a szakmájuk! Vagy fizetsz a tudásukért, vagy bújod a net-et, és a különbözõ jogszabályok különbözõ §-ai alapján majd eldöntöd, hogy hova, kinek, mikorra, mit küldöl el, és azt hogyan töltöd ki.

Ha vállalkozó vagy (mindegy, hogy fõállás mellett, vagy fõállás nélkül), ha másért nem, ezért célszerû könyvelõt tartani, õ kapásból fel tudja sorolni azokat a nyomtatványokat, sõt meg is csinálja határidõre, amiket egy vállalkozónak be kell küldenie. Teljesen mindegy, hogy egy vállalkozó munkaviszony mellett vállalkozó, vagy fõállásban vállalkozó, ugyanazokat a bevallásokat kell elküldenie. Erre vannak a könyvelõk, és arra, hogy mellette még a könyvelést is megcsinálják, és a fizetendõ adókat is kiszámolják. Írtuk már, hogy itt nincs ingyenes szolgáltatás vállalkozóknak! A könyvelõk is vállalkozók, és arra vállalkoztak, hogy abból szeretnének megélni, ami a szakmájuk! Vagy fizetsz a tudásukért, vagy bújod a net-et, és a különbözõ jogszabályok különbözõ §-ai alapján majd eldöntöd, hogy hova, kinek, mikorra, mit küldöl el, és azt hogyan töltöd ki.
És egyébként a másik kérdésednél már válaszoltam, hogy a bevallás-nyomtatványok kitöltési útmutatójához hogyan tudsz hozzájutni.
Az elsõ válaszoló hozzászólásával tökéletesen egyetértek! Nincs ingyen munka, és vállalkozónak nem csak szja bevallást kell adnia! De lelked rajta
Akkor még valószínûleg bejelentettek. Az Országos Egészségpénztárnál érdeklõdj.

4 órás munkaviszony után (2008. február 1. és 2010. március 1. között bejelentett), ha az utolsó 4 évben voltam egyéni vállalkozó (2006. január 1-től 2006. augusztus 16-ig) és nem fizettem be minden járulékot, jár-e álláskeresési járadék?

http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..

Legjobb válasz: Igen jár. De a 4 órás idõszakra arányosan csökkentve számolják az összeget. Az egyéni vállalkozói idõszakot pedig csak akkor számolják be, ha a vállalkozói járulékot befizetted. APEH igazolást kérnek.

Igen jár. De a 4 órás idõszakra arányosan csökkentve számolják az összeget. Az egyéni vállalkozói idõszakot pedig csak akkor számolják be, ha a vállalkozói járulékot befizetted. APEH igazolást kérnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!