Találatok a következő kifejezésre: Vállalkozó vagyok, táppénzen leszek (2 db)

Vállalkozó vagyok, decembertől táppénzen leszek. Mennyi táppénzt fogok kapni, ha minimumra vagyok bejelentve?

Legjobb válasz: Szia! Mivel a terhesség címszó alatt írtad a kérdést, így feltételezem, hogy terhes vagy! Ebben az esteben pedig azt tudom javasolni, h jelentsd be magad rendes jövedelemel, így a GYED is rendes összeg lesz majd 2 évig. A táppénzrõl pedig itt olvashatsz többet: http://www.oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34,55138&_..

Szia! Mivel a terhesség címszó alatt írtad a kérdést, így feltételezem, hogy terhes vagy! Ebben az esteben pedig azt tudom javasolni, h jelentsd be magad rendes jövedelemel, így a GYED is rendes összeg lesz majd 2 évig. A táppénzrõl pedig itt olvashatsz többet: http://www.oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34, 55138&_..
Az elõttem szóló válaszához: sajnos azzal már nem sokat érsz, hogy most novemberben bejelented magad rendes jövedelemre amikor decembertõl vagy táppénzen, hiszen a táppénz összege már így sem lesz sok, a GYED-nél meg nem tudom pontosan, de az elmúlt egy év átlagkeresetét nézik azt hiszem... ami mivel minimálbérre voltál bejelentve sajna nem lesz túl sok... Akkor sem, ha erre az egy hónapra új bérrel vagy bejelentve.. :( Amúgy a táppénaz az egyébként bér 70 %-a, azt sajnos nem tudom, hogy a minimálbér esetére van e külön szabályozás az összegre.
Keresd meg Horváthné Mónikát itt: http://www.babafalva.hu Kérdezd meg tõle, hogy tudod a legjobbat kihozni a helyzetbõl, nekem sokat segített.
A GYÁS-t, GYES-t a szülésed évét /te esetedben 2008-as év/ megelõzõ év /azaz 2007-es év/ átlagkeresetébõl állapítják meg. Sokat már nem tehetsz, ha csak nem jelented be magad 900ezer forintra novemberre.
valaki segitsen ha terhes lesz a nõ, de közben két fiúval volt, honnan lehet tudni melyik az apa terheség alatt kilehet deriteni és ha igen hogyan??

Ha terhes leszek és táppénzre megyek, azt ki fogja fizetni? A munkáltatóm (egyéni vállálkozó) vagy OEP?

Munkakörömbõl kifolyólag ha táppénzre mennék (3 év alatt sosem voltam,nem fizette volna) de érdekelne,ha terhes leszek meddig lehetek táppénzen és azt ki fizeti?

Legjobb válasz: Az elsõ 15 napot (ami még betegszabadság néven fut) a munkáltató. a továbbiakban az oep, de ennek is a harmadát a munkáltató lecsengeti az oep felé. Emlékeim szerint...

Az elsõ 15 napot (ami még betegszabadság néven fut) a munkáltató. a továbbiakban az oep, de ennek is a harmadát a munkáltató lecsengeti az oep felé. Emlékeim szerint...
veszélyeztetett terhességnél nincs betegszabadság, az elsõ naptól tp van.
Ùgy van, ahpgy a második írta, elsõ naptól táppénz jár és a harmadát tényleg a munkáltató fizeti.Nem is örültek a munkahelyemen a bejelentésemnek...
A terhesseg miatti tappenznek nincs betegszabadsag mar jo ideje, elso, azonnal tappenz van. Az OEP fizeti, a munkaltato viszont tappenz hozzájárulást fizet, ez valoban egy harmadnyi összeg.
A kérdező hozzászólása: Na ez az, hogy így is alig van bevétele, ha kiderülne, hogy babát várok, szinte egybõl táppénzre mennék, kiakadnának...De azt se akarom, hogy szülésig ne kapjak semmit, és eltussolja, hogy nem fizeti stb. Még van idõm, remélem nem sokáig, de tudni akarom mi a teendõ. Mi van, ha õ azt mondja nem fizeti azt a részt sem, megszünteti a munkaviszonyom, ha bejelentem a babát?
olyan nincs, hacsak nem határozott idejû a szerzõdésed és szülés idõpontja elõtt jár le.
Nincs olyan, hogy nem fizeti. Majd az OEP kiszedni belole. De o nem fog neki es fizetni semmit, az OEP lesz ász utaló fel. Ha a munkáltatód nem fizeti a hozzájárulást, akkor is megkapod az összeget. Várandós not pedig kirúgni nem lehet. Ha hatarozott ideju szerzodesed van, azt nem koteles meghosszabbítani, de egyebkent siman nem rúghat ki. Arra figyelj, hogy ha kozos megegyezést ajánlana fel, bármi is az indok, terhesen el ne fogadd.
3-as vagyok. Egy pénteken jelentettem be, hogy terhesség miatt táppénzre mennék, arra kért a fõnököm, hétfõn még beszéljünk. Erre hétfõn azt mondja nekem, hogy én ilyet nem mondtam, hogy táppénzre mennék, csak annyit, hogy nem tudom vállalni a munkát, tehát felmondtam... és alá akarta velem íratni a felmondást.Persze nem írtam alá semmit, úgyhogy nem tudott mit csinálni, el kellett fogadnia a helyzetet.
A kérdező hozzászólása: Határozatlan idejû a munka szerzõdésem, megnyugtattatok akkor, hogy nem tud csak úgy kibújni alóla, de ezek a kis vállalkozók elég rafináltak tudnak lenni...köszönöm, hogy felvilágosítottatok :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!