Találatok a következő kifejezésre: Választanom kell... hogyan (173 db)

Választanom kell, hogy ne essek két szék közül a földre. Ti kit választanátok?

A közelmúltban 2 lány is hirtelen belépett az életembe. Az egyik, az egyszerűség kedvéért legyen A, a másik pedig B. Nos, A lány egy szép, szőke hajú lány. Már 2 éve osztálytársam, de eddig még nem igazán foglalkoztam vele, ugyanis úgy tudtam, h van barátja. Két hete osztálykiránduláson viszont arra kaptam fel a fejem, hogy az ölemben alszik. Egyszerűen a semmiből lettünk hirtelen jóban. A kirándulás után pedig biztos voltam benne, hogy csak egy "kaland" voltak neki, viszont ennek az ellenkezője bizonyosodott be. Elmentünk kajálni, meg sétáltunk, és beszélgettünk, szóval jól éreztük magunkat. Vele igazán őszinte tudtam lenni. Csak abban nem vagyok biztos, hogy mit vár tőlem. Egész eddig ő kezdeményezett, és úgy érzem, h ha nem kapcsolok gyorsan buktam mindent. B lány barna hajú, szintén szép, kicsit magasabb mint 'A'. Õ is "könnyen jött" és tartok tőle, hogy könnyen fog menni, csak azért mert habozok. Vele szintén jól elvoltam, csak attól tartok, h mindketten egy álarcot mutattunk egymásnak. Vele jópár napja nem beszéltem, és ha újra találkozom vele, nagyot kell alkotnom. Vele nem járok egy suliba, és a város másik végén lakik, de ez legyen a legnagyobb problémám. Szóval......őszintén szólva, az A lányt választanál szívesebben, mert vele őszinte tudok lenni, és tényleg nagyon bírom, csak félek, h félreértettem a közeledését. Épeszű ember pedig B lányt választaná, és igazából én is, mert ő biztosan nem baràtságot akar....de szeretném hallani pàr ember véleményét, mielőtt döntök :) Előre is köszi, és bocs a helyesírási hibákért. :D

Legjobb válasz: Nem az alapján kell párt "választani" (eleve, ez a választás szó nem illik ide, mert ez nem választás kérdése), hogy melyikkel kényelmesebb, hanem, hogy melyikkel vagy boldogabb. Ez esetben szerintem egyértelmûen az "A". Vele õszinte lehetsz, míg "B"-nek álarcot kell mutatnod.

Nem az alapján kell párt "választani" (eleve, ez a választás szó nem illik ide, mert ez nem választás kérdése), hogy melyikkel kényelmesebb, hanem, hogy melyikkel vagy boldogabb. Ez esetben szerintem egyértelmûen az "A". Vele õszinte lehetsz, míg "B"-nek álarcot kell mutatnod.
Nyugi haver, ez nem teljesítményre megy. Nem kell semmit alkotnod. Nem veszed észre, hogy bomlanak utánad a nõk? Ne legyél már ilyen gyík. Azt válaszd akit jónak látsz. (:D)
A kérdező hozzászólása: Bizony elég érdekes vagyok. B-t teljesen véletlenül, egy barátom által ismertem meg. De mindegy....azthiszem döntöttem :)
a beszélgetésbõl nem tudod mit akar? pedig nem vagy már nagyon kicsi gyerek, mert középsulis vagy, ennyit csak kéne tudnod hol ismerted meg a másikat? érdekes srác vagy Neked mind a két lány csak úgy jött? miért a másik lánnyal nem tudsz õszinte lenni? az a kapcsolat alapja, szed elõ az agyadat, Te döntsél, gondolkozzál N
:XDDDDDDd
a
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Éppen terveztem B-vel egy õszinte beszèlgetést, szóval nem kellett volna sokáig álarcot mutatnom. De szerintem igazatok van, közeledni fogok A hoz és nem hagyom, hogy B elfelejtsen. Várom a további tanàcsokat :)
Haver, egyik sem az igazi, az 1000%. Ha az igazi lenne, eszedbe sem jutna leltarozni...
Elvtársak, mielõtt kezeteket és lábatokat töritek, hogy segitsetek kérdezõ barátunknak, ezuton bejelentem, hogy kérdezõ barátunk nem más mint "A" szereplõ. Ugyanis adott pasi B-t szereti:DD Úgy hogy nagyon felemelõ látni ennyi segitõkész embert, de ennek az egy elvetemültkének nem kéne.
Egyszerû. Közeledj A-hoz, mert a soraidból úgy tûnik, hogy õ jobban tetszik. Ha nem jön össze és B-nek tényleg tetszel, egy pár hét alatt nem fog elfelejteni.
:XDDDDDD Pont a fonákja igaz:DDDDDDd
Szerintem A. Az õszinteség hiánya megöli a kapcsolatot, így B-t választani illogikus volna.
Egy kapcsolatban legfontosabb az õszinteség. Szerinted mennyi esélye van egy olyan kapcsolatnak, ahol a felek álarcot viselnek? Olvasd el még egyszer, amit leírtál és benne van a válasz. :) Hány éves vagy egyébként?
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válasz tiszta olyan volt mindha egy haverom írta volna.....:D kösz!

Melyik az a HP fanfic, amelyikben Voldemort visszaviszi Hermionét a múltba, szerelmesek lesznek, és Hermionének választania kell, hogy a múltban vagy a jelenben kell élnie? Csodaidők fanficen olvastam.

Legjobb válasz: A leírás alapján szerintem a "Miért lett gonosz?"-ra gondolsz. itt a cím is: http://fanfiction.csodaidok.hu/viewstory.php?sid=6734

A leírás alapján szerintem a "Miért lett gonosz?"-ra gondolsz. itt a cím is: http://fanfiction.csodaidok.hu/viewstory.php?sid=6734
Milyen loadert használtál? Daz loader nem csinál ilyet.
A kérdező hozzászólása: Már közben meg is találtam.Nem a Daz-félét használtam.De már jó lett.
Hogy csináltad meg?
Engem is érdekelne a megoldás, mert nálam is fennáll a probléma!
DAZ loader


Mi annak a címe amiben Timon és Pumbaa van és mintha 1 szafarin lennél velük a film közben választanod kell hogy merre menjetek és hogy folytatódjon a történet?

Sziasztok Maraton oroszlánkirályt tartottam a minap és végignéztem 1-3ig.. =D Rettent? szórakoztatónak tartom gyerekkorom nagy kedvence... No de még régebben 4-5 éve kb... Láttam 1 filmet Timon És Pumbaa volt benne (nem Timon és Pumbaa nagy lakomája / nyaralni megy / földkörül) a film igen aktív volt miközben nézted választanod kellett arról hogy mikor milyen irányba vegyétek a kalandotokat és akkor arra folytatódott a történet...Valakinek rémlik mi is lehetett ennek a címe? :D

Legjobb válasz: http://www.imdb.com/character/ch0000642/ Hátha itt megtalálod ;)

http://www.imdb.com/character/ch0000642/ Hátha itt megtalálod ;)
De nem mindenképp verekednek meg... Nekem pl nem verekedtek :(
igen, össze fognak verekdni :D :$ Én már most se tudok választani a aláírós papírnál :D :$
Csak akkor verekednek ha pl. Nataniellel vagy Castiellel mész randira ha Kennel mész nem lesz verekedés!
Akkor verekednek, ha nem Kennél van a legtöbb esélyed. :)
Nem tom én még 1.epizódnál tartok.Meg úgyis azt fogom megvédeni akinek igaza van.
Én bárhogy próbálom nem verekednek:D Mit kell csinálni hogy balhé legyen??
Az utolsó válaszolónak: ha a 2.-ra vagy a 3.-ra mész rá az is jó lesz, nem csak az 1.!!!!!
Sziasztok! én is új vagyok és most épp az elsõ epizódot fejeztem be. Castiellel randiztam. A kis rosszfiú imádom.Igaz csak 28 akciópotom maradt de ezért megérte, annyi volt a válasz mikor dumáltunk, hogy_ szia meg a nathenieles dumánál : hihihi, mondasz valamit. A pólójáról dumáltunk ott asszem az elsõre kell rányomni Kentint elküldtem a francba Nathenielt is leráztam úgyhogy írtó jól sikerült.
Elvileg miután Nataniel megkért hogy írasd alá az igazolást jön Ken aki felajánlja hogy megcsinálja helyetted elfogadod( nem sikerül neki)aztán Nataniel kicsit mérges lesz rád de nem lesz semmi nagy harag és csak így verekednek össze , meghallod a veszekedést és döntened kell hogy Nataniel vagy Castiel mellett állsz ki :)
Nekem sem verekedtem :(
*lényege
nem verekedtek? O.o dehát ez az egész epizód lányege...
nekem nem , , verekedtek" csak alá kellett iratni 1 papírt Castiel-lel .... és ebbõl alakult ki a konfliktus ....
A kérdező hozzászólása: *van?
A kérdező hozzászólása: De mondjuk, hogyha Natii-t választok akkor Castiel megfog utálni mi?És ez fordítod esetben is így vagy?:SS
Hogyha natanielnél nagyobb a z esélyed akkor válaszd õt, és így lesz randi!!!de ha castielnél nagyobb az esélyed akkor nemtom!

Tényleg ilyen gyakori, hogy választani kell a férj és a gyerek között?

Rengetegszer tapasztaltam az életben és fõleg itt a kérdéseknél is, hogy anyukák tömegesen rohannak le más anyukákat, amiért együtt alszanak a babával, nem hagyják sírni, hosszan altatják, ha épp nyûgös, napközben is annyit foglalkoznak a babával, amennyit igényli stb, hogy a férjük BIZTOSAN megcsalja õket, amiért nem foglalkoznak velük eleget. Látszik a felháborodott stíluson, hogy ezt komolyan is gondolják, tehát nyilván saját magukból indulnak ki. Számomra annyira meglepõ az ilyesmi. A párommal egyetértettünk az ilyesmiben mindig, õ is akarta, hogy velünk aludjon a baba, amikor a kiságyában csak sírdogált, éjszaka sokszor õ kelt fel hozzá, talán még többször is, mint én, a szabadidejében együtt játszunk a gyerekkel, sokszor viszi sétálni, szeret vele lenni, és mindezt nem azért, mert én ráparancsoltam, hanem neki van igénye erre. Persze itt már rengetegszer megkaptam, hogy ez nem is így van, csak bebeszélem magamnak, és a férjemnek biztosan van valakije, és majd jól elhagy. Vicces, hogy õk jobban ismerik a kapcsolatunkat, mint mi magunk :) Nem dicsekedni akarok ezzel, a mi kapcsolatunk sem tökéletes, nekünk is vannak problémáink, de hatalmasat csalódnék benne, ha a babára féltékenykedne, ha azt akarná, hogy hagyjuk sírni, ha nem engedné õt be az ágyunkba. Tényleg olyan ritka az ilyesmi, és az az átlag, amit itt tapasztalok, hogy a babát bizony háttérbe kell szorítani, ha nem akarjuk, hogy a férjünk félremenjen? Nálatok hogy megy ez? Nektek választanotok kell a babátok és a férjetek között? (nem azért tettem fel a kérdést, hogy egymásnak ugorjunk, nem arról szól a topik, hogy vitázzunk az együtt alváson vagy a sírni hagyáson, a kérdés inkább csak közvélemény kutatás jellegû, kíváncsi vagyok rá, hogy másoknál hogy megy ez)

Legjobb válasz: Normális esetben nem kell anyának választani, mert a szülõk választják a gyereket!!Ennyi.. Ha már az egyik fél, legyen az akár apa, vagy anya elég önzõ ahhoz hogy ezt így fogja fel, akkor már baj van.A probléma ott kezdõdik, hogy sokan nem gondolnak bele mivel jár egy gyerek.Igen is a "párkapcsolat" jó ideig csak másodlagos lesz..de ezt értelmes emberek nem tragédiaként fogják fel, mert pont ezek az emberek azok akik tudják mivel jár a gyermekvállalás..

Normális esetben nem kell anyának választani, mert a szülõk választják a gyereket!!Ennyi.. Ha már az egyik fél, legyen az akár apa, vagy anya elég önzõ ahhoz hogy ezt így fogja fel, akkor már baj van.A probléma ott kezdõdik, hogy sokan nem gondolnak bele mivel jár egy gyerek.Igen is a "párkapcsolat" jó ideig csak másodlagos lesz..de ezt értelmes emberek nem tragédiaként fogják fel, mert pont ezek az emberek azok akik tudják mivel jár a gyermekvállalás..
Egy hasonló kérdést már én is feltettem, de sajnos pont nem az érintettek válaszoltak. Nekem az a véleményem, hogy rendkívüli szûklátókörûségre és sekélyes gondolkodásra vall, amikor valaki pusztán ennyibõl messzemenõ következtetéseket von le vadidegenek házasságáról. Azt azért tegyük hozzá, hogy a másik oldal is képes meredek dolgokat kijelenteni, olvastam már én olyat (nem itt, másik fórumon), hogy az anyukának "megszakadt a szíve azért a szerencsétlen kisgyerekért", akit 15 hónaposan elválasztott az anyja, és hogy soha nem lesz képes a kötõdésre az olyan, akit kiságyban altatnak stb. Amikor mi az elsõ babánkat vártuk, "pontosan tudtuk, hogy a hálószobánk tabu lesz." Haha. :) ) Mindkettõ aludt velünk, az elsõ alkalmanként, a második 1 éves koráig már minden reggel köztünk ébredt. A férjem imádta. Volt, hogy vissza szerettem volna vinni a saját helyére, és a férjem kérte, hogy ne tegyem, úgy szereti, ha velünk van, olyan puha és illatos. :) Mostanában én megyek át hozzájuk, ha nem alszanak jól, és ezért is megkaptam már, hogy ennek bizony válás lesz a vége, pedig a férjem szokta javasolni, hogy inkább menjek, mint hogy egy-egy rosszabb éjszakán tízszer kikeljek az ágyból. Nekünk így jó. Tudom, hogy nem ezen múlnak a dolgok, a szigorú külön alvás hívei minden bizonnyal ugyanúgy szeretik a gyerekeiket, mint mi, minden család, minden életstílus más. Ilyen miatt csak az ítélkezik szerintem, aki tudja, hogy vele magával sincsenek rendben a dolgok, ezért keresi az alkalmat, hogy másba hol tudjon belekötni.
Én az ilyeneknél mindig azt szoktam mondani, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy nekik jó! Mert nem mindenkinek árt az együtt alvás, ahogy nem mindenkinek jó! Ha az együttalvásba mindkét fél beleegyezik, mindkettõjüknek jó, akkor miért ne? Szerintem a gond akkor van, ha esetleg az egyik fél (általában ugye az apa) annyira nem örül neki, vagy anyuka esik át a másik oldalra és pl. beköltözik a gyerek szobájába teljesen stb. Mi aludtunk a gyerekkel együtt is. Most két éves, és külön alszunk. Meg volt az oka, hogy miért, de azóta már õ is jókat alszik, meg mi is. Bár közöttünk ez sosem volt gond. Szeretkezni sem feltétlenül 8-9-ig lehet! :)
Ó most már kérdést is kiírsz, hogy nyalogassák a sebeidet? Elõször is te rohantál le mindenkit, hogy a gyereknek az a jó ha a a szülõkkel alszik.Mi leírtuk az ellenérveket de te csak a saját igazadat hajtogattad.nem törvényszerû, hogy rossz a házasság, csak leírták számtalan példát ahol az lett a következmény, mert nem volt elég intimitás a kapcsolatban mivel még a hitvesi ágyat is megosztották a gyerekkel.Senki sem mondta, hogy választani kell a gyerek meg a férj között.De a kérdésedbõl megint látszik, hogy te abszolút nem fogadod el ha valaki másképp gondolkodik pl a gyereket háttérbe szorítják... Miért is lenne háttérbe szorítva mert külön ágya és szobája van? A sírni hagyás fogalmával meg nem vagy tisztába te sem, a sírni hagyás az az ha letojod a gyereked pl rázárod a szoba ajtót, a másik véglet a minden nyekkenésre felvevés, ebben kell megtalálni az aranyközéputat, mert egyik sem jó.A férjemmel nagyon jó a kapcsolatunk felváltva keltünk fel a fiunkhoz, imádja sokat foglalkozik vele, és nem gondolom, hogy a nap folyamán kizárólagosan csak a babával kell foglalkozni.Az egészben az a vicces, hogy te osztottad ki azokat akik nem úgy gondolkodnak, mint te és az észérveket is figyelmen kívül hagytad, csak támadtál, majd kiírtál egy kérdést, hogy megveregessék a vállad, hogy jól csinálod.Melyikünk is bizonytalan magában??
Ezért felesleges kérdést feltenni. Vannak olyan férfiak, akik önzõbben állnak a dolgokhoz, és vannak olyanok, akik nem. Vannak olyan nõk, akiket elvakít az anyaság, és vannak olyanok, akiket nem. Az én férjem elég önzõ, köszónhetõen az anyjának, aki úgy nevelte, hogy az õ pici fia körül forog a világ. Ezt tudtam a gyerekvállalás elõtt is, viszont van annyira intelligens a férjem, hogy próbál alkalmazkodni a helyzethez, mert bizony a picivel együtt alszok legtöbbször. Ennek nem örül, de elfogadja. És bár a férjem egy nagyon becsületes férfi, de sokszor megfordul a fejemben, hogy mi lenne, ha lelépne egy másik nõhöz, akinél õ lehetne az elsõ, és nem a gyerekek. Ki tudja, ez mindig benne van a pakliban, és ne hidd azt, hogy nálatok ez nem történhet meg, mert a férjed extrán bevállalja az apaszerepet. A baráti társaságunkban most pont egy olyan srác lépett félre, aki az a tipikus jó férj és apa volt. És azt gondolom, hogy jobb félni mint megijedni, mert ha számolok a lehetõséggel, hogy a férjem lelép, akkor próbálom okosan mûkódtetni a kapcsolatunkat, viszont ha azt gondolom, hogy õ biztos soha...., akkor hamarabb belesülllyedhetúnk a hétkóznapokba, a gyereknevelésbe. És bár nem vagyok pszichológus, de úgy tûnik az írásodból, hogy azért osztottad itt meg a szupi házasságodat, mert mindenáron bizonygatni szeretnéd saját magadnak is, hogy milyen jól mûködik, es ez bizonytalanságra utal. Persze mûködjon is jól a kapcsolatotok, de ez az álnaivítás, ami az ításodból süt, ez nem illik a képbe.
*áradoztál
A kérdező hozzászólása: Nálunk is mondták a kórházban, hogy vegyem magam mellé az ágyba, egyrészt a szoptatás miatt, másrészt mert jót tesz a babának a testközelség. Érdekes, hogy eddig az összes szakember erre a borzasztó veszélyes és nem higiénikus dologra bíztatott :) Az ágynemût kb hetente cseréljük, nem 2-3 havonta. A párom pedig nem INKÁBB a gyerekkel akar aludni, mint velem, hanem VELÜNK szeretett aludni, nem tudom hogy még hogy magyarázzam, hogy te is felfogd, együtt aludtunk hárman. Volt egy oldalkocsis kiságy a franciaágyhoz kapcsolva és az ágyon aludtunk mi, és sokszor magunk közé vettük a babát, amikor õ ezt igényelte.
A kérdező hozzászólása: "az együtt alvás az anya igénye nem a gyereké!" Ez tévedés. Az én gyerekem olyan volt kisbabaként, hogy kb egy percig sem volt el úgy, hogy én vagy az apja ne ért volna hozzá valahol. Ha elaludt úgy, hogy pl fogtam a kezét, akkor nem tudtam olyan óvatosan elvenni a kezem, hogy ne ébredjen fel. Ha értelmezni tudtad volna, amit írtam, akkor felfognád, hogy nem miattam alakult így, az elején én is a saját szobájában akartam altatni, csak mivel ez nálunk nem mûködött, ezért választottuk az együttalvós megoldást.
Kedvrses kerdezo! Keves olyan ferfi van a vilagon, aki valoban annyira onzetlen es csaladcentrikus, mint a te ferjed. Aki erre esetleg feltekeny, vagy csak szimplan szurkal, piszkal erte teged, azzal meg ne is torodj. Valoban vannak ilyen vegletesen onkozpontu ferfiak, de ugyanugy nok is.
Huuu, vegigolvastam a valaszokat esrohog a vakbelem.... amugy a 19-es vagyok. A mai modern felfogasu korhazak abszolut bababarat intezmenyek. Par dolgot alapbol elmondanak az anyukanak: A babat ne a a kis kocsiban altassak, hanem maguk mellett az agyban. A kiskocsit csak arra hasznaljak, hogy abban vigyek el a babat vervetelre, vedooltasra. A baba legyen mindig az anyuka kozeleben, hogy erezze a teste kozelseget. Mindezzel lehetove tesszuk, hogy a baba minel erosebben kotodjon az anyukahoz es segitse a tejtermelest. Hozzateszem, en nem aludtam hivatalosan a gyerekekkel, de amikor arra volt szukseguk(betegseg, hasfajas, stb) akkor igenis mindig veluk toltottem az ejszakat es ez a mai napig igy van. Szamimra ez igy termeszetes es el sem tudom kepzelni, hogy hagytam volna orakon at orditani a gyereket, amikor szuksege van ram, csak azert mert esetleg apa olyan idiota lett volna, hogy ilyet vart volna el.
Na...van itt mindenféle ember, ahogy látom... Az én férjem pontosan olyan, mint a kérdezõé. Imádja a kicsit, õ szoktatta be az ágyunkban, és IMÁDUNK EGYÜTT ALUDNI. Életveszélyes? Csak annak, aki nem figyel...Ma már rengeteg szakértõ javasolja az együtt alvást. És igen, sok a megkeseredett "anyuka" (nem mondanám nõnek), aki azt gondolja, hogy amiatt fogja elhagyni a párja, mert köztük alszik a kicsi...naaaagyon nem így van, az már csak kifogás, drágáim..ha sz4rok vagytok ahhoz, hogy szeressenek, tiszteljenek, kívánjanak titeket, akkor nem a gyerekre kell fogni a kínjaitokat....nevetséges...
Utolsó pár mondat, mert már az agyamra megy mennyire beszûkült a látásmódod.Kiírtad ezt a kérdést, az egészbõl az jön le: -"mennyire jól csinálok mindent, minden szuper, milyen gonosz emberek vannak letámadtak csak mert azt teszem ami a gyereknek a legjobb, és aki máshogy csinálja az buta, és csak ez a gyereknek a legjobb mi más" Elõször is te kezdtél el pattogni, majd aki szerint nem egészséges, és nem higiénikus leszólni, hogy mi az mi nem fürdünk mindennap, majd arról álmodoztál a férjed a gyerekkel akart aludni és rossz volt neki, hogy nem aludhatott vele, meg hogy a gyerek igényei fontosak...Ezekben a dolgokban sok minden sántít pl az is, hogy nem tudod miért nem higiénikus és egészséges, a párod miért akar inkább a gyerekkel, mint veled együtt aludni, és milyen gyerek igényeirõl beszélsz, az együtt alvás az anya igénye nem a gyereké!
nem hazudozom, te adod elõ az áldozatot, látszik a kérdésedbõl is..hogy visel el téged bárki is..
Magyarországon sem mindenhol egyformák a szokások, de a Szent István Kórházban pl. kiskocsiban hozzák ki a babát az anyuka mellé, és mindenkinek elmondják, hogy ha úgy kényelmesebb, nyugodtan vegye maga mellé, ezzel is könnyebbé téve a szoptatást. Én az elsõt nem akartam egyáltalán, de amikor a kiskocsiban nem tudott elaludni, a csecsemõs nõvér mondta, hogy vegyem már magam mellé.
A babák igényei különbözõek, igen. De azt egy baba sem igényli, hogy a felnõttek 2 hetente-havonta cserélt ágynemûjében aludjon, ami egy újszülött, gyenge szervezetû baba számára sok fertõzést rejtegethet, valamint azt sem, hogy agyonnyomjátok álmotokban. Ha valaki közel akar aludni a babájához, akkor vagy ágyra csatolható/mellétolható kiságy, tudja figyelni, simogatni amíg el nem alszik, közel van hozzá DE nem veszélyezteti! Nem tudom Magyarországon hogy van, de itt Németországban a kórházban pl. TILOS a babával aludni, csak ilyen kiságyban lehet melletted, mert egyszerûen köztudottan VESZÉLYES, ezen nincs mit vitatkozni sajnos!
A kérdező hozzászólása: 7-es, ez nem igaz, ne hazudozz. Ti csapatostul elmondtátok minden idiótának azokat, akik együtt alszanak a babájukkal, erre én annyit mondtam, hogy ne ítélkezzünk, mert különbözõek vagyunk, és a babák igényei is nagyon különbözõek. Erre nekem estetek, hogy a férjem biztos félrek*fél, veszélyeztetem a gyerekem és amúgy sem higiénius az együttalvás.
A kérdező hozzászólása: Kedves 4-es, ezek szerint nagyon félreértettél. Nem gondolom, hogy velünk soha nem történhet meg, amit leírtál, csak épp az nem fordulhat elõ, hogy bármelyikünknek rosszul esne az, hogy foglalkozunk a gyerekkel, kielégítjük az alalvetõ igényeit (ebbe nálunk beletartozik az is, hogy nem hagyjuk sírni, 5 percre sem, ha nem muszáj, ha úgy tetszik, minden "nyekkenésre" felvesszük). A kérdésem arról szólt, hogy ez tényleg olyan különleges dolog-e, mert én idáig azt hittem hogy ez a normális, átlagos.
"Tapasztalatlan anyukák"? Senki nem úgy jön vilgra hogy mindent tud. Minden nõ/anya kevés tapasztalattal kezdte a nevelést. Még a mostani 50 éves "okosok" is! Egy olyan szülõ, akiben kialakultak ezek a sokat emlegetett anyai ösztönök, nem képes olyan mélyes elaludni a pár hetes gyereke mellett hogy tragédia legyen belõle. Én sem szerettem és nem is tettemm párnát a kisgyerek feje alá, épp azért mert fordulás közben belefordulhat arccal és nem olyan erõs még hogy el tudja onnan venni fejét...viszont volt egy helybéli nõ, aki már a nagyobbacska gyerekét vitte az ágyába, és képes volt, olyan mélyen elaludni, hogy a lábával halálra nyomta a gyerekét... Mint írtam lányom aki másfél éves, este mellettem aludt. Mit ne mondjak csak neki volt alvás...hiába volt nagy helyünk, minden egyes kis pisszenésére felfigyeltem, és nem is tudtam mélyen aludni mint más esetben. 6os voltam.
Utoljára írom le: kisbaba egy ágyban a szülõkkel életveszélyes a kicsire nézve. Tessék olvasgatni: http://www.babanet.hu/gyerek/ujszulott/bolcsohalal-veszelyes.. http://www.hir24.hu/elet-stilus/2013/08/22/megolheti-a-babat.. Angolul gondolom nem sokan tudnak itt, de hátha: http://www.mumsnet.com/babies/cosleeping És egy védõnõ, orvos sem javasolja ezt. Aki kockáztatni szeretné a gyereke életét, az tegye, de ne szóljon bele olyan anyák életébe, akik ennél józanabbul gondolkodnak!
Húúúúúú, hát van itt egy pár besavanyodott, idegroncs anyuka. Hát ti aggódhattok is a férjetek miatt. Kedves kérdezõ az én férjem is a tiedhez hasonló. Nálunk sem volt kérdés, hogy a baba, ha sír közöttünk alszik. Az éjszakai szoptatások alatt is õ pelenkázott amíg én elõkészültem. Mai napig, ha éjszaka felsír a gyerek rögtön megy az apja érte. A többi anyukának annyit mondanék, hogy sokkal több ilyen férj van , mint az övék. Õket csak sajnálom.

Mikor kell gyermekorvost választani? És hogy zajlik?

Egy el?bb olvasott kérdés alapján merült fel bennem ez a kérdés. Én még csak most léptem a 2. trimeszterbe, úgyhogy van id?m. Gondolom a véd?n? err?l is tájékoztatni fog, ha itt az ideje. De addig is érdekelne, hogy kinél hogy zajlott. Tudtad, hogy kihez akarod vinni a babádat vagy simán a körzetihez voltál rendelve? Hogy vetted fel vele a kapcsolatot? Mert olyan furcsa, hogy beülsz a váróba nagy hassal, hogy majd elmond a dokinak, ha behívnak, hogy hozzá íratnád a picit... Szóval minden érdekel!

Legjobb válasz: Ha nem a körzetit szeretnéd választani, akkor felkeresed, akit kinéztél, hogy elvállal-e. Neki nem kötelezõ vállalni és hallottam is már ilyenrõl, bár nem jellemzõ. Mi a körzetihez járunk. Kb. 37 hetesen bementünk hozzá a férjemmel együtt. Bemutatkoztunk, elmondtuk, hogy mikorra vagyok kiírva, Õ megadta a telefonszámát, hogy szóljunk, ha megszületett a baba. Amíg a kórházban voltunk a babával, addig a férjem bement a receptekért.

Ha nem a körzetit szeretnéd választani, akkor felkeresed, akit kinéztél, hogy elvállal-e. Neki nem kötelezõ vállalni és hallottam is már ilyenrõl, bár nem jellemzõ. Mi a körzetihez járunk. Kb. 37 hetesen bementünk hozzá a férjemmel együtt. Bemutatkoztunk, elmondtuk, hogy mikorra vagyok kiírva, Õ megadta a telefonszámát, hogy szóljunk, ha megszületett a baba. Amíg a kórházban voltunk a babával, addig a férjem bement a receptekért.
Én nem a körzetihez viszem õket, hanem a magam választotta dokihoz. Úgy ahogy mondod, nagy hassal beültem a váróba és mikor én voltam a soros akkor bementem és megkérdeztem vállaná-e a lányomat. :) Nekem és a tesóimnak is õ volt az orvosunk, még emlékezett ránk. Szerencsére, igent mondott.
Én nem a körzeti gyerekorvoshoz akartam járni, így a terhesség utolsó heteiben elmentem a választott orvoshoz (rendelés végére, hogy ne kelljen sokat ott ülni a betegek között), bementem, megkérdeztem elvállal-e, és megbeszéltük a tudnivalókat.
Én sem a körzetihez hordom õket! Jól körbekérdeztem a környék orvosáról az anyukákat, ismerõsöket, és volt 2-3 kiszemelt, végül csak egyhez mentem el, mert õ nagyon szimpatikus volt, ne akartam többhöz járkálni. Ha jól emlékszem 30 hetes voltam mikor elmentem hozzá, hogy ha nem tudna vállalni, legyen még idõm keresgélni. De ha elfogadsz egy tanácsot ne a rendelésre menj, mert az üres váróban is elkaphatsz egy bacit, vírust, amire semmi szükséged. Minden gyerekorvosnak van tanácsadása, ahova az egészséges babákat kell vinni oltásra, azt érdeklõdd meg mikor és hol van és oda menj!

Én Szlovákiából vagyok, de Budapesten a Szent István kórházban szeretnék szülni. Szülésznőt kell választanom, de hogyan csináljam, csak menjek be a kórházba hogy 'hello' szülésznőt keresek?

Legjobb válasz: Nálunk úgy mõködik, hogy bemegy a kismama terhesgondozásra az SZTK-ban ott vannak alapjáraton szülésznõk, elbeszélget velük, és ha valaki szimpatikus, akkor megkérdezi tõle, hogy elvállalná-e. Ha pedig nem talál megfelelõt, akkor a szülésfelkészítõn ott szokott lenni az összes szülésznõ, ott is tud ismerkedni, és választani.

Nálunk úgy mõködik, hogy bemegy a kismama terhesgondozásra az SZTK-ban ott vannak alapjáraton szülésznõk, elbeszélget velük, és ha valaki szimpatikus, akkor megkérdezi tõle, hogy elvállalná-e. Ha pedig nem talál megfelelõt, akkor a szülésfelkészítõn ott szokott lenni az összes szülésznõ, ott is tud ismerkedni, és választani.
Szia.Én 5 hónapja szültem az Istvánban, és volt fogadott szülésznõm.Maximálisan elégedett vagyok vele, mondhatni imádom.Ez úgy szokott mûködni, h a dokidat megkérdezheted, õ javasol-e vkit.Nekem a fogadott dokim megmondta, h kit hívjak fel, mert mindig együtt szoktak dolgozni és már abból is értik egymást, ha csak a másikra néznek.Az én szülésznõm Hajdú Barbi volt.Türelmes, aranyos, gondos, és ügyes.Nekem még gátmetszést se kellett csinálni, annyira jól védte a gátat.Sztem amikor az elsõ NST-re mész a kórházba-én a 36.héttõl jártam oda-(és a dokid mást nem javasol)keresd meg és mondd el neki mit szeretnél.
Szia Orvososd van már? Vagy mellé keresel szülésznõt? Ha orvost keresel én tdok tippet adni : Ne Németh Miklóst! (sajnos negatív a tapasztalat) Amúgy ott nálatok Szlovákiában valóban olcsóbban hozzá lehet jutni a babacuccokhoz? Bocs hogy visszakérdezek, de ideje kerese valakit onnan. 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak irom, hogy szerintem igen nálunk olcsóbbak a baba holmik, de az attól is függ, hogy mit szeretnél vásárolni.. Orvosom már van, csak szülésznõt keresek!

Választanom kell... de hogyan?

Van a legjobb barátn?m (13 éve ismerem s a barátn?m) és van ez egyik legfontosabb, s?t ha belegondolok a legfontosabb ember az életemben, a barátom...nemrég összevesztünk a barátn?mmel, mert állitólag hanyagoltam a barátom miatt...a bn?m t?lem bocsánatot kért, de a barátomtól nem, és egyik sem akar békülni, mig nem lépik a másik...én a t?z között állok, a barátom azt mondta rosszul esne neki ha a barátn?mmel találkoznék, miközben ?k haragban vannak...a barátom szerint eddig sem birták ?t s ez most egy jó alkalom h "boruljon a bili"...nem tudom meddig m?ködik igy, hisz nem épp a leg szerencsésebb ha a barátom és a legjobb barátn?m kakiban vannak...ez olyan dedós pedig papiron már feln?ttek...valakit elveszitek...nem tudom kit, én nem tudok ketté szakadni, és egyik önz?bb mint a másik...:(

Legjobb válasz: Szia! Hát nem látják, hogy neked okoznak fájdalmat a gyerekes viselkedésükkel?Ülj le velük beszélni és mondd el nekik, hogy nem vagy hajlandó választani közöttük, hiszen miért kéne, ha mindkettejüket szereted és fontosak neked!Egyikük sem várhatja el hogy feláldozd érte a másik kapcsolatot!Az egy önzõ és jellemtelen dolog lenne! Közöld velük kerek-perec, hogy mit gondolsz errõl az egészrõl, állj a sarkadra, oszd ki õket hátha megjön az eszük!

Szia! Hát nem látják, hogy neked okoznak fájdalmat a gyerekes viselkedésükkel?Ülj le velük beszélni és mondd el nekik, hogy nem vagy hajlandó választani közöttük, hiszen miért kéne, ha mindkettejüket szereted és fontosak neked!Egyikük sem várhatja el hogy feláldozd érte a másik kapcsolatot!Az egy önzõ és jellemtelen dolog lenne! Közöld velük kerek-perec, hogy mit gondolsz errõl az egészrõl, állj a sarkadra, oszd ki õket hátha megjön az eszük!
az eszem megàll...bocs de jah.ilyen hülyeséget na.dehogy kell hogy välaszt kettejük közül.ne viccelj mär.vagy tudod mit ..?ha meg ezért megy acita még késöbb is.én bemutatnék mindkettönek egy kis idöre..és gondolkozzanak...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!