Találatok a következő kifejezésre: Válófélben vagyunk a válásig a férjem (3 db)

Válófélben vagyunk és a válásig a férjem és a fiam kiköltöznek közös házunkból. A férjem nem akarja fizetni a házzal és a nálam maradt két gyermek gondozásával járó közös költségeket. Válás után övé marad a ház. Mi a megoldás?

Az én fizetésemb?l nem tudok 120 m2-es házat és két gyereket egyedül eltartani.

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy semmit sem fizet a férjed válás után. Ha közös a ház, és nem akar tovább ott lakni, akkor ki kell fizesse a ház felét és akkor tudnál venni egy kisebb lakást, amit önerõbõl fenn tudnál tartani. Vagy az is egy megoldás, hogy két félre válasszátok a lakás: az egyikben te laksz a két gyerekkel, a másik felében pedig a volt férjed a másik gyerekkel... Persze ebbe a férjednek is bele kellene egyeznie. De ha ezt nem akarjátok, akkor a bíróság mérlegelni fogja a helyzeted, és biztos ki kell fizetnie a ház felét. A másik pedig, hogy válás után gyerektartást mindenféleképpen rendelnek el (a férj fizetéséhez mérten), sõt ha nem tudod így sem egy fizetésbõl eltartani a gyerekeket és a volt férjed sokat keres, akkor asszonytartást is kérhetsz. De a helyzetedrõl mindenféleképpen tájékoztatnod kell a bíróságot, mert akkor is elrendeli a juttatásokat, ha a férjed nem akarja. Törvény írja elõ, hogy köteles gyermekeirõl gondoskodni...

Olyan nincs, hogy semmit sem fizet a férjed válás után. Ha közös a ház, és nem akar tovább ott lakni, akkor ki kell fizesse a ház felét és akkor tudnál venni egy kisebb lakást, amit önerõbõl fenn tudnál tartani. Vagy az is egy megoldás, hogy két félre válasszátok a lakás: az egyikben te laksz a két gyerekkel, a másik felében pedig a volt férjed a másik gyerekkel... Persze ebbe a férjednek is bele kellene egyeznie. De ha ezt nem akarjátok, akkor a bíróság mérlegelni fogja a helyzeted, és biztos ki kell fizetnie a ház felét. A másik pedig, hogy válás után gyerektartást mindenféleképpen rendelnek el (a férj fizetéséhez mérten), sõt ha nem tudod így sem egy fizetésbõl eltartani a gyerekeket és a volt férjed sokat keres, akkor asszonytartást is kérhetsz. De a helyzetedrõl mindenféleképpen tájékoztatnod kell a bíróságot, mert akkor is elrendeli a juttatásokat, ha a férjed nem akarja. Törvény írja elõ, hogy köteles gyermekeirõl gondoskodni...
A kérdező hozzászólása: Rosszul fogalmaztam. Megállapodtunk, hogy kifizeti a ház felét, de amíg nem mondták ki a válást és nem fizeti ki a nekem járó összeget, addig közösen is élhetünk volna, de õ nem akar. Így én maradtam a két gyerekkel a házban. Neki mivel nem lakik velünk nem kell semmit fizetnie?
Az elköltözás idejére visszamenõleg követelheted a tartásdíjat a nálad maradt két (kiskorú gyermek) után, ha nálad helyezik el õket. Követelheted továbbá a közös vagyon megosztását. Ha egyezséggel váltok akkor mindezekben meg is kell egyeznetek. ha nem akkor a bíróság dönt. Keress egy ügyvédet, mert a bíróságon mindent kérni kell, még azt is ami magától értetõdõnek tûnik. (ha van ügyvéded akkor pedig neki tedd fel ezt a kérdést)
Bizony, ha elköltözött, akkor nem kérhetsz semmit a ház fenntartási költségeihez.A legjobb az lenne, ha eladnátok, és osztoznátok a pénzen.A plusz 1 gyermek fenntartásához hozzá kell járulnia, de csak ha közös gyermekrõl van szó.
Gyerektartást kell fizetnie, a ház fenntartási költségeivel kapcsolatban talán igaza van, nem lakik ott, nem fogyaszt áramot, gázt, vizet, viazont a gyerektartás összegébe a gyereket "rezsiköltségét" is be kell kalkulálni. Miért nem egyeztek meg, hogy fizesse ki a részed -ha közös a ház - és fizessen gyerektartást?
4 gyerköcõt vinnél az ötbõl, aZt miért is nem vinnéd?
14 29 nek sajnos igaza van.
14:38 Te nagyon okos lehetsz, ha egy kétszavas mondatban hibát találtál... Megosztanád velünk is, hogy a "helyesírásból kiváló" szavakban hol vétett hibát a harmadik válaszoló? Taníts minket, mester...
Második és harmadik válaszolónak: szerintem nem a kérdezõ helyesírását kellene kritizálni, hisz õ nem nyelvtanleckéért jött ide! Nem beszélve arról, hogy mindkettõtök írásában felfedeztem egy-egy hibát...hm, bagoly mondja verébnek...
Te is ahelyett hogy ennyi gyereket szültél, jártál volna iskolába! Az elhelyezés nem pontos j.
Helyesírásból kiváló.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat elfelejtettem hozá tenni hogy jártam iskolába van szakmám , munkahelyem ahol még panasz nem volt rám csak épp a férjem be kattant és ugy döntött hogy késsel oldja meg a dolgokat.És ha az embernek késsel mennek az 5 gyerek szeme láttára az kissé sok.Amugy az 5-dik édesapjával szeretne ezek után is maradni én meg tiszteletben tartom a gyerekem kérését, de bármikor visszajöhet hozzám.A gyerekeket kizárni az apjuk életéböl nincs szándékom csak nem szeretném ha egyszer a 19-éves fiam az apjának menne.Mint ahogy irta valaki én elöre nézek nem a péz vagy a házrész-közös vagyon érdekel hanem a gyerekeim. Köszönöm.
Hogy a kérdésre válaszoljak: Az apának tudnia kell, hogy hova viszed a gyrekeket. Csak úgy nem mehetsz el velük akárhová. Te egyedül elköltözhetsz, de ha a gyerekeknek õ az apjuk, akkor velük csak úgy nem. Bár nem tudom, hogy mennyiben érdekel a válasz, mert sokan kérdezték, hogy miért nem vinnéd az ötödiket, amire nem kaptunk reakciót, pedig fontos tényezõ lenne. A helyesírásois dologra meg csak annyit, hogy sajnos magyarországon egyes alacsony iskolázottságú népcsoportoknak van sok gyerekük, és teljesen jogos az ellenérzés ezirányban. Szerintem is mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyit biztonságosan fel is tud nevelni. Ha úgy áll anyagilag, hogy megteheti, akkor vállaljon ötöt, de ha nem, akkor ne a mi adónkból fizetett segélyekbõl akarja eltartani õket, és vállalja az ezzel járó következményeket is.
19:31 - Nem mindegy, hogy a gyerek akar az apjával maradni, vagy az apa erõvel tartja maga mellett azt a bizonyos gyereket, vagy az anya lexarja, mi lesz azzal a gyerekével... Emiatt lehet érdekes, mert anyagi okai nem lehetnek, ahol van hely 4-nek, az 5. gyerek se túl nagy gond már.
A kérdező hozzászólása: Mivel eddig az ügyvédem volt aki visszatartott az ingatlan elhagyásátol De most hogy minden eljáráshoz szükséges dokumentum a biroság birtokában van lényegtelen hogy az ingatlanban maradjak ugyanis ez elhuzodhat 10-évig is, mint a vállásunk is még 2-3 évig.A gyerekek böl 19, 13, 11, és 9 évesek már tudják mit szeretnének és velem jönnének .Egyedül a 14 éves maradna apával, akinek fel lett ajálva hogy lemond a gyerekekröl nem kell gyerektartást fizetnie, a házrol meg lemondok ami kb mostani értéke 16-17 millió.De köszöni nem kér ebböl sem !Ja és hogy 5 klassz gyerekem van attol még nem vagyunk romák csak én nem voltam képes az abortuszra mig mások igen.Eltartani meg az én feladatom nem másnak hogy ezt hány másod állással oldom meg az megintcsak az én dolgom.
Igen, igen, igen.Tudtam, hogy nem vagy roma!Én írtam, hogy te legalább elõre nézel.A ma reggeli 07.21-esre szeretnék még annyit reagálni, hogy a te adódból nem pont a családi põtlékot fizetik, annál inkább a mostani nyugdíjasok nyugdíját(ez egy kis államháztartási lecke)és pont ezért ne szólj meg senkit aki szül 5 gyereket és ne is aluliskolázottságozz le senkit aki sokgyerekes, hanem tiszteld õket, mert bizony az õ gyerekeik által befizetett adóból fogod majd egyszer te is kapni a nyugdíjad!És légyszíves nézzél szét a mai világban, hogy mennyire kevés gyerek születik ma pl. itt magyarországon. A pénzrõl meg csak annyit, hogy miért csak a gazdagok vállalhatnak gyereket?Aki gazdag, az is pár nap alatt szegény lehet és akkor kezdje el szégyellni magát, hogy kár volt megszülni azt az 5 gyereket?Nyissátok már ki a szemetek és olvassatok a sorok között is.Mint már azt korábban megírtam íme egy nõ, aki megpróbálja a lehetetlent:4 gyerekkel házat férjet mindent hátra hagyva új életet kezd és nem siránkozik, nem a férjét kergeti el és semmizi ki(pedig megtehetné akár távoltartást is kérve)hanem elõre néz és bízik egy jobb sorsban.És igenis én nagyon tisztelem azért mert nem ment abortuszra.
Ha a férjed is beleegyezik, akkor igen, egyébként nem, mert úgy gyerekrablásnak számitana. (Meg természetesen csak az országon belül költözhetsz a gyerekekkel, külföldre nem). Az 5. gyerekkel mi lenne?
14:04 - Mivel szép lassan átállunk magánnyugdíjpénztári rendszerre (aminek a havi befizetése jóval magasabb, mint az állami - a magán 8-10%, az állami csak 1, 5%), ezért nincs értelme arról papolnod, hogy a mostani fiatal dolgozó generációt a mostani gyerekek fogják nyugdíjasként eltartani, mert nem úgy lesz, én már a magánnyugdíjrendszerben kezdtem dolgozni, nekem államim valószínûleg már nem lesz, vagy csak nagyon minimális, a magánból lesz a többi pénzem és a nyugdíjam nagyobbik része, attól a pénzintézettõl, ahova befizettem, én a pénzintézettel kötöttem szerzõdést, nem az állammal. Szóval abba lehet hagyni a nyugdíj témát, ez már nem sokáig lesz így.
14.46-os nézz már utána a dolgoknak, téged rohadtul megvezettek!Amit te most befizetsz magánnyugdíjat, számold már ki, hogy meddig fogsz abból megélni nyugdíjas korodban.Amit te most befizetsz pénzt, nem azt fogod kamatostul visszakapni!Ez nem egy bankbetét!Akik most pl 80 évesek és kapnak 90.000.-Ft nyugdíjat, azok 20 éve amikor nyugdíjba mentek nem százezreket kerestek havonta.Gondolkozz!És igenis te is úgy fogsz nyugdíjat kapni, ha lesz elég fiatal, aki dolgozik és adót fizet, akkor te sem fogsz éhen halni.Egyébként mire oda jutsz a magánnyugdíjpénztári befizetésedbõl a rezsidre sem fogja jutni havonta, nemhogy megélhetésre.Már most bomlasztják lefele a kamatokat és ezidáig mindenki bukott az ügyön, azaz kevesebbet kapna ma, mint amit eddig befizetett, mert a magánnyugdíjpénztárak természetesen levonták a saját kezelési költségüket...stb...De inkább nem részletezem, hisz te úgyis jobban tudod, csak aztán ne csodálkozz!!!
Mibõl akkarsz 4 gyereket eltartani egyedül?
17.41 Én azokra gondoltam mikor irtam a kommentet akik neki estek a kérdezõnek-egyébként meg azt is feleslegesnek tartom h megvárjuk mit ir a kérdezõ h mi van az 5.gyerekkel, mert ez nem tartozik a kérdéshez, és amúgy is az õ dolga, dolguk. 15.53as voltam
Kedves 15.49-es.Tehát ma Magyarországon ha valakinek 5 gyereke van, az csak is cigány lehet.Na szép...Akkor én is nemsokára cigány leszek már csak 2 gyereket kell szülnöm.Errõl beszéltem pont.Én nem vagyok rasszista, én köztük dolgoztam, a fõnökük voltam, és bizony több tolvaj fehéret ismerek, mint feketét.De ez egy másik történet.Szégyellje magát mindenki aki azért szól meg egy nõt, mert 5 gyereket szült.Én ismerek olyan építész mérnököt(fehéret)akinek 7 gyereke van és, hogy ne menjünk messzire Csányi Sándornak(OTP vezér) is legalább 4 van.Fújj ti begyöpesedett újvilági karrierista libák.Kötessétek el magatokat!!!!!!
15:53 - A kérdezõ nem válaszolt még, hogy mi van az 5. gyerekkel, szóval bármi lehet, én az õ válaszát várom, és majd akkor tovább lehet gondolkodni, egyelõre csak kíváncsi vagyok az 5. gyerek sorsának a miértjére...
Úristen, de buták vagytok! Vádaskodtok, meg beszóltok holott a kérdezõ nem irta pontos körülményeket. MI van ha az 5. gyerek az apjával akar maradni, és az6ért nem költözik el az anyjával? Mikor az én szüleim elváltak, 3-an voltunk tesók, csak én mentem el anyuval mikor elköltözött, többiek apásak voltak jobban, és azért nem hozta el õket anya, mert õk maradni szerettek volna
15:33 a helyedben ezt a "mocskos barnabõrût" átgondolnám, mert bizony az írása alapján a kérdezõ is az lehet, te viszont egy rasszista szemét vagy!
A feladat adott, aki tud segítsen, aki meg csak kötözködni akar, az tartsa meg a véleményét!
Mi a terved az 5. gyerekkel?
Szia, bármit megtehetsz de mérlegelj elõtte, addig nem tenném ki a lábam a közös házból amíg a bíróság nem dönt, ugyanis ha te elmégy, bizonyos jogi szabályok változnak a ház, lakás megosztás terén, nézz utána.
15:08 - Én amíg nem leszek magatehetetlen, nem leszek nyugdíjas a szó klasszikus értelmében. De ez már nem a kérdéshez tartozik. Az viszont tény és való, hogy emelik a nyugdíjkorhatárt, hogy az állami nyugdíj valami töredék nyúlfarok, mire én annyi idõs leszek, még annyi se lesz, mint most, de én nem is akarok nyugdíjas lenni, és amit csinálni fogok, ott nem is kell, hogy nyugdíjas legyek (és nyugi, nem az akkori fiataloktól fogom elvenni a munkát).

Válófélben vagyok.2 évvel ezelőtt elmentem kezesnek férjem családjának (20évre) . Most szeretném, ha a kezességem megszűnne, ez tényleg csak úgy lehetséges, ha megvannak a válási papírok? A bank csak úgy veszi le a kezességemet?

Legjobb válasz: A férjem anno az elsõ esküvõjére vett fel hitelt,aminek a kezese az exneje volt.A nõ szeretett volna hitelt felvenni,de ahhoz meg kellett szûntetni a kezességet.A férjemnek,a hitel felvevõjének kellett bemenni a bankba,és lemondani mindent.Nem kellettek hozzá válási papírok,legalábbis nálunk.Nagyjából 2 hét alatt el is intézték,csak kellett egy kis átfutási idõ.

A férjem anno az elsõ esküvõjére vett fel hitelt, aminek a kezese az exneje volt.A nõ szeretett volna hitelt felvenni, de ahhoz meg kellett szûntetni a kezességet.A férjemnek, a hitel felvevõjének kellett bemenni a bankba, és lemondani mindent.Nem kellettek hozzá válási papírok, legalábbis nálunk.Nagyjából 2 hét alatt el is intézték, csak kellett egy kis átfutási idõ.
A kezességi kötelezettségvállalásból sem válási papírokkal, sem nyilatkozatokkal nem lehet szabadulni. Ráadásul a kérdezõ 20 éves kezességvállalásról beszél, így valószínûleg ingatlanfedezetes hitelrõl van szó, közjegyzõi okiratban foglalva. Tehát ha a bank még bele is megy, az is csak újabb szerzõdéssel lehetséges (közjegyzõi díj, stb.) A kezességvállalás az kb. olyan, mint az adós-pozíció. Tehát az nem úgy van, hogy én már "nem akarok kezes lenni". Hiszen ha pl. egy adós elveszíti a munkahelyét, akkor nem mehet csak úgy be, hogy mostmár nem akar adós lenni, mert nincs munkahelye - ahhoz meg kell fizetnie a tartozását. Mint mondtam, a bank átdolgozhatja a hitelszerzõdést, tehát "menekülni" lehet a szerzõdésbõl, de ez CSAK KÉTOLDALÚ nyilatkozattal, a felek (a bank és az eredeti adósok, kezesek) közös akaratával együtt történhet. Az, hogy te már nem akarsz a volt férjed családjában kezeskedni, az tulajdonképpen jogi értelemben irreleváns. Amikor aláírtál húsz évre vonatkozó kezességvállalást, akkor tudtad, hogy a pakilban benne van az, hogy elválhatsz. A házasság és a kezességed nem koherens. A bank pedig nem igazán enged el egy kezest. Pláne ha a kezes dolgozik, van ingatlanja, és fedezetként szükség van rá. Ha a (volt) férjeddel a viszony nem romlott meg nagyon, esetleg mondani lehet nekik, hogy keressenek más kezest, akit a bank befogad helyetted (ez is szerzõdésmódosítással jár.) Harmadrészt, mint (készfizetõ) kezes, a kezességi kötelembõl szabadulhatsz, ha az adós helyébe lépve teljesítesz... De a válási papír ehhez nem igazán lesz elégséges. A férjed adós/kezes ebben a hitelügyletben? Mert lehet, hogy "szépíteni" lehet a helyzetet, ha a válóper még nem zajlott le.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!