Találatok a következő kifejezésre: Válófélben vagyunk a (31 db)

Válófélben vagyunk a volt férjemmel, de időközben lett egy barátom! Változtathat valamit, vagy nem befolyásol semmit?

Teljesen külön vagyunk már lassan 2éve.

Legjobb válasz: Nem befolyásol semmit,fõleg ha már külön is éltek. Én 3 évet éltem külön amikor beadtuk a válópert.Akkor már majdnem 1 éve együtt is éltem a mostani férjemmel..

Nem befolyásol semmit, fõleg ha már külön is éltek. Én 3 évet éltem külön amikor beadtuk a válópert.Akkor már majdnem 1 éve együtt is éltem a mostani férjemmel..
semmit nem befolyásol, ez nem Amerika :)
Semmi gond, nekem is volt már párom (aki azóta már a férjem), amikor válófélben voltam.
2 év az sok idõ, mit is befolyásolna már, fõleg ha azóta van új barátod. Az új kapcsolatra kell koncentrálnod, nem pedig visszafelé nézni, nyílván azért váltatok el mert kihültek az érzelmek. Az elõzõ házasságod hibáiból viszont lehet tanulni és kell is, tenni kell érte hogy azok ne ismétlõdjenek meg.
Semmit nem befolyásol, Magyarországon nincs "vétkességi elv", senkit nem érdekel, miért váltok. (Mármint olyan szempontból nem, hogy ez nem befolyásolja a vagyonmegosztás, gyerekelhelyezést, stb.)
Ha van gyerekelhelyezési vita, akkor kardoskodhat az ex. Esetleg megpróbálja ráfogni, hogy bûnözõ, agresszív, a gyereket veszélyezteti, stb. baromságok. Én ezt végigcsináltam. Nem kívánom senkinek!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek, akkor ezek szerint nyugodtan felvállalhatom a barátomat, nemlessz belõle gond, ugyanis nem miatta van most a válásom, hanem hogy az exem ivott :-( És ez a legfontosabb, hogy hiába papíron nemvagyok elválva, de nemtartozok neki magyarázattal!!
4 gyerköcõt vinnél az ötbõl, aZt miért is nem vinnéd?
14 29 nek sajnos igaza van.
14:38 Te nagyon okos lehetsz, ha egy kétszavas mondatban hibát találtál... Megosztanád velünk is, hogy a "helyesírásból kiváló" szavakban hol vétett hibát a harmadik válaszoló? Taníts minket, mester...
Második és harmadik válaszolónak: szerintem nem a kérdezõ helyesírását kellene kritizálni, hisz õ nem nyelvtanleckéért jött ide! Nem beszélve arról, hogy mindkettõtök írásában felfedeztem egy-egy hibát...hm, bagoly mondja verébnek...
Te is ahelyett hogy ennyi gyereket szültél, jártál volna iskolába! Az elhelyezés nem pontos j.
Helyesírásból kiváló.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat elfelejtettem hozá tenni hogy jártam iskolába van szakmám , munkahelyem ahol még panasz nem volt rám csak épp a férjem be kattant és ugy döntött hogy késsel oldja meg a dolgokat.És ha az embernek késsel mennek az 5 gyerek szeme láttára az kissé sok.Amugy az 5-dik édesapjával szeretne ezek után is maradni én meg tiszteletben tartom a gyerekem kérését, de bármikor visszajöhet hozzám.A gyerekeket kizárni az apjuk életéböl nincs szándékom csak nem szeretném ha egyszer a 19-éves fiam az apjának menne.Mint ahogy irta valaki én elöre nézek nem a péz vagy a házrész-közös vagyon érdekel hanem a gyerekeim. Köszönöm.
Hogy a kérdésre válaszoljak: Az apának tudnia kell, hogy hova viszed a gyrekeket. Csak úgy nem mehetsz el velük akárhová. Te egyedül elköltözhetsz, de ha a gyerekeknek õ az apjuk, akkor velük csak úgy nem. Bár nem tudom, hogy mennyiben érdekel a válasz, mert sokan kérdezték, hogy miért nem vinnéd az ötödiket, amire nem kaptunk reakciót, pedig fontos tényezõ lenne. A helyesírásois dologra meg csak annyit, hogy sajnos magyarországon egyes alacsony iskolázottságú népcsoportoknak van sok gyerekük, és teljesen jogos az ellenérzés ezirányban. Szerintem is mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyit biztonságosan fel is tud nevelni. Ha úgy áll anyagilag, hogy megteheti, akkor vállaljon ötöt, de ha nem, akkor ne a mi adónkból fizetett segélyekbõl akarja eltartani õket, és vállalja az ezzel járó következményeket is.
19:31 - Nem mindegy, hogy a gyerek akar az apjával maradni, vagy az apa erõvel tartja maga mellett azt a bizonyos gyereket, vagy az anya lexarja, mi lesz azzal a gyerekével... Emiatt lehet érdekes, mert anyagi okai nem lehetnek, ahol van hely 4-nek, az 5. gyerek se túl nagy gond már.
A kérdező hozzászólása: Mivel eddig az ügyvédem volt aki visszatartott az ingatlan elhagyásátol De most hogy minden eljáráshoz szükséges dokumentum a biroság birtokában van lényegtelen hogy az ingatlanban maradjak ugyanis ez elhuzodhat 10-évig is, mint a vállásunk is még 2-3 évig.A gyerekek böl 19, 13, 11, és 9 évesek már tudják mit szeretnének és velem jönnének .Egyedül a 14 éves maradna apával, akinek fel lett ajálva hogy lemond a gyerekekröl nem kell gyerektartást fizetnie, a házrol meg lemondok ami kb mostani értéke 16-17 millió.De köszöni nem kér ebböl sem !Ja és hogy 5 klassz gyerekem van attol még nem vagyunk romák csak én nem voltam képes az abortuszra mig mások igen.Eltartani meg az én feladatom nem másnak hogy ezt hány másod állással oldom meg az megintcsak az én dolgom.
Igen, igen, igen.Tudtam, hogy nem vagy roma!Én írtam, hogy te legalább elõre nézel.A ma reggeli 07.21-esre szeretnék még annyit reagálni, hogy a te adódból nem pont a családi põtlékot fizetik, annál inkább a mostani nyugdíjasok nyugdíját(ez egy kis államháztartási lecke)és pont ezért ne szólj meg senkit aki szül 5 gyereket és ne is aluliskolázottságozz le senkit aki sokgyerekes, hanem tiszteld õket, mert bizony az õ gyerekeik által befizetett adóból fogod majd egyszer te is kapni a nyugdíjad!És légyszíves nézzél szét a mai világban, hogy mennyire kevés gyerek születik ma pl. itt magyarországon. A pénzrõl meg csak annyit, hogy miért csak a gazdagok vállalhatnak gyereket?Aki gazdag, az is pár nap alatt szegény lehet és akkor kezdje el szégyellni magát, hogy kár volt megszülni azt az 5 gyereket?Nyissátok már ki a szemetek és olvassatok a sorok között is.Mint már azt korábban megírtam íme egy nõ, aki megpróbálja a lehetetlent:4 gyerekkel házat férjet mindent hátra hagyva új életet kezd és nem siránkozik, nem a férjét kergeti el és semmizi ki(pedig megtehetné akár távoltartást is kérve)hanem elõre néz és bízik egy jobb sorsban.És igenis én nagyon tisztelem azért mert nem ment abortuszra.
Ha a férjed is beleegyezik, akkor igen, egyébként nem, mert úgy gyerekrablásnak számitana. (Meg természetesen csak az országon belül költözhetsz a gyerekekkel, külföldre nem). Az 5. gyerekkel mi lenne?
14:04 - Mivel szép lassan átállunk magánnyugdíjpénztári rendszerre (aminek a havi befizetése jóval magasabb, mint az állami - a magán 8-10%, az állami csak 1, 5%), ezért nincs értelme arról papolnod, hogy a mostani fiatal dolgozó generációt a mostani gyerekek fogják nyugdíjasként eltartani, mert nem úgy lesz, én már a magánnyugdíjrendszerben kezdtem dolgozni, nekem államim valószínûleg már nem lesz, vagy csak nagyon minimális, a magánból lesz a többi pénzem és a nyugdíjam nagyobbik része, attól a pénzintézettõl, ahova befizettem, én a pénzintézettel kötöttem szerzõdést, nem az állammal. Szóval abba lehet hagyni a nyugdíj témát, ez már nem sokáig lesz így.
14.46-os nézz már utána a dolgoknak, téged rohadtul megvezettek!Amit te most befizetsz magánnyugdíjat, számold már ki, hogy meddig fogsz abból megélni nyugdíjas korodban.Amit te most befizetsz pénzt, nem azt fogod kamatostul visszakapni!Ez nem egy bankbetét!Akik most pl 80 évesek és kapnak 90.000.-Ft nyugdíjat, azok 20 éve amikor nyugdíjba mentek nem százezreket kerestek havonta.Gondolkozz!És igenis te is úgy fogsz nyugdíjat kapni, ha lesz elég fiatal, aki dolgozik és adót fizet, akkor te sem fogsz éhen halni.Egyébként mire oda jutsz a magánnyugdíjpénztári befizetésedbõl a rezsidre sem fogja jutni havonta, nemhogy megélhetésre.Már most bomlasztják lefele a kamatokat és ezidáig mindenki bukott az ügyön, azaz kevesebbet kapna ma, mint amit eddig befizetett, mert a magánnyugdíjpénztárak természetesen levonták a saját kezelési költségüket...stb...De inkább nem részletezem, hisz te úgyis jobban tudod, csak aztán ne csodálkozz!!!
Mibõl akkarsz 4 gyereket eltartani egyedül?
17.41 Én azokra gondoltam mikor irtam a kommentet akik neki estek a kérdezõnek-egyébként meg azt is feleslegesnek tartom h megvárjuk mit ir a kérdezõ h mi van az 5.gyerekkel, mert ez nem tartozik a kérdéshez, és amúgy is az õ dolga, dolguk. 15.53as voltam
Kedves 15.49-es.Tehát ma Magyarországon ha valakinek 5 gyereke van, az csak is cigány lehet.Na szép...Akkor én is nemsokára cigány leszek már csak 2 gyereket kell szülnöm.Errõl beszéltem pont.Én nem vagyok rasszista, én köztük dolgoztam, a fõnökük voltam, és bizony több tolvaj fehéret ismerek, mint feketét.De ez egy másik történet.Szégyellje magát mindenki aki azért szól meg egy nõt, mert 5 gyereket szült.Én ismerek olyan építész mérnököt(fehéret)akinek 7 gyereke van és, hogy ne menjünk messzire Csányi Sándornak(OTP vezér) is legalább 4 van.Fújj ti begyöpesedett újvilági karrierista libák.Kötessétek el magatokat!!!!!!
15:53 - A kérdezõ nem válaszolt még, hogy mi van az 5. gyerekkel, szóval bármi lehet, én az õ válaszát várom, és majd akkor tovább lehet gondolkodni, egyelõre csak kíváncsi vagyok az 5. gyerek sorsának a miértjére...
Úristen, de buták vagytok! Vádaskodtok, meg beszóltok holott a kérdezõ nem irta pontos körülményeket. MI van ha az 5. gyerek az apjával akar maradni, és az6ért nem költözik el az anyjával? Mikor az én szüleim elváltak, 3-an voltunk tesók, csak én mentem el anyuval mikor elköltözött, többiek apásak voltak jobban, és azért nem hozta el õket anya, mert õk maradni szerettek volna
15:33 a helyedben ezt a "mocskos barnabõrût" átgondolnám, mert bizony az írása alapján a kérdezõ is az lehet, te viszont egy rasszista szemét vagy!
A feladat adott, aki tud segítsen, aki meg csak kötözködni akar, az tartsa meg a véleményét!
Mi a terved az 5. gyerekkel?
Szia, bármit megtehetsz de mérlegelj elõtte, addig nem tenném ki a lábam a közös házból amíg a bíróság nem dönt, ugyanis ha te elmégy, bizonyos jogi szabályok változnak a ház, lakás megosztás terén, nézz utána.
15:08 - Én amíg nem leszek magatehetetlen, nem leszek nyugdíjas a szó klasszikus értelmében. De ez már nem a kérdéshez tartozik. Az viszont tény és való, hogy emelik a nyugdíjkorhatárt, hogy az állami nyugdíj valami töredék nyúlfarok, mire én annyi idõs leszek, még annyi se lesz, mint most, de én nem is akarok nyugdíjas lenni, és amit csinálni fogok, ott nem is kell, hogy nyugdíjas legyek (és nyugi, nem az akkori fiataloktól fogom elvenni a munkát).
Igen.
Persze, az elsõ tárgyalás mindig békítõ, akkor még nem választanak el, de a következõ tárgyalásra már mehettek közös megegyezéses papírral (ha addig sikerülne megegyeznetek a részletekrõl), azt figyelembe fogják venni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ
Ha mindent elrendeztek elõre (vagyonmegoszt, gyerekelh, stb.) és mindketten igent mondtok akkor már az elsõ körben lezárhatjátok! A vagyonmegoszt listát nemárt két tanuval is aláiratni!


Terhes vagyok, de válófélben vagyunk! A gyerek a férjemé, de még nem tud róla. Neki már van egy nő az életében, és ha én nem kellek neki szeretném ha a gyermekről lemondana. Mi a teendőm?

Legjobb válasz: Várj azzal a lemondatással. A saját magad és a születendõ gyermeked érdekében. A kicsi az övé és az övé is marad bármi történik köztetek. Minél elõbb számolj be neki a terhességedrõl. Joga van tudni, hogy apa lesz. Bármikor ráérsz elválni ezután, de ezt is beszéld meg vele.

És mi van ha pont hogy mérges lesz? Ezek után én kétlem, hogy repdesne az örömtõl, inkább úgy érezné, hogy most omlik össze minden. Gondolj bele, attól hogy Te meg akarod tartani, de õ már nem akar veled közös jövõt, és lehetne neki valaki mással. Nem akarom a pártját fogni, de én férfi szemmel így látnám. Gyerektartást is gondolom kellene fizetnie, mert ha ott van, nyilván akarna gondoskodni róla, de mivel veled már nem mûködik a dolog, teljesen kimaradna belõle. Így meg se te, se õ nem találna senkit (ha mégis, az nagyon szerencsés eset). Minél elõbb mondd meg neki, mert csak az idõt húzod. Ketten kell döntést hoznotok, de állítsd kész tények elé, legyen döntési joga
Várj azzal a lemondatással. A saját magad és a születendõ gyermeked érdekében. A kicsi az övé és az övé is marad bármi történik köztetek. Minél elõbb számolj be neki a terhességedrõl. Joga van tudni, hogy apa lesz. Bármikor ráérsz elválni ezután, de ezt is beszéld meg vele.
Nagyon sajnálom hogy ez történik veled! Elhagyott félnek lenni, aminek válás a következménye és ráadásul még most éled át életed legszebb ( vagy legalábbis annak kellene lennie, a férjed és a te legszebb idõszakotoknak) és legszomorúbb idõszakát... ez nagyon emberpróbáló feladat lesz. Én teljes mértékben megértem az érzéseid. Teendõd annyi, hogy mindenképp meg kell mondanod az exférjednek hogy babát vársz. De szeretnéd ha azok után amit okozott neked, békén hagyna téged és a születendõ babát. Ha beleegyezik, akkor hivatalos formában kell lemondania róla. De szerintem ez nem lesz olyan könnyû, mert nem valószínû hogy lemondana róla. Bár a gyerkõcnek sem lenne olyan jó érzés majd nagyobb korában szembesülni azzal hogy az apjának nem is kellett, annyira sem hogy a nevére vegye. Ezt gondold át.
Képzeld el az új nõ milyen képet fog vágni, amikor megtudja a dolgot!
Nagy erõt kívánok neked estére. De igazából az együttmaradás két ember döntése. Ha te nem akarsz vele lenni, mert megcsalt, megalázott és elhagyott egy másik nõért a gyerek ellenére mondhatod, hogy neked nem megy a történtek fényében a közös jövõ. Ez nem az õ döntése, hanem a tiétek. Ennek ellenére a korrektség megkívánja, hogy tájékoztasd.
Én vagyok a 14.33-as! Igen, elhiszem hogy nehéz lépés elmondani neki. Pláne azok után amilyen fájdalmat okozott neked! Én is pont erre gondoltam, hogy emiatt majd veled akar maradni és megígér fût-fát csak hogy had lehessen a baba és te melletted. csak ezt nem akartam az elõzõ válaszomba leírni. De hidd el, ez akkora sokk lesz neki hogy elõször nem is tud majd mit mondani. Össze lesz zavarodva. Késõbb meg majd elkezd zakatolni a fejében a sok gondolat. Az is lehet hogy megváltozik teljesen és csak értetek fog élni, elkövet majd mindent hogy visszafogadd. Hát nehéz idõszak elõtt állsz.
A gyerek a férjedé. jogilag is, hisz a férjed még. Mindenképp az õ nevére írják. Az, hogy lemond róla, az nem úgy megy, hogy mától nem kell, ha egyáltalán le akar mondani róla, akkor csak úgy teheti meg, hogy te keresel valakit, aki örökbe fogadja. (a gyereknek nem maardhat apa nélkül)
Mi tortent tovabb??hogy vagy?
Mi veled? Pici? Jól vagytok?
Ez így igaz, az szexeljen, aki tudja, hogy mi a lehetséges következménye! Nem kell neki már a nõ és nem kell tõle gyerek, de azért még megdugja, gusztustalan féreg! És egy nõ, aki szereti még ezt a férfit, hogy várható el, hogy elutasítsa, ha még közeledik hozzá testileg? A férjed egy felelõtlen gazember! HA már eldöntötte, hogy nem akar veled lenni, akkor dugja azt a másik nõt, téged meg ne ejtsen teherbe!
20asnak, de az asszonyt meg meg tudta dugni, igaz? Nem kell neki a felesége, válni szeretne, de egyszer még beletenné a tisztesség kedvéért a vége elõtt. (sajnálom kérdezõ, nyersen fogalmazva ez az igazság.) Szeretõje van (mert házasságban így nevezik azt a nõt akinek viszonya van a férjjel) és a feleségével is lefekszik. Na nehogymár a férj legyen itt az áldozat. Joga van tudni szerintem. De ne állítsuk be az olyan férfit áldozatként aki csalja a feleségét, el akarja hagyni, de alkalomadtán még megrántja.
De hát még nem is apa!! Lehet hogy nem is akarna az lenni, vagyis már biztos, hogy nem a leendõ exfeleségétõl. Megmondta az asszonynak, hogy nem akar vele lenni, akkor miért ne lehetne másik nõje? Valami biztos nem mûködött, különben nem fajult volna eddig a dolog. Nem akarom védeni a pasit, de én fel lennék háborodva, ha ilyen helyzetbe kényszerítenének. Õ nem tervezte, nem akarta ezt a gyereket, de azért fizessen, de látnia ne láthassa, mert már mással van. Úgy látszik a nõk tényleg bármit megtesznek a gyerekért
Ne légy már h.lye. Otthagyott, megcsalt, nem szeret. Fizesse csak a gyerektartást. A gyereknek is szüksége van rá, azért, mert te sértõdött vagy, neki még kellhet az a pénz. Jó lesz az sok mindenre, hidd el :) . Sõõõt, a láthatás sem árthat, késõbb neked is jó lesz az a kis szabadidõ. MILYENEK A MAI NÕK, szuper, hányan jönnek összefoglalt férfivel, sõt, apával, a szemétség teteje.
Minden tiszteletem a tiéd utolsó! N30
Nálunk ugyanez volt a helyzet. A férjem lelépett, és rövid idõ múlva összeállt egy nõvel. Amikor kiderült, hogy terhes vagyok, azt akarta vetessem el. Nem tettem. Egyedül nevelem a kisfiam. Nehéz, de megéri. Most sem döntenék másként. Az apuka egyszer látta a fiát, még a kórházban, miután megszületett. A válóperünk folyamatban, végül én adtam be. Gyerektartást fizet, de egyáltalán nem érdeklõdik. Majd írd meg, hogyan alakultak nálatok a dolgok. Kitartás!
Nem értelek 15ös. ketyegne a vekker? Nem ezzel akarja visszacsábítani a férjét. Ha elolvastad az elõzményeket megláthatod. Azért vetesse el a gyerekét, mert miért is? vagy hogy érted ezt a vekkert?
Ez egyáltalán nem korrekt. Nem egyedül a te gyereked, hanem az övé is, és köze van hozzá. Nem dönthetsz egyedül úgy, hogy márpedig neked kell és kész. Hány éves vagy, hogy ennyire kapaszkodsz ebbe a lehetõségbe? Mintha ketyegne a vekker
Elválsz gyorsan csendben és nem mondod el neki, hogy terhes vagy. Még hónapokig nem fog látszani. Ha nincs közös gyerek ennyi idõ alatt lezavarható a válás. Csak h a már azt kérdezted nem tilthatod e el.... Azt akarod hogy tudjon a gyerekrõl, de szenvedjen? vagy mire jó ez az eltiltás? Ha gondolod mondd el, kialakul vmi láthatás gyermek és apja között, vagy ne mondd el. De az elmondom, de eltiltom dolog nem korrekt.
A kérdező hozzászólása: Végülis akkor a lényeg az, hogy nem tilthatom el semmilyen módon?
A kérdező hozzászólása: Az anyagiak nem érdekelnek. Anyukám kettõnket nevelt fel úgy, hogy apám nem fizetett gyerektartást. Csak mert nem akart fizetni az állam meg egy nagy szar anyu hiába akarta, hogy fizessen, nem dolgozik (persze pairon) akkor nem kell fizetnie. Ez nem érdekel
Ha lemondatod, akkor még gyerektartást sem kérhetsz, anyagilag is egyedül maradsz.
A kérdező hozzászólása: Én szeretem õt, és szerettem is volna vele maradni, de õ azt mondta, hogy nem. még a válóper nincs beadva mert mondtam neki ha te akarsz elválni akkor neked kell beadni. De mivel akkor azt mondta, hogy vége (akkor még én sem tudtam a babáról) így biztos vagyok, hogy csak a gyerek miatt maradna velem. Érzései irántam szerintem már nincsenek. Ha nem lenne a baba akkor más lenne. Én nagyon szeretem és igen nem így képzeltem el a babavárást. Életem legboldogabb idõszaka kellene, hogy legyen és itt vagyok lassan teljesen kikészülve idegileg, ami nagyon nem jó most nekem . Nekünk mert itt nem csak rólam van már szó. Szeretem a férjemet és fáj az elutasítása. Sajnos én is apa nálkül nõttem fel, lehet azért is nemérzem annyira tragikusnak azt, hogy egyedül kell felnevelnem. :-(
A kérdező hozzászólása: Ma próbálom elmondni neki, vagyis elfogom. Már készülök rá napok óta, de egyszerûen nem ment eddig. Én nagyon szeretem, de tudom ha megtudja, hogy terhes vagyok õ azt mondaná, hogy maradjunk együtt. De csak a gyerek miatt nem akarok, hiszen neki ott van az amásik. Úgy leálni egy életet, hogy csak egy gyerek tart össze minket. Nem. Elég nehéz dolog lesz azthiszem. Elvetetésen is gondolkoztam (8.hétben vagyok) de nem tudnám megtenni ugy érzem.
hahoooo?

Válófélben vagyok a férjemtől, és az új páromtól vagyok már 12 hetes babás...Miért félek ilyen nagyon?

Lassan majd el akarom mondani a munkahelyemen, és rendesen rettegek, hogy megbélyegeznek amiatt, hogy ilyen korán (5 hónapja vagyunk együtt) vállaltam a párommal közös babát, s?t a vezet?ség egy része még azt sem tudja, hogy az egyik kollégám az új párom... Félek hogy rosszat mondanak ránk, vagy nem jól kezelik le a dolgot... A másik hogy már van egy 5 éves kislányom, akinek anno bekellett magyaráznom, hogy ne vággyon tesóra, mert a férjem nem akarta, és most nem tudom hogy hogyan és mikor mondjam el hogy tesója lesz, és vajon nem borul e ki miatta, merthogy még azt is igazán szokja, hogy elköltöztünk az apjától( bár vele nem volt olyan jó a viszonya, nem tör?dött a kislánnyal...) Állandóan ezen idegeskedek...:(

Legjobb válasz: Ne aggódj azon,hogy mit szólnak a kollegáid!Közhely,de igaz hogy minden csoda 3 napig tart.Én is egy évben váltam,és házasodtam újra.Aznap költözött hozzám a férjem,amikor az elõzõ elköltözött.Kollegám volt Nekem is,megdöbbentek a többiek amikor megtudták,de ez kb 1 hónapig tartott.Aztán már más szolgáltatott nekik témát.De viszont a kicsire nagyon figyelj,meg fogja viselni a történet az biztos!De ez nem a te hibád!!Törõdj vele sokat,és szeretgesd sokat.Ha a párodat nem fogadja el akkor legyetek fokozatosak.Meghát kérdezgesd arról,hogy az apja miket mond neki rólatok,és segíts neki helyrerakni a dolgokat a kis fejében!

Ne aggódj azon, hogy mit szólnak a kollegáid!Közhely, de igaz hogy minden csoda 3 napig tart.Én is egy évben váltam, és házasodtam újra.Aznap költözött hozzám a férjem, amikor az elõzõ elköltözött.Kollegám volt Nekem is, megdöbbentek a többiek amikor megtudták, de ez kb 1 hónapig tartott.Aztán már más szolgáltatott nekik témát.De viszont a kicsire nagyon figyelj, meg fogja viselni a történet az biztos!De ez nem a te hibád!!Törõdj vele sokat, és szeretgesd sokat.Ha a párodat nem fogadja el akkor legyetek fokozatosak.Meghát kérdezgesd arról, hogy az apja miket mond neki rólatok, és segíts neki helyrerakni a dolgokat a kis fejében!
Ne foglalkozz más vélemyényével, mindenki le van ejtve! Ne aszerint élj, hogy ki mit szól, a lényeg, hogy neked jó legyen! Akik megszólnának, biztosan rájuk is lehetne mondani valamit, senki sem makulátlan. A kislányodnak mond el minél elõbb, és akkor már nem kell idegeskedned rajt.
Biztos hogy lesznek olyanok akik kibeszélnek a hátad mögött, de nem kell foglalkozni velük, rosszakarók mindig vannak és lesznek is.Szerintem egyenlõre még ne mond el senkinek, ha táppénzre mész úgyis megtudják, utána meg már úgyse hallod miket beszélnek rólad.A lényeg hogy boldog vagy, akartátok ezt a babát, a többi ne érdekeljen.Szerintem a lányod örülni fog a kistestvérnek, kérdezd meg mit szólna ha öcsikéje vagy hugicája születne.Biztos hogy nem mondja hogy nem akar.
A kollégáid, ha tesznek is megjegyzést, fõleg az irigység fog belõlük beszélni, hogy milyen hamar rendezõdött az életed. Mert ugye ez igazán szép fordulat, hogy a válás után nem egyedülálló, keserû anyuka lettél, hanem rögtön nagybetûs családanya! Ez adjon erõt, hogy milyen szerencsés vagy! Én tavaly váltam el, idén áprilisban házasodtam újra, és most 25 hetes vagyok. Az emberek reakciója: pici csodálkozás aztán irigység ezerrel.... még olyan megjegyzést is kaptam egy kedves ismerõsömtõl, hát igen, van akinek sikerül az élet. (persze rosszindulatú, irigy hangsúllyal)

Mit tegyek? Válófélben vagyunk a férjemmel, a családi pótlékot eddig Õ kapta. Januártól igényelte a családi adókedvezményt is, mint egyedül álló, és mintha Õ nevelné a gyerekeket.

Azóta nem hajlandó lemondani egyik támogatásról sem. A NAV-nál azt mondták, aki a CSP. -ra jogosult, az jogosult az adókedvezményre is. Az államkincstár pedig nem hajlandó több hónapja válaszolni. A telefont nem veszik fel, emailre sem válaszolnak.

Legjobb válasz: megkell várnod a válópered végét és persze a gyermekelhelyezési per végét és ha neked ítélik a gyermeket,iratokkal bizonyítod,majd a családipótlékot illetve az adókedvezményt átírják a te nevedre,neked fog járni.Ha van jó ügyvéded és jelenleg te neveked a gyermeked míg folyik a per,elintézheti esetleg hogy ez idô alatt is te kapd a gyermek révén kapható kedvezményt illetve családit.Remélem segítettem neked.Én most jártam ebben a cipôben nemrég.

megkell várnod a válópered végét és persze a gyermekelhelyezési per végét és ha neked ítélik a gyermeket, iratokkal bizonyítod, majd a családipótlékot illetve az adókedvezményt átírják a te nevedre, neked fog járni.Ha van jó ügyvéded és jelenleg te neveked a gyermeked míg folyik a per, elintézheti esetleg hogy ez idô alatt is te kapd a gyermek révén kapható kedvezményt illetve családit.Remélem segítettem neked.Én most jártam ebben a cipôben nemrég.
A családi adókedvezmény nem azért jár, mert valaki házas, hanem a gyerekekre. Ha egyedülálló, akkor is jár, ha dolgozik.
Lehet rosszul tudom, de az adókedvezményt úgy tudja igényelni, hogy a másik fél úgymond lemond róla... magyarul neked arról le kellett mondani..
Hát, én nem tudom, te milyen számot hívsz, nekem még mindig felvették a telefont, pedig totál random idõben szoktam õket hívni.
Na én bevinném az államkincstárhoz a papírt hogy én igényeket a csp-t, s alá hamisítanám a férjem nevét, hogy engedi, én kapjam a csp-t. A vsaládi adókedvezményt mint egyedülálló hogy tudja igényelni, ha házas!?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kommenteket. Sajnos azt nyilatkozta, hogy egyedül neveli a gyerekeket, amit minden papír nélkül elhitt a munkáltatója, mert én nem mondtam le semmirõl.Akkor szembesültem a dologgal, amikor az általa aláírt papírt bevittem a munkáltatójához, és jelezték, hogy már igényelte, így nem tudják nekem kiadni.
A kérdező hozzászólása: Az állandó lakcímük megegyezik a férjemnek és a gyerekeknek, de a tartózkodási nem. Folyamatban van a gyermek elhelyezés, már januártól... A NAV-nak csatoltam, a válóper felbontást, amin rajta van a dátum, hogy még nem voltunk elválva, és nem mondtam le róla, de nem érdekelte Õket:( Remélem hamarosan vége lesz...

Kérhet- e férjem különvagyonra ígényt ha 18 éves házasok vagyunk és közös tulajdon a családi ház, útólag érvényesíthet? , most jelenleg válófélben vagyunk.

Legjobb válasz: Különvagyonak minösõl ami már a házzaság elött a tulajdona volt vagy allata örökölte, ajándékba kapta. ettétek nem tarthat rá igényt.

Különvagyonak minösõl ami már a házzaság elött a tulajdona volt vagy allata örökölte, ajándékba kapta. ettétek nem tarthat rá igényt.
Kevés adatot adtál meg így csak találgatni lehet. Pl.: hiába van közös néven, ha bizonyítja, hogy ajándék volt a részed, mert az visszakérhetõ.
A kérdező hozzászólása: Közösen vettük a szüleink segítségével egyformán.Nem volt ajándékozás , de utánna az árvíz elvitte és felújitotta a szülei segítettek de az enyéim is, persze számlák az én részemrõl nincsenek , nem tudom az õ részérõl mert mindenre képes vállalkozók a szülei . és én voltam a háttér a gyerekekkel amíg õ dolgozott. Nem szeretném ha kisemmizne nehéz életem volt.
Apeh miatt nem szabad számlát hamisítani, ha õk már régóta gyûjtenek eredeti számlákat az lehet legális. Kívánom, hogy egyezzetek meg korrektül.

Miért tartozok magyarázattal a férjemnek, ha válófélben vagyunk?

Anyagi és egyéb okok miatt még 1-1,5 hétig egy lakásban kényszerülünk lakni. Tegnap leálltam beszélgetni egy férfi ismerõsömmel, a férjem pedig kérdõre vont. Mondtam neki, hogy már semmi köze hozzá. Õ mondta ki, hogy nem szeret, váljunk el. Akkor most mit féltékenykedik?

Legjobb válasz: Nem tartozol magyarázattal. Nekem is volt már ilyen, igaz nem válás, hanem szakítás. Már nem akart engem, de azért mással se legyek :S Sose fogom megérteni :D Talán az lehet, hogy bántaná a büszkeségét, hogy nem törsz össze, azért mert elhagyott, sõt lenne is párod és még boldog is lennél.

Nem tartozol magyarázattal. Nekem is volt már ilyen, igaz nem válás, hanem szakítás. Már nem akart engem, de azért mással se legyek :S Sose fogom megérteni :D Talán az lehet, hogy bántaná a büszkeségét, hogy nem törsz össze, azért mert elhagyott, sõt lenne is párod és még boldog is lennél.
Válófélben nem voltam, mert nem voltam még házas, de hasonló szitum volt már párkapcsolaton belül. Nem vagy köteles beszámolni neki, ha õ akart elválni, meg már folyamatban is van, viszont lehet, hogy túl negatívan látod a helyzeted. Ha ennyire érdekli, hogy ki volt az a pasi és mikor-mit csinálsz, talán nem is gondolta komolyan, hogy elválna, sõt lehet meg is bánta. Lehet csak alap járaton féltékeny természetû, de akár még ilyesmi is állhat mögötte. Én tõle kérdeznék rá, hogy esetleg meggondolta-e magát, hogy ennyire "érdeklõdik", esetleg azt is megmondanám neki, hogy neked nem állna szándékodban szakítani/válni, deha õ döntött, akkor hagyjon békén téged, és feleslegesen ne zaklasson fel, épp elég megemésztened, hogy el akar hagyni.
Na ez jellemzõ ám a pasikra, az én volt férjem is elhagyott egy másik nõért, de amikor késõbb én kezdtem el ismerkedni, akkor meg cirkuszolt és féltékenykedett. De másoktól is hallottam hasonlót, szeretõs történetet is, hogy a férfi szeretõt tartott, még nem is hitegette csak annyi volt hogy jól érzik magukat egymással, õ persze még az asszonnyal is volt, de mind a kettõre féltékenykedett.
Mi nem vagyunk válófélben, mégsem tartozok magyarázattal, ha bárkivel megállok beszélgetni. Lehet, hogy igaza van az elõttem válaszólan, s a férjed azt várta, hogy te majd "kardodba dõlsz" az õ döntésétõl.
A kérdező hozzászólása: bocsi, nem a 4# hanem a 6#
A kérdező hozzászólása: 4# én szeretem a férjem, és nem akarnék elválni. De ha õ kimondta, hogy õ elválik és kész, nem fogok könyörögni.
Nem tartozol magyarázattal, és ezt te is tudod. Inkább az a gond, hogy miért aggaszt téged annyira ez a dolog, hogy felteszed ide kérdésként?
A kérdező hozzászólása: Nem titok, hogy mirõl beszélgettünk. De zavar, hogy a történtek után is érdeklõdik, most miért kellene vele mindent megosztanom?
Nem tartozol semmilyen magyarazattal, a szakitas megtortent amikor kimondtatok hogy valtok. Onnantol mar csak adminisztracio. Masreszt annyi koze lehet meg hozza, hogy amig a valast ki nem mondjak addig fogant gyermek apasagi velelmet keletkeztet. Tehat (szelsoseges eset ne vedd magadra) ha most valaki csinalna neked egy gyereket, annak -ha pl az illeto nem veszi a nevere- alapertelmezes szerint meg o lenne az apja papiron. De ez mar tenyleg csak szorszalhasogatas.
Magyarázattal nem tartozol neki. Ha érdeklõdik, hogy kivel és mirõl beszélgettél, akkor elmondod, ha akarod, ha meg nem akarod, akkor nem. Szerintem az emberek többségének az a természetes és normális, hogy valaki megállhat az utcán egy ellenkezõ nemû emberrel beszélgetni akkor is, ha férje vagy felesége van. Én legalábbis nem tudnék és nem is akarnék olyan férfival együtt élni, aki emiatt kérdõre von, mert nem a társának, hanem a tulajdonának tekint, vagy aki olyan szinten önbizalomhiányos, hogy ilyesmi miatt féltékenykedik.
A kérdező hozzászólása: Eléggé magam alatt vagyok, bár igyekszem nem mutatni. Ha el akar hagyni, menjen. Könyörögni nem fogok.
Ja még csak annyit, hogy ha bevallod neki, hogy mit érzel ez ügyben az még szerintem nem könyörgés. Csak, hogy félre értés ne essék, azt ne is csináld.

A szüleim 20évet együtt éltek, most válófélben vannak, én 12éves vagyok a bátyám pedig 18éves. Hogy történik egy válás az én esetemben? (hosszú lett bocsi)

Szept. 19-én lesz a válás. De az anyagiakba nem tudnak megegyezi. Addig megegyeztek h anya meg én elmennénk, a tesóm meg apa pedig a itt maradnának. De ugye apának ki kéne fizetnie anyát,de apa soknak tartja amennyit anya kér.

Legjobb válasz: Te szeretned hogy elvaljanak?

Te szeretned hogy elvaljanak?
A kérdező hozzászólása: igen 12éves vagyok és magamtól írtam. És nem szeretném ha elválnának, de akkor igen ha a másik választás h folyton veszekedjenek.
A kérdező hozzászólása: 3/4 köszi a tanácsot
Ezt egy 12 eves irta?
Szerintem 20 év házasság után minden közös vagyonnak minõsül, hacsak nem kötöttek elõtte a szüleid házassági szerzõdést. Szóval szerintem simán lehet, hogy fele-fele vagyon jár, plusz anyudnak gyerektartás, ha nála fogsz lakni. Ez persze csak tipp, érdemes volna egy jogászt megkérdezni, õ biztosan pontos választ tud adni a kérdéseidre.
A ház mostani árából le kell vonni az öröklött ház értékét és azt kell felezniük, ha 50-50% volt a tulajdonrész és nem volt házassági szerzõdés. Az, hogy mennyit fizet, az az õ dolguk, szerintem nem jelenti azt, hogy téged nem szeretne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Férjemmel válófélben vagyunk, 2 gyermek láthatása 2hetente vasárnap lenne amire 4 hónap alatt kétszer jelent meg. A kérdésem az hogy ha nem jön a megbeszélt időpontba köteles vagyok e bármikor máskor engedni hogy a gyerekeket elvigye?

Még joger?s határozat nincsen csak kett?nk megegyezése.

Legjobb válasz: Ha csak kettõtök meg egyezése van, és nincsen biróságon az ügy, akkor csak rajtad mulik, mikor engeded látni a gyerekeket. Nem vagy köteles engedni, hogy máskor vigye, te is szabhatsz idõt, sõt, ha látod, hogy kifogásolt állapotban van, akkor meg is tagadhatod a láthatást! Ha már bírósági végzés lesz a láthatásról, akkor is csak a bírói döntésben foglaltak szerint láthatja a gyerekeket!!!! Remélem segitettem!

Ha csak kettõtök meg egyezése van, és nincsen biróságon az ügy, akkor csak rajtad mulik, mikor engeded látni a gyerekeket. Nem vagy köteles engedni, hogy máskor vigye, te is szabhatsz idõt, sõt, ha látod, hogy kifogásolt állapotban van, akkor meg is tagadhatod a láthatást! Ha már bírósági végzés lesz a láthatásról, akkor is csak a bírói döntésben foglaltak szerint láthatja a gyerekeket!!!! Remélem segitettem!
Hülyeség amit tanácsolsz neki!Próbáltad már az életedet mások döntéseire alapozva élni?na de te tudod!Igazad van!A bíró majd megmondja!Nem jobb és emberibb békében megoldani a helyzeteket!Gratulálok!
1. még nem váltatok el 2. a felügyelet közös, mint mindig --> semmi alapon nem korlátozhatod a láthatást. Épp olyan joga van a gyerekekhez, mint neked. Bezzeg, ha õ nem engedné neked, hogy lásd õket, ki lennél akadva. Apáknak NINCS kevesebb joguk, mint anyáknak!
Jogilag nem tehetsz ellene semmit. Tudom, én átéltem. és adnom kellett a gyerekeket, mint ahogy most is adnom kell már válás után a szokásos láthatásra. Viszont én mostanra a volt férjemmel egész jó kapcsolatban vagyok így nálunk a gyerekláthatás ruganyos. Ha nekünk van programunk nem rondít bele és fordítva. Szerintem erre kellene törekednie mindenkinek.
Idióta picsä -_- hisztizel itt! nem veheted el tõle a gyerekeit neki is ugyanugy fontosak mert a saját gyerekei!
Amíg nem váltatok el (hivatalosan bíróság elõtt) addig a gyerekek még közös felügyelet alatt vannak, tehát elvileg bármikor elvihetné õket. A másik meg, hogy gondolj bele, ha 2 hetente vasárnap láthatnád a gyerekeidet. Az milyen lenne?!?! Szar. Én már csak tudom... Ha rosszat akarsz neki (mert a bosszú az szép) akkor csináld így, ha nem, akkor egyeztessetek, hogy minél többször vihesse el õket (Persze ha akarja). Amúgy meg az én válási papírjaimban benne van valami ilyesmi, hogyha valamilyen okból a láthatás nem valósul meg, akkor azt pótolni kell!!! (az ok nincs részletezve, mint ahogy az sem, hogy kinek a hibája...)
Nagyon védik itt egyesek az apa jogait. 4 hónap alatt kétszer jelent meg, azaz kéthavonta ránézett a gyerekekre. A gyerekeknek ez vajon milyen, nekik nem lenne joguk egy normális apához?
10:32-es vagyok, és én nem indulatból, meg kiosztásból írtam, hanem pusztán jogi szempontból. A feleknek volt egy közös megegyezésük, ez addig mûködik, amíg az, amit a neve is takar: megállapodás. Amint ez nem mûködik tovább, már nem beszélhetünk megállapodásról, tehát visszaáll a jogi helyzet, ami jelen esetben az, hogy mivel nem váltak el, nincs bírósági döntés a láthatásról, ergo semmi sem korlátozza az apa jogait, ezért SEMMI SEM KORLÁTOZHATJA az apa jogait. Erre az anya nem jogosult. Ennyi.
Jóül írj aaz utolsó. Ugyanolyan jogai vannak, mint neked. Ergo nem mondhatod ki, hogy ha látni akarja, nem láthatja õket.
A kérdező hozzászólása: Csak hogy azok is tisztán lássanak akik támadnak.soha nem korlátoztam az apát hogy lássa a gyerekeket mi több sokszor én vittem fel hozzá õket mert õ lusta volt 10 percet sétálni, egy ideig minden nap kértem hogy jöjjön velünk a játszóra is.minden hétvégén bejelentkezik hogy elviszi õket de mivel a hétvége az a buliról szól nem bír a másnaposságtól eljönni.én ebbe untam bele.a gyerekeket nem akarom áltatni hogy na most már jön apa és mégsem.gyerektartást nem fizet tehát az sem szempont.azt nem szeretném hogy még ezek után is kénye kedvére ugráltasson és akár mikor fenyegessen mert azt teszi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!