Találatok a következő kifejezésre: Válás szélén pechemre. A nejem nevén (1 db)

Válás szélén állok pechemre. A nejem nevén nincs semmi sem ingó sem ingatlan. én pedig tulajdonosként szereplek 2 lakóházban is. Kinél helyeznék el a közös gyermekünket?

tudná vinni esetleg a nagymamájához de ?k négyen laknak egy másfél szobás lakásban, a szüleinél pedig az apa alkoholista.

Legjobb válasz: az anyát támogatják az biztos. pl van olyan is hogy te lemondasz egy ingatlanodrol a gyerekek javára akkor megegyezhetö hogy nem fizetsz gyerektartást. hogy mi lenne a fer? az hogy egy ingatlanodat a gyerekekre iratod és hagyod öket ott élni, mellette mindent megadsz nekik. ha úgy látod hogy anya nem a gyerekere költi a gyerektartást, akkor önállóan megveszed te nekik mindig ami szükséges.

az anyát támogatják az biztos. pl van olyan is hogy te lemondasz egy ingatlanodrol a gyerekek javára akkor megegyezhetö hogy nem fizetsz gyerektartást. hogy mi lenne a fer? az hogy egy ingatlanodat a gyerekekre iratod és hagyod öket ott élni, mellette mindent megadsz nekik. ha úgy látod hogy anya nem a gyerekere költi a gyerektartást, akkor önállóan megveszed te nekik mindig ami szükséges.
Szia.Ha van munkahelye, és alkalmas a gyereknevelésre akkor nála fogják elhelyezni, még akkor is ha albérletbe megy.Ha õ nem iszik, ne drogozik, mentlisan ép stb...szépen neveli a gyermekeket, és ha még minimálisan is tudja biztosítania gyermeknek azt hogy felnöljön, testi, és szellemi fejlõdésben ne szenvedjen kárt, akkor is neki itélik.Egyébként meg van gyerektartás is, amire kötelezik az apukát, fõleg ha még tulajdonos is házban....Ne akard tönkretenni, imkább segítssél neki, hogy jó környezetben nöljön fel a gyermeked, és nem hiszem, hogy rosssz apa lennél, de azsem véletlen, hogy miért nehéz elszakítani a gyermeket az anyától.
Gondolom még kicsi gyerekrõl van szó. Szinte biztos hogy az anyának ítélik, és ez így van jól.
Látom teljesen tönkre akarod tenni.
Kedves Kérdésfeltevõ! Ember vagy te, wazze? Gondolom, a két lakás, ami a neveden van, egyikért sem dolgoztál meg (az ilyen retardált emberek általában mindent ingyen kapnak az élettõl). És a feleségednek miért nincs joga a gyerekhez, mi?? Azért, mert nincs pénze, vagyona?? Neked két lakásod van, a gyereked anyját meg kiraknád az utcára?? Tarkólövést az ilyen féregnek, könyörgöm. Kívánom, hogy egyyszer legyél olyan helyzetben, mint õ. Bár a Jóisten az ilyen retkeket sajnos soha nem bünteti meg. Lehet lepontozni, kurvaélet.
erre csak azt tudom mondani: mi a faszért kell összeházasodni??? én akkor sem tenném, ha fizetnének érte! úgyis válás a vége... anyám is megjárta, én nem teszem ki magamat ilyen szarságoknak! tudom ki lesz a gyerekem apja, de ha menni akar, menjen, és ne kelljen még azon is veszekednünk elõtte, ki melyik tányért kapja a válás után. gratulálok bammeg...
a gyereknek semmi képpen nem tesz jóit ha elmész. nagyon sok családot ismerek akik elváltak és utálják is egymást, de 10 éven keresztül úgy tudták a gyereket együtt nevelni hogy a gyerek élvezte. van új anyu és új apu, de a gyerek szinte akkor van az egyiknél másiknál amikor akar. nevelésben egyértelmüen megegyeznek és ha egymást utálják is ezt a gyerekkel nem közlik. sok sok párt hallottam, mikor egyik elviszi oviba másik haza hozza, mert így tudják megoldani. ha elmész semmi nem marad a gyereknek belöled. igazábol a gyerektartással a gyerket támogatod. ha úgy érzed az anya nem rá fordítaná a pénzt akkor vegyél meg neki te mindent. kisbaba szóval sok sok mindenre szüksége van. aztán ovoda iskola hujjuj.
A kérdező hozzászólása: aztán ha elváltunk újra ki megyek franciába és legio patria nostra, ott elég távol tudok lenni, az ilyen emberektõl.és újra kezdhetem az életem
A kérdező hozzászólása: de ha nem úgy gondolnám hogy ne nála maradjon a kicsi akkor teljesen kicsinálhatnám. gyûlölöm az ilyen férgeket, az ilyen emberszerû lényeket.
A kérdező hozzászólása: miért kellene gondoskodnom a nejemrõl ha elválunk? a gyerekemrõl igen. ha elválunk akkor nem jelent semmit nekem, csak egy másik nõ volt aki megint lehúzott anyagilag, amit mire visszafizet belegebed.és ezt a pénz letétbe helyeznék, és a gyerek kapná meg 25 évesen, ha már értékeli a pénz nevû mocskot.csak az a gond nem vagyok ilyen szemét. nem szoktam veszíteni és nem is szeretek.
Õszintén? Az ilyeneknek nem is kéne gyerek... de sajnos ezt nem IQhoz kötik... Ha Téged ennyire érdekel a gyereked sorsa - mint ahogy itt hangoztatod - akkor ne azon munkálkodj az anyát hogyan tudod mindenbõl kiforgatni, hanem hogy hogyan tudod a gyereknek a lehetõ legjobb körülményeket biztosítani. És ehhez hozzá tartozik az is, hogy a gyermeked anyjáról is gondokodsz - aki gondolom egy ideig még nem tud dolgozni ha a gyerkõc pici.
(Érdekes ez az oldal, mikor a párhuzamos kérdésekben meg olyanokat olvasok válaszként, hogy "hogy tehet veled ilyet az anyád?", meg "nem is anya az ilyen", stb. :( ) A házasságotok menthetetlen? Vagy te is inkább válnál? Nehéz helyzet elõtt állsz, és fel kell készülnöd arra, hogy valóban az anyánál helyezik el a gyereket, hacsak nem bizonyíthatóan alkalmatlan a felnevelésére. A gyermek érdekeit nézve meg dönthetnek úgy is, hogy megosztott lakáshasználatra jelölik ki a te (egyik) lakásodat. A gyerekkel a kapcsolattartást gondold át mindenképp, ha a láthatásban sikerül megegyeznetek, akkor azért az még mindig jobb, mintha nem találkozol vele többé.
A kérdező hozzászólása: nem vagyunk még rég házasok ahhoz hogy törvényesen bármit követelhessen.de nekem is valami hasonló járt már a fejembe, és valószínû, hogy az lesz a vége. aztán pedig menni a világvégére, mert nem akarom a gyereket kitenni annak, hogy havonta egyszer elhozom.mikor elhozom azért sír mert nem akar jönni, ha viszem vissza azért mert nem akar vissza menni. ez nem volna jó senkinek.
A kérdező hozzászólása: ha olyan sok pénzem volna ahogy a kedves hozzászóló gondolja, akkor valószínû egy ügyvédnek tettem volna fel a kérdésem.
A kérdező hozzászólása: nem vagyok sem milliomos, sem gazdag. az egy részét örököltem a másik részét pedig munkával kapartam össze.de szerintem nem ez volt a kérdés.ha a nejem válni akar hát váljunk és hogy aztán mi van vele nem nagyon érdekelne.csak az érdekel, hogy a lányomnak milyen körülmények között kell élnie és ennyi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. csak nem akarom elveszteni a gyerekem pedig szerintem is neki ítélnék mivel ez a jól bevált módszer. egy apától el vehetik azt az érzést hogy láthassa ahogy meg teszi az elsõ lépéseket, és hallja elsõ szavait. de egy anyának mindez természetesen alapból jár, bármilyen szeretõ és áldozat kész is az apa
Egy ilyen elõtt állok, nem megy együtt, a közös élet már lidércnyomás. Szétmegyünk de korrekten, egyébként a gyerekenek nem jó ha a szülõk csak miattuk élnek együtt, látják, érzik, átélik, Lehet külön is, gondoskodva.... Lehet hogy ellenem neveli majd a családja, erre az esély ismerve õket 100% de a gyerek akkor is érezni fogja hogy nem ugy van... Fóleg hogy már tudja folyamatosan hazudnak, ráadásul fele- fele idõ, igy korrekt. Megegyezés és szét, ha nem megy máskép jobb igy mint kényszerbõl együt élni, és folyamatosan feszültséget sugározni a gyerekekre.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

VAGYONSZERZÉS Mit gondoltok?

A helyzet a következő!
Együtt élek a párommal február óta. Van egy lakása, aminek fizeti a kölcsönét kb. 3 éve. Tehát még sok van hátra a kölcsönből, hogy teljesen övé legyen a lakás.
HA mi eközben összeházasodunk (komolyan tervezünk a jövőt illetőleg), olyan szerződést irattatna velem alá, melyben megfogalmazná, hogy a házasság előtt megszerzett vagyon az ÖVÉ, valamint a lakás is, (amit a házasság ideje alatt a közös pénzÜNKBÕL fizetne!) Amit a házasság előtt megszerzett az egyértelmű, hogy az övé, de a kölcsönt közösen fizetnénk.. Jóval több a keresete, de én nem érzem korrektnek, hogy ha pl. 10 év múlva ne adj Isten elválunk, mehetek egy bőrönddel...

Mit gondoltok?

23

Egy barátom tegnap szakított a feleségével és egész este bömbölt. Félek hogy évekig ilyen lesz mert nagyon szerelmes volt belé. Mit csináljak?

9

Nálam van elhelyezve a kiskorú gyermekünk, és kiszeretnénk menni külföldre kb 8 hónapra nyaralás céljából. A kisfiam 3 éves és ott külföldön járatnám addig oviba. Uniós országról beszélek ahova nem kell útlevél. Vagy kell az apa beleegyezése?

3

Feláldozni a boldogságot a gyereknevelés oltárán?

Férjem mintaapuka, a gyerekek megőrülnek érte, de mi egymással nem vagyunk boldogok, aminek nagyrészt ő az oka (ezt ő is tudja, elismeri).
34 éves vagyok és szívem szerint válnék, de a gyerekek miatt nem teszem.
Meddig tartható ez az állapot? Járt már valaki hasonló cipőben? Le lehet élni egy életet így?
Barátnőm ugyanilyen helyzetben vált el nemrég és teljesen igazat adtam neki, de most, hogy a saját gyerekeim bőrét viszem a vásárra már nem vagyok benne biztos, hogy Jogom van" ehhez.

10

Mire számíthat a húgom? Házasság előtt a férjének volt saját lakása. Házasságkötés után közösen 3 millió szabad felhasználású kölcsönt vettek fel a lakásra, amiből először kifizették a sógorom másik banknál lévő 1 milliós hitelét.

A többit pedig lakásfelújításra, berendezési tárgyakra stb. költötték. A sógorom most nem akar neki semmit adni. A húgom volt ügyvédnél ( régóta praktizál), de azt mondta, hogy ő ilyen esettel még nem találkozott.

7

Válás vagy birka türelem? Lesz egy kutyából szalonna?

Nem tudom mit tegyek ... a férjem (10 éve együtt vagyunk) a gyerekünk születése után egy évvel elköltözött, elég gusztustalan időszak volt, de kellő intelligenciával, türelemmel átvészeltük, ennek 1 éve. Azóta is külön élünk, de minden nap jön hozzánk, úgy viselkedik, mintha minden ok lenne (nincs másik nő). Mostanában pedzegeti, hogy esetleg visszaköltözne ...
Viszont én nem hiszem, hogy jobb lenne együtt.
Ráadásul 3 hetente erőt vesz rajta egy depihullám (1-2 napig tart), és akkor minden szar, mindennek én vagyok az oka, miattam boldogtalan ... bla bla bla, holott én már idiótaként keresem a kedvét, mert szegény ő, stresszes a munkája és ilyesmi. Más már rég tarkón csapta volna, hogy ébresztő, bunkó voltál kisapám, kapj az agyadhoz.
Szeretem őt, nem is akarok bosszút állni, nem kell tőlem elnézést kérnie, de valahogy együtt sem akarok vele élni ...
Ugyanakkor a gyerekünk ősszel közösségbe megy, lassan felismeri, hogy más családoknál apuka este nem megy haza. Én magam is rosszul viselném, hogy most már könnyedén elvinné magával hétvégére, nyaralni, vagy karácsonykor ...
Fel kell rúgni egy olyan kapcsolatot, ami alapjáraton működik? Nem gondoljátok, hogy aki egyszer cserben hagyja a társát, ott hagyja egy kicsi gyerekkel, az máskor is simán lelép? És bár "kíván", de szerintem ez már messze nem szerelem ...
Újra lehet kezdeni egy tönkrement kapcsolatot? Működhet újra normálisan?
Járt valaki hasonló cipőben?

7

Valas beadasakor ha kerem a gyerek ideiglenes elhelyezeset nalam akkor a ferjem megtilthatja e h elkoltozzem a gyerekkel?

valas beadasakor ha kerem a gyerek ideiglenes elhelyezeset nalam akkor a ferjem megtilthatja e h elkoltozzem a gyerekkel?

12

Probléma lehet, ha nincs bejelentett munkahely?

Szeretném elindítani a válást, de nincs bejelentett munkahelyem. 3 kiskorú gyermekem elhelyezésénél ez lehet probléma? A feketén szerzett jövedelem mellett ott a családi pótlék + főállású anya vagyok.

22

Gyerektartás elmaradás kifizetése után mikor kell újból fizetni?

Volt férjem nem fizetett gyerektartást 1 évig. Behajtóhoz fordultam, de csak fél évet követelhettem. Most ő kifizetette az 1 éves elmaradást. Most a továbbiakban ez minek számít? Mikortól kell újból fizetnie?( tudom megint nem fog fizetni)

8

Már olyan a kapcsolatom a férjemmel, mintha a testvéremmel élnék együtt. Mi legyen?

2 éve vagyunk házasok, már egy jó ideje ilyen volt a kapcsolatunk, de ami már manapság van, azt nem bírom elviselni. az intimitás nulla, már 3 hete nem szexeltünk, egyébként is kb havi 2 szokott lenni, jó esetben. már a napját nem tudnám megmondani, mikor kaptam egy csókot, vagy egy puszit, egy ölelést. néha ha véletlenül hozzám ér, kiráz a hideg, mert olyan mintha egy idegen lenne, annyira eltávolodtam tőle. folyton csak a viták, mert egy óriási lista legvégén állok én. hiába próbálok vele beszélni erről, nem változik, szerinte így minden rendben. mi lesz? nem fog megváltozni? én így nem akarom leélni az életemet.

én 23, ő 27, gyerek nincs.

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!