Találatok a következő kifejezésre: Válás szélén pechemre. A nejem nevén (1 db)

Válás szélén állok pechemre. A nejem nevén nincs semmi sem ingó sem ingatlan. én pedig tulajdonosként szereplek 2 lakóházban is. Kinél helyeznék el a közös gyermekünket?

tudná vinni esetleg a nagymamájához de ?k négyen laknak egy másfél szobás lakásban, a szüleinél pedig az apa alkoholista.

Legjobb válasz: az anyát támogatják az biztos. pl van olyan is hogy te lemondasz egy ingatlanodrol a gyerekek javára akkor megegyezhetö hogy nem fizetsz gyerektartást. hogy mi lenne a fer? az hogy egy ingatlanodat a gyerekekre iratod és hagyod öket ott élni, mellette mindent megadsz nekik. ha úgy látod hogy anya nem a gyerekere költi a gyerektartást, akkor önállóan megveszed te nekik mindig ami szükséges.

az anyát támogatják az biztos. pl van olyan is hogy te lemondasz egy ingatlanodrol a gyerekek javára akkor megegyezhetö hogy nem fizetsz gyerektartást. hogy mi lenne a fer? az hogy egy ingatlanodat a gyerekekre iratod és hagyod öket ott élni, mellette mindent megadsz nekik. ha úgy látod hogy anya nem a gyerekere költi a gyerektartást, akkor önállóan megveszed te nekik mindig ami szükséges.
Szia.Ha van munkahelye, és alkalmas a gyereknevelésre akkor nála fogják elhelyezni, még akkor is ha albérletbe megy.Ha õ nem iszik, ne drogozik, mentlisan ép stb...szépen neveli a gyermekeket, és ha még minimálisan is tudja biztosítania gyermeknek azt hogy felnöljön, testi, és szellemi fejlõdésben ne szenvedjen kárt, akkor is neki itélik.Egyébként meg van gyerektartás is, amire kötelezik az apukát, fõleg ha még tulajdonos is házban....Ne akard tönkretenni, imkább segítssél neki, hogy jó környezetben nöljön fel a gyermeked, és nem hiszem, hogy rosssz apa lennél, de azsem véletlen, hogy miért nehéz elszakítani a gyermeket az anyától.
Gondolom még kicsi gyerekrõl van szó. Szinte biztos hogy az anyának ítélik, és ez így van jól.
Látom teljesen tönkre akarod tenni.
Kedves Kérdésfeltevõ! Ember vagy te, wazze? Gondolom, a két lakás, ami a neveden van, egyikért sem dolgoztál meg (az ilyen retardált emberek általában mindent ingyen kapnak az élettõl). És a feleségednek miért nincs joga a gyerekhez, mi?? Azért, mert nincs pénze, vagyona?? Neked két lakásod van, a gyereked anyját meg kiraknád az utcára?? Tarkólövést az ilyen féregnek, könyörgöm. Kívánom, hogy egyyszer legyél olyan helyzetben, mint õ. Bár a Jóisten az ilyen retkeket sajnos soha nem bünteti meg. Lehet lepontozni, kurvaélet.
erre csak azt tudom mondani: mi a faszért kell összeházasodni??? én akkor sem tenném, ha fizetnének érte! úgyis válás a vége... anyám is megjárta, én nem teszem ki magamat ilyen szarságoknak! tudom ki lesz a gyerekem apja, de ha menni akar, menjen, és ne kelljen még azon is veszekednünk elõtte, ki melyik tányért kapja a válás után. gratulálok bammeg...
a gyereknek semmi képpen nem tesz jóit ha elmész. nagyon sok családot ismerek akik elváltak és utálják is egymást, de 10 éven keresztül úgy tudták a gyereket együtt nevelni hogy a gyerek élvezte. van új anyu és új apu, de a gyerek szinte akkor van az egyiknél másiknál amikor akar. nevelésben egyértelmüen megegyeznek és ha egymást utálják is ezt a gyerekkel nem közlik. sok sok párt hallottam, mikor egyik elviszi oviba másik haza hozza, mert így tudják megoldani. ha elmész semmi nem marad a gyereknek belöled. igazábol a gyerektartással a gyerket támogatod. ha úgy érzed az anya nem rá fordítaná a pénzt akkor vegyél meg neki te mindent. kisbaba szóval sok sok mindenre szüksége van. aztán ovoda iskola hujjuj.
A kérdező hozzászólása: aztán ha elváltunk újra ki megyek franciába és legio patria nostra, ott elég távol tudok lenni, az ilyen emberektõl.és újra kezdhetem az életem
A kérdező hozzászólása: de ha nem úgy gondolnám hogy ne nála maradjon a kicsi akkor teljesen kicsinálhatnám. gyûlölöm az ilyen férgeket, az ilyen emberszerû lényeket.
A kérdező hozzászólása: miért kellene gondoskodnom a nejemrõl ha elválunk? a gyerekemrõl igen. ha elválunk akkor nem jelent semmit nekem, csak egy másik nõ volt aki megint lehúzott anyagilag, amit mire visszafizet belegebed.és ezt a pénz letétbe helyeznék, és a gyerek kapná meg 25 évesen, ha már értékeli a pénz nevû mocskot.csak az a gond nem vagyok ilyen szemét. nem szoktam veszíteni és nem is szeretek.
Õszintén? Az ilyeneknek nem is kéne gyerek... de sajnos ezt nem IQhoz kötik... Ha Téged ennyire érdekel a gyereked sorsa - mint ahogy itt hangoztatod - akkor ne azon munkálkodj az anyát hogyan tudod mindenbõl kiforgatni, hanem hogy hogyan tudod a gyereknek a lehetõ legjobb körülményeket biztosítani. És ehhez hozzá tartozik az is, hogy a gyermeked anyjáról is gondokodsz - aki gondolom egy ideig még nem tud dolgozni ha a gyerkõc pici.
(Érdekes ez az oldal, mikor a párhuzamos kérdésekben meg olyanokat olvasok válaszként, hogy "hogy tehet veled ilyet az anyád?", meg "nem is anya az ilyen", stb. :( ) A házasságotok menthetetlen? Vagy te is inkább válnál? Nehéz helyzet elõtt állsz, és fel kell készülnöd arra, hogy valóban az anyánál helyezik el a gyereket, hacsak nem bizonyíthatóan alkalmatlan a felnevelésére. A gyermek érdekeit nézve meg dönthetnek úgy is, hogy megosztott lakáshasználatra jelölik ki a te (egyik) lakásodat. A gyerekkel a kapcsolattartást gondold át mindenképp, ha a láthatásban sikerül megegyeznetek, akkor azért az még mindig jobb, mintha nem találkozol vele többé.
A kérdező hozzászólása: nem vagyunk még rég házasok ahhoz hogy törvényesen bármit követelhessen.de nekem is valami hasonló járt már a fejembe, és valószínû, hogy az lesz a vége. aztán pedig menni a világvégére, mert nem akarom a gyereket kitenni annak, hogy havonta egyszer elhozom.mikor elhozom azért sír mert nem akar jönni, ha viszem vissza azért mert nem akar vissza menni. ez nem volna jó senkinek.
A kérdező hozzászólása: ha olyan sok pénzem volna ahogy a kedves hozzászóló gondolja, akkor valószínû egy ügyvédnek tettem volna fel a kérdésem.
A kérdező hozzászólása: nem vagyok sem milliomos, sem gazdag. az egy részét örököltem a másik részét pedig munkával kapartam össze.de szerintem nem ez volt a kérdés.ha a nejem válni akar hát váljunk és hogy aztán mi van vele nem nagyon érdekelne.csak az érdekel, hogy a lányomnak milyen körülmények között kell élnie és ennyi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. csak nem akarom elveszteni a gyerekem pedig szerintem is neki ítélnék mivel ez a jól bevált módszer. egy apától el vehetik azt az érzést hogy láthassa ahogy meg teszi az elsõ lépéseket, és hallja elsõ szavait. de egy anyának mindez természetesen alapból jár, bármilyen szeretõ és áldozat kész is az apa
Egy ilyen elõtt állok, nem megy együtt, a közös élet már lidércnyomás. Szétmegyünk de korrekten, egyébként a gyerekenek nem jó ha a szülõk csak miattuk élnek együtt, látják, érzik, átélik, Lehet külön is, gondoskodva.... Lehet hogy ellenem neveli majd a családja, erre az esély ismerve õket 100% de a gyerek akkor is érezni fogja hogy nem ugy van... Fóleg hogy már tudja folyamatosan hazudnak, ráadásul fele- fele idõ, igy korrekt. Megegyezés és szét, ha nem megy máskép jobb igy mint kényszerbõl együt élni, és folyamatosan feszültséget sugározni a gyerekekre.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Válókereset beadása, hogyan?

Sziasztok!

A technikai részére lennék kíváncsi. Letöltöttem a válókereset sablonját a netről, ki is van töltve. (Remélem jól). Nincs gyerek, már elköltözött, már mindent megosztottunk egymás között. Tehát csak ez szerepel benne meg adatok bla bla. Ezt kinyomtatom, aláírom, elmegyek egy postára veszek illetékbélyeget amit ráragasztok, aztán boritékba a házassági anyakönyvi kivonattal, besétálok a bíróságra, ahova kell értelemszerűen és ott odaadom és kész? Ennyi? Semmi más nem kell?

Válaszotokat előre is köszönöm.

1

Volt már olyan h válni akart, el is költözött aztán visszament?

Férjemmel 5éve vagyunk együtt van egy 4éves kisfiúnk, de el ment mert ő nem boldog. DE ramaty állapotban van és teljesen kikészült. Ha beszélünk látom rajta h inkább visszajönne. Ismertek olyat aki visszament a családjához?

9

Kényszerkijelentés a válási papírok beadása vagy csak a válás kimondása után lehetséges?

A lakás az édesanyám nevén van, de az apám állandóra van bejelentve ide. Anya nem meri elindítani a válást amíg itt van, mert apám alkoholista, és amikor iszik nagyon agresszív, a rezsibe, kajába sem fizet semmit, minden pénzét elissza. Nekünk nincs hová mennünk, az albérletet sem tudjuk kifizetni, őt pedig szép szóval nem lehet rávenni a költözésre.

3

Válás-gyermek elhelyezés mi a teendő ilyenkor?

Az alábbiakban szeretnék tanácsot kérni!
A párommal jelenleg fél éve vagyunk együtt de ő egy évek óta nagyon rossz házasságból szeretne végleg kilépni, eddig a gyerekre való tekintettel, illetve anyagi helyzete miatt valamint a házastársa ellenséges viselkedése miatt, nem tudott érdemben lépni.
Párom a házasság óta felépített egy házat., ő az 1/1 tulajdonos,viszont a tulajdonjogot a házasság utan szerezte meg. A tényálláshoz hozzátartozik, h a házastársa minimálbérért dolgozik, párom jól keresőnek mondhatja magát! A 4 év házasság alatt minden tulajdont a párom vitt a házasságba és teljes mértékben ő tartja el a családot,és a szülei is támogatni tudják.
a kérdésem az lenne Önhöz, hogy a válóper elindítása esetén van e esély arra, hogy a gyerek nála maradjon ehhez milyen megalapozott indokokra van szükség, vagy milyen megalapozott bizonyítékok kellennek ahhoz hogy a gyerek vele maradhasson (bizonyított, hogy a házastárs bántalmazza a páromat és ezt mind a gyerek előtt teszi aki szavai szerint nem szereti az anyját)!
Amennyiben jól tudom, válás esetén a vagyonfelosztásban az igazságügyi szakértő véleménye a mérvadó és így mindenképpen 50-50%ban kell osztozniuk ( akkor is ha a párom hiteles okiratokkal illetve tanukkal tudja bizonyítani hogy mindent ő vitt a házasságba)?
A válóper és egyéb költségek ( szakértői vélemény, illetékek, körülbelüli ügyvédi díj) nagyjából mennyi költséggel járnak illetve átlagosan mennyi idő alatt zajlanak le?

3

Ha a volt férjem gyerektartását a munkaügyi központja az első hónapban nem fizette meg (a továbbiakban igen), akkor vihetem az ügyet a bíróságra?

Levelemre (sima,nem ajánlott) nem válaszoltak, mailemre azt válaszoltak,hogy nem adhatnak tájékoztatást,mert jogosultságomat nem tudom igazolni.Akkor kérdeztem,hogy tértivevényes levél jó lesz-e,arra meg azt írták,hogy csak hivatali megkeresésre adhatnak tájékoztatást....de fizetni még nem fizettek!

14

Mennyi idő különélés után válik a házasság semmissé?

Ha hivatalos válás nem történik, de a felek külön élnek egymástól teljesen, a feleségnél a kiskorú gyerek.

7

Válóperes "megállapodás" ítélkezési szünetben leadva?

Beadtuk a válásról szóló megállapodásnkat. Ítélkezési szünet van, ezért még nem volt semmilyen tárgyalás.

Kérdésem annyi volna, hogy a leadott közös megegyezéses megállapodás még támadható, módosítható, ha behívnak minket az első tárgyalásra?
Köszönöm a segítséget!

3

Elvehetik tőlem a gyereket vállás esetén, ha?

Az apa a szüleivel él. Én, az anya, albérletben a 2 éves lányunkkal. Az anyósom megfenyegetett, hogy elintézze, azt, hogy a lányunkat elvegyék tőlem és az apának ítéljék. Megteheti? Szerinte, mivel az apának ott vannak ők, vagyis a szülei, én meg egyedül élek, ezért nekik ítélhetik. Még nem válltunk el, most intézzük a papírokat.

6

Tartásdíj átadásának mi a bizonyítéka?

Úgy értem, hogy ha valaki készpénzben odaadja a tartásdíját rendesen, de annak papíron sehol nincs nyoma, akkor később a bíróság beleköthet ebbe vagy csak akkor ha az anya azt állítja, hogy nem kapta meg?

9

Anyumat elhagyja a férje, de válni nem akar mert akkor fizetnie kéne az adósság felét. Mit lehet tenni?

Anyut egyébként pont az adósság miatt hagyja el,szépen sunyiba becsajozott és mikor már neki biztos volt a helye,bejelentette,hogy lelép. Fél éve indítottak egy kis élelmiszer boltot ami anyu nevén van,és sajnos azon is van adótartozás.A közüzemi számlák is anyu nevén vannak.A férje kijelentette,hogy hamarosan költözik de mindent anyura hárít és fizetni nem fog.Megteheti ezt? Ha anyum adja be a válókeresetet és a férje nem akar válni akkor hogyan zajlik majd az adósság elosztása? Van rá remény,hogy meg lehet osztani? Kérlek segítsetek aki tud. Köszönöm!

15

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!