Találatok a következő kifejezésre: Válás szélén pechemre. A nejem nevén (1 db)

Válás szélén állok pechemre. A nejem nevén nincs semmi sem ingó sem ingatlan. én pedig tulajdonosként szereplek 2 lakóházban is. Kinél helyeznék el a közös gyermekünket?

tudná vinni esetleg a nagymamájához de ?k négyen laknak egy másfél szobás lakásban, a szüleinél pedig az apa alkoholista.

Legjobb válasz: az anyát támogatják az biztos. pl van olyan is hogy te lemondasz egy ingatlanodrol a gyerekek javára akkor megegyezhetö hogy nem fizetsz gyerektartást. hogy mi lenne a fer? az hogy egy ingatlanodat a gyerekekre iratod és hagyod öket ott élni, mellette mindent megadsz nekik. ha úgy látod hogy anya nem a gyerekere költi a gyerektartást, akkor önállóan megveszed te nekik mindig ami szükséges.

az anyát támogatják az biztos. pl van olyan is hogy te lemondasz egy ingatlanodrol a gyerekek javára akkor megegyezhetö hogy nem fizetsz gyerektartást. hogy mi lenne a fer? az hogy egy ingatlanodat a gyerekekre iratod és hagyod öket ott élni, mellette mindent megadsz nekik. ha úgy látod hogy anya nem a gyerekere költi a gyerektartást, akkor önállóan megveszed te nekik mindig ami szükséges.
Szia.Ha van munkahelye, és alkalmas a gyereknevelésre akkor nála fogják elhelyezni, még akkor is ha albérletbe megy.Ha õ nem iszik, ne drogozik, mentlisan ép stb...szépen neveli a gyermekeket, és ha még minimálisan is tudja biztosítania gyermeknek azt hogy felnöljön, testi, és szellemi fejlõdésben ne szenvedjen kárt, akkor is neki itélik.Egyébként meg van gyerektartás is, amire kötelezik az apukát, fõleg ha még tulajdonos is házban....Ne akard tönkretenni, imkább segítssél neki, hogy jó környezetben nöljön fel a gyermeked, és nem hiszem, hogy rosssz apa lennél, de azsem véletlen, hogy miért nehéz elszakítani a gyermeket az anyától.
Gondolom még kicsi gyerekrõl van szó. Szinte biztos hogy az anyának ítélik, és ez így van jól.
Látom teljesen tönkre akarod tenni.
Kedves Kérdésfeltevõ! Ember vagy te, wazze? Gondolom, a két lakás, ami a neveden van, egyikért sem dolgoztál meg (az ilyen retardált emberek általában mindent ingyen kapnak az élettõl). És a feleségednek miért nincs joga a gyerekhez, mi?? Azért, mert nincs pénze, vagyona?? Neked két lakásod van, a gyereked anyját meg kiraknád az utcára?? Tarkólövést az ilyen féregnek, könyörgöm. Kívánom, hogy egyyszer legyél olyan helyzetben, mint õ. Bár a Jóisten az ilyen retkeket sajnos soha nem bünteti meg. Lehet lepontozni, kurvaélet.
erre csak azt tudom mondani: mi a faszért kell összeházasodni??? én akkor sem tenném, ha fizetnének érte! úgyis válás a vége... anyám is megjárta, én nem teszem ki magamat ilyen szarságoknak! tudom ki lesz a gyerekem apja, de ha menni akar, menjen, és ne kelljen még azon is veszekednünk elõtte, ki melyik tányért kapja a válás után. gratulálok bammeg...
a gyereknek semmi képpen nem tesz jóit ha elmész. nagyon sok családot ismerek akik elváltak és utálják is egymást, de 10 éven keresztül úgy tudták a gyereket együtt nevelni hogy a gyerek élvezte. van új anyu és új apu, de a gyerek szinte akkor van az egyiknél másiknál amikor akar. nevelésben egyértelmüen megegyeznek és ha egymást utálják is ezt a gyerekkel nem közlik. sok sok párt hallottam, mikor egyik elviszi oviba másik haza hozza, mert így tudják megoldani. ha elmész semmi nem marad a gyereknek belöled. igazábol a gyerektartással a gyerket támogatod. ha úgy érzed az anya nem rá fordítaná a pénzt akkor vegyél meg neki te mindent. kisbaba szóval sok sok mindenre szüksége van. aztán ovoda iskola hujjuj.
A kérdező hozzászólása: aztán ha elváltunk újra ki megyek franciába és legio patria nostra, ott elég távol tudok lenni, az ilyen emberektõl.és újra kezdhetem az életem
A kérdező hozzászólása: de ha nem úgy gondolnám hogy ne nála maradjon a kicsi akkor teljesen kicsinálhatnám. gyûlölöm az ilyen férgeket, az ilyen emberszerû lényeket.
A kérdező hozzászólása: miért kellene gondoskodnom a nejemrõl ha elválunk? a gyerekemrõl igen. ha elválunk akkor nem jelent semmit nekem, csak egy másik nõ volt aki megint lehúzott anyagilag, amit mire visszafizet belegebed.és ezt a pénz letétbe helyeznék, és a gyerek kapná meg 25 évesen, ha már értékeli a pénz nevû mocskot.csak az a gond nem vagyok ilyen szemét. nem szoktam veszíteni és nem is szeretek.
Õszintén? Az ilyeneknek nem is kéne gyerek... de sajnos ezt nem IQhoz kötik... Ha Téged ennyire érdekel a gyereked sorsa - mint ahogy itt hangoztatod - akkor ne azon munkálkodj az anyát hogyan tudod mindenbõl kiforgatni, hanem hogy hogyan tudod a gyereknek a lehetõ legjobb körülményeket biztosítani. És ehhez hozzá tartozik az is, hogy a gyermeked anyjáról is gondokodsz - aki gondolom egy ideig még nem tud dolgozni ha a gyerkõc pici.
(Érdekes ez az oldal, mikor a párhuzamos kérdésekben meg olyanokat olvasok válaszként, hogy "hogy tehet veled ilyet az anyád?", meg "nem is anya az ilyen", stb. :( ) A házasságotok menthetetlen? Vagy te is inkább válnál? Nehéz helyzet elõtt állsz, és fel kell készülnöd arra, hogy valóban az anyánál helyezik el a gyereket, hacsak nem bizonyíthatóan alkalmatlan a felnevelésére. A gyermek érdekeit nézve meg dönthetnek úgy is, hogy megosztott lakáshasználatra jelölik ki a te (egyik) lakásodat. A gyerekkel a kapcsolattartást gondold át mindenképp, ha a láthatásban sikerül megegyeznetek, akkor azért az még mindig jobb, mintha nem találkozol vele többé.
A kérdező hozzászólása: nem vagyunk még rég házasok ahhoz hogy törvényesen bármit követelhessen.de nekem is valami hasonló járt már a fejembe, és valószínû, hogy az lesz a vége. aztán pedig menni a világvégére, mert nem akarom a gyereket kitenni annak, hogy havonta egyszer elhozom.mikor elhozom azért sír mert nem akar jönni, ha viszem vissza azért mert nem akar vissza menni. ez nem volna jó senkinek.
A kérdező hozzászólása: ha olyan sok pénzem volna ahogy a kedves hozzászóló gondolja, akkor valószínû egy ügyvédnek tettem volna fel a kérdésem.
A kérdező hozzászólása: nem vagyok sem milliomos, sem gazdag. az egy részét örököltem a másik részét pedig munkával kapartam össze.de szerintem nem ez volt a kérdés.ha a nejem válni akar hát váljunk és hogy aztán mi van vele nem nagyon érdekelne.csak az érdekel, hogy a lányomnak milyen körülmények között kell élnie és ennyi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. csak nem akarom elveszteni a gyerekem pedig szerintem is neki ítélnék mivel ez a jól bevált módszer. egy apától el vehetik azt az érzést hogy láthassa ahogy meg teszi az elsõ lépéseket, és hallja elsõ szavait. de egy anyának mindez természetesen alapból jár, bármilyen szeretõ és áldozat kész is az apa
Egy ilyen elõtt állok, nem megy együtt, a közös élet már lidércnyomás. Szétmegyünk de korrekten, egyébként a gyerekenek nem jó ha a szülõk csak miattuk élnek együtt, látják, érzik, átélik, Lehet külön is, gondoskodva.... Lehet hogy ellenem neveli majd a családja, erre az esély ismerve õket 100% de a gyerek akkor is érezni fogja hogy nem ugy van... Fóleg hogy már tudja folyamatosan hazudnak, ráadásul fele- fele idõ, igy korrekt. Megegyezés és szét, ha nem megy máskép jobb igy mint kényszerbõl együt élni, és folyamatosan feszültséget sugározni a gyerekekre.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Válás során a férjem igényt tarthat a lakásfelújítás költségének a felére?

A lakás a szüleimé, az első 5 évben náluk laktunk. Nem kértek lakbért, csak a rezsi ránk eső részét kellett fizetnünk. A férjemmel úgy gondoltunk segítünk nekik kicsit és hitelből felújítottuk a lakást (már visszafizettük). Most a vagyonmegosztás során a férjem igényt tart a felújítási költségek felére. Megteheti ezt?

16

Erre az indokra hivatkozva kérheti a férjem exe a gyerektartás összegének emelését?

Már januában megkeresett minket, hogy szeretne több gyerektartást kapni, mert a fia szeptemberben kezdi a gimnáziumot, de megmondtuk, hogy nem tudunk többet adni. 13700Ft-ot kapnak havonta. Pénteken megkaptuk a bíróságról a levelet, hogy beperelt minket a gyerektartás összegének emelése miatt. A férjem havi bevétele 61000Ft és van 2 közös gyerekünk is (7 és 5 évesek).

11

Ha két kiskorú gyerek mellet elváltam és az eu-n belül szeretnék költözni, tehát nincsenek határok, akkor is kell az apa hozzá járulása?

Tehát nem megvonni akarom az apa láthatását,mert azt korlátlanul biztosítom ha arról van szó-persze fixen megbeszélve..úgy értve a korlátlant.. de el szeretnék költözni az aun-n belül pl 700kmre egymási országba,de mivel nincsenek határok számít ekkor is az apa hozzá járulása ehhez?
Félreértés ne essék van egy új kapcsolatom aki kint él,és közös gyerekünk is lenne és szeretnék oda költözni hozzá a két már meglévő gyerekemmel...
ekkor hivatalosan mi a teendő.. vagy kitől hol tudom ezt megkérdezni ?

38

Lehetséges tartásdij előre fizetése? Tegyük fel hogy elváltam de most van pénzem. Ugyanakkor egyáltalán nem biztos hogy ez mindig igy lesz. Tehát kifizetem előre a tartásdijat mondjuk a gyerekem 24 éves koráig

- feltételezem hogy egyetemre fog járni.

Az anyja tegyen vele amit akar, fektesse be, költse el bármi nem érdekel, csak egy: ha késöbb anyagi gondjaim lesznek ne perelhesse el tőlem a minimál bér felét, a házat a fejem fölül, ne csukhasson börtönbe stb. mert már lerendeztem e kötelességemet.
Jogilag lehetséges mindez?

47

Ha a szulok valasban vannak. Es a gyerek 16 eves akkor mar neki kell dontenie hogy kihez koltozik? Es ha van egy 21 eves novere akkor lehetseges hogy hozza koltozik?

a nover tanul, egyetemre jar igy o is a szulok tamogatasaval elt eddig is. ha tovabbra is (nagyobb) osszwggel tamogatnak akkor lehetseges hogy oda koltozik a 16 eves lany? donthet igy?
koszonom elore is a valaszokat

8

Miért ilyen lassan halad a válóper?

Miért csak a feleség érdekeit nézi a bíróság csoda,hogy ennyi hajléktalan apuka kerül az utcára önhibáján kívül ha ilyen a bírói igazságszolgatatás?

2

A volt házas párt mennyire viseli meg a válás?

1

Milyen törvény, vagy milyen bírók vannak Pest megyében?

Megítélték az 50% gyerektartást és a feleségemre írattam a fél házat,mivel közös meg egyezéssel adtuk be a válópert de sajnos ez már nem működik,mivel ezeket a dolgokat teljesítettem és tovább nem hajlandó szóba álni a feleségem velem. Sem az ingósákról sem a ház feléről nem akar beszélni mivel szerinte azt őt illeti hol ott sosem dolgozott. Én 75 ezer fizetésből élek másfél éve albérletben ,így 2 hónapja már nemtudom a gyerektartást fizetni ezért feljelentett a bíróságon és felszólítottak a gyerektartás fizetésére avval az inokkal,hogy nekem marad így is 15 ezer Ft-om megéli,de a ház árát,vagy többlethasználati díjat mikor vagy egyáltalán fogok-e kapni az őket nem érdekli. Hol itt az igazság,menjek az utcáról dolgozni,hogy tudjam őket fizetni?

3

Évekkel a válás után a fent említett okokkal van -e értelme, létjogosultsága visszamenőleg, beperelni a volt feleségemet, harcolni az igazamért? Szerintetek sikerrel járhatok?

4 éve, vagyonmegosztás után elváltam a feleségemtől.Azóta kiderült,hogy a munkahelyén elvégzett munka után súlyos milliós forint jutalmakat kapott, minden év végén.Ez a pénz NEM jelent meg a családi kasszában így a vagyonmegosztásban sem. 3 év végi jutalomról van szó amit még mint a feleségem kapott meg,ekkor ezekben az években nyoma sem volt a gondoknak, amik aztán tönkretették a házasságomat.A fantáziátokra bízom az okot...
A volt feleségem egy nagy világcégnél dolgozik így minden dokumentálva van,minden pénzmozgás...

28

Ti elválnátok ezért?

Eddig szép házasságban éltünk a férjemmel. Gyermekeink 25 és 30 évesek, mindketten kirepültek már. Két napja egy családi összeröffenésen fültanúja lettem egy beszélgetésnek, amely annyira felzaklatott, hogy azóta nem tudok aludni sem. A fiatalabbik húgom annak idején mikor én a kórházban feküdtem és megszültem az első fiamat, rajtakapta a férjemet az idősebb húgommal. Ez nyilvánvalóan kiderült a beszélgetésükből. Fiatalabb húgom azért hallgatott róla, hogy ne okozzon nekem fájdalmat. Ha belegondolok, hogy a másik húgom meg vígan hempergett a férjemmel, aztán azóta is úgy mászkál hozzánk mintha mi sem történt volna.... hányingerem van tőlük. Egyszerűen nem tudom, mit tegyek, szeretem a férjemet de nem tudom, ennyi év távlatából szemet kellene hunynom felette és élni tovább az életünket? A húgomat simán gyűlölöm, és nem érti miért nem állok szóba vele. Feje tetejére állt a 32 éve jól működőnek hitt házasságom, az életem. Ti mit tennétek?

33

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!