Találatok a következő kifejezésre: Válás esetén lesz a (5 db)

Nem örökség mindig is külön vagyon marad.
Nem lesz köze hozzá.
Az örökölt vagy ajándékba kapott ház nem lesz közös, de amit a házasság ideje alatt esetleg ráköltöttetek, annak a fele a férjnek jár.
Ahogy elõttem írták: öröklés és ajándékozás esetén sem lesz hozzá köze. Amennyiben bármilyen felújítást végez, pl. az õ pénzén vagy közösen újítjátok fel, építitek át, akkor váláskor követelheti, hogy fizesd ki.

Válás esetén, ha hitellel terhelt autó is van a vagyontárgyak között, akkor annak mi lesz a sorsa?

az autót a férfi használja, a n? nem is tartana igényt az autóra,bármikor lemondana róla. a még le nem törlesztett hitelösszeg felét ki kell fizetnie a n?nek? vagy ez hogy m?ködik?

Legjobb válasz: ha közösen fizetik tovább, a használata is közös lesz. igen, akkor használhatja a nõ is. amúgy érdemes elmenni ezzel ügyvédhez, és megegyezni.

ha közösen fizetik tovább, a használata is közös lesz. igen, akkor használhatja a nõ is. amúgy érdemes elmenni ezzel ügyvédhez, és megegyezni.
Házasság alatt szerzett vagyon mindig közös függetlenül attól, hogy az hitel vagy pénz.
Lehet, hogy valamit félreértettem, de én nem így látom. A hitelre vett autó, miután a nõ nem tart rá igényt, a férfi tulajdona lesz. Ennek értelmbében az eddig be nem fizetett törlesztés a férfira hárul, illetve az eddig befizetett részletek felét is vissza kell fizetnie a nõ részére.
Vagy újrahitelezteted az autót. Kiszámolják mennyit fizettél be, stb és új koncepciót adnak.
A kérdező hozzászólása: ez a két lehetõség van? (egyébként köszönök szépen minden eddigi választ!)
A vagyonmegosztás során meg lehet egyezni, hogy a hitelt csak a férfi fizeti - ennek fejében más vagyontárgyat megkap, hoyg ne járjon rosszul - és akkor nincs tovább vita, VAGY mindketten fizetik továbbra is, de akkor a feleségnek jár valami az autó használati értéke fejében.
A kérdező hozzászólása: a férfi legnagyobb valószínûséggel sosem akarja majd eladni az autót. és ha felesben fizetik tovább, akkor a nõ is igényt tarthat a használatra, nem? viszont jogsija sincs...
Az autó hitelt közösen kell tovább fizetni és amikor letelt a hitel eladni és felezni a pénzt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ezzel tisztában vagyok. kérdésem az volt, hogy mi lesz az autó sorsa? mert ugye, ha kifizeti a maradék tartozás felét, akkor igényt tarthat az autóra. viszont ha igényt tart az autó felére, akkor el kell adni az autót, amihez az kell, hogy a férfi is kifizesse a maradék tartozás másik felét. viszont a férfinak erre nem lesz pénze. most ez az autó valójában a vagyonok köz mínusz is és plusz is. és ha a nõ lemondana a plusz értékérõl, akkor nem mondhat le egyben a mínusz értékérõl is? nem tudom értitek-e.
Csak ilyen nincs, hogy nem tart rá igényt, mivel az õ kötelezettsége is. Senki nem kötelezhetõ a másik fél részének megvételére.

20 Éves házasok vagyunk. Van egy 13milliós kölcsön a házon. A férjem nevén van a kölcsön. Két gyermek 18 és 11 évesek. Válás esetén mi lesz a kölcsönnel, kinek kell visszafizetnie?

Legjobb válasz: Ha az ingatlant közösen szereztétek, akkor nem számít kinek a nevén van, közös, ugyanúgy mint a "negatív" vagyon vagyis a hitel is közös.

Ha az ingatlant közösen szereztétek, akkor nem számít kinek a nevén van, közös, ugyanúgy mint a "negatív" vagyon vagyis a hitel is közös.
Ha elváltok, akkor a ház is meg az adósság is felezödik, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van, mivel a házasság vagyonközösséget (is) jelent.
Közös minden, ahogy már írták is. Vagy egyikõtök ki tudja fizetni a másikat (ekkor a fizetendõ összeg: a ház értéke - a kölcsön összege, végeredmény osztva kettõvel), vagy el kell adni a házat (kölcsönt visszafizetni) és a maradék pénzt el lehet felezni, mindenki keressen új lakást.
Ahogy fentebb már írták, a kölcsön is közös vagyonnak minõsül, így felesben kell tovább fizetnetek.
Természetesen a kölcsön fele is a Tied
Ha házasság elõtt vettétek fel, de csak az egyikõtök nevére, akkor az törleszti tovább, akinek a nevére fel lett véve a kölcsön (kivétel akkor, ha a házasság után a másik fél is beszállt a törlesztésbe írásban, így már közössé válik). Ha házasság alatt vettétek fel, akkor pedig közös, így válás után is közösen kellesz törleszteni.


Válás esetén mi lesz a közös néven lévő házzal, illetve a rajta levő - szintén közös adósként - jelzáloggal?

Legjobb válasz: hát az adóssa´got nem igazán tudom,gondolom fele fele. A ha´zat meg elkell adni,és felezni,vagy a házat ketten használni,(pl.leválasztani,ha lehetséges)/egy ismerösünknél így történt,mert eggyik sem akart elmenni/vagy még egy lehetöse´g,eggyik lemond a ma´sik javára a házról,de nem fizeti a jelzálogot sem. A legbiztosabb,ha megbeszéled az ügyve´deddel.

hát az adóssa´got nem igazán tudom, gondolom fele fele. A ha´zat meg elkell adni, és felezni, vagy a házat ketten használni, (pl.leválasztani, ha lehetséges)/egy ismerösünknél így történt, mert eggyik sem akart elmenni/vagy még egy lehetöse´g, eggyik lemond a ma´sik javára a házról, de nem fizeti a jelzálogot sem. A legbiztosabb, ha megbeszéled az ügyve´deddel.
A közös vagyont meg kell osztani egyezséggel, vagy a bíróságon perrel. A közös vagyon aktívái és passzívái is felezõdnek, keressetek ügyvédet, mivel az ingatlan megosztásával kapcsolatban úgyis szükség lesz az ügyvédi közremûködésre.

Három éve lesz, hogy férjemmel különélünk. Szeretném a válást elindítani, de ő külföldön tartózkodik tartósan. Ilyen esetben is elindítható a válás? Mi történik, ha nem jelenik meg és a papírokat sem tudja aláírni?

Legjobb válasz: Akkor elválasztanak tõle téged az elsõ tárgyaláson, és még csak bele sem szólhat a saját válásába. Neki lesz rosszabb, nem neked.

Akkor elválasztanak tõle téged az elsõ tárgyaláson, és még csak bele sem szólhat a saját válásába. Neki lesz rosszabb, nem neked.
Ha te vagy a felperes, csak neked kell megjelenned a tárgalás/-oko /-n, ha õ nem jelenik meg, az az õ baja.
A válás valóban egyszerû lesz, de van közös vagyonotok?
Na, ezzel lesz a baj. Mert a válás lemegy két tárgyalás alatt. Az elsõre nem megy el, elnapolják, a másodikra sem megy el, elválasztanak. Csakhogy így külön polgári perben kell kérned a közös vagyon megszüntetését.
A kérdező hozzászólása: Közös vagyon a ház, melynek részletinek fizetésébe 1 éve nem segít be.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!