Találatok a következő kifejezésre: Válás 2 gyerektartás (5 db)

Válás 2 gyermekkel gyerektartás nélkül?

Szituáció: Válni akarunk 7 év után, 2 gyermekünk van, 4 és 1 évesek. Lakáson hitel, de már abból nincs sok kifizetnivaló, közös tulajdon maga a lakás. Hitel alapban a feleségem nevén van, tehát azon nem kell változtatni, szóban úgy egyeztünk meg, hogy én hagyom nála a gyerk?cöket, marad nála a lakás aminek a rám es? részét a gyereke nevére íratom. Ingósággal sincs gond. Csak a megbeszéltek szerint a lakásért cserébe a feleségem lemondana a gyermektartás fizetésér?l teljes mértékben, örökre. Természetesen nem sajnálom a gyereket?l a pénzt, csak a "volt" feleségem nem én szeretném eltartani. Ezeket ? el is fogadja, csak az a kérdés, hogy ez most kivitelezhet? valamilyen módon, vagy sem. Illetve én azt is szeretném kikötni, hogy a továbbiakban ? ne tudjon utólag igényelni gyerektartást. Ez lehetséges???

Legjobb válasz: Itt az a gond hogy nem feleségtartást hanem gyerektartást kell fizetned. azt a gyereket megcsináltad, így el is kell látnod, még ha a feleségnek új párja is van, mert az a ygerek a tiéd. ha a feleség nem a gyerekre költi azt a pénzt gusztustalan. én tuti kiegyeznék ezzel, ha rendszeresen veszel a gyerekeknek ruhát, ajándékokat az ünnepekre, beszállsz majd az osztálykirándulásba, elviszed öket állatkertbe. élményeket és anyagi támogatást adsz. azzal hogy a gyerekeknek lesz egy-egy negyed lakásuk még nem fognak jobb ruhában lenni, vagy élményekkel gazdagodni. szóval ha gyereked van fizess, persze ez lehet közvetlen is ahogy írtam tárgyakban ami amúgy is kell nekik. jogilag ügyvédet kérdezz, de szerintem kötelezö gyerektartást fizetni, ez alol nincs kibuvo.

Itt az a gond hogy nem feleségtartást hanem gyerektartást kell fizetned. azt a gyereket megcsináltad, így el is kell látnod, még ha a feleségnek új párja is van, mert az a ygerek a tiéd. ha a feleség nem a gyerekre költi azt a pénzt gusztustalan. én tuti kiegyeznék ezzel, ha rendszeresen veszel a gyerekeknek ruhát, ajándékokat az ünnepekre, beszállsz majd az osztálykirándulásba, elviszed öket állatkertbe. élményeket és anyagi támogatást adsz. azzal hogy a gyerekeknek lesz egy-egy negyed lakásuk még nem fognak jobb ruhában lenni, vagy élményekkel gazdagodni. szóval ha gyereked van fizess, persze ez lehet közvetlen is ahogy írtam tárgyakban ami amúgy is kell nekik. jogilag ügyvédet kérdezz, de szerintem kötelezö gyerektartást fizetni, ez alol nincs kibuvo.
Az elõzõ válaszolót kijavítva, azért van lehetõség arra, hogy ne fizessen - illetve egy összegben fizessen - gyerektartást. De az nem a kérdezõ által vázolt helyzet. Sajnos, ahogy írták elõttem is, a gyerektartáshoz a feleségednek tulajdonképpen "semmi köze". Õ nem dönthet afelõl, hogy kell-e fizetni vagy sem. Gyámügyi hozzájárulást pedig biztos, hogy nem kapsz erre az egyezségre. Édeskevés a gyerek eltartásához az, hogy adsz nekik egy negyed ingatlant. Tehát a bíróság ezt nem fogja jóváhagyni. Te belemehetsz "maszek alapon", de ha a feleséged gyerektartásért perre megy, akkor azt meg fogják neki ítélni. Még akkor is, ha neked papírod lesz tõle, hogy õ ilyet nem fog kérni. Sõt akkor is, ha a gyerekeknek a nevére írattad a rád esõ felét az ingatlannak. A jog, nagyon helyesen, a gyerek érdekét védi, és nem arra ad megoldást, hogy a szülõk hogy rendezkedjenek a "gyerekek feje fölött." Vagyis a válasz: Bírósági jóváhagyó végzést az általad ecsetelt esetre nem kapsz.
Gyerekeket nem is akartad magadhoz venni?

Gyerektartási díj hogyan alakul olyankor, ha válás után az apának (ő fizeti a gyerektartást 2 gyerek után) születik egy gyereke? Akkor kevesebb gyerektartást kell fizetnie az 1. házasságából született gyerekek után?

Legjobb válasz: igen azzal értek egyet aki írta, hogy valóban csökkentheti az öszeget. Nem kell ahhoz az, hogy a következõ házassága is válással végzõdjön. Neki akkor összesen van 3 gyermeke, és arányosan, igazságosan kell megosztani a pénzt a 3 gyerek között. lehet, hogy igazságtalannak tûnik, de a 3. gyermek úgyszolván nem szenvedhet hiányt abban, hogy már van másik 2 gyermek...akárhogy is vesszük a 3 gyerkõc testvérkék lesznek. Egyik sem szenvedhet hártányt. Ha eddig mondjuk a fizetése 40 százaléka ment 2 felé, tehát 20-20 százalék akkor aszt hiszem most majd 13.3 % jut 1 gyermekre..

igen azzal értek egyet aki írta, hogy valóban csökkentheti az öszeget. Nem kell ahhoz az, hogy a következõ házassága is válással végzõdjön. Neki akkor összesen van 3 gyermeke, és arányosan, igazságosan kell megosztani a pénzt a 3 gyerek között. lehet, hogy igazságtalannak tûnik, de a 3. gyermek úgyszolván nem szenvedhet hiányt abban, hogy már van másik 2 gyermek...akárhogy is vesszük a 3 gyerkõc testvérkék lesznek. Egyik sem szenvedhet hártányt. Ha eddig mondjuk a fizetése 40 százaléka ment 2 felé, tehát 20-20 százalék akkor aszt hiszem most majd 13.3 % jut 1 gyermekre..
Mindegy, hogy mennyit fizet az apuka a 2 gyerek után. Csak a nettó jövedelmének 50 %-át veszik figyelembe a gyerekek tartásdíjánál. Ebben az esetben 3 gyereket vesz figyelembe a bíróság. Ez így igazságos.
Az elsõ írta jól.. Ha születik egy újabb gyermek az sem szenvedhet hiányt úgy mint a másik kettõ..Ezért az apa kérheti a felülbírálást a gyerektartásnál, és onnantól kezdve a bíró dönt.
HA a bíróság jogosnak ítéli, akkor a fizetés 50%-a oszlik itt 3 felé. Csúnya dolog, mert ha az apa úgy ítéli meg, neki kell még egy gyerek, és azt el tudja tartani, akkor utána nem a régi gyerekeken kellene megspórolni. Vállaljon annyi gyereket, ahányra van elég pénze.
Kérelmezheti az illetékes bíróságon arra hivatkozva, hogy a családi állapotában változás állt be, és ez hatással van az anyagi helyzetére. A bíróság állapítja meg, hogy jogos-e a csökkentésre irányuló kérelme vagy nem.
Utolsó vagyok: Van olyan (ismertem), akinek 7 gyereke lett 4 nõtõl, most aztán gyak. semmit sem kap egyik sem...
4. 5. válaszoló vagyok!
kedves kérdezõ esetetekben megkérdezhetem, hogy az apuka mennyit fizet 2 gyerek után,
nem, esetleg akkor ha a születendõ gyereket is elhagyja és akkor már nem kettõ hanem három fele kell fizetni
uhh az utolsó hozzászólás komoly. na az ilyen csak szétszórja a magvait a világban...:( pfuu szegény gyerekek. tényleg ez esetben a láthatás hogyan történik 7 gyerekkel?? :) azt még szép lehet megszervezni!! :)

Mennyibe kerül egy válás, ha már úgy állnak oda a felek, hogy ez ezé, az azé, anyuka 2 gyerek után x összegű gyerektartást kér, amit apuka meg is ad?

Kijön 50.000 Ft-ból? És a gyerek elhelyezés hogy van? Ha a gyerek egyáltalán nem akar az apjával találkozni, azt a bíróság figyelembe veszi? Vagy hogy lehet megoldani? Illetve mennyi a gyerektartás összege 2 gyerekre? Kb? Vál valaki mostanába? MEnnyi időt vesz igénybe, 2 hónap alatt lehajtható?

Legjobb válasz: Akkor a 30. ezres illeték bélyegbe kerül. Olyan nincs, hogy nem akar találkozni a gyerek az apjának. Neked kötelezõ láthatásra engedni a gyereket ha háború is tör ki mivel feljelenthet láthatás korlátozásért és megütheted a bokádat. Gyereknél van olyan is, hogy iskolába sem akar menni és mégis mennie kell. Ezt pont ugyan olyan. Két gyerekre az apa bejelentett bérének a 35-40% között ítélnek, ha nincs megegyezés. Ha nincs megegyezés akkor hosszú ideig is eltarthat ha van közös megegyezés ami tartalmazza a (vagyoni megosztást, gyerektartást és a láthatás idejét is) akkor egy tárgyalás alatt megvan.

Akkor a 30. ezres illeték bélyegbe kerül. Olyan nincs, hogy nem akar találkozni a gyerek az apjának. Neked kötelezõ láthatásra engedni a gyereket ha háború is tör ki mivel feljelenthet láthatás korlátozásért és megütheted a bokádat. Gyereknél van olyan is, hogy iskolába sem akar menni és mégis mennie kell. Ezt pont ugyan olyan. Két gyerekre az apa bejelentett bérének a 35-40% között ítélnek, ha nincs megegyezés. Ha nincs megegyezés akkor hosszú ideig is eltarthat ha van közös megegyezés ami tartalmazza a (vagyoni megosztást, gyerektartást és a láthatás idejét is) akkor egy tárgyalás alatt megvan.
A kérdező hozzászólása: És ha a gyerek kijelenti, hogy nem akar az apjával találkozni, mert egyfolytába csak azt kapja, hogy milyen szerencsétlen, néha neki is megy? A feleségének is nekimegy. Ezek miatt lesz a válás. Amúgy 15 éves, nem kisgyerek. De õ kijelentette, hogy amint lehetõsége lesz, megszakít vele minden kapcsolatot. Életveszélyes fenyegetések, minden volt a részérõl. Mondjuk errõl rendõrségi ügy nem lett, de egy-két hangfelvétel meg egy videó is igazolhatja.
Nincs 18. éves koráig kötelezõ a láthatás. Az apának kötelezõ gyerektartást fizetni a gyereknek meg láthatásra menni. 18. éves kora felett megtagadhatja a láthatást, viszont akkor apa beperelheti, hogy érdemtelen a rokontartásra, és nem fog kapni semmit. (18. éves kor felett nem gyerektartás jár ha tanul a gyerek hanem rokontartás a neve) Próbáljatok megegyezni ha olyan aminek leírod úgysem fogja erõltetni.
A kérdező hozzászólása: A gyerek nem érdekli, de hogy belekössön csak azért is. De szerintem ha megfenyegetjük a hangfelvételekkel, lehet hogy , , önként és dalolva" lemond ezen jogáról.
Hangfelvétel szerintem semmit sem ér, fõleg ebbõl a célból, apai jogait egy hangfelvétel miatt nem fogják megfosztani. Ha neki állsz fenyegetésnek akkor abból a büdös életbe nem lesz közös megegyezés.


2 gyermekem van amit a válásunkkor a bíróság az anyuknál helyezett el, fizetem a gyerektartást ami a fizetésem 40%. A nagyobbik gyermek (16) már 3 hónapja nálam tartózkodik mert nem bírja az anyát elviselni, hogy tudom a gyerektartást megszüntetni?

Hiszen nála is van egy gyermek meg nálam is így a gyermek tartás nem jár. Mit tegyek hová forduljak?

Legjobb válasz: A bíróságnál kérelmezheted a gyermektartásdíj megváltoztatását.

A bíróságnál kérelmezheted a gyermektartásdíj megváltoztatását.
ha a gyereke nálad akar maradni, akkor elõbb a gyermekelhelyezés megváltoztatását kell kérjed és utána lehet rendezni a tartásdíjat
Hivatal, hatóság, huza-vona, hosszadalmas, idegölõ!Jobban jársz, ha a nõvel beszélsz, hogy a gyt fele marad vagy fizessen õ!A gyt nem a szülõnek jár, hanem a gyereknek, tehát ott a helye, ahol a gyerek van!
Beszélje meg a gyerekkel, hogy mit szeretne. Önnél akar lakni, vagy az anyjánál. Ha önnél akkor meglehet az egyik gyerektartás szüntetni. De viszont a másik gyereknek kell fizetni továbbra is. De akkor a gyerek majd az anyjától kap elméletileg gyerektartást. Pontosan nem tudom hova kell bemenni, lehet hogy a bírósághoz kéne!??
Bírósághoz kellene menni, ha a gyerek marad nálad, akkor ezt hivatalosan is le kellene papírozni, mert addig fizetned kellene, amíg nincs más döntés. Logika szerint ha az egyik nálad, másik nála, (és egyik sem beteg, nem kell egyiknek sem speciális dolog), akkor senki sem fizet senkinek.
Tök mindegy hol és mennyit van a gyerek, sajnos azt nem Te döntöd el, hogy jár-e a gyerektartás, vagy nem..
Elvileg ha itt is egy gyerek, meg ott is, akkor egyenlõ mértékben költötök a gyerekekre, így nem kellene fizetned. Bíróságon érdeklõdj!
Gyámügyön szerintem jobban felvilágosítanak.
Gyerek elhelyezési pert kell inditani 16 évesen már megkérdezik hova szeretne menni, majd perelhetsz a gyt-ért. Viszont nyugotan, érzelem mentesen át kéne gondolni hogy tényleg olyan rossz az ex vagy a 16 éves hisztérika túloza el a dolgokat. Nem bántásból de a tini lányok durva dolgokra képesek.

Mennyi a minimum gyerektartást, amit lehet kérni válás esetén? 2 hónappal ezelőtt volt az első tárgyalásunk. Én 18e Ft-ot akartam kérni, férjem lealkudta 10e Ft-ra mert akkor éppen nem dolgozott (de ezt se fizette).

Most lesz a 2. tárgyalás, már dolgozik. Kb 80e lesz a nettója? Ha már egyszer megegyeztünk a 10eFt-ban, kérheztek a 2. tárgyaláson többet?

Legjobb válasz: hol írta a kérdezõ, hogy 2 gyereke van?

hol írta a kérdezõ, hogy 2 gyereke van?
Igaz, de akkor sem kérheti "nyugodtan" a 18 ezret, mivel ez pedig több, mint a 20%.
te 79%-os most kötekedni akarsz Akár kérhet 50 ezret is, annyit kér amennyit akar, majd a bíróság dönti el, hogy mennyi is jár. Szóval kérdezõ kérjed NYUGODTAN a 18 ezret hátha meg is kapod
mivel akkor nem volt munkája ezért egyeztél bele a 10 ezerbe, de most már van neki így én úgy gondolom, hogy nyugodtan kérheted a 18 ezret
2 gyerekre a fizetése 40%-át kérheted max., tehát jelen esetben kb. 32 ezret/hó. Az én férjem 1 gyerek után fizet havi 25 ezret, szerintem 2 gyerekre a 18ezer rettentõ kevés.
Nem kötekszem, csak ezek szerint jobban ismerem a törvényt, mint te. 1 gyerekre maximálisan az apa netto keresetének 20%-a ítélhetõ meg. Keress rá neten, ha nem hiszed. Persze kérhet a kérdezõ akár 50 ezret is, joga van hozzá, csak a bíró fogja hülyének nézni.
valóban nagyon kötekedõs kedvedben vagy, szerintem nem kell ehhez nagy törvény ismeret, hogy tudd, hány százalék jár a gyerekre és szerintem ezt a szót sem ismered, hogy nyugodtan Kicsit a vehemenciádból úgy jön le, hogy egy megkeseredett vagy, soha nem írtam még ezt senkinek, de nálad ezt érzem
Egy gyerekre 15-25 % jár. Kérheti, a bíróság meg dönt. 18000ft is nagyon kevés ma már.
A kérdező hozzászólása: egy gyerekrõl van szó.Én 15 eFt-ra gondoltam. Azért nem akarok beleegyezni a 10 e Ft-ba, mert attól tartok, hogy hiába van most munkahelye, nem fogja leadni a végzést a letiltásra és csak a min. 10 e Ft-ot fogja fizetni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!