Találatok a következő kifejezésre: Utolsó menstruáció napjától (23 db)

A terhesség tüneteit az utolsó menstruáció első napjától kell számítani? Vagy az elmaradt menzesztől számítva 4-5 hétre jelennek meg?

Legjobb válasz: Sehonnan sem kell számítani. A tünetek jelentkezése mindenkinél más. Van, akinél nincs, más meg a beágyazódástól érzi. Az utolsó menzihez 2 hétre van kb. a megtermékenyülés, ahhoz min. 1 hét a beágyazódás, amikor a hcg kezd termelõdni, ami a terhes-tüneteket okozza. Az utolsó menzi 1. napja egy tájékozódó érték, mert az biztos, a fogantatás napja meg nem az. Ehhez számolnak késõbb mindent a terhesség alatt.

Sehonnan sem kell számítani. A tünetek jelentkezése mindenkinél más. Van, akinél nincs, más meg a beágyazódástól érzi. Az utolsó menzihez 2 hétre van kb. a megtermékenyülés, ahhoz min. 1 hét a beágyazódás, amikor a hcg kezd termelõdni, ami a terhes-tüneteket okozza. Az utolsó menzi 1. napja egy tájékozódó érték, mert az biztos, a fogantatás napja meg nem az. Ehhez számolnak késõbb mindent a terhesség alatt.
A tünetek mindenkinél máskor jelentkeznek és nem is ugyan az mindenkinél! Nekem pl. pont olyan volt mintha meg akarna jönni.
A kérdező hozzászólása: Jó, csak úgy írják, hogy kb. a 4. héttõl jönnek elõ a tünetek. És, hogy akkor a 4 hetet honnan kell számolni.
Az utolsó menszesz elsõ napjától.
Elsõ vagyok. Nekem pl. már 4 nappal a nemvárt elõtt elkezdõdött.

A Terhességet miért az utolsó menstruáció első napjától számítják? Miért nem attól a perctől kezdve amikor valószínüleg a baba megfogant?

Legjobb válasz: Mert a menstruáció elsõ napja mindig biztos, míg a fogantatás idõpontja közel sem!

Mert a menstruáció elsõ napja mindig biztos, míg a fogantatás idõpontja közel sem!
Mert a fogantatás napja VALÓSZÍNÛ a mensi elsõ napja meg BIZTOS.
gondolom ez igy van, de sajnos ez nálam nem jött be, mert PCOS miatt nekem januárban volt meg utoljára, ugyhogy a méretek alapján mondja az egyik doki x hetesnek, a másik y hetesnek.. .. Ha meg a méretek alapján is meg tudják mondani, ami ráadásul pontosabb, mint az utolsó menszesz, akkor nem értem, miért nem ezt használják-.
Pontosan azért amit az elõttem szólók leírtak. Mi nõk nem vagyunk egyformák. Kinek rövidebb a ciklusa kinek hosszabb nem mindenkinek van pont félidõben ovulációja.Ha Kicsit mélyebbre ásol ebben a témába megérted.
Amikor a lányommal voltam terhes, tudtam, hogy nem félidõben fogant meg. Addig nyúztam a dokit, amíg átszámolta. Akkor azt mondta, hogy a 12. heti UH méretek az irányadóak, ahhoz kell igazítani. Akkoriban ezek után mindenkiét átszámolta. Nekem bejött, pont napján született a lányom. Most tudom, hogy késõbb fogant meg, kíváncsi vagyok, most mit fognak csinálni.
Nekem is magas ez a terhesség számítás.Mindenkinek más és más idõpontban van peteérése.Miért a menszesz a támpont???

A terhességet miért az utolsó menstruáció első napjától kell számolni? Ha pl. tegnap teherbe estem, és júl.14-én jött meg akkor már 2 hetes? Valaki magyarázza már el, hogy van ez, mert nem értem.

Legjobb válasz: Ja és még valami: a teherbeesés is olyan fogalom, hogy eléggé megosztja a véleményeket. Mit nevezünk teherbeesésnek? A fogantatás pillanatát, vagy a beágyazódástól számoljuk? Mert a beágyazódás plusz 7 nap kb., vagyis ha tegnap megtermékenyült a petesejt, akkor a beágyazódás csak egy hét múlva várható. Van, akinél viszont akár 5 nap alatt is lezajlik, van, akinél elhúzódik. Ez így eléggé bizonytalan, ezért nézik az utolsó menstruációtól...

Ja és még valami: a teherbeesés is olyan fogalom, hogy eléggé megosztja a véleményeket. Mit nevezünk teherbeesésnek? A fogantatás pillanatát, vagy a beágyazódástól számoljuk? Mert a beágyazódás plusz 7 nap kb., vagyis ha tegnap megtermékenyült a petesejt, akkor a beágyazódás csak egy hét múlva várható. Van, akinél viszont akár 5 nap alatt is lezajlik, van, akinél elhúzódik. Ez így eléggé bizonytalan, ezért nézik az utolsó menstruációtól...
Orvosilag így könnyebb számon tartani a baba korát. A fogantatás pillanata eléggé kérdéses, úgyhogy az alapján nem lehet konkrét kort megállapítani. A méretek sem árulkodók, van olyan, akinek a babája 7 hetesen 6 hetes terhességnek felel meg a méretei szerint, más ugyanúgy 7 hetesen idõsebbnek tûnik. Késõbb, amikor már nagyobb a baba, úgy az orvos is látni fogja, hogy kb. milyen idõs lehet a méretek, ill. a súly alapján. Amíg még nagyon kicsike, addig meg csak egyetlen dátum biztos: az utolsó menstruáció elsõ napja, ezért ehhez igazítanak.
Azért számolnak az utolsó menstruáció elsõ napjától mert az biztos dátum, a fogantatás pontos dátumát senki nem tudja pontosan max. sejti. A terhesség elsõ két hetében a szó szoros értelmében tényleg nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki. A terhesség elsõ 12 hetében az ultrahangos méretek alapján elég jó közelítéssel be lehet lõni a terhesség korát. Akkor szoktak így számolni, ha valamiért bizonytalan az utolsó havivérzés ideje.
Ráadásul ha utánaszámolsz, akkor a terhesség 9 hónap, mégis 40 hét. :)
A kérdező hozzászólása: és akinek PCOS-ja van és hónapokig nem menstruál annak ezt, hogy számolják? Mert hallottam már olyat aki igy is terhes lett.
Akkor ott marad a méretekbõl történõ megállapítás, de szerintem ez nagyon ritka eset, hogy menstruáció nélkül esik valaki teherbe, így az általános eljárás az, hogy az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják a terhesség korát. Amúgy meg az elején annyira úgysem mérvadó, inkább a terhesség harmadik harmadában lesz ez fontos, hogy milyen korú a baba a szülés várható idõpontja miatt. Ha meg nem fejlõdik rendesen és kisebb a baba, mint a vélt kora, akkor úgyis kivizsgálások következnek, ami megint adhat egy ezredik kormegállapítási eredményt...
Nekem magándiagnosztikán beírták az utolsó vérzést, így kalkulálta 8 hetesre, és így kalkulálta a szülés idõpontját. Mondtam hogy 1 héttel késõbb fogant, ez bebizonyosodott a méretekbõl. Így újrakalkulált, 7 hetesnek, és késõbbi születési idõpontnak.

Tudom, hogy az utolsó menstruáció első napjától kell számoni, ez eddig meg is van és akkor én szeptember 7-én szülnék, de az uh-szerint azt mondja a doki, hogy már a 33. hétben vagyok, akkor az azt jelenti 3héttel előbb jön a bébi?

még annyit hozzátennék, hogy a menstruációmat nem irogattam pontosan. Lehet, hogy hülye kérdés de melyik számít jobban amit a doki mond, vagy amit kiszámolnak?

Legjobb válasz: hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást

hááát, talán az számít, hogy az ultrahang milyen adatokat/méreteket mutat.és ez alapján jönnek ki a hetek. egyébként nekem az utolsó mensim, és a doki szerinti idõpont között 3hét van.a mensi szerint 1hetem van, az ultrahangok meg 36hetesre saccolják a babót.vagy nagyon pici, vagy nem akkor volt a beágyazódás amikor... én már nem is izgatom magam rajta.benn nem marad :D boldog babavárást
Elõzõ válaszolóval kell egyet értenem.Mi 1 hét lemaradásban voltunk a naptárhoz képest.Amikor megszületett a lányokm 3nap "túlhordással" akkor kiderült, h nyugodtan maradhatott volna még néhány napot, mert a fejlettsége olyan volt.Igaz idekint szépen behozta a lemaradást.
lehet hogy csak nagy a baba..az uh átlagadatokra van programozva, de nem mindenki átlagos!! Nem egyformán fejlõdik..ilyenkor nem lehet tudni mikor jön, de lehet szeptemberben, csak éppen közelebb lesz a 4 kilóhoz, mint a 2-höz.

A 12 hetes uh -t hogyan számolják? Az utolso menstruácio elsõ napjátol?

jövöhét hétfõre irta az orvos az uh -t utolso mensi szerint akkor leszek 11hetes 1 napos ,fognak már látszodni a végtagok?? bocsi elsõ terhességem :)

Legjobb válasz: 11+1 nap, az már a 12. hét. Fog látszódni minden :)

11+1 nap, az már a 12. hét. Fog látszódni minden :)
Szia, nekem 9+3 hetesen látszódtak a kezek, lábak, feje, háta...mozgott is :) nagyon szuper volt látni. tehát már ennyi idõsen már majdnem lesz 7cm a baba, kis ufóra fog hasonlítani, de nagy öröm lesz. én per pill a nõvérem 12hetes fotóit nézem egy hét múlva én is megyek, már alig várom. :) élmény lesz.
A kérdező hozzászólása: már számolom a napokat :) ))))) a férjemmel és édesanyámmal megyünk, reméljük hogy rendben lesz minden :) elsõ uh 4-5 hetesen volt akkor még nem volt szivhang :(
szuper lesz! :) látni fogod, ahogy izeg-mozog! :) ) nagy élmény!

Az utolsó menstruáció első napjától számolják a terhességet?

De miért? Többnyire a ciklus közepén van a peteérés nem? Szóval az akkor két hét különbség a számolásnál..

Legjobb válasz: Jó az a biztos, de a túlhordás akkor nem is biztos, hogy túlhordás?

A kérdező hozzászólása: Jó az a biztos, de a túlhordás akkor nem is biztos, hogy túlhordás?
Igen, attól. És azért, mert a peteérés és megtermékenyülés idõpontja bizonytalan. Az utolsó menzesz elsõ napja pedig mindig tuti. :)
Talán ironikus, de a legtöbb nõ még azon is elgondolkodik, hogy mikor volt utoljára mensije, nemhogy azt tudja, mikor volt az aktuális ciklusában peteérés. Erre nem lehet alapozni. A vérzés legalább valami "nyom". Ez egy rendszer, amihez hozzá kell szokni, ha várandós vagy. 2 hétrõl indul a terhesség már az ovuláció napjától. Ez van.
Igen, onnantol szamoljak (mert ez a biztos). Ebbe bele van kalkulalva az, hogy ciklus kozepen van peteeres. Tehat a terhesseg biologiailag nem 40, hanem 38 het. Tehat de, 40het utan tulhordas. De az is teny, hogy nem mindenkinek van tankonyv szerint 14. napon a peteeres, hanem lehet korai vagy kesoi is. Ha pl valakinek pl 26. napon volt peteerese, akkor is a mensi szerint szamoljak a terhesseget, pedig majd 2 hettel kesobb fogannt a baba. Neki a 42. hetig meg bioligiailag nem tulhordas, de naptar szerint igen. Szoval a szules varhato idopontja az utolso mensitol 40+/-2het, az esetleges korai/kesoi ovu miatt. Erre a kulonbsegre egyebkent feny szokott derulni a 12.heti uh-n, mert addig meg egyforman fejlodnek a picik, genetikatol fuggetlenul es ebbol lehet arra kovetkeztetni, hogy esetleg korai vagy kesoi volt a peteeres. De akkor is 40 hettel szamolnak.
"Többnyire ciklus közepén van a peteérés" Nem mindenkinek. És aki nem vesz ovulációs teszteket vagy nem figyeli a saját testét, az nem is fogja tudni, hogy mikor van a peteérése. Peteérést nem érezni, így nem lehet azt mondani, hogy tuti március 24-én fogant. Ezért van az, hogy 37. héttõl a 42. hétig azt mondják az orvosok: Terminusban van. A betöltött 40. hét után már 2 naponta vagy naponta is figyelik NST-vel a babát, ha szükséges magzatvizet néznek.
én nem is peteéréskor fogan végül is, hanem beágyazódáskor. szóval elég nehéz lenne megmondani, ki hány hetes, meg mikor volt pé.-e. sokkal egyszerûbb így, a végén pedig korrigálnak, méret alapján (is).

Miért az utolsó menstruáció első napjától számolják ki a szülés időpontját? Ha teherbe esel akkor csak kb 14 nap múlva. Vagy nem?

Legjobb válasz: Mert az a biztos idõpont. A nõgyógyász nem látnok, hogy tudja, hogy az adott hónapban az akárhány együttlétbõl melyiken fogant meg a baba. A kötelezõ ultrahangok során úgyis megmérik a magzatot, és akkor a méret alapján kiszámolják, hogy hány hetesnek és hány naposnak felel meg.

Mert az a biztos idõpont. A nõgyógyász nem látnok, hogy tudja, hogy az adott hónapban az akárhány együttlétbõl melyiken fogant meg a baba. A kötelezõ ultrahangok során úgyis megmérik a magzatot, és akkor a méret alapján kiszámolják, hogy hány hetesnek és hány naposnak felel meg.
Mert az az idõpont a biztos. (Már aki tudja, hogy mikor jött meg neki utoljára...)
De igen. Csak mivel a fogantatás idõpontja mindig bizonytalan (nem mindenkinek szabályos a ciklusa), ezért így a legkézenfekvõbb. Amúgy ha nagyon nem stimmel, akkor az ultrahangon mért méretek alapján módosítják a szülés várható idõpontját.

Ha a ciklusaim 30-32 naposak, akkor szerintetek mikor van peteérésem? 14 nappal az utolsó menstruáció első napjától számolva? Vagy nem jól számolom?

Legjobb válasz: Nem. Az ösztrogén fázis (a pé elõtti szakasz) változó hosszúságú lehet, a lényeg, h a pé után 14-16 nappal jelentkezik normál esetben a vérzés. Szóval ha 32 napos a ciklusod, akkor kb. a 17-18. napon van a pé. Akinek rövid a pé utáni rész, annak progeszteronhiánya van. Hõmérõzéssel pontosabban is meg tudod határozni. Amikor leesik az ébredési hõ, akkor van a peteérés (az ösztrogénszint megemelkedése miatt esik le) majd a tüszõrepedés, amitõl (a sárgatesthormon hatására) felmegy hõmérséklet a korábbinál magasabbra. Nézz szét itt: babatervezok.otthona.net

Nem. Az ösztrogén fázis (a pé elõtti szakasz) változó hosszúságú lehet, a lényeg, h a pé után 14-16 nappal jelentkezik normál esetben a vérzés. Szóval ha 32 napos a ciklusod, akkor kb. a 17-18. napon van a pé. Akinek rövid a pé utáni rész, annak progeszteronhiánya van. Hõmérõzéssel pontosabban is meg tudod határozni. Amikor leesik az ébredési hõ, akkor van a peteérés (az ösztrogénszint megemelkedése miatt esik le) majd a tüszõrepedés, amitõl (a sárgatesthormon hatására) felmegy hõmérséklet a korábbinál magasabbra. Nézz szét itt: babatervezok.otthona.net
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod!

Az lehet, hogy ennyire " béna " vagyok? úgy tudom, a 26. hétben vagyok. ugye az utolsó menstruáció első napjától számolják a szülés várható időpontját.

nekem 2007.okt.05-én volt utoljára. a kiskönyvemben július van írva./ szülési kalkulátorok is júl.11re számolják/ fogadott orvosom viszont aug.04re írt ki.a véd?n? át is javította szépen a kiskönyvben az id?pontot.lehet , hogy valamiért nem októbert, hanem novembert mondtam a fogadott dokimnak?akkor a vizsgálatok id?pontjai sem stimmelnek.jöv?héten megyek a dokimhoz, mondjam neki?

Legjobb válasz: hát szerintem feltétlenül tisztázzátok az idõpontokat az eredetire. Mert lesz olyan vizsgálat amit idõben kell elvégezni pl.: 12. heti UH, AFP stb... Nem fognak letolni, hidd el. Inkább szólj, mint valami baj legyen belõle késõbb. 34 hetes kismama

hát szerintem feltétlenül tisztázzátok az idõpontokat az eredetire. Mert lesz olyan vizsgálat amit idõben kell elvégezni pl.: 12. heti UH, AFP stb... Nem fognak letolni, hidd el. Inkább szólj, mint valami baj legyen belõle késõbb. 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: na, majdnem mint nekem.akkor mindenképp szólok a dokinak. köszi mindenkinek.
nálam is van 1 hét eltérés. nekem is hosszabbak voltak a ciklusaim. így egy héttel késõbbi idõpontot mutat az uh, mint a védõnõ kalkulátora.
Szerintem nyugodtan kérdezd meg a dokit, hogy miért van ekkora eltérés. Ha esetleg elírt valamit, akkor legalább kiderül. Nekem egyébként okt. 8-án volt meg utoljára és júl. 15-re vagyok kiírva.
A kérdező hozzászólása: akkor ne foglalkozzak vele?vagy mondjam a dokinak? nagyon ciki :S
Nyugi, a szülési kalkulátor szerint 12 hetes vagyok, az orvos szerint viszont csak 10.
A kérdező hozzászólása: hát összevissza volt, igazából nagyon változó. én is gondoltam rá, hogy a méretek alapján csak észre vette volt az egy hónap eltérést.
28 napos ciklusaid voltak? mert csak akkor használható a szülési kalkulátor, ha 28 napos volt, és a 14. napon volt peteérésed. a doki lehet, hogy a magzat méretei alapján mondott idõpontot.
A kérdező hozzászólása: már megvoltak ezek a vizsgálatok!
mindenképpen kérdezz rá a dokira!

Utolsó menstruáció első napjától számítva kb. 5 hetes terhesség esetén kevés barna folyás jelentkezik. Ez jelenthet vetélést?

Sok helyen olvastam, hogy ez elég sok mindent, többek között vetélést is jelenthet.

Legjobb válasz: elofordul a barnas folyas,a vetelest eszre venned mert igen eros gorcsokkel jar es sok vert vesztesz elo voros de lehet sotetebb darabkakat is latni,ha ilyened van megegyszer hozzateszem eros alhasi gorcsokkel jaro fajdalom,azonnal menj orvoshoz,ha gyenge verzesed van akkor is ajanlott az orvoshoz menni,jobb felni mint megijedni alapon.de a barnazgatas nem veteles,nekem volt mindketto.

elofordul a barnas folyas, a vetelest eszre venned mert igen eros gorcsokkel jar es sok vert vesztesz elo voros de lehet sotetebb darabkakat is latni, ha ilyened van megegyszer hozzateszem eros alhasi gorcsokkel jaro fajdalom, azonnal menj orvoshoz, ha gyenge verzesed van akkor is ajanlott az orvoshoz menni, jobb felni mint megijedni alapon.de a barnazgatas nem veteles, nekem volt mindketto.
én is ugyanabban a cipõben járok amiben te! 3 pozitiv teszt korai terhesség az orvos szerint alig vagyok 5 hetes terhes hasi uh-t csinált ott még nem látta a picit csak azt hogy megvan nagyobbodva a méhem. nekem azt mondta a jövõhét végén már látni fogjuk ha nem erõsödik a vérzés. én már mindenre gondolok lehet õ sem marad meg nekünk, már volt egy vetélésem. de ha te csak barnázol akkor fel a fejjel!azt mondják az még nem vészes kitartás!
azonnal orvoshoz kell ilyen esetben fordulni, mert lehet, h nincs semmi gond, de lehet, h van!
Nekem kb. 8 hetesen volt kicsi vérzés, aztán átfordult barnás folyásba, de csak nagyon kevés. Azonnal mentem a dokihoz, mert már elõtte két teszt pozitív lett és nem tudtam mi a helyzet. Görcsök nem voltak. A dokim akkor már látta a szívecskéje lüktetését, nyugalmat tanácsolt, házimunkavégzést nem, de gyakorlatilag a barnázás nagyon sok terhesnél elõfordul.... Nekem is az a javaslatom, hogy mindenképp doki, õ tud igazán megnyugtatni! Sok sikert!
A biztos nem az, amit itt írnak, hanem, amit az orvos mond.
Nekem is volt barnás is és vérzés is. Engem is megnyugtatott amit a többiek írtak, de én azért rögtön mentem a dokihoz és ha most is aggaszt valami és egy napnál tovább tart(pld. szúrkáló fájdalom vagy keményedés), akkor most is visszamegyek. Csak így tudok igazán megnyugodni.
Szia! Nekem is volt ilyen problémám. A terhességem elejétõl többször fordult elõ ilyen barnás folyás, de csak 1-1 napra. Az orvos MagneB6-ot meg C vitamint javasolt. Én akkor ilyedtem meg amikor már 4 napja folyamatos volt a folyás. Elmentem az orvoshoz, kaptam valami hormonos gyógyszert és azóta minden rendben van. Mindenképp keresd fel az orvosod, azzal nem ártasz magatoknak. Sõt... Üdv: Angi
szia! az 5 héten nekem is volt. halálra rémültem (elsõ baba), bementem a schöff méreibe (hétvége, ambulancia), megnéztek hüvelyi ultrahanggal, minden rendben volt, azt mondta a doki, pihenés kellene és be akart fektetni. aztán rá egy napra elmúlt a barnázás. szerintem menj el orvoshoz, a nyugalom többet ér :) . amúgy irodai munkát végzem, mégis jelezte a baba, hogy na most mááá fogjam vissza a gyeplõt :) . pihenj! gratulálok a babához! :) minden jót! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!