Találatok a következő kifejezésre: Utolsó mensim nap (111 db)

Az normális, ha a ciklusom 7. napján, (miközben ma van az utolsó mensi napom) nagyo vissza esik a hőm?

Eddig 36,8-37,3 között mozgott,(tegnap előtt 37,3-teganp 37,2) és ma 36,4 lett! Most ez mitől van? Peteérés lehet? Vagy csak most megy le alap állapotba?

Legjobb válasz: most van alapállapotba

most van alapállapotba
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hát remélem nem is fog már feljebb menni, csak peteérés után! :)

A terhesség jele lehet? Az utolsó mensim november 18-án volt.28 napos ciklusaim vannak, és a párommal középidőben többször voltunk együtt. A következő mensimnek kedden kellene megjönnie de már napok óta érzem, és barnás folyásom van.

Ilyen korán nem szoktam görcsölni. légyszives adjatok tanácsot, illetve mik a tapasztalataitok ilyen esetben.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 24-25 naposak a ciklusaim,az elmúlt két évben is a leghosszabb 27 nap volt. Nekem nov.15 volt az utolsó mensi,PÉ-kor végig együtt voltunk,babát szeretnénk már nagyon:) Én vasárnap óta érzem a mensi szerû érzést,apró hasszúrkák,hétfõ volt a 24.napom. 26.napon egész este éreztem,na gondoltam mensi lesz belõle. De nem. eddig semmi jele a mensinek:) remélem így is lesz. Szerintem is-is,hogy baba,vagy mensi lesz,és tudom,ezek a napok a leghosszabbak , megvárni a nem várt napját és tesztelni.Én még most sem merek tesztelni,majd csak hétfõn teszem,ha addig nem jön meg,az már a 31 cn.lesz.Kitartást Neked és drukk. Ja a b.nõmnek ez volt az egyetlen tünete a babához,hogy mensiszerû érzése volt a nem várt elõtt már egy héttel,és kevés barnázása,elment dokihoz,kiderült babás,kapott terhességmegtartó gyógyszert,azóta két kisfiú boldog anyukája:)

Szia! Nekem 24-25 naposak a ciklusaim, az elmúlt két évben is a leghosszabb 27 nap volt. Nekem nov.15 volt az utolsó mensi, PÉ-kor végig együtt voltunk, babát szeretnénk már nagyon:) Én vasárnap óta érzem a mensi szerû érzést, apró hasszúrkák, hétfõ volt a 24.napom. 26.napon egész este éreztem, na gondoltam mensi lesz belõle. De nem. eddig semmi jele a mensinek:) remélem így is lesz. Szerintem is-is, hogy baba, vagy mensi lesz, és tudom, ezek a napok a leghosszabbak , megvárni a nem várt napját és tesztelni.Én még most sem merek tesztelni, majd csak hétfõn teszem, ha addig nem jön meg, az már a 31 cn.lesz.Kitartást Neked és drukk. Ja a b.nõmnek ez volt az egyetlen tünete a babához, hogy mensiszerû érzése volt a nem várt elõtt már egy héttel, és kevés barnázása, elment dokihoz, kiderült babás, kapott terhességmegtartó gyógyszert, azóta két kisfiú boldog anyukája:)
nekem a barnázás mindig a mensi jele volt, amikor pozitívat teszteltem akkor nem volt barna sem. Remélem neked csak a beágyazódást jelzi!
Szia!Nekem is a barnázás a mensi jele volt.Amikor pedig terhes lettem egyáltalán nem barnáztam csak görcsölt kicsit a pocim!De drukkolok , hogy neked baba legyen!

Hány hetes terhes vagyok, ha a az utolsó mensim első napja március 14 volt, de a peteérés, és fogamzás rá csak 9 héttel történt a 59. ciklusnapon?

Ezt onnan tudom ilyen pontosan mert akkor mentem vissza a dokihoz hogy gyógyszeresen mensit idézzen el?. Hány hetes terheséknek fogja ezt nevezni. Pénteken megyek uh-ra.

Legjobb válasz: A dokik a mensi utolsó napjától számítják. E szerint neked most 9 hét 4 naposnak kellene lenned. De ez csak a szabályos, 28 napos ciklusra igaz. Nem tudom, neked mi alapján fog kalkulálni. Mert mensi szerint 40 hét a várandósság, de a valóságban csak 38, hiszen normális esetben a mensi elsõ napját követõ 12-14. napon van peteérés. Sajnos nem tudom, végül hogy állapítja meg, de valószínûleg UH alapján. Boldog babavárást! 22 hetes mami

A dokik a mensi utolsó napjától számítják. E szerint neked most 9 hét 4 naposnak kellene lenned. De ez csak a szabályos, 28 napos ciklusra igaz. Nem tudom, neked mi alapján fog kalkulálni. Mert mensi szerint 40 hét a várandósság, de a valóságban csak 38, hiszen normális esetben a mensi elsõ napját követõ 12-14. napon van peteérés. Sajnos nem tudom, végül hogy állapítja meg, de valószínûleg UH alapján. Boldog babavárást! 22 hetes mami
Szerintem peteéréstõl számítva a hetek száma + két hét. Így leszel ugyan ott, mintha normál ciklussal számolnál.
Orvosilag kb 10 hetes vagy.


Dec 7-én volt az utolsó mensim első napja. Karácsonytájt aktívan együtt voltunk párommal. Kicsit furán érzem magam, de semmi egyértelmű jel. Jan 19-én reggel csináltam 1 tesztet, da az nem mutatott semmit. Kicsit aggódok. Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseriteni,de már a tesztnek mutatnia kéne a 2 csikot,ha babás vagy.Nekem dec.14én volt az utolso mensim elsõ napja és január 11én már kimutatta a terhességet.Csinálj még egy tesztet.A mensid sem jött még meg?6heteskismami

Nem akarlak elkeseriteni, de már a tesztnek mutatnia kéne a 2 csikot, ha babás vagy.Nekem dec.14én volt az utolso mensim elsõ napja és január 11én már kimutatta a terhességet.Csinálj még egy tesztet.A mensid sem jött még meg?6heteskismami
A tsztet mindenképp a reggeli elsõ vizeletbõl csináld, abban van a legtöbb HCG hormon.

Az utolsó mensim csak 3 napig volt meg 5 helyett, a teszt negatív. Lehet babóka?

Az utolsó mensim csak 3 napig volt meg 5 helyett.Lehet babóka??????A TESZT NEGATIV!!A pocim alul sokszor szurdogál,görcsöl.Egyfolytában pisilni járok.A melleim ilyenkor már rég feszülni szoktak,de most semmi.Inkább joval lágyabb,kellemesebb tapintásu mint ilyenkor szokott.Jöv. Csütörtökön kéne megjönnie.Este fele hányingerem van.!

Legjobb válasz: Ha a teszt negatív,akkor inkább várd meg a csütörtököt,3 nap mensi is mensi,ha meg mensi után is volt esély megfoganni,akkor korai a teszteléd. Nekem 5 nap késés után is negatív a tesztem,tehát megnyugodhatsz,mert nekem már más miatt kell aggódnom ezek szerint. Kitartást csütörtökig!

Ha a teszt negatív, akkor inkább várd meg a csütörtököt, 3 nap mensi is mensi, ha meg mensi után is volt esély megfoganni, akkor korai a teszteléd. Nekem 5 nap késés után is negatív a tesztem, tehát megnyugodhatsz, mert nekem már más miatt kell aggódnom ezek szerint. Kitartást csütörtökig!
A kérdező hozzászólása: Amiota meg volt az utsó mensim(aug 30), azota tiszta páfrány az ov.mikr.kopos teszt.Ezek szerint csak ámítottam magam?????? Te se add fel!!!Még lehet pozitiv!!!Amugy neked vannak terhességre utaló jeleid?
A mikrószkópot én nagy ívben kihajítottam...reggelente merõ páfrány, du. meg már semmi... Csalódtam benne, de persze még ezt nem jelenti hogy nálad is csal!! péntekig, vagy szombatig várjál és tesztelj! Várom a fejleményeket!! Remélem összejön! Puszi! Az elsõ válaszadó.
A kérdező hozzászólása: Nálam reggel 8 ó.körül és d.u.17 ó.kor is páfrányos!!!Én is nagyon reménykedem, hogy .....Fõleg ha nálad is kiderülne, hogy jön a babóka!!!Tök jó lenne!Pusssy

Márc. 6-án volt az utolsó mensim, 12-15-ig voltak a jónás napok. Lh tesztel figyeltem és az halvány két vonallal peteérést mutatott. Ha terhes lettem pozitív vagy negatívnak kellene lenni peteérés körül az lh tesztnek?

A ciklusom átlag29-30napos.Naponta lh tesztel figyelem peteérésem, és 16.-ától egyre hallványabb mára 18. -ára szinte nincs is két vonal teljesen negatív.Lehetséges az hogy a jónásnapokon teherbe estem és most ezért nem kezd?dik peteérésem?Igazi pozitív nem volt jónáson sem és azóta egyre hallványabb,és aztán eltünt. A hasam alja 16.-ától tompán fájdogál.Lehet, hogy ez a beágyazódás?10mlU/ml-es hcg tesztel mikor érdemes tesztelni legkorábban?

Legjobb válasz: Szia! Nem igazán értem a kérdést. Mikor nézted az ovu tesztet, mert du. és este mutat jó értéket. Ha márc 6-án volt meg a mensid akkor csak 28 napra tudod meg igazán, hogy terhes lettél-e. Az ovu tesztet én használtam terhességi tesztként is és a hcg hormont is kimutatja. A nem várt mensi napján az ovu teszt két csikos lett és persze a terhességi teszt is.

Szia! Nem igazán értem a kérdést. Mikor nézted az ovu tesztet, mert du. és este mutat jó értéket. Ha márc 6-án volt meg a mensid akkor csak 28 napra tudod meg igazán, hogy terhes lettél-e. Az ovu tesztet én használtam terhességi tesztként is és a hcg hormont is kimutatja. A nem várt mensi napján az ovu teszt két csikos lett és persze a terhességi teszt is.
A halvány két vonal esetén nincs pé. Csak akkor, ha a tesztcsík sötétebb, vagy ugyanolyan sötét, mint a kontrollcsík! Ha terhes vagy, folyamatosan pozitívat mutat sokaknak, de megjegyzem, NEM az Hcg-t méri, hanem az Lh-t az ovuteszt... Jónás-napok után is tesztelj ovuteszttel, mert mi van, ha akkor van a pé-sed? És akkor az lenne az az alhasi fájdalom!! Azzal az érzékeny teszttel az elmaradt mensi másnap reggelén tesztelnék...
Jha, bocs, megint én.. Most nézem, hogy írod, hogy teszteltél, és eltûnt a csík. Hát, nem tudom. Ezek szerint akkor nem volt pé-sed! A 12. nap elõtt is ovuteszteltél? vagy csak azóta? Mert lehet, hogy elõbb volt. De ha nem, akkor biztosan nem volt pé, a teszt 99%-osan kimutatja!
A második hozzászolónak üzenem, hogy ha terhes vagy akkor hcg hormon van a szervezetedben és azt mutatja az ovu teszt. Hiszen akkor már nem lehet peteérésed. De többet megtudhatsz errõl ha a keresõbe beirod hogy ovulációstesztek. Ott olvastam hogy az ovutesztet jós tesztként lehet használni.

Egy kis segítségre lenne szükségem! Kisbabát várok és az utolsó mensim okt.9. -én volt tartott kb.4-5 napig! Lehetséges, hogy már ezelőtt az időpont előtt teherbe estem?

Legjobb válasz: Nagyon kicsi az eselye, bar nem lehetetlen. Ha most terhes vagy, akkor 6+2 hetes vagy, az utolso mensi szerint. A szulest ugyis ettol szamolja az orvos.

Nagyon kicsi az eselye, bar nem lehetetlen. Ha most terhes vagy, akkor 6+2 hetes vagy, az utolso mensi szerint. A szulest ugyis ettol szamolja az orvos.
Elképzelhetõ, hogy már korábban terhes voltál. az uh vizsgálattal elég pontosan meg tudják mondani a baba "korát", legalábbis 4 hetet biztosan nem tévednek.
Nekem okt.8-án volt meg ma vagyok 6 hetes 3 napos!Gratulálok!
nekem is okt.8.-án volt meg, és szintén 6+3 napos vagyok:) nem hiszem hogy elõbb teherbe estél.bár vannak még csodák...az uh majd biztos segít neked.boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Honnan tudom hogy hany hetes terhes vagyok? Hetfon megyek orvoshoz ugy izgulok. Utolso mensim elso napja Januar 13.

Legjobb válasz: 5 hét 3 napos vagy! Én pont ennyi idõsen voltam elõször és már dobogott a szive:) Amúgy nekem jan 5 az utolsó mensim, majdnem egyidõsek vagyunk:)

5 hét 3 napos vagy! Én pont ennyi idõsen voltam elõször és már dobogott a szive:) Amúgy nekem jan 5 az utolsó mensim, majdnem egyidõsek vagyunk:)
Akkor ettõl a naptól számítják a heteket. Ha jól stzámolom, akkor most vagy 5 hetes és 2 napos. Gratulálok a babához!
Jövöhéten már 6 hetes leszel elvileg. De gyakorlatilag a magzat akár lehet csak 3 hetes is. Mivel a terheséget az utolsó mensitöl számolják így 6 hét telt el, de a fogantatásnak elég kicsi a valószínüsége az elsö két hétben. Amúgy az orvos tudni fogja, mert ha van szívhang akkor már 5 hetesnek lenned kell. ha nincs szívhang még akkor csak pár hetes. Akkor még terheséget sem fog megállapítani csak vissza rendel kéthétmúlvára.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszkat boldog babavarast mindenkinek elso valaszolotol szeretnem kerdezni h milyen tuneteid vannak?
Elsõ vagyok! Egész napos hányingerem van, néha szédelgek is. Semmi erõm, szalad az egész lakás, de majd bepótolom ha jobban leszek:) Már néha arról álmodok, hogy 12 hetes vagyok és nincs semmi rosszullét, de ez egyenlõre csak álom:(
A kérdező hozzászólása: Ne add fel sorstars en is igy vagyok raadasul egyfolytaban almos is vagyok

Ha december 8-án volt az utolsó mensim első napja, és tudom, hogy a baba dec 20-21 között foganhatott, akkor most jan 6-án pontosan mennyi idős terhes vagyok?

Amúgy négy pozitív tesztem van, elég hamar kimutatta:-)

Legjobb válasz: 4 hetes és 1 napos terhes vagy ma.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják,de a babó kb 2 hetes lehet,akkor volt a megtermékenyítés. Gratula,és vigyázz magatokra! 14 hetes kismami

4 hetes és 1 napos terhes vagy ma.Az utolsó mensi elsõ napjától számolják, de a babó kb 2 hetes lehet, akkor volt a megtermékenyítés. Gratula, és vigyázz magatokra! 14 hetes kismami
Dec 8-tól kell számolni a terhesség korát. A fogantatás napjától a baba korát számolhatod, de ez senkit nem fog érdekelni, mert sokszor bizonytalan az idõpont, illetve te sem tudod bizonyítani. Minden doki az utolsó mensi elsõ napját nézi, a várható szülés idejét is ez alapján kalkulálják..stb. A terhesség alatt ez az egyetlen fix idõpont, az ultrahang is mindig más dátumot fog megadni, mert az meg a baba méretei alapján fog számolni.

Ha február 23-án volt az utolsó mensim első napja, akkor most hány hetes terhes is vagyok?

Ez a számolgatás összezavar, de ha jól gondolom, akkor 4+5 hetes vagyok (azaz 4 hetes + 5 napos, ugye?), tehát csütörtökön töltöm be az 5. hetet. Jól számolok? Bocsi a buta kérdésért, csak ma reggel elgondolkodtam, hogy akkor hogyan is számolják ezt. És ha jól tudom, akkor mindig a betöltött hetet kell mondani, tehát most még 4 hetes vagyok, de csütörtökön már 5? Köszönöm a segítséget! :)

Legjobb válasz: Igen én is így tudom.Nekem február 22-én volt a mensim:) 1 nappal vagyok idõsebb mint te :D

Igen én is így tudom.Nekem február 22-én volt a mensim:) 1 nappal vagyok idõsebb mint te :D
A tünetet elfelejtettem:) Mellérzékenység és iszonyú fáradékonyság.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, ez biztató. Mármint, hogy az orvos megállapította a korai terhességet. Az nem baj egyébként, hogy a méhszájam nagyon puha? Fent van, de puha. Még 2 nappal ezelõtt teljesen kemény volt. Kíváncsiságból vizsgáltam meg magam, természetesen csak óvatosan piszkáltam és elõtte alaposan kezet mostam. Milyennek kell lennie a méhszájnak? Ugye ez nem valami rossz elõjel? Tudom, valószínûleg túlzásba viszem az aggódást.
Utolsó vagyok.Ne aggódj én is megnéztem még az elején nekem is puha volt, azóta nem nézem mert úgy vagyok vele, hogy a tények azok tények.Számomra is nagyon hihetetlen, de a pozitív tesz és a mensi nemjövetele az 99% hogy baba.:)
A kérdező hozzászólása: Az megnyugtató, ha neked is puha volt. Érdekes, én még olyan nehezen hiszem el, hogy tényleg baba van a pocakban. Pedig 3 tesztet csináltam, mindegyik egyértelmûen pozitív, de mégis hihetetlen. Biztosan el kell telnie egy kis idõnek, hogy tudatosuljon.
Szerintem igazán akkor fog ha már uh-on is látjuk bár, még lehet akkor se.Már alig várom a jövõhetet.Mióta próbálkoztatok?
A kérdező hozzászólása: Február elején kezdtünk el próbálkozni, szóval elég könnyen összejött. Remélem, majd a második sem várat magára. És ti?
Sziasztok! Gratulálok mindenkinek a babához és ne aggódjatok minden rendben lesz.
Jaj de jó :) Örülök, hogy nektek ilyen hamar sikerült.Mi 2 éve.Úgy voltam vele, ha most sem jön irány a doki.Erre aztán nem jött meg:)
1. vagyok.Most értem vissza a dokitól.Hasi uh-gal próbálkozott de azon még nem látott semmit.Elküldött hüvelyi uh-ra, de ott csak jövõhétre kaptam idõpontot.Tapintásra azt mondta, korai terhesség.:)
En az elsovel nem aggodtam ennyire. Dolgoztam, emelgetnem kellett, repulore ultem tobbszor is.
A kérdező hozzászólása: De jó! :) Gratulálok! Elsõ baba lesz? Nekünk igen.
Igen nekünk is:) Én most megyek dokihoz, bár bejelentkezés után jöttem rá, hogy lehet korai lesz.Mindegy már nem mondtam vissza hátha lát már valamit.
Én is gratulálok nektek:)
A kérdező hozzászólása: Köszönjük! :) Én dokihoz csak 3 hét múlva megyek, április 18-a körül, elõbb nem. Gondoltam rá én is, hogy a jövõhétre bejelentkezek, de ha nem látna még semmit, akkor csak végig idegeskedném az utána következõ 1-2 hetet, hogy minden rendben lesz-e, elkezd-e a szívecskéje dobogni. Szóval úgy döntöttem, hogy inkább várok. Bár most meg azon izgulok, hogy jó helyen tapadt-e meg. Ti mikor jelentitek be a családnak? Megvárjátok a 12. heti UH-t vagy már elõbb közlitek a hírt? Egyébként vannak tüneteid? Mikor teszteltél pozit?
Gratulalok csajok! Nekem febr 25-en volt meg utoljara, kb 4 hetes es par napos vagyok. En aprilis 10-ere kertem idopontot. Egyebkent hogy vagytok? Nekem semmi etvagyam es egesz nap hanyingerem van. Egyebkent masodik baba, a lanyommal smmilyen tunetem nem volt, kicsattantam az energiatol, szules elott 2 hettel meg dolgoztam.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Neked is gratulálok! Tüneteim: reggelente pici hányinger (vagyis inkább olyan gyomorrontás érzés), de pár órával késõbb elmúlik, a mellem nagyon feszül, és este 8-kor már úgy alszok, mint akit fejbe vágtak. Egyelõre ennyi. A nem várt idõpontjában voltak enyhe mensis görcseim, de azok elmúltak. Ti szedtek valamilyen vitamint? Én csak folsavat, magnéziumot és kálciumot, terhesvitamint nem szedek.
En csak folsavat szedek, mi februar ota probalkzunk, ugyhogy kb egy honapja szedem. Mast nem (itt nalunk kulfoldon nem szoktak terhesvitamint szedni). Meg mi sem mondtuk senkinek, majd 2 het mulva, ha elmegyek orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Mi is február elején kezdtünk el próbálkozni. :) Akkor nektek is könnyen összejött. Én folyamatosan azon aggódok, nehogy valami probléma legyen, és minden rendben menjen. Olyan sok szomorú történetet olvasni...
köszike aranyos vagy:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!