Találatok a következő kifejezésre: Utoljára 5 voltam (28 db)

Utoljára 5 hetesen voltam ultrahangon. Az orvos mondta, h élő embrioról van szo, de szívhang még nem volt, és mondta h jöjjek a 12 hetesi ultrahangra! Ha valami baj lenne a babocával (ha nem lenne szívverés, nem növekedne) megérezném?

Lenénnek tünetek v még az sem?Most nagyon félek h valami baj van!Görcsök se vérzésem nincs!Tüneteim amik voltak idáig még mindig vannak:érzékenyebb mellek,szúrkálások,hányinger(de nem mindig)...

Legjobb válasz: Ne félj, ez a természetes menete a dolgoknak. Én is 5 hetesen voltam, és utána csak 12 hetesen. De közben van 7 hetesen egy vérvétel is. Én is akaratlanul sokat gondoltam arra, hogy lehet, nem is él a babám, de nem szabad ilyenen gondolkodni!!.-)Minden rendben lesz. A vetélés általában görcsökkel és vérzéssel jár, de van kivétel is. De mint mondtam, ne gondolj erre. Nagy öröm lesz a 12 heti uh, hidd el, elröpül az idõ!4.-))

Ne félj, ez a természetes menete a dolgoknak. Én is 5 hetesen voltam, és utána csak 12 hetesen. De közben van 7 hetesen egy vérvétel is. Én is akaratlanul sokat gondoltam arra, hogy lehet, nem is él a babám, de nem szabad ilyenen gondolkodni!!.-)Minden rendben lesz. A vetélés általában görcsökkel és vérzéssel jár, de van kivétel is. De mint mondtam, ne gondolj erre. Nagy öröm lesz a 12 heti uh, hidd el, elröpül az idõ!4.-))
A kérdező hozzászólása: Külföldi vagyok és csak magánrendelõbe tudok járni mert itt nincs egészség.bíztosításom!Ebbe a magánrendelõbe meg sajna nincs ultrah!Azt a vizsgálatott otthon végeztem de olyan sûrûn nem tudok hazautazni!Jellenleg pécsen éllek!
Ha nem vérzel és nincsenek erõs görcseid, akkor biztos rendben van minden a babáddal! Ne aggódj!
Szia! Ha jelenleg pécsen élsz és nincs biztosításod és ennyire aggódsz akkor elmehetsz a Citrom utcába ultrahangra. Hozzáteszem 15.000 Ft! Ha nincsenek görcseid sem vézrésed akkor nincs min aggódni. ha lenne valami gond vele akkor azt úgyis megéreznéd, észrevennéd. Mondjuk elég érdekes hogy csak a 12.-ik heti ultrahangra hivott vissza és nem 2 hét múlva. Kihez jársz orvoshoz? Üdv: 22 hetes pécsi kismama

Jan.30. -án jött meg utoljára.5 terhességi teszt mutatta ki hogy terhes vagyok. Ma voltam ultrahangon nem látott a doki semmit. Mi lehet?

Mi lehet szerintetek? Elküldött az orvos vérvételre jövőhéten kell visszamennem az orvoshoz. Lehet hogy később volt peteérésem és még túl korán mentem el? petezsák hány hetes kortól látszik?

Legjobb válasz: A petezsák nekem 5 hetesen látszott, de szerintem te babád vsz. késõbb fogant. A vérvétel eredménye mindenképp informatív lesz, mert abból szépen látszik majd az emelkedett hcg szint. A jövõ heti kontroll uh meg még biztosabb lesz. :)

A petezsák nekem 5 hetesen látszott, de szerintem te babád vsz. késõbb fogant. A vérvétel eredménye mindenképp informatív lesz, mert abból szépen látszik majd az emelkedett hcg szint. A jövõ heti kontroll uh meg még biztosabb lesz. :)
már hogyne látna már jócskán a 7 dik hétben leszel akkor már tuti megmutatja magát az a baba :)
Nekem február 1-én jött meg, és tegnap voltam UH-on. 10 mm-es petezsákot láttak, szikhólyagot, embriót nem. 14-én voltunk védekezés nélkül együtt a párommal, úgyhogy csak akkor foganhatott nálunk. Drukkolok neked! Nekem azt mondták, hogy 2 napos elmaradásban vagyok, 4+5-nek írtak. Ne aggódj, van, hogy nem látszik ilyenkor semmi, majd a vérvétel úgyis kimutatja a terhességet, jövõ héten meg már látni is fogod!
Akkor már igen. :) De ha még nagyobb élményt akarsz, vársz még azután is egy hetet, akkor nekünk már mozgolódott is anno. :) )
A kérdező hozzászólása: Azt mondta az orvos, hogy jövõhéten menjek vissza--> de az megint korai lenne nem? meg lehet õrülni ebbe a bizonytalanságba..fõleg miután az orvos elküldött hogy nem lát semmit :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszotokat!Szerintetek ha 20.-án megyek vissza az orvoshoz akkor már látni fog valamit?
szia nekem január 31 én jött meg utoljára kb 5 hetes 2 napos körül vagyok, és nem megyek dokihoz épp emiatt amit írtál NEM LÁTSZIK MÉG SEMMI majd 2 hát múlva megyek addigra már 7 dik hétben leszek és remélem látszik a baba és lesz szívhang is :) szóval ne izgulj nekem legalább 6 pozitív terhességi tesztem van és biztos hogy te is babát vársz, csak túl korán mentél..
Nekem sem látta a doki két hétre rá visszahivott és akkor már lehetett látni! Szerintem terhes vagy!
Mos számoltam csak ki, hogy 5+3 hetes vagy akkor maximum. :) Ilyenkor még csak nem is kell , hogy késõbb fogant baba legyen, sokaknak semmi nem látszik ebben az idõben. Ezért érdemes a 7-8. héten menni (bár én sem bírtam ki, persze:) ). Nyugalom, ott lesz az a baba!:) Elsõ voltam, 30 hkm
Nekem hat hetesen lehetett látni, szívpulzáslással együtt. Elõtte viszont volt olyan - amikor már nagyon akartam babát, hogy pozitív lett a teszt, nem is egy, és nem is egyféle, mégsem volt semmi, a vérvétel kimutatta. Mai napig nem értem hogy lehet, az orvos azt mondta, hogy volt olyanja, akinek 15 hónapon keresztül volt álpozi tesztje, és utána jött össsze a baba. Azért drukkolok, remélem baba van a dologban :) Csak azért írtam le, mert van ilyen is, olyan is.
Hát inkább felfázás:(
Nekem is a nem várt elõtt 1 héttel görcsöltem:) )Most 10 hetes vagyok:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kommenteket! nem szeretnék felfázni .. de lehetséges... épp a sok felfázásom meg méhgyulladásom miatt kell teherbe essek ! utolsó válaszoló ... köszönöm h reménykedhetek és gratulálok
:) sok sikert

10 hetes vagyok, antibébi mellett. Utoljára 5 hetesen voltam dokinál, a 13. héten kell visszamenni. Se védőnőhöz, se máshová nem küldött. Felelőtlen az orvos, vagy én bonyolítom túl? Ma barna folyásom volt és görcsölök. Lehet a vetélés előjele?

van arra konkrét vizsgálat h az antibébi károsította e a babámat?

Legjobb válasz: Hát tényleg jobb lenne mihamarabb dokihoz menned,mert a vérezgetés,és a görcsölés eggyütt nem túl jó elõjel.

Hát tényleg jobb lenne mihamarabb dokihoz menned, mert a vérezgetés, és a görcsölés eggyütt nem túl jó elõjel.
Engem sem látott orvos az 5. és 12. hét között, de a védõnõ igen. Mindenhol más a rendszer, hogy mikor küldenek el védõnõhöz, de te ettõl függetlenül felkeresheted:-) A barnázás még nem lenne magában gond, de a görcsök miatt jó lenne, ha nagyon hamar elmennél dokihoz és kizárná a bajt.
Igen, menj mihamarabb dokihoz, de ne ijedj meg, nekem is így kezdõdött, barnáztam, meg görcsöltem, és kaptam Duphastont, hormonpótlásra, azóta minden ok(2 hét alatt rendezõdött).Remélem nálad is csak ez lesz. Én triregolt szedtem, és tabi elhagyás után 2 hétr lettem terhes, de semmi gond, nem tudom milyen gyszert szedtél, azt a dokival kellene megbeszélned, de a mai gyszerek legtöbbje olyan hormontartalmú, hogy nem okoznak semmilyen gondot.Van genetikai Uh-ra lehetõség. orvossal egyeztess.Sztem a doki a 13. héten akar elküldeni védõnõhöz, ehhez nem tudok hozzászólni, mert én 5 hetesen mentem, de engem egybõl állományba vettek. nem lesz semmi gond, csak nyugodj meg, remélem mire ezt olvasod, megjártad a dokit.Boldog , panaszmentes babavárást kívánok!
az elsõ genetikai uh-t
az elsõ genetikai uh-t a 11. és a 13. hét között kell elvégezni. ügyelj arra, hogy idõben menj!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, de sajnos már késõ volt, meghalt a babám.
Nagyon sajnálom:-( Tudom most nem vígasztal semmi, de talán gondolj arra, hogy inkább most , mint betegen szülessen.Bár mondom, most biztos semmi nem érdekel, de próbálj megnyugodni.

2 hete voltam dokinál, 4-5 hetes terhességet állapított meg, a petezsákom 8, 8 mm. Július 11-én volt meg a mensim utoljára. Kicsi ez a méret?

azt olvasom sok embernél itt,h 17 mm meg akörüli petezsák méret,akk az enyém mért ilyen pici?ez baj?orvos nem mondott semmit hogy ez rossz lenne.aggódok nagyon,mert volt már elhalt terhességem.

Legjobb válasz: Szia! Elõkerestem a leleteimet és 04.10-én volt meg utoljára a lelet 5.09-én készült: UH: 49X44 utarusban 14mm endometrium terhességre utaló jel jelenleg még nem látható, otthoni terhességi teszt pozitív. tehát 4 hetes terhes voltam ezekkel az adatokkal. Most 19 hetes a fiam a pocakomban. Szerintem ha az orvos nem mondta akkor nem lehet baj, viszont saját megnyugtatásod érdekében menj el egy másik dokihoz is ha van rá mód, de ne szólj errõl a vizsgálatról! Egy gyönyörû 2 éves és egy 19 hetes magzat anyukája

Szia! Elõkerestem a leleteimet és 04.10-én volt meg utoljára a lelet 5.09-én készült: UH: 49X44 utarusban 14mm endometrium terhességre utaló jel jelenleg még nem látható, otthoni terhességi teszt pozitív. tehát 4 hetes terhes voltam ezekkel az adatokkal. Most 19 hetes a fiam a pocakomban. Szerintem ha az orvos nem mondta akkor nem lehet baj, viszont saját megnyugtatásod érdekében menj el egy másik dokihoz is ha van rá mód, de ne szólj errõl a vizsgálatról! Egy gyönyörû 2 éves és egy 19 hetes magzat anyukája
Szia. Én pont tegnap voltam dokinál, mert júl 14-én jött meg utoljára. Doki meg sem vizsgált, csinált uh-ot ami szerint 17 mm átmérõjû petezsák van embriócsomóval. Szerinte 4-5 hetes terhességnek felel meg. Mindezt 1/2 perc alatt állapította meg. Kész. Úgyhogy felhívtam a saját dokimat és szerdán megyek hozzá. Õ legalább hüvelyi uh-ot fog csinálni és meg is vizsgál. Addig én is izgulok.
lehet, de január 5 óta nem voltál együtt vele?
Sok ok lehet, ami miatt késik, szerintem simán tesztelhetsz már, ha terhes vagy, most már ki fogja mutatni, ha nem, akkor gondold át, mi oka lehet a késedelemnek vagy esetleg ha rég jártál nõgyógyásznál, egy vizsgálat nem ártana.
A kérdező hozzászólása: nem voltam vele azóta, csak félek h baj van...ennyit még sosem késett, csináltam tesztet de eredménytelen volt, csak a 2.csík jelent meg...még próbálkozom

4hete voltam utoljára uh-n. Ma a doki miért nem nézett meg uh-n? 25 hetes vagyok. Miért csak 5 hét múlva nézi meg uh-n a babát? Nem sok ez a szünet?

Így 25 hetesn azért 9 hét szünetet én sokallok!!!

Legjobb válasz: Ugyanmár, orvosilag nincs szükség havonta UH vizsgálatra Elsõ gyerekemmel egyszer se voltam UH-n( akkor még nem volt divat, nem volt annyi gép)és tök egészséges

Ugyanmár, orvosilag nincs szükség havonta UH vizsgálatra Elsõ gyerekemmel egyszer se voltam UH-n( akkor még nem volt divat, nem volt annyi gép)és tök egészséges
A kilen hónap alatt én kb.6x voltam Uh.Ha megvizsgált és mindent rendben talált, akkor nincs miért aggódni.Az se jó ha túlzásba viszik az uh.-zást.
Én pl. a fiamat egy másik dokinál szültem aki igaz minden hónapban megvizsgálta Uh-val a fiamat, de méhszájat egyeszer sem vizsgálta meg.Én onnan tudom, hogy meg kellett volna, hogy a mostani dokim minden hónapban megnézi.Most eddig csak 3szor voltam UH-on, és még egyre megyek majd 2 hét mulva.Utoljára a 30ik héten voltam. Engem csak annyiból zavar, hogy nem tudom kb. mekkora lehet a lányom.De szerintem ha baj lenne akkor azt ezeken a kötelezõ UH-kon ki tudják szûrni, és ha kell akkor még kérnek több UH-s vizsgálatot. De ha téged jobban megnyugtat akkor menj el egy másik dokihoz. 36h kismami
A TB 4 UH-ot fizet, plusz az elsõt, amikor megállapítják a tehességet. A 12 hetes UH-on történik a tarkóredõ vizsgálat, a 18 hetes a nagy genetikai UH, amikor mindenét alaposan megnézik, ha esetleg meg kell szakítani vmilyen rendellenesség miatt, a 32 hetesen a fekvését és a súlyát nézik+ lepény érettsége, flowmetria, az utolsó pedig a 38. héten esedékes, ami már a szülést készíti elõ. Ha ez neked kevés, menj olyan magánorvoshoz, akinek van UH készüléke! Itt olvashatsz részletesen az egészséügyi gondozás menetérõl: http://www.felicitas.hu/hu/index.php?page=/varandos_mamaknak..
Én csupán a 4 kötelezõn voltam.- Onnan is tudtuk, hogy minden rendben van. ha szeretted volna, hogy megnézze, szólni kellett volna... vagy elmész egy fizetõs uh-ra. A babád akkor is fejlõdik, ha nem nézegetik állandóan (ok. én könnyen beszélek, nem elsõ babás voltam). Egyébként sok babát eleve zavar, ha ultrahangozzák... az enyém még ezen a 4 alkalmon is igyekezett minél kisebbre összehúzni magát és elhúzódni a hatósugár elõl...
A kérdező hozzászólása: 3.baba! Régen nem volt uh, de most azért van, hogy kiszûrjék ha baj lenne...gondolom én. A másik kettõvel minden hónapban rendesen volt vizsgálat meg uh. Minden esetre elmegyek azért másik dokihoz is!
TB alapon 4 uh van, ami kötelezõ. Neked legközelebb 28-32.hét között lenne. Én magándokihoz járok 4-5 hetente, mindig csinál uh-t, de az más, mert fizetõs.

Mit tegyek, nagyon rossz érzésem van? 17 hetes vagyok, 5 hete voltam utoljára ultrahangon, 4 hete volt szívhang hallgatás a védőnőnél. Már nem bírom ki jövő hétig.

Kb 3 napja van ez az érzés.Ez normális?nem rohanhatok ilyen hülyeség miatt orvoshoz.Mozgást még nem érzek.

Legjobb válasz: Szerintem az normális, ha az embernek vannak negatív gondolatai is, hiszen aggódik. Én is voltam így sokszor a terhességem alatt. De ilyenkor próbálj meg inkább reálisan gondolkodni, ha valami baj lenne, akkor annak lenne egyéb tünete is. Azt pedig, hogy a babának lenne valami baja, verd ki a fejedbõl, hiszen a 12 hetes uh-n már túl vagy. Könnyû ezt írni, de én is átmentem azon, amin te és sokszor feleslegesen izgultam. De ha nem tudsz így megnyugodni és van pénz, amit rá tudsz szánni, menj el egy magánrendelésre, ahol az orvos pénzért készséggel fog neked uh-t csinálni. De azért jobb, ha megpróbálsz pozitívan hozzáállni, az idegeskedés nem tesz jót ilyenkor. Mozgást még nem érzel, az teljesen normális. Általában (fõleg elsõ terhességnél) a 20. hét után szoktak csak.

Szerintem az normális, ha az embernek vannak negatív gondolatai is, hiszen aggódik. Én is voltam így sokszor a terhességem alatt. De ilyenkor próbálj meg inkább reálisan gondolkodni, ha valami baj lenne, akkor annak lenne egyéb tünete is. Azt pedig, hogy a babának lenne valami baja, verd ki a fejedbõl, hiszen a 12 hetes uh-n már túl vagy. Könnyû ezt írni, de én is átmentem azon, amin te és sokszor feleslegesen izgultam. De ha nem tudsz így megnyugodni és van pénz, amit rá tudsz szánni, menj el egy magánrendelésre, ahol az orvos pénzért készséggel fog neked uh-t csinálni. De azért jobb, ha megpróbálsz pozitívan hozzáállni, az idegeskedés nem tesz jót ilyenkor. Mozgást még nem érzel, az teljesen normális. Általában (fõleg elsõ terhességnél) a 20. hét után szoktak csak.

Július 1-én volt meg utoljára. Aug.13-án voltam a dokinál. Õ 5 hetes terhességet állapított meg. Én azt hittem, hogy a 6-ik hét. Ez még 5 hetesnek számít?

Legjobb válasz: Sõt! Én 6 hetet néztem egy terhességi naptárban. Amúgy a neten van egy csomó terhességi kalkulátor. Keress rá és GRATULÁLOK!

Sõt! Én 6 hetet néztem egy terhességi naptárban. Amúgy a neten van egy csomó terhességi kalkulátor. Keress rá és GRATULÁLOK!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Pénz nélkül is lehet esküdni, két tanúval. Ha lakodalmat akarsz, akkor is intézhetsz mindent egyedül.
persze, hogy meg lehet csinálni. én is úgy szerveztem az esküvõmet, hogy még soha nem voltam elõtte esküvõn. a neten találsz segítséget, sok olyan oldal van ami segít a megszervezésbe, hogy mikor mit, milyen sorrendbe kell csinálni.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az én esküvõm idején még nem is létezett esküvõszervezõ és soha nem is voltam esküvõn. Magam intéztem mindent (párom dolozott, én nem). Kitaláltuk a dátumot és bejelentkeztünk a házasságkötõbe. Összeírtuk, kiket hívunk meg a vacsorára, így megvolt a létszám. Utána körbejártam egy csomó éttermet, kiválasztottam, ami szóba jöhet, majd a párommal közösen választottunk, lefoglaltuk a helyet. (Fontos volt tisztázni, hogy mit vihetünk mi, mit adnak õk. Vihettünk pezsgõt, tortát, házi készítésû bort. Megállapodtunk, hogy csak a fõpincér bonthat italt a vendégeknek és csak akkor, amikor valaki kér. Ezzel elkerültük azt a kedves magyar szokást, hogy rekesszámra kinyitják a sört/bort/üdítõt, amit senki sem iszik meg, viszont kiszámlázzák.) Az étterem ajánlott zenészt is, igen kedvezõ áron. Elkészíttettük a meghívókat, amiket az esküvõ idõpontja elõtt kb. 2, 2, 5 hónappal személyesen adtunk át a meghívottaknak (azoknak, akik a vacsorára is hivatalosak voltak). A vidékieknek természetesen postáztuk és azoknak is, akik csak a szertartáson vettek részt. Nyakamba vettem a várost és minden utamba kerülõ esküvõi ruhaszalonba bementem. Nézegettem, tájékozódtam, majd barátnõimmel mentem próbálni (mivel nálunk is szûk volt az anyagi keret, természetesen béreltem a ruhámat). Mikor ez megvolt, akkor vettem meg a cipõt. Azt hiszem, ennyi volt az egész. Remélem, segítettem.
Mi is magunknak szerveztük az esküvõt. Pénzünk is kevés volt, ráadásul én elég hisztis voltam, hogy olyan legyen amilyet én akarok. :) Dátum kitûzése volt az elsõ. Utána egy komoly otthoni tervezés, hogy mit hogyan akarunk, mire van keret, mit hogyan tudunk megoldani "házilag". Utána érdeklõdés a házasságkötõnél, illetve a templomban, hogy van-e idõpont Volt, de még nem foglaltuk le, mert hát ugye hely is kell, meg kaja is! Aztán jött az étterem és a hely keresés. Szerencsénk volt, az étterem nagyon felkészülten fogadott, a következõkel: Leves nagy bödönben, szedj amennyit akarsz. Négy fõs vegyes tálak, szedj amit akarsz róla. Éjjel látványosan, helyben melegített káposzta, pörkölt, szedj amennyit akarsz. Kávé folyamatosan termoszokban, tölts amikor akarsz. Két pincér egész estére. És mindezt úgy számolták ki árban, hogy a végén azt mondták 3500 Ft/ fõ, plusz amennyi kávé fogy. (lehet hogy nem pont ennyi volt, a lényeg, hogy vendégek száma alapján határozták meg az összeget, így tudtunk számolni kényelmesen) Ráadásul ajánlott rögtön két három bérelhetõ helyet is, ahol már dolgoztak, és mondták, hogy ha megvan a díszítés, akkor abban a színben adják a terítõket is. Megnéztük az ajánlott helyeket, és az egyiket le is foglaltuk úgy, hogy elõzõ estétõl, esküvõ napján át, másnap délelõttig. (Legyen idõ díszíteni, meg utána takarítani is) Kevés volt az asztal meg a szék, de az étterem vállalta, hogy kipótolják megfelelõ mennyiségûre. Aztán mivel volt hely, meg kaja lefoglaltuk a templomot, házasságkötõt is. (mi úgy csináltuk, hogy pénteken két tanúval házasságkötõ, szombaton meg a nagy családdal templom.) Díszítve csak a templom lett, ehhez a szemközti virágos segített: ismerte a templomot, tudta, hogy a templom oltárát kell díszíteni, ami a pap kérésére ott is marad "adományba", meg a padokat. Azt mondta, mondjunk egy összeget, bármit amit rászánunk, esetleg egy színt, amit szeretnénk, a többit õ megoldja. (még az autó dísze is belefért a tervezésébe.) Fotóst mi nem akartunk, utálom a beállított képeket, családban meg amúgy is hoznak legalább 10-15 gépet, mindenki fényképez, videóz. Zene megoldott volt, a fél család zenél, öcsém vállalta a buli hangulatot, retro disco stílusban :) Így már csak kisebb dolgok maradtak: Díszítés: Kék-sárga lufik és krepp papír füzérek a falakra , házilag készítve. Kék- sárga gyertyák az asztalokra, cserép alátéten, ellenkezõ színû masnival átkötve. (három kék gyertya, sárga masnival, az étterem adja a sárga terítõt alá, vagy épp fordítva, három sárga gyertya kék masni, kék terítõ) Meghívó: Megterveztem saját magam számítógépen, és egy nyomdában kinyomtatták az általam vitt papírra. (Kék papír , arannyal nyomva azoknak akik a lagzin is részt vesznek, ezüsttel azoknak, akik csak a templomi szertartásra hivatalosak . Így könnyebb volt szétválogatni a postázáshoz.) Ruha: Embernek varrattunk egy sujtásos zakót, csak neki trapéz szárú nadrággal. Magán varrónõ, örült, hogy van munkája, így olcsón megcsinálta. Nekem mázlim volt: véletlenül találtam egy szalont, amit felszámoltak. Bérleti díj árának feléért összesen 30.000 Ft-ért rám szabták, felújították és eladták nekem a kiválasztott ruhát. Kesztyût kaptam hozzá ajándékba tõlük, abroncsot arra a hétre kölcsön adták (héten elhoztam, következõ héten visszavittem) De attól sem rettentem volna meg, ha neten nézelõdök. Rengetegen akarják eladni a korábban megvett ruhájukat. Semmivel nem rosszabb, mint bérelni :) Cipõ: Kínaiban vettem fillérekér, tudva hogy sose lesz rajtam többet fehér cipõ :) Menyecske ruhának kolléganõm varrt egyszerû, jó fazonú piros ruhát nekem. Italok: Nagytételben bevásároltunk a Metro-ban, sört, bort, rövidet, üdítõket. Házipálinkát kétfélét ismerõstõl kaptunk. Kibérelt hely hûtõjébe bekészítve elõzõ este, amikor díszíteni is mentünk. Aznap odajött a pincér is. Elmondtuk neki, hogy mi a dolguk: Érkezésnél egy feles pálinkát vagy rövidet kínálnak az ajtóban mindenkinek. Aztán hordják a kaját, késõbb rohangásszanak és kínálgassák az italokat. Ennyi. Nem voltak túlterhetlve :) Sütemény: aprósütit vettünk a Tescoban, Benei gyártmányt. Nekem az a kedvencem. Finomak, jó minõségûek, mutatósak. Kis tálakban az asztalon vehet bárki, pincér gondoskodik az utántöltésrõl. Torta: Na ezt elcsesztük, mert egy kis cukrászdában rendeltük, mondtuk hogy milyet, egyszerût, de mégis csak valami csicsásat, mert esküvõre lesz. Aznap reggel meghozták: egyszerû szülinapi torta volt... Azt hittem kitépem a hajam is... Szerencsére egyik ismerõsöm hozott egy hatalmas tortát, mert ahol lakik ott divat hogy tortát visznek esküvõre ajándékba :) Az autót ismerõs adta, azt kértem nászajándékba. Cabrio Chevy volt, az orrára tett virágdísz este az asztalon csücsült elõttem. Eredetileg csak a 400 fok melegtõl sajnáltam, de végül jól is mutatott :) Vendégek: nem hívtunk meg boldog-boldogtalant, csak azért mert "illik". meg mert "20 éve õk is meghívtak". Csak azok voltak ott, akiket szeretünk, akik tényleg barátok, családtagok. Így kb 70 fõvel számoltunk, egy gyerekjárvány miatt végül alig 50-en lettünk. Nászajándék: Jeleztük, hogy nem kérünk, megvan mindenünk, de ha úgy érzik, akkor lesz új-asszony tánc, eladó a menyasszony, kalapba mehet amit rászánnak... Võfély: NEM! utáltam, nem kellett. Nekem ne jöjjön senki az idétlen játékokkal, közhelyes kínrímes versikékkel. Nem is bántam meg :) Végeredmény: Rengeteg munka (kb fél év!), de végül megérte. Egyszerû, nem túl csicsás de nagyon barátságos jó hangulatú bulis esküvõ lett, ahol senki nem feszeng, nincsenek kötelezõ elemek, unalmas idõhúzások... stb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!