Találatok a következő kifejezésre: Utasok ki-beszállásának meg lehet állni buszmegállóban (1 db)

Utasok ki-beszállásának idejére meg lehet állni buszmegállóban vagy az út szélén? Mikor és mikor nem?

Legjobb válasz: Kresz szerint még csak be sem hajthatsz a buszmegállóba, más kérdés hogy senki le se szarja ha nincs a közelben busz, mert egy nagyforgalmú út szélén megállni sokkal rizikósabb, és a többit is csak idegesíti az akadály. Különben út szélén megállni ahol egyébként nincs kijelölt leállósáv a vészleállás szabályai szerint: villodó, háromszög, parkolófény elõre.

Kresz szerint még csak be sem hajthatsz a buszmegállóba, más kérdés hogy senki le se szarja ha nincs a közelben busz, mert egy nagyforgalmú út szélén megállni sokkal rizikósabb, és a többit is csak idegesíti az akadály. Különben út szélén megállni ahol egyébként nincs kijelölt leállósáv a vészleállás szabályai szerint: villodó, háromszög, parkolófény elõre.
Ahogy az elõzõ válaszoló mondta, a buszmegállóban nem lehet megállni, sõtt elõtte meg utána sem pár méterig, függetlenül attól, hogy te mennyi idõre akarsz megállni, mitöbb, ha te kirakod a vészvillogót 1 percre, majd utána továbbhajtasz, akkor még ezért is büntethet a rendõr, ha kedve van... A megállási tilalmak pedig egyáltalán nem értelmetlenek, meg kell tanulni a kreszt, világosan nyilatkozik róla, hol nem állhatsz meg!
Ha buszt vezetsz, akkor igen.
A kérdező hozzászólása: Mármint a vészvillogót hol teszem ki 1 percre? Buszmegállóra mondtad vagy úgy általában? Kérlek javíts ki ha rosszul tudom mert ha számodra világosak a megállási tilalmak akkor biztosan ki tudsz javítani: - megállni tilos táblánál a padkán megállhatok csak az út szélén nem (kiv. ha kiegészítõ tábla ezt külön jelzi) - 4 sávos úton a külsõben megállhatok - ahol nincsenek felfestve sávok, széles az út és nem tiltja tábla ott megállhatok + kiegészítenéd az általad ismert megállási/várakozási tilalmakkal? Tudod én már régen tanultam a kreszt :D Köszi elõre is!
Az utóbbi kérdéseidre a válaszok: Megállni tilos táblánál a padkán SEM állhatsz meg, a padkára csak akkor állhatsz, ha azt tábla engedi. 4 sávoson ha nincs megállni tilos tábla, akkor megállhatsz a külsõben. Ahol nincs felfestve az út, ott akkor állhatsz meg, ha az autó és az úttest széle között min 3 m marad. Amúgy mindent megtalálsz itt: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.kpm Az oldal alsó armadában keresd, lesz egy külön MEGÁLLÁS fejezet.
A kérdező hozzászólása: Jó, de nem a lerobbanásos megállásra gondoltam, hanem csak vagy kirakni vagy felvenni az utasokat a kocsiból / ba. Akkor ezek szerint ha buszmegállóban megállok 2 percre emiatt, akkor már a rendõrnek ha olyan kedve van, meg is büntethet??? Tehát ahol nincsenek sávok felfestve, ott az út szélén félreállhatok ha tábla nem tiltja, ha pedig fel vannak festve akkor csak a padkán állhatok meg? Számomra ezek a megállási és várakozási tilalmak eléggé értelmetlenül vannak kitalálva!!! Ahol nem szabadna félreállni oda táblát kéne kitenni nem????


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jó a motorféket sokat használni, és a féket ritkábban?

Tesóm úgy vezet, amit még nem igen láttam. Ha látja, hogy messze állnak az autó, akkor Õ elkezd szépen vissza kapcsolgatni a fokozatkoban, és mikor már a 2-esben gurul, akkor fékez, és veszi ki üresbe. De addig, 4-es, lassulunk, 3 as, lassulunk 2,es alig gurulunk, és üres. Akkor fékez ha gyorsabban megy, és muszáj, vagy előtte is fékeznek. De ha ráérősen oda gurul a piroshoz messziről, akkor kapcsolgatja vissza a fkozatokat.
Ez jó, vagy nem?
Használhatom én is ezt?

3

Miért kapom meg némely emberektől, hogy nm normálisan vezetek, ha nem tetszik nekik, ahogy vezetek?

Nem vezetek balset veszélyesen, felelötlenűl, és örült módjára, szabályokat nem betartva.
Mégis van 1-2 ember akitől kéretlenül is megkaptam, hogy "örülten" vezetek.
Holott nem, csak tudom, hogy mire képes az autóm, és mire vagyok képes.
1 szitu. Jönnek szembe, messze, megyek lendülettel, kanyarodnék balra, és nem hogy megállnék és megvárnám még elmegy a sok kocsi, hanem tudom, hogy milyen sebességgel jönnek, én milyen sebességgel megyek, és bekanyarodok.
Anélkül, hogy a szembejövőnek el kéne vennie a gázról a lábát.
Mások meg megállnának, és várnának.
Én anélkül bekanyarodok, hogy lecsapnám a kanyart az esetlegesen balról kijövő autó kárára.
Vagy fűútra kikanyarodáskor, látom, hogy nagy kocsisor, mind két oldalt. Tudom, hogy mennyire és milyen ygorsan tudok felgyorsulni hogy ne jöjjenek a nyakamra és ne kelljen satufékezni egyik odlalnak se, hát kikanyarodok...
Jobbkezes utcáknál lassan egyenletes tempóba gurulok és nézem a jobb oldali utcákat, néha a balt miután megnéztem a jobbat. Na erre is megkaptam, hogy mi az hogy nem állok meg minden utcánál...

És rám mondják egyes emberek, hogy nem normális ahogy vezetek.
De szerintem az lenne az ha sebesség határ felett mennék, mindenhol lecsapom az összes kanyart, hogy betudjam venni gyorsan a kanyarokat, illetve elkezdenék előzni kocsisort, miközben szemből jön egy kamion...

És sokan azt mondják gáz ahogy vezetek. De még soha nem volt se koccanásom, se neki tolatás másnak, se árokba lecsúszás, se lemenetel az útról, se piroson áthajtás, se gyorshajtás, se tilosban parkolás.

Mégis miért vezetek akkor pár ember szerint rosszul?

15

Mekkora büntetésre számíthatok, ha áthajtottam a piros lámpánál?

3,5T teherautóval mentem 50-el és a gyalogos átkelőhely előtt 1-2 méterrel sárgára váltott a lámpa. Egyből fékeztem, de nem tudott volna megállni, ezért a gázra léptem és pont a piroson mentem át.
Vagy satut kellett volna nyomnom úgy hogy nem látom, hogy mi van a kocsi mögött? Ha meg normálisan fékezek akkor valahol a kereszteződés közepén álltam volna meg.
Az kamera valószínűleg felvette az egészet.

5

Melyik a helyes, ha leejtőn üresbe gurulok. Vagy ha motorfékkel?

Azért szoktam, mert vannak itt szép egyenese nem olyan meredek dombok, és leejtőn, hogy ne nyomjam a gázt, és ne fogyasszam az üzemanyagot, meg környezet tudatosság(fuck yea... :D) kiszoktam venni üresbe, és végig legurulok a leejtő végéig.
De most velem volt a nagybátyám, és azt mondta, ez jó, de Õ inkább azt javasolja, hogy motorfékkel menjek le.
Mert így mégis fékezve van az autó.
De ha a motorfékkel megyek le, és nem üresbe, akkor hamar lelassítja az autót. Pár 10 méter után, már 50 helyett 40-35 el gurulok...
Én meg pont azt szeretném, hogy szépen 50nel végig gurulok.
Ezt mondtam is neki, de Õ akkor is azt javasolja, hogy motorfék...
Õ régóta vezet, és sok mindent(személyautó, teherautó, kamion)
Gondolom csak jobban tudja.
De nem értem a logikát. Ha motorfékkel megyek, belassítja az autót, és válthatok vissza, mert rángatna, aztán megint vissza. Végén ott lennék, hogy 2 esbe gurulnék már az alján, de a távot lassan tenném meg.
Mi a megoldás?
Rosszul gondolom?

15

Külföldön (Nemetorszagban) kisebb koccanást okoztam mi a teendo? Kocsi apam neven van, fizet a biztosito?

A kocsi apam nevén, kárfelvételit csak németül lett kitöltve a vétlen fél csinálta, illetve a rendorok vettek fel jegyzokonyvet, biztosito Genertel

4

Az autóversenyzőknek is sz*r érzés, ha összetörik az autót, baleseteznek?

Szóval nekik ez már nem olyan "tragédia"?
Ha összetörik, pörögnek az autóval, megborul az autó.
Õk nem fosnak be? Tudják, hogy azért elég nagy biztonságban vannak?
Szóval nekik van olyan érzésük, egy borulás, közben, hogy "hú bazzeg! ez de sz*r..."
És kicsit elmegy a kedvük a dolgoktól?

3

Robogóval csúszós úton mi a helyes fékezés menete?

Első, vagy hátsó kerékkel könnyebb megcsúszni? Melyik blokkolhat könnyebben?

5

Ha nem okoztam senkinek fennakadást, veszélyt, miért dudált rám az illető?

Éles kanyar, tükör van, de abban nem mindig látni(pl bepárásodott a múltkor is, volt, hogy jég volt rajta.) Ilyenkor előre gurulok 1 picit és benne vagyok a szembe sávban átlósan. És megnézem, hogy jönnek-e és ha nem akkor megyek tovább.
De ha előre gurulok, és meglátom, hogy jön-e valaki, megállok, a szembe sávban. Láthatóan álltam, mégis aki jött jobb oldalt, rám dudált, mintha bevágtam volna elő. De fékezni se fékezett, mintha látná, hogy rá gurultam volna...
Pedig nem állok, még a szembe sávban, nézem, hogy jön-e és rám dudáltak...
Miért?

5

A parkoloban neki mentek az automnak, az illető elhajtott, de rendszámát megjegyeztem. Hgyan tudhatom meg a nevét?

8

Hogy fognak attól lemaradni mögöttem, ha rálépek a fékre, hogy világítson?

Itt olvastam egy tanácsban. Hogy ha jkön valaki szorosan mögöttünk, de megelőzni nem akar, és a nyomunkban van már így régóta, és idegesítő, akkor az a teendő, hogy 1 picit hozzá érünk a fékhez, de csak annyira, hogyvilágítson a lámpa. És akkor tuti le fog maradni az illető.
De mégis mitől maradna le? Az csak a lámpa. Nem szögeket szór ki az autó az útra...

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!