Találatok a következő kifejezésre: Utasok ki-beszállásának meg lehet állni (1 db)

Utasok ki-beszállásának idejére meg lehet állni buszmegállóban vagy az út szélén? Mikor és mikor nem?

Legjobb válasz: Kresz szerint még csak be sem hajthatsz a buszmegállóba, más kérdés hogy senki le se szarja ha nincs a közelben busz, mert egy nagyforgalmú út szélén megállni sokkal rizikósabb, és a többit is csak idegesíti az akadály. Különben út szélén megállni ahol egyébként nincs kijelölt leállósáv a vészleállás szabályai szerint: villodó, háromszög, parkolófény elõre.

Kresz szerint még csak be sem hajthatsz a buszmegállóba, más kérdés hogy senki le se szarja ha nincs a közelben busz, mert egy nagyforgalmú út szélén megállni sokkal rizikósabb, és a többit is csak idegesíti az akadály. Különben út szélén megállni ahol egyébként nincs kijelölt leállósáv a vészleállás szabályai szerint: villodó, háromszög, parkolófény elõre.
Ahogy az elõzõ válaszoló mondta, a buszmegállóban nem lehet megállni, sõtt elõtte meg utána sem pár méterig, függetlenül attól, hogy te mennyi idõre akarsz megállni, mitöbb, ha te kirakod a vészvillogót 1 percre, majd utána továbbhajtasz, akkor még ezért is büntethet a rendõr, ha kedve van... A megállási tilalmak pedig egyáltalán nem értelmetlenek, meg kell tanulni a kreszt, világosan nyilatkozik róla, hol nem állhatsz meg!
Ha buszt vezetsz, akkor igen.
A kérdező hozzászólása: Mármint a vészvillogót hol teszem ki 1 percre? Buszmegállóra mondtad vagy úgy általában? Kérlek javíts ki ha rosszul tudom mert ha számodra világosak a megállási tilalmak akkor biztosan ki tudsz javítani: - megállni tilos táblánál a padkán megállhatok csak az út szélén nem (kiv. ha kiegészítõ tábla ezt külön jelzi) - 4 sávos úton a külsõben megállhatok - ahol nincsenek felfestve sávok, széles az út és nem tiltja tábla ott megállhatok + kiegészítenéd az általad ismert megállási/várakozási tilalmakkal? Tudod én már régen tanultam a kreszt :D Köszi elõre is!
Az utóbbi kérdéseidre a válaszok: Megállni tilos táblánál a padkán SEM állhatsz meg, a padkára csak akkor állhatsz, ha azt tábla engedi. 4 sávoson ha nincs megállni tilos tábla, akkor megállhatsz a külsõben. Ahol nincs felfestve az út, ott akkor állhatsz meg, ha az autó és az úttest széle között min 3 m marad. Amúgy mindent megtalálsz itt: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.kpm Az oldal alsó armadában keresd, lesz egy külön MEGÁLLÁS fejezet.
A kérdező hozzászólása: Jó, de nem a lerobbanásos megállásra gondoltam, hanem csak vagy kirakni vagy felvenni az utasokat a kocsiból / ba. Akkor ezek szerint ha buszmegállóban megállok 2 percre emiatt, akkor már a rendõrnek ha olyan kedve van, meg is büntethet??? Tehát ahol nincsenek sávok felfestve, ott az út szélén félreállhatok ha tábla nem tiltja, ha pedig fel vannak festve akkor csak a padkán állhatok meg? Számomra ezek a megállási és várakozási tilalmak eléggé értelmetlenül vannak kitalálva!!! Ahol nem szabadna félreállni oda táblát kéne kitenni nem????


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Keszthelyen lesz a forgalmi vizsgám, és Tapolcáról indulunk. Csak én vizsgázok, az oktatóval megyek. A vizsgahelyszínre az oktató vezet vagy én?

az érdekel, hogy az is egy órás vezetési gyakorlásnak minősül-e, tehát gyakorlásképpen vezetnem kell-e vagy sem?

1

Én voltam a hülye, vagy Õ reagálta túl a dolgot?

Elkezdték kikerülni a buszt a megállóból, és én voltam a 4. tehát egymás után szépen mentek az autók át a szembe sávba, és el a busz mellett, belenéztem a tükörbe, nem jött senki, index, megyek a 3. után, erre ahogy átérek a sávba nyomnják rám a dudát szinte csapkodják a kormányt úgy.
Bele nézek a tükörbe, a mögöttem álló 3 kocsi még mindig ott áll...
Hát a hülye 4. ként vagy akár hányadikként kezdett kikerülni...
Jó, jöhetett volna ott motoros, mentős is, egyrészről igazat adok neki.
De azért nem, mert utána állt a pirosnál, mögöttem, letzekerte az ablakot, közel gurult, majd erős mélynyomóval feltekerte a zenét.
És így állt mögöttem.
Majd sokáig van ott piros, fogja magát, előre ment, és át a piroson.

Most nem értem, nem történt baleset, ok, bevághattam elé, de minek kellett itt tombolnia mögöttem?
És most én megérdemeltem ezt, vagy csak kifogtam egy olyan embert akinek nagyon sietős volt, és rosszkor voltam előtte?

13

Magánterületről, privát parkolóból történő kihajtás országútra, Angliában?

Történet a következő, magán parkolómból hajtottam ki, tolatással, a jármű az úttest azon részét, ahová (szemben állva az úttesttel) jobbról érkeznek a járművek, háromnegyed részben elfoglalta. A jobbról, a körforgóból érkező jármű ezt észlelve lassított, vagy megállt, majd az úttest másik sávjába áthajtva továbbindult, amit én farral oldalba kaptam.
Kérdésem, ki a hibás ilyenkor?
A pontosítás kedvéért a helyszinrajzot a googlemap segítségével, linkben adnám meg.


Mi abban a kis fehér házikóban lakunk, ahol a kert sarkában áll a "piros" levelű fa, mindjárt a körforgó kijáratánál, jól látható a parkolónk, illetve a körforgó, ahonnan, a szerintem vétkes jármű haladt kifelé.
Ne felejtsük el, hogy itt balkézszabály van, a járművek a bal oldalon közlekednek, és a körforgó is ellentétes be és kihajtású.
Azzal tisztában vagyok, hogy amennyiben még nem hajtottam ki az úttestre, nekem kell elsőbbséget adnom. De mi van, ha már kint állt a kocsi fara, elfoglalva az úttest azon részét, amelyik a körforgóból kiérkező járművek számára van fenntartva? És az én járművem kikerülésekor, a másik jármű szempontjából a szemközti, szembejövő sávban történ a baleset?
Személyi sérülés egyébként nem történt, a kár viszont a másik autóban jelentős.

Köszönöm előre is a válaszokat.

13

Egy bizonyos korig ugyebár kötelező a gyerekülés. De mi van akkor, ha a család taxival megy valahová, vagy egy ismerős viszi el őket?

8

Mekkora volt a legnagyobb sebesség amivel mentél?

Természetesen egy elhagyott repülőkifutón, mekkora volt a legnagyobb sebességet és milyen autóval?(Afféle egyéni rekordod?)

24

Lehet járdán, gyalogosoknak kijelölt útszakaszon biciklizni olyan zsúfolt helyen, mint pl. a Rákóczi út?

Én megértem, hogy nem szívesen bicikliznek a Rákóczi út úttestjén, de gyalogosokba belehajtani sem kellemesebb. Miért nem lép fel a rendőrség a járdán biciklivel száguldozók ellen?

2

Mi történik akkor, ha van B kategóriás jogosítványom és műszakis, rendszámos, karbantartott, biztosított A kategóriás nagymotorral igazoltatnak?

Elveszik a meglévő B-t is vagy csak az engedély nélküli vezetés miatt kapok valamit?

Azért kérdezem, mert szeretnék nagymotort és utána megcsinálni rá a vizsgát. Azt tervezem, hogy amíg nem lesz meg a jogsim rá, addig átfestem meg kipofozom szépre, csak félek hogy nem bírom ki, hogy ne üljek fel rá addig..

10

Külterületen, főúton, ahol 90km/h a max, te 50-60km/h-val mész. Megteheted?

Nem tudsz gyorsabban menni, rosszul van az utasod, vagy akármi. Hiába állsz meg, utasod továbbra is roszul van, de menni kell. Ki kéne tenned a vészvillogót? Nyilván ha tornyosulnak mögötted, akkor félreállsz még elmegy a tömeg. Vagy az autód nem tud csak 60km/h-val menni. Akkor mi van, menj a kertek alatt?

14

Miért engedett át a vizsgán, amikor még én is megbuktattam volna magam?

Ma volt a forgalmi vizsgám. Korábban mindig gyönyörűen vezettem, nem nagyon hibáztam, az oktatóm sokat dícsért, még más tanulókat is beültetett hátra, hogy lássák, hogyan kell ezt csinálni. A vizsgán pedig katasztrófa volt, amit csináltam. Nem akarom részletezni, de volt olyan hibám, ami azonnali bukás lett volna, egyszer olyan későn fékeztem, hogy 1 mp-en múlt, hogy nem az oktató fékezett, már rajta volt a lába a pedálon. A 3 parkolásból 2-t elcsesztem, csak a párhuzamos lett szép. Jobbra előre túl nagy helyre álltam be, és a pasi még azt mondta, hogy álljak ki, és keressek egy másik helyet. És még sorolhatnám. Máskor sosem követtem el ilyen hibákat, de most iszonyúan izgultam. Első vizsgám volt. Miért engedhetett át mégis? Pénzt se kapott, és az oktatómtól tudom, hogy ez a pasi volt, akit piti dolgokért is megbuktatott. Félreértés ne legyen: nagyon happy vagyok, hogy "sikerült" csak nem nagyon értem a dolgot...

7

Mit rontottam el? Balra nagyívben kanyarodtam egy 90fokos kereszteződésben, elsőrendű útról. Kettesbe, s túl nagy lendülettel érkeztem meg, kicsit olyan volt, mintha ki akarnék sodródni.

a kuplung maradhatott benyomva? mert gondolom nem a gázt nyomtam nagyon, mert kettesbe voltam és hangja nem volt.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!