Találatok a következő kifejezésre: Utasok ki-beszállásának meg (1 db)

Utasok ki-beszállásának idejére meg lehet állni buszmegállóban vagy az út szélén? Mikor és mikor nem?

Legjobb válasz: Kresz szerint még csak be sem hajthatsz a buszmegállóba, más kérdés hogy senki le se szarja ha nincs a közelben busz, mert egy nagyforgalmú út szélén megállni sokkal rizikósabb, és a többit is csak idegesíti az akadály. Különben út szélén megállni ahol egyébként nincs kijelölt leállósáv a vészleállás szabályai szerint: villodó, háromszög, parkolófény elõre.

Kresz szerint még csak be sem hajthatsz a buszmegállóba, más kérdés hogy senki le se szarja ha nincs a közelben busz, mert egy nagyforgalmú út szélén megállni sokkal rizikósabb, és a többit is csak idegesíti az akadály. Különben út szélén megállni ahol egyébként nincs kijelölt leállósáv a vészleállás szabályai szerint: villodó, háromszög, parkolófény elõre.
Ahogy az elõzõ válaszoló mondta, a buszmegállóban nem lehet megállni, sõtt elõtte meg utána sem pár méterig, függetlenül attól, hogy te mennyi idõre akarsz megállni, mitöbb, ha te kirakod a vészvillogót 1 percre, majd utána továbbhajtasz, akkor még ezért is büntethet a rendõr, ha kedve van... A megállási tilalmak pedig egyáltalán nem értelmetlenek, meg kell tanulni a kreszt, világosan nyilatkozik róla, hol nem állhatsz meg!
Ha buszt vezetsz, akkor igen.
A kérdező hozzászólása: Mármint a vészvillogót hol teszem ki 1 percre? Buszmegállóra mondtad vagy úgy általában? Kérlek javíts ki ha rosszul tudom mert ha számodra világosak a megállási tilalmak akkor biztosan ki tudsz javítani: - megállni tilos táblánál a padkán megállhatok csak az út szélén nem (kiv. ha kiegészítõ tábla ezt külön jelzi) - 4 sávos úton a külsõben megállhatok - ahol nincsenek felfestve sávok, széles az út és nem tiltja tábla ott megállhatok + kiegészítenéd az általad ismert megállási/várakozási tilalmakkal? Tudod én már régen tanultam a kreszt :D Köszi elõre is!
Az utóbbi kérdéseidre a válaszok: Megállni tilos táblánál a padkán SEM állhatsz meg, a padkára csak akkor állhatsz, ha azt tábla engedi. 4 sávoson ha nincs megállni tilos tábla, akkor megállhatsz a külsõben. Ahol nincs felfestve az út, ott akkor állhatsz meg, ha az autó és az úttest széle között min 3 m marad. Amúgy mindent megtalálsz itt: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.kpm Az oldal alsó armadában keresd, lesz egy külön MEGÁLLÁS fejezet.
A kérdező hozzászólása: Jó, de nem a lerobbanásos megállásra gondoltam, hanem csak vagy kirakni vagy felvenni az utasokat a kocsiból / ba. Akkor ezek szerint ha buszmegállóban megállok 2 percre emiatt, akkor már a rendõrnek ha olyan kedve van, meg is büntethet??? Tehát ahol nincsenek sávok felfestve, ott az út szélén félreállhatok ha tábla nem tiltja, ha pedig fel vannak festve akkor csak a padkán állhatok meg? Számomra ezek a megállási és várakozási tilalmak eléggé értelmetlenül vannak kitalálva!!! Ahol nem szabadna félreállni oda táblát kéne kitenni nem????


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mentél már segédmotorral 100km-nél nagyobb távot? Milyen motor volt és hány km-t tettél meg?

Léghűtéses olasz robogóval mennék kb 140km-t
Eddig sose hagyott cserben de max 50km-t mentem vele egyhuzamban.

5

Stuttgartban milyen a forgalom?

Rokonokhoz készülünk menni autóval 3 éves a jogositványom,de eddig bécs volt a legnagyobb város ahol vezettem... el lehet igazodni,németországban mennyivel különbözik a kressz...?

3

Bicigli kresz?

4

Hosszútávon mennyire biztonságos a nem teljesen felülő alufelni a kerékagyon?

Van egy OPEL Astra G autóm, amihez 16 colos alufelni tartozik. Az alufelni középrésze 67,1mm, míg a az autó kerékagya 56,6mm. Van emögött még egy 7mm-es nyomtávszélesítő (beleérne a féknyeregbe a felni). Az első kerékagyak alá szigetelőszalagot tekertem, mert ennek hiányában rázta a kormányt menet közben 110km/h-nál, de ezt most megoldottam: megszűnt a probléma.

A hátsó kerékagyak továbbra sem kapcsolódnak tökéletesen az alufelnivel, de nem éreztem rázást, sem rendellenességet kocsifutás közben! Lehetnek-e hosszútávon problémák emaitt, ha "csak" a kerékcsavar tartja jóformán a felnit hátul (fékdob), ha tökéletesen megvannak húzva a csavarok?

16

Ilyeneknek adnak jogosítványt?

http://www.ejogsi.hu/

9

Amennyiben csak egy pillanatra léptem túl 50es táblánál a 64-es tűréshatárt és rögtön visszafékeztem, akkor is megbüntetnek? Tudja esetleg valaki? Mennyi ideig kell "gyorsan" haladni a büntetéshez?

Remélem a kedves rendőr urak figyelembe veszik, hogy lelassítottam. (bár nem vagyok naiv)

8

Ittasan lehet kerékpárt tolni?

9

Most akkor lehet ittasan kerékpározni, avagy sem?

Itt ellentétes infokba akadok, van ahol azt írják igen, van ahol azt, hogy nem.

7

Gyakran lefullad alattam az autó emelkedőn. Hogy érdemes elindulni?

Gyakran lefullad alattam az autó emelkedőn... Hogy érdemes elindulni? Eléggé fent fog a kuplung, tipikus Renault betegség, és ráadásul bivaly kemény is... 10 éve vezetek, de ez kezd kifogni rajtam :D

6

Ha egy autóban gyárilag nincs hátul biztonsági öv, akkor hogyan szállíthatok vele gyereket?

Egyáltalán nem lehet? Vagy akkor nem kötöm be a gyerekülést??? A kresz szerint hogy van???

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!