Találatok a következő kifejezésre: Utánfutós szgk karambolja, az utánfutó vagy (1 db)

Utánfutós szgk vétkes karambolja, az utánfutó vagy a kocsi kgfb-jére megy?

F?útvonalon motorozó sógorom el?tt visszafordult egy utánfutót vontató szgk. A sógorom vétlenül szenvedett balesetet, mert az utánfutónak ütközött motorkerékpárjával. Az illet? elismerte, de senki nem tudja, hogy mivel az autó nem sérült, csak az utánfutón látszik az eset, melyik járm? "kötelez?jére" lehet megcsinálni? A sértetlen autóéra, mert az vontatta az utánfutót? Az utánfutóéra, mert az ütközésben csak az érintkezett a sógor motorjával?

Legjobb válasz: csakis a személygépkocsi kötelezõjére térülhet, hiszen nem az utánfutó volt a hibás.

csakis a személygépkocsi kötelezõjére térülhet, hiszen nem az utánfutó volt a hibás.
Egyérterlmûen az utánfutóéra kell rendezni, de a biztósító be fogja kérni a szgk. adatait is.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nagymotorra miket kell fizetni? Biztosítás, átiratás, (esetleg forgalomba helyezés), műszaki oké, de van még valami?

Súlyadó vagy teljesítményadó vagy ilyesmi van?

Milyen összeg lehet ez kb. ha egy 600 cm3-s, 94 LE motorról van szó?

1

Targoncajogosítvány. Külföldi (pl Ausztria) targoncás munkavállaláshoz az itthon szerzett targonca jogosítványon kívül kell valami kiegészítő irat, vagy nem várnak el semmit?

Nyilván munkaadótól is függ....tapasztalatok érdekelnének főleg. A kérdésem azokhoz szól, aki vagy jelenleg is ilyen helyen dolgozik, vagy már dolgozott ilyen munkakörben külföldön.

0

Online kötött, bankkártyával fizetett kötelező biztosítás esetén hogyan igazolom a rendőrnél?

Most volt az évfordulója a kötelező biztosításomnak, ezért újrakötöttem online, és az eddigi csekkes fizetés helyett, bankkártyával online fizetem be. A kérdésem az lenne, hogy a z hogy be van fizetve a kötelező, hogy igazolom a rendőrnél? Eddig ugyebár a csekkszelvény elég volt.

Köszönöm előre is a válaszokat!

2

Nekitolattam egy kocsinak, kb. mennyit kell majd fizetnem?

Nekitolattam egy kocsinak, nem lett hála isten komolyabb baja, a tulaj arra panaszkodott, hogy lötyög a rendszámtábla. Akkor mit rongáltam tulajdonképpen? És ez mennyibe fog nekem kerülni? Azt mondta felhív, hogy fizessem ki a kárt. De ez hogy fog menni? A biztosítóm bele kell kevernem? Nem volt még ilyenben részem..Előre is köszi!

4

Egy autóra lehet 2 kötelező biztosítás? Lent folyt. Köv.

A nagybáttyám autóját használom 2 éve de nincs átírva. A befizetett csekket mindig elküldi viszont egy ideje már nem tartjuk a kapcsolatot. Köthetek rá meghatalmazással kötelezőt? Vagyis 2 érvényes biztosítása lenne..

2

Mit kapok büntetésül, ha jogsi nélkül motorozom és elkapnak?

Van egy Simson-om és most vizsgáztam AM rutinból, de már szeretnék motorozni. Mivel büntetnek a rendőrök és mennyit kéne fizetnem?

11

Ha hitel lejártát követően nem jelentettem ki az autót tényleg nem tudom eladni?

Az lenne a lényeg, hogy anno lombardnal vettem fel hitelt az autómra. Lejárt, megkaptam a törzskönyvet. Állítólag a törzskönyvvel kellett kapnom egy levelet amivel be kellett volna mennem az önkormányzathoz lejelenteni, hogy lejárt a hitel és eladhatom, ha akarom. Most szeretném lecserélni, és az autószalonban beszámítanák, de azt mondták, kell igazolás a kijelentésről. De a levelet nem találom, a lombárd meg nem küld újat, csak ha tudom a szerződés számot, egyéb adatok alapján nem. De jelenleg nem otthon élek, és nem tudok hazamenni megkeresni, a család meg nem találja. Tényleg nem tudom eladni az autóm, ha az nincs meg? Nem elég a törzskönyv? Ebben kérném a segítségeteket! Előre is nagyon szépen köszönöm!

2

2 hónapja eladtam a motort, most lett vele gond. Perelhet emiatt? Részletek lent!

2 hónapja eladtam a motorom, nagyon szép állapotban volt, szezonra felkészítve. Pár napja hívott a fazon, aki megvette a kisfiának, hogy elvitte szervízbe és baj van vele! Nálam működött az index, neki azt mondták a szervízbe nincs benne index relé!? (érdekes) Nálam működött az olajvisszajelzés(ő azt mondja el volt vágva a kábele?!), Valamint tunning kipufogóval adtam el és azt állítja nem rávaló a kipufogó, mert kicsit mellé fúj(mivel tuning, nem a gyár sajátja, ezért lehet a kompatibilitási gond). Azzal fenyegetett meg, hogy beperel, ha nem javíttatom meg, vagy fizetem ki a javíttatást vagy nem veszem vissza! Mit tegyek? Mit tehet meg 2 hónap után egy 150eft-os 7 éves motornál.

6

Be kell - e fizetni 2011-es kötelező biztositást?

Most jött postán egy sárga csekk, ami 2011. I. negyedévre szól. Ha nincsenek meg a befizetett csekkjeim, mit tegyek?

2

Mennyi idon belul fizeti ki magyarorszagi biztosito ha baleset eseten kulfoldon megutott ket autot?

En Erdelyben lakom. Az utcamban ket auto osszement, azaz egy magyarorszagi auto az en automba lokott egy Nissan navarrot. mindket auto meg van utve csunyan, az enyemnek a kereke olyan szinten h megindulni sem lehet vele. A kerdesem az lenne h kulfoldi, ez esetben, ha Magyarorszagon van biztositva aki a kart tette, mennyi idon belul fizet a biztositohaz az autok megjavitasara?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!