Találatok a következő kifejezésre: Utánfutós szgk karambolja, (1 db)

Utánfutós szgk vétkes karambolja, az utánfutó vagy a kocsi kgfb-jére megy?

F?útvonalon motorozó sógorom el?tt visszafordult egy utánfutót vontató szgk. A sógorom vétlenül szenvedett balesetet, mert az utánfutónak ütközött motorkerékpárjával. Az illet? elismerte, de senki nem tudja, hogy mivel az autó nem sérült, csak az utánfutón látszik az eset, melyik járm? "kötelez?jére" lehet megcsinálni? A sértetlen autóéra, mert az vontatta az utánfutót? Az utánfutóéra, mert az ütközésben csak az érintkezett a sógor motorjával?

Legjobb válasz: csakis a személygépkocsi kötelezõjére térülhet, hiszen nem az utánfutó volt a hibás.

csakis a személygépkocsi kötelezõjére térülhet, hiszen nem az utánfutó volt a hibás.
Egyérterlmûen az utánfutóéra kell rendezni, de a biztósító be fogja kérni a szgk. adatait is.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Meddig jó a kressznél az egészségügyi vizsga mert a kressz az elévül, de ezt nem tudom?

2

Régi Babetta papírjai nincsenek meg, lejetséges valahogy a forgalomba helyezés?

Papàmnak volt egy Babettàja, rég nem hasznàlta. Papa meghalt, s nekiàlltam szerelni a motort, hogy újra üzemképes legyen. De a papírjai hiányoznak:/ Valamit tudtok javasolni, mert meglett a jogsim, s szeretnék vele jàrni.

3

Ha valaki úgy vásárol személygépkocsit hogy banki hitel van rajta és a gépjármű törzskönyve banknál van akkor hitel átvállalással hol írják át a vevő nevére a személygépkocsit?

okmány iroda intézi vagy a bank?

3

Sokan nem tudnak róla hogy közlekedési balaseteknél, a biztosítónak kötelessége fizetni a személyi sérülést szenvedetteknek?

Itt segítséget kaphattok:

0

Ha egyéni vállakozóként felveszem a "Használt egyéb gépjármű kiskereskedelme"-t, akkor mi kell ahhoz, hogy átírási mentességet kapjak?

"a gépjármű, pótkocsi tulajdonjogának olyan vállalkozó általi megszerzése, melynek előző adóévi nettó árbevételének legalább 50 százaléka gépjárművek és pótkocsik értékesítéséből származott (gépjármű-forgalmazó)"
Ez a hivatalos leírás amit találtam, de ugye friss egyéni vállalkozó is megkapja a mentességet?

0

Kaptam egy 5 ezer forintos helyszíni birságot. A papír másik oldalán azt írják hogyha nem fizeti be valaki akkor közmunka vagy leüli.5000 Ft egy napi szabálysértési elzárásnak felel meg. Ez mit takar? Egy nap fogda?

4

Szombathelyen lehet valahol bérelni P rendszámot?

Pár napra kellene vagy esetleg valaki tudna adni kölcsön?

1

Ha egy motort úgy árulnak, hogy "Okmányok nélkül", akkor azzal lehet valamit kezdeni?

Érdekelne, hogy mi a hivatalos menete ennek. Tudok valahogy forgalmit szerezni rá, meg műszakiztatni? Az eladó azt mondja, hogy "P rendszámmal forgalomban is használható". Hogyan lehet ilyen P rendszámot igényelni? Mennyibe kerül? Mennyire megoldás?

Egy 1000 ccm-es gyorsasági motorról beszélünk.

Köszi szépen!

5

Érvényes a biztosítás?

Nagyapám befizette egész évre egy 50 ccm robogó után a kötelezőt, a biztosítás az ő nevén volt. Időközben sajnos elhunyt. A motort nagymamám nekem adta, és állítja, hogy nekem nem kell új biztosítást kötnöm. Szerintem ez hülyeség, mert a szerződő fél halálával a biztosítás is megszűnt.

Ha nem így van, akkor valaki cáfolja meg, köszönöm.

Amire én gondoltam: adásvételi szerződéssel 1 ft-ért megveszem a motort mamámtól, így ez kb felér egy ajándékozással, és papír szerint is a tulajdonomba kerül a jármű. Ezután saját névre kötök egy új biztosítást.

1

Mennyi most a visszterhes üzembentartói költsége?

Esküszöm megszerettem volna találni, de ahány forrás annyi változat. van ahol 50%-ot írnak, van ahol 25%-ot, van ahol "nem terheli illeték". stb...

Tehát: ha jelképes összeg fejében átadom az üzembentartói jogot egy ismerősömnek, akkor az új forgalmin kívül mit kell fizetni?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!