Találatok a következő kifejezésre: Utál hason a 3 hónapos babám (2 db)

Utál hason feküdni a 3 hónapos babám. Mit tehetek?

Attól tartok, ha nem fekszik hason, nem fog kúszni. Úgy hallottam, ha kimarad egy mozgásfejl?dési lépcs?fok, az kihatással lesz a kés?bbi értelmi képességeire.

Legjobb válasz: Nálunk ugyanez a helyzet.2 hónapos a kislányom és utál hason lenni,mindig sír,belefúrja a fejét a takaróba.De amikor ezt mondtam a gyerekorvosnak,azt mondta akkor is mindennap pár percet rakjam hasra,mert így erõsödik az izomzata,és nem baj,ha sír és erõlködik,küzd,mert közbe próbálja emelgetni a fejét,próbálja kezét lábát emelgetni,stb.Úgyhogy amikor a babámnak jó kedve mindig hasra rakom,de 2 percnél tovább nem bírja,és keservesen sír.Nekem meg ezt olyan rossz látni!De hát muszáj azt tenni,amit az orvos mond!

Nálunk ugyanez a helyzet.2 hónapos a kislányom és utál hason lenni, mindig sír, belefúrja a fejét a takaróba.De amikor ezt mondtam a gyerekorvosnak, azt mondta akkor is mindennap pár percet rakjam hasra, mert így erõsödik az izomzata, és nem baj, ha sír és erõlködik, küzd, mert közbe próbálja emelgetni a fejét, próbálja kezét lábát emelgetni, stb.Úgyhogy amikor a babámnak jó kedve mindig hasra rakom, de 2 percnél tovább nem bírja, és keservesen sír.Nekem meg ezt olyan rossz látni!De hát muszáj azt tenni, amit az orvos mond!
Abból nem lesz baj, ha naponta többször akár pár percet hasra teszed. Nálunk az elsõ gyerek utálta hason, addig, amíg magától meg nem tanult hasra fordulni. Egyébként a mászás az, amit nem jó kihagyni, mert ott összerendezõdik a jobb és bal agyfélteke mûködése.
szia én már kettõt felneveltem és egyik sem feküdt hason egy percet sem és semmi bajuk nem lett sõt az elsõ elindult 8 hónaposan a második pedig 9 hónaposan majd ha akar hasrafordul a kicsi lányom például hason fekve szeret aludni. ne akard hasra fektetni felesleges inkább hgyjad had fejlõdjön a saját tempójába ez az egész kis életére vonatkozik
Az én lányom soha nem aludt hason, és mászott rendesen.Semmi baja nem lett hogy háton és oldalt aludt.
Az én babám is 5 és fél hónapos koráig oldalán és hátán aludt, csak nagyon ritkán, mikor elringadtam és már mélyen aludt tudtam hasra tenni. És mikor betöltötte a 6 hónapot is csak azért türt hason lenni, . mert ekkor már rájött, hogy így tud kúszni, így érheti el a dolgokat. Szerintem se erõltetsd, annak nincs értelme, hogy sírjon, csak mert kicsit késõbb türne magátol hason lenni. Mára az én babám is gyönyörûen kúszik-mászik, és épp a napokban állt fel. Semmi baja, semmivel nincs lemaradva. Szerintem addig mig csak nyöszörög lehet hason, de azért sírásig ne fajuljon a dolog. (még véletlen tényleg megutálja)
Az én kislányom 2 és fél hnapos és Õ is utál hason lenni. Nyöszörög, nem erõltetem. Miért is muszáj azt tenni amit az orvos mond?:) Ha így lenne vízzel itatnám éjjel a babám és elmenne lassan a tejem... Hát nem érdekel mit mond.
az én kislányom is mindjárt 3 hós, és hason alszik ugyan, de ha játék közben fektetem hasra, nem szívesen nyomja ki magát. egyszer sikerül, majd kínlódik, szuszog, nyekereg, míg végül a fejét sem hajlandó már emelni, inkább oldalra fordítja. amúgy hanyatt szereti, még az oldalára sem igen fordul át a hátáról unszolás nélkül. örülök, h idetaláltam, mert már kezdtem komolyan aggódni. arra azért mindenképp fölhívnám a figyelmet, h megfelelõen kemény legyen a felület, amire fektetitek, másképp nem megy. nálunk pl. a nagyágy matraca ehhez túl puha.

Mit tehetnék a 3 honapos babám utál hason lenni?

a fejét ügyesen tartja ha felvesszük vagy karjánál húzzuk felfele élvezi is de ha hasra tesszük kicsit emelgeti a fejét és 3 perc után ordít:(hogy fog igy megtanulni mászni??

Legjobb válasz: Nálunk is ugyanez volt, csak a fiam még a fejét sem tartotta rendesen, ezért feladatban volt kiadva, hogy tegyük minél többet hasra. Volt, hogy szó szerint nem jutott rá idõm, csak egyszer. De próbáld azért minél többször hasra tenni, úgy, olyan magasságban, hogy téged lásson, és valami színes képet mozgatni elõtte, vagy a kedvenc játékát. Pl. pelenkázón a megfordítod, vagy mi a kemény kanapéra tettük, és eléültünk. Még az fontos, hogy a kezét próbáljátok elõre nyújtani, nem eröltetni, csak játékból, hogy úgy emelgesse a fejét. Erõltetni nem kell, ha csak 3 percet bír, akkor 4 percig hagyjátok, ha majd 5 percet bír már, akkor 7 percig, és így tovább. Egyszer csak azt veszed észre, hogy már 20 perce hason van és meg sem nyikkan. Nálunk is ez volt 4 hónaposan, utána meg nincs megállás.... Majd a pelenkázásnál rimánkodni fogsz neki, hogy hanyatt legyen egy kicsit... :o)

Nálunk is ugyanez volt, csak a fiam még a fejét sem tartotta rendesen, ezért feladatban volt kiadva, hogy tegyük minél többet hasra. Volt, hogy szó szerint nem jutott rá idõm, csak egyszer. De próbáld azért minél többször hasra tenni, úgy, olyan magasságban, hogy téged lásson, és valami színes képet mozgatni elõtte, vagy a kedvenc játékát. Pl. pelenkázón a megfordítod, vagy mi a kemény kanapéra tettük, és eléültünk. Még az fontos, hogy a kezét próbáljátok elõre nyújtani, nem eröltetni, csak játékból, hogy úgy emelgesse a fejét. Erõltetni nem kell, ha csak 3 percet bír, akkor 4 percig hagyjátok, ha majd 5 percet bír már, akkor 7 percig, és így tovább. Egyszer csak azt veszed észre, hogy már 20 perce hason van és meg sem nyikkan. Nálunk is ez volt 4 hónaposan, utána meg nincs megállás.... Majd a pelenkázásnál rimánkodni fogsz neki, hogy hanyatt legyen egy kicsit... :o)
nálunk is ez volt. én ezt csináltam: mindennap (mégha sírt is), hasra tettem pár percet és simiztem a hátát. mindennap picivel többet tettem hasra, míg egyszer azt vettem észre, hogy hátsimi közben elaludt:) nagyon meglepõdtem. kb 1 hónap alatt szerette meg, azóta 8 hós, csak a hasán van:) ja, és hasfájós volt, megvártuk, míg elaludt a hátán, aztán 30 perc múlva megfordítottuk a hasára, és így aludt órákig, mai napig a hasán alszik:)
Az én babám is utált hason lenni, de a hátizmok és nyakizmos erõsítése miatt jobb ha picit erõltetjük. Ez abból ált nálunk h ha ébren volt, pár percre mindig hasra raktam. Amikor elkezdett nyüfizni, akkor még egy picit megpróbáltam a figyelmét terelni játékokkal, színes bigyókkal, így forgatta a fejét is eleinte, h mozgattam elõtte vmit. Amikor már fel tudott könyökölni és így játszani, javult a hasonfekvés megítélése. Amikor hat hósan elkezdett forogni, majd hét hónaposan kúszni, minden megváltozott. Most 11 hós, és hason alszik! :)
Ne akard még sokáig hason tartani, ha utálja, mert csak rosszabb lesz. Inkább naponta többször addig ameddig neki jól esik. Pici még, nem kell siettetni. Az én lányom is utált hason lenni, aztán ahogy nõtt egyre többet volt hason. Most 6 hónapos és már forog ide-oda, de legtöbbször hason van, mert most úgy tud játszani dolgokkal. Eljön az õ ideje is, ne aggódj!
Az enyém is utálta, csak akkor fordítottam hasra, amikor nagyon jó kedve volt, és vissza is fordítottam, ha láttam, hogy elege van. Amikor megtanult hasrafordulni majd vissza, akkor megszerette, mert rájött, hogy így tárul ki igazán a világ elötte.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!