Találatok a következő kifejezésre: Ultrahangon még voltam, csak egy (8 db)

Ultrahangon még nem voltam, csak egy vizsgálaton nogyogy, aki azt mondta h minden rendben van! De én nagyon félek h ne legyen méhen kivüli'Most kb 6 hetes vagyok'Hányadik héttől lehet érezni a méhen kivüli terheséget? Milyen tünetek vannak?

Legjobb válasz: szia! miért képzelsz be dolgokat? Ha voltál nõgyinél aki azt mondta, hogy minden okés, akkor mi a gond? Vagy nem bízol az orvosodban? Akkor menj el másikhoz! Ha beképzeled ezeket azzal többet ártasz a magzatnak, inkább örülj, hogy kismami vagy:)))Ha méhen kívüli terhes lennél, akkor görcsölnél, véreznél és stb. Ne gondolj rosszra!!!

szia! miért képzelsz be dolgokat? Ha voltál nõgyinél aki azt mondta, hogy minden okés, akkor mi a gond? Vagy nem bízol az orvosodban? Akkor menj el másikhoz! Ha beképzeled ezeket azzal többet ártasz a magzatnak, inkább örülj, hogy kismami vagy:) ))Ha méhen kívüli terhes lennél, akkor görcsölnél, véreznél és stb. Ne gondolj rosszra!!!
A méhen kívüli terhesség azt jelenti, hogy a petevezetõben ragadt a megtermékenyített petesejt, tehát az ultrahangon a méh üres, a teszt meg pozitív, plusz görcsölsz, és iszonyúan vérzel. Ha ez nincs, akkor kizárt, hogy méhen kívüli terhes vagy!Ha méhen kívüli lennél, akkor már nagyon-nagyon véreznél és görcsölnél, és az életeddel játszanál. HIDD EL, HOGY NEM VAGY AZ!!!!!! Nyugi és örülj!

Kulfoldi anyukak titeket hany hetesen kuldtek eloszor ultrahangra? Mert nekem marc.30 an volt meg utoljara a menszim es azota csak egy vervetelen voltam ami 100% ra megmondtaa terheseget! Jo lenne mar tudnom hany hetes vagyok es hogy mikor szulok kb?

Legjobb válasz: Szia. En Eszak-Irorszagban elek. Itt 12 hetesen voltam ver-vizelet vizsgalaton, 16 hetesen az elso ultrahangon+ vizelet, 21 heteseen nagy ultrahang, 27 hetesen terhesgondozo, es ami mar meg van, 32 hetesen megyek a 30 hetes ver-vizeletre(kicsit eltoltak az idopontjaimat), a 32 hetes vizsgalatra nem tudom igy mikor kene mennem, 34 hetesen ultrahang+vizelet... A tobbit meg nem tudom. Itt nem allnak a helyzet magaslatan ezen a teren. Tobbet tudtam meg, hogy hazamentunk a 4d-s ultrahangra... Egyebkent a terhesseget az utolso menstruacio elso napjatol szamitjak, ami azt jelenti, 7 hetes es 4 napos terhes vagy:-) A szules varhato idopontja: 2010 Januar 3. Mar elmeletileg van szivhang, es a pulzusa kb 140/perc. A magzat hossza kb 10mm, a fejszelesseg kb6mm:-) Gratulalok a babahoz 29 hetes kismama

Szia. En Eszak-Irorszagban elek. Itt 12 hetesen voltam ver-vizelet vizsgalaton, 16 hetesen az elso ultrahangon+ vizelet, 21 heteseen nagy ultrahang, 27 hetesen terhesgondozo, es ami mar meg van, 32 hetesen megyek a 30 hetes ver-vizeletre(kicsit eltoltak az idopontjaimat), a 32 hetes vizsgalatra nem tudom igy mikor kene mennem, 34 hetesen ultrahang+vizelet... A tobbit meg nem tudom. Itt nem allnak a helyzet magaslatan ezen a teren. Tobbet tudtam meg, hogy hazamentunk a 4d-s ultrahangra... Egyebkent a terhesseget az utolso menstruacio elso napjatol szamitjak, ami azt jelenti, 7 hetes es 4 napos terhes vagy:-) A szules varhato idopontja: 2010 Januar 3. Mar elmeletileg van szivhang, es a pulzusa kb 140/perc. A magzat hossza kb 10mm, a fejszelesseg kb6mm:-) Gratulalok a babahoz 29 hetes kismama
Szia en Angliaban elek, az elson 7 hetesen voltam. Sajnos 8 hetesen visszamentem mert elkezdtem barnazni. Kaptam progesteron hormon tartalmu huvelykupot de nem segitetett pedig mar maximumra is megemeltek az adagomat. :( Azt tudom, hogy a kovetkezo uh-t 12 hetesen lett volna mert be is jegyezte a szuleszno a konyvbe az idopontot, sajna a tobbit nem tudom. Boldog babavarast neked.
En is Eszak-Irorszagban elek, mi a 9.hetben voltunk ver is vizelet szuresen, 12.heten volt az elso ultrahang, aztan meg parszor volt vervizsga mert allitolag nem volt eleg a verem. Aztan mar csak a 'nagy ultrahang volt 21 hetesen. Eddig ennyi, most a 26 hetben jarunk, a verem miatt kell 2x Anti-D re menni, es a kovetkezo idopontunk a 29 hetre van kiirva, nem tudom ott mit fognak vizsgalni, mert itt csak 2 ultrahang van, amin mar tul vagyunk. Itt nem csinalnak belole akkora ugyet mint otthon, nagyon termeszetes allapotnak tekintik, az is ugyhogy pl a szulesnel sem lesz nalam orvos csak a baba, es csak komplikacoikor hivnak orvost-nogyogyaszt. Jo babavarast mindenkinek!
Ha idõben kezelik, akkor nem lesz semmi baj:)
Valószínûleg a pajzsmirigyed mûködése nem tökéletes. Nincs ok pánikra, gyógyszerrel szépen kikezelhetõ.
Vagy elhízol vagy lefogysz, vagy semmi nem lesz. :) Valószínûleg a TSH mutatott nemi eltérést, ezt szeretné kivizsgáltatni. Az alaposabb vizsgálatok alapján jó eséllyel semmi bajod nem lesz, fõleg ha eleve nincsenek panaszaid. Ne aggódj, csak szeretnének biztosra menni.
Ha pajzsmirigy alul mûködésed van, annak a tünete lehet hízás. De várd meg a vérvétel eredményét.
A kérdező hozzászólása: Már megvan. Tényleg TSH volt eltérõ, és alulmûködésem van.. AKKOR ELFOGOK HÍZNI??? :O
Kezelni fogják, nem fogsz elhízni.
Ha alulmûködik, akkor gyógyszerekkel helyre tudják állítani, csak eltart egy ideig amíg a napi adagot beállítják. Ne aggódj, gyógyszerrel nem lesz semmi baj.
Szia, Nyugodj meg, már meg is válaszoltad, csak ilyen picike még. Semmi baj nem lesz. Gratulálok.
Szia!Ne agodj semmi baj , mert nálam semm látta még akkor.Olyan 9-10hetesen már biztos fogja látni.Még nagyon pici.Következö ultrahangnál fogja látni.Én most vagyok 21hetes ugy hogy én is igy jártam, nálam sem látta még.

10+2 hetes vagyok. Ultrahangon csak 6+5 hetesen voltam. Szeretnék még elmenni a 12 hetes uh előtt, de akkor már 11 hetes lennék, mire eljutnék. Lehet egy hét különbséggel uh-ot csináltatni?

Legjobb válasz: Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama

Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama
Szia!Örülj, hogy nincs tüneted!De még lehet!Nem egy kismamát ismerek, akik a 12.hét után voltak rosszul.Jön a nyár, azt sem tudhatod, hogy jó v. rossz hatással lesz rád.Engem elkerültek a tünetek, most vagyok 23 hetes, de eddig csak kétszer fájt a fejem, és ennyi.A 12.hétig csak mellfeszülés volt.Én azt mondom, ha nincs semmi gondod, akkor felesleges 11 hetesen fizetned uh-ért, amikor 12 hetesen úgyis kell menned a kötelezõre.11 hetesen még a nemét sem tudod meg, de 12 hetesen már mutathatja.a 12 heti uh után pedig csak a 18-20.hét között van kötelezõ uh, az pedig még hosszabb idõ, én a helyedben akkor félidõben iktatnék be egy fizetõset (én így csináltam) Tudom hogy rossz érzés, mert még nem érzed mocorogni, de hidd el, jól van a kisbabád, ha baj lenne, éreznéd.
A kérdező hozzászólása: Úgy félek, hogy valami nincs rendben, ugyanis eddig a terhesség alatt nem is nagyon voltak "rossz" tüneteim. Se rosszul nem voltam, se semmi.

7 hetes kismama vagyok, egy hete voltam ultrahangon! Furcsának tartom, hogy a doki nem vizsgált meg, hogy van-e gyulladásom. Csak a terhességet nézte, végülis azzal minden rendbe volt. Szükséges lett volna a rákszűrés?

Tavaly ?sszel volt.

Legjobb válasz: Nekem sem csináltak rákszûrést meg gyulladós vizsgálatokat,és éppen azt várom,hogy beindul-e ma a szülés vagy még vár vele néhány napot.Nem kötelezõ,csak sok helyen szokás.

Nekem sem csináltak rákszûrést meg gyulladós vizsgálatokat, és éppen azt várom, hogy beindul-e ma a szülés vagy még vár vele néhány napot.Nem kötelezõ, csak sok helyen szokás.
Szia. Nekem a 12 hetes vizsgálatnál csinált rákszûrést. Elvileg mindenkinél kellene csinálni , de itt volt már olyan aki írta, hogy neki nem volt. Üdv, 30 hetes kismami
szia..én is most töltöm a 8.-hetet.és nekem sem volot..bár nekem rákszürésem januárban volt és évente kötelezö..van olyan aki csa a 28. körül kezd vizsgálni..ne aggodj..a babával minden rendben..boldog babavárást.
Nekem a 7. héten vett le rákszûrést, amikor megállapította a terhességet. 12 hetes kismama
Szia Ha tavaly õsszel volt rákszûrésed, akkor az elég friss adat. Nekem sem csináltak, mikor kiderült a terhesség(január eleje) mert elõzõ év márciusából volt eredményem. Úgy tudom, hogy évente kell csak. Ne aggódj minden rendben. Boldog babavárást 21 hetes kismama :)
Rákszûrés fiatalon 2 évente is elegendõ, úgyhogy szerintem ne izgulj!
Én 9 hetes kismami vagyok, már kétszer voltam dokinál, és legutóbb mondta, hogy legközelebb, mikor megyek, a 11. héten, akkor csinál majd rákszûrést. Nyugi!!!! Vigyázzatok magatokra!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a nyugtató válaszokat. Nektek is jó babavárást

Tegnap voltam dokinál gyógyszert feliratni. Kb.2 hónap mire megkapom, mert peteérést néz egy hónapig meg ultrahang, labor stb. Addig várjunk vagy elég megbízható csak a gumi?

Már nagyon kívánjuk egymást, de kibírjuk ha nagyon muszáj, bár az együttalvásoknál azért lehet gond.

Legjobb válasz: Gumi+tabletta? Teljesen véd a gumi, és nem szakad ki, nyugodt lehetsz. Legalább 20 teszten végig futtatnak mindegy egyes kotont. Szóval hacsak nem szöggel rögzíted a párod szerszámára akkor tuti nem szakad ki. Miért nem bíznak manapság a fiatalok a gumiban? Hallottam olyat hogy valakik gumival csinálták és a biztonság kedvéért még ki is húzták a vége elõtt. Nem értem én ezt. 21\F V.D.

Gumi+tabletta? Teljesen véd a gumi, és nem szakad ki, nyugodt lehetsz. Legalább 20 teszten végig futtatnak mindegy egyes kotont. Szóval hacsak nem szöggel rögzíted a párod szerszámára akkor tuti nem szakad ki. Miért nem bíznak manapság a fiatalok a gumiban? Hallottam olyat hogy valakik gumival csinálták és a biztonság kedvéért még ki is húzták a vége elõtt. Nem értem én ezt. 21\F V.D.
Szerintem nyugodtan lehet gumival. Sokan csinálják azzal csak sokkal körülményesebb szóval annyi hogy figyeljetek oda ne szakadjon ki stb...
A kérdező hozzászólása: Ezért szerettem volna eleinte gumi+tabletta, aztán késõbb csak tableta, de nem bízom annyira magunkban hogy 2 hónapig még kibírjuk, inkább mindig van nálam is gumi, ha egymásnál alszunk.
kedves elõzõ!:) mert például nálunk durex extra safe szaakdt ki, SZAKSZERÛEN használva:) (soksok éves gyakorlat:D) szoval ezért.. ne is értem hogyan történt.. miután belém ment minden utána vettük észre:\ 72 órás lett a vége.. de nem rémiszgetem a népet, tényleg nagyon kicsi azz esélye h kiszakad... :) ha annyira féltek vegye ki a pali, és utáne te neki szájjal:) v vmi:D
A kérdező hozzászólása: Mert ha mégis kiszakad, akkor nem szeretnék 72 órásért rohanni vagy fiatal szülõ lenni... Inkább túl biztosra megyek.
ismerõsöm babája lyukas szivvel született. jártak orvoshoz és most egészséges a baba
A Jóisten nem véletlenül ajándékozott meg egy kis pocaklakóval, bízz benne!
Szia, ha elfogadsz egy tanácsot, ne "nyomozz", hogy ez mi is lehet, ne kérdezz másokat, mert úgyis az orvos tud pontos választ adni és csak feleslegesen aggódsz addig is. Tudom, hogy ez nem ilyen egyszerû, de ha nagy a baj, akkor nem várnak 1 hetet a vizsgálattal. Mi cukorbetegség miatt voltuk Pesten szívkardiológián, egész napos program volt, olyan sokan voltak. Reggeltõl délutánig olyan szinten ideges voltam, remegett a kezem, folyamatos sírógörcs, nem beszélve arról, hogy sok beteg gyereket láttam, hallottam, amikrõl a szülõk beszélgetnek, egy rémálom volt. Aztán kiderült, hogy teljesen egészséges a picim és feleslegesen tettem ki õt is ennek az egész feszültségnek. Minden jót kívánok neked, biztos, hogy semmi komolyabb baj nem lesz!
Nem hiszem, hogy veszélyes lenne, ha ilyen sokára kaptatok idõpontot. Egyébként nekem is azt mondták az egyik ultrahangon, hogy folt van a babám szívén, aztán a következõ alkalommal már nem volt ott az a folt. Most 2 éves a kisfiam és makkegészséges. Ne stresszeld magad feleslegesen!
A kérdező hozzászólása: a válaszokat nagyon köszönöm egy kicsit jobb a közérzet de még mindig aggodom . messze van még 8-adika akkor lesz a vizsgálat
Hány hetes vagy? Gondolom a Hajdú doktornõhöz mentek magzati szív uh-ra...? Ne keresgélj, ne kutakodj addig, mert majd csak a vizsgálat fog rendes eredményt adni. Feleslegesen ne stresszeld magad. Én voltam párszor a drnõnél, szívgond miatt. Kérdezd õt bátran, mindenrõl, amit tudni szeretnél! Csak a legjobbakat tudom kívánni! Majd írd meg, mi a vizsgálat eredménye!
A kérdező hozzászólása: 19-hetes vagyok és pécsre kell mennünk ott nem ismerek eggyetlen dokit se.köszi a biztatásokatmostmár nekem is egyre könnyebb remélem és bizok az eredményekben köszi a válaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!