Találatok a következő kifejezésre: Ultrahang papíron jelent az, hogy (6 db)

Voltam nőgyógyászatnál és elkültek ultrahngra, mert arra gyanakodtam, hogy terhes vagyok. Az ultrahang papíron ez az eredmény van írva:5.5cm tengelyhosszuságú uterusban 4mm-es endom. Mit jelent ez?

Legjobb válasz: Annyit jelent, hogy 5,5 centis méhben 4 milliméteres nyálkahártya van. Ez a lelet sajnos nem támasztja alá a terhesség tényét.

Annyit jelent, hogy 5, 5 centis méhben 4 milliméteres nyálkahártya van. Ez a lelet sajnos nem támasztja alá a terhesség tényét.
Uterus a méh, hosszában 5, 5 cm hosszú, endom. valsószínûleg az endometrium, vagyis a méhnyálkahártya, és ez a vastagságát jelzi. Nem vagy terhes a lelet alapján (szerintem.. nem vagyok orvos)

Ultrahang papíron mit jelent az, hogy "Terhességi idő: S"?

Legjobb válasz: A baba méretei alapján annyi hetes terhes vagy.Ez eltérhet a ténylegeny idõtõl mindkét irányba.

A baba méretei alapján annyi hetes terhes vagy.Ez eltérhet a ténylegeny idõtõl mindkét irányba.

Ma voltam a 18 hetes ultrahangon, és azt irták a papiromra, hogy a jobb kamrában echogén fókusz. Mit jelent?

Legjobb válasz: Az echogén azt jelenti, hogy valami kicsit denzebb, mint a környezete az UH-on. Ez bármi lehet, nem hinném, hogy bajt jelent, mmert ezzel nem viccelnek, ha baj lenne, akkor szóltak volna......ez nem tréfa dolog. Szóval szerintem nincs jelentõsége, de kérdezd meg az orvosodat, akkor megnyugszol! Jó babavárást!!!

Az echogén azt jelenti, hogy valami kicsit denzebb, mint a környezete az UH-on. Ez bármi lehet, nem hinném, hogy bajt jelent, mmert ezzel nem viccelnek, ha baj lenne, akkor szóltak volna......ez nem tréfa dolog. Szóval szerintem nincs jelentõsége, de kérdezd meg az orvosodat, akkor megnyugszol! Jó babavárást!!!
Az égvilágon semmit. Nem ártalmas a gyerekre, majd kinövi. Ha nem növi ki, az sem baj, max. 5 éves korára elmúlik, semmit nem okoz. Azt jelenti, hogy azt a foltot kicsit erõsebben veri vissza az ultrahang. Az esetek 90%-ában a bal kamrában látják, de néha elõfordul a jobban vagy mindkettõben is. Ne foglalkozz vele, fõleg ha az afp-d jó.

38 hetes kismama vagyok és az ultrahangon azt írták a papíromra megjegyzésnek, hogy magzati alhasban 59×38 mm-es folyadéktartalmú képlet (cysta). Ez mit jelent? Nagyon félek, hogy valami baja van a picinek.

Legjobb válasz: Az orvostól nem kérdezted meg?Bocsi,hogy nem válaszolok hanem kérdezek,de én addig nem jöttem volna el a kórházból míg nem mondanak valamit.

Az orvostól nem kérdezted meg?Bocsi, hogy nem válaszolok hanem kérdezek, de én addig nem jöttem volna el a kórházból míg nem mondanak valamit.
Ez nem a picinek a baja, hanem neked. A cysta egy daganat, ami a pocakodban van. Egyik barátnõmnek az elejétõl volt, együtt nõtt a babával, és császárkor a babával együtt eltávolították. Azóta nincs baja. A baba teljesen egészséges volt. De mindenképpen a dokitól kérdezd meg, mert õ tud rá megfelelõ választ adni.
A kérdező hozzászólása: De megkérdeztem, azt mondta nem kell miatta aggódni mert ez elõfordul és magától fel fog szívódni.De azért aggódok egy picit, elsõ babámat várom. Köszönöm a válaszokat.

Az ultrahangon kapott papírokon az volt írva, hogy Grav s: 7+3d. Akkor ez most mit jelent pontosan?

Legjobb válasz: Azt, hogy 7 hetes 3 napos terhes vagy. Boldog babavárást.

Azt, hogy 7 hetes 3 napos terhes vagy. Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: De van itt valami 2 hét eltérés. A babám már annyi idõs lehet?? A menstruáció után két hét a megtermékenyülés?
Igen.
Igen. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, és nem a fogantatás napjától. Viszont a középidõs fogantatást veszi alapul, ezért végül is mikor megtermékenyülsz már 2 hetes vagy, persze ezt így nem szokták mondani. Ha most 7 hetes 3 napos terhes vagy, akkor kb. 5 hete estél teherbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!