Találatok a következő kifejezésre: Ultrahang papíron jelent az, (8 db)

Voltam nőgyógyászatnál és elkültek ultrahngra, mert arra gyanakodtam, hogy terhes vagyok. Az ultrahang papíron ez az eredmény van írva:5.5cm tengelyhosszuságú uterusban 4mm-es endom. Mit jelent ez?

Legjobb válasz: Annyit jelent, hogy 5,5 centis méhben 4 milliméteres nyálkahártya van. Ez a lelet sajnos nem támasztja alá a terhesség tényét.

Annyit jelent, hogy 5, 5 centis méhben 4 milliméteres nyálkahártya van. Ez a lelet sajnos nem támasztja alá a terhesség tényét.
Uterus a méh, hosszában 5, 5 cm hosszú, endom. valsószínûleg az endometrium, vagyis a méhnyálkahártya, és ez a vastagságát jelzi. Nem vagy terhes a lelet alapján (szerintem.. nem vagyok orvos)
A kérdező hozzászólása: 28 hetes vagyok
Méhen belüli növekedés visszamaradás. Ezt találtam evvel kapcsolatban: http://www.hazipatika.com/services/betegseglexikon/view/Mehe..
A kérdező hozzászólása: Valaki hasonló helyzetben?
Amikor nst-re jártam volt ott egy anyuka, akinek ugyanez volt, sajnos végül nem tudom mi lett velük, de arra emlékszem, hogy azt mesélte elõzõ terhességénél is ugyanez volt, picike baba is született, de utána behozta a lemaradást. Ott volt vele, értelmes mosolygós kedves szöszke kislány volt :) Mennyi lett az AC értéked?
Mit mondott az orvosod???
Szia! Mennyi lett a babucid Ac mérete? A többi rendben volt? Egy méret szerintem még nem jelenthet visszamaradást! Nyugodj meg!! Minden okés lesz a picikével!
A kérdező hozzászólása: Hát csak ennyit írt a papírra. Azt mondta nem kell megillyedni.Csak kisebb babám fog születni majd, olyan 3 kiló körüli.Meg még azt írta, hogy C3100. Végül is nem mondott semmi olyat, hogy baj lenne, csak picit le van maradva. 27 hetet írt a papírra is, de az azért van, mert figyelve volt a peteérésem, beágyazódásom és el is csúszott a ciklusom 4-5-6 napot.De a fej térfogat viszont a 28. hétnek felelt meg, meg minden más adata.
A kérdező hozzászólása: Nem mondta az AC méretet.

Ultrahang papíron mit jelent az, hogy "Terhességi idő: S"?

Legjobb válasz: A baba méretei alapján annyi hetes terhes vagy.Ez eltérhet a ténylegeny idõtõl mindkét irányba.

A baba méretei alapján annyi hetes terhes vagy.Ez eltérhet a ténylegeny idõtõl mindkét irányba.

Ma voltam a 18 hetes ultrahangon, és azt irták a papiromra, hogy a jobb kamrában echogén fókusz. Mit jelent?

Legjobb válasz: Az echogén azt jelenti, hogy valami kicsit denzebb, mint a környezete az UH-on. Ez bármi lehet, nem hinném, hogy bajt jelent, mmert ezzel nem viccelnek, ha baj lenne, akkor szóltak volna......ez nem tréfa dolog. Szóval szerintem nincs jelentõsége, de kérdezd meg az orvosodat, akkor megnyugszol! Jó babavárást!!!

Az echogén azt jelenti, hogy valami kicsit denzebb, mint a környezete az UH-on. Ez bármi lehet, nem hinném, hogy bajt jelent, mmert ezzel nem viccelnek, ha baj lenne, akkor szóltak volna......ez nem tréfa dolog. Szóval szerintem nincs jelentõsége, de kérdezd meg az orvosodat, akkor megnyugszol! Jó babavárást!!!
Az égvilágon semmit. Nem ártalmas a gyerekre, majd kinövi. Ha nem növi ki, az sem baj, max. 5 éves korára elmúlik, semmit nem okoz. Azt jelenti, hogy azt a foltot kicsit erõsebben veri vissza az ultrahang. Az esetek 90%-ában a bal kamrában látják, de néha elõfordul a jobban vagy mindkettõben is. Ne foglalkozz vele, fõleg ha az afp-d jó.

Az ultrahangon kapott papírokon az volt írva, hogy Grav s: 7+3d. Akkor ez most mit jelent pontosan?

Legjobb válasz: Azt, hogy 7 hetes 3 napos terhes vagy. Boldog babavárást.

Azt, hogy 7 hetes 3 napos terhes vagy. Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: De van itt valami 2 hét eltérés. A babám már annyi idõs lehet?? A menstruáció után két hét a megtermékenyülés?
Igen.
Igen. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, és nem a fogantatás napjától. Viszont a középidõs fogantatást veszi alapul, ezért végül is mikor megtermékenyülsz már 2 hetes vagy, persze ezt így nem szokták mondani. Ha most 7 hetes 3 napos terhes vagy, akkor kb. 5 hete estél teherbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)

Ultrahang vizsgálat után a papírra azt írták, h mérs. Csökkent pajzsmirigy. Ez mit jelent?

leírták h hányszor hány mm,meg ezt ,meg hogy homogén.de nem értem mit jelent :s és csak 2 hónap múlva megyek orvoshoz:/

Legjobb válasz: Azt, hogy alulmûködik-e elsõdlegesen a hormonszintek határozzák meg. Azok rendben vannak?

Azt, hogy alulmûködik-e elsõdlegesen a hormonszintek határozzák meg. Azok rendben vannak?
Bocs, de nem egészen értem azt a részét, hogy "anyámék nem engedik". Izotópos vizsgálat során kontrasztanyagot kell innod és úgy röntgeneznek. Nagyon sok mindent kiderít, amit egy sima vizsgálat nem. Talán nem akarják, hogy megfelelõen kezeljenek vagy mi? Attól, hogy nem okoz akut és súlyos tüneteket, a pajzsmirigy betegség még nem elhanyagolható és nagyon fontos a pontos diagnózis és kezelés. Ennek esélyét pedig nagyban növeli az izotópos vizsgálat is. Annyi, hogy vizsgálat után még aznap 2 liter folyadékot kell meginnod, hogy a kontrasztanyag kiürüljön a szervezetedbõl (ezt nem mindig szokták elmondani, de fontos). Nem kell félni tõle, nézzetek utána nyugodtan akár a szüleiddel. A struma nodosa hosszútávon okozhat kellemetlenségeket, ha göbök vannak, azokat pedig rendszeresen meg kell nézetni, nehogy daganatos folyamatok induljanak el benne. A pajzsmirigyre nem igazán mondják, hogy csökkent, inkább a mûködésére. A pajzsmirigy alulmûködés pedig okozhat késõbb gondokat a gyermekvállalásnál is, ha nem kezelik megfelelõen. Úgyhogy érdemes rendesen kivizsgáltatni és kezeltetni!
A pajzsmirigyet egy kicsit alul mûködik. Valószinû hogy fogsz kapni gyógyszert rá, amit életed végéig szedni kell, de semmi problémát nem jelent. A pajzsmirigy alulmûködés nem gyógyul meg, de gyógyszerrel nagyon jól karbantartható. Nem probléma hogy csak 2 hónap múlva mész az orvoshoz, én fél évre kaptam idõpontot.
A kérdező hozzászólása: augusztusban derült ki, hogy alulmûködik, ethyrox 50mikrogammot szedek már 2, 5 hónapja, szépen lement a TSH értékem, a T3, T4 teljesen rendben volt. háziorvosom szerint teljesen jó ez az ultrahang eredmény. fül-orr-gégész ismerõsünk szerint meg izotópos vizsgálatot kéne még csinálni, h 100% legyen, hogy nincs -e göb, strúma, vagy micsoda . viszont azt meg anyámék nem akarják engedni, de mivel elmúltam 18, ezért úgy döntöttem, hogy elmegyek .
Nem tudom voltál-e endokrinológián. Valószinûleg igen, mert ott adnak ilyen lehetetlenül hosszú idõpontokat. Ha már szedsz gyógyszert, és jók a laborjaid, akkor szerintem is felesleges további vizsgálat. Az ultrahang a göböt is kimutatta volna, a strumma meg az pajzsmirigy megnagyobbodása, amit szintén egyértelmüen kimutatott volna az ultrahang. Az izotópos vizsgálat elég macerás több órás vizsgálat. Az endokrinológus tudja legjobban, hogy milyen vizsgálatra van szükséged, hiszen õ az erre szakosodott orvos.

38 hetes kismama vagyok és az ultrahangon azt írták a papíromra megjegyzésnek, hogy magzati alhasban 59×38 mm-es folyadéktartalmú képlet (cysta). Ez mit jelent? Nagyon félek, hogy valami baja van a picinek.

Legjobb válasz: Az orvostól nem kérdezted meg?Bocsi,hogy nem válaszolok hanem kérdezek,de én addig nem jöttem volna el a kórházból míg nem mondanak valamit.

Az orvostól nem kérdezted meg?Bocsi, hogy nem válaszolok hanem kérdezek, de én addig nem jöttem volna el a kórházból míg nem mondanak valamit.
Ez nem a picinek a baja, hanem neked. A cysta egy daganat, ami a pocakodban van. Egyik barátnõmnek az elejétõl volt, együtt nõtt a babával, és császárkor a babával együtt eltávolították. Azóta nincs baja. A baba teljesen egészséges volt. De mindenképpen a dokitól kérdezd meg, mert õ tud rá megfelelõ választ adni.
A kérdező hozzászólása: De megkérdeztem, azt mondta nem kell miatta aggódni mert ez elõfordul és magától fel fog szívódni.De azért aggódok egy picit, elsõ babámat várom. Köszönöm a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!